|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Ale sie u Nas rozpadalo
leje masakrycznie.co do wanienki to kupuje normalna wanienke na 100 cm,moim zdaniem jest wygodniejsza . Tego wiaderka nie kupilabym.gda ciesze sie,że wózek znalazlas dla siebie idealny ![]() mi osobiście sie nie podoba,ale to nie mi ma sie podobac .mąż oczywiscie meecz wciaga kolejny a ja ide zrobic sobie tosty ![]() co do usg 3/4d to nie robimy bynajmniej na razie
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Nie chciałam w kilka osób, tylko jakoś mnie takie wątpliwości naszły co do kąpieli. Ale może niepotrzebnie.
Gda w Cameleonie nie podoba mi się spacerówka A z Hartana chcemy taki http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie nogi bola,bylam dzis UWAGA u tesciowej na obiedzie
a potem poszlam na kawe z ojczymem sie spotkac.Naprawde jestem wsciekla bo TZ mial juz k^%^#$ dzis tu byc!!! a nie w jakims piep&**&(^ Lyonie!!!!jestem ciekawa kiedy wroci do domu,juz jest 10ty a ja 14 musze juz byc na nowym mieszkaniu.Mam wszystkiego dosc i jak przyjedzie to mu tak skopie dupe ze nie bedzie wiedzial jak sie nazywa!!! bo ja wiecznie mam stres przez niego,przez ta pier&%^&%& firme!!!! gdzie problem go wyslac do PL jak mowi im 2 tygodnie wczesniej! tak samo jak jest swiadkiem w sadzie i juz 4 razy go nie bylo i teraz na kolejnej sprawie go nie bedzie rowniez i kara z 5tys bedzie!! |
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
wanienke profilowana kupiła sobie moja kolezanka i była niezadowolona bo ona jest mała dosc i na krótko starcza. Kolezanka kilka razy tylko kąpała w nie swoja córeczke potem w misce zwyklej bo drugiej wanienki nie chciala kupowac. Ona odradza... ja mam zwyjkłą 100 cm po chrzesniaku
|
|
|
|
#4205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję rozpoczętego tygodnia ![]() ![]() klask i:zapytaj czy nie możecie sami płacić składki wiem, że tak też można pozostając na nr polisy która posiadacie Cytat:
ja chcę zwykła wanienkę w której później posadzę niunię spokojnie bez kombinowania tylko nie wiem czy ta 100 cm czy 84 cm ... ![]() Cytat:
oo czyli Wera wybraliście 84 cm mam rozumieć? Cytat:
tamlin wiem staram się ... uhhhh ... ale jakoś ogólnie mam chyba dni do d&*y i się nakłada wszystko .... Gda wózeczek dość drogi ... nie dałabym tyle za niego bo średnio wizualnie mi się podoba ale ma być dla Ciebie wygodny i to najważniejsze - super że macie brykę dla Maleństwa ![]() ![]() u mnie też pada ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
uhhh widzę że nerwy tu dzisiaj są porządkiem ... chyba Ony dostanie z☠☠☠eczkę .... kochana nie denerwuj się .. musi to jakoś się ułożyć
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
a bral ktos wozek z tej strony bobo wozek na raty w zaglu?
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki rejestrowałyście się w programie rossnę Rossmanna? kurcze nie mogę się zarejestrować bo nie mam dzieci yyy
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze nie wiem
tak tylko podałam do przykładu zwykłej ![]() Tą kartę to chyba trza najpierw ze sklepu wziąć tak ?
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, należy w sklepie o nią poprosić i ją zarejestrować ... uciekam w poduchy ... miłego wieczorku
|
|
#4210 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
Już po weekendzie Uwielbiam takie wypady.Próbuję Was nadrobić ![]() Jutr rano mam gina, potem do pracy, a we wtorek urlop tygodniowy Wprawdzie pogoda ma być do bani, ale mi to nie przeszkadza. Cytat:
No i gdybym miała wyższą wagę, albo skłonności rodzinne. Cytat:
Pozdrowienia dla Marty i Ani. Jutro też planuję odwiedzić lumpka. Może też upoluję takie zdobycze bo Wasze ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Będę kupować albo je albo baby dream |
||||
|
|
|
#4211 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34592976] kochane kupiłam lovele do kolorów.moge w niej prac tez białe ubranka? czy lepiej dokupić lovele do białego bo mam wątpliwosci [/QUOTE]ja mialam tylko do koloru i pralam w tym wszystko na 40 stopni na syntetyki z 2 plukaniamiCytat:
Cytat:
http://www.immobilienscout24.de/expo...reis/Delbrueck http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25246520#s=1 Cytat:
Cytat:
Czy wy nadal wymiotujecie? Bo ja jestem juz w 19 tyg i nadal wymiotuję,do tego biegunka i zgaga.dzis pol dnia spalam i wcale nic nie jadlam a teraz mi sie chce pizzy :/ |
||||||
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Katee27
mam hpv 16 i 44klykciny. Nic mi z nimi nie zrobili bo sie nie zgodzilam tzn. mialam isc na wycinek ale nie poszlam |
|
|
|
#4213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale żeby go utrzymać trzeba wierzyć, ze się go ma
|
|||
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no wiem co to znaczy praca na działce .
|
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można prosić o zdjęcie w realu? ![]() Cytat:
Mykam na następnym mecz
|
||
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A gdzie to jest? Bo ja nic nie rozumiem.... Gdzie Wy mieszkacie? To do wynajmu czy do kupna taką chatke chcecie? Ta pierwsza ładniejsza
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
mieszkam w niemczech,dom chcemy kupic i troszke mamy ręce zwiazane bo przed porodem dostaniemy kredyt tylko do 180 tys euro wiec patrzac na to i dojazd tz do pracy i ewentualnie potem moj to mamy troszke zwiazane rece.W tym tyg jedziemy jeszcze zobaczyc http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25419467#s=2 http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25782573#s=1 To sa dwa moje faworyty
oraz jeszcze troszke http://www.immobilienscout24.de/expo..._Rietberg_Verl http://www.immobilienscout24.de/expo...-/EURO--200,00 http://www.immowelt.de/immobilien/im...toriade_tf2010 http://www.immonet.de/exposeansicht....verticalsearch http://www.immonet.de/exposeansicht....verticalsearch |
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, po krótkiej nieobecności na wątku.
Wszystko nadrobiłam, ale nic nie cytuję, bo mnóstwo by tego było. Cieszę się niezmiernie z pozytywnych wiadomości od naszych bidulek, które są w szpitalu.Ja niestety dołączam do osób, którym w ten weekend humor nie dopisywał. Dzisiaj przeryczałam pół dnia i byłam w każdej kwestii na NIE. Wszystko było be i nie takie jak chciałam. TŻ o 3 w nocy wyjeżdża mi do Niemiec i nie wiadomo za ile wraca Do mnie jutro rano przychodzi ta położna. Ciekawa jestem na czym ta wizyta będzie polegała.
|
#4219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. nauczyłam się odciągać ręką. I po prostu szłam do toalety i odciągałam.A mleko. Moja położna twierdzi, że najwięcej dzieci przekonuje się do \bebiko - i dobrze bo jest najtańsze ![]() Jeśli nic się nie będzie działo i nie okaże się, ze dziecko ma problemy z brzuszkiem, kupką to wystarczy. bo są też mleka bardziej specjalistyczne, ale na tych się nie znam. |
||
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
W końcu Was nadrobiłam
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jedno dziecko już na nim wychowałam. Uważam, że nie ma nic lepszego, ale trzeba samemu się przekonać ![]() Cytat:
To może jakiś wirus Cię dopadł? Wszystkim mamusiom gratuluję rozpoczętych tygodni. |
||||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyjdzie, to wrzucę
Oglądaliśmy w sklepie, ale kupiliśmy przez internet na bobo wózki, bo o wieeeele tańszy! ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- A jak myłaś bobaska, jak jeszcze główki nie trzymał sam? |
|
|
|
#4223 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczynki mojej cioci sie na nim odchowały i dobrze tolerowały, była zadowolona ale kupie najpierw male opakowanie, bo jak by tak mała nie tolerowała, to trzeba szukac innego ![]() mi tez został rok studiów, nawet jak bym chciała w toalecie odciagac to nie mam kiedy, po 2h15 mintach zajesc 15 minut przerwy mam na dobiegniecie do innego instytutu na kolejne zajecia, zawsze mam tak kurna porozwalane po całym miescie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooo ten ma świetna spacerówke !!!! |
||||
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam coś takiego, ale ja kąpałam troszkę inaczej. http://www.youtube.com/watch?v=X5oRl...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=C12-t...eature=related Opierałam na swoim przedramieniu. pod paszkami przez klatkę. Moje dziecko też było takie spokojne podczas kąpieli. chodzi właśnie o to, że w brzuszku dziecko tez jest skulone dlatego to może wydawać się dziwne, ale odpręża. |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym nie umiała
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez miałam nieciekwy weekend, dzisiaj prawie cały dzień spałam, a wczoraj całe popołudnie płakałam, bo mi się zrobiły brzydkie, wielkie rozstępy na boczkach i to już teraz, aż starch się bać co mi się zrobi później, chyba skóra mi popęka
Moja mała też jakaś niemrawa dzisiaj, mało się rusza, chyba jej się udzielił zły nastrój, ale to też mnie dodatkowo dołuje
|
|
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
FAkt.
pierwszą kąpiel pokazała mi położna, a potem kąpał mąż. I ja jakiś czas później. |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wypróbuję! Wyobrażam sobie, że dzidzi musi być o wiele wygodniej i "bezpieczniej" niż jak jest trzymana na pleckach w wodzie w dziwnym pojemniku (czyli wannie )
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam te filmiki z kąpielą w tych wiaderkach i ja chyba wole wanienke bo jakos tak bezpieczniej bo ja będe trzymać małego a mężul bedzie myć - albo odwrotnie. A w ogóle to sie wzruszyłam oglądając
![]() No i jeszcze sie wkurzyłam bo licytowałam śliczny kombinezon na all i w ostatniej minucie podbiłam cene i zaraz ktoś też podbił i tak przez minute my podbijali i w końcu odpuściłam bo dojechało do 42zł ![]() Ale za to inną aukcje wygrałam :p Poza tym jutro wkraczamy w 27 tydzień No i jutro trzeba iść sie pokłuć w żyły bo glukoza czeka ![]() Zmykam spać - papule
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ten tummy tub to nie dla mnie. Ściema, pic na wodę, fotomontaż.
Już abstrahuje od tego czy to naprawdę jest fizjologiczne i takie bezpieczne, ale jak takie dziecko umyć? No taką pupę np. po kupce? Te dzieci na filmach to tylko "są" w tych wiaderkach, siedzą w wodzie, nie widać żeby były jakkolwiek myte. A to trzyletnie dziecko w tt to już przegięcie. Dziewczyny nie piszcie tu o umierających noworodkach, proszę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

leje masakrycznie.
. Tego wiaderka nie kupilabym.

a potem poszlam na kawe z ojczymem sie spotkac.
nie wiecie przypadkiem jak to wygląda??
klask i: