|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
ja mam gdzies w dom,u stronke zapisaną razem z winietkami i wychodziło tanio, jak wróce z pracy to poszukam i napisze
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Widzisz ja tak nie mogę bo nie mam okrągłych stołów tylko normalne. I nie wiem jak wyjdzie mi z ich ustawieniem a na pewno muszę moją mamę i ojca rozsadzić jak najdalej siebie i najlepiej jeszcze tak żeby ktoś go pilnował.... A z jego rodziny nikogo nie będzie. Wgl już o tym gadałąm z Tżtem ale będziemy mieli duuużo problemów z tymi winietkami ale z 2 strony to jak nie daj Boże wyszłoby tak że mój ojciec siedział by przy mojej mamie to byłaby masakra....I tak trzeba będzie ich pilnować a nie bardzo mamy kogo o to poprosić.
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym takie Ja dziś 37 chyba dzień (o ile już nie 38-39, nawet nie wiem ) i zero objawów na okres. Zaczynam się bać ![]() Dzięki za kciuki! 4 jest, bo na jak to on powiedział " Na to nawet ja nie umiem" ![]() TŻ patrzy na mecz, a ja Was nadrabiałam, bo troche naskrobałyście ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas naszczescie nie, koło młodych siedzą młodzi a starszyzna w swoim gronie. |
||
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzisz mój ojciec jest alkoholikiem. Do tego damskim bokserem. Więc może być na prawdę bardzo różnie i ja musze być przygotowana na wszystko. I zrobię wszystko aby trzymał się z dala od wszystkich- w sumie to mógłby nawet ode mnie z dala się trzymać. Najlepiej jakby w ogóle nie przyszedł. To byłoby najrozsądniejsze. Ale zaprosić go muszę. Bo raz że to mój ojciec jednak a dwa że utrzymuję z nim w miarę poprawne kontakty i mi i jemu byłoby przykro jakbym go nie zaprosiła. A najlepsze jest to że on ma żonę i etykieta nakazuję zaprosić i ją... a to też alkoholiczka... No i domyślcie się jak ona i moja mama bardzo się "kochają"....
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tej kwestii jestem między młotem a kowadłem tak na prawdę... i sama nie wiem co będzie najlepsze...
Zobaczcie jakie ładne: szkoda że się kupić nie da:/
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co schudnięcia, to ja też planuje, ale jak teraz kupisz suknie, to miarę i tak zbierają na Ciebie dopiero w okolicach lutego-marca. Cytat:
Nie miałabym ochoty się dodatkowo stresować, a do tego czekać na niespodziankę jaką mogą zrobić. |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A druciki bardzo ładne
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem. To chyba najtrudniejszy wybór związany ze ślubem i weselem... a może zaprosić ich tylko do kościoła.... Wilk by podjadł a owca była cała
. Lipy by nie zrobili a na ślubie byli... Tylko czy focha nie będzie że na sam ślub... Jejku nie wiem. Pogadam z mamą jeszcze.... To na prawdę trudne...
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musicie to oboje z TŻtem przemyśleć i z Twoją mamą. To jest Twój ojciec mimo wszystko, ale obaw jest wiele w związku z jego obecnością. Na szczęście macie jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do teściowej to Jak można być takim człowiekiem? Ja ostatnio 38 i miałam niezłego stracha Zazwyczaj mam 27-29 dni ![]() Wróciłam po egzaminie Ciekawe na co zdam, bo raczej innej opcji nie widzę jak pisałyśmy w 11 osób i mamy to samo I znowu uciekam, bo jedziemy z Tżtem do jego babci. Także do spisania :pa:
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i żebym się nie martwiła tylko go zaprosiła... ale jakoś nie jestem przekonana że to będzie dobre dla mojego wesela...
|
|
#3106 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolejna z września, super![]() Cytat:
![]() Cytat:
w końcu ktoś z mojego województwaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobze, że znalazłaś kolejną pracę. Trzymam kciuki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracuję Najpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy termin |
|||||||||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dastin, za salę
Edytowane przez burlesque90 Czas edycji: 2012-06-11 o 20:11 |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje! Wplacaliście od razu zaliczkę?
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam
Dobranoc
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowie
Baba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170 - jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł - ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam ![]() - jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki - wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18 Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000zł I tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniej Co o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() dziękuję Tak wpłaciliśmy zaliczkę 2 tys. niestety nie ma żadnej strony Ale sama w sobie nie jest piękna bo to zwykła stołówka i odbiega w sumie od Waszych pięknych sal ale z dekoracją wygląda ładnie Jakoś nad tym nie ubolewam bo wiem, że wygląd sali nie jest najważniejszy - najważniejsze jest jedzenie i orkiestra a i z wyglądem coś poradzimy
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My płacimy 180zł za 1 dzień ![]() Ale jedno mnie zszokowało - godziny poprawin U mnie poprawiny często trwają tyle co pierwszy dzień
|
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak wlasnie bym chciala ^^Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nas to zdecydowanie za mało. Tż oczywiście szuka już plusów tego i mówi, że to dobrze bo ludzie będą skacowani i nie będzie się chciało i siedzieć i znowu pić. A ja wiem, ze czasem poprawiny sa lepsze niż samo wesele pewnie u nich tak jest bo w poniedziałek zaczynają od rana normalną pracę jako stołówka
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę wpadać co jakiś czas aż pójdę spać . Teraz siedzimy przy meczu z Tżtem
Edytowane przez moniczka_2010 Czas edycji: 2012-06-11 o 20:54 |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
No i skończyłam pisać ankietę
Jeszcze tylko jedna - tzn pytania już mam, tylko przelać to do Worda Jak on mi powie, że za mało pytań, to go zabiję
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
dastin nie wydaje mi się żeby 170zł to było dużo , chociaż my mamy 15o zł no ale w cenie mamy wszystko (oprócz tortu i chleba dla młodych) no i te poprawiny szkoda,, że tak krótko, trochę lipa, bo 4 godziny to mało., no ale skoro masz pewność że wszystko jest smaczne to może warto
![]() co do dekoracji to bym stawiałą na to żeby coś samemu, albo poszukać kogoś, niektóre kwiaciarnie podejmują się strojenia sal- może byłoby taniej? EDIT: cena za jeden dzień oczywiście
11.05.2015, godz. 13.30 Edytowane przez justi699 Czas edycji: 2012-06-11 o 21:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Nasz najpiękniejszy dzień

4 jest, bo na jak to on powiedział " Na to nawet ja nie umiem" 

Jak można być takim człowiekiem? 
Ciekawe na co zdam, bo raczej innej opcji nie widzę jak pisałyśmy w 11 osób i mamy to samo 

Dobranoc
Baba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
U mnie poprawiny często trwają tyle co pierwszy dzień 
"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012