Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 19:27   #3091
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mi też to szukanie marnie szło... Wpisywałam "druciki do cenówek", "druciki do cen" i inne... A znalazłam może ze 3 oferty w różnych sklepach internetowych i dotyczyły one tylko tych drucików spożywczych.
ja mam gdzies w dom,u stronke zapisaną razem z winietkami i wychodziło tanio, jak wróce z pracy to poszukam i napisze
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:28   #3092
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja zamiast winietek robię numeracje stołow a przed wejściem w korytarzu taką tablicę kto przy którym stole siedzi, wtedy przy jednym stole 10 osób usiądzie tak jak chce i koło koło. Nie muszę bawić się w winietki - za miast 100 zrobię tablice i 10 numerów stołów
Widzisz ja tak nie mogę bo nie mam okrągłych stołów tylko normalne. I nie wiem jak wyjdzie mi z ich ustawieniem a na pewno muszę moją mamę i ojca rozsadzić jak najdalej siebie i najlepiej jeszcze tak żeby ktoś go pilnował.... A z jego rodziny nikogo nie będzie. Wgl już o tym gadałąm z Tżtem ale będziemy mieli duuużo problemów z tymi winietkami ale z 2 strony to jak nie daj Boże wyszłoby tak że mój ojciec siedział by przy mojej mamie to byłaby masakra....I tak trzeba będzie ich pilnować a nie bardzo mamy kogo o to poprosić.
Stary 2012-06-11, 19:29   #3093
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast winietek robię numeracje stołow a przed wejściem w korytarzu taką tablicę kto przy którym stole siedzi, wtedy przy jednym stole 10 osób usiądzie tak jak chce i koło koło. Nie muszę bawić się w winietki - za miast 100 zrobię tablice i 10 numerów stołów
Sensowne, ale ja jednak zdecyduje się na winietki. Jestem nieobiektywna, bo bardzo lubię znajdować winietkę ze swoim imieniem i nazwiskiem
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:33   #3094
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
Już pokazuje mam tylko dwa zdjęcia, bo to używana suknia

wybaczcie że tak wolno ale całkiem wyszłam z tego szybkiego reagowania na nowe wiadomości

mam nadzieje że wam się spodoba, potem wam napisze jak przykro mi się zrobiło po tym co moja genialna teściowa powiedziała
Bardzo ładna suknia,chociaż też nie mój typ
Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
tylko dwie przerwy przez osiem lat moja koleżanka robi półroczne przerwy co rok.
Akurat robienie co roku takich przerw jest jeszcze gorsze, bo jeszcze bardziej miesz w organiźmie

Cytat:
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
no ale przykro mi się stasznie zrobiło
Ale bym takiemu babsku nazdała Co za....
Cytat:
czemu nie w marcu? ja sie urodziałm w marcu
za to ja chce rodzić zimą albo wiosną.
Ja też
Cytat:
u mnie chyba tez,bo ostatnio miałam co 32 dni

bardzo ładna sala
Chciałabym takie Ja dziś 37 chyba dzień (o ile już nie 38-39, nawet nie wiem ) i zero objawów na okres. Zaczynam się bać

Dzięki za kciuki! 4 jest, bo na jak to on powiedział " Na to nawet ja nie umiem"

TŻ patrzy na mecz, a ja Was nadrabiałam, bo troche naskrobałyście

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Widzisz ja tak nie mogę bo nie mam okrągłych stołów tylko normalne. I nie wiem jak wyjdzie mi z ich ustawieniem a na pewno muszę moją mamę i ojca rozsadzić jak najdalej siebie i najlepiej jeszcze tak żeby ktoś go pilnował.... A z jego rodziny nikogo nie będzie. Wgl już o tym gadałąm z Tżtem ale będziemy mieli duuużo problemów z tymi winietkami ale z 2 strony to jak nie daj Boże wyszłoby tak że mój ojciec siedział by przy mojej mamie to byłaby masakra....I tak trzeba będzie ich pilnować a nie bardzo mamy kogo o to poprosić.
czemu pilnować? chyba są rozsadni i nie będą sobie w drogę wchodzić,nie?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:40   #3095
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
Współczuję, szczęście że tż wstawił sie w Twojej obronie, ja miałam takiego eks który nawet nic się nie odzywał. Massz teściową z koszmarów, ale nie będziesz z nią żyć tylko z TZ
Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dobrze że zauważyłaś błąd

Co do pudełeczka, to jak my odbieraliśmy obrączki to też nam wyjęła z torebki nasze obrączki i tez byłam zdziwiona . Przymierzyliśmy, sprawdziliśmy czy wszystko ok i dopiero nam zapakowała w odpowiednie pudełeczko
Już odbieraliście obrączki?? kurde a ja myślałam że to można zrobić na pół roku przed. Przynajmniej ja mam taki plan, bo dużo nowych wzorów może wejsc, z suknią tak samo zwłaszcza że chce trochę schudnąć.
Cytat:
Napisane przez nerla Pokaż wiadomość
Jabłuszka są bardzo ładne, ja będę sama robiła winietki i zaproszenia i właśnie szukam pomysłów. Jeszcze ciasteczka albo małe muffinki mi się podobają

U nas jest tradycja że rodzice i starostowie siedzą z młodymi
u nas naszczescie nie, koło młodych siedzą młodzi a starszyzna w swoim gronie.
Stary 2012-06-11, 19:40   #3096
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

czemu pilnować? chyba są rozsadni i nie będą sobie w drogę wchodzić,nie?
Widzisz mój ojciec jest alkoholikiem. Do tego damskim bokserem. Więc może być na prawdę bardzo różnie i ja musze być przygotowana na wszystko. I zrobię wszystko aby trzymał się z dala od wszystkich- w sumie to mógłby nawet ode mnie z dala się trzymać. Najlepiej jakby w ogóle nie przyszedł. To byłoby najrozsądniejsze. Ale zaprosić go muszę. Bo raz że to mój ojciec jednak a dwa że utrzymuję z nim w miarę poprawne kontakty i mi i jemu byłoby przykro jakbym go nie zaprosiła. A najlepsze jest to że on ma żonę i etykieta nakazuję zaprosić i ją... a to też alkoholiczka... No i domyślcie się jak ona i moja mama bardzo się "kochają"....
Stary 2012-06-11, 19:44   #3097
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz mój ojciec jest alkoholikiem. Do tego damskim bokserem. Więc może być na prawdę bardzo różnie i ja musze być przygotowana na wszystko. I zrobię wszystko aby trzymał się z dala od wszystkich- w sumie to mógłby nawet ode mnie z dala się trzymać. Najlepiej jakby w ogóle nie przyszedł. To byłoby najrozsądniejsze. Ale zaprosić go muszę. Bo raz że to mój ojciec jednak a dwa że utrzymuję z nim w miarę poprawne kontakty i mi i jemu byłoby przykro jakbym go nie zaprosiła. A najlepsze jest to że on ma żonę i etykieta nakazuję zaprosić i ją... a to też alkoholiczka... No i domyślcie się jak ona i moja mama bardzo się "kochają"....
Wspołczuje... Ja mojego ojca nie zapraszam, ale też u mnie sytuacja jest zupelnie inna.
Stary 2012-06-11, 19:46   #3098
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ja w tej kwestii jestem między młotem a kowadłem tak na prawdę... i sama nie wiem co będzie najlepsze...
Zobaczcie jakie ładne: szkoda że się kupić nie da:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ostatnio zaktualizowane95.jpg (107,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-06-11, 19:48   #3099
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję, szczęście że tż wstawił sie w Twojej obronie, ja miałam takiego eks który nawet nic się nie odzywał. Massz teściową z koszmarów, ale nie będziesz z nią żyć tylko z TZ

Już odbieraliście obrączki?? kurde a ja myślałam że to można zrobić na pół roku przed. Przynajmniej ja mam taki plan, bo dużo nowych wzorów może wejsc, z suknią tak samo zwłaszcza że chce trochę schudnąć.

u nas naszczescie nie, koło młodych siedzą młodzi a starszyzna w swoim gronie.
Wiecznie jest już po ślubie, podobnie jak ja
A co schudnięcia, to ja też planuje, ale jak teraz kupisz suknie, to miarę i tak zbierają na Ciebie dopiero w okolicach lutego-marca.
Cytat:
A ja bym ich zaprosiła, ale mieliby zakaz spożywania alkoholu. A jak ktoś widziałby, że piją, to od razu bym ich wyprosiła. Proste.
Nie miałabym ochoty się dodatkowo stresować, a do tego czekać na niespodziankę jaką mogą zrobić.

Stary 2012-06-11, 19:49   #3100
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w tej kwestii jestem między młotem a kowadłem tak na prawdę... i sama nie wiem co będzie najlepsze...
Zobaczcie jakie ładne: szkoda że się kupić nie da:/
Ja stwierdziłam, że zdecydowanie stawiam na dobre samopoczucie moje i moich najbliższych. Do ktorych moj ojciec się nie zalicza.

A druciki bardzo ładne
Stary 2012-06-11, 19:54   #3101
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Nie wiem. To chyba najtrudniejszy wybór związany ze ślubem i weselem... a może zaprosić ich tylko do kościoła.... Wilk by podjadł a owca była cała. Lipy by nie zrobili a na ślubie byli... Tylko czy focha nie będzie że na sam ślub... Jejku nie wiem. Pogadam z mamą jeszcze.... To na prawdę trudne...
Stary 2012-06-11, 20:00   #3102
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. To chyba najtrudniejszy wybór związany ze ślubem i weselem... a może zaprosić ich tylko do kościoła.... Wilk by podjadł a owca była cała. Lipy by nie zrobili a na ślubie byli... Tylko czy focha nie będzie że na sam ślub... Jejku nie wiem. Pogadam z mamą jeszcze.... To na prawdę trudne...
A nie masz rodzeństwa/kuzynów, ktorzy mogliby znając całą sytuację ewentualnie pacyfikować ojca i w razie czego wyprosić go? I myslę, że spokojnie możesz zaprosić ojca bez jego zony, szczegolnie jeśli nie masz z nią przesadnie dobrych relacji.
Stary 2012-06-11, 20:02   #3103
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię się, że masz dylemat
Musicie to oboje z TŻtem przemyśleć i z Twoją mamą. To jest Twój ojciec mimo wszystko, ale obaw jest wiele w związku z jego obecnością. Na szczęście macie jeszcze trochę czasu

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:05   #3104
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, biorę ślub w 2013 a dokładnie 14.09.13, na początku były plany że w 2014, ale ostatnia sobota zmieniła nam plany i będe ślubować w 2013, więc z chęcią spędze z wami miło czas do 2013
Witam

Cytat:
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Suknia mi się bardzo podoba , chociaż wiem, że nie dla mnie
A co do teściowej to Jak można być takim człowiekiem?

Cytat:
ja ostatnio 43
Ja ostatnio 38 i miałam niezłego stracha Zazwyczaj mam 27-29 dni

Wróciłam po egzaminie Ciekawe na co zdam, bo raczej innej opcji nie widzę jak pisałyśmy w 11 osób i mamy to samo
I znowu uciekam, bo jedziemy z Tżtem do jego babci. Także do spisania :pa:

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:06   #3105
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że masz dylemat
Musicie to oboje z TŻtem przemyśleć i z Twoją mamą. To jest Twój ojciec mimo wszystko, ale obaw jest wiele w związku z jego obecnością. Na szczęście macie jeszcze trochę czasu
Czasu sporo ale i tak mi to pewnie nie pomoże.... Zobaczymy... mój teść mówi że tylu będzie chłopa na weselu że ktoś się znajdzie kto go wyprowadzi i żebym się nie martwiła tylko go zaprosiła... ale jakoś nie jestem przekonana że to będzie dobre dla mojego wesela...
Stary 2012-06-11, 20:07   #3106
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mojemu tż też rośnie i też cierpi

Herm's Ruth i Caramel w Madonnie na wyprzedaży po 999zł sąŚliczne są

ja bym ją z miejsca wzięła
Cytat:
Witajcie, biorę ślub w 2013 a dokładnie 14.09.13, na początku były plany że w 2014, ale ostatnia sobota zmieniła nam plany i będe ślubować w 2013, więc z chęcią spędze z wami miło czas do 2013
WitajKolejna z września, super
Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Tu jest sala, będzie tak jak na zdjeciu z okrągłymi stolikami.

http://www.kurozweki.nazwa.pl/palac/...d=224&lang=pl# tu są schody prowadzące na salę.

Jak myślicie?? tylko szczerze. Póki mam jeszcze czas zeby zmieniać cokolwiek
kochana, nie ma co się przejmować bo sala jest śliczna, taka w stylu pałacowym i ma swój urok. A gadaniem innych się nie przejmuj bo widocznie zazdroszczą
Cytat:
Ale dużo napisałyście w tak krótkim czasie, nie wiem czy nadąrze was czytać. Ja udzielam się też na wątku 2014 bo wcześniej tak datowaliśmy nasz slub.
Jestem z zachodniopomorskiego, Ja ze swoim TZ znamy się od roku i 3 miesięcy, a jesteśmy od 11 miesięcy ze sobą. Dzień w dzień się widujemy i można powiedzieć że już prawie mieszkamy ze sobą bo śpimy albo u niego albo u mnie i to codziennie.
Wiem że rok czasu to może i dla niektórych krótko ale w sumie już nie mamy po 18 lat gdzie się spotykało na parę godzin dziennie.
Ja mam 25 a TZ 26 lat. Obydwoje pracujemy, polubiliśmy się z rodzicami i moi rodzicę są bardzo przychylni na ślub w 2013, a TZ nic nie wiedzą bo żadko ich widujemy (daleko mieszkają) i nie było takich rozmów.
Ja mieszkam z rodzicami więc codziennie się widzimy i temat wesela już był poruszany.
Narazie nikt nic nie wie, bo to ma być niespodzianka - ale termin już mamy 14.09.2013
o proszę! w końcu ktoś z mojego województwa
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wracam do żywych po weekendzie
Dużo się u mnie wydarzyło przez weekend. Mamy godzinę w kościele Jest 16 , która jest kompromisem (ja chciałam 17, Tż 15 ). I nasi rodzice się spotkali do przetestowania wódki i jednogłośnie postanowili, że będzie stock.
Wogóle to jestem taka zadowolona z tego spotkania, bo nasi rodzice super się dogadują w sprawach weselnych i nie tylko

A teraz zmykam, bo mam egzamin o 18 Także prosze o wasze magiczne kciukasy
za godzinę i za wybór wódki
Cytat:
hej hej

ale mi się super weekend skończył...
Pojechalam po TZa do Chełma jak sie kawalerski kolegi skończył i wracając gdzies koło 2 w nocy, oczywiście pędziłam jak szalona strzelił mi foto radar a dopiero co pkt mi sie wykasowały
w niedziele facet na zajęciach oddawał prace zaliczeniowe i oczywiście co? Moją zgubiłdo tego musiałam 3 godziny czekac zanim odda reszcie osób i wpisze oceny do indeksów! Poszlam i sie kłóciłam! To ten zaczął mnie przepytywac z tej pracya to bylo tylko kopiuj-wklejale koniec końców postawił mi bardzo dobry. Muślałam, że go tam zastrzele.

No a dziś byłam u dentysty z tą moją nieszczęsną ósemką. Dostałam antybiotyk. Od razu zrobiła mi przegąd i wszytskie ząbki mam zdrowe tylko troszkę kamienia się zebrało na jednym zabku ale to za tydzień się go pozbedę

No i chyba tyle
uuu ale niefart z tym radarem
Cytat:
tak strasznie długo mnie nie było, nie mialam wogóle czasu, non stop do nocy w pracy.... te 4 miesiace wyrwane z życia straciłam pracę (na rzecz zatrudnionej przez kierowniczkę swojej siostry), ale na złe mi to nie wyszło bo dostałam prace w Biedronce (trochę się boję stresuje) od czwartku zaczynam.

ale mam cudowną wiadomość, wczoraj kupiłam suknię ślubną, jest moja najpiękniejsza cudowna i wogóle naj naj naj..... szyta jak na mnie
fajnie, że do Nas wpadłaśdobze, że znalazłaś kolejną pracę. Trzymam kciuki
Cytat:
Już pokazuje mam tylko dwa zdjęcia, bo to używana suknia

wybaczcie że tak wolno ale całkiem wyszłam z tego szybkiego reagowania na nowe wiadomości

mam nadzieje że wam się spodoba, potem wam napisze jak przykro mi się zrobiło po tym co moja genialna teściowa powiedziała
suknia nie w moim stylu ale jesli Tobie się podoba to jest to najważniejsze. I jakbym ja miała taką okazję to też bym wzięła używaną
Cytat:

Ale babsko co ją to obchodzi, że to suknia używana?!

Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracujęNajpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:09   #3107
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
Czasu sporo ale i tak mi to pewnie nie pomoże.... Zobaczymy... mój teść mówi że tylu będzie chłopa na weselu że ktoś się znajdzie kto go wyprowadzi i żebym się nie martwiła tylko go zaprosiła... ale jakoś nie jestem przekonana że to będzie dobre dla mojego wesela...
Ale przynajmniej już wiesz, że jakby co to masz wsparcie reszty rodziny A skoro teść tak mówi, to myślę że w razie czego słowa dotrzyma i pomoże w trudnej sytuacji

dastin, za salę

Edytowane przez burlesque90
Czas edycji: 2012-06-11 o 20:11
burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:09   #3108
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracujęNajpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
Gratulacje:ju pi:
Stary 2012-06-11, 20:10   #3109
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No to super

Stary 2012-06-11, 20:10   #3110
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje! Wplacaliście od razu zaliczkę?
Stary 2012-06-11, 20:12   #3111
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:15   #3112
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
o proszę! w końcu ktoś z mojego województwa
a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
a jaką sale wybrałaś
Stary 2012-06-11, 20:19   #3113
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ja uciekam Dobranoc
Stary 2012-06-11, 20:26   #3114
dastin
Zakorzenienie

I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej już wiesz, że jakby co to masz wsparcie reszty rodziny A skoro teść tak mówi, to myślę że w razie czego słowa dotrzyma i pomoże w trudnej sytuacji

dastin, za salę
Cytat:
Gratulacje:ju pi:
Cytat:
No to super
dziękuję
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratulacje! Wplacaliście od razu zaliczkę?
dziękujęTak wpłaciliśmy zaliczkę 2 tys.
Cytat:
a jaką sale wybrałaś
niestety nie ma żadnej stronyAle sama w sobie nie jest piękna bo to zwykła stołówka i odbiega w sumie od Waszych pięknych sal ale z dekoracją wygląda ładnieJakoś nad tym nie ubolewam bo wiem, że wygląd sali nie jest najważniejszy - najważniejsze jest jedzenie i orkiestra a i z wyglądem coś poradzimy
Stary 2012-06-11, 20:47   #3115
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

dziękuję

dziękujęTak wpłaciliśmy zaliczkę 2 tys.

niestety nie ma żadnej stronyAle sama w sobie nie jest piękna bo to zwykła stołówka i odbiega w sumie od Waszych pięknych sal ale z dekoracją wygląda ładnieJakoś nad tym nie ubolewam bo wiem, że wygląd sali nie jest najważniejszy - najważniejsze jest jedzenie i orkiestra a i z wyglądem coś poradzimy
Cena moim zdaniem ok My płacimy 180zł za 1 dzień
Ale jedno mnie zszokowało - godziny poprawin U mnie poprawiny często trwają tyle co pierwszy dzień

Stary 2012-06-11, 20:49   #3116
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja już sobie nawet wyliczyłam, że jakbym zaszła zaraz po ślubie to dzieciaczek będzie na maj/czerwiec
u mnie styczen i tak wlasnie bym chciala ^^

Cytat:
nasza wątkowa mama Oliwki powinna się teraz poudzielać i nam potłumaczyć
Dokladnie

Cytat:
Jej... wspolczuje...

Cytat:
Ja uciekam Dobranoc
dobranoc

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:52   #3117
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jedno mnie zszokowało - godziny poprawin U mnie poprawiny często trwają tyle co pierwszy dzień
mnie też to zszokowało bo u mojej siostry poprawiny były od 16 do północydla nas to zdecydowanie za mało. Tż oczywiście szuka już plusów tego i mówi, że to dobrze bo ludzie będą skacowani i nie będzie się chciało i siedzieć i znowu pić. A ja wiem, ze czasem poprawiny sa lepsze niż samo weselepewnie u nich tak jest bo w poniedziałek zaczynają od rana normalną pracę jako stołówka
Stary 2012-06-11, 20:53   #3118
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w ogóle poprawin nie robię. Jeden dzień wystarczy
Będę wpadać co jakiś czas aż pójdę spać. Teraz siedzimy przy meczu z Tżtem

Edytowane przez moniczka_2010
Czas edycji: 2012-06-11 o 20:54
moniczka_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:55   #3119
FlightlessBird
Zakorzenienie

No i skończyłam pisać ankietę Jeszcze tylko jedna - tzn pytania już mam, tylko przelać to do Worda Jak on mi powie, że za mało pytań, to go zabiję

Stary 2012-06-11, 20:57   #3120
justi699
Zakorzenienie

dastin nie wydaje mi się żeby 170zł to było dużo , chociaż my mamy 15o zł no ale w cenie mamy wszystko (oprócz tortu i chleba dla młodych) no i te poprawiny szkoda,, że tak krótko, trochę lipa, bo 4 godziny to mało., no ale skoro masz pewność że wszystko jest smaczne to może warto

co do dekoracji to bym stawiałą na to żeby coś samemu, albo poszukać kogoś, niektóre kwiaciarnie podejmują się strojenia sal- może byłoby taniej?

EDIT: cena za jeden dzień oczywiście

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30

Edytowane przez justi699
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:11
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości