|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
o rany i maja byc takie 2 tyg ....na zewnatrz 10 stopni!!..musze chyba sie przeniesc w cieplejsze klimaty
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
o kurcze czytalam Was i jadlam batonika i nawet nie wiedzialam kiedy go zjadlam...no nie pamietam, a papierek lezy obok....to musze zjesc drugiego w takim razie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Monia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę na dach wrzucić pranie. Jak ja nienawidzę mieć pralki na dachu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah, i muszę powiedzieć to głośno. W ogóle słodyczy jem mało (raz dziennie wafelki maślane albo inne ciastka) i moja waga stoi w miejscu ![]() Opowiem wam jacy są ludzie ![]() Kilka dni temu jestem z Ewelinką na spacerze. Widzę z daleka koleżankę. Kiedyś była fajna, teraz zachowuje się jakby miała ADHD. Ma 3-letnią córkę (fajna, ładna dziewczynka). Widzi mnie i z daleka krzyczy "Muszę zobaczyć tę twoją kruszynkę". Ani cześć, ani pocałuj mnie w d... Mówię, że oglądanie Ewelinki kosztuje 10 zł od osoby, musi dziecko zacząć zarabiać. Darmowe oglądanie było do ubiegłego tygodnia ![]() zlustrowała mnie od głowy po stopy jakby chciała określić ile ważę. Od słowa do słowa wyszło, ze zapomniała pieluch dla małej. Moja mama żartem mówi do dziewczynki, że czas już na nocnik, bo ciepło i można szybko nauczyć, a w torebce trzeba nosić zapasowe majtki i rajstopki. A kumpela "próbowałam, próbowałam, ale Zuzia powiedziała, że jeszcze jest za mała na nocnik i nic z tego". Luuuudzie ![]() Szwagierki córka mając 2 latka pięknie woła siusiu i kupkę, nie potrzebje już nocnika tylko normlanie w toalecie sie załatwia. Wiadomo, na noc jeszcze zakładają jej pieluchę oraz w dłuższą trasę samochodem. Ewelinka już ponad godzinę śpi ![]()
![]() |
#1324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle zrobiłam się mało wybredna jeśli chodzi o jedzenie... albo koniecznie musi być mięso ![]()
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
co fakt to fakt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() U nas burza ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś Filip przyszedł do nas spac i położył sie z brzegu łóżka kolo męża, ale mąż nie słyszał. Dopiero obudził nas wielki huk-Filip spadł z łozka. Myslalam, ze zawału dostane, bo chwile sie nie ruszal... Ja kiedys osiwieje, naprawde. ![]() Cytat:
![]() Przepraszam ![]() ![]() To moje całe zakręcenie... ![]() Cytat:
Oczywiscie kiedy czuł sie gorzej z powodu zabkow czy choroby spal z nami, ale kiedy czuł sie znow dobrze spowrotem "wracal" do łozeczka. ![]() Cytat:
Cytat:
No i mialam tez pisac o ssaniu kciuka, moj Szymon tez sobie wklada kciuka do dziubka no i zaczynam sie martwic, wyciagam mu kciuka i daje smoka ale kciuk chyba smaczniejszy. Szczegolnie ssie kciuka gdy jest głodny ale czasem pakując piąstki do buzi tez złapie kciuka ![]() W niektorych m-scach maja łozeczka dla dzieci wiec trzeba pytac. My bylismy na wakacjach i Pani nam dała łozeczko dla Filipa-mielismy tylko swoj materacyk i posciel.
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
nowaken, tikki gratuluje ukonczonych 2 m-cy u dziewczynek
![]() Jolka ale Michaś Ci urósł ![]() ![]() tikki Andrea robi przesłodkie minki ![]() ![]() ![]() ![]() Zariah świetne zdjęcie ![]() ![]() MoniqW super zdjęcia! No i piękne okolice ![]() ![]() agabi super zdjęcia. Gabryś juz taki duży fajny chłopczyk ![]() ![]() ![]() Mała Tymuś jak zwykle uroczy przystojniaczek! No i Ty mamusiu wygladasz bardzo łądnie! ![]() aalegna super fotki! Ładnego masz synka ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-11 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez zaliczam sie do fanek ciuszkow z H&M. Podobaja mi sie ichniejsze bodziaki, maja takie fajne zakladki przy nozkach ze ladnie obejmuja pieluche. Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-06-11 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, z tego co mąż się dowiedział to święto Matki Boskiej z miasteczka w którym mieszkam
![]() ![]() A co do minek Andrei to nigdy nie umiem uchwycić tych najlepszych, bo robi je po zdjęciu, albo przed ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- 5-letnia dziewczynka i pielucha?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ty w jakim wieku oduczylas Antka? Jedna szkola mowi ze przed 2 rokiem nie zaczynac (ta niestety dominuje w irlandii i mnostwo 3 i 4 latkow lata jeszcze w pampkach). Inna mowi ze pozna juz wysadzac okolo 9 miesiaca jak dziecko dobrze siedzi.Tak bym chyba chciala sprobowac. Moja kumpela wysadzala od uwaga 3 miesiaca, , nie wiem czy tak wczesnie sens ale na pewno jej corka wczesnie zalapala o co chodzi bo w 15 miesiacu byla juz odpieluchowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||
Gang Iren
|
Dziekuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
o matko jakie moje dziecko dzis marudzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Tymonek poszedł już spać...oby spał ładnie jak ostatnio ![]() No i tak jak planowałam byłam na spacerze do 17:00 ale widzę, że w te godziny 16, 17, 18 to bez względu gdzie jest nie śpi i koniec na spacerku tez marudził... najwyrazniej taki ma rytm i muszę jakoś przywyknąć ![]() Co do braki kupki u mojego małego...to też słyszałam że na piersi ( a ja tylko pierś daję) może nie robić kupki dość długo, bo pokarm mamy jest bezresztkowy ! Dobrze, że go brzusio nie boli ![]() ![]() ![]() **Mój Tymcio nie ssie kciuka yulko całę piąstki i swoja górną wargę ![]() **Karolcia ![]() ![]() ![]() ** Aguśka ![]() ![]() ![]() ![]()
#1341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip nauczył sie siusiać niedawno do nocnika, troche pozno ale za to bardzo rzadko zdarzaja mu sie wpadki typu posiusianie sie na dworze czy w nocy, bo spi juz bez pieluszki i albo w nocy go budzimy do sikania albo wytrzymuje cala noc. Poza tym woła siku, nie musze sie go pytac, wydaje mi sie ze dojrzal w pelni do siusiania do nocnika i wc. Probowalam go wczesniej nauczyc, ale bez skutku. Dokladnie rok temu w wakacje podjelam nauke bo juz mialam dosc ze ma 2 latka i pieluszke. A ze bylo lato, to pomyslalam, ze to doskonały moment. Zakladalam mu majtki ale on wogole nie jarzyl o co chodzi mimo iz pytalam czy chce Ci sie siusiu i on nawet potrafil zawolac ale juz bylo czesto za pozno, bo juz byl zsiusiany. I meczylam go 2 m-ce tak ale podarowalam sobie, bo mama kupila mi ksiazke: "Nauka nocniczkow dla chlopcow" i dzieki niej zrozumialam, ze nic na sile, ze trzeba wyczaic dobry moment. Dziecko musi byc gotowe i fizycznie i psychicznie do siusiania i nie przyspieszy sie tego a zbyt wczesne nauki moga zrazic dziecko i bedzie jeszcze gorzej. I rzeczywiscie,on nie potrafil jeszcze nad siuskami zapanowac. On wtedy jeszcze nie dorosnal do siusiania na nocnik. I czekalam, juz nie probowalam, az zobaczylam, ze jest gotow (tam w ksiazce opisane sa czynniki fizyczne i psychiczne jakie musza zaistniec zeby dziecko nauczylo sie bez bolu siusiac)-a nie jest to prosta sprawa szczegolnie u chlopcow. Takze u kazdego dziecka wyglada to inaczej, wiec wydaje mi sie, ze trzeba obserwowac dziecko bo kazde w swoim czasie jest gotowe. ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-11 o 19:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
ehhh... ale miałam popołudnie i wieczór... Hania spała od 13 tylko dwa razy po 15minut...
I najgorsze było to, że było widać, że jest mega zmęczona, ale żaden sposób nie działał i nie dało Jej na dłużej uśpić... a już totalny kryzys był ok 19 - chciała zasnąć, ale nie mogła... dopiero karmionko (przerwa niespełna godzinna) i kąpiel ją uspokoiły i rozluźniły. Więc pięknie ziewającą odkładamy do łóżeczka, a ta w ryk... i tak przez 40 minut... i to nie był taki sobie marudzący płacz, tylko ryk na całego. W końcu, gdy wszystko inne zawiodło, przystawiłam Ją do piersi i possała może z 5 minut i odpadła....na 10minut i znów ryk przez dobre 15minut... No i znów przystawiłam do piersi -zjadła trochę więcej i odpadła jak bąk... brzuszek to Jej chyba pęknie, ale już zupełnie nie wiedziałam co się dzieje i jak Jej pomóc. Już się nie mogę doczekać chusty, bo planuję ją w takich momentach wykorzystywać... mam nadzieję, że pomoże... chociaż nie powiem, żeby się Hania jakoś niesamowicie na rękach uspokajała.... A jutro mamy szczepienie.... aż się boję co się będzie działo wieczorem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informacje odnośnie zasypiania ![]() ![]() Chociaż od 3 dni zasypianie odbywa się bez rąk ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Niedawno się dowiedziałam że jak ta bratowa straciła dziecko i była w szpitalu to rozmawiała z dziewczyną która musiała usunąć dziecko w 13 tc bo rozwijało się bez główki ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-11 o 20:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Andrea płacze jak nie umie znaleźć własnej piąstki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że chusty Ci przypasują, jak dla mnie są niezłe, ale jednak gruby ten materiał, a Kaja to jednak nie lubi gorąca i chyba też skrępowania, ale już mamusia Ją nauczy jak się w chuście siedzi ![]() Powodzenia na szczepieniu i na wieczór ![]() Aguśka zgadzam się z tym co piszesz o siusianiu , uczyć na nocniczek siadać to jedno , a odpieluszkować to drugie, dziecko musi być na pewnym etapie rozwojowym i już ![]() ![]() ![]() ![]() Biedny Filipek, pewnie się wystraszył i dlatego tak dziwnie wyglądał ![]() Moja Kaja dzisiaj zwymiotowała, trochę przesadziłam z cycem na kolację.Zia mamy dzisiaj dwie hafciarki , oby im to w krew nie weszło. Dumam nad tortami...jeden duży ( prostokąt )w jednym smaku czy dwa mniejsze różne ( okrągłe)? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-11 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mysle ze dobrze kombinujesz zeby zaczac tak synka usypiac na drzemki - zaoszczedzisz sobie duzo czasu i nerwow a on zdobedzie nowa umiejetnosc ![]() Cytat:
![]() KOniu, Nina jeszcze nosi pieluszki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa83 ale miałaś akcje z Filipkiem, żadnego siniaka nie zarobił?
a co do oczek Seby to jesteś już drugą osobą która mówi że oczka ma po mnie więc coś w tym musi być ![]() Na mailu jacy cudni kibice ![]()
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już nasze drugie podejście, pierwsze było ponad miesiąc temu, ale się Nina rozchorowała i przerwałam, bo z gołym tyłkiem lub tylko w gaciach to nie chcialam ,żeby na podłodze siedziała,teraz nam to tydzien zabrało,żeby zakumała o co chodzi,teraz jeszcze ten dwór dopieścimy i nocki i będzie ok. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.