Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 20:28   #2791
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Eweee piękne te rampersy ! Kurcze ale cena z kosmosu ,myślałam, że cały dzięń będzie chodziła i trzymała się za ucho, a ona ani razu nie sięgała do kolczyków zobaczymy jak się przyjmą,mama nadzieję żę zakażenia żadnego nie będzie.

Patik a spróbuj zrobić taką zupę jak dla Ciebie i zjedz przy niej. Z czasem wydaję mi się że powinna chcieć jeść to co Ty.Moja wyciąga ręce do wszystkiego, to co może dostaje, raz wypluwa raz je z apetytem ograniczam słodycze w sumie wg ich nie dostaje zastępuje je owocami, które też dostaje do ręki..,Jak zrobisz zupe, daj jej ziemniaczki do reki i zobacz co zrobi, pewnie bedzie ciekawa co to i bedzie kombinowala jak to zjesc.

Jutro mąż ma ur,ale impreza dopiero w sob.
Zamówiłąm lolbar czy jakoś tak to się nazywa,
w każdym badź razie sami sobie będą piwa lać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:37   #2792
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Eweee piękne te rampersy ! Kurcze ale cena z kosmosu ,myślałam, że cały dzięń będzie chodziła i trzymała się za ucho, a ona ani razu nie sięgała do kolczyków zobaczymy jak się przyjmą,mama nadzieję żę zakażenia żadnego nie będzie.

Patik a spróbuj zrobić taką zupę jak dla Ciebie i zjedz przy niej. Z czasem wydaję mi się że powinna chcieć jeść to co Ty.Moja wyciąga ręce do wszystkiego, to co może dostaje, raz wypluwa raz je z apetytem ograniczam słodycze w sumie wg ich nie dostaje zastępuje je owocami, które też dostaje do ręki..,Jak zrobisz zupe, daj jej ziemniaczki do reki i zobacz co zrobi, pewnie bedzie ciekawa co to i bedzie kombinowala jak to zjesc.

Jutro mąż ma ur,ale impreza dopiero w sob.
Zamówiłąm lolbar czy jakoś tak to się nazywa,
w każdym badź razie sami sobie będą piwa lać
pisalam wczesniej, ze moja nie siega do ucha. Wogole ja nie interesuje co ja tam robie jej przy tych uszkach. Trzymam kciuki aby sie ladnie zagoilo. I wyglada naprawde uroczo. Rampersy sa boskie ale cena zwala z nog. Ja jej chce kupic TUTU na urodzinki, ale zobaczymy jak z kasa bedziemy stali. ten rozowy komplet co ma na jednym ze zdjec to jest mojej Marysi. Kupilismy z F&F - boski jest.
o ten na pierwszym zdjeciu, a na drugim sukienka ale juz jej, ale bardzo mi sie Marysia w niej podobala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (86,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (92,3 KB, 37 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:38   #2793
patik87
Zakorzenienie

Zaneta inne rzeczy ode mnie z talerza zjada. Ziemniaki, kurczaka np, ostatnio pierogi ruskie, kanapki, jajka, desery swoje.. tylko z zupami coś jej nie podpasiło. Rosół jeszcze zje.
Stary 2012-06-11, 20:46   #2794
zanetaa88
Zakorzenienie

Eweee Ja myślę, że taki rampersik też można zrobić samemu ale pewnie nie będzie mi się chciało

Patik no to jak zrobisz zupke to daj jej coś żeby jadła a TY w między czasie podawaj jej łyżeczką. Moja za zupami na początku też nie przepadała, bo były za bardzo wodniste,ale jak już jadła ziemniaki kapuste czy marchewkę sama i Ja jej podawałam łyżeczką to jadła pięknie. Teraz jak widzi rosół to chce sama jeść, ale to takie jedzenie żę kuchnia cała w rosole. Daje jej kilka makaroników ona sobie je je a Ja jej daję łyżeczką rosół i wcina aż uszy się trzęsą,robię pomidorową to samo jak mam ziemniaka w zupe dostaje ziemniaczki ja daję resztę- ona chce byż zosia samosia wiec niech ma zosie samosie ktora je ziemniaka MMM pierogi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:49   #2795
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zaneta inne rzeczy ode mnie z talerza zjada. Ziemniaki, kurczaka np, ostatnio pierogi ruskie, kanapki, jajka, desery swoje.. tylko z zupami coś jej nie podpasiło. Rosół jeszcze zje.
to tak jak moje, rosół jest na nie, ale mięso musi być!

Żaneta cudna Emi
Stary 2012-06-11, 20:51   #2796
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

zaneta na pewno da sie samemu, al eja do szycia jestem lewus. I nei umialabym, poprostu.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-11, 21:02   #2797
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Diablica mała

Carmela Ja kiedyś też tylko jadłam zupy na wywarach mięsnych,ale zdecydowanie lepiej mi spakują warzywne
Fajnie wygląda, i moim zdaniem jest do Ciebie megaaa podobna

Cytat:
Zmalowana co nie tak poszło z obroną?czego nie może się odbyć teraz? brzmi całkiem podobnie jak u mnie... ( jak nie chcesz nie odpowiadaj)
Z obroną w sumie wsio ok 27 go czerwca pierwszy termin, ale u mnie sprawy osobiste wyskoczyły. a u Ciebie?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:07   #2798
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie bijcie....ale chyba jestem jedyna której nie podoba się przekłuwanie uszu u takich małych dzieci
Lilce przekłuję jak o to poprosi, poza tym teraz bałabym się że niechcący mogłaby (lub Filip) go sobie wyrwać.

Ja też nie przebije, nawet by mi to do głowy nie przyszło...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:13   #2799
Zmalowana
Zakorzenienie

Co do przekuwania uszów to mi się podoba, chociaż nie wszystkim dziewczynką pasuje, ale sama bym nie przekuła takiemu maluszkowi Pisałam kiedyś o tym w klubie. Ale każda mama decyduje tak jak uważa i mi nic do tego :P

Stary 2012-06-11, 21:17   #2800
patik87
Zakorzenienie

Promotorka sobie w kulki poleciała. Nie mogłam się doprosić o jakąkolwiek pomoc, sugestie. Wszystko pisałam sama po swojemu, na początku maja wysłałam jej całą pracę do oceny. 1,5 mca zajęło jej sprawdzanie ( ponaglałam, ona mnie zbywała i oszukiwała) -- w boże ciało odesłała mi pracę, wszystko jest do poprawki, cała częśc baawcza, aj szkoda gadać. To tak w skrócie. Jestem na etapie poprawiania pracy, ale czarno to widzę. Nie dam rady czasowo. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, a 2 tyg przed planowaną obroną trzeba w dziekanacie wszystko złożyć.
Stary 2012-06-11, 21:24   #2801
Zmalowana
Zakorzenienie

No u nas do 13go trzeba złożyć prace. Patik, ale nawet jak się nie wyrobisz to pomyśl sobie, że zostanie Ci tylko czysta formalność- obrona, pisanie będzie już za Tobą

Stary 2012-06-11, 21:27   #2802
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
hej mamuśki

Co do zabaw to u nas Lila najchętniej bawi się z Filipem, zabiera mu zabawki, rozwala budowle, gania i szarpie za włosy itd

a ze mną najczęściej czytanie książeczek (w sensie pokazywanie obrazków),śpiewanie, różne rymowanki, tańczenie, turlanie piłką, układanie różnych budowli z klocków, ciastolina, rysowanie, a na dworzu zabawa w piaskownicy, na huśtawce, zjeżdżalni , z psem, no i ogólne pokazywanie świata.

.
Ciastolina powiadasz, hmm trochę się boje ale może być ciekawie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

i jeszcze sie pochwale ze dzis odwalilam juz kawal dobrej roboty. Od rana i przedpoludniem sprzatalam i robilam przemeblowanie w naszej pieczarze. Teraz jakos wiecej miejsca sie zrobilo
oooo właśnie
U nas tez potrzebne zimny
Msze kilka rzeczy zawieźć do rodziców żeby zwolnić miejsce
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

w ganianego - ona ucieka a ja mówię: złapię cię złapię cię!! a ona zasuwa na czworaka ile wlezie i aż piszczy z radości

.
Oj tak u nas to tez ostatnio najlepsza zabawa
Cytat:
trochę prywaty - a co!

Jaka złota grzywa

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!

My już zdrowe!!!
Dziekujemy za zdrówko, było cieżko, pierwszy raz myślałam, że skończe swój zywot w toalecie
No i mamy za soba pierwszego kiszonego ogorka(jakimś cudem w ten sam dzien co telik i brumek)nawet z tej okazji zrobiłam ogórkową-ale szału nie było
A z książeczek zaczytujemysie w serii "Okruszek poznaje..."
I kupiłam Ewci pierwsza szczoteczke...troche pozno
Dobrze z już lepiej
U nas książeczki to jeszcze kosmos

A tak wogole ellika i isiaok kochane mamolinki kiedy wpadacie do telikowa
Stary 2012-06-11, 21:30   #2803
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Promotorka sobie w kulki poleciała. Nie mogłam się doprosić o jakąkolwiek pomoc, sugestie. Wszystko pisałam sama po swojemu, na początku maja wysłałam jej całą pracę do oceny. 1,5 mca zajęło jej sprawdzanie ( ponaglałam, ona mnie zbywała i oszukiwała) -- w boże ciało odesłała mi pracę, wszystko jest do poprawki, cała częśc baawcza, aj szkoda gadać. To tak w skrócie. Jestem na etapie poprawiania pracy, ale czarno to widzę. Nie dam rady czasowo. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, a 2 tyg przed planowaną obroną trzeba w dziekanacie wszystko złożyć.
Podejrzewam, że gdybyś oddała jej tą samą prace bez naniesionych poprawek to nawet by nie zauważyła...

My też nie przekłuwamy uszek, ja sama poszłam do kosmetyczki jak miałam 20 lat-ale kolczyki nosze b. rzadko, mam jakiś dziwny wstręt do metalu w ciele ot takie zboczenie
Dodatkowo mam uczulenie i moge nosic tylko złota badz srebrna biżuterie-Ewoludek sobie przekłuje co bedzie chciał
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:30   #2804
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziewczyny męczy mnie jedna sprawa, czy ja jako 23 latka mogę sobie normalnie iśc do poradni ginekologicznej na NFZ i zrobic cytologie ( bo objęte tym badaniem "profilaktyki raka szyjki macicy" jest od 25lat?) oświeccie mnie boi jak dotąd prywatnie chodziłam( i nie wiem) a z kasa jest krucho- trzeba kazdy grosz dobrze obejrzeć zanim wydamy....
Stary 2012-06-11, 21:36   #2805
Zmalowana
Zakorzenienie

bella u nas to zależy od rodzaju ubezpieczenia, ale generalnie w przychodni NFZ są bezpłatne tylko długo się czeka na wyniki około miesiąca. Te badania profilaktyczne o których piszesz od 25 r.ż nie wiem jak w innych miastach, ale tutaj są organizowane przez np. Lux-med czyli prywatne przychodnie

Stary 2012-06-11, 21:37   #2806
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

A tak wogole ellika i isiaok kochane mamolinki kiedy wpadacie do telikowa
Nam pasuja poniedziałki i wtorki-w te dni jesteśmy mobilne, może udałoby sie też w niedziele-gdyby któras mogła w weekend. Pracuje do 13, od 15 możemy siedzieć już na kawie
Stary 2012-06-11, 21:39   #2807
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ciastolina powiadasz, hmm trochę się boje ale może być ciekawie
Telik tylko że wiesz u nas tą ciastoliną to tylko Filip bawi się zgodnie z przeznaczeniem Lila najczęściej rozrywa ją na kawałki, przekłada do pustych pudełeczek, które zostawiłam, bawi się tymi pudełeczkami, zamyka je itd, foremkami/kształtami no i oczywiście próbuje pożreć
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:40   #2808
brumek
Zakorzenienie

Dziś cała masa miesięcznicowców
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan - sto lat

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
18, za tydzień dokładnie i BARDZO liczę na poznanie płci
Trochę się martwię, bo wogóle nie czuję ruchów, wczoraj aby takie jakby jedno mocne kopnięcie, ale sama niewiem...
W pierwszej ciąży poczułam (chyba, musiałabym zajrzeć do starej karty) około 18 tyg. więc teraz jest 18, zaraz 19-chyba się nie ma co martwić...każda ciąża jest inna.
Masz czas Ja poczułam w 20 tygodniu, a moja przyjaciółka w 22. Niby w kolejnej ciąży często czuje się nieco wcześniej, ale to żadna reguła

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
1.Lepiej ( aż się boję to pisać, żeby nie było dziś w nocy tragedii ) jedna, lub dwie pobudki i dosypia do ok. 7. To duży sukces

2.Mówi, że stadion rewelacja, full ludzi, doping, atmosfera robiły wrażenie. Tylko nie wiedzieć czemu dach zamknęli i było gorąco jak w ulu. No i wynik nie taki, jak trzeba , ale mówi, że warto coś takiego na żywo zobaczyć, mimo, że w tv lepiej widać
1. To csiiiiii
2. Też mi się marzy taki meczyk na żywo

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i pomyslec ze kinga notorycznie po 22 idzie spac...
Wcześniej nie jest śpiąca? A ile w dzień śpi?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dałam Szymonowi dzisiaj na śniadanko monte, ale nie lubi Kwasił się, zamykał oczy, strząchał się. W ogóle on nie lubi niczego słodkiego, z czekoladą, czy kakao
To tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale miałam dziś widok jechałam do fryzjera farbnąć moje odrosty patrze na głównej drodze bociek maszeruje sobie i nie ma zamiaru się mi cofnąć z przed maski mówię mu bierz skrzydła za pas nie planuję póki co drugiego więc nie prowokuj Shiry!!!!!! ten sięschylił ja patrzę a ten w dziobie trzyma wielkiego kreta masakra ale miał śniadanie fujjjjj w końcu musiałam wysiąść z mojego szerszenia i przegonić delikwenta
Będą nowe Żbiczątka, będą nowe Żbiczątka

A "szerszeń" to przepraszam co? Że samochód, to się domyślam, tylko skąd ta pieszczotliwa nazwa?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A my właśnie wróciliśmy od pediatry. Mały ma zapalenie spojówek
Krople dostał.

Cytat:
trochę prywaty - a co!
Moja ulubiona delikatna panienka

Cytat:
aaa w środę ide rano na 8.00 na rozmowę w sprawie stażu - i jak wypali to od 1 lipca będę pracowac musze jeszcze cv napisać sobie i podanie - potem po stażu może by mnie wzięli na stałę zatrudnili, na umowe, ale to się zobaczy. Na razie Julka polnowana w trybie zmianowym plus mój brat do końca wakacji a potem nie wiem jeszcze co od wrzesnia dalej..
To kciuki
Szybka akcja, że już od 1 lipca Masz tremę?

Cytat:
Sara ma gdzieś maminą zupkę. Aż się wzdrygała. Otworzyłam słoik raz dwa opyliła. Kilka dni temu pomidorowej też nie chciała. I co ja mam zrobić? jakieś pomysły? dodałam nawet soli, było smaczne.
Nie poddawaj się. Daj jutro, pojutrze, będzie jeszcze pewnie kręcić noskiem, ale za trzy dni załapie Tymek tak miał Jak mu zaczęłam gotować, to też nie chciał początkowo, więc odpuściłam tego dnia, spróbowałam następnego - to samo. A po kilku dniach się przekonał i teraz dokładnie to samo je ze smakiem. Żadnej soli ani cukru wcale nie trzeba było, żeby go przekonać

Cytat:
My już zdrowe!!!
Dziekujemy za zdrówko, było cieżko, pierwszy raz myślałam, że skończe swój zywot w toalecie
No i mamy za soba pierwszego kiszonego ogorka(jakimś cudem w ten sam dzien co telik i brumek)nawet z tej okazji zrobiłam ogórkową-ale szału nie było
Brawo za ogórasa U nas dziś surowy poszedł na tapetę, ale z kolei tu szału nie było
Dobrze, że ta Wasza jelitówka taka krótka, bo byście się zamęczyły...

Cytat:
Dziewczyny nie bijcie....ale chyba jestem jedyna której nie podoba się przekłuwanie uszu u takich małych dzieci
Lilce przekłuję jak o to poprosi, poza tym teraz bałabym się że niechcący mogłaby (lub Filip) go sobie wyrwać.
Nie jesteś jedyna Mi tez nie.
Stary 2012-06-11, 21:42   #2809
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana no właśnie już mi zaczęło wisieć kiedy się obronię. Na głowie inne sprawy Tylko trochę przez wakacje będzie mi to głowę zawracać. No nic, jakoś damy radę.

Bella a dobre pytanie, ja nie wiem.
Stary 2012-06-11, 21:49   #2810
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dziś cała masa miesięcznicowców
Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan - sto lat

Ale ze mnie
Wszystkiego najlepszego dzieciaczki
Stary 2012-06-11, 21:56   #2811
isiaok
Rozeznanie

brumek Wy też widze dalej bez soli i cukru...ktoś jeszcze-czy tylko my???
Swoja drogą moja mama nie może zdzierżyć, że wnuczka ma takie jałowe życie bez vegetki

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ale ze mnie
Wszystkiego najlepszego dzieciaczki
O tym samym zapomniałam...
Hania, Marysia,Emil,Natan,Filip: roza:
100lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2012-06-11, 21:56   #2812
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Zmalowana no właśnie już mi zaczęło wisieć kiedy się obronię. Na głowie inne sprawy Tylko trochę przez wakacje będzie mi to głowę zawracać. No nic, jakoś damy radę.

Bella a dobre pytanie, ja nie wiem.
Już wiem w ramach wizyty corocznej jest wykonywane, wujek Google mi powiedział
Stary 2012-06-11, 21:59   #2813
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny męczy mnie jedna sprawa, czy ja jako 23 latka mogę sobie normalnie iśc do poradni ginekologicznej na NFZ i zrobic cytologie ( bo objęte tym badaniem "profilaktyki raka szyjki macicy" jest od 25lat?) oświeccie mnie boi jak dotąd prywatnie chodziłam( i nie wiem) a z kasa jest krucho- trzeba kazdy grosz dobrze obejrzeć zanim wydamy....
jak najbardziej, tylko badanie nie bedzie w ramach programu ale o tak zrobione,oczywisciebezpla tnie.
Kurde bella wiesz, ze ja ciagle myslalam, ze ty starsza jestes??
Zanetka ja tez robie zupy tylkona wywarze z warzyw, nie lubie na miesie.

Witam was. Chyba bede monotematyczna ale zmeczona jestem dziewczyny. Latam po lekarzach,jutro na badanie krwi jade. Mlody tez mnie nie oszczedza a mi sie tak marzy chociaz godzina dla siebie.
Wszystkim dzisiejszym solenizantom zycze wszystkiego najlepszego.
Stary 2012-06-11, 21:59   #2814
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
brumek Wy też widze dalej bez soli i cukru...ktoś jeszcze-czy tylko my???
Swoja drogą moja mama nie może zdzierżyć, że wnuczka ma takie jałowe życie bez vegetki
Jeszcze my.

Czekam własnie na dostawe miodu, tak jak radziłyście z małej pasieki. Ciekawe czy Sarenie posmakuje.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:02   #2815
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jak najbardziej, tylko badanie nie bedzie w ramach programu ale o tak zrobione,oczywisciebezpla tnie.
Kurde bella wiesz, ze ja ciagle myslalam, ze ty starsza jestes??
Zanetka ja tez robie zupy tylkona wywarze z warzyw, nie lubie na miesie.

Witam was. Chyba bede monotematyczna ale zmeczona jestem dziewczyny. Latam po lekarzach,jutro na badanie krwi jade. Mlody tez mnie nie oszczedza a mi sie tak marzy chociaz godzina dla siebie.
Wszystkim dzisiejszym solenizantom zycze wszystkiego najlepszego.

A czemu myslałaś,ze jestem starsza?
Bo jeszcze taka szczeniara młoda jestem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jeszcze my.

Czekam własnie na dostawe miodu, tak jak radziłyście z małej pasieki. Ciekawe czy Sarenie posmakuje.

Mina moich dziewczyn odnośnie miodu była bezcenna a mamy swój bo teść ma pszczoły
podobno najłagodniejszy to akacjowy i dla dzieci może byc
Stary 2012-06-11, 22:09   #2816
isiaok
Rozeznanie

Ja sie troszeczke miodu i orzechów boje...ale ja wogóle jestem straszna panikara
Stary 2012-06-11, 22:13   #2817
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Ja sie troszeczke miodu i orzechów boje...ale ja wogóle jestem straszna panikara
Ja się bardziej obawiam orzechów.
Dajecie dzieciom owoce sezonowe?
Bo ja dałam czereśnie, nic im nie było a się oblizywały

A poza tym zafundowały mi zaje***** dzień, pełen płaczu. Miałam dośc po 19 już na szczęście spały...
Stary 2012-06-11, 22:14   #2818
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Na szczescie co do naszych dzieciakow - to sa nasze dzieci i kazda robi jak uwaza. Ja nie zaluje i juz. Widze, ze musialo byc goraco w klubie po tym jak przebilam Marys uszy.
Dziekuje w imieniu Marysi i zycze wspolswietujacym wszystkiego naj

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-11, 22:17   #2819
Marina1
Zakorzenienie

eve nikt o Tobie nic nie napisał. Ani słowa. Nie jesteśmy aż takie obsmarowujące innych, mamy ważniejsze sprawy na głowie
A temat był kiedyś rzucony ot tak. Mi się nawet podobają kolczyki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:21   #2820
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
eve nikt o Tobie nic nie napisał. Ani słowa. Nie jesteśmy aż takie obsmarowujące innych, mamy ważniejsze sprawy na głowie
A temat był kiedyś rzucony ot tak. Mi się nawet podobają kolczyki.
kochana to byl zart bez przesady. Ja sie nie obrazam jak juz wiecie. Kazdy ma swoje zdanie i juz. Mnie tez nie wszystko co robicie sie podoba, ale nie neguje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości