|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Tż za to połknął wszystkie na raz...![]() Bellówny nie w humorze? |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Eve w klubie gorąco bo przekułas maryś uszy??
![]() Carmela słyszałam że dzieciom lepiej nie dawac miodu z względu na zatrucie jadem kiełbasianym, botulizm dziecięcy. Niby w Polsce rzadkość, no i chyba tyczy się dzieci ponizej roku, chociaż moze do dwóch...na studiach coś o tym miałam
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
widze...widze...nowe podczytywaczki
i widze...widze...Shire!:ha haha:
|
|
|
|
#2824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jak i fermentowane krowie mleko tez po roku. (pisze to w nawiazaniu do monte :P) Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie używam żadnych veget, kostek itp tylko same naturalne przyprawy więc może jeść. Miodu Lilce nie dawałam, orzechów też nie, czekolady też.. Za to je dużo truskawek, jadła poziomki i już nie mogę się doczekac na kolejne sezonowe owoce. zaneta a jak gotujesz takie warzywne zupki? jakoś więcej warzy? dodajesz masło? ale głupie pytanie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-06-11 o 22:33 |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(linka coś zjadło) |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam kolezanki w domu - wspolnie pichcimy obiadek i zasiadamy do kibicowania Polsce (choc nie wierze, ze pokaza cos godnego, ale co tam) Czy tylko moj dziec nie spi?
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Też czytałam, że miodu nie powinno się maluchom dawać. Wpiszcie w wujku google
. O kolczykach było daaawno, Zanka zaczęła temat Lena miała dużo wcześniej niż Marysia przebite. Ja też poczekam aż mała sama poprosi o kolczyki.
|
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogolnie podoba mi sie bardzo...ale nie chce narazac Wiki na niepotrzebny stres. Jak zechce kiedys to jej przekluje. Ale dzis akurat (po poscie Zanety) bylam w miescie i zaszlam do sklepu gdzie tez jest kosmetyczka i ogladalam kolczyki, niektore sa booooskie Dziekuje za odpowiedzi odnosnie zabaw z dzieckiem, musze byc bardziej kreatywna i pomyslowa. aaaaaaaaaa i dostalam dzis formularz do wypelnienia odnosnie konkursu Perfecty |
|
|
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dalej nie przychodzi A truskawki to istny szał! Biedne dziecko aż mi się ślini na ich widok A teraz młode ziemniaczki też bardzo smakują. One same w sobie są tak pyszne i słodziutkie, że żadnych przypraw im nie trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
my też miałam kilka rzeczy pozaznaczane a została mi jedna... Ja też miodu teraz nie dam, od sąsiada mamy regularnie dostawy, ale Adaś poczeka jeszcze jakiś czas. Pomijając bakterie to jeden z najsilniejszych alergenów niestety. dla Dominika, Dawid i Ewci
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Zaległe wczorajsze życzenia dla kolejnych solenizantów: Hania, Marysia, Filip, Emil, Natan i dzisiejsze: Dominik, Dawid, Ewa Dzisiaj jestem w pracy w innym punkcie na zastępstwo. Nie lubię
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się ![]() Dzień u żłobu :P Ja jem śniadanie i się relaksuje chwilą spokoju Wieczorem robie znowu pizze ![]() ![]() A dziękujemy za życzonka )) Mi dziubek przypomniała o miesięcznicy wieczorem :P Ale ze mnie matka :P Ale w sumie przestałam do tego przywiązywać wage
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja na chwilę i bedę zerkac Macie sprawdzony przepis na karkówkę?
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
bella to mój ulubione przepis tylko ja nie daje ketchupu
http://www.smaczna-kuchnia.slawko.eu...php?id=1&id1=2
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Mały wstał o 5 rano. Uśpiłam go 0 8 i poszłam spać razem z nim. Obudziłam się o 10 (on śpi dalej ) i jestem mega niedo☠☠☠ana. Jeszcze mi się u obiad ciotki staszki śnił. I inne pierdoły. Mam kawę przed sobą, gorąca jeszcze, ale może zaraz się dzięki niej obudzę. I tak z innej beczki, ależ mam ochotę na jakąś dobrą książkę, aż dziś zajdę do biblii. Chociaż pasuje się poczuyć do czwart. egz... Pada u Was? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- i link z rana na odmóżdzenie http://dziecko.onet.pl/76192,40,najp...,artykulk.html Oho, Iggy Pop się obudził.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-12 o 10:07 |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dień.
Marina nie pada, ale duszno i coś wisi w powietrzu. Zanim się wygramolimy na spacer pewnie zacznie ![]() Godzinę sterczenia zanim zrobiła siku i złapaliśmy. Udawałam wszystkie możliwe zwierzęta aby ją zatrzymać w pozycji na plecach. Masakra i takiego ruchliwego dziecka mocz łapać. Nie mam pomysłu na obiad. I tak na marginesie, wkurza mnie ta zapyziała wieś.
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A na obiad polecam truskawki, trzeba korzystac puki sa. Witam was moje drogie, nie wstalam na badanie krwi :P Jutro podjade. Mlody teraz spi a ja herbatke pije. Wiecie co od tygodnia jestesmy li i wylacznie na butli. Poszlo bez wiekszego placzu. Ale myslalam, ze bedzie lepiej spal, a on moze maks 4 godziny ciurkiem przespi. I pobudki 22,1,3,6 oczywiscie na mleko. Sama nie wiem czy to normalne, ze tak czesto sie budzi. Marina a Igi juz przesypia noce?? Solenizantom dzisiejszym skladam najlepsze zyczenia. Ale dziewczyn sie z forum wykruszylo. Dziubek nie pisze, Agadus dawno ni ebylo, Brunetka tez zamilkla
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool a próbowałaś dać to mleczko 2R albo zagęścić kleikiem ?
Ale nuda jak dzieć w żłobku, nie wiem co ze sobą zrobić Zakupy zrobiłam, obiad jest, posprzątałam wczoraj. Chyba zaraz pójdę po lumpkach połazić :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-12 o 10:49 |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool a wiesz że u nas pare krzaczków truskawek tylko jest i wczoraj dosłownie pare sztuk było. Wszystko wymarzło.
I dlatego mnie kurza ta wieś, ze względu na utrudnioną dostępność do produktów, brak sklepów. Musze kombinować z tego co mam. Sara je jak chce. Dwa razy, czasami raz a czasami wcale tylko pije. Nie zgadniesz. I nie ważne czy kaszę na noc je czy samo mm.
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patik powiedz co masz w lodowce to pomozemy ![]() Mi sie wydaje, ze maly tak czesto sie budzi bo malo pije tego mleka. Rzadko sie zdarzy, ze wypije 120 ml, maksymalnie wypija 90 ml. To strasznie malo jak na prawie roczniaka nie??
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tu pusto dzisiaj... Dawidek, Ewa, Dominik - sto lat Nie Cytat:
![]() 2. O, i tak zrobię! ![]() I Nateczko - ja Cię proszę, odezwij się
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Lena od początku piła mało mleka, ale od kiedy odstawiliśmy herbatkę i pije samą wodę mleka wciąga 210 ml z kaszką
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czytałaś tej samej autorki "Romans z trupem w tle"? Dla mnie jeszcze lepszy niż "Polowanie.."Ja też zwykle już przebieram na stojąco, inaczej się nie da ![]() U nas zachmurzone, ale już byliśmy na spacerze, teraz zbieram się na to badanie emg :/
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Bry. Moja wstała o 6 dziś i to jest bardzo zły znak
bo z dnia na dzień znowu skraca sobie sen, a to prowadzi nas wiadomo ku czemu Cytat:
Hania, Marysia, Emil, Natan, Filip sto lat! I dla dzisiejszych Dominik Dawid Ewa Odnośnie przekłuwania uszu - ja też jestem przeciwna, ale nie razi mnie to u innych dzieci. Co, kto lubi i tyle
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou np jak robię ogórkową to nalewam wody do garna,dodaje włoszczyzny, następnie ziemniaki w kostkę i potarte ogórki i koperek, żadnego tłuszczu nie dodaję.Solę i czasem zabielam,choć bardzo rzadko to ostatnio robię zupa raz robi się szybko, dwa wiele smakiem się nie róźni - chyba że ktoś robi ogórkową na kościach wędzonych- trzy ponoć bardziej zdrowsza.
Tutaj coś o zupach Kolczyki - mnie się one podobają I nie widzę w tym nic strasznego ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Zmalowana Ja zagęszczam na noc kleikiem ryżowym. Dama śpi bez jedzenia całą noc, ale i tak stęką wierci się i pije wodę,więc mimo że nie je to i tak nie śpię całą noc :| Co do mleka krowiego mój doktorek preferuje, żeby jak najdłużej być na mm. |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
lece z pamieci
![]() faktycznie, strasznie pusto tu dzis od rana.. Julia tez nie ma czasu na przewijanie, ucieka, siada, wstaje, cuda na kiju, musi sie czyms zajac zeby jej koope przebrac bo inaczej nie da rady - komorka, pilotem byle ciekawe bylo. Ciagle dziecko w biegu jest. Kajool - mysle ze Szymek ma juz ustalony rytm pobudek, i ciezko mu bedzie sie przestawic. Julia to samo ma, budzi sie po 4-5 razy w nocy nieraz, jak sa tylko dwie pobudki to swieto, i tak samo malo zjada na raz. Mleka to na raz max 125ml wody plus 4 miarki bo robie jej ciut rzadsze bo ona malo pije. W nocy zwykle zjada 2 razy okolo 1 i pote, nad ranem, ok 5. Przewaznie tak po te 120wypija. Pomimo tego ze na noc okolo 20 zje kaszki to nocy nie przespi, mowy nie ma, ale slyszalam ze pepti jako hydrolizat szybciej sie trawi i jest mniej syty niz zwykle mm prace oprawilam i zlozylam w dziekanacie, wszystkie dokumenty gotowe do obrony. Dead line coraz blizej u nas Julia je czesto z nami ale takie mniej przyprawione jedzenie , ale soli calkowicie nie unikam jedynie znacznie ograniczam, czekolade raz sprobowala kosteczke - smakowalo ![]() owoce lubi, wcinala poziomki kiedys nawet miodu nie bede na razie dawac ze wzgledu na ryzyko alergii, no to chyba tyle
|
|
#2850 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
Cytat:
moje dziecko skończyło 10 miesięcy, szybko czas leci dziękuję za oklaski dla mojego małego-wielkiego synusia jutro mamy kontrolne usg główki i neurologa, proszę o kciuki ![]() mnie malutko teraz, jak patik kiedyś zauważyła, w domu mniej mam czasu na net robią nam taras, troszkę czekaliśmy aż przyjadą, zaczęli w sierpniu ub. roku, była przerwa na zamówienie materiału... bo niby nie było, potem mieli inne roboty, ostatecznie wrócili w ub tygodniu jak to z wachmanami bywa, ja siedzę i studiuję np jak zabezpieczyć wjeście do domu przed wodą, jakie materiały, czy pod roletę można 3cm wlożyć i takie tam oni by wszystko robili jak leci "a gdzie tam pani będzie sie woda lała?" wszystko po najmniejszej linii oporu, trzeba ich instruować, bo inaczej spieprzą wystawiłam pierwszego negatywa na allegro, dziwnie się z tym czułam, ja raczej ugodowa jestem, jednak sprzedawca-chyba raczej sprzedawczyni, zachowała się poniżej krytyki, gdybyście wiedziały w jakim tonie pisała do mnie maile, porażka towar nie był zgodny z opisem, przez kilka tygodni pertraktowałam z babą w tej sprawie, ale już dawno nie miałam do czynienia z tak bezczelną handlarą ![]() spór zgłoszony do allegro nie pomógł - zresztą jak się okazało to pic na wodę, żadna pomoc w rozwiązaniu sprawy na polepszemie humoru zamówiłam różowy obrus do salonu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Tż za to połknął wszystkie na raz...

zębole
12.06.2010

I dalej nie przychodzi
A teraz młode ziemniaczki też bardzo smakują. One same w sobie są tak pyszne i słodziutkie, że żadnych przypraw im nie trzeba

bo z dnia na dzień znowu skraca sobie sen, a to prowadzi nas wiadomo ku czemu