|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Cytat:
- mały kawałek BiH "przedziela" Chorwację, to jest jakieś 20-30 km do przejechania, można wjechać wg strony MSZ na dowód, ale musisz mieć zieloną kartę. Podobno można kupić na granicy, ale drogo (do większości ubezpieczeń samochodowych wydają ją za darmo lub za niewielką opłatą, ale nie wszystkich, my np. mamy w mBanku i nasze OC w ogóle nie obowiązuje w BiH , nie wydają również zielonych kart never ever). Jest jeszcze druga droga do Dubrovnika, ale z promem po drodze i sporo dłuższa bo coś pod 250 km, a to już była dla nas zbyt długa wycieczka, po prostu nam się nie chciało. Co do wakacji - organizowaliśmy wszystko sami, nocleg mieliśmy zarezerwowany, ale we wrześniu chyba spokojnie można jechać w ciemno (teraz jak byliśmy to sezon zastartował koło Bożego Ciała, na początku tygodnia były pustki, budujesz-remontujesz-urządzasz, niższe ceny i pozamykane apartamenty, więc cieszę się, że mieliśmy zarezerwowany nocleg). Nasz apartament był bardzo fajny i komfortowy, kosztował nas 40 euro za dobę (2 pokoje, jeden z dobrze wyposażonym aneksem, balkon z widokiem na morze). Razem z Wiedniem cała podróż to jakieś 4000 zł, więc można za to polecieć już gdzieś na tydzień i wylegiwać się na plaży, ale to zależy czego się oczekuje, my nie chcieliśmy, woleliśmy wziąć rowery i pojechać samochodem. ![]() Nie chcę sobie psuć humoru, tym bardziej że jestem jeszcze przed plenerem. W ogóle to wstępnie się umówiliśmy na zdjęcia na niedzielę i poza ogrodem botanicznym nie mam wciąż pomysłów na fajny plener w Krakowie. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
szczerze mówiąc, to trochę zabrakło mi słów. Może podziękujesz jej jednak?Aaa, i jeszcze, Tenebrosa! sukienka jak najbradziej nadaje się na poprawiny i za zestawienie.
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzmi
|
|
#3333 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
go dopiero po zdjęciu welonu. Niestety w tej sprawie raczej nie znajdziesz tutaj poparcia, bo większość z nas ma chyba takie same zdanie na ten temat.. Cytat:
środkowy i wskazujący strasznie się rozdwajają mimo, że od miesiąca używam nailteka II intensive therapy. Pozostałe są ok, ale te 2 rozdwajają mi się czasami do połowy paznokcia ![]() Miałam dzisiaj 1 egzamin z małego teściku zrobiło się 80 pytań, z czego 1/4 w ogóle nie było na zajęciach. A pozostałe nie lepsze
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
iceflower a wy tydzień??
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był mój pierwszy ślubny zakup nawet jeszcze przed zaręczynami Też sobie zakupię tą odżywkę Mam nadzieję, że i mi pomoże.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja też używałam odżywki z Eveline, ale nie tej co Wiktusiak, tylko SOS takiej różowej i jestem bardzo zadowolona, w nieco ponad miesiąc z paznokci, których de facto nie było bo łamały się nawet ścięte na minimum, zrobiły mi sie mega mocne i ładne i do ślubu bez problemu miałam swoje naturalne. My niestety tylko tydzień.
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
my też tylko na tydzień jeśli w ogóle pojedziemy bo TŻ nie dostanie więcej urlopu
![]() witamy witamy
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciąży mam mega twarde pazurki. Nie łamią się i są długie jak nie wiem
|
|
#3341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakiś czas temu byłam na mszy św i potem było wystawienie sakramentu i ksiądz miał przygotowany tekst o modlitwę za młode małżenstwa by nie powstrzymywali się od posiadania więcej niż jednego dziecka, bo mieć tylko jedno to wyraz egoizmu rodziców. Cytat:
![]() Ale w Krakowie pada.... :/
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2012-06-12 o 15:02 |
||
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
RELACJA ![]() Wielkie przygotowania do Wielkiego dnia. Przygotowywanie pudełeczek z migdałkami dla gości, zrobienie pudełeczek na ciasto, przygotowaliśmy alko i inne rzeczy do tego dnia J w sumie od 08.00 do ok. 11-12 zajęło Nam przygotowanie wszystkiego – reszta dnia na luzie bo przecież święto to się nie napracujemy ![]() 08.06.2012 r. PIĄTEK: Szalony dzień. Najpierw jechaliśmy do spowiedzi do 12.00 mieliśmy czas gdyż do 12.00 w kościele w którym byliśmy tylko spowiadali. I powiem Wam szczerze że to najlepsza spowiedź na jakiej kiedykolwiek byłam – ksiądz był super i naprawdę mam bardzo miłe wspomnienia zapamiętam ją do końca życia. Bardzo mądry i bardzo przyjazny ksiądz. Wróciliśmy ze spowiedzi ok. 13.00 zadzwoniłam do właściciela Sali umówiłam się na przyjazd. Na szybko zrobiłam protokół rzeczy które zawozimy. Zapakowaliśmy cały samochód typu kombi po brzegi i ruszyliśmy. W między czasie wybrałam piosenkę na pierwszy taniec Na Sali mój M sprawdzał stan rzeczy a ja w między czasie rozkładałam podziękowania dla gości w między czasie wymyślił mój ukochany „zabawę” dla gości na dzień dobry i do jednego pudełeczka z migdałami dał 7 szt. zamiast 5 – wygrany dostawał oczywiście Pana Tadeusza. Później rozkładaliśmy winietki – tak z tym się grzebałam że nie zdążyłam na wizytę do pani od pazurków. Zadzwoniłam do świadkowej umówiłyśmy się i przyjechała na salę po Nas. Odwiozłyśmy mojego M do domu a później pojechałyśmy do naszej ulubionej knajpy na coś smacznego – w między czasie dostała ode mnie komplecik biżu. ![]() Wróciłam ok. 18.00 do domu i zaczęłam sprzątanie…. Poszliśmy spać o 23.00 z minutami…. 09.06.2012 r. SOBOTA: TEN dzień Rano bo ok. 07.00 otworzyłam oczy i ujrzałam cudownie przepiękne i wspaniałe słońce – to był powód do tego by mieć super nastrój wstałam zrobiłam dla nas kawę. W między czasie chmury zaczęły napływać na niebo co zakłóciło mój spokój Pomalowałam paznokcie posłaliśmy łóżko i inne takie tam w końcu okazało się że jest już 10.30 wiec zebrałam się z mamą i szwagrem (zawoził nas) i siostrzenicą do fryzjera po szybkiej fryzurze czas był na mega długi make-up pani przyczepiła mi kępki rzęs które świetnie się trzymały (dopiero gdy przetarłam rano mleczkiem do demakijażu to wtedy się same odczepiły) w między czasie chmury dość ciemne dokładnie pokryły niebo. Po wyjściu od makijażystki udaliśmy się po kwiaty – na kwiaty czekałam pół godziny – pani zrobiła mojej świadkowej różowy bukiet z goździków pierzastych a mi z białych goździków i wystającymi zielonymi listkami dało bardzo fajny efekt. Jak wychodziłam z kwiaciarni spadł leciutki deszczyk w sumie tylko zakropiło. Jak wyszłam o 10.30 to wróciliśmy o 14:30 do domu hmmm długo… Przygotowałam dwie kanapki z ogórkiem moja siostrzenica przyszła i spytała: „ ciociu czemu smutna jesteś ?” a ja na to że chmury są i pewnie ciocia deszcz będzie miała na ślubie a tak bardzo chciałam mieć słońce – jedząc kanapki zauważyłam jak moja siostrzenica gania z łapką na muchy po podwórzu – trzymała ją w górze i tak jakby coś odpędzała. Przestałam obserwować ją i zajęłam się konsumpcją. Przybiegła do kuchni do kuch moja siostrzenica i powiedziała: „-ciociu nie będzie chmur – odgoniłam je wszystkie – będzie słońce”. Ujęło mnie jej zachowanie niesamowicie J i jeszcze TEN jej uśmiech – dosłownie już przestała ta pogoda mieć dla mnie znaczenie Przyjechała moja świadkowa w między czasie limuzyna nadjechała a mój M wyjechał po świadka. I tak zaczęło się w pośpiechu ubieranie – w między czasie przyjechała moja teściowa z córką i jej chłopakiem. Wszyscy się ganiali było śmiesznie. W bardzo dobrych humorach uklęknęliśmy i przyjęliśmy błogosławieństwo – teściowa się popłakała moi rodzice byli szczęśliwi tak jak my – których humor w ogólnie nie opuszczał (po za pogoda). Po błogosławieństwie ruszyliśmy do limuzyny. Wsiadanie w sukni było mega masakrą – jak wchodzą do niej dziewczyny cyganów (?) nie wyobrażam sobie tego. Gdy już się zapakowaliśmy ruszyliśmy. O 15:47 byliśmy pod kościołem i znów udręka z wysiadaniem. Zdjęliśmy obrączki daliśmy świadkom. Przed kościołem byli już nasi goście. Stanęliśmy przy wejściu kościoła – świadków nie było byli w zachrystii ja do mojego M: - kochanie zgubiłam obrączkę – on na mnie i w śmiech – bo przecież nie to żebyśmy właśnie je oddali dla świadków by zanieśli do księdza….. Ksiądz wyszedł przywitał Nas zaprowadził pod ołtarz – my uśmiechnięci goście też stanęliśmy przy ołtarzu. Podczas przysięgi moje kochanie miało problem z uczciwością małżeńską a już we dwójkę mieliśmy problem z włożeniem obrączek (ręce nam spuchły) ale udało się cały czas się uśmiechaliśmy i czasie mszy przez witraż zaświeciło słońce… - jupi! Podobno po mszy jak wychodziliśmy to ja heh biegłam do wyjścia – generalnie szybko chodzę ale… kamerzysta i fotograf Nas nie wyprzedzili Po mszy były oczywiście życzenia. Ruszyliśmy na salę. Przed wjazdem poczekaliśmy jak wszyscy goście wjadą – gdy wyszliśmy rodzice czekali z chlebem solą wódką i wodą. Kieliszki rozpadały się na drobny mak. Weszliśmy na salę tam czekał szampan wszystko cudownie przyszykowane – jedzenie jak marzenie mmmmm….. Jeden z gości wygrał gorzałkę za 7 migdałków… i ogólnie zabawa do rana… Podsumowanie: Było mega super bardzo się cieszę że zdecydowaliśmy się na ślub kościelny bo to super uczucie i extra wrażenia cywilny to zupełnie inny rodzaj zawarcia małżeństwa – po kościelnym czuję się taka hmm oczyszczona pspogode mieliśmy taką samą jak na cywilnym Czyli rano zachmurzenie bez opadów a w czasie ślubu słońce i piekna pogoda do końca ![]()
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-12 o 15:44 |
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Super
dobrze że pani sprzątaczka okazała się uczciwa
|
|
#3348 |
|
Przyjaciółka KWC
|
baskaeta super relacja
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
baskaeta
za relację
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Baskaeta
![]() ![]() klask i: świetna relacja ![]() Aż poczułam, że to już w przyszłym miesiącu ![]() aaaa w☠☠☠☠ia mnie już ten helikopter co lata nad Wrocławiem.... zatacza koła i od rana go słyszę :/
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa... nie placzemy!! opowiadamy!! wklejamy zdjecia edit: juz doczytalam poka poka Cytat:
wygramy wygramy wygramy!! ole ole ole Co do swiadkow - to ja moja swiadkowa wzielam dlatego, ze bardzo przyczynila sie do faktu ze jestesmy z TZ razem - to kuzynka TZ. Nazywam ja "matka chrzestna naszego zwiazku" i niestety w weselu nie pomoze mi wcale bo przylatuje do Pl w czwartek przed weselem, ale mimo wszystko nie mam jej tego za zle, bo sama tak wybralam A nasz swiadek spisuje sie idealnie!! Organizuje z moim bratem genialny wieczor kawalerski TZtowi (czego mu zazdroszcze bardzo!!) W kolko pyta czy w czyms pomoc, nawet zapytal czy ma miec jakies specjalne ubranie TZ mu odpowiedzial, ze jako ze mamy zloty kolor przewodni to swiadek musi miec zloty garnitur Ja mam nadzieje ze moje druhny choc troche mi pomoga bo widze ze sa chetne do niesienia pomocy na szczescie
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
ps w końcu nie tańczyliśmy sway tylko skaldowie " wszystko mi mówi ze mnie ktoś pokochał" wyszło żywo /energicznie i wesoło
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-12 o 15:53 |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Basketo! Gratulacje! Piękna relacja
Wszystkiego NAJ na nowej drodze życia jeszcze raz!
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
baskaeta piękna relacja zaraz dodam do zestawienia
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-06-12 o 15:56 |
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra rozkoszuje się dalej urlopem odchodzę od kompa - wizaż uzależnia
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
relacja dodana jak tak popatrzyłam to tak sobie pomyślałam jeeezuuu jeszcze tylko 4 soboty i ja będę zdawać relację
ciekawe jak tam E87 to już tylko dwa dni
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję fotek nie mam żadnych jeszcze bo nie zdążyłam od siostry zgrać a na te od foto czekamy na sesje jeszcze
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za wsparcie, Kochana Cudna relacja, a Twoja siostrzenica |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
baskaeta super relacja
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
jakies takiem znajome te falbany
![]() http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=V7150 Cytat:
Witaj Basketko jak tam? Czytam relacje Siostrzenica sloooodka Ciesze sie bardzo, ze wszystko sie udalo i ze bylo pieknie i radosnie
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

pyta m bo też sie wybieramy we wrześniu i trzeba wszystko pozałatwiać a i ile was mniej wiecej wyniosła podróż i czy przez biuro podróży czy sami sobie wszystko załatwialiście? przepraszam że tak wypytuje ale jestem ciekawa 
- mały kawałek BiH "przedziela" Chorwację, to jest jakieś 20-30 km do przejechania, można wjechać wg strony MSZ na dowód, ale musisz mieć zieloną kartę. Podobno można kupić na granicy, ale drogo (do większości ubezpieczeń samochodowych wydają ją za darmo lub za niewielką opłatą, ale nie wszystkich, my np. mamy w mBanku i nasze OC w ogóle nie obowiązuje w BiH
, nie wydają również zielonych kart never ever). Jest jeszcze druga droga do Dubrovnika, ale z promem po drodze i sporo dłuższa bo coś pod 250 km, a to już była dla nas zbyt długa wycieczka, po prostu nam się nie chciało.
(co jest u mnie niewybaczalne)
szczerze mówiąc, to trochę zabrakło mi słów. Może podziękujesz jej jednak?
za zestawienie.

środkowy i wskazujący strasznie się rozdwajają mimo, że od miesiąca używam nailteka II intensive therapy. Pozostałe są ok, ale te 2 rozdwajają mi się czasami do połowy paznokcia 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

klask i:
wróciliśmy
444 dni do ślubu & 2200 dni razem & praca oddana do dziekanatu, już tylko 2 egzaminki i obrona
Wszystkiego NAJ na nowej drodze życia jeszcze raz!