Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 16:29   #2731
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U mnie na razie jeszcze brązowe plamienia... coś ta @ się długo rozkręca.. już byłam przygotowana na poranny ból brzucha a tu miła niespodzianka..., chociaż wolę nie krakać żeby jutro to mnie nie spotkało...
W ogóle to jestem dziś tak wkurzonaaaaa..., powiem Wam tylko żeby nie przynudzać że chodzi o NFZ(miałam umówioną wizytę na którą się nie dostałam) i cholernie miłą rejestratorkę która próbowała ze mnie zrobić idiotkę!!! wrrr, głupia krowa chyba siedziała tam za karę...!
Na pewno za karę, przecież nie za pieniądze... ehh

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 17:33   #2732
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Na pewno za karę, przecież nie za pieniądze... ehh
Szkoda gadać...

a ja wykrakałam, jakies 30 min temu @ się rozkręciła.. brzuch mnie zaczął mega bolec ,wzięłam ketonal i leże a Tż poleciał po lody

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:43   #2733
anna2007
Raczkowanie

cześć dziewczynki

u mnie wszystko w porządku,męczą mnie strasznie mdłości i wymioty,gdyby nie to,to byłoby suuuper
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:26   #2734
kwitka13
Zadomowienie

u mnie @ rozkręciła sie na dobre ale nie jest taka jak przed ciąża. Boli ZNACZNIE mniej, wcześniej to po ścianach chodziłam, krew ma żywy kolor a nie wątróbkowy i nie lecą skrzepy. Myśle, że za wcześniejsze przechodzenie @ odpowiedzialne było przerosniete endometrium a teraz po łyżeczkowaniu wróciło to do normy. Ogólnie nie jest źle. Zastanawia mnie tylko jak długi będzie ten cylk, bo połówek w pl do piątku i gdyby cylk był taki jak przed ciąża (tj krótki i początek dni plodńych zaraz po @) to załapalibysmy sie jeszcze na piątkowe starania, z których mogłoby coś być...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:40   #2735
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!

ja czekać aż mój kochany wróci z pracy i będzie się starać)
kicham, prycham, chyba chora jestem, ale to nic, damy radę, bo jak owulacja jest to nic nie może stanąć na przeszkodzie.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:08   #2736
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
u mnie @ rozkręciła sie na dobre ale nie jest taka jak przed ciąża. Boli ZNACZNIE mniej, wcześniej to po ścianach chodziłam, krew ma żywy kolor a nie wątróbkowy i nie lecą skrzepy. Myśle, że za wcześniejsze przechodzenie @ odpowiedzialne było przerosniete endometrium a teraz po łyżeczkowaniu wróciło to do normy. Ogólnie nie jest źle. Zastanawia mnie tylko jak długi będzie ten cylk, bo połówek w pl do piątku i gdyby cylk był taki jak przed ciąża (tj krótki i początek dni plodńych zaraz po @) to załapalibysmy sie jeszcze na piątkowe starania, z których mogłoby coś być...
No to dobrze że już przyszła i obyście jak najszybciej zaczeli nowe staranka

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ja czekać aż mój kochany wróci z pracy i będzie się starać)
kicham, prycham, chyba chora jestem, ale to nic, damy radę, bo jak owulacja jest to nic nie może stanąć na przeszkodzie.
My też dzisiaj z Tż będziemy małe bara bara sobie robić
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:33   #2737
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
hmm kurczaki my piaseczek też lubimy ciepły w zeszłe wakacje byliśmy w Bułgarii, w Turcji też już byłam a Cypr może? Do Grecji mnie jakoś nie ciągnie Strasznie dużo teraz pytań mnie nachodzi, wiem że ciąża to nie choroba, ale np co z fitnessem? Ja kocham fitness pewnie jakieś Brzuchy intensywne odpadają, ale inne rzeczy chyba, nie?
nazeczona, my byliśmy w Chorwacji ze znajomymi 2 lata temu aż na 2 tygodnie i jeśli o mnie chodzi, to naprawdę polecem. Z tym, że wyjątkowo wybraliśmy się samochodami. Trochę męczące, ale jednak warto mieć autko na miejscu, bo bardzo wiele miejsc objeździliśmy. Na początku 2 noce w Plitwicach i zachwyt tymi wszystkimi jeziorami, a później już kierunek wybrzeże - byliśmy w okolicach Splitu/Makarskiej. Ale faktem jest, że my się bardziej na aktywny wypoczynek nastawiliśmy niż leżakowanie Ale pomimo braku piasku, nie było źle. Jak się na tych drobnych kamyczkach rozłoży koc, to nie ma różnicy. Gorzej z wejściem do wody bez odpowiednich butów
A jeśli chcesz leniwie spędzić wakacje, to Cypr - pooolecam. Chyba z 5 lat temu byliśmy, ale wrazenia niezapomniane. Zupełnie inny świat A chyba o to chodzi na wakacjach by się oderwać od rzeczywistości
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja po wizycie u gina. Dziś 14 dc, więc byłam dobrej myśli. Najpierw pani dr kazała usiąść na fotel i mówiła, że piękny śluz i jest owulacja, ale dla pewności zrobiła USG i okazało się, że owulacji nie ma i najprawdopodobniej nie było, bo nie ma śladu po pękniętym pęcherzyku ani śladu płynu Dla lepszych efektów przepisała CLO i luteinę, ale mówiła żeby być dobrej myśli, bo może akurat jej maszyna nie pokazała śladu owulacji a jeśli była to była wczoraj i wczoraj też było przytulanko. Wszystko się wyjaśni w ciągu następnych tygodni
pszczoua, to widzę że ten sam zestawik masz przypisany, na którym ja jadę od paru miesiecy
Stary 2012-06-12, 08:35   #2738
karolinusienka
Zakorzenienie

u mnie @ przyszła opóźniona o 2 dni ale przyszła
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:58   #2739
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A mnie boli jajnik. Drugi czasem też. A tempka coś nie chce rosnąć, niby skok był ale jakiś ledwo ledwo - pewnie owu nie było.
Eh pewnie tam nie za dobrze się u mnie dzieje
Stary 2012-06-12, 09:10   #2740
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry Kochane
No właśnie, właśnie zastanawiamy się jeszcze
Teraz zapinamy ostatnie szczegóły wesela, więc jak w między czasie musimy się wybrać do jakiegoś biura podróży
Zamówiłam sobie wczoraj książkę o ciąży i trzymam kciuki aby "żadna ciocia Was nie odwiedzała"
Stary 2012-06-12, 09:20   #2741
dedra
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja się zaczynam czuć jak na @. Niby wg poprzednich obliczeń powinna pojawić się w czwartek. Ale owu chyba wystąpiła w ostatni piątek, więc trochę chyba jeszcze za wcześnie na @... Kurcze, chyba nic nie wyszło w tym cyklu. Aha, śluz taki białawy nieciągliwy.

Co do Chorwacji to ja nie byłam, ale moi rodzice owszem i tak im się spodobało, że w tym roku chcą się wybrać ponownie. Jest sporo do zwiedzenia, więc jeśli nie kręci Cię leżenie plackiem na plaży to myślę, że jest to miejsce dla Ciebie.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:36   #2742
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
u mnie @ przyszła opóźniona o 2 dni ale przyszła
To szkoda wielka ale nie poddawaj się tylko działaj dalej jak ta menda już odejdzie
Stary 2012-06-12, 09:36   #2743
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

pszczoua, to widzę że ten sam zestawik masz przypisany, na którym ja jadę od paru miesiecy
Mokka_83 a jak tolerujesz te leki? Szczególnie chodzi mi o CLO, mi zapisała dawkę aż 100mg dziennie (2 x 1 tabl) i jak czytam ulotkę to aż ciarki przechodzą, takie są skutki uboczne wypisane...
Stary 2012-06-12, 09:39   #2744
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A mnie boli jajnik. Drugi czasem też. A tempka coś nie chce rosnąć, niby skok był ale jakiś ledwo ledwo - pewnie owu nie było.
Eh pewnie tam nie za dobrze się u mnie dzieje
nie znam się na temperaturach.... może owu jeszcze nie było?
kiedy do gin?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:03   #2745
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Widzę,że co do niektórych też @ przyszła...
Ja czekam aż @ się skończy i można działać... Dziś na 14 do pracy,a później na strefę oglądać meczyk

Miłego dzionka

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-12, 11:02   #2746
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
nie znam się na temperaturach.... może owu jeszcze nie było?
kiedy do gin?
Niee, już raczej po jeśli miała być, szyjka się zamknęła, śluzy skończyły no i pobolewały już cycki trochę (w sumie raz dziwnie w nocy bolał, a wręcz piekł mnie jeden sutek, aż mi się coś z tym związanego śniło heheh)
Albo mam termometr już taki zjechany
Niby są wyższe tempki ale tak jakoś leniwie to idzie ... coraz bardziej obawiam się, że mam LUF.
No ale do gina idę niedługo to pogadam i wyciągnę w końcu ten monitoring ...
Myślałam, żeby zbadać sobie progesteron w 22dc, ale przy LUF mogłoby i tak nie być różnicy, więc chyba szkoda kasy.
Stary 2012-06-12, 11:36   #2747
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Sąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą dwie kreski!

Miałam zrobić test jutro aby się nie rozczarować jeżeli coś za wcześnie by było i by nie wyszło - a tu niespodzianka
Dziękuję za wsparcie zwłaszcza ostatnio kiedy wyszła tarczyca
Jesteście wielkie
Nikomu nie chcemy narazie mówić, dopiero ok 3 mc, tylko muszę jakiś bajer wykombinować na panieński, który mam w sobotę, dlaczego nie pije
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!Więcej takich wiadomości!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Hej, hej hej Dziewczyny odebrałam dziś moje wyniki krwi i moczu i wszystko ok
Brak anemii
Ilość leukocytów i płytek krwi wkońcu w normie
Więc zaczynamy się starać o potomka Testy owulacyjne zakupiłam, więc niedługo napisze czy "wskazały" mi dzień owulacji czy nie.......
Buźki dla Was MOJE KOCHANE
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:47   #2748
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Brak anemii
Więc zaczynamy się starać o potomka Testy owulacyjne zakupiłam, więc niedługo napisze czy "wskazały" mi dzień owulacji czy nie.......
No to super wiadomości Atena! Powodzenia w starankach
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:12   #2749
Luna0
Zakorzenienie

Ojej a ja wlasnie przybyłam wykonczona po kolejnym egzaminie..
masakra Baba sobie przyprowadziła jakiegos starszego studenta który miał nas pilnowac i zachowywał się jak perszing.. jakby cale zycie zalezalo od tego czy nas złapie
Na dodatek kolezanka mowiac ze nie bylo jej czasami na wykladach bo musiala dziecko z zerowki odebrac to baba "a co to porodowka?"
Nastepnej powiedziała że jakby miała mniejsze szpilki to by na wyklady chodzila bzdury taki ze masakra, ale rozpetala sie z tego dosc duza afera bo dziewczyny sobie nie pozwolily i dzis jest zwolny samorząd takze ma za swoje
a ja coraz wieksze doły ze jeszcze sie nie moge starac.. caly czas sobie wyobrazam ze teraz mialam chodzic z zakrąglonym juz brzuszkiem.. itd.
Na dodatek nie odlozylismy pieniedzy bo w ciazy nie chcialam jechac na wakacje no i teraz tak czy siak nie pojedziemy

Cytat:
Dobrze, bo przynajmniej wiesz juz na czym stoisz Mojej siostrze właśnie poród/ciąża bardzo pomogła na @ i teraz nie ma z tym problemu.
Po ilu dniach od zabiegu dostałaś @? Bo nie chce mi sie szukac a wiem ze pisałaś
Badałaś sobie szyjke? Bo ja dziś próbowałam ale jakoś nie mogłam jej wyczuć jak wczesniej... nie wiem czy sie teraz pozmieniała czy co i odpuściłam bo sie bałam heh jutro znowu spróbuje

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-12, 12:55   #2750
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Brak anemii
Super, u mnie testy owu już leżą w szafce i czekają na 'ten' moment, więc też napiszę czy zdadzą egazmin

Tak pisałyście o tych podróżach za granicę,że aż zachciało mi się lata.. i przypomniały mi się moje zeszłoroczne wakacje na Majorce, teraz bym sobie tam wróciła... ahh. W tym roku jedziemy nad Bałtyk, tak postanowiliśmy z Tż bo chcemy zrobić mały remont pokoju... więc był wybór:albo wakacje za granicą, albo remont i wakacje nad Bałtykiem... no i padło na to drugie.
Uciekam do pracy, 3majcie się

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
masakra Baba sobie przyprowadziła jakiegos starszego studenta który miał nas pilnowac i zachowywał się jak perszing.. jakby cale zycie zalezalo od tego czy nas złapie
Na dodatek kolezanka mowiac ze nie bylo jej czasami na wykladach bo musiala dziecko z zerowki odebrac to baba "a co to porodowka?"
Nastepnej powiedziała że jakby miała mniejsze szpilki to by na wyklady chodzila bzdury taki ze masakra, ale rozpetala sie z tego dosc duza afera bo dziewczyny sobie nie pozwolily i dzis jest zwolny samorząd takze ma za swoje
a ja coraz wieksze doły ze jeszcze sie nie moge starac.. caly czas sobie wyobrazam ze teraz mialam chodzic z zakrąglonym juz brzuszkiem.. itd.
Na dodatek nie odlozylismy pieniedzy bo w ciazy nie chcialam jechac na wakacje no i teraz tak czy siak nie pojedziemy
Tylko bez dołów... zobaczysz jak ten czas szybko zleci i będziesz mogla zacząć starnia! Głowa do gory kochana

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-12, 13:13   #2751
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:

Brak anemii
No i dobrze że wszytskiego wyniki wyszły ok to teraz pozostaje mi tylko powiedzieć do dzieła kochana

Cytat:

Dobrze, bo przynajmniej wiesz juz na czym stoisz Mojej siostrze właśnie poród/ciąża bardzo pomogła na @ i teraz nie ma z tym problemu.
Po ilu dniach od zabiegu dostałaś @? Bo nie chce mi sie szukac a wiem ze pisałaś
Badałaś sobie szyjke? Bo ja dziś próbowałam ale jakoś nie mogłam jej wyczuć jak wczesniej... nie wiem czy sie teraz pozmieniała czy co i odpuściłam bo sie bałam heh jutro znowu spróbuje
Skąd ja znam tych studentów co przychodzą pilnować na egzamin miałam już z taką jedną do czynienia co wielkie mniemanie miała o sobie szkoda słów.
Ale dobrze że tego jak się do was ta kobita zwraca tak nie zostawilieście niech ma za swoje i sobie za wiele nie wyobraża że wszystko jej wolno
Stary 2012-06-12, 15:49   #2752
IsiaG
Zadomowienie

Cześć Laski
Długo nie pisałam, tęskniłyście, nie??? Bo ja tak, bardzo.
Nazeczona - gratulacje.

Ja wróciłam z pasażerką na gapę. Dostałam @ 9 czerwca.
Miło było ale się skończyło. Dziś odebrałam wyniki, które zaleciła mi zrobić moja endokrynolog i masakra. Prolaktyna ok, ale po obciążeniu wzrosła aż o 23x. Buuu...
Idę do niej 21 czerwca i pewnie przepisze mi Bromka. A po nim to różne sensacje mają dziewczyny. Zastanawiam się nad odpuszczeniem sobie. Ale z drugiej strony jak to tak zostawię, to kto wie, co będzie się działo w moim organizmie? Już sama nie wiem. Aż mi się płakać chce.
Mam swoje lata, 36 to nie aż jakaś tam tragedia, ale gdybym zaszła, to pewnie musiałabym zrobić badania prenatalne. I boję się czasami czy aby to dziecko mnie nie przerośnie? Bo fajnie mi sie robi na serduszku jak widzę kobiety w ciąży albo takie małe bobaski. To jest ok, ale dzieci rosną. Taki 7latek czy 10latek to już nie taka słodycz. Sama nie wiem. Mam 1 dziecko, więc nie mam takiego strasznego parcia na potomka. Na razie niech się toczy swoim torem, jeszcze nie muszę decydować. Ani się zabezpieczać. Ale jest mi smutno, że nie wszystko jest w porządku. ech...
Chyba nie dogonię moich marzeń.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-06-12 o 15:51
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:04   #2753
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dziś odebrałam wyniki, które zaleciła mi zrobić moja endokrynolog i masakra. Prolaktyna ok, ale po obciążeniu wzrosła aż o 23x. Buuu...
Idę do niej 21 czerwca i pewnie przepisze mi Bromka. A po nim to różne sensacje mają dziewczyny. Zastanawiam się nad odpuszczeniem sobie. Ale z drugiej strony jak to tak zostawię, to kto wie, co będzie się działo w moim organizmie? Już sama nie wiem. Aż mi się płakać chce.
Isiu, nie chcesz brać bromka to może Castagnus? Działa łagodniej, bo jest ziołowy, ale dzięki temu też nie powoduje takich skutków ubocznych. No i jest bez recepty.
Poczytaj w necie ilu dziewczynom pomógł
Stary 2012-06-12, 16:05   #2754
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

A ja jestem po kolposkopii z pobraniem wycinka z szyjki macicy Jakieś dwa miesiące temu znów mi wyszła zła cytologia

Ale lekarka powiedziała, że nawet jeśli mi jakaś dysplazja wyjdzie, a teraz by mi się udało zaciążyć, to nic złego Bo w czasie ciąży bym to kontrolowała co miesiąc, a po porodzie by się mną zajęli, bo pewnie trzeba będzie zrobić konizację szyjki jeśli coś wyjdzie ( tfu, tfu na psa urok, mam nadzieję,że nie)

Jakoś tak nie miałam siły o tym wszystkim pisać, ale od dwóch miesięcy już się pałuję z tą szyjką znów

Dlatego ponawiam apel, róbcie Kobity raz w roku cytologię, bo to naprawdę ratuje życie Ja robię raz na pół roku z racji powtarzających się złych wyników, i dobrze jak widać, ale dopiero teraz zdecydowała moja lekarka o wycinku, bo już nie może patrzeć jak ja co jakiś czas umieram czekając na wyniki cyto. Teraz po wycinku będę wreszcie wiedziała, dlaczego mi czasem tak nieładnie wychodzi. Bo nie zawsze, czasem jest ok. I test na HPV wysokoonkogennego mi też zrobili. Także teraz dwa tygodnie stresu i czekania na wyniki Ale musi być dobrze
Stary 2012-06-12, 16:23   #2755
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Hej dziewczynki. Gratuluje fasolce a pisze do Was w sprawie, gdyż pojawił mi się brązowy sluz boję się już raz tak miałam i zlekceważyłam to. A teraz sie na necie naczytałam i wolę dmuchać na zimne i po pracy chyba pojadę na pogotowie niech mnie sprawdzą bo niestety do lekarza nie mogę sie narazie wybrać;/ nie ma kto mnie zastąpić...ale boję sie jak cholera
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 16:34   #2756
Luna0
Zakorzenienie

kasiu lec na to pogotowie!! Naprawde nie warto lekcewazyc takich rzeczy!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-12, 16:38   #2757
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Cytat:
kasiu lec na to pogotowie!! Naprawde nie warto lekcewazyc takich rzeczy!
No lecę ale dopiero po 21 bo niestety musze siedziec w pracy;/ facet nawet z meczu rezygnuje zeby mnie zawieść do szpitala...mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Stary 2012-06-12, 16:40   #2758
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć Laski
Długo nie pisałam, tęskniłyście, nie??? Bo ja tak, bardzo.
Nazeczona - gratulacje.

Ja wróciłam z pasażerką na gapę. Dostałam @ 9 czerwca.
Miło było ale się skończyło. Dziś odebrałam wyniki, które zaleciła mi zrobić moja endokrynolog i masakra. Prolaktyna ok, ale po obciążeniu wzrosła aż o 23x. Buuu...
Mam swoje lata, 36 to nie aż jakaś tam tragedia, ale gdybym zaszła, to pewnie musiałabym zrobić badania prenatalne. I boję się czasami czy aby to dziecko mnie nie przerośnie? Bo fajnie mi sie robi na serduszku jak widzę kobiety w ciąży albo takie małe bobaski. To jest ok, ale dzieci rosną. Taki 7latek czy 10latek to już nie taka słodycz. Sama nie wiem. Mam 1 dziecko, więc nie mam takiego strasznego parcia na potomka. Na razie niech się toczy swoim torem, jeszcze nie muszę decydować. Ani się zabezpieczać. Ale jest mi smutno, że nie wszystko jest w porządku. ech...
Chyba nie dogonię moich marzeń.
Hej witaj no pewnie że tęskniłyśmy kochana a marzenia dogonisz wszytskie je dogonimy trzeba tylko być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
A ja jestem po kolposkopii z pobraniem wycinka z szyjki macicy Jakieś dwa miesiące temu znów mi wyszła zła cytologia

Ale lekarka powiedziała, że nawet jeśli mi jakaś dysplazja wyjdzie, a teraz by mi się udało zaciążyć, to nic złego Bo w czasie ciąży bym to kontrolowała co miesiąc, a po porodzie by się mną zajęli, bo pewnie trzeba będzie zrobić konizację szyjki jeśli coś wyjdzie ( tfu, tfu na psa urok, mam nadzieję,że nie)

Jakoś tak nie miałam siły o tym wszystkim pisać, ale od dwóch miesięcy już się pałuję z tą szyjką znów

Dlatego ponawiam apel, róbcie Kobity raz w roku cytologię, bo to naprawdę ratuje życie Ja robię raz na pół roku z racji powtarzających się złych wyników, i dobrze jak widać, ale dopiero teraz zdecydowała moja lekarka o wycinku, bo już nie może patrzeć jak ja co jakiś czas umieram czekając na wyniki cyto. Teraz po wycinku będę wreszcie wiedziała, dlaczego mi czasem tak nieładnie wychodzi. Bo nie zawsze, czasem jest ok. I test na HPV wysokoonkogennego mi też zrobili. Także teraz dwa tygodnie stresu i czekania na wyniki Ale musi być dobrze
To ja melduję że robię cytologię raz w roku i póki co na razie ok.
Trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Gratuluje fasolce a pisze do Was w sprawie, gdyż pojawił mi się brązowy sluz boję się już raz tak miałam i zlekceważyłam to. A teraz sie na necie naczytałam i wolę dmuchać na zimne i po pracy chyba pojadę na pogotowie niech mnie sprawdzą bo niestety do lekarza nie mogę sie narazie wybrać;/ nie ma kto mnie zastąpić...ale boję sie jak cholera
Nie ma co zwlekać jedz na pogotowie zdrowie dzidzi najwazniejsze później daj nam znać co i jak i nie bój się my będziemy trzymac kciuki za Ciebie a nasze wizażowe kciuki potrafią zdziałać cuda
Stary 2012-06-12, 16:44   #2759
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość

Leć Kochana, może progesteron masz za niski, dostaniesz duphaston pewnie, i najlepiej żebyś odpoczywała.
Stary 2012-06-12, 16:46   #2760
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej witaj no pewnie że tęskniłyśmy kochana a marzenia dogonisz wszytskie je dogonimy trzeba tylko być dobrej myśli

To ja melduję że robię cytologię raz w roku i póki co na razie ok.
Trzymam kciuki za Ciebie

Nie ma co zwlekać jedz na pogotowie zdrowie dzidzi najwazniejsze później daj nam znać co i jak i nie bój się my będziemy trzymac kciuki za Ciebie a nasze wizażowe kciuki potrafią zdziałać cuda

Dzięki kochane wiem, że my wszystkie tu działamy cuda ale coż strach jest silniejszy...lepiej wole dmuchać na zimne niż potem płakac....mam nadzieję ze to tylko cos nie poważnego. jak tylko bede już w domku to dam Wam kochane znac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości