|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Piszecie o dietach - ja odkąd pamiętam to się odchudzałam - i głupimi dietami i głodówkami nabawiłam sie kamieni w pęcherzyku żółciowym i musiałam mieć usuwany.... W sumie na mnie najlepiej działają takie krótkie restrykcyjne diety - np. Kopenhaska - a potem po prostu trzymanie diety 1000 - 1200 ckal. Kiedyś tak schudłam z 15kg i wyglądałam i czułam się najlepiej. No ale teraz po porodzie to jem jak głupia - zwłaszcza słodycze - i nie mogę wrócić do wagi sprzed ciąży. Robiłam nawet ta kopenhaską - no i co z tego, że wytrzymałam te 13 dni jak potem tylko kilka dni jadłam mądrze, a później znów wróciłam do objadania się.... Przydałby mi się jakiś wysiłek fizyczny - ale nie ma u nas fajnego flubu fitness, a biegać albo "łazić z kijami" po lesie(przed ciążą częśto to robiłam) mi sie nie chce - do tego te nogi mnie bolą....
#3572 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
to już do roboty ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
persil ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
Witam.u Nas nocka znosna.ale po 5 pobudka.przez ten mecz to mialam calkiem przyjemne sny z jednym pilkarzem...to chyba rozlaka z Tz tak dziala.moja gadzina nadal bezzebna.co do diet to ja bylam weg,bralam meridie=20kg i na Dukanie z 10.a teraz karmie i waga nie leci
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Piore w niemieckim persil sensitive a plukanie Jelp
#3574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a od dwóch dni testujemy mydełko dzidziuś i też jest ok, nawet zaryzykuję i powiem że jej skóra jest ładniejsza niż po oilan czy jakoś tak...dziwne...przedtem miała taką troszkę jakby przesuszoną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
dominej-ja jestem anty głodówkowej kopenhaskiej,ale jesli dorosła osoba wybiera ta metode to wie co robi.mi szkoda byłoby zdrowia
ja piore w dzidziusiu-mam zapasy wiwec mudsze jec wykorzystac
#3576 |
Zadomowienie
|
princessskaa mam nadzieję że maść majerankowa i na mojego synka zadziała
![]() nikaa2 Fifi narazie nie marudzi i mam nadzieję że tak zostanie i że katarek szybko naszym dzieciom przejdzie ![]() Seona ja nadal piorę w proszku Lovela,ale dlatego że mam duże opakowanie. olka1610 śliczną masz córcię ![]() u Was też tak leje deszcz???
#3577 |
Raczkowanie
|
witam z ranka, mały zalicza pierwszą drzemkę (już prawie 2 h
![]() ![]() ![]() W ogródku coraz więcej warzyw, wiec może uda mi się więcej warzyw jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
dygotko ja doskonale wiem, jak głupia jest to dieta - mnie było potrzebne coś do skurczenia żołądka -a że ta dieta jest prosta, a ja zawsze w lodówce mam jej elementy - nie musiałam robić specjalnych zakupów, ani gotować - to w akcie desperacji się na nią zdecydowałam. Tyle, że już wóciły mi te kg które przez nią zgubiłam - bo znów sie objadam. Ja jem za dużo węglowodanów i słodyczy - ale jak mi źle to jem słodycze, jak mi dobrze to też jem słodycze- głównie ciasta - uwielbiam!!!!
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-06-13 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3580 |
Zadomowienie
|
my nadal w dzidziusiu pierzemy bo mala ma straszna wysypke po innych :/ nawet nasze rzeczy wcześniej w tym pralam,bo wystarczyło ze sie do kogos przytulila i masakra
![]() ![]() a pokszyfko gdzie zakupilas takie mydełko dzidziuś? my używamy emolium caly czas ale mala wedlug mnie ma ciągle szorstką i sucha skore,nic nie pomaga chyba ![]()
#3581 |
Zadomowienie
|
śliczna
![]() ![]() ![]() dobrze,że tak łagodnie przeszła to choróbsko ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
znowu nie mogę dodać zdjęć na forum
![]() ![]() czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje???
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-06-13 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3584 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ospy to faktycznie mialaś szczęście olu,moja siostreznica jak przechodziła była wysypana od góry do dołu i nawet w buzi miala krosty,nie mogla jesc ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() to chyba musimy wypróbować,miałam mydło chyba oilatum albo oilan juz nie pamietam,bylo niezle ale 30zl kosztowalo ![]() a dobrze pamiętam ze Ty tez mama alergika?czy tylko azs?chodzi mi o to czy wprowadzałaś juz gluten
![]() |
#3585 |
Rozeznanie
|
Może są za duże i trzeba zmniejszyć???
#3586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co to ja miałam jeszcze?wiedzialam ze jak nie zacytuje to zapomne;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
doczytam jeszcze potem to moze sobie przypomne a teraz ide mlodemu robic zupe w słoiki
![]() aaaa witam nową mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Owieczko-może zdjęcia mają za duży rozmiar??
Wariateczko-nie wprowadzam gluetnu p[óki co.tylko kaszkę bezglutenową.do kapeili używamy oilatum,czasem nivea płynu
#3590 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Padało, teraz nie. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Jak jest taka pogoda do d... to nic mi się nie chce, o! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A w kwestii tych siedzisk to nobody nie poleca? Pamiętam, że Joa ma fajne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
owieczko możliwe ze za duze zdjęcie,tylko powinien sie chyba do tego komunikat pojawic ze za duze ale nie wiem juz sama
![]() moze spróbuj zmniejszyć i załadować dygotko my tez kaszke bezglutenowa i belzmleczna wprowadzamy,a nasz alergolog kazał mięso wprowadzać,a mala ma 5,5 miesiąca wprawdzie to lekarz to powinien sie znać chyba nie? ![]()
#3592 |
Zakorzenienie
|
wariateczko-my mięska jeszcze nie wprowadzaliśmy,a od jakiego masz zacząć?królika?ja chyba jutro podam mięsko,chyba,że ugotuję coś warzywnego małej bo zostały mi słoiczki tylko z mięskiem już.
i banana dziś spróbowała-smakowało jej,więc teraz wypadałobby nie podawać niczego nowego tylko tego banana po trochu i obserwować,ale nie wiem czy udami się gdzieś jakąś zupkę kupić/ugotować.chyba,że marchew,ziemniak i pietruszka...
#3593 |
Wtajemniczenie
|
Mała wczoraj 7 m-cy świętowała i nasza pediatra kazała zacząć podawać gluta. 1/2 płaskiej łyżeczki kaszy mannej. Do mleczka bede jej od dzisiaj dodawać raz dziennie. Tylko powiedzcie, miałyście jakieś problemy przez gluten?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Ten E sensitive miałam to on mi nie dopierał. Tylko do białego mam E i jest ok. Dominej, ja nawet nie wiem jak wygląda ta dieta kopenhaska. Aż muszę poczytać. Wiem tylko, że ta "piękna" Iwona Węgrowska, piosenkarka od 7 boleści ją stosowała i niby schudła a wogóle nie widać, żeby była chudsza ![]() ![]() ![]() Kasia u mnie też tak jest, że jak mam ochotę na coś słodkiego, a w domu jest coś za czym nie przepadam to i tak to zjem ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-06-13 o 10:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Wtajemniczenie
|
Ja własnie takie małej gotuję
![]() Dzisiaj mam zamiar dac małej buraka- pierwszy raz. Tylko co do tego? ziemniak tylko i pietruszka? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Wy tu o dietach, a ja w życiu żadnej nie stosowałam... Jak kiedyś w gimnazjum chciałam zrzucić pare kg to mniej jadłam. Ale ze słodyczy never ever nie zrezygnuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy drzemki co 2 h, wieczorem czasem aktywnosc max 4 h jak dluzej to potem nie moze zasnac dzis dosyc ciezka nocka, pobudki co 2 h na jedzenie i wstala dopiero o 8:30, normalnei o 6 wstaje. Jakiegos mega gloda ma. dzis planuje ja karmic metoda blw, zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie. jak dostaje chrupka ryzowego to rozmemluje calego i wypluwa. Dziewczyny jak przekonalyscie dzieci do mniej zblendowanego jedzenia?!? czytalam wczoraj w mojej madrej ksiazce ze najlepiej to wczesnie zrobic bo potem jest trudniej. a juz ponad miesiac jemy mega papki, wiec chyba czas najwyzszy wariateczka, ja wprowadzalam 2 miesiace gluta w formie owsianki, jest ok, teraz daje 2-3 g pszenicy i chyba jej nie wchodzi, miesko zaczelismy dopiero teraz. Jak alergolog radzi to ja bym sie raczje posluchala. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez niedawno probowala banana i była w 7 niebie,nic jej nie było po nim,a z kolei po jabłuszku obsypana ehh marchwe ziemniak i pietrucha to w sam raz princ ja tez nigdy zadnej diety nie stosowałam,mi to by sie przydała taka na przytycie,ale takiej chyba nikt nie wynalazł ![]() ![]() ![]() teraz jak karmie i nie jem praktycznie w ogole slodyczy jedyne co zaobserowalam to ze mi sie cera trochę poprawiła
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle ze ziemniak burak i pietrucha bedzie ok w ogole moja tak ma, ze czasem to samo jedzonka zjada z apetytem a nastepnego dnia jest mega placz, ehh dzis na sniadanko jaglanka ze swiezymi morelami i miarka mm. Zrobilam bez mm ale strasznie kwasne bylo i nie chciala jesc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
co ile karmicie dzieciaki piersią?
#3600 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ile czasu trzeba mieć na komponowanie takiej diety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z glutem to dziwnie, mi laergolog mówiła, że albo wprowadza się 5-6mc albo dopiero 10ty, coś tłumaczyła z jakąś luką nie pamiętam, w każdym razie nie spieszę się
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.