XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 12:59   #3511
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest mi slabo na mysl u slubie...
Niesamowicie sie stresuje :/

a na dodatek wyszla nieprzyjemna sprawa z moja fryzjerka odnosnie godziny...
Mam do wyboru 8 ran, albo 10:30...
stawiam na 10:30 tylko ze wtedy musiałabym czesac sie w makijazu...
bo na 12 bylabym w domu i nie wiem czy wyrobiłabym sie z makijażem i ubiorem plus błogosławieństwem w 2 godziny :/
Ja idę na 8, bo inna wolna to była 12 - dla mnie zdecydowanie za późno... Teoretycznie powinnaś się wyrobić w 2 godziny, ale zawsze może pojawić się jakiś poślizg i będziesz miała problem
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:02   #3512
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U mnie tak będzie ale kawa mówi, że tak się da
mam nadzieje ze wizazystka bedzie jeszcze u mnie w domu o 12 to jak cos mnie poprawi...

Nie widzi mi sie o 8 czesac i caly dzien w fryzurze byc...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja idę na 8, bo inna wolna to była 12 - dla mnie zdecydowanie za późno... Teoretycznie powinnaś się wyrobić w 2 godziny, ale zawsze może pojawić się jakiś poślizg i będziesz miała problem
no wlasnie tego sie boje.. fryzjerka mowi abym rano sobie wymyla glowe w domu, wymalowala i przyjechala do niej...
Sama nie wiem jak to wyjdzie... zobaczymy na probnej ile czasu wyjdzie robienie mi fryzury,

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:06   #3513
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
RELACJA 09.06.2012 MARYLKA&MARCEL
Piękna relacja
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam tylko prosić o wielkie kciuki: dziś gastrolog, rezonans, EEG głowy i egzamin z ruskiego....

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
my bylismy u mojej kumpeli, ma kota, jak polacy strzelili gola tego na poczatku co spalony byl to tak wrzasnelismy ze kot wyskoczyl z pod sofy i takim pedem w podskokach uciekl do kuchni

i nie chcial wylezc juz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
tak wyglądają mecze w stolicy

Cytat:
a na 19 ide do kosmetyczki robic rzesy 1:1

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
MiciaKicia może pokaż mu zestawienie bo chłop pewnie nawet nie wie ile rzeczy jest do załatwienia przy ślubie.
dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a do egzaminu jestem dopuszczona

Cytat:
No to kilka fotek, mam nadzieje ze sie zaladuja.
Marylko przepięknie wyglądałaś mieliście cudne auto (co mieliśmy napisane z tyłu), wspaniałe dekoracje - jestem zachwycona!

---
Cześć
U nas pogoda do kitu - zimno i pada mam nadzieję, że od jutra pogoda już się poprawi , bo jadę jutro z moją Olą na ślub i jak się okazało jest to ślub E87 - jak mi się uda jutro wskoczyć popołudniu na neta to będzie mała relacja Do usłyszenia, zmykam robić ciasto na pizzę

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak wogóle to ile płacicie za zespół\DJ??
Płaciliśmy 1000 zł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:07   #3514
Madziuniusia
Zakorzenienie

baskaeta i marylka- fantastyczne relacje!! nie mogę się doczekać już własnego wesela...

ja płace za zespół 4000 po znajomości
Stary 2012-06-13, 13:08   #3515
ewuszkaaa
Zakorzenienie

beat@ - śliczne obrączki

Magdzia0108 - dobry plan oznacza pełen sukces

Marylko - jak pieknie! Moje ulubione zdjęcie to to z owieczkami Znalazła się druga taka, co napisała długaśną relację

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:08   #3516
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje ze wizazystka bedzie jeszcze u mnie w domu o 12 to jak cos mnie poprawi...

Nie widzi mi sie o 8 czesac i caly dzien w fryzurze byc...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

no wlasnie tego sie boje.. fryzjerka mowi abym rano sobie wymyla glowe w domu, wymalowala i przyjechala do niej...
Sama nie wiem jak to wyjdzie... zobaczymy na probnej ile czasu wyjdzie robienie mi fryzury,
Myślę, że lepiej mieć fryzurę wcześniej zrobioną niż z makijazem się czesac. Bałabym się, że mi fryzjerka zniszczy makijaż pryskając na niego tonę lakieru lub czymś zachaczając.
Ta 8 rano nie jest taka straszna bo potem możesz sobie chwlę odpocząć a emocje i tak nie dadzą odczuć zmęczenia przez wiele godzin
Stary 2012-06-13, 13:09   #3517
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Nie mam na nic czasu ratuuuuuunku! Dzis zawiezlismy wszystko na sale dzisiaj sprzatanie domu i od nocy gosci mamy!
1 taniec ulozony przecwiczony na sali beda niezle jaja dzis bylam na paznokciach pol dnia, na wieczor na mecz a jutro pakowanie na podroz poslubna (wylot w sobote) radze robic wszystko z wyprzedzeniem! Zdecydowanie... wczoraj do 2 w nocy pakowalismy prezenty dla rodzciow dziadkow jeszcze nie mamy kompletu dla siadkow. Do tego wymyslilismy nagrody za zabawy i rekwizyty wiec wszystko to robilismy i wczoraj i w niedziele np. szylam spodniczki z firanek(zabawa taniec z gwiazdami) i "rekawiczki" dla koni (zabawa kareta)
nic sie nie stresuje bo nie mam czasu!!!
Widze ze Kicia o mnie pisala, dziekuje za pamiec niestety nie mam czasu nadrabiac! 3majcie kciuki zebym sie wyrobila ze wszystkim
Trzymam mocno kciuki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:14   #3518
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

bo na 12 bylabym w domu i nie wiem czy wyrobiłabym sie z makijażem i ubiorem plus błogosławieństwem w 2 godziny :/
Ja bym wybrała godzinę 8 rano. Też na taką się umówiłam. Może i się da robić fryzurkę w makijażu, ale ja bym była spokojniejsza robiąc najpierw włoski

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:14   #3519
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
my bylismy u mojej kumpeli, ma kota, jak polacy strzelili gola tego na poczatku co spalony byl to tak wrzasnelismy ze kot wyskoczyl z pod sofy i takim pedem w podskokach uciekl do kuchni

i nie chcial wylezc juz
Moja Kropka też tak reaguje na kibicowanie, cały wieczór nie wychodzi z wersalki

Marylko, wspaniała relacja Zdjęcia przepiękne, cała sceneria, wystrój i przede wszystkim Wy... magiczne, idealne, brak słów

Magdzia, dla mnie jesteś wcieleniem perfekcjonizmu, w jak najlepszym znaczeniu tego słowa

Kicia, gratuluję dopuszczenia! To teraz piąteczka do indeksu;D

A ja mam nowe buty na obronę! Moje najpiękniejsze w życiu, chyba ich z pudełka nie wyjmę z tej miłości xD

Edytowane przez Post_Blue
Czas edycji: 2012-06-13 o 13:15 Powód: roztrzepanie
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:16   #3520
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Myślę, że lepiej mieć fryzurę wcześniej zrobioną niż z makijazem się czesac. Bałabym się, że mi fryzjerka zniszczy makijaż pryskając na niego tonę lakieru lub czymś zachaczając.
Ta 8 rano nie jest taka straszna bo potem możesz sobie chwlę odpocząć a emocje i tak nie dadzą odczuć zmęczenia przez wiele godzin
kurcze to juz sama nie wiem... szczerze chcialam jakas luzna fruzure, nie jakos mocno zakrecana, lakierowana...
W takim razie musze jak najszybciej udac sie na probna i zobaczyc jak sie bedzie trzymac...

jesli jechalabym na 8 to musialabym wstac juz o 6... a od fryzjera wrocilabym na 10-10:30... a do 15:00 jest jedak trooooche czasu...
boje sie ze jak nie bede miala napietego grafiku to zeswiruje z nerwow

Stary 2012-06-13, 13:26   #3521
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Producenci stoperanu chyba czytają nasze posty.. a szczególnie czarnej kawy
Taka oto reklama mi się wyświetliła:

Załącznik 4724174

często na demotach ta reklama wyskakuje jest dla nas "na czasie"

mojej świadkowej nie będzie na moim panieńskim przez tą jej obronę... no trudno skoro poświęcenie mi choć 3 godzin (bo przeciez nie musi iść na całą impreze) to tak dużo trudno zawiodła mnie w tym momencie świadkowej już nie będę zmieniać ale jak bym wiedziała to bym wybrała kogoś innego
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:32   #3522
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Marylko!!!!!! PIEKNIE!
Cudowny bukiet, Ty i Twoj Maz!!

Wszystko niesamowicie!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

i jak w koncu bylo z makijażem? Malowala Cie ta dziewczyna/ byla dziewczyna Twojego brata?

a tak wogole na prawde jestem zachwycona Waszym weselem!
W efekcie koncowym przyjechala na slub znajoma wizazystaka z Holandii, ktora mi robila make up i mnie czesala. Make up byl zupelnie inny niz probny, ale bardzo mi sie podobal, fryzura byla ok tylko przez duza wilgotnosc powietrza szybko sie rozleciala.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Piekny mecz byl wczoraj a mnie az gardlo boli i wuwuzela mi sie zlamala przy golu musze na najblizszy mecz zakupic kilka zebym miala zapasowe

Nie mam czasu wszystkiego czytac, ale relacji Marylki nie odpuscilam, oczyma wyobrazni juz widzialam to idealne wesele, z przemyslanym kazdym drobiazgiem, podziwiam, ze sama postanowilas ubierac kosciol. A kto pozniej pozbieral te elementy dekoracji? Bo mnie to techniczne pytanie zastanawia. Tez kiedys myslalam o samodzielnym ubieraniu, ale nie mialam osoby, ktora po mszy zgodzilaby sie pozbierac graty

Ciesze sie ze wszystko sie udalo i ze bylo pieknie i ponownie gratuluje
Kochana, u mnie sprzataniem dekoracji zajela sie sasiadka, taka obrotna dziewczyna. Moja siostra jej troche pomogla, bo mialy jedno bojowe zadanie przewiesc dwa najwieksze bukiety z kosciola na sale. I tak by sie zmarnowaly. Szybko je wyniosly z kosciola, jeszcze jak zyczenia trwaly, zapakowaly z tylu kosciola do samochodu i pojechaly na skroty jak przyszlismy na sale wszystko juz stalo gotowe a i jeszcze byl taki maly myk z bukietami z lawek,ktore byly ukladane na specjalnych gabkach, takich zuczkach, musialy je tez szybko rozmatowac i tez przewiesc na sale. Tam juz byly przygotowane specjalne wazonki ( zakrecon sloiczek z woda, zapakowany w jute) musialy zerwac samoprzylepna tasme i nakleic bukiet na sloik. Wyszlo super Ciezko tylko ten skomplikowany mechanizm wytlumaczyc.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Marylko, dobrze też, że wspomniałaś o tubach. Rady PMek, które są "już po" są nieocenione! Ja właśnie planuję zamówić 6 x 80 cm, czyli może to dać już jakiś porządny efekt.
Jak mi sie wiecej rad przypomni to bede pisac
Mysle ze jak bym teraz robila to wlasnie 6 razy 80 cm.

Cytat:

Kochana wiem jak sie czujesz, mialam tak samo. Tym bardziej ze ja musialam sama to wszystko ogarnac. Nikt mi poza siostra nie pomagal.
Co do makijazu to ja wlasnie tak mialam robione, zupelnie sie nad tym nie zastanawialam, najpierw mnie zaczela malowac a pozniej czesac.
Niby nic takiego, ale teraz jak ogladam zdjecia, to jednak duzo sie ich robi podczas makijazu, a ja w takich beznadziejnych klakach jestem. Teraz bym te kolejnosc zmienila.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Piękna relacja
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Marylko przepięknie wyglądałaś mieliście cudne auto (co mieliśmy napisane z tyłu), wspaniałe dekoracje - jestem zachwycona!
Z tylu byl napis Just Married, ale nie na tablicy rejestr, tylko taki zawieszony na tasiemce z literek zrobiony. Postaram sie pozniej zamiescic wiecej fotek dekoracji, tylko musze przebrnac przez 1700 fotek

Cytat:

mojej świadkowej nie będzie na moim panieńskim przez tą jej obronę... no trudno skoro poświęcenie mi choć 3 godzin (bo przeciez nie musi iść na całą impreze) to tak dużo trudno zawiodła mnie w tym momencie świadkowej już nie będę zmieniać ale jak bym wiedziała to bym wybrała kogoś innego
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:38   #3523
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana wiem jak sie czujesz, mialam tak samo. Tym bardziej ze ja musialam sama to wszystko ogarnac. Nikt mi poza siostra nie pomagal.
Co do makijazu to ja wlasnie tak mialam robione, zupelnie sie nad tym nie zastanawialam, najpierw mnie zaczela malowac a pozniej czesac.
Niby nic takiego, ale teraz jak ogladam zdjecia, to jednak duzo sie ich robi podczas makijazu, a ja w takich beznadziejnych klakach jestem. Teraz bym te kolejnosc zmienila.

no blagam Cie, Ty i klaki??

szczerze to juz teraz wogole nie wiem co zrobic
Powiem zeby mi nie robili zdjec bez makijażu :P Bo pewnie i tak brzydko bede wygladac

Stary 2012-06-13, 13:42   #3524
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana nie przejmuj się! Jak dziewczyny mi zrobiły panieński ( opowiadałam wam dlaczego tak wcześnie) to dużo rzeczy było ustalane pod moją przyjaciółkę od dziecka, która teraz mieszka w warszawie. Sama powiedziała, że chce przyjechać na panienski do Krk. Dwa dni przed powiedziała, że nie da rady bo akurat w tą sobotę musi isc do pracy ( zawsze pracuje od pon do pt). Spoko myslę przeżyję. Ale moja złość osiągnęła apogeum jak w pon napisała do mnie wiadomosć na fb, że "ma nadzieję, że dobrze się bawiłam, a ona na tym bankiecie nawet nie źle no ale poniekąd była tam w pracy"...
Co znaczy słowo poniekąd?? Bo dla mnie to była tylko wymówka.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:44   #3525
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

a ja lubie gdy maluje PMke kiedy ta jest przed fryzjerem , bo np nie musze sie nagimnastykowac z grzywka itd, warto tylko pamietac zeby podczas lakierowania fryzury zaslonic twarz i wszystko jest ok

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:45   #3526
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
no blagam Cie, Ty i klaki??

szczerze to juz teraz wogole nie wiem co zrobic
Powiem zeby mi nie robili zdjec bez makijażu :P Bo pewnie i tak brzydko bede wygladac
No wlasnie klaki, bo mi kazala wyprostowac te wlosy dzien wczesniej, zeby sie jej pozniej lepiej krecilo, no i to byl chyba blad, bo jak sie najpierw wlosy wyprostuje, to skret juz sie pozniej tak dobrze nie trzyma.
Stary 2012-06-13, 13:45   #3527
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak cudownie

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:49   #3528
E87
Wtajemniczenie

1 dzien do godziny W ale mam radoche jeszcze na podroz nie spakowana (Kreta - 2 tygodnie wylot w sobote). widzialam ze pytalysie dlaczego w czwartek-dlatego ze w listopadzie 2010 zalatwialismy sale i zespol gdzie juz nie mieli wolnej soboty i niedzieli (poczatkowo wesele mialo byc 2 dniowe) a zalezalo nam na danym zespole wiec stwierdzilismy ze co za problem zrobimy w czwartek-ogolnie duzo wesel jest na slasku w tygodniu i nikt nie robi z tego problemu Mi to pasuje

Goscie w nocy juz przyjechli i pospane
Dzis spowiedz jeszcze mnie czeka i ostatnie dopinanie wszystkiego
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:54   #3529
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

okazało jest to ślub E87 - jak mi się uda jutro wskoczyć popołudniu na neta to będzie mała relacja Do usłyszenia, zmykam robić ciasto na pizzę
ale jaja

mmm pizza

Apropo DJ, my płacimy 1200zł/dzień

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
1 dzien do godziny W ale mam radoche jeszcze na podroz nie spakowana (Kreta - 2 tygodnie wylot w sobote). widzialam ze pytalysie dlaczego w czwartek-dlatego ze w listopadzie 2010 zalatwialismy sale i zespol gdzie juz nie mieli wolnej soboty i niedzieli (poczatkowo wesele mialo byc 2 dniowe) a zalezalo nam na danym zespole wiec stwierdzilismy ze co za problem zrobimy w czwartek-ogolnie duzo wesel jest na slasku w tygodniu i nikt nie robi z tego problemu Mi to pasuje

pewnie, teraz wesela w tygodniu to nic dziwnego ja też bym miała w tygodniu gdyby mi się nie cyknęło z datą

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:57   #3530
marylka80
Zadomowienie

Cytat:

My wylatujemy w niedziele wiec bedziemy w tym samym czasie saczyc rum
To w takim razie trzymam kciuki zeby wszystko poszlo po twojej mysli
Stary 2012-06-13, 13:58   #3531
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecywałam, plan na 10 dni przed!!!
wczoraj byliśmy omówić z Księdzem wszystkie szczegóły jeśli chodzi o ceremonię, umówiliśmy się na spowiedź, pogadaliśmy sobie o pierdołach i daliśmy w podziękowaniu, że specjalnie będzie do nas przyjeżdżał odprawić mszę, tort "weselny"

dzisiaj - porządku w mieszkaniu, popakować nagrody, zrobić pudła na rekwizyty do zabawy zapoznawczej i rozluźniającej już na zabawie weselnej itp - czasu mi chyba dzisiaj braknie, bo jestem w pracy do 16:00

14.06.2012 (czwartek) - potwierdzenie hotelu, spotkanie z dj-em - omówienie szczegółów

15.06.2012 (piątek) - ostateczna przymiarka sukni , w mieszkaniu będę nadal robiła takie rzeczy, które muszę zrobić teraz bo od poniedziałku nie ma czasu....

16.06.2012 (sobota) - depilacja woskiem (auć), odbiór tortu na kawalerski dla TŻ (prezent od przyszłej żony ), wypad na sklepy - dokupienie pozostałych potrzebnych rzeczy, wieczorem TŻ bawi sie na kawalerskim, a ja z siostrą i koleżankami robimy sobie drugi panieński - wypad do klubu

17.06.2012 (niedziela) - chyba odpoczynek

18.06.2012 (poniedziałek) - Fryzjer 10:00, rzęsy 1:1 15:30 ( a jednak...)

19.06.2012 (wtorek) - rozwożenie ciasta po sąsiadach i innych osobach, które nie będą na weselu

20.06.2012 (środa) - potwierdzenie ostatecznej liczby gości, pakowanie ciasteczek do pudełeczek dla gości na podziękowania

21.06.2012 (czwartek) - oddajemy naszego pieska do opiekunki na okres weselny, odebrać suknię, przygotowanie drugiej sali na drugi dzień (mycie naczyń itp), wieczorem trzaskanie

22.06.2012 (piątek) - odebrać kwiaty na grób dla taty 10:00, zawieźć wszystkie potrzebne rzeczy do dekoracji sali, prezenty, nagrody, podziękowania itp na salę do 12:00, manicure i pedicure 16:00, TŻ manicure 17:00, spowiedź 19:00, rozłąka na noc z TŻ, ja do mieszkania mamy, TŻ do mieszkania rodziców, wieczorem odpoczynek, ewentualnie zdobienie klatki schodowej (zrobimy to albo w piątek wieczorem, albo rano w sobotę)

23.06.2012:
8:00 - siostra i mama jada do fryzjerki
9:00 - auto do myjni, dekoracja auta
10:30 - przyjeżdża makijażystka i moja fryzjerka
12:00 - przyjazd Pani fotograf i kamerzysty
14:00 - przyjazd TŻ po mnie, wykupiny, błogosławieństwo
14:35 - wyjście do Kościoła
15:00 - NASZ ŚLUB
16:00 - goście jada na salę, a my na cmentarz do taty, rodzice na chwilę do domu, żeby nas przyjąć z błogosławieństwem w domu rodzinnym
Po wszystkim jedziemy na salę, musimy przeżyć nasz pierwszy taniec, a potem niech się dzieje co chce zabawa do białego rana

idealnie wszystko napewno pieknie wyjdzie. Już pisałam że zazdroszczę Ci tego zorganizowania

Cytat:
piękna relacja i Wy cudowni kwiatów rzeczywiście masa ale pieknie to wygladało.
A mogę wiedzieć w jakiej miejscowości miałaś ślub bo mi to tak znajomo wygląda
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:11   #3532
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

no i prawidłowo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

a tak w ogóle zmieniłam dziś kwiaciarnie i kolejną rzecz z listy mogę odhaczyć bo od razu babka zapisała wszystkie wytyczne i zostaje pomarańczowa róża plus fioletowa eustoma dla świadkowej kremowe róże

i tu zapłacę za mój 120 zł ( w tej poprzedniej około 200zł)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:11   #3533
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
kurcze to juz sama nie wiem... szczerze chcialam jakas luzna fruzure, nie jakos mocno zakrecana, lakierowana...
W takim razie musze jak najszybciej udac sie na probna i zobaczyc jak sie bedzie trzymac...

jesli jechalabym na 8 to musialabym wstac juz o 6... a od fryzjera wrocilabym na 10-10:30... a do 15:00 jest jedak trooooche czasu...
Ja nie miałam napiętego a zrobił się napięty, bo tak naprawdę ciężko żeby wszystko wyszło w punkt tak jak zaplanujesz. Warto mieć jednak trochę luzu.

U mnie było wszystko na wariackich papierach i w lekkim stresie czasowym aż do przyjazdu do USC - były korki, spóźniłam się od fryzjerki, spóźniłam się na makijaż, spóźnili się rodzice, spóźnił się TŻ. Gdybym drugi raz planowała zrobiłabym to z jeszcze większym luzem.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że 8 rano na fryzjera to dość wcześnie i ja bym się jednak chyba zdecydowała na czesanie w makijażu na twoim miejscu, chociaż jeżeli fryzura potrwa relatywnie krótko to makijaż po też jest do zrobienia.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:12   #3534
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
No niestety, ale nie będę wymagała od TŻta żeby po kilkunastu godzinach pracy od 6 do nie raz 20 jeszcze przyjechał i mi obiad gotował albo ciuchy prasował. Jeśli ktoś pracuje w normalnych godzinach to nie ma problemu, ale TŻt pracuje w takich godzinach i nie mam serca jeszcze prosić go żeby cokolwiek gotował jak wraca padnięty tak że nie raz nie ma siły się rozebrać jak się do łóżka kładzie.

Straciłam głos! Byliśmy w knajpie na meczu, na pierwszym golu kumpel poszedł sikać, na drugim poszłam ja stwierdziliśmy że musimy na zmianę sikać Ale mecz super, chłopaki grały świetnie no i Lewy ....
No wiadmo, ale napisałaś wcześniej tak jakbyś po ślubie kurą domową się stała i musiała wszystko dla swego "Pana i Władcy" robić
U nas jest tak, że gotuje ta osoba, która wraca wcześniej z pracy. I w 99% przypadkach jest to TŻ, ale staram się czasem coś ugotować wieczorem by następnego dnia było do odgrzania. Z prasowaniem to każdy sobie prasuje. Pranie łączymy - jak ja nastawiam pralkę ze swoimi ubraniami, to dokładam TŻta i na odwrót. Sprzątanie dzielimy - część ja sprzątam a część TŻ.

Cytat:

Nie ześwirujesz - lepiej zostawić sobie trochę luzu bo lepiej chwilę posiedzieć niż stresować się że się spóźnisz. Co do lakieru, to uważam, że fryzjerki w moim mieście mają tendencję do przesady z tym specyfikiem - po prostu robią takie fryzury, że potem można głową ściany przestawiać. A i jak jest fryzura PMki lub na wesele to koniecznie brokacik na łepetynę trzeba sypnąć...
Zrób próbną i oceń czy Ci dług wytrzymają.

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a ja lubie gdy maluje PMke kiedy ta jest przed fryzjerem , bo np nie musze sie nagimnastykowac z grzywka itd, warto tylko pamietac zeby podczas lakierowania fryzury zaslonic twarz i wszystko jest ok
No jeśli jest grzywka U mnie była twarz odsłonięta, więc z makijażem nie było żadnego problemu.

Cytat:
No wlasnie klaki, bo mi kazala wyprostowac te wlosy dzien wczesniej, zeby sie jej pozniej lepiej krecilo, no i to byl chyba blad, bo jak sie najpierw wlosy wyprostuje, to skret juz sie pozniej tak dobrze nie trzyma.
Marylko ! relacja piękna a zdjęcia padam do Waszych stóp!
TŻta kuzynce fryzjerka robiła właśnie tak, że najpierw wyprostowała jej kręcone włosy a potem je pokręciła i u niej o wiele lepiej to wyglądało
Stary 2012-06-13, 14:17   #3535
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

dziewczyny czy ktoraś z Was oglądała "Mroczne cienie"

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:18   #3536
MiciaKicia
Zakorzenienie

Teściówka wpadła do Wro i spotkamy się z nią ma dla mnie pierogi

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoraś z Was oglądała "Mroczne cienie"
Niestety nie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:19   #3537
Madziuniusia
Zakorzenienie

to kawo może ja pierwsza siade do malowania a potem czesanko
Stary 2012-06-13, 14:32   #3538
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hello

Tak sie zlozylo, ze mamy dzisiaj wolne i do 12.30 byliśmy w łóżku faaajnie tak
zrobil mi sie jęczmień na oku.. tak mnie boli i lzawi mi oko

Marylka wiedzialam, ze bedzie wszystko idealnie, ale przebilas wszystkie moje wyobrażenia bylo boooskooo!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam tylko prosić o wielkie kciuki: dziś gastrolog, rezonans, EEG głowy i egzamin z ruskiego....
mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:42   #3539
marylka80
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny, powiem Wam ze czuje taka ulge, ze az nie da sie tego opisac. Tyle stresu co ja mialam to chyba nikt. W sumie, nie bylo sie czym stresowac, ale mimo wszystko chyba z 3 tyg przed slubem to mialam skret zoladka, burczalo mi w nim tak ze nie wiem, miesnie przy szyji to mialam tak spiete ze balam sie dotknac bo tak bolalo. Koszmar. Sam dzien nie byl stresujacy, bo jak juz ubralam kosciol i sale to juz bylo wszystko zapiete i wiedzialam ze teraz musi sie udac, nie moze byc inaczej. Ale do piatku to byla masakra. Pamietam jak jechalismy do PL to o niiczym innym nie myslalm tylko zeby ten tydzien jak najszybciej minal . Ehhh...jak ja sie ciesze ze juz mam to wszystko za soba. Zazroszcze tym wszystkim ktorzy maja inne odejcie do tego, nie stresuja sie, maja gdzies kady detal.
W poniedzialek byla u mnie od razu dziewczyna ktora chciala kupic sukienke, ale niestety byla ciut za mala, a jej nie da sie poszerzyc. Slub ma w grudniu i poza sala i zespolem nie ma jeszcze nic. I taki luzik, ze to jeszcze tyle czasu. Ja pol roku wczesniej to juz mialam szytko zaplanowane co i jak. Naprawde zazdroszcze takiego podejscia!
Stary 2012-06-13, 14:43   #3540
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
My wylatujemy w niedziele wiec bedziemy w tym samym czasie saczyc rum
To w takim razie trzymam kciuki zeby wszystko poszlo po twojej mysli
Ooo super
O Jenny ale fajnie ze sie poznamy Fotki pozwalalm w klejac tylko na poczte te ladnejak takie beda kurcze zimno jest a ja mam bolerko z krotkim rekawem...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości