Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 16:25   #1381
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kurcze stresuję się. Zauważyłam, że jak leżałam to nie miałam skurczów przed 20minut a jak wstałam to od razu miałam, i to takiego że aż mi się nogi ugięły, bo mi prądy jakieś weszły w uda.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Nie widzisz na jedno oko? Wcale?
coś 95% utraty wzroku, praktycznie nie widzę tylko światło i cienie...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:32   #1382
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

agatka-jeszcze cie ponudze długo się uczyłaś wiazać chuste?wiążesz ją razem już z dzieckiem?
Stary 2012-06-13, 16:47   #1383
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Maćka nic nie rusza, wrzaski wczoraj były po bramce, a on lekko podskoczył, pierdnął, i dalej w kimono

Prawdziwy kibic, gdyby nie to kimono!

Cytat:
Do mnie dziś dzwoniło i pisało więcej osób niż w moje urodziny...głównie osoby które już od niepamiętnych czasów się mną nie interesowały!! Jedna nawet ...słyszała że ja już leżę w szpitalu !!!! czaicie ?? skąd się biorą tacy ludzie?? Skąd takie informacje??
Jeju, współczuję. Do mnie też zaczynają się dobijać z takimi pytaniami, co ciekawe, w regularności codziennych pytań o poród prowadzi... tato

Cytat:
Mam jakieś skurcze takie co średnio 11min. Ale lekkie. I w sumie zaczynają się w dole brzucha i idą lekko w górę i przechodzą.
Kurka, to ja mam też dziś coś podobnego, tylko też właśnie nijak nie mogę wyczuć regularności. Ale opisałabym to tak samo, nawet czasem jest boleśnie, a więc jakiś postęp, bo do niedawna nic nie bolało i liczyłam na to, że i poród taki będzie lajtowy O 6 rano tak mnie walnęło, że myślałam, którędy z łózka wyskakiwać żeby torbę szybciej złapać. Ale klops, po tym jednym razie przeszło- i już aż taki mocny skurcz drugi raz nie przylazł. To co mam teraz w różnych odstępach czasu też trochę pobolewa, ale już nie próbuję nawet liczyć, tak na oko to raz co 5-10 minut, raz co pół godziny

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!
My po wizycie, morfologia ok., płytki mam super 140, paciorkowca brak...
Gin pytał się jak umawialiśmy się z porodem i do kiedy mi wypisał zwolnienie. Mówię mu, że do 24. To on mi mówi, że jakby nic to 24 mam przyjechać na izbę... Ale pomyślał chwilkę i mówi, że mnie zbada. No to ok. Bolało jak nigdy a on zdziwiony mówi, że rozwarcie na 2 palce i jak coś się zacznie dziać, to mam przyjeżdżać a jeśli do wtorku nic, to we wtorek rano na Izbę i dać znać, że jestem, to zobaczymy co jest grane...
Byłam w domu u mamy, była ciotka i na jutro mi "przepowiedziała", bo skoro jestem taka spokojna i jeszcze na sobotę mam plany, to żebym czasem się nie zdziwiła...
A my wczoraj z mężem rozmawialiśmy i tak ja jestem z 14, on z 16 i tak się śmieliśmy co by nam 15 nie wyskoczył... Zobaczymy.
No to dobry znak, od weekendu mają być podobno upały, więc może się zdecyduje Piotruś przed tym 24-tym
My w temacie daty liczyliśmy na 11.06, ja jestem z 9, mąż z 10 dnia miesiąca i gdyby mały się urodził 11.06, to nie dość, że fajny dzień, to i bylibyśmy urodzeni w kolejnych parzystych miesiącach

Cytat:
No właśnie ciekawe czemu te zawroty... U mnie okazało się, że morfologia świetna.... A jedną dziewczynę zatrzymał na oddziale bo płytki jej spadły do 80.

Ja nalewek nie lubię, ale lampeczkę czerwonego wytrawnego winka bym przyjęła....
U mnie też morfologia wyszła ostatnio super, po kiepskiej poprzedniej, więc też zachodzę w głowę o co chodzi z tymi fikołkami w głowie. To mi się coraz częściej zdarza, mam nadzieję, że już tak mi nie zostanie

Alkoholu to mi się w ogóle chce, jak przed ciążą nie byłam za specjalnym pijakiem (tzn. lubię alkohol, ale nie przesadzałam nigdy z ilościami), tak teraz myślę - to o piwku, to o wiśnióweczce, o winku...

Cytat:
No ja prawie ślepa jestem... I oczywiście zapomniałam pójść do okulisty w stosownym czasie. Hm... Myślicie, że to może być problem?
Ja miesięczne noszę soczewki i teraz nie wiem czy jechać w soczewkach czy w okularach...
No to może teraz jeszcze warto pójść do okulisty?

Cytat:
Chcecie kolejny poród na żywo ?
Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu
Dajesz
Kurczę, trzymam kciuki!!
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:47   #1384
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Skurcze mam co 13-14 minut ale niektóre co 23-26. Plecy nie przestają mnie boleć.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:49   #1385
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze stresuję się. Zauważyłam, że jak leżałam to nie miałam skurczów przed 20minut a jak wstałam to od razu miałam, i to takiego że aż mi się nogi ugięły, bo mi prądy jakieś weszły w uda.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Nie widzisz na jedno oko? Wcale?
po mojemu to zaczynasz rodzić,moje skurcze porodowe były takie że musiałam chodzić,bo leżąc słabły a mianowicie nie czułam ich.Jak jest teraz??

Byliśmy na spacerku 3godziny Szymon spał,nakarmiłam go na placu zabaw,spał dalej i teraz leży w gondoli i gada do siebieNie chce zapeszać ale chyba oddali mi moje dziecko

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:51   #1386
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Fonn rodzimy razem ?? Mało nas nierozpakowanych zostało Ja czuję że to będzie dziś byłoby punktualne dziecię

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
po mojemu to zaczynasz rodzić,moje skurcze porodowe były takie że musiałam chodzić,bo leżąc słabły a mianowicie nie czułam ich.Jak jest teraz??

Byliśmy na spacerku 3godziny Szymon spał,nakarmiłam go na placu zabaw,spał dalej i teraz leży w gondoli i gada do siebieNie chce zapeszać ale chyba oddali mi moje dziecko
Teraz to napie.rdz...mi kręgosłup a raczej cały dół pleców, masakra jakaś. I skurcze nieregularne na razie. To co? czekać na regularniejsze?? albo przynajmniej częstsze?
Pomiędzy skurczami dzidziol rusza się jak zwykle.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-13, 16:53   #1387
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Fonn rodzimy razem ?? Mało nas nierozpakowanych zostało Ja czuję że to będzie dziś byłoby punktualne dziecię
Oj, Stokroteczko, jeśli chodzi o mnie to ja lecę rodzić chętnie
Ale coś ten mały się nie może zdecydować. A 3,5kg wagi i 55cm to naprawdę dobry moment do opuszczenia bezpiecznego schronienia

Mój termin dopiero za tydzień, ale to jest tylko termin z usg, bo z o.m. sie u mnie nie dało zatem nie znamy dnia ani godziny.

Powodzenia i jeśli to faktycznie już teraz, to niech Ci poród łatwym będzie
No i może pojedź już na ip, hę?
Stary 2012-06-13, 16:54   #1388
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Ale coś ten mały się nie może zdecydować. A 3,5kg wagi i 55cm to naprawdę dobry moment do opuszczenia bezpiecznego schronienia

Mój termin dopiero za tydzień, ale to jest tylko termin z usg, bo z o.m. sie u mnie nie dało zatem nie znamy dnia ani godziny.

Powodzenia i jeśli to faktycznie już teraz, to niech Ci poród łatwym będzie
No i może pojedź już na ip, hę?
Dzięki Ci dobra kobieto tża jeszcze nie ma...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 16:55   #1389
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Teraz to napie.rdz...mi kręgosłup a raczej cały dół pleców, masakra jakaś. I skurcze nieregularne na razie. To co? czekać na regularniejsze?? albo przynajmniej częstsze?
Pomiędzy skurczami dzidziol rusza się jak zwykle.
Teoretycznie mogą nie przyjąć z nieregularnymi, ale ja bym się bała, że będzie za późno. I ja bym jechała już bo może za pół godziny się unormują i co wtedy? Blisko masz do szpitala?
Stary 2012-06-13, 16:57   #1390
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy silny ból dolnej części pleców to jest jakiś znak że poród tuż tuż??

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Teoretycznie mogą nie przyjąć z nieregularnymi, ale ja bym się bała, że będzie za późno. I ja bym jechała już bo może za pół godziny się unormują i co wtedy? Blisko masz do szpitala?
Bliziutko, przy tej samej ulicy, tylko kawałek dalej Gin kazał jechać przy skurczach co 10minut.
Ty masz daleko??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 17:01   #1391
fonn
Rozeznanie

Cytat:

Bliziutko, przy tej samej ulicy, tylko kawałek dalej Gin kazał jechać przy skurczach co 10minut.
Ty masz daleko??
Z tym bólem to myślę, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi tak samo jak czop śluzowy raz odejdzie miesiąc przed porodem, a raz na samym jego początku. Najlepiej chyba liczyć skurcze. Ech, aż mi się nerwy udzieliły

Dobrze, że masz tak blisko to może jednak warto poczekać na męża i jechać razem, będzie Ci raźniej.

Ja mam do szpitala około 4-5km, czyli też raczej blisko
Stary 2012-06-13, 17:01   #1392
anulka4771
Wtajemniczenie

Stokroteczko myślę że lepiej poczekać skoro i tak masz blisko do szpitala.Lepiej jest w domu a w szpitalu wiadomo,no i mogą odesłać cię jeszcze do domu.Ja miałam 30minut autem a jeszcze po koleżanke jechałam przy skurczach co 4min.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:02   #1393
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Z tym bólem to myślę, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi tak samo jak czop śluzowy raz odejdzie miesiąc przed porodem, a raz na samym jego początku. Najlepiej chyba liczyć skurcze. Ech, aż mi się nerwy udzieliły

Dobrze, że masz tak blisko to może jednak warto poczekać na męża i jechać razem, będzie Ci raźniej.

Ja mam do szpitala około 4-5km, czyli też raczej blisko
No to też blisko
Tż będzie do godziny

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 17:02   #1394
ania_85
Rozeznanie

Stokroteczko jak plecy Cie bola to bardzo dobrze, mysle,ze cos z tego bedzie

chustowanie - ehh od paru miesiecy zbieram sie za kupno jestem pod wrazeniem jak niektore kobiety daja rade zachustowac dziecko tak,zeby wisialo im na plecach

ooo maly sie budzi, dziasiaj dostal ksywe Tajson,mowilismy tez do niego po prostu Majk (imie Tajsona) moj maly rekin-bo tak tez na niego mowie, probowal odgrysc mezowi ucho Jak jest glodny a ja go akurat odbijam to probuje zjesc mi dekolt i tak macha ustami jak rekin rozszarpujacy foczke. Wyglada to mega zabawnie,nagralismy-pokazemu mu za pare lat
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:05   #1395
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Ty masz daleko??
Ja też myślę, że zaczekać, ja mam też bóle i jakoś od kilku dni się nic nie zmienia... cały czas są ale nie przybierają na sile więc czekam... mi gin kazała jechać jak będą co 5 minut... albo jak wody odejdą.
Stary 2012-06-13, 17:19   #1396
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
aaaa no najwazniejsze.. ODPADŁ NAM PĘPEK , w 9 dobie, to chyba niezle w sumie to większość czasu był pięlegnowany przez szpitalne ciocie, u nas w domu tylko 3 dni i dobrze, bo aż mnie wzdrygało a dziś został mi po prostu w rąsi
brawo za pępek u nas też szybciutko odpadł no i dobrze, bo się go bałam

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no i czy ktoras z was ma czarny pepek? bo ja tak nie wiem o co kaman
ja mam właśnie okropnie ciemny pępek, ciemnobrązowy ... no i zrobił mi się z niego wielki krater... nie chcę żeby tak zostało

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć.

Mam kryzys

Małej się źle oddycha przez tę cholerną sapkę i w nocy puściła nam takiego pawia na metr...podobno to normalne, a przynajmniej się zdarza

Gorzej, bo ze mną nie jest za dobrze. Mam kiepską morfologię, która się nie poprawia. Jem zróżnicowane produkty, często, biorę suplementy diety (burak i żelazo) i nadal czuję się słaba. Kręci mi się w głowie, słabnę, mam zadyszkę
Dzisiaj była położna ściągnąć mi szwy. Podobno się rozeszły i nic nie dawały Teraz musi się samo zrosnąć Oprócz tego mam bóle w dole brzucha i jest podejrzenie, że pęcherz mi się uszkodził podczas porodu (jakieś otarcia, czy coś). Muszę się wziąć za siebie. Będzie trudno, bo dla mnie najważniejsza jest teraz Hania.

Ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy?
Kochana trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie

Tosia też ciężko oddycha

Ja miałam ściągane szwy ( te co można było ze względu na obrzęknięte krocze) w 10 dobie po porodzie, jeden samo mi rozsadziło, parę ( niby rozpuszczalnych) nie rozpuściło się i zaczęły mi wrastać w skórę więc trzeba było je usunąć no a reszta - głębiej siedzi jeszcze ( nie wiem czy w ogóle zostanie ściągnięta)

Cytat:
Miałam skurcze ..co 11-12-10-11-16 minut, czyli w sumie nie regularne prawda?? te pierwsze mogłam za późno uchwycić .... idę pod prysznic na wszelki wypadek. Nie wiem czy mam już męża ściągać. Będzie wracał z 40minut...
zaczyna się ??

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Nasza Malwinka w poniedziałek skończyła miesiąc
brawa dla Malwinki

Cytat:
Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu
stokroteczko nie ma czego się bać na pewno wszystko będzie dobrze i za to trzymam mocno kciuki

mam pytania:

1. czy dziecko mające kolkę drące się, uspokaja się przy piersi? bo ja już nie wiem o co chodzi z Antosią, od rana nie śpi, wcześniej się darła cały czas i cały czas przy cycu by chciała, myślałam, że nie najada się moim mlekiem, dałam jej trochę mm a ona dalej leży i oczy jak 5złotówki

2. jak wygląda pierwsza wizyta u gina po porodzie? ogląda szyjkę? wsadza ten okropny wziernik czy jak? mamusie będące już po takiej wizycie - nie bolało Was to? mnie to normalnie zawsze bolało jak wsadzał wziernik i jak teraz sobie myślę, że po tych szwach i w ogóle ...to mnie aż boli na samą myśl...

3. pyt do millena- pisałaś, że też bierzesz żelazo... czy to nie ma jakiegoś wpływu na kupki Borysa? czy nie ma zatwardzeń?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:31   #1397
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kurcze te moje skurcze jakieś dziwne...parę regularnych a za chwile nieregularne i tak w kółko, ale bolą jak nie wiem co...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że zaczekać, ja mam też bóle i jakoś od kilku dni się nic nie zmienia... cały czas są ale nie przybierają na sile więc czekam... mi gin kazała jechać jak będą co 5 minut... albo jak wody odejdą.
A silne masz te bóle??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 17:34   #1398
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Biduś... Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie szybko... Bierzesz jakieś witaminki? Co lekarz mówi na te złe wyniki??
Trzymaj się dzielnie!
Ja też mam taką nadzieję. Nie biorę nic poza żelazem i burakiem. U lekarza nie byłam, a ten w szpitalu przepisał właśnie tylko te tabletki.

Cytat:
Kochana, czekaj na bardziej regularne i częstsze skurcze. Ja zadzwoniłam do położnej, jak miałam skurcze co 5 min. Jak dojechałam do szpitala, to miałam już chyba co 3 min.
Bóli z krzyża nie miałam w ogóle, ale podobno też towarzyszą porodowi.
Trzymam za Was kciuki
Nie jedź za wcześnie do szpitala.

Hania znowu pojadła i śpi.
Ten Jej katarek doprowadza mnie do łez. Najchętniej zabrałabym Jej go Będziemy dzisiaj próbowali inhalacji z wody i soli. Może pomoże
W ogóle czuję, że dopada mnie jakiś dół. Wszystko jest dla mnie trudniejsze niż do tej pory i jakoś tak mało optymistycznie myślę o przyszłości...
buuuuu

_millena, zazdroszczę odpadnięcia pępka. Hani jeszcze się trzyma. A jak pielęgnowałaś???
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:39   #1399
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam jakieś skurcze takie co średnio 11min. Ale lekkie. I w sumie zaczynają się w dole brzucha i idą lekko w górę i przechodzą.
Cytat:
Miałam skurcze ..co 11-12-10-11-16 minut, czyli w sumie nie regularne prawda?? te pierwsze mogłam za późno uchwycić .... idę pod prysznic na wszelki wypadek. Nie wiem czy mam już męża ściągać. Będzie wracał z 40minut...
Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nikt mnie ne pytał czy noszę soczewki, a nigdzie nic na temat wady wzroku nie miałam zapisane

Mnie też nikt nie pytał, ja na porodówce zapytałam położnej, czy mogę rodzić w soczewkach, czy mam włożyć okulary. Powiedziała, że spokojnie mogę w soczewkach. Stokroteczko - ja kupuję swoje Acuvue TruEye po 58zł za opakowanie. Kupuję w sklepie stacjonarnym TwojeSoczewki.com, bo mam pod nosem. W Vision Express jest taka sama cena - tylko trzeba brać min. 2 opakowania w obydwu przypadkach. TwojeSoczewki.com dają dużo różnych prezentów - w zimie np, jak kupiłam 6 opakowań, to dostałam 3 op. kremu do rąk Neutrogeny i 3 balsamy do ciała

Cytat:
A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
Moja okulistka mi powiedziała, że teraz się odchodzi od cc ze względu na wzrok. Nie wiem, co byś musiała mieć, żebyś miała cc z powodu wzroku.

Cytat:

Nie chcę Cię straszyć, więc podaję to jako anegdotkę - Wojtek 2 tygodnie przed porodem na USG miał mieć 3100-3200g. POliczyłam, że na poród, nawet z dużym zapasem to będzie jakies 3600-3700g. Miał prawie 4200g Michał miał mieć ok. 2,5 kg, jak się urodził miał prawie 3,5

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-13 o 17:41
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:39   #1400
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze te moje skurcze jakieś dziwne...parę regularnych a za chwile nieregularne i tak w kółko, ale bolą jak nie wiem co...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A silne masz te bóle??
Ja już mam o wiele silniejsze niż jak mówią, na okres... przychodzi od krzyża do brzucha aż na biodra i uda;/ i na dodatek nie bardzo pomaga zmiana pozycji, np jak siedzę i mnie boli, położę się, to dalej mnie boli nie mogę miejsca znaleźć;/ a rodzić dopiero mogę w sobotę;/ bo jutro mąż jedzie na egzamin a w piątek ja z kolei na studiach mam zaliczenie z angielskiego, którego babka nie zgadza się przełożyć;( a tu wszystko coraz bardziej narasta...
Stary 2012-06-13, 17:40   #1401
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
brawo za pępek u nas też szybciutko odpadł no i dobrze, bo się go bałam

Ja miałam ściągane szwy ( te co można było ze względu na obrzęknięte krocze) w 10 dobie po porodzie, jeden samo mi rozsadziło, parę ( niby rozpuszczalnych) nie rozpuściło się i zaczęły mi wrastać w skórę więc trzeba było je usunąć no a reszta - głębiej siedzi jeszcze ( nie wiem czy w ogóle zostanie ściągnięta)

mam pytania:

1. czy dziecko mające kolkę drące się, uspokaja się przy piersi? bo ja już nie wiem o co chodzi z Antosią, od rana nie śpi, wcześniej się darła cały czas i cały czas przy cycu by chciała, myślałam, że nie najada się moim mlekiem, dałam jej trochę mm a ona dalej leży i oczy jak 5złotówki

2. jak wygląda pierwsza wizyta u gina po porodzie? ogląda szyjkę? wsadza ten okropny wziernik czy jak? mamusie będące już po takiej wizycie - nie bolało Was to? mnie to normalnie zawsze bolało jak wsadzał wziernik i jak teraz sobie myślę, że po tych szwach i w ogóle ...to mnie aż boli na samą myśl...

3. pyt do millena- pisałaś, że też bierzesz żelazo... czy to nie ma jakiegoś wpływu na kupki Borysa? czy nie ma zatwardzeń?
kurcze a mozliwe zebym mials wszystkie szwy rozpuszczalne??? bo nic nie mowili o sciagnieciu szwow. jak zapytalam ile ich w ogole mam to mi lekarz powiedzial ze rozpuszczalnych sie nie liczy ;/

tez sie przylaczam do pytania o wizyte u gina.

Borys sadzi kupy jak ta lala, od plecków popepek to ja mam problem. chwale pana za to ze nie mam hemoroidow bo chyba bym kojfnela....

kurcze boje sie ze zaraze (droga kropelkowa) mojego brzdaca tym przeziebieniem...... jest taki malutki.. mam nadzieje ze nic mu nie bedzie.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:41   #1402
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Moja okulistka mi powiedziała, że teraz się odchodzi od cc ze względu na wzrok. Nie wiem, co byś musiała mieć, żebyś miała cc z powodu wzroku.

No zobaczymy, ja ostatecznie zapytam przed porodem co o tym myśli moja gin.
Stary 2012-06-13, 17:46   #1403
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

W ogóle czuję, że dopada mnie jakiś dół. Wszystko jest dla mnie trudniejsze niż do tej pory i jakoś tak mało optymistycznie myślę o przyszłości...
buuuuu

_millena, zazdroszczę odpadnięcia pępka. Hani jeszcze się trzyma. A jak pielęgnowałaś???
oj dlaczego... masz grzeczne dziecko, przecież sobie radzisz... głowa do góry, luz w ramionka, wszystko będzie dobrze!!!!

przez 8 dni pępuszek pielęgnowany był w szpitalu , w domu robiłam tak jak mnie tam nauczyli, czyli octenisept na gazik, czyściłam od gory, od dołu, a potem pryskałam płynem na pępek. nic więcej nie robiłam, nie wietrzyłam jakoś specjalnie, nie suszyłam, tylko ten octenisept.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:48   #1404
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

Np duuużą wadę wzroku i wagę rogówki ...np jak moja kuzynka...wprawdzie jest młodziutka ale w przyszłości nie będzie mogła rodzić sn.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 17:55   #1405
szerylka
BAN stały

Wiecie co... he he Tż polał mi kielicha ...i musze przyznać że po 1 czuję się pijana :brzyda l:masakra
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:58   #1406
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

A czy te skurcze porodowe muszą być bardzo regularne?? Jak będą takie co 4-5-6-7minut albo 7-8-9-10 to co?? Mam uznać że jeszcze za wcześnie na wycieczkę do szpitala? Wiecie co? Chciałabym żeby mi odeszły wody, wtedy wszystko było by jasne

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 17:59   #1407
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Np duuużą wadę wzroku i wagę rogówki ...np jak moja kuzynka...wprawdzie jest młodziutka ale w przyszłości nie będzie mogła rodzić sn.
Heh u mnie jest tak duża, że nawet bym nie zauważyła jak by się pogorszyła XD
Stary 2012-06-13, 18:01   #1408
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Heh u mnie jest tak duża, że nawet bym nie zauważyła jak by się pogorszyła XD
Nosisz soczewki ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 18:05   #1409
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A czy te skurcze porodowe muszą być bardzo regularne?? Jak będą takie co 4-5-6-7minut albo 7-8-9-10 to co?? Mam uznać że jeszcze za wcześnie na wycieczkę do szpitala? Wiecie co? Chciałabym żeby mi odeszły wody, wtedy wszystko było by jasne
He he to prawda, wody wszystko ułatwiają Ja myślę, że jak byś miała takie co 4-5-6 to mogło by być to, ale ciężko mi powiedzieć, najlepiej zadzwonić do gina... w takiej sytuacji i się zapytać.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Nosisz soczewki ??
Nie, nawet okularów nie muszę nosić, bo mi to nic nie daje, po prostu jak ktoś jest całkiem ślepy to nic mu nie da powiększenie obrazu... nawet mi babka mogła by dać 5 dioptr(czy jak to się tam miówi) to bym i tak nie widziała na to oko, bo mam przerwany nerw wzrokowy przesyłający obraz do mózgu...
Stary 2012-06-13, 18:07   #1410
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
He he to prawda, wody wszystko ułatwiają Ja myślę, że jak byś miała takie co 4-5-6 to mogło by być to, ale ciężko mi powiedzieć, najlepiej zadzwonić do gina... w takiej sytuacji i się zapytać.
Nie mam do dupka nr. Zmieniam lekarza po porodzie, bo to jest kpina, żeby tyle dupkowi płacić a w razie W nie móc się z nim skonsultować!!! Mogę zadzwonić, fakt, ale odbiera pani która zapisuje wizyty i tyle.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Nie, nawet okularów nie muszę nosić, bo mi to nic nie daje, po prostu jak ktoś jest całkiem ślepy to nic mu nie da powiększenie obrazu... nawet mi babka mogła by dać 5 dioptr(czy jak to się tam miówi) to bym i tak nie widziała na to oko, bo mam przerwany nerw wzrokowy przesyłający obraz do mózgu...
Aha, czyli Ty nie widzisz tylko na jedno oko a drugie masz zdrowe ?? Ale zapytaj gina o to czy możesz rodzić sn, bo jakby coś się stało, to możesz całkowicie stracić wzrok.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości