Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 13:51   #1351
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja się zestresowałam i teraz chyba będę czekać z porodem... muszą mi się żyły zagoić Mam siniaki i dziury.
Ja się nie steruję ..chyba czekam na skurcze

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Przeglądam tę szafkę pl, którą tu polecała...?? nie pamiętam i tam nawet ludzie poszukują konkretnych ciuszków...danej firmy w danym kolorze i rozmiarze dla mnie to śmieszne szukają nawet wielorazowych UŻYWANYCH pieluch...SZOK .

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:07   #1352
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak macie problemy z bolącym brzuszkiem u dzieci, polecam z całego serca chustowanie. Płacze przechodzą jak ręką odjął.
Dziecko jest ułożone w chuście w pozycji z nogami przyciągniętymi do brzuszka co znacznie ułatwia usuwanie gazów i wypróżnianie. Jakie Maciek kupy wali jak go wyjmę z chusty, głowa mała!
potwierdzam identyczny tekst od znajomej usłyszałam tez bardzo sobie chwali
sama tez zamierzam testować...
eee w sensie na dziecku, bo sama na siebie w chustę pakować nie zamierzam ja nie mam problemów z bolącym brzuszkiem tylko póki co z "pełnym i dużym", ale to się samo ponoc rozwiąże przy porodzie

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

jakaś głupawka mnie dopadła
mi bliżej porodu to sie ponoc samopoczucie zmienia, ale chyba raczej nie w ta stronę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-13 o 14:14
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:12   #1353
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

[/COLOR]jakaś głupawka mnie dopadła
mi blirzej porodu to sie ponoc samopoczucie zmienia, ale chyba raczej nie w ta stronę
U mnie to chyba na gorsze się zmienia... cały czas ryczę,,, i panikuję;/
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:15   #1354
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Mam jakieś skurcze takie co średnio 11min. Ale lekkie. I w sumie zaczynają się w dole brzucha i idą lekko w górę i przechodzą.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-13, 14:17   #1355
La Monica
La Moderatoiure

Ja też kąpię co dwa dni, w dużej ilości wody, tak aby młoda była cała praktycznie zanurzona i było jej cieplutko. A codziennie przemywam twarz.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:20   #1356
Timii
Rozeznanie

czesc mamuski. ciezko sie wbic w dyskusje jak tyle obowiazkow w domu. podziwiam te z was ktore maja po dwojce dzieciakow a mimo to znajduja czas na wizaz. u nas sytuacja sie troszke stabilizuje - tak przynajmniej mi sie wydawalo do wczoraj. ale dzis w nocy Marcia nie spala od polnocy do 3 no i ja razem z nia. cale szczescie ze bylam w miare przytomna i moglam sie nia zajmowac. jak to u was jest z tz/mezem? spi z wami czy przeniosl sie do osobnego pokoju? moj jest twardy i spi z nami choc spaniem ciezko to nazwac. szkoda mi go bo o 6 wstaje do pracy a my mozemy dalej kimac moze wkrotce zmieknie
no i czy ktoras z was ma czarny pepek? bo ja tak nie wiem o co kaman
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:27   #1357
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Dziewczyny, jak macie problemy z bolącym brzuszkiem u dzieci, polecam z całego serca chustowanie. Płacze przechodzą jak ręką odjął.
Dziecko jest ułożone w chuście w pozycji z nogami przyciągniętymi do brzuszka co znacznie ułatwia usuwanie gazów i wypróżnianie. Jakie Maciek kupy wali jak go wyjmę z chusty, głowa mała!

Agatko, jeśli jest to nosidło ergonomiczne, to od biedy można. Ale dla takiego maleństwa jednak chusta najlepsza.
Dlaczego nie chcesz się przekonać do chusty? Leon ma takie problemy z brzuszkiem, a chusta na pewno by pomogła. Dziecko jest blisko Ciebie, czuje bicie serca, ruchy Twojego ciała masują jego brzuszek, same pozytywy.

.
wiesz co moje cycki waza z 5 kilo,k kregoslup mnie boli i nie wiem czy dalabym rade z nim tak lazic, jak on juz tyle wazy, a rosnbie bardzo szybko... Bardzo mi sie podobaja osoiby ktore chustuja dzieci, chcialabym by ktos ze znajomych mial taka chuste bym mogla przymierzyc, zobaczyc jak to jest... w ciemnno na allegro jakos sie boje zamawiac. Nie wiem czy podpasuje malemu i jak ja sie bede z tym czula.
Tak woglole ile takie chusty kosztuja ?? niedrogie:P

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
A czy to na pewno dobry pomysł, żeby dziecko tyle czasu leżało w takim leżaczku i to jeszcze z wibracjami ?
nie wiem, poprostu on pare dni nie spal, byl bardzo niespokojny, dostal od lekarza czopki na uspokojenie, Wczoraj rozlozylam lezczek i mu te masaze pomagaja! pleckow w nim chyba nie ma wygietych, nozki poprostu ma troszke wyzej co uwazam ze ejst dobre, bo pierdy syzbciej wychodza. Na lozku jak lezy tez ma pod nogami poduche.
nie jestem za noszeniem dzieci w fotelikach przypietych do wozkow, do chustania w nich, ale ten lezaczek widze ze mu ulzyl. usmiechal sie cale rano, w nocy go brzuch nie bolal prawie woglole.
nie wspominajac, ze ja mam dobry poranek, czuje sie wyspana i szczesliwa

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ja też kąpię co dwa dni, w dużej ilości wody, tak aby młoda była cała praktycznie zanurzona i było jej cieplutko. A codziennie przemywam twarz.
ja zauwazylam, ze na kolki pomaga kapiel z mama
wyczytalam to keidys gdzies
napuszczamy wody do wanny, leze sobie normalnie w wannie, maz mi kladzie pleckami na moim brzuchu malego i glowka mu lezy miedzy moimi cycuchami. Wczesniej biore prysznic by sie jakos oczyscic bardziej. Malemu sie pdoobaja takie kapiele, mozna go wymyc dokladniej niz w wanience. Tylko boje sie troche, ze sie usra na mnie w kapieli no ale narazie kapalismy tak pare razy i super sie sprawdza.
Nie kapie malego codziennie. Wczoraj np usnal po calutkim dniu placzu i nie budzilam go wieczorem.... i tak samo- glowke mu myje co dwa dni.
jak przyjda upaly napewno maly ebdzie kapany codziennie.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:45   #1358
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć.

Mam kryzys

Małej się źle oddycha przez tę cholerną sapkę i w nocy puściła nam takiego pawia na metr...podobno to normalne, a przynajmniej się zdarza

Gorzej, bo ze mną nie jest za dobrze. Mam kiepską morfologię, która się nie poprawia. Jem zróżnicowane produkty, często, biorę suplementy diety (burak i żelazo) i nadal czuję się słaba. Kręci mi się w głowie, słabnę, mam zadyszkę
Dzisiaj była położna ściągnąć mi szwy. Podobno się rozeszły i nic nie dawały Teraz musi się samo zrosnąć Oprócz tego mam bóle w dole brzucha i jest podejrzenie, że pęcherz mi się uszkodził podczas porodu (jakieś otarcia, czy coś). Muszę się wziąć za siebie. Będzie trudno, bo dla mnie najważniejsza jest teraz Hania.

Ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy?

Aha, jeszcze P jutro wraca do pracy. Będzie co prawda chodził tylko na 5h na razie, ale i tak wolę, jak jest non stop w domu. Pomaga mi bardzo dużo i jest bardzo kochany.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Gabi podawała kiedys sprzedawce u ktoreóg kupowała kaftaniki za 8,5 za sztukę i była zadowlona z jakości.

Gabi miałam właśnie pytać (albo nawet już pytałam), czy wychodzicie na spacery już?? Bo sie zastanawiam, nie wiem.. mam małego juz werandować ?? czy jeszcze? No i jak ubierasz to swoje maleństwo na te spacery??
Tak, to ja kupowałam te kaftaniki i jestem z nich bardzo zadowolona. To są praktycznie jedyne ciuszki, które pasują na moją Hanię. Reszta jest za duża Piorę na okrągło i nic się z nimi nie dzieje. Są super.

Wychodzimy już na spacery, ale dzisiaj np. sobie odpuścimy. Jest za duży wiatr, nie jest za ciepło i co chwilę pada deszcz. Lekarz powiedział, że możemy spokojnie wychodzić już z małą na spacery, ale brać pod uwagę warunki pogodowe.
Nie weranduje się dziecka latem, jeśli różnica temperatur między domem, a dworem, nie jest duża.
Wczoraj Hania była ubrana w body z długim rękawkiem, śpiochy, czapeczka i kocyk.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dominik jest juz z nami wazy 3740g i ma 53 cm jest sliczny
Gratuluję.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:45   #1359
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Miałam skurcze ..co 11-12-10-11-16 minut, czyli w sumie nie regularne prawda?? te pierwsze mogłam za późno uchwycić .... idę pod prysznic na wszelki wypadek. Nie wiem czy mam już męża ściągać. Będzie wracał z 40minut...

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 14:53   #1360
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Czy kąpiecie dzieci codziennie??
Wczoraj nie zdążyliśmy , jakoś tak się nie zorganizowalismy, wychodziło na to, że powinniśmy go wykąpać koło polnocy i juz nam sie nie chciało, moja mama zadzwoniła wczoraj o 21 i pyta czy juz po kąpieli jesteśmy, wiec mowie ze nie i ze chyba nie wykąpiemy go, tylko umyjemy. dzisiaj zadzwoniła do mnie i mowi , ze ona zrobila wywiad wśród nowoczesnych mam i ze wszyscy kąpią dziecko codziennie i ze co my wyprawiamy, ze woda działa kojąco ( no ja dziękuję, nasz sie tak drze, że masakra), że wzmacnia ( ) dzieci i dalej prowadzi wywód , powiedziałam jej grzecznie, że to nasza sprawa i żeby się nie wtrącała, to się obraziła
jak jej powiedzialam, ze w sr rodzenia, doswiadczona polozna uczyla nas kąpać w ten sposób ze dziecko myjemy myjką na przewijaku, a potem tylko w wanience opłukujemy to mi powiedziala, ze tak sie nie kąpie i że dziecko ma być zanurzone w wodzie.
kurde, wkurzona jestem....
jak wy kąpiecie swoje dzieci i czy faktycznie jest taki mus zeby kąpać je codziennie ??? nasze nie powiem, śmierdzi pod wieczór, ale wtedy biorę miskę , myjkę i go obmywam czystą wodą , a potem wycieram i oliwkuję. w zasadzie to zrobiłam tak tylko raz, a teraz czuję się jak wyrodny i leniwy rodzic.
To ja się wyłamię, bo kąpiemy Filipka codziennie. 2 razy zdarzyło nam się go nie wykąpać, bo albo spał, albo późno wróciliśmy do domu. Z tym, że moje dziecię wprost uwieeelbia kąpiele. Lejemy mu dużo wody i w trakcie dolewamy wrzątku, żeby stale miał ciepło. Nawet jak tuż przed kąpielą jest wrzask, to woda działa cuda, śmiejemy się, że nie powinniśmy go wcale wyciągać z wody. Ale - nie czuj się źle z tym, że go nie kąpiesz codziennie! Zwłaszcza, że jak piszesz tak czy inaczej go myjesz aa teraz widzę, że tylko raz. Moja mama też ma czasem takie teksty, że głowa mała i były chwile na początku, że miałam ochotę zwiać z dzieckiem jak najdalej, ale z drugiej strony bardzo nam pomaga pod wieloma względami i jestem jej bardzo wdzięczna.
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Przepraszam ale ja muszę szczerzeJak raz go nie wykapiesz nic sie nie stanie,brudem nie zarośnie przecież co za bzdury ludzie opowiadają sama Agata nie kąpie co dziennie i jej Maćkowi nic nie jest.Zreszta jak sama napisałaś umyłaś go myjką.My jak gdzieś wychodzimy zwłaszcza w weekend i wracamy pózno to też Szymona nie kapie tylko szybko obmywam i nie uważam siebie za wyrodną matkęTo tak zwany Dzień BrudasaFilip kapie się co drugi dzień,co prawda wiadomo jak jest brudny to codziennie.M twierdzi że przecież z kupą się nie bił
podoba mi się dzień brudasa
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dopajanie pomaga idzie kolejna kupa druga już dzisiaja były dwie na dobę.
Proszę mnie zle nie zrozumieć o tą kapiel,ja staram się kapać codziennie ale czasami zdarza się ze nie kąpie.Nie czuję się z tym zle.Nawet budzę Szymona jak śpi ale że on prawie nie spi nie ma problemu.A i musi mieć trochę cieplejszą wodę do kapania i nawet się usmiecha ubieranie to już inna bajka,wrzask
Oj tak, ubieranie już takie przyjemne nie jest. Zwłaszcza, że mój po kąpieli głodny jak wilk i zawsze próbuje pożreć moje palce
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
kąpiemy co drugi dzień i nie czuję się wyrodną matką i tak nie możemy się wbić w godz ok 19 bo mała wtedy kończy jeść i ma długie spanie potem...

oh idę coś kombinować z moim rozdarciuchem może rzeczywiście ten brzuszek ją boli a ja myślałam, że cały czas chce jeść no rączki do buzi pcha
Ja często kąpię po jedzeniu. Cyc - kąpiel - cyc. A później 6 do 8 godzin spania Na brzuszek świetnie działa u nas właśnie kąpiel, na brzuszku kładziemy ciepłą mokrą gazę, polewamy i masujemy.
Cytat:
tylko że myśmy chcieli kąpać dziecko własnie co dwa dni. jednak moja ... mama... uwaza ze to niestosowne i niepoprawne i ze to , że jestesmy leniwi nie usprawiedliwia tego, ze dziecko nie musi byc codziennie kąpane. w sumie to jak jest piękny i pachnący to aż mnie jest milej, a on na prawdę jedzie pod koniec dnia ale kurcze przy kąpieli tak sie drze , że masakra, a jak go szybko przelecę myjką ( tyle że bez mydełka, tylko namoczoną wodą) to i nie zdazy sie rozedrzeć i krócej to trwa wszystko. Nas w sr uczyli namydlać na przewijaku i tylko wkładać do wanienki żeby opłukać. moja mama kąpała nas zanurzonych w wodzie, dlatego nawet zdobyła sie na podważenie zasad kąpieli nabytych w sr jezuuuu i wlasnie dlatego nie chcialam, zeby mi tu ktoś siedział na głowie. jest mi cięzko, jestem sama, ale przynajmniej moge robić to co chce, a nie to co ktoś inny uważa za stosowne!!!
Inne pokolenie, inna szkoła. Chociaż mi ten sposób ze szkoły rodzenia średnio się podoba. Bo pomyślałam sobie tak, że ja wolałabym leżeć sobie w ciepłej wodzie niż namydlić i namoczyć się na zewnątrz, zmarznąć w tym czasie i tylko się opłukać dla malucha środowisko wodne jest naturalne przecież, po odpadnięciu kikuta można się bez obaw moczyć. Może spróbujcie wkładać go do nieco chłodniejszej wody - 35-36st. a później dolać ciepłej. Mam nadzieję, że dla Was też kąpiel stanie się niedługo przyjemnością
Cytat:
Mam pytanie do mam które już rodziły...kiedyś już tu pytałam, ale to było przed porodami i to była czysta teoria

Czy któraś z Was rodziła w soczewkach??
Ja owszem bez jestem kompletnie ślepa obecnie noszę miesięczne kolorowe.
Cytat:
Do mnie dziś dzwoniło i pisało więcej osób niż w moje urodziny...głównie osoby które już od niepamiętnych czasów się mną nie interesowały!! Jedna nawet ...słyszała że ja już leżę w szpitalu !!!! czaicie ?? skąd się biorą tacy ludzie?? Skąd takie informacje??
Kochana, bo ludzie wiedzą przecież wszystko najlepiej. Ze mną 2 dni przed porodem "kłóciła" się kuzynka, że brzuch mi nie opadł i urodzę po terminie. I nie ważne, że ja wiedziałam, że opadł i potwierdziła to na badaniu ginka dzień wcześniej.

Nawiasem mówiąc to ta sama kuzynka, od której dostałam 3 kartony ciuszków (nie pamiętam, czy Wam pisałam ). Wybrałam może z tego 10 rzeczy, które nadają się i tak tylko do spania. Reszta nie doprana (jeśli w ogóle), ze śladami zaschniętego jedzenia, kupy (), nawet pleśni!! A najlepsze jest to, że jej synek to mój chrześnik i co chwile dostawał ode mnie jakieś ciuszki, najczęściej z H&M - w paczkach nie było nic z tego co mu kupiłam.
BTW w poniedziałek zaczęła się wyprzedaż w HaMie fajne bodziaki i koszulki za 10zł, spodenki za 20, ja już wczoraj zapolowałam

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Aha, jeszcze P jutro wraca do pracy. Będzie co prawda chodził tylko na 5h na razie, ale i tak wolę, jak jest non stop w domu. Pomaga mi bardzo dużo i jest bardzo kochany.
Ja pękłam chyba tak jak Ty (delikatnie w środku i 2 szwy?) ale miałam rozpuszczalne. Poszły dosyć szybko, a supełek jakoś po tygodniu. Strasznie mnie wkurzał. Jak Wam i tak zazdroszczę mężczyzn w domu, mój po 2 dniach musiał wrócić do pracy. Tacierzyński może dopiero we wakacje weźmie. Albo w październiku jak ja wrócę do pracy...

Tarnowianki składałyście już wnioski o becikowe??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:58   #1361
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
My po wizycie, morfologia ok., płytki mam super 140, paciorkowca brak...
Gin pytał się jak umawialiśmy się z porodem i do kiedy mi wypisał zwolnienie. Mówię mu, że do 24. To on mi mówi, że jakby nic to 24 mam przyjechać na izbę... Ale pomyślał chwilkę i mówi, że mnie zbada. No to ok. Bolało jak nigdy a on zdziwiony mówi, że rozwarcie na 2 palce i jak coś się zacznie dziać, to mam przyjeżdżać a jeśli do wtorku nic, to we wtorek rano na Izbę i dać znać, że jestem, to zobaczymy co jest grane...
Byłam w domu u mamy, była ciotka i na jutro mi "przepowiedziała", bo skoro jestem taka spokojna i jeszcze na sobotę mam plany, to żebym czasem się nie zdziwiła...
A my wczoraj z mężem rozmawialiśmy i tak ja jestem z 14, on z 16 i tak się śmieliśmy co by nam 15 nie wyskoczył... Zobaczymy.

Moje datury mają pączki, te kupione w tym roku... Ubiegłoroczna drogaśna variegata nie ma. Ciekawe czemu...

Dobra wyzewnętrzniłam się to teraz odpisuję.
Cytat:
oooo tak tylko ma problem z przyspieszeniem na panelach i w miejscu łapkami przebiera no i przy skręcaniu się ślizga, ledwo na zakrętach wyrabia bo jej tyłek zarzuca
Cytat:

dziś wpadła w szafkę w kuchni bo na mokre kafelki wjechała ślizgiem

ślizg na dywaniku łazienkowym za to opanowany do perfekcji
No jakbym swoją widziała jak nie wyrabia na zakrętach...
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Jadę do szpitala. Od 24 mam skurcze. Trzymajcie kciuki. Mam numer od anulki, jej dam znać. Powodzenia dla pozostałych oczekujących.
Kciuki mocno zaciśnięte!!!
Cytat:
Super!!! Gratuluję!!!
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Ja 3 tyg.od porodu napiłam się redsa żurawinowego i nieźle mnie zakręciło i takie nie picie 9 mies i 1 reds i odlot hehe
Tego się właśnie obawiam... Ale tak mi się strasznie chce....
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
dzieńdoberek

Ja też od kilku dni dosłownie łażę po ścianach, nieważne, siedzę czy stoję i nagle w głowie karuzela, wzrok całkiem nieostry i całkowiete rozbicie koncentracji - trwa to góra pół minuty i rozum wraca, ale fajne to nie jest

Ach, nic nie mów!
Za mną ostatnio oprócz piwa chodzi gęsta, słodka wiśniówka
No właśnie ciekawe czemu te zawroty... U mnie okazało się, że morfologia świetna.... A jedną dziewczynę zatrzymał na oddziale bo płytki jej spadły do 80.

Ja nalewek nie lubię, ale lampeczkę czerwonego wytrawnego winka bym przyjęła....
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

To prawda, chłopcy rodzą się z bardziej niedojrzałym układem pokarmowym itp. I rzeczywiście statystycznie jest z nimi więcej problemów

A u mnie na razie (odpukać w niemalowane!!!!) po prostu cudownie. Wojtuś tylko je, śpi i robi kupy - taki typ dziecka jest mi całkowicie nieznany, Michałek zaangażowany sam z siebie - pyta, czy damy mleko Wojtusiowi, wziął go dzisiaj za rączkę, położył misia, no cudnie po prostu... a najbardziej mu się podoba, jak Wojtek robi kupę - Michał zanosi się wtedy śmiechem, no przezabawne! Matko, aż się boję zapeszyć... ale niech ten błogostan trwa jak najdłużej... chwilo trwaj, chciałaby się powiedzieć tak bez ryków i kolek...
Eh... Te chłopaki...

Ale Ci zazdroszczę... A z drugiej strony cieszę się, że tak sielsko jednak bywa i trzymam kciuki, żeby tak zostało. Daje mi to nadzieję, że nie zawsze są takie problemy jak dziewczyny opisują...
Stary 2012-06-13, 15:18   #1362
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

dziewczyny, ale miałam noc...
położyłam się chwilę przed północą...zasnąć nie mogłam - czułam się jakbym sama była niemowlęciem, które budzi się co pół godziny na karmienie...
ogólnie koniec spania zaliczyłam o 4:40 a łącznie to może w nocy przedrzemałam 1,5h i za każdym razem budziłam się wyspana!

dopiero po dawce gorącego, prawdziwego kakao i z książką usnęłam na pół godziny - aż do 7
Mąż się zdziwił że łóżko puste i wstał jeszcze przed budzikiem

Czuję się dzisiaj jak jakiś Frankenstein, bo nie spałam w nocy i wcale nie jestem zmęczona - ciekawe kiedy padnę na pyszczek....
teraz czas na śniadanie
Ja też ostatnio mam ciężkie nocki... Wczoraj ledwo się położyłam, mały poskakał po jelitkach i tak mnie pogoniło, że myślałam, że nie zdążę... Boziu jakby mnie na porodówce coś takiego złąpało, to chyba ze wstydu pod ziemię się zapadnę... Czyści mnie tak od 2 tygodni chyba, ale wczoraj, to już było przegięcie...
No i wstawanie na sikanie co 15 minut... Koszmar.
Cytat:
Mam pytanie do mam które już rodziły...kiedyś już tu pytałam, ale to było przed porodami i to była czysta teoria

Ja się zastanawiam... A jakby do cesarki doszło to zdążę oczy wyjąć?
Cytat:
Dzięki ja cały czas się zastanawiam, rodzić w nich czy nie... i w sumie mogłabym bez bo nie jestem aż taka ślepa ale w soczewkach jednak czuje się lepiej. Bez czasem mi się jakoś tak dziwnie robi, jakby zawroty głowy ja używam Acuvue Advances (czy jakoś tak) albo Acuvue Oasis...dwutygodniowych.
A z czystej ciekawości ...ile płacisz za jednodniowe ? Używałam na początku i były super.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Do mnie dziś dzwoniło i pisało więcej osób niż w moje urodziny...głównie osoby które już od niepamiętnych czasów się mną nie interesowały!! Jedna nawet ...słyszała że ja już leżę w szpitalu !!!! czaicie ?? skąd się biorą tacy ludzie?? Skąd takie informacje??
No ja prawie ślepa jestem... I oczywiście zapomniałam pójść do okulisty w stosownym czasie. Hm... Myślicie, że to może być problem?
Ja miesięczne noszę soczewki i teraz nie wiem czy jechać w soczewkach czy w okularach...
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć.

Mam kryzys

Małej się źle oddycha przez tę cholerną sapkę i w nocy puściła nam takiego pawia na metr...podobno to normalne, a przynajmniej się zdarza

Gorzej, bo ze mną nie jest za dobrze. Mam kiepską morfologię, która się nie poprawia. Jem zróżnicowane produkty, często, biorę suplementy diety (burak i żelazo) i nadal czuję się słaba. Kręci mi się w głowie, słabnę, mam zadyszkę
Dzisiaj była położna ściągnąć mi szwy. Podobno się rozeszły i nic nie dawały Teraz musi się samo zrosnąć Oprócz tego mam bóle w dole brzucha i jest podejrzenie, że pęcherz mi się uszkodził podczas porodu (jakieś otarcia, czy coś). Muszę się wziąć za siebie. Będzie trudno, bo dla mnie najważniejsza jest teraz Hania.

Tak, to ja kupowałam te kaftaniki i jestem z nich bardzo zadowolona. To są praktycznie jedyne ciuszki, które pasują na moją Hanię. Reszta jest za duża Piorę na okrągło i nic się z nimi nie dzieje. Są super.

Wychodzimy już na spacery, ale dzisiaj np. sobie odpuścimy. Jest za duży wiatr, nie jest za ciepło i co chwilę pada deszcz. Lekarz powiedział, że możemy spokojnie wychodzić już z małą na spacery, ale brać pod uwagę warunki pogodowe.
Nie weranduje się dziecka latem, jeśli różnica temperatur między domem, a dworem, nie jest duża.
Wczoraj Hania była ubrana w body z długim rękawkiem, śpiochy, czapeczka i kocyk.

Gratuluję.
Biduś... Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie szybko... Bierzesz jakieś witaminki? Co lekarz mówi na te złe wyniki??
Trzymaj się dzielnie!
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Ja owszem bez jestem kompletnie ślepa obecnie noszę miesięczne kolorowe.
I nikt nic nie mówił? Nie kazali wyciągać? Może ja też w szkłach bym się zdecydowała... Z pewnością wygodniejsze są od okularów...
Dzięki za info o h&m... Może bym się wybrała jutro z małżem...
Stary 2012-06-13, 15:24   #1363
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Nie sugeruj się wiekiem, tylko długością paznokcijak ma za długie, to obetnij
Mój miał długasy straszne i obcinałam mu, cała w stresie jeszcze w szpitalu, chyba na drugi czy trzeci dzień.

Aha, jak pluje i prycha, to ja bym nie wpychała na siłę. Może Ci laktacja się unormowała, i wystarczy mu cyc?
I jeszcze jedno - nie każdy ryk jest oznaką głodu. Dziecko może być też zmęczone, mieć mokro, za zimno lub za gorąco... Dlatego cyc nie zawsze jest dobrą odpowiedzią
no to chyba musze mu juz obciac bo same odpadaja

u nas chodzi o cyca, bo jak jest ryk to odrazu otwiera japke za cycem i odwraca głowe w strone klatki piersiowej tego kto go aktualnie trzyma na rekach.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:25   #1364
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
I nikt nic nie mówił? Nie kazali wyciągać? Może ja też w szkłach bym się zdecydowała... Z pewnością wygodniejsze są od okularów...
Dzięki za info o h&m... Może bym się wybrała jutro z małżem...
Nikt nawet nie zapytał. Chociaż jak teraz myślę, to mieli tę informację w karcie. Nie zastanawiałam się co w przypadku cc, chociaż błagałam lekarkę i położną żeby mi zrobili. Nawet męża sklęłam na porodówce, że powinien był zapłacić żeby mi zrobili cc, a nie kazać mi się tu męczyć. Teraz to wydaje mi się strasznie zabawne, ale tam do śmiechu mi nie było

A moja bestia nadal smacznie sobie śpi. Może wezmę go na polko póki nie pada

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-06-13, 15:31   #1365
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nawet nie zapytał. Chociaż jak teraz myślę, to mieli tę informację w karcie. Nie zastanawiałam się co w przypadku cc, chociaż błagałam lekarkę i położną żeby mi zrobili. Nawet męża sklęłam na porodówce, że powinien był zapłacić żeby mi zrobili cc, a nie kazać mi się tu męczyć. Teraz to wydaje mi się strasznie zabawne, ale tam do śmiechu mi nie było

A moja bestia nadal smacznie sobie śpi. Może wezmę go na polko póki nie pada
U mnie w karcie nie ma... A też się zastanawiam co w przypadku cc albo omdlenia?
Mojemu mężowi babki w pracy mówiły, że powinien mi cc zorganizować. A chyba nawet mu to nie przyszło do głowy. Przyznaję, że mój gin też słówkiem nie pisnął, nie zapytał czy bym nie wolała...
Stary 2012-06-13, 15:35   #1366
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
czasem mam ochotę przykleić smoczek taśmą klejącą. bierze smoka, cycka, potem go wyrzuci i kwiczy bo chce smoka
U nas jest to samo Już myślałam, czy go nie zawiązać dookoła głowy, żeby nie wypadał mu z buzi

Cytat:
No właśnie coraz częściej o tym myślę Bo nieraz jest tak, że nie jestem w stanie odejść od Seby przez 1-2 godz, ani kibel, ani kuchnia - NIC!!!, tylko w kółko na rękach, bo marudzi, albo go brzuszek boli. Jakbym go miała w chuście to bym przynajmniej mogła spokojnie po domu chodzić Muszę się jeszcze zastanowić... No chyba, że mu jakimś cudem te kolki przejdą - dziś już drugi raz po karmieniu nie płacze - sukces!!! - nie wiem czy to Espumisan zaczął działać czy co (zwiększyłam dawkę do 5 kropelek 3x dziennie)

A możesz napisać (albo podlinkować) jaką masz tą chustę, jakiej firmy?

Cytat:
Wczoraj nie zdążyliśmy , jakoś tak się nie zorganizowalismy, wychodziło na to, że powinniśmy go wykąpać koło polnocy i juz nam sie nie chciało, moja mama zadzwoniła wczoraj o 21 i pyta czy juz po kąpieli jesteśmy, wiec mowie ze nie i ze chyba nie wykąpiemy go, tylko umyjemy. dzisiaj zadzwoniła do mnie i mowi , ze ona zrobila wywiad wśród nowoczesnych mam i ze wszyscy kąpią dziecko codziennie i ze co my wyprawiamy, ze woda działa kojąco ( no ja dziękuję, nasz sie tak drze, że masakra), że wzmacnia ( ) dzieci i dalej prowadzi wywód , powiedziałam jej grzecznie, że to nasza sprawa i żeby się nie wtrącała, to się obraziła
jak jej powiedzialam, ze w sr rodzenia, doswiadczona polozna uczyla nas kąpać w ten sposób ze dziecko myjemy myjką na przewijaku, a potem tylko w wanience opłukujemy to mi powiedziala, ze tak sie nie kąpie i że dziecko ma być zanurzone w wodzie.
jak wy kąpiecie swoje dzieci i czy faktycznie jest taki mus zeby kąpać je codziennie ??? nasze nie powiem, śmierdzi pod wieczór, ale wtedy biorę miskę , myjkę i go obmywam czystą wodą , a potem wycieram i oliwkuję. w zasadzie to zrobiłam tak tylko raz, a teraz czuję się jak wyrodny i leniwy rodzic.
My kąpiemy tak co drugi dzień. Nasz Seba niestety niecierpi tego i okropnie się drze. Jak do tej pory tylko raz nie płakał w wanience, ale był cały skulony. Bo tak to się okropnie kuli i wrzeszczy, trzeba go trzymać za ręce, nie wiem, boi się, czy co (podobno ja też tak reagowałam na kąpiel ). No i właśnie dlatego myjemy go na przewijaku, a potem w wodzie tylko spłukujemy (tak nas zresztą uczyli na SR). Jak kąpaliśmy go pierwszy raz to namydlaliśmy w wodzie i było okropne darcie. Na przewijaku się mniej drze, dlatego dla nas to lepsza opcja no i na spokojnie można mu wszystkie fałdki namydlić. Może jak się przyzwyczai i w lecie jak będa upały to zaczniemy go kąpać codziennie, ale teraz nie chcemy go stresować za bardzo.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jak to u was jest z tz/mezem? spi z wami czy przeniosl sie do osobnego pokoju? moj jest twardy i spi z nami choc spaniem ciezko to nazwac. szkoda mi go bo o 6 wstaje do pracy a my mozemy dalej kimac moze wkrotce zmieknie
no i czy ktoras z was ma czarny pepek? bo ja tak nie wiem o co kaman
Mój też twardy, powiedział, że nas nie opuści Ja mu nieraz mówiłam, żeby szedł do innego pokoju spać, ale nie chce

Ja tez mam czarny pępek!!! Wygląda nie za ciekawie... I jeszcze krechę mam. Ciekawe po jakim czasie to schodzi, ja już jestem prawie 4 tyg. od porodu, a nie widzę, żeby mi to znikało. W dodatku brzuch ciągle mam, co prawda już nie taki wielki, ale jednak! Przez to nie dopinam sie w żadnych normalnych spodniach - masakra Nie wiem czy to mi się macica jeszcze nie obkurczyła czy co?

Cytat:

Tarnowianki składałyście już wnioski o becikowe??
My jeszcze nie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:39   #1367
Tacca
Zakorzenienie

Chyba zrobię sobie kawkę i wezmę się za coś.. Co będę tak siedzieć i czekać...
Kocie mi chodzi i miauczy... Wściekło się czy co???

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja dziś miałam wykład ze strony cioci na temat walorów karmienia piersią nad modyfikowanym i szczerze mówiąc w ogóle odechciało mi się jakichkolwiek prób przystawiania...
Stary 2012-06-13, 15:48   #1368
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie
Nasza Malwinka w poniedziałek skończyła miesiąc
Piszecie o kąpieli, ja kąpie codziennie, tak organizuję dzień, aby znalazł się czas na kąpiel, tym bardziej że mała uwielbia się kąpać.
Jutro idziemy do lekarza, bo małej wyskoczyły krostki na buzi, wydaje mi się że jest to trądzik niemowlęcy, ale niech lekarz to zobaczy i wykluczy skazę białkową. Poza tym to walczymy z kolkami, przez trzy dni podawałam espumisan, ale nie pomagał, teraz od trzech dni dostaje esputicon i jest o niebo lepiej, dalej się pręży i robi się purpurowa jak chce puścić bąka, ale już nie płacze, właśnie śpi i słyszę jak się pręży i puszcza bączki. Kupę robi już tylko raz dziennie, ale taką że po pachy obsrytana, ale kosztuje ją to dużo wysiłku.
Na szczęście rzadko ulewa, ale jak już uleje to nie umie sobie poradzić, na siłę próbuje połknąć to co ulała i zaczyna się ksztusić, wygląda to okropnie, jakby się dusiła.

Gratulację dla wszystkich nowo rozpakowanych

Mało piszę, ale w miarę regularnie czytam
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:50   #1369
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam... A jakby do cesarki doszło to zdążę oczy wyjąć?
Nikt mnie ne pytał czy noszę soczewki, a nigdzie nic na temat wady wzroku nie miałam zapisane

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No właśnie coraz częściej o tym myślę Bo nieraz jest tak, że nie jestem w stanie odejść od Seby przez 1-2 godz, ani kibel, ani kuchnia - NIC!!!, tylko w kółko na rękach, bo marudzi, albo go brzuszek boli. Jakbym go miała w chuście to bym przynajmniej mogła spokojnie po domu chodzić Muszę się jeszcze zastanowić... No chyba, że mu jakimś cudem te kolki przejdą - dziś już drugi raz po karmieniu nie płacze - sukces!!! - nie wiem czy to Espumisan zaczął działać czy co (zwiększyłam dawkę do 5 kropelek 3x dziennie)

A możesz napisać (albo podlinkować) jaką masz tą chustę, jakiej firmy?
Mam chustę tkaną NatiBaby, tę http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...399248741.html.
Jak mój padalec nie chce ze mną współpracować to go w chustę i mam chwilę żeby coś porobić. Dzisiaj razem odkurzaliśmy

Cytat:
Chyba zrobię sobie kawkę i wezmę się za coś.. Co będę tak siedzieć i czekać...
Kocie mi chodzi i miauczy... Wściekło się czy co???

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja dziś miałam wykład ze strony cioci na temat walorów karmienia piersią nad modyfikowanym i szczerze mówiąc w ogóle odechciało mi się jakichkolwiek prób przystawiania...
To nie słuchhaj

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:58   #1370
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Nasza Malwinka w poniedziałek skończyła miesiąc
Piszecie o kąpieli, ja kąpie codziennie, tak organizuję dzień, aby znalazł się czas na kąpiel, tym bardziej że mała uwielbia się kąpać.
Jutro idziemy do lekarza, bo małej wyskoczyły krostki na buzi, wydaje mi się że jest to trądzik niemowlęcy, ale niech lekarz to zobaczy i wykluczy skazę białkową. Poza tym to walczymy z kolkami, przez trzy dni podawałam espumisan, ale nie pomagał, teraz od trzech dni dostaje esputicon i jest o niebo lepiej, dalej się pręży i robi się purpurowa jak chce puścić bąka, ale już nie płacze, właśnie śpi i słyszę jak się pręży i puszcza bączki. Kupę robi już tylko raz dziennie, ale taką że po pachy obsrytana, ale kosztuje ją to dużo wysiłku.
Na szczęście rzadko ulewa, ale jak już uleje to nie umie sobie poradzić, na siłę próbuje połknąć to co ulała i zaczyna się ksztusić, wygląda to okropnie, jakby się dusiła.

Gratulację dla wszystkich nowo rozpakowanych

Mało piszę, ale w miarę regularnie czytam
Jaka już duża! Miesiąc czasu! klask i:
Cytat:
Nikt mnie ne pytał czy noszę soczewki, a nigdzie nic na temat wady wzroku nie miałam zapisane

Mam chustę tkaną NatiBaby, tę http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...399248741.html.
Jak mój padalec nie chce ze mną współpracować to go w chustę i mam chwilę żeby coś porobić. Dzisiaj razem odkurzaliśmy

To nie słuchhaj
No w sumie nawet mój gin mnie nie pytał czy mam wadę wzroku...

Kota czy ciotki nie słuchać? Ciotka została z mamą, więc mam ten problem z głowy a zaraz mąż przyjdzie, to zainteresowanie kotki przejdzie na niego...

Fajna ta chusta. Sama się nad nią zastanawiam.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Mężuś idzie!!! : love:
Stary 2012-06-13, 16:00   #1371
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Chcecie kolejny poród na żywo ?
Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 16:07   #1372
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w karcie nie ma... A też się zastanawiam co w przypadku cc albo omdlenia?
Mojemu mężowi babki w pracy mówiły, że powinien mi cc zorganizować. A chyba nawet mu to nie przyszło do głowy. Przyznaję, że mój gin też słówkiem nie pisnął, nie zapytał czy bym nie wolała...
U mnie wpisywali podczas wywiadu, jak byłam przyjmowana na oddział.
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
U nas jest to samo Już myślałam, czy go nie zawiązać dookoła głowy, żeby nie wypadał mu z buzi

Ja tez mam czarny pępek!!! Wygląda nie za ciekawie... I jeszcze krechę mam. Ciekawe po jakim czasie to schodzi, ja już jestem prawie 4 tyg. od porodu, a nie widzę, żeby mi to znikało. W dodatku brzuch ciągle mam, co prawda już nie taki wielki, ale jednak! Przez to nie dopinam sie w żadnych normalnych spodniach - masakra Nie wiem czy to mi się macica jeszcze nie obkurczyła czy co?
Moim patentem na smoka było przywiązanie gumek i zakładanie ich za uszy, albo dookoła głowy jak opaskę ale nie zrealizowaliśmy tego jeszcze. Zresztą mała bestia nie daje się oszukiwać silikonem.
Też mam czarny pępek i krechę
Cytat:

Mój wielgus waży już 5400g i zastanawiam się czy nie za późno na chustę mój kręgosłup i ręce wołają o pomoc. Wczoraj jak go karmiłam u teściowej i wisiał mi w sumie na ręce, to nie miałam później siły go tą ręką klepać po pleckach

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-06-13, 16:10   #1373
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
trzymam kciuki
Stary 2012-06-13, 16:10   #1374
niunia32
Zakorzenienie

stokrotko będzie dobrze

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:11   #1375
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
U mnie wpisywali podczas wywiadu, jak byłam przyjmowana na oddział.

Moim patentem na smoka było przywiązanie gumek i zakładanie ich za uszy, albo dookoła głowy jak opaskę ale nie zrealizowaliśmy tego jeszcze. Zresztą mała bestia nie daje się oszukiwać silikonem.
Też mam czarny pępek i krechę

Mój wielgus waży już 5400g i zastanawiam się czy nie za późno na chustę mój kręgosłup i ręce wołają o pomoc. Wczoraj jak go karmiłam u teściowej i wisiał mi w sumie na ręce, to nie miałam później siły go tą ręką klepać po pleckach

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

w tych chustach mozna nosic dzieci do 2 lat
Stary 2012-06-13, 16:17   #1376
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
aaa trzymaj się dzielnie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:22   #1377
sailormaary
Zadomowienie

A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
Stary 2012-06-13, 16:24   #1378
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kurcze stresuję się. Zauważyłam, że jak leżałam to nie miałam skurczów przed 20minut a jak wstałam to od razu miałam, i to takiego że aż mi się nogi ugięły, bo mi prądy jakieś weszły w uda.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
Nie widzisz na jedno oko? Wcale?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 16:24   #1379
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
aaa trzymaj się dzielnie
Mnie też bolały i teraz bolą mnie coraz bardziej;/ aż do połowy ud mnie już boli;/
Stary 2012-06-13, 16:25   #1380
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
powodzenia!

Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

oo moge sie kawy napic. dziecko odlatuje po karmieniu

wczoraj zostawiłam tetre u pediatry.

na usg wczoraj babka nam powiedziała, zeby kłasc mała na 6-8 godz na brzuchu, nauczyc spac na brzuchu.
co o tym myslicie? ja bym sie bała by spala tyle czasu n a brzuchu...
Oskar zwasze po południu śpi na brzuchu, tak 3-4 godziny, bo popołudniami jest marudny i tylko tak usypia na dłużej.

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
zaabcia, 8ewus8- GRATULACJE

Melduje, ze zyje ledwo bo ledwo, ale zyje. Nie dosc ze mala terrorysta nie spi w dzien w ogole i co chwile placze to maz zlamal sobie prawa reke ( a on typowo praworeczny) i nic juz mi nie pomoze przy malej... baa teraz to ja jemu pomagam i caly dom na mojej glowie jestem wykonczona.Do tego jeszcze dalej praca mgr.. ale dam rade Ktoras tu pisala, ze juz jej placz dziecka nie przeszkadza- MI TEZ czasami smiac mi sie chce jak jest juz mega zmeczona i placze, choc nie ma sily( smieszny odglos wydaje)... albo jak chce cos wymusic i : placze- chwila ciszy, obserwuje reakcje, czy ktos zareaguje- i dalej placz
Dzis w nocy chyba zrozumiala ze mamusia jest bardzo zmeczona i nawet gdyby sie w nocy obudzila to nie mialabym sily wstac jej nakarmic i jak polozyla sie o 23-30 tak spala do 5-30 nakarmilam i spala do 8 cudownie- chce zeby takie nocy byly zawsze !

Dziewczyny, jak to u Was jest z jedzeniem slodyczy, lodow? ograniczacie sie, jecie wszysko? w jakich ilosciach.... marzy mi sie wielki deser lodowy

Co do chustowania- poczynilam pierwsze kroki- tylko nie wiem czy mala nie jest za mocno scisnieta lub za luzno. Nosza ja tylko na probe w domu po pare minut, bo Oliwka nie chce - marudzi jak jest w tej chuscie, ale czytalam, ze na poczatku dzieci moga marudzic, wiec mam nadzieje ze sie przyzwyczai i bedzie chciala byc noszona.

Pozdrawiam Wszystkie i zycze milego dnia
Jem krówki, żelki, ciasteczka owsiane w ilościach dużych. Coś po porodzie mam straszną ochotę na słodycze. Z lodów był big milk

Cytat:
ja mam chory kręgosłup , w zasadzie w całosci i nikt nie widzial przeciwwskazań. bółów partych nie czułam, czułam parcie. tzn nie wiem co to znaczy ból party. ja po prostu czułam, że za chwilę muszę zrobić mega kupę (sory za obrazowość ). skurczy przed partymi faktycznie sie nie czuje, ale od tego jest polozna zeby popchnąć wszystko do przodu, ja parłam na lozku mimo ze nie czulam w sumie partych po to , zeby się troszke bardziej otworzyć wlasnie i zeby szybciej poszło. Uwazam ze poszlo szybko, bo od 4 cm i podania znieczulenia do końca szycia krocza mineło dokladnie 1,5 godziny. faktem jest że peklam dlatego ze nie umialam wyprzeć dziecka, wiec mi lekarz wypędzał go z brzucha. parłam parłam , ale chyba wciąż za mało. może jakby mnie bolało to bym się wzieła w garść i wypchneła sama.

Tak, kąpiemy codziennie. Położna mówiła, że spokojnie można kąpać co 2,3 dni, ale u nas jest codziennie, bo po kąpieli Oskar śpi jak zabity. Teraz wsadzamy go do wanienki z emolientem, ale jak mieliśmy zwykły płyn, to położna właśnie kazała go namydlać na przewijaku, a do wanienki włożyć tylko, aby opłukać

Cytat:

Ja rodziłam. Okulistka zabroniła, ale jak dojechałam do szpitala była już II faza porodu i nawet nie myślałam o soczewkach. Nikt się o nie nie pytał, ani nic takiego
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości