|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
czekam na skurcze ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Przeglądam tę szafkę pl, którą tu polecała...?? nie pamiętam i tam nawet ludzie poszukują konkretnych ciuszków...danej firmy w danym kolorze i rozmiarze dla mnie to śmieszne szukają nawet wielorazowych UŻYWANYCH pieluch...SZOK .
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
identyczny tekst od znajomej usłyszałam tez bardzo sobie chwali ![]() sama tez zamierzam testować... ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- jakaś głupawka mnie dopadła mi bliżej porodu to sie ponoc samopoczucie zmienia, ale chyba raczej nie w ta stronę
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-13 o 14:14 |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to chyba na gorsze się zmienia... cały czas ryczę,,, i panikuję;/
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jakieś skurcze
takie co średnio 11min. Ale lekkie. I w sumie zaczynają się w dole brzucha i idą lekko w górę i przechodzą.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1355 |
|
La Moderatoiure
|
Ja też kąpię co dwa dni, w dużej ilości wody, tak aby młoda była cała praktycznie zanurzona i było jej cieplutko. A codziennie przemywam twarz.
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski. ciezko sie wbic w dyskusje jak tyle obowiazkow w domu. podziwiam te z was ktore maja po dwojce dzieciakow a mimo to znajduja czas na wizaz. u nas sytuacja sie troszke stabilizuje - tak przynajmniej mi sie wydawalo do wczoraj. ale dzis w nocy Marcia nie spala od polnocy do 3 no i ja razem z nia. cale szczescie ze bylam w miare przytomna i moglam sie nia zajmowac. jak to u was jest z tz/mezem? spi z wami czy przeniosl sie do osobnego pokoju? moj jest twardy i spi z nami choc spaniem ciezko to nazwac.
szkoda mi go bo o 6 wstaje do pracy a my mozemy dalej kimac moze wkrotce zmieknie ![]() no i czy ktoras z was ma czarny pepek? bo ja tak ![]() nie wiem o co kaman
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak woglole ile takie chusty kosztuja ?? niedrogie:P Cytat:
nie jestem za noszeniem dzieci w fotelikach przypietych do wozkow, do chustania w nich, ale ten lezaczek widze ze mu ulzyl. usmiechal sie cale rano, w nocy go brzuch nie bolal prawie woglole. nie wspominajac, ze ja mam dobry poranek, czuje sie wyspana i szczesliwa ![]() Cytat:
![]() wyczytalam to keidys gdzies napuszczamy wody do wanny, leze sobie normalnie w wannie, maz mi kladzie pleckami na moim brzuchu malego i glowka mu lezy miedzy moimi cycuchami. Wczesniej biore prysznic by sie jakos oczyscic bardziej. Malemu sie pdoobaja takie kapiele, mozna go wymyc dokladniej niz w wanience. Tylko boje sie troche, ze sie usra na mnie w kapieli no ale narazie kapalismy tak pare razy i super sie sprawdza.Nie kapie malego codziennie. Wczoraj np usnal po calutkim dniu placzu i nie budzilam go wieczorem.... i tak samo- glowke mu myje co dwa dni.jak przyjda upaly napewno maly ebdzie kapany codziennie.
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Mam kryzys ![]() Małej się źle oddycha przez tę cholerną sapkę i w nocy puściła nam takiego pawia na metr...podobno to normalne, a przynajmniej się zdarza ![]() Gorzej, bo ze mną nie jest za dobrze. Mam kiepską morfologię, która się nie poprawia. Jem zróżnicowane produkty, często, biorę suplementy diety (burak i żelazo) i nadal czuję się słaba. Kręci mi się w głowie, słabnę, mam zadyszkę Dzisiaj była położna ściągnąć mi szwy. Podobno się rozeszły i nic nie dawały Oprócz tego mam bóle w dole brzucha i jest podejrzenie, że pęcherz mi się uszkodził podczas porodu (jakieś otarcia, czy coś). Muszę się wziąć za siebie. Będzie trudno, bo dla mnie najważniejsza jest teraz Hania. Ile dni po porodzie miałyście ściągane szwy? Aha, jeszcze P jutro wraca do pracy. Będzie co prawda chodził tylko na 5h na razie, ale i tak wolę, jak jest non stop w domu. Pomaga mi bardzo dużo i jest bardzo kochany. Cytat:
Piorę na okrągło i nic się z nimi nie dzieje. Są super.Wychodzimy już na spacery, ale dzisiaj np. sobie odpuścimy. Jest za duży wiatr, nie jest za ciepło i co chwilę pada deszcz. Lekarz powiedział, że możemy spokojnie wychodzić już z małą na spacery, ale brać pod uwagę warunki pogodowe. Nie weranduje się dziecka latem, jeśli różnica temperatur między domem, a dworem, nie jest duża. Wczoraj Hania była ubrana w body z długim rękawkiem, śpiochy, czapeczka i kocyk. Gratuluję. |
|
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam skurcze ..co 11-12-10-11-16 minut, czyli w sumie nie regularne prawda?? te pierwsze mogłam za późno uchwycić .... idę pod prysznic na wszelki wypadek. Nie wiem czy mam już męża ściągać. Będzie wracał z 40minut...
|
|
|
#1360 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aa teraz widzę, że tylko raz. Moja mama też ma czasem takie teksty, że głowa mała i były chwile na początku, że miałam ochotę zwiać z dzieckiem jak najdalej, ale z drugiej strony bardzo nam pomaga pod wieloma względami i jestem jej bardzo wdzięczna.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na brzuszek świetnie działa u nas właśnie kąpiel, na brzuszku kładziemy ciepłą mokrą gazę, polewamy i masujemy.Cytat:
![]() Cytat:
bez jestem kompletnie ślepa obecnie noszę miesięczne kolorowe.Cytat:
Nawiasem mówiąc to ta sama kuzynka, od której dostałam 3 kartony ciuszków (nie pamiętam, czy Wam pisałam ). Wybrałam może z tego 10 rzeczy, które nadają się i tak tylko do spania. Reszta nie doprana (jeśli w ogóle), ze śladami zaschniętego jedzenia, kupy ( ), nawet pleśni!! A najlepsze jest to, że jej synek to mój chrześnik i co chwile dostawał ode mnie jakieś ciuszki, najczęściej z H&M - w paczkach nie było nic z tego co mu kupiłam.BTW w poniedziałek zaczęła się wyprzedaż w HaMie fajne bodziaki i koszulki za 10zł, spodenki za 20, ja już wczoraj zapolowałam ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Tarnowianki składałyście już wnioski o becikowe??
|
|
#1361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam! My po wizycie, morfologia ok., płytki mam super 140, paciorkowca brak... Gin pytał się jak umawialiśmy się z porodem i do kiedy mi wypisał zwolnienie. Mówię mu, że do 24. To on mi mówi, że jakby nic to 24 mam przyjechać na izbę... Ale pomyślał chwilkę i mówi, że mnie zbada. No to ok. Bolało jak nigdy a on zdziwiony mówi, że rozwarcie na 2 palce i jak coś się zacznie dziać, to mam przyjeżdżać a jeśli do wtorku nic, to we wtorek rano na Izbę i dać znać, że jestem, to zobaczymy co jest grane... ![]() Byłam w domu u mamy, była ciotka i na jutro mi "przepowiedziała", bo skoro jestem taka spokojna i jeszcze na sobotę mam plany, to żebym czasem się nie zdziwiła... A my wczoraj z mężem rozmawialiśmy i tak ja jestem z 14, on z 16 i tak się śmieliśmy co by nam 15 nie wyskoczył... Zobaczymy. ![]() Moje datury mają pączki, te kupione w tym roku... Ubiegłoroczna drogaśna variegata nie ma. Ciekawe czemu... Dobra wyzewnętrzniłam się to teraz odpisuję. ![]() Cytat:
Cytat:
Super!!! Gratuluję!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nalewek nie lubię, ale lampeczkę czerwonego wytrawnego winka bym przyjęła.... ![]() Cytat:
![]() Ale Ci zazdroszczę... A z drugiej strony cieszę się, że tak sielsko jednak bywa i trzymam kciuki, żeby tak zostało.
|
|||||
|
|
|
#1362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wstawanie na sikanie co 15 minut... Koszmar. Cytat:
Cytat:
Ja miesięczne noszę soczewki i teraz nie wiem czy jechać w soczewkach czy w okularach... Cytat:
Trzymaj się dzielnie! Cytat:
Dzięki za info o h&m... Może bym się wybrała jutro z małżem...
|
|||||
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas chodzi o cyca, bo jak jest ryk to odrazu otwiera japke za cycem i odwraca głowe w strone klatki piersiowej tego kto go aktualnie trzyma na rekach.
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moja bestia nadal smacznie sobie śpi. Może wezmę go na polko póki nie pada
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu mężowi babki w pracy mówiły, że powinien mi cc zorganizować. A chyba nawet mu to nie przyszło do głowy. Przyznaję, że mój gin też słówkiem nie pisnął, nie zapytał czy bym nie wolała...
|
|
|
|
|
#1366 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!!
Cytat:
Już myślałam, czy go nie zawiązać dookoła głowy, żeby nie wypadał mu z buzi ![]() Cytat:
Bo nieraz jest tak, że nie jestem w stanie odejść od Seby przez 1-2 godz, ani kibel, ani kuchnia - NIC!!!, tylko w kółko na rękach, bo marudzi, albo go brzuszek boli. Jakbym go miała w chuście to bym przynajmniej mogła spokojnie po domu chodzić Muszę się jeszcze zastanowić... No chyba, że mu jakimś cudem te kolki przejdą - dziś już drugi raz po karmieniu nie płacze - sukces!!! - nie wiem czy to Espumisan zaczął działać czy co (zwiększyłam dawkę do 5 kropelek 3x dziennie) ![]() A możesz napisać (albo podlinkować) jaką masz tą chustę, jakiej firmy? ![]() Cytat:
). No i właśnie dlatego myjemy go na przewijaku, a potem w wodzie tylko spłukujemy (tak nas zresztą uczyli na SR). Jak kąpaliśmy go pierwszy raz to namydlaliśmy w wodzie i było okropne darcie. Na przewijaku się mniej drze, dlatego dla nas to lepsza opcja no i na spokojnie można mu wszystkie fałdki namydlić. Może jak się przyzwyczai i w lecie jak będa upały to zaczniemy go kąpać codziennie, ale teraz nie chcemy go stresować za bardzo. Cytat:
Ja mu nieraz mówiłam, żeby szedł do innego pokoju spać, ale nie chce ![]() Ja tez mam czarny pępek!!! Wygląda nie za ciekawie... I jeszcze krechę mam. Ciekawe po jakim czasie to schodzi, ja już jestem prawie 4 tyg. od porodu, a nie widzę, żeby mi to znikało. W dodatku brzuch ciągle mam, co prawda już nie taki wielki, ale jednak! Przez to nie dopinam sie w żadnych normalnych spodniach - masakra ![]() My jeszcze nie |
||||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zrobię sobie kawkę i wezmę się za coś.. Co będę tak siedzieć i czekać...
Kocie mi chodzi i miauczy... Wściekło się czy co??? ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ja dziś miałam wykład ze strony cioci na temat walorów karmienia piersią nad modyfikowanym i szczerze mówiąc w ogóle odechciało mi się jakichkolwiek prób przystawiania... |
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Nasza Malwinka w poniedziałek skończyła miesiąc ![]() Piszecie o kąpieli, ja kąpie codziennie, tak organizuję dzień, aby znalazł się czas na kąpiel, tym bardziej że mała uwielbia się kąpać. Jutro idziemy do lekarza, bo małej wyskoczyły krostki na buzi, wydaje mi się że jest to trądzik niemowlęcy, ale niech lekarz to zobaczy i wykluczy skazę białkową. Poza tym to walczymy z kolkami, przez trzy dni podawałam espumisan, ale nie pomagał, teraz od trzech dni dostaje esputicon i jest o niebo lepiej, dalej się pręży i robi się purpurowa jak chce puścić bąka, ale już nie płacze, właśnie śpi i słyszę jak się pręży i puszcza bączki. Kupę robi już tylko raz dziennie, ale taką że po pachy obsrytana, ale kosztuje ją to dużo wysiłku. Na szczęście rzadko ulewa, ale jak już uleje to nie umie sobie poradzić, na siłę próbuje połknąć to co ulała i zaczyna się ksztusić, wygląda to okropnie, jakby się dusiła. Gratulację dla wszystkich nowo rozpakowanych ![]() Mało piszę, ale w miarę regularnie czytam |
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nikt mnie ne pytał czy noszę soczewki, a nigdzie nic na temat wady wzroku nie miałam zapisane
![]() Cytat:
Jak mój padalec nie chce ze mną współpracować to go w chustę i mam chwilę żeby coś porobić. Dzisiaj razem odkurzaliśmy ![]() Cytat:
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Kota czy ciotki nie słuchać? Ciotka została z mamą, więc mam ten problem z głowy a zaraz mąż przyjdzie, to zainteresowanie kotki przejdzie na niego... ![]() Fajna ta chusta. Sama się nad nią zastanawiam. ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Mężuś idzie!!! |
||
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcecie kolejny poród na żywo ?
![]() Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu
|
|
|
#1372 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie zrealizowaliśmy tego jeszcze. Zresztą mała bestia nie daje się oszukiwać silikonem.Też mam czarny pępek i krechę Cytat:
mój kręgosłup i ręce wołają o pomoc. Wczoraj jak go karmiłam u teściowej i wisiał mi w sumie na ręce, to nie miałam później siły go tą ręką klepać po pleckach ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze stresuję się. Zauważyłam, że jak leżałam to nie miałam skurczów przed 20minut a jak wstałam to od razu miałam, i to takiego że aż mi się nogi ugięły, bo mi prądy jakieś weszły w uda.
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też bolały i teraz bolą mnie coraz bardziej;/ aż do połowy ud mnie już boli;/
|
|
|
|
#1380 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rodziłam. Okulistka zabroniła, ale jak dojechałam do szpitala była już II faza porodu i nawet nie myślałam o soczewkach. Nikt się o nie nie pytał, ani nic takiego |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

Mam siniaki i dziury.
czekam na skurcze 
pieluch...SZOK .

identyczny tekst od znajomej usłyszałam
takie co średnio 11min. Ale lekkie. I w sumie zaczynają się w dole brzucha i idą lekko w górę i przechodzą.

Jak raz go nie wykapiesz nic sie nie stanie,brudem nie zarośnie przecież co za bzdury ludzie opowiadają![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i: