Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 10:31   #2791
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chyba nie ale nie jestem pewna. Na pewno można apap
a apap jest na paracetamolu czy na ibuprofenie??

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Przyszła mi własnie płyta "DVD TANIEC BRZUCHA - ZRZUĆ 2 KG W CIĄGU 7 DNI" to taki połączony taniec brzucha z ćwiczeniami. Mam zamiar dużo ćwiczyć jak tylko skończy się sejsa czyli za tydzień
a dzis sie tak stresowalam ze całą noc praktycznie nie spałam
mi by się też przydało brzuch zmniejszyć haha.
kiedyś próbowałam chociaż na zumbę, ale mnie biodra od tych wygibasów bolały!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:33   #2792
Luna0
Zakorzenienie

Kurde bo jutro mamy agzamin ustny.. no i baba dala 30 pytań do których są bardzo długie odpowiedzi. Poprostu nie do nauczenia bo jest tego za duzo i sie miesza.. a gdzie tam opowiadać o tym jeszcze..
No i daje 30 karteczek i losujemy pytanie i na nie odpowiadamy. Tylko jedno wiec jak nie siądzie to lipa Wiec wymyslilysmy i napisałyśmy na kartce kazda jedno pytanie ktore sobie wybrala i na nie bedziemy odpowiadac a nie na to co jest na kartce. Kwestia czy sie kapnie ze co innego jest na kratce a co innego odpowiadamy. Moze nie zobaczyc a moze zobaczyc i wtedy wszyscy polegniemy..

Ja biodra mam wyćwiczone tylko własnie musze nabyć jeszcze odpowiednie ruchy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-06-13 o 10:40
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:59   #2793
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Skąd ja znam tych studentów co przychodzą pilnować na egzamin miałam już z taką jedną do czynienia co wielkie mniemanie miała o sobie szkoda słów.
A ja mojemu Tż też pomagałam 2 razy pilnować na egzaminie i też nie dawałam ściągać Wiem, brzydal ze mnie, bo sama będąc studentką zaaawsze ściągałam jak się tylko dało Ale co tam, mój Tż za pobłażliwy, to ja musiałam zrównoważyć A potem był na mnie zły, bo musiał termin poprawkowy ustalać (czego nie lubi, bo mu się nie chce) i teraz już mnie na egzaminy nie zabiera
Stary 2012-06-13, 11:03   #2794
Luna0
Zakorzenienie

Ojj to nie ładnie ale wiesz to nawet nie chodziło o pilnowanie, tylko on był strasznie chamski I sie zachowywał jakby od tego zalezało jego zycie, z pianą na buzi latał między ławkami, jak ktoś sie ruszył to zaglądał pod ławke itd. mojej kuzynce wpisał minusa bo sie podpisała przed czasem.. to poprostu przesada

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-13, 11:34   #2795
monini2507
Zakorzenienie

Mnie też by się przydało żebym się cała zmniejszyła o jakieś 10 kg ale to takie trudne bo ja ubostwiam jedzonko i gotowanie
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:45   #2796
magdaammm
Raczkowanie

No to fajnie, ze moge bycz wami znow ale znow znikam na pare dni bylam w norwegii na 2 tygodnie pozniej moj TZ namowl mnie zebym z nim pojechala do wloch bo ma taki kurs to pojechalam ale po drodze zostwail mnie u rodzinki w norymberdze, dzis bedzie wracal i mnie zabiera oznajmil mi, ze zabiera mnie znow na weekend do oslo do siostry:d boakurat ma tam ladunek i mam byc gotowa na 16
takze caluje was mocno dziewczynki witam sie z wami znow za pare dni TRZYMAJCIE SIE.
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:53   #2797
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
No to fajnie, ze moge bycz wami znow ale znow znikam na pare dni bylam w norwegii na 2 tygodnie pozniej moj TZ namowl mnie zebym z nim pojechala do wloch bo ma taki kurs to pojechalam ale po drodze zostwail mnie u rodzinki w norymberdze, dzis bedzie wracal i mnie zabiera oznajmil mi, ze zabiera mnie znow na weekend do oslo do siostry:d boakurat ma tam ladunek i mam byc gotowa na 16
takze caluje was mocno dziewczynki witam sie z wami znow za pare dni TRZYMAJCIE SIE.
Oj to Madziu masz intensywny czas. W rozjazdach wiecznie
Widzę, że Ty też zachodniopomorskie? Ja jestem ze Szczecina

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Mnie też by się przydało żebym się cała zmniejszyła o jakieś 10 kg ale to takie trudne bo ja ubostwiam jedzonko i gotowanie
Też uwielbiam jeść, ale rok temu się zaparłam i postanowiłam się opamiętać. Schudłam od tego czasu 25kg. Ciężko było, ale warto się czasem pomęczyć.

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:54
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:13   #2798
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Oj to Madziu masz intensywny czas. W rozjazdach wiecznie
Widzę, że Ty też zachodniopomorskie? Ja jestem ze Szczecina

Też uwielbiam jeść, ale rok temu się zaparłam i postanowiłam się opamiętać. Schudłam od tego czasu 25kg. Ciężko było, ale warto się czasem pomęczyć.
No no podziwiam na prawdę wiem że trzeba dużo samozaparcia a u mnie z tym ciężko
Stary 2012-06-13, 13:16   #2799
dedra
Zadomowienie

Wcześniej nawet nie myślałam, że to możliwe, ale zaparłam się i się udało. Wszystko jest kwestią silnej woli.
Obawiam się, że jeśli uda mi się zajść w ciążę to zaprzepaszczę te zrzucone kiloski, no ale dziecko będzie dla mniej wielkim szczęściem. Ewentualnie później będę się martwić o resztę.
Stary 2012-06-13, 13:40   #2800
Luna0
Zakorzenienie

Ojej dziewczyny wrocilam z tej popie**nej szkoły
Jeszcze jutro stresujący dzień bo nie wiadomo czy ten przekręt się uda i reszta już jakoś pójdzie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Hmm dostałam właśnie propozycje od koleżanki ze studium kosmetycznego która ma swój zakład. Napisała mi że 29 ma cesarke (nie miałam pojecia ze znow jest w ciazy) i starsznie duzo pań na paznokcie zapisanych. No i czy bym jej nie zastąpiła.. hmm no i nie wiem

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-13, 13:47   #2801
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Ja wczoraj pozno wrocilam i od razu padlam z tego stresu. Ogolnie pan powiedzialo, ze jest dobrze ale mam nadrzerke i mala torbiel na prawym jajniku. ale kosmowka dobrze, krwiakow nie ma...Nie bylam jeszcze na usg wiec pan mi pokazał zarodek i......bijace serduszko az sie ja glupia poplakalam...zarodek ma 7mm. serduszko bije miarowo dobrze wiec z maluszkiem jak najlepiej...mam sie oszczedzac i przepisał mi duphaston 3x1tabletce.kochane dziękuje Wam za pomoc i te kciuki które pomogły...ale musze w ciagu tygodnia dotrzec do mojej Pani doktor.
Kochane co ja bym bez was zrobila

Uffff, Dziewczyno jak ja się cieszę Mówiłyśmy, że będzie dobrze, że dostaniesz dupka i odpoczynek My są wiedźmy normalnie tu wszystkie A wiedźmy wiadomo od czego, od tego że wiedzą wszystko Tak jak my Bużka dla wszystkich

A mi się dziś śniła taka maleńka dzidzia, i w śnie wiedziałam, że to moja
Stary 2012-06-13, 14:10   #2802
fasolka124578
Rozeznanie

Luna0 pewnie, że zastąp koleżankę przy paznokciach. Jak znasz się na tym to czemu nie Wiecie dziewczynki, że ja nawet myślałam sobie żeby taki zakład otworzyć. tylko jeszcze musiałabym zrobić kurs, itd. Ale narazie to jest kwestia marzeń
A co do lekarstw w ciąży, to pytałam lekarza bo czasami mam mocne bóle głowy, przeważnie jak jest zmiana pogody. Kiedyś łykałam Ibuprom i bo bólu a teraz powiedział mi żeby lepiej się przespacerować, albo położyć. Więc może ja mam akurat takiego lekarza który nie jest zwolennikiem tabletek przeciwbólowych.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:28   #2803
dedra
Zadomowienie

LunaO, pewnie, że przyjmuj propozycję. Zawsze to parę groszy wpadnie do domowego budżetu.

Moje objawy na @ się skończyły, śluzu mało, jest taki białawy nieciągnący. Jutro niby termin kolejnej @, ale coś mi się wydaje, że się opóźni, ze względu na późną owulkę (tak mi się wydaje).
Stary 2012-06-13, 14:35   #2804
magdaammm
Raczkowanie

dedra a ja stargard
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:38   #2805
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
dedra a ja stargard
No to my prawie sąsiadki
Stary 2012-06-13, 15:31   #2806
Luna0
Zakorzenienie

dziewczyny tak łaże po necie i szukam
Chce sie starac po 1@ ale wtedy jeszcze nie wroci moj gin z urlopu.. hmm troche sie boje czy ednometrium sluzuwka itd bedzie obudowane i wlasnie dlatego szukam jakis ziół/tabletek ziołowych na odbudowanie. Wiecie coś o tym? Myśle też o braniu luteiny od 16dc bo mam jej duzo ale nie wiem czy powinnam tak na własną ręke

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Luna0 pewnie, że zastąp koleżankę przy paznokciach. Jak znasz się na tym to czemu nie Wiecie dziewczynki, że ja nawet myślałam sobie żeby taki zakład otworzyć. tylko jeszcze musiałabym zrobić kurs, itd. Ale narazie to jest kwestia marzeń
A co do lekarstw w ciąży, to pytałam lekarza bo czasami mam mocne bóle głowy, przeważnie jak jest zmiana pogody. Kiedyś łykałam Ibuprom i bo bólu a teraz powiedział mi żeby lepiej się przespacerować, albo położyć. Więc może ja mam akurat takiego lekarza który nie jest zwolennikiem tabletek przeciwbólowych.
Robie paznokcie od 5 lat a moja kolezanka ktora otworzyła ten zakład swoją drogą robiła tragicznie nie wiem jak teraz
Jeszcze się zastanowie. Duzo razy myslalam o otworzeniu gabinetu ale kurcze nie wiem czy sie opłaca wokoło tyle tego. Pozatym ja bym chciała robić paznokcie takie jak nikt, czyli prawdziwą sztuke a na to trzeba duzo szkolen ktore duzo kosztują. Tylko tak sobie mysle że w sumie u mnie w miescie popytu na to nie ma, najczesciej u mnie sobie robią frencha albo jakies brokaciki czyli nic co wymaga jakiejs szczegolnej tworczosci
Teraz wpadłam na pomysł, że moze po ciąży otworze sklep z profesjonalnymi akcesoriami do paznokci bo u mnie jest tylko jeden.

Tak wogole sie wkurzyłam, bo myslalam ze zgasiłam mamie patelnie z miesem wiec ją zapaliłam od nowa, a ona tak naprawde wczesniej była zgaszona wiec teraz sie przypaliła i mama na mnie krzyczy

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-13, 16:35   #2807
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Wiedzmy nie wiedzmy ale wazne,że czynicie cuda ale powiem wam, że nadal mam brązowy sluz ale w tej jednej pracy rezygnuje jutro bo bedzie szefowa i jej powiem i tak umowa zlecenie wiec nic mi to nie daje chociaz nie bede sie stresowała
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:36   #2808
pszczoua
Zakorzenienie

Może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona prawdopodobnie w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko

Jednak w 14dc byłam u mojej pani dr i powiedziała mi że nie widzi pozostałości po pękniętym pęcherzyku ani płynu (podkreśliła też że pewności nie ma, bo może maszyna jej nie pokazała dobrze), choć mój śluz i szyjka wyglądają jak na owulację albo trochę po.

Badania progesteronu nie robiłam, ale mierze tempke i od wczoraj, czyli 15 dc wyraźny wzrost. Czy to może oznaczać że jednak owulka była? Czy wzrost temperatury w drugiej fazie cyklu może wystąpić mimo że nie było owulacji?
Stary 2012-06-13, 19:01   #2809
paulinaziuta07
Raczkowanie

Hej! jestem tu zalogowana od niedawna! Mam dziewczyny taki sam problem co wy...już od roku z mężem staramy się o dzidziusia ale nie wychodzi...ostatnio byłam u ginekologa pn. miałam nieregularne cykle i osiągłęło to 47 dni w cyklu poszłam...doktor mi zrobił usg wszystko jest ok zapisał mi luteine naregulację cyklu kazał zrobić badania hormonów no i po kolejnym cyklu idę do niego między 10-12 dc na dalsze konsultacje chyba zrobi mi monitoring cyklu... czasami jest oki jestem silna ale czasami już nie wytrzymuje...jestem nianią rocznej dziewczynki jak idę z nią na spacer do parku widze pełno mam z wózkami czuje się jak w mrowisku...też bym chciała być taaką mróweczką...czasami z bezsilności płacze jestem zła na cały świat dlaczego tak jest nic złego nie robię a tak się dzieje???!!! no nic mam nadzieje że razem będziemy się wspierać i w tym miesiącu nam się uda bo jak nie to...
paulinaziuta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:33   #2810
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona prawdopodobnie w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko

Jednak w 14dc byłam u mojej pani dr i powiedziała mi że nie widzi pozostałości po pękniętym pęcherzyku ani płynu (podkreśliła też że pewności nie ma, bo może maszyna jej nie pokazała dobrze), choć mój śluz i szyjka wyglądają jak na owulację albo trochę po.

Badania progesteronu nie robiłam, ale mierze tempke i od wczoraj, czyli 15 dc wyraźny wzrost. Czy to może oznaczać że jednak owulka była? Czy wzrost temperatury w drugiej fazie cyklu może wystąpić mimo że nie było owulacji?
Heh .. nie jest to prosty temat.
Teoretycznie na USG powinno być widać, czy była owu, ale tak na prawdę 100% pewności nigdy nie ma, zwłaszcza jak pani się sama przyznała, że nie ma pewności (może ma świadomość, że ma słaby sprzęt). Poza tym, żeby mieć jako taki obraz dobrze by było zrobić kilka USG, np 2 dni wcześniej, sprawdzić, czy pęcherzyk w ogóle był i jaki.
Z drugiej strony, objawy, które obserwujesz (śluz, skok tempki) też nie są gwarantami, że owu była. I na ich podstawie nie można wyznaczyć dokładnego dnia owulacji (stąd nie wiadomo, czy jeśłi była to tego 13 dc czy wcześniej, później raczej nie skoro nie było pęcherzyka na USG widać).
Taki niestety mamy skomplikowany ten nasz układ rozrodczy ..
No ale, jeśli owu była, a pani nie widziała pęcherzyka, to jest szansa, ze już pękł przed USG. Tyle, że mógł to zrobić np 12 dc albo i wcześniej.

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-06-13 o 19:34
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:03   #2811
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaziuta07 Pokaż wiadomość
czasami jest oki jestem silna ale czasami już nie wytrzymuje...jestem nianią rocznej dziewczynki jak idę z nią na spacer do parku widze pełno mam z wózkami czuje się jak w mrowisku...też bym chciała być taaką mróweczką...czasami z bezsilności płacze jestem zła na cały świat dlaczego tak jest nic złego nie robię a tak się dzieje???!!! no nic mam nadzieje że razem będziemy się wspierać i w tym miesiącu nam się uda bo jak nie to...
Oj Kochana podejrzewam ,że wszytskie tak mamy starające się!!!!!!Trzeba być dobrej myśli Trzymaj się cieplutko i pisz częściej:P BUŹKI
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:50   #2812
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Heh .. nie jest to prosty temat.
Teoretycznie na USG powinno być widać, czy była owu, ale tak na prawdę 100% pewności nigdy nie ma, zwłaszcza jak pani się sama przyznała, że nie ma pewności (może ma świadomość, że ma słaby sprzęt). Poza tym, żeby mieć jako taki obraz dobrze by było zrobić kilka USG, np 2 dni wcześniej, sprawdzić, czy pęcherzyk w ogóle był i jaki.
Z drugiej strony, objawy, które obserwujesz (śluz, skok tempki) też nie są gwarantami, że owu była. I na ich podstawie nie można wyznaczyć dokładnego dnia owulacji (stąd nie wiadomo, czy jeśłi była to tego 13 dc czy wcześniej, później raczej nie skoro nie było pęcherzyka na USG widać).
Taki niestety mamy skomplikowany ten nasz układ rozrodczy ..
No ale, jeśli owu była, a pani nie widziała pęcherzyka, to jest szansa, ze już pękł przed USG. Tyle, że mógł to zrobić np 12 dc albo i wcześniej.
Kurcze... Czyli w sumie nie wiadomo. Pożyjemy zobaczymy... Martwi mnie tylko że pani dr przepisała mi CLO bez jakichkolwiek badań hormonalnych i do tego największą dawkę (2x1 tabl). Oczywiście mam się stawić w czasie przyjmowania go na kontrolę ale czy to nie jest leczenie w ciemno? Wcześniej wystarczylo że brałam luteinę (od kilku cykli już nie biore) i owulka była. Teraz mam brać znów luteinę ale jeszcze dodatkowo CLO
Stary 2012-06-13, 21:49   #2813
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Hej! jestem tu zalogowana od niedawna! Mam dziewczyny taki sam problem co wy...już od roku z mężem staramy się o dzidziusia ale nie wychodzi...ostatnio byłam u ginekologa pn. miałam nieregularne cykle i osiągłęło to 47 dni w cyklu poszłam...doktor mi zrobił usg wszystko jest ok zapisał mi luteine naregulację cyklu kazał zrobić badania hormonów no i po kolejnym cyklu idę do niego między 10-12 dc na dalsze konsultacje chyba zrobi mi monitoring cyklu... czasami jest oki jestem silna ale czasami już nie wytrzymuje...jestem nianią rocznej dziewczynki jak idę z nią na spacer do parku widze pełno mam z wózkami czuje się jak w mrowisku...też bym chciała być taaką mróweczką...czasami z bezsilności płacze jestem zła na cały świat dlaczego tak jest nic złego nie robię a tak się dzieje???!!! no nic mam nadzieje że razem będziemy się wspierać i w tym miesiącu nam się uda bo jak nie to...
paulina ja mam podobnie.
co prawda nie jestem nianią i znacznie krócej staram się o dzidziusia, ale też bym juz chciała i czasami sobie popłakuje jak mi okres przyjdzie.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:57   #2814
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Lunao Z tego co pamiętam to ta moja mieszanka o.Klimuszki na zrosty ładnie odbudowuje endometrium, podawałam jakiś czas temu skład. Jeśli nie znajdziesz to Ci wpisze jeszcze raz.

Właśnie je popijam, po drugim czy miesiącu picia to mi już nawet smakują

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

[QUOTE=pszczoua;34685709]Może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona prawdopodobnie w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko

Kochana jedynym 100% dowodem na to, że tym razem owulacja była jest ciąża A cała reszta to jedynie prawdopodobieństwo większe lub mniejsze, że będzie owu, tak mi już kilku lekarzy powiedziało i nawet ten z kliniki bezpłodności
Stary 2012-06-13, 22:36   #2815
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Kurcze... Czyli w sumie nie wiadomo. Pożyjemy zobaczymy... Martwi mnie tylko że pani dr przepisała mi CLO bez jakichkolwiek badań hormonalnych i do tego największą dawkę (2x1 tabl). Oczywiście mam się stawić w czasie przyjmowania go na kontrolę ale czy to nie jest leczenie w ciemno? Wcześniej wystarczylo że brałam luteinę (od kilku cykli już nie biore) i owulka była. Teraz mam brać znów luteinę ale jeszcze dodatkowo CLO
Ano nie wiadomo .. też się dziwię, że wypisała Ci taki lek.
Powinna najpierw poobserwować chyba dokładniej jeden cykl - kilka usg co 2-3 dni, żeby sprawdzić, czy ten pęcherzyk w ogóle jest i jak wygląda.

A no i nie wiesz, czy owulka była po lutku .. chyba, że miałaś monitoring?
Bo skoki tempki nie świadczą, że owu na 100% była ... ja właśnie u siebie podejrzewam LUF i może mi gin w końcu monitoring zrobi ..
Stary 2012-06-13, 22:45   #2816
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
A no i nie wiesz, czy owulka była po lutku .. chyba, że miałaś monitoring?
Bo skoki tempki nie świadczą, że owu na 100% była ... ja właśnie u siebie podejrzewam LUF i może mi gin w końcu monitoring zrobi ..
Wiem tylko że luteinę wcześniej miałam przepisaną właśnie ze względu na cykle bezowulacyjne (w 9 czy 10 dc brak pęcherzyka dominującego). Biorąc ją już 3 cykle poszłam do kontroli (w 14dc) i był piękny pęcherzyk 23mm, także pomogło widocznie. Zresztą wydaje mi się że luteina nie jest takim poważnym lekiem jak CLO, dlatego zastanawiam się czy wbrew zaleceniom mojej pani dr brać narazie tylko luteinę od 17dc a z clo dać sobie jeszcze spokój.
Stary 2012-06-13, 22:50   #2817
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Wiem tylko że luteinę wcześniej miałam przepisaną właśnie ze względu na cykle bezowulacyjne (w 9 czy 10 dc brak pęcherzyka dominującego). Biorąc ją już 3 cykle poszłam do kontroli (w 14dc) i był piękny pęcherzyk 23mm, także pomogło widocznie. Zresztą wydaje mi się że luteina nie jest takim poważnym lekiem jak CLO, dlatego zastanawiam się czy wbrew zaleceniom mojej pani dr brać narazie tylko luteinę od 17dc a z clo dać sobie jeszcze spokój.
Aaa jak miałaś pęcherzyki to fajnie
A Clo z tego co pamiętam powoduje właśnie wzrost pęcherzyków, jeśli Twoje rosną same bez problemu to Clo może Ci spowodować ciążę mnogą czy jakieś poważniejsze skutki to nie wiem ...
Stary 2012-06-14, 06:25   #2818
Maksika
Raczkowanie

Hej,
Można by powiedzieć że do Was wracam, bo wczoraj miałam zabieg.
Ale ja nie będę się starała od razu chcę poczekać, dla mnie to za dużo.

Fasoli przestało bić serce... czyli te krwawienie które miałam od tygodnia były zwiastunem. W niedziele dostałam skurczy, w pon do szpitala i już było wiadomo. A w sobotę jeszcze widziałam serce.

Więc trzymam kciuki a Was i żeby Wam się udało nie tylko zajść (bo to dopiero połowa sukcesu) ale także donosić zdrową ciąże.
Maksika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:25   #2819
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Hej witaj u nas i zapraszamy do częstego udzielania się bo wiesz my siebie to tak wzajemnie wspieramy wszystkie i jest lżej
Na pewno nie jesteś sama w swoich staraniach zobacz ile nas tu jest ja np staram się już 9 cykl ale nie łamię się najważniejsze to pozytywne myślenie

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Hej,

Fasoli przestało bić serce... czyli te krwawienie które miałam od tygodnia były zwiastunem. W niedziele dostałam skurczy, w pon do szpitala i już było wiadomo. A w sobotę jeszcze widziałam serce.

Więc trzymam kciuki a Was i żeby Wam się udało nie tylko zajść (bo to dopiero połowa sukcesu) ale także donosić zdrową ciąże.
Jak mi przykro moja kochana że tak się stało. Na pewno musi być Ci bardzo ciężko
Zaglądaj do nas częściej w takim razie

A le dziś paskudnie od samego rana no dosłownie nic się człowiekowi nie chce tylko pada i pada kiedy w końcu będzie słoneczko
Stary 2012-06-14, 07:47   #2820
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa jak miałaś pęcherzyki to fajnie
A Clo z tego co pamiętam powoduje właśnie wzrost pęcherzyków, jeśli Twoje rosną same bez problemu to Clo może Ci spowodować ciążę mnogą czy jakieś poważniejsze skutki to nie wiem ...
No właśnie czy w takim razie jest sens brać... Aj... Już sama nie wiem czy nie skonsultować się z innym lekarzem...

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Hej,

Maksika współczuję... A możesz od razu zacząć się starać czy musisz odczekać?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości