|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
a apap jest na paracetamolu czy na ibuprofenie??
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
kiedyś próbowałam chociaż na zumbę, ale mnie biodra od tych wygibasów bolały! |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde bo jutro mamy agzamin ustny.. no i baba dala 30 pytań do których są bardzo długie odpowiedzi. Poprostu nie do nauczenia bo jest tego za duzo i sie miesza.. a gdzie tam opowiadać o tym jeszcze..
No i daje 30 karteczek i losujemy pytanie i na nie odpowiadamy. Tylko jedno wiec jak nie siądzie to lipa Wiec wymyslilysmy i napisałyśmy na kartce kazda jedno pytanie ktore sobie wybrala i na nie bedziemy odpowiadac a nie na to co jest na kartce. Kwestia czy sie kapnie ze co innego jest na kratce a co innego odpowiadamy. Moze nie zobaczyc a moze zobaczyc i wtedy wszyscy polegniemy..Ja biodra mam wyćwiczone tylko własnie musze nabyć jeszcze odpowiednie ruchy
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-13 o 10:40 |
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co tam, mój Tż za pobłażliwy, to ja musiałam zrównoważyć
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj to nie ładnie
ale wiesz to nawet nie chodziło o pilnowanie, tylko on był strasznie chamski I sie zachowywał jakby od tego zalezało jego zycie, z pianą na buzi latał między ławkami, jak ktoś sie ruszył to zaglądał pod ławke itd. mojej kuzynce wpisał minusa bo sie podpisała przed czasem.. to poprostu przesada
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też by się przydało żebym się cała zmniejszyła o jakieś 10 kg ale to takie trudne bo ja ubostwiam jedzonko i gotowanie
|
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
No to fajnie, ze moge bycz wami znow
ale znow znikam na pare dni bylam w norwegii na 2 tygodnie pozniej moj TZ namowl mnie zebym z nim pojechala do wloch bo ma taki kurs to pojechalam ale po drodze zostwail mnie u rodzinki w norymberdze, dzis bedzie wracal i mnie zabiera oznajmil mi, ze zabiera mnie znow na weekend do oslo do siostry:d boakurat ma tam ladunek i mam byc gotowa na 16![]() takze caluje was mocno dziewczynki witam sie z wami znow za pare dni![]()
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że Ty też zachodniopomorskie? Ja jestem ze Szczecina ![]() Cytat:
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-06-13 o 12:54 |
||
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
No no podziwiam na prawdę wiem że trzeba dużo samozaparcia a u mnie z tym ciężko
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Wcześniej nawet nie myślałam, że to możliwe, ale zaparłam się i się udało. Wszystko jest kwestią silnej woli.
Obawiam się, że jeśli uda mi się zajść w ciążę to zaprzepaszczę te zrzucone kiloski, no ale dziecko będzie dla mniej wielkim szczęściem. Ewentualnie później będę się martwić o resztę.
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej dziewczyny wrocilam z tej popie**nej szkoły
![]() Jeszcze jutro stresujący dzień bo nie wiadomo czy ten przekręt się uda i reszta już jakoś pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Hmm dostałam właśnie propozycje od koleżanki ze studium kosmetycznego która ma swój zakład. Napisała mi że 29 ma cesarke (nie miałam pojecia ze znow jest w ciazy) i starsznie duzo pań na paznokcie zapisanych. No i czy bym jej nie zastąpiła.. hmm no i nie wiem
|
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uffff, Dziewczyno jak ja się cieszę Mówiłyśmy, że będzie dobrze, że dostaniesz dupka i odpoczynek My są wiedźmy normalnie tu wszystkie A wiedźmy wiadomo od czego, od tego że wiedzą wszystko Tak jak my Bużka dla wszystkich![]() A mi się dziś śniła taka maleńka dzidzia, i w śnie wiedziałam, że to moja
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Luna0 pewnie, że zastąp koleżankę przy paznokciach. Jak znasz się na tym to czemu nie
Wiecie dziewczynki, że ja nawet myślałam sobie żeby taki zakład otworzyć. tylko jeszcze musiałabym zrobić kurs, itd. Ale narazie to jest kwestia marzeń ![]() A co do lekarstw w ciąży, to pytałam lekarza bo czasami mam mocne bóle głowy, przeważnie jak jest zmiana pogody. Kiedyś łykałam Ibuprom i bo bólu a teraz powiedział mi żeby lepiej się przespacerować, albo położyć. Więc może ja mam akurat takiego lekarza który nie jest zwolennikiem tabletek przeciwbólowych. |
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
LunaO, pewnie, że przyjmuj propozycję. Zawsze to parę groszy wpadnie do domowego budżetu.
![]() Moje objawy na @ się skończyły, śluzu mało, jest taki białawy nieciągnący. Jutro niby termin kolejnej @, ale coś mi się wydaje, że się opóźni, ze względu na późną owulkę (tak mi się wydaje). |
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
dedra a ja stargard
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak łaże po necie i szukam
Chce sie starac po 1@ ale wtedy jeszcze nie wroci moj gin z urlopu.. hmm troche sie boje czy ednometrium sluzuwka itd bedzie obudowane i wlasnie dlatego szukam jakis ziół/tabletek ziołowych na odbudowanie. Wiecie coś o tym? Myśle też o braniu luteiny od 16dc bo mam jej duzo ale nie wiem czy powinnam tak na własną ręke ![]() Cytat:
a moja kolezanka ktora otworzyła ten zakład swoją drogą robiła tragicznie Jeszcze się zastanowie. Duzo razy myslalam o otworzeniu gabinetu ale kurcze nie wiem czy sie opłaca wokoło tyle tego. Pozatym ja bym chciała robić paznokcie takie jak nikt, czyli prawdziwą sztuke a na to trzeba duzo szkolen ktore duzo kosztują. Tylko tak sobie mysle że w sumie u mnie w miescie popytu na to nie ma, najczesciej u mnie sobie robią frencha albo jakies brokaciki czyli nic co wymaga jakiejs szczegolnej tworczosci ![]() Teraz wpadłam na pomysł, że moze po ciąży otworze sklep z profesjonalnymi akcesoriami do paznokci bo u mnie jest tylko jeden. Tak wogole sie wkurzyłam, bo myslalam ze zgasiłam mamie patelnie z miesem wiec ją zapaliłam od nowa, a ona tak naprawde wczesniej była zgaszona wiec teraz sie przypaliła i mama na mnie krzyczy
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
Wiedzmy nie wiedzmy ale wazne,że czynicie cuda
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona prawdopodobnie w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko
Jednak w 14dc byłam u mojej pani dr i powiedziała mi że nie widzi pozostałości po pękniętym pęcherzyku ani płynu (podkreśliła też że pewności nie ma, bo może maszyna jej nie pokazała dobrze), choć mój śluz i szyjka wyglądają jak na owulację albo trochę po. Badania progesteronu nie robiłam, ale mierze tempke i od wczoraj, czyli 15 dc wyraźny wzrost. Czy to może oznaczać że jednak owulka była? Czy wzrost temperatury w drugiej fazie cyklu może wystąpić mimo że nie było owulacji? |
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
Hej! jestem tu zalogowana od niedawna! Mam dziewczyny taki sam problem co wy...już od roku z mężem staramy się o dzidziusia ale nie wychodzi...ostatnio byłam u ginekologa pn. miałam nieregularne cykle i osiągłęło to 47 dni w cyklu poszłam...doktor mi zrobił usg wszystko jest ok zapisał mi luteine naregulację cyklu kazał zrobić badania hormonów no i po kolejnym cyklu idę do niego między 10-12 dc na dalsze konsultacje chyba zrobi mi monitoring cyklu... czasami jest oki jestem silna ale czasami już nie wytrzymuje...jestem nianią rocznej dziewczynki jak idę z nią na spacer do parku widze pełno mam z wózkami czuje się jak w mrowisku...też bym chciała być taaką mróweczką...czasami z bezsilności płacze jestem zła na cały świat dlaczego tak jest nic złego nie robię a tak się dzieje???!!! no nic mam nadzieje że razem będziemy się wspierać i w tym miesiącu nam się uda bo jak nie to...
![]() ![]()
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie na USG powinno być widać, czy była owu, ale tak na prawdę 100% pewności nigdy nie ma, zwłaszcza jak pani się sama przyznała, że nie ma pewności (może ma świadomość, że ma słaby sprzęt). Poza tym, żeby mieć jako taki obraz dobrze by było zrobić kilka USG, np 2 dni wcześniej, sprawdzić, czy pęcherzyk w ogóle był i jaki. Z drugiej strony, objawy, które obserwujesz (śluz, skok tempki) też nie są gwarantami, że owu była. I na ich podstawie nie można wyznaczyć dokładnego dnia owulacji (stąd nie wiadomo, czy jeśłi była to tego 13 dc czy wcześniej, później raczej nie skoro nie było pęcherzyka na USG widać). Taki niestety mamy skomplikowany ten nasz układ rozrodczy .. No ale, jeśli owu była, a pani nie widziała pęcherzyka, to jest szansa, ze już pękł przed USG. Tyle, że mógł to zrobić np 12 dc albo i wcześniej.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-13 o 19:34 |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutko i pisz częściej:P BUŹKI
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda nie jestem nianią i znacznie krócej staram się o dzidziusia, ale też bym juz chciała i czasami sobie popłakuje jak mi okres przyjdzie. |
|
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Lunao Z tego co pamiętam to ta moja mieszanka o.Klimuszki na zrosty ładnie odbudowuje endometrium, podawałam jakiś czas temu skład. Jeśli nie znajdziesz to Ci wpisze jeszcze raz.
Właśnie je popijam, po drugim czy miesiącu picia to mi już nawet smakują ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [QUOTE=pszczoua;34685709]Może któraś z was się orientuje czy ginekolog zawsze zobaczy czy była owulacja jak jest już po? Ja, o ile miałam owulke, to była ona prawdopodobnie w 13dc, wtedy też z rana było przytulanko Kochana jedynym 100% dowodem na to, że tym razem owulacja była jest ciąża A cała reszta to jedynie prawdopodobieństwo większe lub mniejsze, że będzie owu, tak mi już kilku lekarzy powiedziało i nawet ten z kliniki bezpłodności
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinna najpierw poobserwować chyba dokładniej jeden cykl - kilka usg co 2-3 dni, żeby sprawdzić, czy ten pęcherzyk w ogóle jest i jak wygląda. A no i nie wiesz, czy owulka była po lutku .. chyba, że miałaś monitoring? Bo skoki tempki nie świadczą, że owu na 100% była ... ja właśnie u siebie podejrzewam LUF i może mi gin w końcu monitoring zrobi ..
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem tylko że luteinę wcześniej miałam przepisaną właśnie ze względu na cykle bezowulacyjne (w 9 czy 10 dc brak pęcherzyka dominującego). Biorąc ją już 3 cykle poszłam do kontroli (w 14dc) i był piękny pęcherzyk 23mm, także pomogło widocznie. Zresztą wydaje mi się że luteina nie jest takim poważnym lekiem jak CLO, dlatego zastanawiam się czy wbrew zaleceniom mojej pani dr brać narazie tylko luteinę od 17dc a z clo dać sobie jeszcze spokój.
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Clo z tego co pamiętam powoduje właśnie wzrost pęcherzyków, jeśli Twoje rosną same bez problemu to Clo może Ci spowodować ciążę mnogą czy jakieś poważniejsze skutki to nie wiem ...
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Można by powiedzieć że do Was wracam, bo wczoraj miałam zabieg. Ale ja nie będę się starała od razu chcę poczekać, dla mnie to za dużo. Fasoli przestało bić serce... czyli te krwawienie które miałam od tygodnia były zwiastunem. W niedziele dostałam skurczy, w pon do szpitala i już było wiadomo. A w sobotę jeszcze widziałam serce. Więc trzymam kciuki a Was i żeby Wam się udało nie tylko zajść (bo to dopiero połowa sukcesu) ale także donosić zdrową ciąże. |
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie jesteś sama w swoich staraniach zobacz ile nas tu jest ja np staram się już 9 cykl ale nie łamię się najważniejsze to pozytywne myślenie ![]() Cytat:
Zaglądaj do nas częściej w takim razie A le dziś paskudnie od samego rana no dosłownie nic się człowiekowi nie chce tylko pada i pada kiedy w końcu będzie słoneczko |
||
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Ale co tam, mój Tż za pobłażliwy, to ja musiałam zrównoważyć
ale wiesz to nawet nie chodziło o pilnowanie, tylko on był strasznie chamski

i może mi gin w końcu monitoring zrobi ..