|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() Jeśli nie masz parcia to możesz faktycznie odpuścić, aczykolwiek dalej nie zabezpieczając się ![]() Myśle że warto coś brac i powoli to leczyć, ale nie pod żadną presją. Tym bardziej jeśli po lekach będzie coś nie tak ![]() Cytat:
nawet mojej siostry przyjaciółka lezała ze mną i zleciały sie jej siostry z kolezankami a ja musiałam udawać że mi nic nie jest i tak sobie leze nie wiadomo czemu.. dodam ze znam je od dziecka i mieszkają na moim i TŻ osiedlu, wiec gdyby sie dowiedziały to masakra Cytologie miałam zrobić przed ciążą, ale nie zdążyłam. Potem miał mi gin zrobić ale sie wszystko inaczej potoczyło. Miałam isć w tym cyklu ale podobno robi sie do 18dc a ja najwczesniej moge isc w piatek czyli moj 22 dc co o tym myslicie? Miałam robioną 2 lata temu i wyszła mi 2 gr. bo zawsze miałam rozne infekcje Nie wiem czy isc w tym cyklu czy czekac do nastepnego? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle, że ja pracuje w centrum handlowym i stoisko musi być czynne a kolega co jest ze mna jest na drugim punkcie na zastępstwie a ogolnie firma jest z krakowa.....wiec nie moge sobie na nic pozwolic...ale siedze caly czas i nic nie robie by sie nie nadwyrezac |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
No to siedź i rozluźnij się. Ja w żadnym wypadku Cie nie oceniam, i mam nadzieje ze jeszcze dzis napiszesz nam że wszystko ok
Nie bierzesz luteiny lub dupka prawda? Dlatego to moze byc brak progesteronu
|
|
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nic nie biorę. Byłam na dwoch wsumie wizytach na jednek na becie a na drugiej z wynikami i po skierowanie na kolejne badania...ale sama z siebie zaczełam brac falvit |
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
No to napewno teraz lekarz przepisze Ci progesteron w formie luteiny lub dupka i będzie wszystko ok
|
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie zapomnisz to daj znać, bo my tu wiesz, przeżywamy
![]() lece oglądać meczyk Czechy tak wypruły na początku że w sobote nas zmiotą heh
|
|
|
|
#2768 |
|
Raczkowanie
|
Nie no kochane dam Wam znać...co ja bym bez was zrobiła
Dziekuje Lunao |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam napisać że przyszły mi dzis testy ciążowe, zrobiłam jeden odrazu zeby zobaczyć czy HCG mi spadło no i na szczęście ( co dziwnie brzmi) jedna kreska
Reszta testów bedzie musiała troche sobie poczekać w półce I własnie kurier przyniosł mi buciki.. ah uwielbiam kupować szpilki mam chyba 40 par i nigdy mało. W polowie nie chodze, albo wogole nigdy nie byłam, dlatego dobrze ze TZ mnie tak kocha ![]() jeszcze wczoraj mi przyszło dopełnienie do pufy takiej wiecie jakiej i juz nie jest taka zflaczała tylko znów prze wygodna.. myslalam zeby dopelnic bo jak bede w ciazy to mi sie bardzo sprzyda kiedyś.
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj się najeździłam rowerkiem po pracy, kilka spraw do załatwienia na mieście miałam - ile luuudu Czechów ile TŻ mi obiadek ugotował, ukochaną rybkę i nawet wycisnął świeży sok z pomarańczy i koktajl z truskawek, aż spytałam czy dalej będzie tak się troszczył i taki miły był nawet po 9 mc jak już nie będę w ciąży sesese
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
jest gorzej...teraz krew leci;/ ;(
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu tylko nie panikuj wiem że mi łatwo pisać ale nie stresuj się kochana a nie możesz wyjść jakoś wcześniej z pracy nic nie da się zrobić. Jedź jak najszybciej do tego szpitala ja trzymam mocno kciuki za Ciebie
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nie moge......bo inaczej jest kara 6tys zł i to ja bede musiala zaplacic;/ jeszcze jakies 50 min i juz wyjde teraz siedze i nie wstaje i nic nie robie by nie pogorszyc sytuacji.....boje sie jak diabli |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak bardzo nie lubię czytać, że któraś z Was traci fasolkę. Tfu, tfu... Na prawdę mnie to boli jakbym to ja była. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
pamietacie mnie jeszcze? chwilke mnie nie bylo, ale chyba moge do was wrocic, co? nadrabialam pare stron prawie godzine: rozpisalyscie sie![]() Cytat:
w sumie tej @ nawet nie odczulam Widze,ze zdeterminowanie do dzialania jest i to wielkie;d zazdroszcze determinacji TZta! ![]() ciekawe co tam z kasiaczek89 .. oby wszystko bylo dobzi.. jak tylko bedziesz to pisz! Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-06-13 o 00:18 |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam z naszą Kasią mam nadzieję że się odezwie szybko do nas i napisze co i jak. A jak wrażenia po meczu my z Tż oglądaliśmy z wielkim zainteresowaniem i byliśmy w szoku że tak dobrze grają |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze ciekawe co z tą Kasią.. miała się odezwać wczoraj, pewnie ją zostawili na obserwacje ![]() Co do meczu.. no dobry mecz, emocje niesamowite a ile przekleństw ![]() Oglądaliśmy z moją mamą komentujący mówią "ciekawe jak ludzie przed telewizorami" a moja mama "klne k**wa m*ć a coo!!!" hah zaraz moja mama mowi "k**wa m*ć" a pokazują piłkarza w zwolnionym tempie jak mowi dokładnie to samo śmiechu byłoOgólnie mój TŻ obrazony bo 1:1 to zaden wynik. Ja tez ani sie ciesze ani smuce. Taka prawda że pierwsza połowe ruski robiły nas jak chciały.. a nasi biegali byle gdzie, wogole nie mogli piłki utrzymać. W drugiej połowie ruski sie zmeczyly a nasi sie spieli i w koncu grali jak drużyna ![]() Efekt 1:1 Gdyby nie spalony wygralibyśmy.. To nie tylko był mecz, tak naprawde gdybysmy przegrali to byłaby porażka i wstyd dla kraju bo nie chodziło tylko o piłke nożną ale tez o podłoże moralne. Jeszcze sku**ny maszerowali sobie jak u siebie niosąc czerwone flagi z swastykami popierające mordowanie polaków nie dziwne że dostali po łbie, ale jak zawsze to Polske obsmarują taka moja skromna opinia ![]() Cytat:
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-13 o 07:49 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Ja wczoraj pozno wrocilam i od razu padlam z tego stresu. Ogolnie pan powiedzialo, ze jest dobrze ale mam nadrzerke i mala torbiel na prawym jajniku. ale kosmowka dobrze, krwiakow nie ma...Nie bylam jeszcze na usg wiec pan mi pokazał zarodek i......bijace serduszko
az sie ja glupia poplakalam...zarodek ma 7mm. serduszko bije miarowo dobrze wiec z maluszkiem jak najlepiej...mam sie oszczedzac i przepisał mi duphaston 3x1tabletce.kochane dziękuje Wam za pomoc i te kciuki które pomogły...ale musze w ciagu tygodnia dotrzec do mojej Pani doktor.Kochane co ja bym bez was zrobila |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ale mi ulzyło
Najwazniejsze ze wszystko ok i tak jak mowilam poprostu teraz bedziesz zazywac progesteron
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
wiem kochane moje...dlatego ide do lekarza i biore L4 bo maluszek najwazniejszy....ale kurde tak sie balam ze jak dojechalam na pogotowie to juz plakałam....
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Kasiaczek jak dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Idź na zwolnienie, w domu to zawsze inaczej, poleżysz sobie posiedzisz kiedy chcesz, a w pracy jak to w pracy. Spiętym trzeba byc, jeszcze jak masz do czynienia z klientami to już w ogóle. Sama mam taką pracę, i czasami jak już widzę że wchodzi następny klient najchętniej zamknęłoby się drzwi. Szef mój wie o mojej ciąży, a dzisiaj co chwilke mnie woła, żebym mu coś podliczyła, a ja tak siadam wstaję, siadam wstaję. Co za chłop. Nie chce mu tak zwracać uwagi, ale w końcu będę musiała.
I wiecie co dziewczynki jak z maluszkiem będzie wszystko dobrze na następnej wizycie, a oby tak było to powiem lekarzowi, że chce L4. Po co pracować jak i tak umowa mi się rozwiązuje. Jaka u Was pogoda? Bo u mnie pada i chłodnawo |
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki,
Cytat:
U mnie pogoda do dupki, pada, szaro, buro, aż mi się zwlec z łóżka nie chciało u mnie w pracy nie wiedzą, że jestem w ciąży ale za dwa tygodnie ide na urlop związany ze ślubem i podróżą poślubną to jak wrócę mam zamiar powiedzieć
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od rana słońce, ale właśnie sie pogoda psuje
![]() A ja taka chora, ledwo żyje i zaraz do szkoły
|
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiaczek89 Uff... ulga, dobrze że wszystko jest ok...
Ja wczoraj skończyłam pracę 0 20 i chcieliśmy z Tż iść na strefę.. a tu zonk, strefa już od 2h zamknięta... więc meczyk oglądaliśmy w domu z moimi rodzicami... Mi wynik 1:1 nie odpowiada... , grali dobrze, lepiej niż z Grekami więc myślałam,że wynik będzie lepszy.. w sobotę z Czechami tylko zwycięstwo ![]() A co do pogody to u mnie ciepło tylko niebo takie raz mleczne, raz niebieskie... ale słoneczko świeci ![]() W weekend podobno ma być ładnie i cieplutko ![]() IsiaG- tęskniłyśmy! Ostatnio właśnie o Tobie myślałam,zastanawiając się czy @ do Ciebie przyszła... no i widzę,że przyszła... :/
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-13 o 10:21 |
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
witam !!
widzę, że wy ranne ptaszki, o matko, a ja dopiero wstałam. ale mieliśmy pracowitą noc, nogi w górze były, także może coś się wykluję ![]() mecz też oglądałam i podobnie jak Dzastin08 jestem trochę rozczarowana wynikiem. |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi własnie płyta "DVD TANIEC BRZUCHA - ZRZUĆ 2 KG W CIĄGU 7 DNI" to taki połączony taniec brzucha z ćwiczeniami. Mam zamiar dużo ćwiczyć jak tylko skończy się sejsa czyli za tydzień
a dzis sie tak stresowalam ze całą noc praktycznie nie spałam
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
i dziewczyny mam pytanie, czy paracetamol albo nurofen można brać w ciąży?
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czym się tak stresowałaś? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

.
Bo fajnie mi sie robi na serduszku jak widzę kobiety w ciąży albo takie małe bobaski. To jest ok, ale dzieci rosną. Taki 7latek czy 10latek to już nie taka słodycz. Sama nie wiem. Mam 1 dziecko, więc nie mam takiego strasznego parcia na potomka. Na razie niech się toczy swoim torem, jeszcze nie muszę decydować. Ani się zabezpieczać
. Ale jest mi smutno, że nie wszystko jest w porządku. ech...

Jakieś dwa miesiące temu znów mi wyszła zła cytologia

Czechy tak wypruły na początku że w sobote nas zmiotą heh