Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 07:12   #1771
Kasia_11_83
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Jutro wizyta, więc podpytam lekarza czy jest możliwość posłuchania serduszka bez USG u niego. Jak nie, to chyba szybciutko pobiegnę prywatnie do jakiegoś doktorka, bo mam jakieś dziwne przeczucia, że coś jest nie tak. Tzn wiem że dzidzia żyje, ale mam wrażenie jakby jednak była jakaś "awaria"
Hey, hey!!! Co to za wymysły z "awarią". Awarie to będziesz miała jak nie przestaniesz głupot wygadywać

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
a ja wcinam pół ananasa - byłam dzisiaj w biedronce i akurat był jakiś przekrojony - taaaaaaaaaak pięknie pachniał, że musiałam kupić - same rozumiecie prawda??
Rozumiemy, oj jak dobrze Cię rozumiemy. Do mnie czasami jedzenie mówi: "mamo zjedz mnie"

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
nie ma zadnej awarii!!jest napewno wszytsko ok!!
no jasne
a to moje dzisiejsze zakupy kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy ) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.
zaraz porodowka
Jaki śliczny malutki brzuszek. W porównaniu do mojego jest mini No ale dzieli nas dwa tygodnie, a to (moim zdaniem) dla brzuszków dużo. Fajne zakupki, jeansy przypadły mi do gustu Uwielbiam takie obcisłe jeansy i mega biodrówki

Ja porodówki nie oglądam, bo płacze jak głupia i później głowa mnie boli

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dom gotowy ale jednak troszke by tam trzebabylo zrobic bo klinkier odpada,dwa okna maja szyby do wymiany,łazienki stare,plytki w kuchni tez,plotu nie ma a do przedszkola 1 km bym musiala pieszo chodzic...ale miejsca masa,wynajelibysmy gore na poczatek a my scisnalibysmy sie w 2 sypialniach a salon z jadalnia jest taki mega ze na jednej scianie byla by czesc bawialna....ale nie daja nam tyle kredytu,20 tys za drogo ale jak do porody nie sprzedadzą go to wtedy jak bliźniaki będą na 6 osob kredyt nam dają

kredytu,wozek za psie poieniadze,maxicosi da mi znajoma a dzis do wozka dostalam karton ciuszkow wielkosci piekarnika za darmo do pol roku!!!!!!!!!! auto bylo by latwiej kupic jakbysmy cos mieli na oku a w miedzyczasdie te volvo sprzedali ale chyba az tyle szczescia nie mam :P
nam tez w pl szlo ciezko,moj jezdzil za granice czasem to jakos szlo ale normalnie to nie mialam na pampersy czasem tak trafilo i uzywalam pieluch,maly czesto chorowal i pojechalismy...niby na chwile a teraz zostajemy.Czego sie nie zrobi dla dzieci,ja tesknie,nie podoba mi sie tu chociaz tu z wszystkim łatwiej ale cos za cos....

A ja znow wymiotuje,wudac taka cena za moje upragnione córcie :P
Piękny ten domek, więc kibicuję, żeby udało się załatwić kasę
Jak już będzie wasz czekam na więcej fotek, bo kocham oglądać domy, blogi budowlane, itp..

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witam!! ja już w domku u rodziców więc trochę więcej czasu mam..... za 2 dni ślub!! sukienka jest, buty są, tż też wszystko ma więc gotowe obrączki już ja mam na miejscu więc nie będę się martwić że tż zapomni tak się śmiałam ze stresu nie ma, ze luzik.... a jak zobaczylam tż w garniaku!! maaaaatko powazna sprawa! wychodze za maz!! ale sie ciesze !!
ok wracam do nadrabiania Was bo jak zwykle duzo tego
Gratuluję pannie młodej. Kochana jakbym zapomniała w sobotę (bo mi ciąża oprócz pęcherza bardzo często uciska mózg) to wszystkiego najwspanialszego i dużo miłości. Bo ona jest najważniejsza

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hehe,ale się nagłowiłam czemu pizza durnota ze mnie
A nick pochodzi od psa o imieniu Peper,którego mam w avatarze. Niestety odszedl 31 marca do psiego nieba i chyba muszę zmienić to zdjęcie bo ciągle mi smutno jak na nie patrze.
Jejku wspólczuję, ale doczytałam, że psiak i tak nie mógłby zostać przy maleństwie.. Ja też mam pieska - buldożka i kocham ją nad życie. Ta rasa bardzo mocno zżywa się z właścicielem i ona nie odstępuje mnie na krok. Ma dopiero niecałe 2 lata, ale nie chcę nawet myśleć, że kiedyś będzie musiała odejść..

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hehe wiem ja ytez czekam chyba jak tz przyjedzie normalnie wezme od niego tel i wtedy zrobie bo ten cholerny kabel mi sie zawieruszyl..moge wstawic zdjecie sprzed dwoch tyg

to byl 16 tydzien
Chudzinko a z czego ten brzuszek ma wyskoczyć. Ciesz się świetną figurą dopóki możesz, a brzuszek jeszcze wyskoczy

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Kasia gratulacje coreczki

Madzius super ze z maluszkiem wszystko ok nie martw sie wazne ze dzidzius zdrowy a plec poznasz za 4 tyg ja jeszcze 2,5 mam czekania a tak mi sie dluzy

Czarnnamadonna ale Ty wysoka i chuda i jak sie wypiac probowalas bosko

Lonia sliczny brzusio

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

A u nas moj M. ma 177cm wazy 90 kg (tylko u niego sam miesien, jak przystalo na bodybuilder and personal trener) ale nie ma tendencji do tycia i musi sie nameczyc ad waga.
A u mnie za to na odwrot tendencje do tycia mam taka ze musze biedna uuwazac co i ile jem
Piszecie o wadze TŻ. Mój (jako sportowiec) nigdy nie miał problemów z wagą. Ma 180 cm i około 75-78kg. Z racji tego, że przebywa wśród samych olbrzymów ( bo ręczniacy muszą być wysocy) wydaję się mały. No ale on jest skrzydłowym i jego rola to szybkie bieganie po boisku Ja mam 164cm, więc super sie dobraliśmy, bo mogę śmiało każde buty założyć, a i tak jestem niższa. Może kiedyś wam pokażę mojego męża?!
A wczoraj jak wrócił to mówi, że musi zacząć na siłkę chodzić, bo mu brzuch wyskoczył
Faktycznie jego ciało się zmienia, ale jak ktoś trenuję od 12 roku życia i nagle przestanie to tak bywa.. Zresztą widzę po sobie..

Edytowane przez Kasia_11_83
Czas edycji: 2012-06-14 o 07:15
Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:42   #1772
aerien83
Zadomowienie

Czeeeść

Jaki dziś pochmurny i duszny jednocześnie dzień, ledwo się wykąpałam już czuję się upocona I plecy mnie bolą, coraz trudniej ułożyć mi się do snu.
Wczoraj do późnego wieczora czytałam "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" i jakieś 100 stron do końca mi zostało, więc pewnie dzisiaj doczytam. Fajna książka, ale żeby szał, to nie - może dlatego, że dość wcześnie rozwiązałam zagadkę Ale fakt, jak akcja się rozkręciła to już potem czyta się sama, więc śmiało mogę Wam polecić

Kasiu raz jeszcze gratuluję córeczki, fajnie, że imię już macie wybrane, my wciąż oscylujemy pomiędzy dwoma. Ale dwa to już małe piwo i na któreś na pewno się zdecydujemy Emocje już pewnie opadły u Ciebie, a teraz ja zaczynam się denerwować przed jutrzejszą wizytą. Mąż idzie ze mną i po raz pierwszy zobaczy swoje dziecko na usg

Marti słodki brzusio i spodnie fajne tunika jaka tania

Czarnamadonna super wyglądasz chudzinko, brzuszek już się zarysowuje, więc spokojnie widzę, że też lubisz trampki

Peperonik ładny brzuszek

Lonia jakie ciało super, brzuszek już spory I gratuluję udanej wizyty

Co do chrzcin, to mąż naciska, żeby jak najszybciej, to jest w Boże Narodzenie - mnie to obojętne, byleby w jakieś knajpce ten obiad.

Miłego dnia Wam życzę, ja już pierwszą inkę dziś wypiłam, nadrabiając Was
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:44   #1773
musso4
Zakorzenienie

dzisiaj zaczynam 17 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01635.jpg (72,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-06-14, 07:48   #1774
musso4
Zakorzenienie

ja chrzciny planuję jak będzie ciepło, tzn. maj/czerwiec , Klaudii chrzciny były w lipcu, a urodziła się w październiku, już trochę za duża była i marudziła w kościele, też chcieliśmy zrobić w okolicach maja, ale w styczniu u teścia wyklyli raka płuc, choroba... pogrzeb... nie było głowy wcześniej...
Stary 2012-06-14, 07:57   #1775
weronika23
Zakorzenienie

koffane dopiero nadrabiam mam 10 str wczoraj mialam jazde z gabi jak jechalismy uspilam ja o 13 i cooooo babcia i prababcia sobie polulaly i moje dziecko wstalo o 17 godz 23 a ona ani mysli spac mi sie oczy zamykalay tz zasnal na podlodze wkurzylam sie i odblokwalam bujaki i lulalam w lozeczku przez godzine zeby zasnela i nocccc szkoda mowic budzila sie poplakiwala ale sie wcale nie dziwie pooo takim spaniu w dzien

martiiiiii czarnamadonnna ale wy laski ja mam 160 i waze juz 54 i jaki mam brzuchol a wy taaaakie zgrabniutkie

gratuluje udanych wizyt ktora wyberaka taaakie sliczne imie bo nie pamietam ale taaakie slodziachne

chrzest gabi maialam na swieta teraz tez bym chciala ale rodzice w 2 dzien swiat maja 30 lecie slubu wiec przelozymy na styczen ja chce jak najszybciej jak dziecko duuuzo spi gabi miala wlasnie pore spania o 11 i wtedy byl chrzest i nawet nie zaplakala

dojotka tz na brzuch
martiiii dziadki
madzia dobrze pamietam nie pokazali ci bobasa a tooooo lobuzy

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

T'ai nieee wiem ja jak odstawialam to zmniejszal mi dawke i pewnie na twoim miejscu np balabym po 1x2 i patrzyla co sie dzieje nie wiem czy takie szzybkie odstawienie jest dobre
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:05   #1776
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Będziemy mieli córeczkę
super !!!!! sezon na córeczki uważam za otwarty mam nadzieję, że i u mnie będzie hah ;dd
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja jestem zawiedziona- nie miałam dziś usg. Także nie widziałam mojego maluszka, nie wiem jakiej jest płci.
Wiem najważniejsze- że wszystko z nim w porządku , posłuchałam serduszka i tyle.
Szyjka u mnie też zamknięta, wszystko w porządku. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz. Przytyłam 5 kg od początku ciąży.
Tańczyć w ciąży można śmiało, tak jak pisałam, bez żadnych podkoków i szaleństw
Ze względu na te moje plamienia po zmniejszeniu dawki luteiny mamy szlaban na seks, mam brać luteinę tak jak do tej pory, za parę dni spróbować zmniejszyć dawkę i jak nie będzie plamień to mam odstawić w ogóle.
Kolejną wizytę mam 11 lipca i wtedy będzie usg połówkowe.
ciesze sie, że wszystko jest ok !! Najważniejsze, że serduszko bije
Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość

Kochane,
Właśnie przyszy do mnie poczta wyniki z tej poradni genetycznej

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ale dzis mnie TZ wkurzyl;/ wiecie co mi powiedzial, ze moj brzuszek wyglada jak u "zapuszczonej" dziewczyny ktora ciagle je;/ ze nie widac ze to ciazowy;( glupek On jest;/ powiem Wam ze mi sie przykro zrobilo jak powiedzialam ze Go juz nie lubie i ze ma isc jutro do pracy bo mnie wkurza to mowil ze zartuje;/
Zabiłabym ...

Pisalyście o pająkach i robalach... ja mam arachnofobie niestety..
Co do wagi TŻ, mój mierzy 175cm ale ile waży ... hmm koło 70 chyba. Ale to mięśnie

Wróciłam niedawno od TŻ, wczoraj byliśmy z Teściową zobaczyć stadion ahhh jak to pięknie na żywo wygląda potem pizza, wróciliśmy koło pólnocy i nie umieliśmy dziś wstać hehe

Dziewczyny a czy gdzies pisze, że na klubie są nowe wiadomości? Czy trzeba wchodzić i sprawdzać? ---> okj już wiem, trzeba sobie subskrybować

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-06-14 o 08:08
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:12   #1777
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Jaki dziś pochmurny i duszny jednocześnie dzień, ledwo się wykąpałam już czuję się upocona I plecy mnie bolą, coraz trudniej ułożyć mi się do snu.
Wczoraj do późnego wieczora czytałam "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" i jakieś 100 stron do końca mi zostało, więc pewnie dzisiaj doczytam. Fajna książka, ale żeby szał, to nie - może dlatego, że dość wcześnie rozwiązałam zagadkę Ale fakt, jak akcja się rozkręciła to już potem czyta się sama, więc śmiało mogę Wam polecić

Kasiu raz jeszcze gratuluję córeczki, fajnie, że imię już macie wybrane, my wciąż oscylujemy pomiędzy dwoma. Ale dwa to już małe piwo i na któreś na pewno się zdecydujemy Emocje już pewnie opadły u Ciebie, a teraz ja zaczynam się denerwować przed jutrzejszą wizytą. Mąż idzie ze mną i po raz pierwszy zobaczy swoje dziecko na usg

Czarnamadonna super wyglądasz chudzinko, brzuszek już się zarysowuje, więc spokojnie widzę, że też lubisz trampki

Peperonik ładny brzuszek

Co do chrzcin, to mąż naciska, żeby jak najszybciej, to jest w Boże Narodzenie - mnie to obojętne, byleby w jakieś knajpce ten obiad.

Z tym spaniem, a rczej zasypianiem mam to samo. po prostu "czuję" już brzuch jak np. przewracam się na drugi bok i coraz ciężej znaleźć mi wygodą pozycję. Na prawym boku w ogóle nie mogę spać, bo coś mnie pod żebrami uciska i czuję bicie serca.. A to była " nasza" pozycja ( z mężem). On z racji tego, że jest leworęczny i rzuca lewą ręką to b. boli go lewy bark (sport to zdrowie..) i nie śpi na nim już kilka lat. Tak więc on na prawy boczek, ja też i tak na "łyżeczkę" spaliśmy

Jakie macie imiona? Pewnie pytałam już, ale nie pamiętam

A za wizytę trzymam kciuki, będzie super i wrócisz równie szczęśliwa jak ja!

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Gratuluję i 17 t.c. i pięknego brzusia

weronika23 imię mojej córeczki Bo chyba tylko ja wczoraj dowiedziałam się płci Ciekawe co z pozostałymi dziewczynami????
Hey, Hey odezwijcie się, bo wizażowe ciocie czekają na wieści o waszych maluszkach

U mnie pogoda słaba, pochmurni i szaro.. Jadę dziś do pracy zawieść L4 i kawkę. Koniec roku szkolnego się zbliża więc młodzieży coraz mniej w szkole. Będzie czas na plotki

Mąż wrócił po 23 także jestem szczęśliwa, że nie będę już sama Stęskniłam się za tym moim słodziakiem.

Today_tommorow też chciałabym zaproszenie do klubu Wiecie jakie te baby w ciąży są ciekawskie

Stary 2012-06-14, 08:22   #1778
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie pogoda słaba, pochmurni i szaro.. Jadę dziś do pracy zawieść L4 i kawkę. Koniec roku szkolnego się zbliża więc młodzieży coraz mniej w szkole. Będzie czas na plotki

Mąż wrócił po 23 także jestem szczęśliwa, że nie będę już sama Stęskniłam się za tym moim słodziakiem.
weeeeź... nie mogę patrzeć na tą pogodę... chce mi się teraz tylko leżeć i nic więcej

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:29   #1779
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
to byl 16 tydzien
Czarna jaka Ty chuda
A nogi do nieba i brzuś już widać

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja dzis mialam wizyte, mamy 17 tydzien dzidzia ma okolo 15 cm, pomachaal mi dzis raczką tak słodko, ale nie pokazala nam co chowa miedzy nozkami, dzidzius byl tak ulozony ze nie dalo sie zobaczyc, mam nadzieje ze na nastepnej juz bedzie , nastepna mam 11 lipca to juz bedzie 20/21 tydzien, wiec juz licze na odkrycie
Super że wszystko ok
Szkoda, że dzidzia się nie ujawniła
I znowu będziemy miały wizytę w ten sam dzień

Cytat:
weronika23 imię mojej córeczki Bo chyba tylko ja wczoraj dowiedziałam się płci Ciekawe co z pozostałymi dziewczynami????
Hey, Hey odezwijcie się, bo wizażowe ciocie czekają na wieści o waszych maluszkach
No z wczorajszych wizyt tylko chyba Ty poznałas płeć
Ja nie miałam usg, Loni dzidziuś się nie ujawnił, a Anett się nie odezwała jak u niej, czy poznała płeć drugiego dzieciaczka

Cytat:

Dziewczyny wszystkie macie śliczne te brzuszki
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:30   #1780
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzis mialam wizyte, mamy 17 tydzien dzidzia ma okolo 15 cm, pomachaal mi dzis raczką tak słodko, ale nie pokazala nam co chowa miedzy nozkami, dzidzius byl tak ulozony ze nie dalo sie zobaczyc, mam nadzieje ze na nastepnej juz bedzie , nastepna mam 11 lipca to juz bedzie 20/21 tydzien, wiec juz licze na odkrycie
Mam zrobic sobie narazie mocz, i brac furagin na ten pecherz , no i mam zwolnionko na 1,5 tygodnia zebym sobie odpoczela, bo mowilam ze mam problemy z kregoslupem ale ginka mowila ze to normalne i tak ma byc, wszystko sie rozciaga, miednica , biodra tez moga bolec. Termin wedlug USG przesunal mi sie na 23 listopada. Nie przytylam nic od osttaniej wizyty wiec waze tyle samo 57,5 kg takze poki co mam 3,5kg na plusie od poczatku ciąży.
A tu zdjatka mojego ubranego i rozebranego brzuszkato gołe robione wczoraj a to ubrane dzisiaj najlepsze sa moje skarpety;p
Załącznik 4726129
A to kawał dzieciaczka! Super że jest ok wszystko. A brzusio słodki

Cytat:

Peperonik ładny brzuszek

To u nas normalne. Wszystkie sie zamatrwiamy. Wszystko będzie dobrze- zobaczysz

Cytat:
Grauluję Cudny brzusio!

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:31   #1781
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
weeeeź... nie mogę patrzeć na tą pogodę... chce mi się teraz tylko leżeć i nic więcej
Podobno weekend ma być słoneczny z wysoką temperaturą, ale zobaczymy jak to będzie.. Oby Chciałabym już wygrzać cielsko

W ogóle jestem zdziwiona, że na Ukrainie mają takie upały po trzydzieści kilka stopni

madzius90 powiedz mi czym gin sprawdzał Ci bicie serduszka?? Bo tak się zastanawiałam i nie wiem (pewnie idiotyczne pytanie)

zapomniałam wam napisać najlepszego! Z tych emocji i szczęścia ZAPOMNIAŁA ZAPŁACIĆ ZA WIZYTĘ!! Już drugi raz Z tym, że wtedy zorientowałam się w samochodzie, wróciłam i zapłaciłam
Musze jechać jutro (bo przyjmuję w środy i w piątki) i zapłacić Ja to mam móżdżek mniejszy niż moja córcia

Stary 2012-06-14, 08:32   #1782
Lonia89
Raczkowanie

Ja mam teraz wolne od pracy do konca tego tygodnia i caly nastepny wiec bede was nadrabiac regularnie wiecej czasu wiecej siedzenia na forum, a tu musze na jutro napisac jeden rozdzial pracy magisterskiej a jestem w czarnej dupce;/, musze sie spiac i napisac, ale niemma weny bo taka pogoda okropna leje i leje i leje cala noc i teraz caly ranekbez ustanku. Ale jest jeden plusik mąż zaraz wroci z pracy i spedzimy sobie caly dzionek razem, pracuje jako kierownik budowy drog wiec w taka pogode jego brygada nie moze pracowac bo sie zwyczjanie nie da w takim deszczu i ma wolne jak fajnie.

musso4 - podbne brzuszki mamy wkoncu ten sam tydzien

Jesli chodzi o mojego Meza, to on wazy jakos 74kg przy wzroscie 176, to jest taki normalny, ale brzuch ma;p jest sie do czego przytulic , spodnie nosi pod brzuszkiem;p a jak szukalismy spodni garniturowych to w jednym sklepie pani mu powiedziala, ze ma "delikatnego maciucisa" jaki byl wkurzony;p no ale co zrobic jak mam, zreszta on sporo przytyl bo jak sie poznalismy to wazyl 64 kg to byl huhereczko, ale na moich objadkach na studiach przytyl 10 kg i wyglada boosko;p ,moze sie pochwalimy tymi naszymi chlopami?;D foto zarzucimy.

Dziewczyny kupujecie jeansy ciazowe, bo misie wydaje ze na lato to raczej odpadaja nie ma gdzie smigac, raczej leginsy, tylko jakie, narazie mam czarne i dwie pary takich ala jeans...i w tym mi najwygodniej no ispodnie pumpy tez, ale chcialabym kupic jakies fajne leginsy... pelno tego na all ale nie wiem na co sie zdecydowac, zamawiala ktoras z was osttanio jakies? niech pokazuje moze cos zaczerpne?

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:40   #1783
karolamankowa
Zadomowienie

Dzień Dobry Słodziutkie

Mój TŻ ma 192 cm i waży coś koło 100 kg, ale wyglada szczuplo
I jest zawodowym łasuchem na lody i inne słodkości, co jest wiecznym powodem mojego gderania
Bo ja słodycze jem tylko w niedziele ale że tak rzadko, to czasem zapominam i wcale nie zjem
Ze słodkości mi najbardziej smakują kabanosy

Landi,
Chudzielcu, kto tam by na twoje skarpety zerkał

Kasia,
No to sie będzie działo dzisiaj...żebyście przypadkiem Nelci sisiaka z rozpędu nie dorobili
Stary 2012-06-14, 08:40   #1784
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno weekend ma być słoneczny z wysoką temperaturą, ale zobaczymy jak to będzie.. Oby Chciałabym już wygrzać cielsko
No własnie tak zapowiadają, aż byłam w szoku, bo zazwyczaj to jest tak, że w tygodniu jak siedzimy w pracy to jest ładna pogoda, a na weekedn się chrzani
A tu odwrotnie

Cytat:
madzius90 powiedz mi czym gin sprawdzał Ci bicie serduszka?? Bo tak się zastanawiałam i nie wiem (pewnie idiotyczne pytanie)
Nie wiem jak to się fachowo nazywa
Miała takie urządzonko, z jednej strony była sonda podobna do tej do usg dopochwowego, połączona kabelkiem (takim jak w telefonach stacjonarnych) z czymś co miało głośniczek. No i ginka przyłożyła mi tą sondę do brzucha, usłyszłam szybciutkie bicie maleńkiego serduszka i później jakiś taki szmer- to był odgłos przepływów pępowinowych i tyle wyszło, że serduszko bije 151/min

Cytat:
zapomniałam wam napisać najlepszego! Z tych emocji i szczęścia ZAPOMNIAŁA ZAPŁACIĆ ZA WIZYTĘ!! Już drugi raz Z tym, że wtedy zorientowałam się w samochodzie, wróciłam i zapłaciłam
Musze jechać jutro (bo przyjmuję w środy i w piątki) i zapłacić Ja to mam móżdżek mniejszy niż moja córcia
A lekarz się nie upomniał?
Przecież nic się nie stało, w ciąży to normalne

Mój TŻ ma 175cm (ja mam 172) i waży ok. 75 kg chyba
Pamiętam, jak się poznaliśmy to ważył mniej ode mnie (ja wtedy ważyłam 69 kg) i wyglądał jak chodzący patyk
No i chyba związek ze mną mu służy, bo trochę przytył i w końcu wygląda jak prawdziwy mężczyzna
No i oboje też lubimy pojeść

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-14 o 08:43
Stary 2012-06-14, 08:52   #1785
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Ok chciałyście zdjęcia to się zebrałam w sobie i zrobiłam.
Moje zakupy i mój brzuch w 20 tyg ciąży
Wiecie co? Czuję się już strasznie grubo. Chyba popadam w kompleksy.
Weroniczka Ty to taka chudzinka, brzusio śliczny.
Ja się czuję jak wieloryb? Jak mierzę ciuchy to masakra.

(ten goły brzuch to zdjęcie z wczoraj - mąż mi co tydzień takie robi )
ale ladniutki ten brzuszek, a figurka fajan tylko brzuszek widac. Alke jesli chodzi o to kupowanie sobie czegos to ja tez tak mma co przymierze to czuje sie w tym grubo dziwnie i okropnie , nic mi nie pasuje, wiec woel kupowac na all bo przynajmniej jak juz zamowie i mi przyjdzie to bede noszic;p

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:09   #1786
weronika23
Zakorzenienie

u nas tez p[ogoda do d.... leje i leje a ja chce isc po czeresnie i truskawy niunia dzis jakas maruda tz pojechal odebrac sprzet jeszcze myslimy nad kabina bo mamy 2 do wyboru

nadrobilam wszytsko dziewczynki sliczne brzuszki

martiiiii wspolczuje koffana ja myslalam ze wy jestescie wybudowani my jak juz kiedys pisalam przeprowadzamy sie do przybudowki juz nie moge sie odczekac ja mam cudownych rodzicow pokryli nam cale studia zrobili wesela a kasa z wesel nalezala do nas teraz tez pomagaja jak moga np siostrze dali dzialke o wartosci 75 tys do tego nie placi rachunkow bo mieszka z nimi i tata obiecal jej kupic okna bratu tyrez pomagaja splacaja kredyt obiecali dolozyc do auta bo jego cudowan zona mmu rozwalila i ma tooo w du..... zreszta oniej szkoda mowic od slubu widzialam ja ze 3 razy ale tooooo naprwde dluga historia

co do pracy ja pracowalam w banku i staralam sie odlozyc ile moglam tz pracuje u tescia w firmie ale zapiernicza od rana do wieczora bez aryfy ulgowej na razie mieszkamy u nich i tze nam pomgaja bo zbieralismy na budowe tez nie placimy rachunkow a obiady gotuje 2 razy w tyg ale na 8 osob a reszte tesciowa z budopwy zrezygnowalismy na rzecz przybudowki bo wszystko jest osobno i nie musimy brac kredytu

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

jaaa tez na all tz sie wczoraj smial z emnie bo jak przefchodzilam kolo lusterek to tylko patzrylam i narzekalam jak grubo wygladam

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

a nie chodzi czasem o ktg
Stary 2012-06-14, 09:10   #1787
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ale dzis mnie TZ wkurzyl;/ wiecie co mi powiedzial, ze moj brzuszek wyglada jak u "zapuszczonej" dziewczyny ktora ciagle je;/ ze nie widac ze to ciazowy;( glupek On jest;/ powiem Wam ze mi sie przykro zrobilo jak powiedzialam ze Go juz nie lubie i ze ma isc jutro do pracy bo mnie wkurza to mowil ze zartuje;/ wezcie Mu wpieprzcie! teraz juz mi troche przeszlo, ale dalej zla jestem troche;/
należy mu się

Cytat:

Zapomniałam o najważniejszym! Mogę wam oficjancie przedstawić moją córcię - będzie miała na imię NELA
Imię mamy wybrane od dawna, ale jak wiecie ja bardziej angażowałam się poszukiwania imienia męskiego Dla córci wybrał mąż, ale bardzo mi się podoba i niech już tak zostanie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić, że chyba czuje ruchy mojego maluszka!!!! Pierwsze poczułam na meczu Ukrainy po bramce Szewczenki, wczoraj na naszym wspaniałym meczu znowu czułam a dzisiaj to już co jakąś chwilę w pracy czułam. Ja to odczuwam jako takie delikatne puk puk a w samym dole brzucha - Wy też czujecie w dole czy niekoniecznie?

Cytat:
a to moje dzisiejsze zakupy kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy ) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.

zaraz porodowka

Cytat:

to byl 16 tydzien

Cytat:
Próba druga

uff udało się , poprzednie chyba miało za duży rozmiar

Cytat:

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
T'ai nieee wiem ja jak odstawialam to zmniejszal mi dawke i pewnie na twoim miejscu np balabym po 1x2 i patrzyla co sie dzieje nie wiem czy takie szzybkie odstawienie jest dobre
mi właśnie nic nie mówił
ale zastosuję się do waszych rad i dziś zaczynam 2x1 zamiast 2x2
tak spróbuję przez tydzień a potem 1x1
w razie "w" znalazłam jeszcze pół opakowania które schowam w szufladzie gdyby się okazało potrzebne

chrzciny - ja bym chciała na wiosnę uwielbiam wiosnę
ślub był w maju to może chrzciny też

zbieram się bo na 10 fryzjer a ja z mokrą głową siedzę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:10   #1788
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie jeansy ciazowe, bo misie wydaje ze na lato to raczej odpadaja nie ma gdzie smigac, raczej leginsy, tylko jakie, narazie mam czarne i dwie pary takich ala jeans...i w tym mi najwygodniej no ispodnie pumpy tez, ale chcialabym kupic jakies fajne leginsy... pelno tego na all ale nie wiem na co sie zdecydowac, zamawiala ktoras z was osttanio jakies? niech pokazuje moze cos zaczerpne?
ja mam jedne jeansy ciążowe i drugie spodnie w kolorze camel z takiego materiału jakby zamsz, ciężko wytłumaczyć i rybaczki kremowe, mam też leginsy, ale zakładam do długich tunik i sukienek, ale tylko w domu, juz pisałam, że w getrach na ulicę nie wyjdę tak jak w dresach (nawet takowych nie posiadam)
Stary 2012-06-14, 09:17   #1789
DeKajka
Zakorzenienie

No hej
Pogoda znowu jakas taka niewyjściowa .. leje od rana ..

Marti , Czarnamadonna , Peperonik , Lonia , Musso - brzuszki cudowne

Mój TŻet waga sie nie moze pochwalić .. przy wzroscie 174 wazy 58 . (teraz to mniej ode mnie ) ale na szczescie nie rzuca sie to tak w oczy .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:17   #1790
weronika23
Zakorzenienie

ja mam jeansowe srednio lubie lniane biale i drugie czarne na elelegancko i rybaczki lniane na lipiec beda juz dobre
Stary 2012-06-14, 09:18   #1791
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
a nie chodzi czasem o ktg
ale na ktg to przypinają takie jakby pasy, które wychwytują tętno malucha i skurcze macicy, a ja nic takiego nie miałam
No i na ktg jest zapis przecież, a ja też tego nie miałam

O coś takiego miałam: http://www.volos.com.pl/
Stary 2012-06-14, 09:27   #1792
weronika23
Zakorzenienie

http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...398306637.html a moze w tym stylu nie grube i powinny byc wygodne
Stary 2012-06-14, 09:31   #1793
landi0909
Zakorzenienie

Hej dziewuszki ja się dziś nie wyspałam, śniło mi się że mój pies wymiotuje. I w sumie do teraz nie wiem czy to był tylko sen

brzusio dziś znowu boli, ale jestem spokojna bo na 13 wizyta bez USG niestety, ale dostanę pewnie skierowanie na USG i poznam termin tego "kina"
Mam chyba milion pytań do lekarza, zapisuję je na kartce, bo nie spamiętam tego wszystkiego ja wogóle mam pamięć tylko do cyferek, mówili na mnie w rodzinie "żywa książka telefoniczna" no ale tak to jest, jak się ma mózg ścisłowca

Poznałam harmonogram moich egzaminów, w poniedziałek na 8 teoria, we wtorek na 14 praktyka. Myślałam, że praktyka będzie później, więc jestem szczęśliwa że tak wcześnie

U mnie też leje, od wczoraj. A i jeszcze mi się sniło że z mamą płynęłam łódką do domu (!) i złapała nas burza, a potem robiłam własne wesele u sąsiadów. ja to mam wyobraźnię...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:32   #1794
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witam!! ja już w domku u rodziców więc trochę więcej czasu mam..... za 2 dni ślub!! sukienka jest, buty są, tż też wszystko ma więc gotowe obrączki już ja mam na miejscu więc nie będę się martwić że tż zapomni tak się śmiałam ze stresu nie ma, ze luzik.... a jak zobaczylam tż w garniaku!! maaaaatko powazna sprawa! wychodze za maz!! ale sie ciesze !!
ok wracam do nadrabiania Was bo jak zwykle duzo tego
super, że wszystko zalatwione,

Cytat:
Próba druga

uff udało się , poprzednie chyba miało za duży rozmiar
śliczny brzuszek

Cytat:
Mam zrobic sobie narazie mocz, i brac furagin na ten pecherz , no i mam zwolnionko na 1,5 tygodnia zebym sobie odpoczela, bo mowilam ze mam problemy z kregoslupem ale ginka mowila ze to normalne i tak ma byc, wszystko sie rozciaga, miednica , biodra tez moga bolec. Termin wedlug USG przesunal mi sie na 23 listopada. Nie przytylam nic od osttaniej wizyty wiec waze tyle samo 57,5 kg takze poki co mam 3,5kg na plusie od poczatku ciąży.
A tu zdjatka mojego ubranego i rozebranego brzuszkato gołe robione wczoraj a to ubrane dzisiaj najlepsze sa moje skarpety;p
Załącznik 4726129

piękny, a skarpety?? sam seks

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dziewczyny czy jak dzisiaj mam 13 tydzień ciąży, to zaczęłam 14???

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:35   #1795
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
zapotrzebowanie jak najbardziej aktualne
brakuje mi tylko mleka w proszku od jutra rozpoczne poszukiwania po okolicznych sklepikach

to faktycznie samolotem bedzie Ci wygodniej w sierpniu
no ale juz niedlugo zobaczyc swoja dzidzie, na pewno wszystko jest w porzadku

Cytat:
No, u mnie praktycznie po burzy. Jeszcze leje, ale już nie grzmi

My chrzciny chcemy zrobić w Boże Narodzenie. Zobaczymy, bo jak urodzę w grudniu to raczej się nie wyrobimy

Mnie mój Kuba chyba skopał w miednicę, nie czułam nic, ale miednica boli strasznie wogóle jakoś mnie kłuje dziś znowu brzuchol, a ruchów nie czuję znowu. Wcześniej to co chwilę czułam, a od kilku dni słabiutko... 3-4 ruchy na dzień, to wszystko. Dziś raz czułam szkraba, a tak kocham te jego kopniaki

Jutro wizyta, więc podpytam lekarza czy jest możliwość posłuchania serduszka bez USG u niego. Jak nie, to chyba szybciutko pobiegnę prywatnie do jakiegoś doktorka, bo mam jakieś dziwne przeczucia, że coś jest nie tak. Tzn wiem że dzidzia żyje, ale mam wrażenie jakby jednak była jakaś "awaria"
Wszystko jest ok

Cytat:
nie ma zadnej awarii!!jest napewno wszytsko ok!!

no jasne

zaraz porodowka
Spodenki super, a brzuszek sliczniutki

Cytat:
hehe wiem ja ytez czekam chyba jak tz przyjedzie normalnie wezme od niego tel i wtedy zrobie bo ten cholerny kabel mi sie zawieruszyl..moge wstawic zdjecie sprzed dwoch tyg

to byl 16 tydzien
Ale ty wysoka, w sumie ja tez mam 170, ale nie jestem az taka chudzinka, a nogi super dlugie.

Cytat:
Załącznik 4726129

Cytat:
Brzuszek 1 klasa

Cytat:
ale na ktg to przypinają takie jakby pasy, które wychwytują tętno malucha i skurcze macicy, a ja nic takiego nie miałam
No i na ktg jest zapis przecież, a ja też tego nie miałam

O coś takiego miałam: http://www.volos.com.pl/
W uk to jest do kupienia, Today tomorrow, taki zakupila, ja wczoraj tez patrzylam i moze sobie taki kupie to bede mogla posluchac codziennie bicia serduszka malenstwa i bede spokojniejsza, te tansze czyli za ok 75 zl mozna uzywac od 20 tygodnia, wiadomo im drozszy tym wczesniej

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dziewczyny czy jak dzisiaj mam 13 tydzień ciąży, to zaczęłam 14???
Tak jestes w 14 tygodniu
Stary 2012-06-14, 09:36   #1796
weronika23
Zakorzenienie

oooo widzisz ja takim czysm nie mialam nic robione przez cala ciaze
Stary 2012-06-14, 09:37   #1797
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

14 tydzień

P

Szymonek
Stary 2012-06-14, 09:39   #1798
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
14 tydzień
brawo !!!

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:45   #1799
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...398306637.html a moze w tym stylu nie grube i powinny byc wygodne
Zielone

Cytat:
brzusio dziś znowu boli, ale jestem spokojna bo na 13 wizyta bez USG niestety, ale dostanę pewnie skierowanie na USG i poznam termin tego "kina"

Cytat:
14 tydzień
Gratulacje!!
To już II trymestr
Stary 2012-06-14, 09:49   #1800
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ale paskudna pogoda jest, zaraz pewnie zacznie padać muszę się zebraći ubrać w końcu

Dzisiaj to mi się takie koszmary śniły ale to chyba od gadania o tych pajakach

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Zielone

Gratulacje!!
To już II trymestr
Wreszcie mogę szaleć na zakupach

P

Szymonek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości