|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale dzieli nas dwa tygodnie, a to (moim zdaniem) dla brzuszków dużo. Fajne zakupki, jeansy przypadły mi do gustu Ja porodówki nie oglądam, bo płacze jak głupia i później głowa mnie boli ![]() Cytat:
Jak już będzie wasz czekam na więcej fotek, bo kocham oglądać domy, blogi budowlane, itp.. Cytat:
) to wszystkiego najwspanialszego i dużo miłości. Bo ona jest najważniejszaCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam 164cm, więc super sie dobraliśmy, bo mogę śmiało każde buty założyć, a i tak jestem niższa. Może kiedyś wam pokażę mojego męża?!A wczoraj jak wrócił to mówi, że musi zacząć na siłkę chodzić, bo mu brzuch wyskoczył ![]() Faktycznie jego ciało się zmienia, ale jak ktoś trenuję od 12 roku życia i nagle przestanie to tak bywa.. Zresztą widzę po sobie..
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-06-14 o 07:15 |
||||||||
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść
![]() Jaki dziś pochmurny i duszny jednocześnie dzień, ledwo się wykąpałam już czuję się upocona I plecy mnie bolą, coraz trudniej ułożyć mi się do snu. Wczoraj do późnego wieczora czytałam "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" i jakieś 100 stron do końca mi zostało, więc pewnie dzisiaj doczytam. Fajna książka, ale żeby szał, to nie - może dlatego, że dość wcześnie rozwiązałam zagadkę Ale fakt, jak akcja się rozkręciła to już potem czyta się sama, więc śmiało mogę Wam polecić Kasiu raz jeszcze gratuluję córeczki, fajnie, że imię już macie wybrane, my wciąż oscylujemy pomiędzy dwoma. Ale dwa to już małe piwo i na któreś na pewno się zdecydujemy Emocje już pewnie opadły u Ciebie, a teraz ja zaczynam się denerwować przed jutrzejszą wizytą. Mąż idzie ze mną i po raz pierwszy zobaczy swoje dziecko na usg Marti słodki brzusio i spodnie fajne ![]() Czarnamadonna super wyglądasz chudzinko, brzuszek już się zarysowuje, więc spokojnie Peperonik ładny brzuszek ![]() Lonia jakie ciało ![]() Co do chrzcin, to mąż naciska, żeby jak najszybciej, to jest w Boże Narodzenie - mnie to obojętne, byleby w jakieś knajpce ten obiad. Miłego dnia Wam życzę, ja już pierwszą inkę dziś wypiłam, nadrabiając Was
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zaczynam 17 tydzień
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
ja chrzciny planuję jak będzie ciepło, tzn. maj/czerwiec , Klaudii chrzciny były w lipcu, a urodziła się w październiku, już trochę za duża była i marudziła w kościele, też chcieliśmy zrobić w okolicach maja, ale w styczniu u teścia wyklyli raka płuc, choroba... pogrzeb... nie było głowy wcześniej...
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
koffane dopiero nadrabiam mam 10 str wczoraj mialam jazde z gabi jak jechalismy uspilam ja o 13 i cooooo babcia i prababcia sobie polulaly i moje dziecko wstalo o 17
![]() ![]() godz 23 a ona ani mysli spac martiiiiii czarnamadonnna ale wy laski ![]() ja mam 160 i waze juz 54 i jaki mam brzuchol a wy taaaakie zgrabniutkiegratuluje udanych wizyt ktora wyberaka taaakie sliczne imie bo nie pamietam ale taaakie slodziachne chrzest gabi maialam na swieta teraz tez bym chciala ale rodzice w 2 dzien swiat maja 30 lecie slubu wiec przelozymy na styczen ja chce jak najszybciej jak dziecko duuuzo spi gabi miala wlasnie pore spania o 11 i wtedy byl chrzest i nawet nie zaplakala dojotka tz na brzuch ![]() martiiii dziadki ![]() ![]() ![]() madzia dobrze pamietam nie pokazali ci bobasa a tooooo lobuzy ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- T'ai nieee wiem ja jak odstawialam to zmniejszal mi dawke i pewnie na twoim miejscu np balabym po 1x2 i patrzyla co sie dzieje nie wiem czy takie szzybkie odstawienie jest dobre |
|
|
|
#1776 | |||
|
Zakorzenienie
|
super !!!!! sezon na córeczki uważam za otwarty
mam nadzieję, że i u mnie będzie hah ;ddCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pisalyście o pająkach i robalach... ja mam arachnofobie niestety.. Co do wagi TŻ, mój mierzy 175cm ale ile waży ... hmm koło 70 chyba. Ale to mięśnie Wróciłam niedawno od TŻ, wczoraj byliśmy z Teściową zobaczyć stadion ahhh jak to pięknie na żywo wygląda ![]() Dziewczyny a czy gdzies pisze, że na klubie są nowe wiadomości? Czy trzeba wchodzić i sprawdzać? ---> okj już wiem, trzeba sobie subskrybować
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-06-14 o 08:08 |
|||
|
|
|
#1777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie macie imiona? Pewnie pytałam już, ale nie pamiętam ![]() A za wizytę trzymam kciuki, będzie super i wrócisz równie szczęśliwa jak ja! Gratuluję i 17 t.c. i pięknego brzusia ![]() weronika23 imię mojej córeczki Ciekawe co z pozostałymi dziewczynami????Hey, Hey odezwijcie się, bo wizażowe ciocie czekają na wieści o waszych maluszkach U mnie pogoda słaba, pochmurni i szaro.. Jadę dziś do pracy zawieść L4 i kawkę. Koniec roku szkolnego się zbliża więc młodzieży coraz mniej w szkole. Będzie czas na plotki Mąż wrócił po 23 także jestem szczęśliwa, że nie będę już sama Today_tommorow też chciałabym zaproszenie do klubu Wiecie jakie te baby w ciąży są ciekawskie
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czarna jaka Ty chuda ![]() A nogi do nieba ![]() Cytat:
Szkoda, że dzidzia się nie ujawniła ![]() I znowu będziemy miały wizytę w ten sam dzień ![]() Cytat:
Ja nie miałam usg, Loni dzidziuś się nie ujawnił, a Anett się nie odezwała jak u niej, czy poznała płeć drugiego dzieciaczka ![]() Cytat:
Dziewczyny wszystkie macie śliczne te brzuszki
|
|||
|
|
|
#1780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Grauluję Cudny brzusio!
|
|
#1781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym już wygrzać cielskoW ogóle jestem zdziwiona, że na Ukrainie mają takie upały po trzydzieści kilka stopni madzius90 powiedz mi czym gin sprawdzał Ci bicie serduszka?? Bo tak się zastanawiałam i nie wiem (pewnie idiotyczne pytanie ) zapomniałam wam napisać najlepszego! Z tych emocji i szczęścia ZAPOMNIAŁA ZAPŁACIĆ ZA WIZYTĘ!! Już drugi raz ![]() Musze jechać jutro (bo przyjmuję w środy i w piątki) i zapłacić
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam teraz wolne od pracy do konca tego tygodnia i caly nastepny wiec bede was nadrabiac regularnie
wiecej czasu wiecej siedzenia na forum , a tu musze na jutro napisac jeden rozdzial pracy magisterskiej a jestem w czarnej dupce;/, musze sie spiac i napisac, ale niemma weny bo taka pogoda okropna leje i leje i leje cala noc i teraz caly ranekbez ustanku. Ale jest jeden plusik mąż zaraz wroci z pracy i spedzimy sobie caly dzionek razem, pracuje jako kierownik budowy drog wiec w taka pogode jego brygada nie moze pracowac bo sie zwyczjanie nie da w takim deszczu i ma wolne jak fajnie.musso4 - podbne brzuszki mamy wkoncu ten sam tydzien ![]() Jesli chodzi o mojego Meza, to on wazy jakos 74kg przy wzroscie 176, to jest taki normalny, ale brzuch ma;p jest sie do czego przytulic , spodnie nosi pod brzuszkiem;p a jak szukalismy spodni garniturowych to w jednym sklepie pani mu powiedziala, ze ma "delikatnego maciucisa" jaki byl wkurzony;p no ale co zrobic jak mam, zreszta on sporo przytyl bo jak sie poznalismy to wazyl 64 kg to byl huhereczko, ale na moich objadkach na studiach przytyl 10 kg i wyglada boosko;p ,moze sie pochwalimy tymi naszymi chlopami?;D foto zarzucimy.Dziewczyny kupujecie jeansy ciazowe, bo misie wydaje ze na lato to raczej odpadaja nie ma gdzie smigac, raczej leginsy, tylko jakie, narazie mam czarne i dwie pary takich ala jeans...i w tym mi najwygodniej no ispodnie pumpy tez, ale chcialabym kupic jakies fajne leginsy... pelno tego na all ale nie wiem na co sie zdecydowac, zamawiala ktoras z was osttanio jakies? niech pokazuje moze cos zaczerpne?
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Słodziutkie
Mój TŻ ma 192 cm i waży coś koło 100 kg, ale wyglada szczuplo ![]() I jest zawodowym łasuchem na lody i inne słodkości, co jest wiecznym powodem mojego gderania Bo ja słodycze jem tylko w niedziele ale że tak rzadko, to czasem zapominam i wcale nie zjem![]() Ze słodkości mi najbardziej smakują kabanosy ![]() Landi, Chudzielcu, kto tam by na twoje skarpety zerkał ![]() Kasia, No to sie będzie działo dzisiaj...żebyście przypadkiem Nelci sisiaka z rozpędu nie dorobili
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu odwrotnie Cytat:
![]() Miała takie urządzonko, z jednej strony była sonda podobna do tej do usg dopochwowego, połączona kabelkiem (takim jak w telefonach stacjonarnych) z czymś co miało głośniczek. No i ginka przyłożyła mi tą sondę do brzucha, usłyszłam szybciutkie bicie maleńkiego serduszka i później jakiś taki szmer- to był odgłos przepływów pępowinowych i tyle wyszło, że serduszko bije 151/min ![]() Cytat:
Przecież nic się nie stało, w ciąży to normalne Mój TŻ ma 175cm (ja mam 172) i waży ok. 75 kg chyba ![]() Pamiętam, jak się poznaliśmy to ważył mniej ode mnie (ja wtedy ważyłam 69 kg) i wyglądał jak chodzący patyk ![]() No i chyba związek ze mną mu służy, bo trochę przytył i w końcu wygląda jak prawdziwy mężczyzna ![]() No i oboje też lubimy pojeść
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-14 o 08:43 |
|||
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez p[ogoda do d.... leje i leje a ja chce isc po czeresnie i truskawy niunia dzis jakas maruda tz pojechal odebrac sprzet jeszcze myslimy nad kabina bo mamy 2 do wyboru
nadrobilam wszytsko dziewczynki sliczne brzuszki martiiiii wspolczuje koffana ja myslalam ze wy jestescie wybudowani my jak juz kiedys pisalam przeprowadzamy sie do przybudowki juz nie moge sie odczekac ja mam cudownych rodzicow pokryli nam cale studia zrobili wesela a kasa z wesel nalezala do nas teraz tez pomagaja jak moga np siostrze dali dzialke o wartosci 75 tys do tego nie placi rachunkow bo mieszka z nimi i tata obiecal jej kupic okna bratu tyrez pomagaja splacaja kredyt obiecali dolozyc do auta bo jego cudowan zona mmu rozwalila i ma tooo w du..... zreszta oniej szkoda mowic od slubu widzialam ja ze 3 razy ale tooooo naprwde dluga historia co do pracy ja pracowalam w banku i staralam sie odlozyc ile moglam tz pracuje u tescia w firmie ale zapiernicza od rana do wieczora bez aryfy ulgowej na razie mieszkamy u nich i tze nam pomgaja bo zbieralismy na budowe tez nie placimy rachunkow a obiady gotuje 2 razy w tyg ale na 8 osob a reszte tesciowa z budopwy zrezygnowalismy na rzecz przybudowki bo wszystko jest osobno i nie musimy brac kredytu ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- jaaa tez na all tz sie wczoraj smial z emnie bo jak przefchodzilam kolo lusterek to tylko patzrylam i narzekalam jak grubo wygladam ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- a nie chodzi czasem o ktg
|
|
|
|
#1787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale zastosuję się do waszych rad i dziś zaczynam 2x1 zamiast 2x2 tak spróbuję przez tydzień a potem 1x1 w razie "w" znalazłam jeszcze pół opakowania które schowam w szufladzie gdyby się okazało potrzebne chrzciny - ja bym chciała na wiosnę ślub był w maju to może chrzciny też ![]() zbieram się bo na 10 fryzjer a ja z mokrą głową siedzę
|
|||||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
No hej
Pogoda znowu jakas taka niewyjściowa .. leje od rana .. ![]() Marti , Czarnamadonna , Peperonik , Lonia , Musso - brzuszki cudowne Mój TŻet waga sie nie moze pochwalić
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeansowe srednio lubie lniane biale i drugie czarne na elelegancko i rybaczki lniane na lipiec beda juz dobre
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
ale na ktg to przypinają takie jakby pasy, które wychwytują tętno malucha i skurcze macicy, a ja nic takiego nie miałam
No i na ktg jest zapis przecież, a ja też tego nie miałam O coś takiego miałam: http://www.volos.com.pl/ |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...398306637.html a moze w tym stylu nie grube i powinny byc wygodne
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
ja się dziś nie wyspałam, śniło mi się że mój pies wymiotuje. I w sumie do teraz nie wiem czy to był tylko sen brzusio dziś znowu boli, ale jestem spokojna bo na 13 wizyta ![]() Mam chyba milion pytań do lekarza, zapisuję je na kartce, bo nie spamiętam tego wszystkiego ja wogóle mam pamięć tylko do cyferek, mówili na mnie w rodzinie "żywa książka telefoniczna" no ale tak to jest, jak się ma mózg ścisłowca ![]() Poznałam harmonogram moich egzaminów, w poniedziałek na 8 teoria, we wtorek na 14 praktyka. Myślałam, że praktyka będzie później, więc jestem szczęśliwa że tak wcześnie ![]() U mnie też leje, od wczoraj. A i jeszcze mi się sniło że z mamą płynęłam łódką do domu (!) i złapała nas burza, a potem robiłam własne wesele u sąsiadów. ja to mam wyobraźnię...
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko zalatwione, Cytat:
piękny, a skarpety?? sam seks ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dziewczyny czy jak dzisiaj mam 13 tydzień ciąży, to zaczęłam 14???
|
|
#1795 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuszek 1 klasa Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Tak jestes w 14 tygodniu
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
oooo widzisz ja takim czysm nie mialam nic robione przez cala ciaze
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!! ![]() To już II trymestr
|
||
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Ale paskudna pogoda jest, zaraz pewnie zacznie padać
muszę się zebraći ubrać w końcu ![]() Dzisiaj to mi się takie koszmary śniły ale to chyba od gadania o tych pajakach ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Wreszcie mogę szaleć na zakupach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy
) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.
No ale dzieli nas dwa tygodnie, a to (moim zdaniem) dla brzuszków dużo. Fajne zakupki, jeansy przypadły mi do gustu 
) to wszystkiego najwspanialszego i dużo miłości. Bo ona jest najważniejsza

I plecy mnie bolą, coraz trudniej ułożyć mi się do snu.
Emocje już pewnie opadły u Ciebie, a teraz ja zaczynam się denerwować przed jutrzejszą wizytą. Mąż idzie ze mną i po raz pierwszy zobaczy swoje dziecko na usg 
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012
jak powiedzialam ze Go juz nie lubie i ze ma isc jutro do pracy bo mnie wkurza to mowil ze zartuje;/
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Wiecie jakie te baby w ciąży są ciekawskie 

28.08 2010 Nasz Dzień
(pewnie idiotyczne pytanie

ale że tak rzadko, to czasem zapominam i wcale nie zjem