|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Patik właśnie jakoś mąż nie rozumie całej sytuacji. Próbowałam temat poruszyć w obecności teściów (teściowa zawsze w wakacje, ferie wyjeżdżała z dziećmi na wieś do swoich rodziców), ale dziwnie zamilkli... I wcale nie myślałam o całych wakacjach. Tydzień?
Nie jestem człowiekiem z żelaza, raczej małą, słabą dziewczynką, która nie ma nic do powiedzenia. Teoretycznie mogłabym wziąć dziecko i po prostu sama jechać pozostawiając ich przed faktem dokonanym, ale pewnie rozpętałabym wojnę, a ja nie mam siły walczyć... Żałosne, wiem... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-06-14 o 10:22 |
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Marinko -kochana ja ci wiszę wielkie piwo za twoją radę z dwustronną taśmą. ![]() mamad -męża za fraki i jedź do rodziców. a co? Patik - widze, że ci humor dopisuje ![]() Telik - u nas też takie akrobacje cyrkowe, które ja nazywam moszczeniem posłania przez kotka. Z tym, że kotek wyrabia się z tym w kilka sekund, a u nas nie rzadko zajmuje to i godzine. Zasypia u nas w łózku, potem go przenosimy do jego łózeczka, a potem znowu w srodku nocy laduje u nas ![]() i teraz wiem gdzie podział się angielski deszcz ![]() u nas świeci słoneczko i sucho |
|
|
|
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak swoją drogą to nie wygląda na takiego który byłby obojętny na Twoje zaloty pisałaś że bardzo dużo pracuje bo od 6-22 więc byłabym wyrozumiała.. po takiej harówce każdemu by się nie chciało i wybrałby spanie. Zobaczysz że wypocznie trochę, będzie miał luźniej w pracy to i Wasza sypialnia odżyje i temperament wróci na swoje miejsce.mocne za egzamin ![]() Igorku: ![]() Świeczki się na torcie mienią, obok wiśnie się czerwienią, cudnie pachnie czekolada, skrzy się w szklankach lemoniada, baloniki wiszą w górze, klaun oklasków zbiera burzę, a to wszystko z tej przyczyny, że masz dzisiaj Pierwsze urodziny! ![]() Cytat:
a pisałam cv w oparciu o kilka wzorów i w każdym była rubryka o stan cywilny więc wpisałam odruchowo. zresztą na pytanie o dziecko byłam przygotowana więc mnie to nie zdziwiło wcale. Cytat:
musiałabym dojeżdżać ok. 10km generalnie odniosłam pozytywne wrażenie, miła atmosfera w firmie, życzliwi ludzie. Cytat:
za zakup Cytat:
Julia ma taki właśnie i w niego wklejamy zdjęcia od urodzenia musze się zmobilizować i wybrać partię zdjęć do wywołania właśnie. u nas to samo - od 18 lało prawie przez całą noc - o 1,30 Julka się kręciła - i nadal lało - chyba tak do 4,30 padało bo tż wstawał do pracy na 5 i dopiero co przestało wtedy.. tak monotonnie lało , spokojnie ale ulewnie, wody pełno wszędzie, w ogrodzie wszystko pływa... żeby znów jakiejś powodzi nie było u nas...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-14 o 11:03 |
|||||
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
My też mamy krzesełko z Ikei i też jestem zadowolona. Do karmienia w zupełności mi wystarczy, tym bardziej, że Dominik nigdzie nie posiedzi dłużej niż 5 minut
|
#3005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rogi, nasz kochany łobuziaku - sto lat!!!
![]() :dziekuj e-kwiatek: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do krzesełka, to na razie naszego "kombajnu" nie żałuję. Jest boskie, Tymek je lubi W tym ikeowym na razie siedział tylko dwa razy w knajpie i to ... po prostu krzesełko Ale może o to chodzi ![]() Ja bez. Jak kiedyś mnie nadjdzie potrzeba, to dokupię. Cytat:
![]() 2. Przykre ![]() Cytat:
A teściowie w ogóle nie powinni być stroną w tej sprawie. Takie rzeczy ich NIE DOTYCZĄ, to nie ich decyzje! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Aaa, Tymek coraz śmielej łazi przy meblach
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja się zastanawiam czy nie jest już trochę późno na zakup krzesełka do karmienia.
Jak długo (mniej więcej) dziecko jest karmione w krzesełku? |
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz, przecież 2,5- a nawet 3-latki na pewno nie sięgają do stołu siedząc na dorosłym krześle...
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Masz rację, że to nie ich decyzja (jak tysiące innych, które chcieliby jednak podejmować). Chciałam o to zapytać przy świadkach, że jednak będzie mniejszym egoistą. Mówi się, że "jak wejdziesz między wrony, to kracz jak one". A ja nie umiem i nie chcę... |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad nie wiem jak zachowałabym się będąc w Twojej sytuacji. Pewnie też brakowałoby mi odwagi sie postawić. Patrząc z boku trochę inaczej to wygląda, wg mojej opinii powinnaś się psotawić. Ale nie krzykiem, tylko zwykłą rozmowa. Zapytaj męża czy pojedziecie na kilka dni do rodziców, jak nie zechce z wami to powiedz grzecznie że postanowiłaś sama jechać z małym. Zobaczysz co będzie dalej. Przecież nie może Ci zabronić?
Jakie zupy gotujecie dzieciom? ciekawe czy Sara dzisiaj zje to co ugotowałam..
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Krzesełko z Ikea ma pasy prawda?
Jestem zdecydowana
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ogórkową-pierwszy raz.
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Igorku Kochan2y0550
00 0 \0 4\ 0 Wszystkiego najlepszego życzą: Ania z Lenką i Lilka ( to smiesznie napisane od Leny )a u nas sytuacja w domu nie tega, może później w k napiszę.
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Jeszcze jutro i kończę kurs U mnie też pada Mamad jeżeli chodzi o mój charakter, spakowałabym manatki i wyjechałabym nawet na 2 tyg! Ty już i tak za dużo się poświęciłaś... Marina mnie Ronaldo się wg nie podoba,z błyszczykiem latał po boisku,zmieniał fryzury podczas meczu...jakoś mnie to nie rajcuje dla Igorka dużego BUZIAKA śle niech się rozwija prawidłowo! i rośnie jak na drożdżach !Youyou u mnie ze schodami to samo Carmela no i fajnie moja jak ma zatarasowane to też ją co interesowało nie interesuje
|
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
Igoooooorku wszystkiego naaaaajlepszego!!!!!!!!!! !
witam się powrócilismy, ale nie mam opcji, zaganianie, odnieść się mocno do wszystkich postów |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- dziękuję Wam bardzo za życzenia, nie powiem, łezka się zakręciła w oku.
![]() (najsłodsze życzenia napisane własnoręcznie od małej bellówny ![]() )A ja już wróciłam z Rze. Egz zdany, dzięx za kciuki. Tak więc za tydzień obrona i licencjat mam za sobą. Dalej trzeba wybrać jakiś dalszy cel do osiągnięcia, czyli mgr. Igor był z moją mam, która już się zmyła. patik robię mały poczęstunek. Miało być w sobotę, ale okazało się wczoraj że M. musi iść do roboty, więc przesunęłam na niedzielę. Tort ( ciotka mi M. robi), kawa, sałatka i dwa placki. Może jeszcze jakąś wędlinę, ale nie wiem. Mama chyba nie przyjedzie, bo ojciec b. pije i nie da się jej ruszyć z domu...super. Więc ode mnie nie będzie nikogo, tylko rodzina M.- mama, tata, brat z żoną i dzieckiem, chrzestna z mężem i dzieckiem. a tak na marginesie, czytałam w busie gazetę i był artykuł o tym kapitanie naszej drużyny piłki nożnej-Kubie (nie pamiętam jak mu na nazwisko-błaszczykowski chyba ). Ależ przeżył tragedię- na jego oczach ( miał 11 lat) jego ojciec zadźgał nożem jego matkę...Jechałam i normalnie miałam łzy w oczach. I do tej pory po każdym golu wznosi dwa palce ku górze w ten sposób dziękując mamie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3017 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to w jakiej Królewna nie gustuje że dopiero bananowa posmakowała? u nas owoce leśne robią szał - brzoskwiniowej nie bardzo lubi. Cytat:
myślę że najlepiej zrobisz jeśli sama pogadasz z tżtem w 4 oczy i mu naświetlisz sprawę, że chciałabyś żeby i Twoi rodzice mieli możliwość nacieszenia się wnukiem częściej niż tylko w święta. Jeśli nadal nie będzie chcieć jechać to powiedz że w takim razie sama jedziesz i koniec skoro on z jakiegoś powodu nie chce się widzieć z Twoimi rodzicami.Bo jakiś powód tego musi być. A Twoi rodzice w jakich żyją stosunkach z rodzicami tż-ta? lubią się? może tż ma jakiś zatarg z teściami i dlatego nie chce tam jeździć..? nie wiem co Ci doradzić więcej.. Cytat:
ale pomyśl że czasem taka wojna potrafi rozładować emocje i sprawa się klaruje. I w sumie wychodzi na dobre bo druga połowa może coś zrozumie kiedy sprawa zostanie postawiona wręcz na ostrzu noża. Często jedynie "terapia szokowa" potrzafi dotrzeć do facetów. i pamiętaj, że to nie jest żałosne bo wszystkie problemy są ważne, musisz nabrać więcej pewności siebie i powoli nauczyć się stawiać na swoim bo Twoją rolą nie jest wyłącznie podporządkowywanie się woli szanownego małżonka Cytat:
![]() ![]() oddawaj słonko ![]() Cytat:
![]() ja sobie teraz kompletnie nie wyobrażam karmienia bez krzesełka, na kolanie karmienie to męka bo jak jedziemy do tesciowej to Julke muszę na kolanie karmić, męka ![]() ![]() w krzesełku czuje się jak Pani i Królowa na tronie - na tacce ma taką zabawkę na przyssawce - często bawi się w krzesełku jak coś w kuchni robię i mam ją na oku. Dla mnie krzesełko rzecz niezbędna Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze żeby było zdroweA za pracę trzymam kciuki Ja myślę, że pytanie o dzieci w dzisiejszych czasach jest normalneCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to nic Brumciu, naprawdęI co, kupiony?? Cytat:
![]() IGORKU Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie kochany WITAMY Dzisiaj mój kolega się dowiedział, że jestem w ciąży(codziennie się widzimy) i myślał, że mi taki brzuszek mały po Julci został Dowiedziałam się również, że wyrabiając taką kartę w mojej firmie i płacąc miesięcznie niewielką kwotę będę miała wszystkie wizyty prywatne za darmo + większość badań , ale swoje i tak już wybuliłam Wczoraj P. rozbił nasze ,,nowe" autko...baba w niego wjechała...chciał kasę, ale Ona tyle mu nie chciała dać i spisali wszystkie dane, dzisiaj dzwonił po ubezpieczycielach itd. nawet sporo rozwalone-prawa lampa tak wgnieciona...cóż...jemu często się to zdarza, że ktoś w niego wjeżdża ![]() Idę dziś po pracy po butki jakieś takie z zapiętkiem(paskiem)może mały koturn, bo mam tylko klapki różniaste, a jak pada, to w klapkach nie da rady. |
|||||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
a co do mojego M. to pewnie Beti masz rację, ale ja się czasem zastanawiam, czy on nie jest jakimś ukrytym gejem
![]() Przez tą jego niechęć mój zapał do wszystkiego jest zerowy. Czasem mam ochotę wyrwać jakiegoś faceta, piszę to poważnie. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A Igor od wczoraj ma biegunkę ![]() ehhh. Jeszcze zapalenie spojówek do końca nie przeszło, a tu już coś
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a dziś ugotujemy krupniczek na jutro, więc póki co słoiczek.żałuję, że juz mnie nie ma w klubie.... Cytat:
Cytat:
za egzamin- juz finiszujesz ze studiami![]() Ale przykre z tymi urodzinkami Igorka.....ale cóż, życie..... No, jest taki Błaszczykowski-jakoś go tak nawet lubię , ale tragedia....aż mnie ścisnęło za serce![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() Oj biedny Iguś....ale oczka juz się goją? |
||||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
tak Oliweczko, jeszcze dziś tylko kropelki, jest już dużo lepiej, nie są czerwone.
A na biegunkę ma dam nifuroksazyd, miał kiedyś już. NIe mam smecty bo bym mu dała, tak to dam ten syrop. A nie boisz się ten teges w ciąży? ja to miałam taki wewnętrzny opór pamiętam, że wcale się nie bzykaliśmy. Tak myślę, skoro wogóle tego nie robimy, to skąd się ten mój Igor wziął, chyba go bocian przyniósł
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Patik my mamy krzesełko uczydełko, u nas to zabawka numer 1. Alicja sama siada na nie, sama sobie włącza wszystko. Powiem tak my mamy używane. Ale jesli bym miała kupić nowe za taką cenę to bym nie kupiła. W załączniku fotka.
IGORKU WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to chyba właśnie nie mają w standardzie
Cytat:
tulę kochana i dużo sił życzę.![]() za egzamin Marinko
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie zaskakuje poszła spać o 21:45 wstała o 8:30 bez jedzenia i tylko raz piła w nocy
mamusia oczywiście wstała zobaczyć czy dziecko oddycha.Telik moja zasypiała przy butli raz dwa, od dwóch dni zje ale się tak wierci że głowa boli jest wiotka i prawie śpi,ale musi minąć ok 15min żeby padła i spała. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Mamad przyzwyczaisz się, ale uwierz mi któregoś dnia wybuchniesz i wygarniesz a on tego nie będzie rozumiał, bo jak jego posłuszna żona mogła się zbuntować ? rozumiesz o co chodzi ? jeżeli teraz nie będziesz pokazywała czego chcesz, pragniesz to on będzie myślał że Tobie nic do szczęścia nie potrzeba a tak naprawdę będziesz się męczyła... milczenie może na jakiś czas jest rozwiązaniem, ale nie jest rozwiązaniem sukcesywnym... zaczniesz dziczeć, bo ile można siedzieć w domu i myśląc o jakimkolwiek wyjeździe ? Moje dziecko zrobiło kupencje i śmierdzi
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Małe kuniątko ma dziś ROCZEK ![]() : oklaski: najlepszego IgiiCytat:
![]() Cytat:
super! Cytat:
![]() to raczej ja czuję niedosyt!! ![]() Cytat:
![]() w wolnym przekładzie "chłopaki do roboty" Cytat:
mamad ja rozumiem Twoją niechęć do rozpoczynania wojny też najczęściej pasuję właśnie podziwialiśmy z młodym kuropatwę wyprowadziła na naszą skarpę pisklęta 9!! mały nie wiedział gdzie patrzeć
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Igorku wszystkiego najlepszego od wizażowej cioci Magdy i Szymonka
U Nas małe zawirowania. Dalej chorzy, dodatkowo szukamy innego mieszkania do wynajęcia także niebawem czeka Nas przeprowadzka tzn. za 2 m-ce, bo taki mamy okres wypowiedzenia
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
shira - dzięki!
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu się wyprowadzacie? Przestaliście się podobać właścicielom?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

u nas świeci słoneczko i sucho
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za egzamin 
.... może się mylę ale u mnie to obrączka chyba aż raziła przyszłych pracodawców i gdzie poszłam z nią na rozmowę to mnie nie przyjeli, jak tylko ściągnęłam to od razu praca sie znalazła
:dziekuj e-kwiatek:
A odkąd urodził się Patryk - cztery razy. Ciekawe, czy teściowie tak bardzo by się cieszyli, gdyby własne dziecko i wnuka mieli z wizytą 4-5 razy na rok

zębole
niech się rozwija prawidłowo! i rośnie jak na drożdżach !
powrócilismy, 

mamusia oczywiście wstała zobaczyć czy dziecko oddycha.