Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 10:20   #3001
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Patik właśnie jakoś mąż nie rozumie całej sytuacji. Próbowałam temat poruszyć w obecności teściów (teściowa zawsze w wakacje, ferie wyjeżdżała z dziećmi na wieś do swoich rodziców), ale dziwnie zamilkli... I wcale nie myślałam o całych wakacjach. Tydzień?
Nie jestem człowiekiem z żelaza, raczej małą, słabą dziewczynką, która nie ma nic do powiedzenia. Teoretycznie mogłabym wziąć dziecko i po prostu sama jechać pozostawiając ich przed faktem dokonanym, ale pewnie rozpętałabym wojnę, a ja nie mam siły walczyć... Żałosne, wiem...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-06-14 o 10:22
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:24   #3002
agni82
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Igorku nasz roczniaku STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dołączam się do życzeń

Marinko -kochana ja ci wiszę wielkie piwo za twoją radę z dwustronną taśmą. kupiłam i działa. zrobiłam już wczoraj 40 winietek. całkiem sprawnie mi to idzie. ufff.. jeszcze jakieś 100

mamad -męża za fraki i jedź do rodziców. a co? nalezy ci się.

Patik - widze, że ci humor dopisuje

Telik - u nas też takie akrobacje cyrkowe, które ja nazywam moszczeniem posłania przez kotka. Z tym, że kotek wyrabia się z tym w kilka sekund, a u nas nie rzadko zajmuje to i godzine. Zasypia u nas w łózku, potem go przenosimy do jego łózeczka, a potem znowu w srodku nocy laduje u nas

i teraz wiem gdzie podział się angielski deszczu nas świeci słoneczko i sucho
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:35   #3003
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A mój jak na złość nie ma ochoty na nic, ma w dupie wszystko, obraca się bokiem i idzie spać W ogóle nie ma temperamentu... Ehhh
chyba musisz na niego podziałać dodatkowymi bodźcami
a tak swoją drogą to nie wygląda na takiego który byłby obojętny na Twoje zaloty pisałaś że bardzo dużo pracuje bo od 6-22 więc byłabym wyrozumiała.. po takiej harówce każdemu by się nie chciało i wybrałby spanie. Zobaczysz że wypocznie trochę, będzie miał luźniej w pracy to i Wasza sypialnia odżyje i temperament wróci na swoje miejsce.

mocne za egzamin

Igorku:
Świeczki się na torcie mienią,
obok wiśnie się czerwienią,
cudnie pachnie czekolada,
skrzy się w szklankach lemoniada,
baloniki wiszą w górze,
klaun oklasków zbiera burzę,
a to wszystko z tej przyczyny,
że masz dzisiaj Pierwsze urodziny!

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Beatko a po co piszesz w cv stan cywilny? taka informacja nie jest wymagana a jak masz jedno nazwisko to przecież nikt się nie skapczy .... może się mylę ale u mnie to obrączka chyba aż raziła przyszłych pracodawców i gdzie poszłam z nią na rozmowę to mnie nie przyjeli, jak tylko ściągnęłam to od razu praca sie znalazła
jakoś wyleciało mi z głowy że to takie ważne może być.

a pisałam cv w oparciu o kilka wzorów i w każdym była rubryka o stan cywilny więc wpisałam odruchowo.

zresztą na pytanie o dziecko byłam przygotowana więc mnie to nie zdziwiło wcale.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale Ty byś chciała, tak? Nie zrazili Cię do siebie? Daleko byś musiała dojeżdżać do tej pracy?
raczej mnie nie zrazili, zresztą to tylko staż, jak mi się podobać nie będzie to po stażu poszukam czegoś innego.

musiałabym dojeżdżać ok. 10km
generalnie odniosłam pozytywne wrażenie, miła atmosfera w firmie, życzliwi ludzie.
Cytat:
Takie samo, jak mam teraz (tylko młodsze) i jak mam mój mąż (tylko starsze ): Mondeo
Już postanowione, zaklepane, tylko nie wiem, czy już jutro zapłacimy i odbierzemy, czy jeszcze nie. Dziś byłam się nim przejechać, z Tymciem rzecz jasna, i klamka zapadła
za zakup

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
to albumy tradycyjne na wklejane zdjęcia, pergaminem przedzielane - uwielbiam takie albumy, szeleszczenie przy przewracaniu kart..... nie sa duże mają po 40 i 60 stron, zrobie babciom albumy z chrztu i obiadu po nim, moja mama na pewno ucieszy się z takiej pamiątki
ja też uwielbiam takie albumy

Julia ma taki właśnie i w niego wklejamy zdjęcia od urodzenia

musze się zmobilizować i wybrać partię zdjęć do wywołania właśnie.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

i znowu leje i to jak oszaleje chyba
u nas to samo - od 18 lało prawie przez całą noc - o 1,30 Julka się kręciła - i nadal lało -

chyba tak do 4,30 padało bo tż wstawał do pracy na 5 i dopiero co przestało wtedy..

tak monotonnie lało , spokojnie ale ulewnie, wody pełno wszędzie, w ogrodzie wszystko pływa... żeby znów jakiejś powodzi nie było u nas...

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-06-14 o 11:03
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:46   #3004
jacieeeee
Wtajemniczenie

My też mamy krzesełko z Ikei i też jestem zadowolona. Do karmienia w zupełności mi wystarczy, tym bardziej, że Dominik nigdzie nie posiedzi dłużej niż 5 minut

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:52   #3005
brumek
Zakorzenienie

Rogi, nasz kochany łobuziaku - sto lat!!!
:dziekuj e-kwiatek:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Po pracy idziemy z Domkiem do dermatologa. Mam nadzieje, że przepisze jakąś maść, ale zapewne czeka Nas też kolejna wizyta u pediatry, albo alergolog bo podejrzewam skazę białkową jednak. Wszystko poprane, odstawione, a skóra brzydka. Wczoraj oprócz standardowej porcji mleka dostał jogurt i wysypało go jeszcze bardziej.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek pozbywasz sie starego mondziaka. Pochwal się nowym, daj linka Potwierdzam za you, krzesełko z ikei jest swietne. Sama go nie posiadam, mieliśmy okazje w restauracji używać. Żałuje, że kupiłam kombajn
Linka nie mam, bo to nie jest samochód z netu. Pochwalę się, jak już będę miała
Co do krzesełka, to na razie naszego "kombajnu" nie żałuję. Jest boskie, Tymek je lubi W tym ikeowym na razie siedział tylko dwa razy w knajpie i to ... po prostu krzesełko Ale może o to chodzi

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Znalazłam krzesełko w Ikei
Kupowałyście od razu z tą tacką?
Ja bez. Jak kiedyś mnie nadjdzie potrzeba, to dokupię.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
1. Jedno z jego ulubionych miejsc do zabawy to łazienka i pralka automatyczna

2.Zobaczymy - może namówię go na jakiś wyjazd w weekend (np. do moich rodziców - chyba mi też się coś należy? Przed ślubem ta trasa nie była taka uciążliwa dla niego - jeśli tylko ja nie miałam szkoły, to on był u mnie, a dla porównania w tym roku byliśmy tak dwa razy A odkąd urodził się Patryk - cztery razy. Ciekawe, czy teściowie tak bardzo by się cieszyli, gdyby własne dziecko i wnuka mieli z wizytą 4-5 razy na rok I możecie mi nie wierzyć, ale ja tu nie mam nic do powiedzenia)
1. O tak Plus rozwijanie papieru toaletowego, plus podchody do szczotki klozetowej, plus włażenie na naszą wagę

2. Przykre

Cytat:
Nie jestem człowiekiem z żelaza, raczej małą, słabą dziewczynką, która nie ma nic do powiedzenia. Teoretycznie mogłabym wziąć dziecko i po prostu sama jechać pozostawiając ich przed faktem dokonanym, ale pewnie rozpętałabym wojnę, a ja nie mam siły walczyć... Żałosne, wiem...
Wiesz, mamad, mi się wydaje, że może to jest jakieś wyjście. Bo tu nie chodzi o stawianie sprawy na ostrzu noża, tylko o zwykłą rzecz! Tobie się to należy, skoro on nie chce, to wręcz idziesz mu na rękę, że sama jedziesz synka rodzicom pokazać. I za tydzień wracasz. A jak nie chce się rozstawać, to niech wsiada w samochód i jedzie z Wami. Jego wybór. To nie wojna. Podejrzewam, że mogłoby to Wam obojgu dobrze zrobić.
A teściowie w ogóle nie powinni być stroną w tej sprawie. Takie rzeczy ich NIE DOTYCZĄ, to nie ich decyzje!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
raczej mnie nie zrazili, zresztą to tylko staż, jak mi się podobać nie będzie to po stażu poszukam czegoś innego.
No to nadal ściskam kciuki

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Aaa, Tymek coraz śmielej łazi przy meblach
Stary 2012-06-14, 10:53   #3006
Lili 83
Zakorzenienie

Tylko ja się zastanawiam czy nie jest już trochę późno na zakup krzesełka do karmienia.
Jak długo (mniej więcej) dziecko jest karmione w krzesełku?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 10:57   #3007
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja się zastanawiam czy nie jest już trochę późno na zakup krzesełka do karmienia.
Oj, dłuuugo Na pewno jeszcze zdąży się przydać Popatrz, przecież 2,5- a nawet 3-latki na pewno nie sięgają do stołu siedząc na dorosłym krześle...
Stary 2012-06-14, 11:03   #3008
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. Wiesz, mamad, mi się wydaje, że może to jest jakieś wyjście. Bo tu nie chodzi o stawianie sprawy na ostrzu noża, tylko o zwykłą rzecz! Tobie się to należy, skoro on nie chce, to wręcz idziesz mu na rękę, że sama jedziesz synka rodzicom pokazać. I za tydzień wracasz. A jak nie chce się rozstawać, to niech wsiada w samochód i jedzie z Wami. Jego wybór. To nie wojna. Podejrzewam, że mogłoby to Wam obojgu dobrze zrobić.
2. A teściowie w ogóle nie powinni być stroną w tej sprawie. Takie rzeczy ich NIE DOTYCZĄ, to nie ich decyzje!
1. Nie mam odwagi... Przynajmniej w tej chwili...
2. Masz rację, że to nie ich decyzja (jak tysiące innych, które chcieliby jednak podejmować). Chciałam o to zapytać przy świadkach, że jednak będzie mniejszym egoistą.
Mówi się, że "jak wejdziesz między wrony, to kracz jak one". A ja nie umiem i nie chcę...
Stary 2012-06-14, 11:30   #3009
patik87
Zakorzenienie

Mamad nie wiem jak zachowałabym się będąc w Twojej sytuacji. Pewnie też brakowałoby mi odwagi sie postawić. Patrząc z boku trochę inaczej to wygląda, wg mojej opinii powinnaś się psotawić. Ale nie krzykiem, tylko zwykłą rozmowa. Zapytaj męża czy pojedziecie na kilka dni do rodziców, jak nie zechce z wami to powiedz grzecznie że postanowiłaś sama jechać z małym. Zobaczysz co będzie dalej. Przecież nie może Ci zabronić?

Jakie zupy gotujecie dzieciom? ciekawe czy Sara dzisiaj zje to co ugotowałam..
Stary 2012-06-14, 11:39   #3010
Lili 83
Zakorzenienie

Krzesełko z Ikea ma pasy prawda?

Jestem zdecydowana
Stary 2012-06-14, 11:55   #3011
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Mamad nie wiem jak zachowałabym się będąc w Twojej sytuacji. Pewnie też brakowałoby mi odwagi sie postawić. Patrząc z boku trochę inaczej to wygląda, wg mojej opinii powinnaś się psotawić. Ale nie krzykiem, tylko zwykłą rozmowa. Zapytaj męża czy pojedziecie na kilka dni do rodziców, jak nie zechce z wami to powiedz grzecznie że postanowiłaś sama jechać z małym. Zobaczysz co będzie dalej. Przecież nie może Ci zabronić?
Rozmawialismy o tym wiele razy... Samą mnie nie puści, a z nim możemy jechać tylko w czasie urlopu. Tylko, że wcześniej ja muszę z nim jechać do jego rodziny, bo już się umówił z kuzynem. Dla niego jest sprawiedliwie - raz do moich rodziców, raz do jego ciotek (). Jak na złość (?) w tym roku jakoś nie ma żadnych wolnych długich weekendów... W końcu się przyzwyczaję i nawet uwierzę, że nie ma innych możliwości
Stary 2012-06-14, 11:57   #3012
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj ogórkową-pierwszy raz.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:14   #3013
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Igorku Kochan2y0550
00
0
\0
4\
0

Wszystkiego najlepszego życzą:
Ania z Lenką i Lilka ( to smiesznie napisane od Leny)

a u nas sytuacja w domu nie tega, może później w k napiszę.
Stary 2012-06-14, 12:25   #3014
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Jeszcze jutro i kończę kurs
U mnie też pada

Mamad jeżeli chodzi o mój charakter, spakowałabym manatki i wyjechałabym nawet na 2 tyg! Ty już i tak za dużo się poświęciłaś...

Marina mnie Ronaldo się wg nie podoba,z błyszczykiem latał po boisku,zmieniał fryzury podczas meczu...jakoś mnie to nie rajcuje dla Igorka dużego BUZIAKA śle niech się rozwija prawidłowo! i rośnie jak na drożdżach !

Youyou u mnie ze schodami to samo

Carmela no i fajnie moja jak ma zatarasowane to też ją co interesowało nie interesuje

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:52   #3015
adrji
Raczkowanie

Igoooooorku wszystkiego naaaaajlepszego!!!!!!!!!! !

witam się powrócilismy,
ale nie mam opcji, zaganianie, odnieść się mocno do wszystkich postów a tęsknie
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:04   #3016
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny- dziękuję Wam bardzo za życzenia, nie powiem, łezka się zakręciła w oku.

(najsłodsze życzenia napisane własnoręcznie od małej bellówny )

A ja już wróciłam z Rze. Egz zdany, dzięx za kciuki.
Tak więc za tydzień obrona i licencjat mam za sobą. Dalej trzeba wybrać jakiś dalszy cel do osiągnięcia, czyli mgr.
Igor był z moją mam, która już się zmyła.

patik robię mały poczęstunek. Miało być w sobotę, ale okazało się wczoraj że M. musi iść do roboty, więc przesunęłam na niedzielę.
Tort ( ciotka mi M. robi), kawa, sałatka i dwa placki. Może jeszcze jakąś wędlinę, ale nie wiem.
Mama chyba nie przyjedzie, bo ojciec b. pije i nie da się jej ruszyć z domu...super.
Więc ode mnie nie będzie nikogo, tylko rodzina M.- mama, tata, brat z żoną i dzieckiem, chrzestna z mężem i dzieckiem.

a tak na marginesie, czytałam w busie gazetę i był artykuł o tym kapitanie naszej drużyny piłki nożnej-Kubie (nie pamiętam jak mu na nazwisko-błaszczykowski chyba ).
Ależ przeżył tragedię- na jego oczach ( miał 11 lat) jego ojciec zadźgał nożem jego matkę...Jechałam i normalnie miałam łzy w oczach. I do tej pory po każdym golu wznosi dwa palce ku górze w ten sposób dziękując mamie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:04   #3017
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Taka laska z boku leży i jemu też leży?

Sara już mi dzsiaj zjadła kasze. Wiem dlaczego nie chciała. Smak jej nie opowiadał. Dzisiaj dostała bananową i opyliła.
Patik padłam z pogrubionego

a to w jakiej Królewna nie gustuje że dopiero bananowa posmakowała?
u nas owoce leśne robią szał - brzoskwiniowej nie bardzo lubi.

Cytat:
[..] a dla porównania w tym roku byliśmy tak dwa razy A odkąd urodził się Patryk - cztery razy. Ciekawe, czy teściowie tak bardzo by się cieszyli, gdyby własne dziecko i wnuka mieli z wizytą 4-5 razy na rok I możecie mi nie wierzyć, ale ja tu nie mam nic do powiedzenia)
a Twoi rodzice co na to? oni Was dowiedzają? nie dopytują dlaczego tak rzadko do nich jeździcie? przykro mi że się nie dogadujecie myślę że najlepiej zrobisz jeśli sama pogadasz z tżtem w 4 oczy i mu naświetlisz sprawę, że chciałabyś żeby i Twoi rodzice mieli możliwość nacieszenia się wnukiem częściej niż tylko w święta. Jeśli nadal nie będzie chcieć jechać to powiedz że w takim razie sama jedziesz i koniec skoro on z jakiegoś powodu nie chce się widzieć z Twoimi rodzicami.

Bo jakiś powód tego musi być. A Twoi rodzice w jakich żyją stosunkach z rodzicami tż-ta? lubią się? może tż ma jakiś zatarg z teściami i dlatego nie chce tam jeździć..? nie wiem co Ci doradzić więcej..

Cytat:
widzę że czujesz się tam kompletnie zaszczuta...
ale pomyśl że czasem taka wojna potrafi rozładować emocje i sprawa się klaruje. I w sumie wychodzi na dobre bo druga połowa może coś zrozumie kiedy sprawa zostanie postawiona wręcz na ostrzu noża. Często jedynie "terapia szokowa" potrzafi dotrzeć do facetów.

i pamiętaj, że to nie jest żałosne bo wszystkie problemy są ważne, musisz nabrać więcej pewności siebie i powoli nauczyć się stawiać na swoim bo Twoją rolą nie jest wyłącznie podporządkowywanie się woli szanownego małżonka

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i teraz wiem gdzie podział się angielski deszczu nas świeci słoneczko i sucho
oddawaj słonko
Cytat:
długo - nawet do 3 lat

ja sobie teraz kompletnie nie wyobrażam karmienia bez krzesełka, na kolanie karmienie to męka bo jak jedziemy do tesciowej to Julke muszę na kolanie karmić, męka
w krzesełku czuje się jak Pani i Królowa na tronie - na tacce ma taką zabawkę na przyssawce - często bawi się w krzesełku jak coś w kuchni robię i mam ją na oku.

Dla mnie krzesełko rzecz niezbędna
Cytat:
Mówi się, że "jak wejdziesz między wrony, to kracz jak one". A ja nie umiem i nie chcę...
nie prawda nie masz obowiązku się podporządkowywać do czegoś co Ci się nie podoba i czego nie chcesz. Kochana więcej wiary w siebie, jesteś silna i nie możesz dać sobie włazić na głowę

Cytat:
ja jeszcze nie ugotowałam Julii obiadku - chyba z zamrażarki wezmę dziś

Stary 2012-06-14, 13:05   #3018
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

no wiesz nawet cienia złudzen nie zostawiasz Oliweczce a ja tam wierze że chłopak będzie
Teraz mi się odmieniło i wolałabym chłopaczka ale najważniejsze żeby było zdrowe
A za pracę trzymam kciuki Ja myślę, że pytanie o dzieci w dzisiejszych czasach jest normalne
Cytat:
Cholera, chyba mi chłopa trzeba, bo się co rusz oglądam za facetami ( oczywiście nie za moim ). A mój jak na złość nie ma ochoty na nic, ma w dupie wszystko, obraca się bokiem i idzie spać W ogóle nie ma temperamentu... Ehhh

Co Ty opowiadasz...chyba Mu trzeba do tyłka nakopać
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was troche wcześniej zmieniła dziecku mleko z 2 na 3 ???????????????
Ja nie, a od kiedy według opakowania podaje się 3?

Cytat:

Aaa, zapomniała się pochwalić
Kupiłam dziś w Ikei krzesełko do karmienia, żeby było na działkę. Bo teraz jak tam jedziemy, to siedzę przy stole z nim na kolanach, więc sporo zabawy kosztuje mnie uważanie, żeby z tego stołu "nie posprzątał"

A jutro może kupimy mi "nowy" samochód
O!A o mnie zapomniałaś, jak Ci kiedyś pisałam o śliniakach Ale to nic Brumciu, naprawdę

I co, kupiony??

Cytat:
Wiem dlaczego nie chciała. Smak jej nie opowiadał. Dzisiaj dostała bananową i opyliła.

Ale wybredna, moja wszystkie zje
Cytat:

Aaa, Tymek coraz śmielej łazi przy meblach

IGORKU Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie kochany

WITAMY

Dzisiaj mój kolega się dowiedział, że jestem w ciąży(codziennie się widzimy) i myślał, że mi taki brzuszek mały po Julci został jakoś wcześniej mu nie mówiłam.
Dowiedziałam się również, że wyrabiając taką kartę w mojej firmie i płacąc miesięcznie niewielką kwotę będę miała wszystkie wizyty prywatne za darmo + większość badań będzie aktywne od 1 sierpnia-lepiej późno niż wcale, ale swoje i tak już wybuliłam

Wczoraj P. rozbił nasze ,,nowe" autko...baba w niego wjechała...chciał kasę, ale Ona tyle mu nie chciała dać i spisali wszystkie dane, dzisiaj dzwonił po ubezpieczycielach itd. nawet sporo rozwalone-prawa lampa tak wgnieciona...cóż...jemu często się to zdarza, że ktoś w niego wjeżdża
Idę dziś po pracy po butki jakieś takie z zapiętkiem(paskiem)może mały koturn, bo mam tylko klapki różniaste, a jak pada, to w klapkach nie da rady.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:13   #3019
Marina1
Zakorzenienie

a co do mojego M. to pewnie Beti masz rację, ale ja się czasem zastanawiam, czy on nie jest jakimś ukrytym gejem
Przez tą jego niechęć mój zapał do wszystkiego jest zerowy. Czasem mam ochotę wyrwać jakiegoś faceta, piszę to poważnie.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

A Igor od wczoraj ma biegunkę ehhh. Jeszcze zapalenie spojówek do końca nie przeszło, a tu już coś
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-14, 13:17   #3020
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gotuję takie jakie nam-Jej odlewam przed przyprawieniem(i zagęszczam kaszką kukurydzianą, bądź kleikiem). Ostatnio jadła botwinkę(już drugi raz, bo uwielbiam), a dziś ugotujemy krupniczek na jutro, więc póki co słoiczek.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a u nas sytuacja w domu nie tega, może później w k napiszę.

żałuję, że juz mnie nie ma w klubie....
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marina mnie Ronaldo się wg nie podoba,z błyszczykiem latał po boisku,zmieniał fryzury podczas meczu...jakoś mnie to nie rajcuje dla Igorka dużego BUZIAKA śle niech się rozwija prawidłowo! i rośnie jak na drożdżach !
Co Ty gadasz?
Cytat:

A ja już wróciłam z Rze. Egz zdany, dzięx za kciuki.
Tak więc za tydzień obrona i licencjat mam za sobą. Dalej trzeba wybrać jakiś dalszy cel do osiągnięcia, czyli mgr.
Igor był z moją mam, która już się zmyła.

patik robię mały poczęstunek. Miało być w sobotę, ale okazało się wczoraj że M. musi iść do roboty, więc przesunęłam na niedzielę.
Tort ( ciotka mi M. robi), kawa, sałatka i dwa placki. Może jeszcze jakąś wędlinę, ale nie wiem.
Mama chyba nie przyjedzie, bo ojciec b. pije i nie da się jej ruszyć z domu...super.
Więc ode mnie nie będzie nikogo, tylko rodzina M.- mama, tata, brat z żoną i dzieckiem, chrzestna z mężem i dzieckiem.

a tak na marginesie, czytałam w busie gazetę i był artykuł o tym kapitanie naszej drużyny piłki nożnej-Kubie (nie pamiętam jak mu na nazwisko-błaszczykowski chyba ).
Ależ przeżył tragedię- na jego oczach ( miał 11 lat) jego ojciec zadźgał nożem jego matkę...Jechałam i normalnie miałam łzy w oczach. I do tej pory po każdym golu wznosi dwa palce ku górze w ten sposób dziękując mamie...
za egzamin- juz finiszujesz ze studiami
Ale przykre z tymi urodzinkami Igorka.....ale cóż, życie.....
No, jest taki Błaszczykowski-jakoś go tak nawet lubię, ale tragedia....aż mnie ścisnęło za serce

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
a co do mojego M. to pewnie Beti masz rację, ale ja się czasem zastanawiam, czy on nie jest jakimś ukrytym gejem
Przez tą jego niechęć mój zapał do wszystkiego jest zerowy. Czasem mam ochotę wyrwać jakiegoś faceta, piszę to poważnie.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

A Igor od wczoraj ma biegunkę ehhh. Jeszcze zapalenie spojówek do końca nie przeszło, a tu już coś
Współczuję...mój to wręcz przeciwnie...sam mnie musi namawiać

Oj biedny Iguś....ale oczka juz się goją?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:21   #3021
Marina1
Zakorzenienie

tak Oliweczko, jeszcze dziś tylko kropelki, jest już dużo lepiej, nie są czerwone.
A na biegunkę ma dam nifuroksazyd, miał kiedyś już. NIe mam smecty bo bym mu dała, tak to dam ten syrop.
A nie boisz się ten teges w ciąży? ja to miałam taki wewnętrzny opór pamiętam, że wcale się nie bzykaliśmy. Tak myślę, skoro wogóle tego nie robimy, to skąd się ten mój Igor wziął, chyba go bocian przyniósł
Stary 2012-06-14, 13:32   #3022
brunetka2000
Zakorzenienie

Patik my mamy krzesełko uczydełko, u nas to zabawka numer 1. Alicja sama siada na nie, sama sobie włącza wszystko. Powiem tak my mamy używane. Ale jesli bym miała kupić nowe za taką cenę to bym nie kupiła. W załączniku fotka.

IGORKU WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05398.jpg (121,8 KB, 43 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:59   #3023
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Krzesełko z Ikea ma pasy prawda?

Jestem zdecydowana
z tego co wiem to chyba właśnie nie mają w standardzie
Cytat:
Rozmawialismy o tym wiele razy... Samą mnie nie puści, a z nim możemy jechać tylko w czasie urlopu. Tylko, że wcześniej ja muszę z nim jechać do jego rodziny, bo już się umówił z kuzynem. Dla niego jest sprawiedliwie - raz do moich rodziców, raz do jego ciotek (). Jak na złość (?) w tym roku jakoś nie ma żadnych wolnych długich weekendów... W końcu się przyzwyczaję i nawet uwierzę, że nie ma innych możliwości
dziewne że stawia na równi ważności Twoich rodziców i jakieś ciotki... tulę kochana i dużo sił życzę.

za egzamin Marinko

Stary 2012-06-14, 14:09   #3024
zanetaa88
Zakorzenienie

Moje dziecko mnie zaskakuje poszła spać o 21:45 wstała o 8:30 bez jedzenia i tylko raz piła w nocy mamusia oczywiście wstała zobaczyć czy dziecko oddycha.

Telik moja zasypiała przy butli raz dwa, od dwóch dni zje ale się tak wierci że głowa boli jest wiotka i prawie śpi,ale musi minąć ok 15min żeby padła i spała.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Mamad przyzwyczaisz się, ale uwierz mi któregoś dnia wybuchniesz i wygarniesz a on tego nie będzie rozumiał, bo jak jego posłuszna żona mogła się zbuntować ? rozumiesz o co chodzi ? jeżeli teraz nie będziesz pokazywała czego chcesz, pragniesz to on będzie myślał że Tobie nic do szczęścia nie potrzeba a tak naprawdę będziesz się męczyła... milczenie może na jakiś czas jest rozwiązaniem, ale nie jest rozwiązaniem sukcesywnym... zaczniesz dziczeć, bo ile można siedzieć w domu i myśląc o jakimkolwiek wyjeździe ?

Moje dziecko zrobiło kupencje i śmierdzi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:16   #3025
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie zaskakuje poszła spać o 21:45 wstała o 8:30 bez jedzenia i tylko raz piła w nocy mamusia oczywiście wstała zobaczyć czy dziecko oddycha.

Telik moja zasypiała przy butli raz dwa, od dwóch dni zje ale się tak wierci że głowa boli jest wiotka i prawie śpi,ale musi minąć ok 15min żeby padła i spała.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Mamad przyzwyczaisz się, ale uwierz mi któregoś dnia wybuchniesz i wygarniesz a on tego nie będzie rozumiał, bo jak jego posłuszna żona mogła się zbuntować ? rozumiesz o co chodzi ? jeżeli teraz nie będziesz pokazywała czego chcesz, pragniesz to on będzie myślał że Tobie nic do szczęścia nie potrzeba a tak naprawdę będziesz się męczyła... milczenie może na jakiś czas jest rozwiązaniem, ale nie jest rozwiązaniem sukcesywnym... zaczniesz dziczeć, bo ile można siedzieć w domu i myśląc o jakimkolwiek wyjeździe ?

Moje dziecko zrobiło kupencje i śmierdzi
a moje poszły o 23, zjadły o 5 i dospały do 8
Stary 2012-06-14, 14:28   #3026
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Małe kuniątko ma dziś ROCZEK: oklaski: najlepszego Igii

Cytat:

Posiusiałabym się ze śmiechu, jakbym to na stadionie usłyszała Język czeski zawsze bezbłędnie poprawia mi nastrój
mnie też zawsze śmieszył, ale teraz już nie osłuchałam się w pracy raczej to czesi mają polewę z mojego czeskiego

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
J
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was troche wcześniej zmieniła dziecku mleko z 2 na 3 ???????????????
ja raczej zawsze później tak mi wyszło a teraz wcale nie kupuję bo mały nie pije

Cytat:

A jutro może kupimy mi "nowy" samochód
super!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jak u nas po wizycie?
usg ok, kobieta dość enigmatycznie powiedziała "wynk dobry, ślad po niedotlenieniu jest, nie powiększa się, jak pediatra zaleci to w okolicach września, października można jeszcze skontrolować"
u neurologa: "rozwój w normie, postępuje, więc nie ma się co martwić, wizyta terminowa nie jest potrzebna, chyba że będzie mnie coś niepokoiło" dodała że radosny chłopczyk z niego - podskakiwał mi na rękach jak to zwykle robi słysząc muzykę

więc wynik wizyt chyba dobry
no to można się cieszyć super sprawa!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Czuję niedosyt, mało mnie ostatnio
to raczej ja czuję niedosyt!!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tort 2 ciasta sałatka wędlina paluszki co jeszcze podać na stół żeby było tanio?
parówki w francuskim plus barszcz?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no dobra, i co to znaczy?
w wolnym przekładzie "chłopaki do roboty"

Cytat:

dziś była jarzynowa

mamad ja rozumiem Twoją niechęć do rozpoczynania wojny też najczęściej pasuję

właśnie podziwialiśmy z młodym kuropatwę wyprowadziła na naszą skarpę pisklęta 9!! mały nie wiedział gdzie patrzeć
Stary 2012-06-14, 14:29   #3027
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
żałuję, że juz mnie nie ma w klubie....
Nic straconego Zawsze możesz wrócić
Patik i Iustyna tak zrobiły
Stary 2012-06-14, 14:36   #3028
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Igorku wszystkiego najlepszego od wizażowej cioci Magdy i Szymonka

U Nas małe zawirowania. Dalej chorzy, dodatkowo szukamy innego mieszkania do wynajęcia także niebawem czeka Nas przeprowadzka tzn. za 2 m-ce, bo taki mamy okres wypowiedzenia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:36   #3029
83monia
Zakorzenienie

shira - dzięki!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:38   #3030
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Igorku wszystkiego najlepszego od wizażowej cioci Magdy i Szymonka

U Nas małe zawirowania. Dalej chorzy, dodatkowo szukamy innego mieszkania do wynajęcia także niebawem czeka Nas przeprowadzka tzn. za 2 m-ce, bo taki mamy okres wypowiedzenia
a czemu się wyprowadzacie? Przestaliście się podobać właścicielom?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości