Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 13:50   #1531
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
witajcie.ja urodzilam 21.05.2012 t coreczke Lenka 3760 gram, 56 cm sn
Gratulacje!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:56   #1532
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
moj młody jest zbyt cwany na taki sposob. jak go tylko ruszysz to jest skwaszona mina a potem placz.

mnie bola bardzo brodawy ( az mam samoistne przeprosty ) przy pierwszych łykach, podobno dobrze go dostawiam, tylko w pierwszych tygodniach tak moze byc. a potem czuje takie lekkie niebolesne ciagniecie, ale tylko w jednej ppiersi. czasem jak chodze to mi taki prad przez brodawy przechodzi. cos jakby dreszcze.
mnie już trzeci tydzień minął i nadal bola, ale jest na pewno lepiej niż na samym początku, łatwiej mi się karmi z prawej piersi, z lewej gorzej, ale jak mały dziąsłami przywali to można zemdleć. Ogólnie trudniej się karmi mając wielkie cyce, trzeba dziecku zmiażdżyć brodawkę żeby chwyciło, taka mała buzia a taki wielki cyc, większy od głowy

loksa gratuluje
Stary 2012-06-14, 14:03   #1533
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Witam.

Jak u Was waga po? u mnie zlecialo 13kg i stop a i tak jem monotonnie. Mała ma boleści nawet po jabłku już mam dosyć upasłam się wciązy teraz diety nie moge i to mnie doprowadzi do deprechy
15 kg przez pierwsze 2 tyg, od ponad 4 tygodni ani grama mniej a jem tak rygorystycznie, ze szok :P musze sgubic jeszcze 15 zeby dojsc do swojej wagi
jednak potrzeba jeszcze troche ruchu.... No ale maly jak daje popalic to nie mysle o cwiczeniach tylko o spaniu :P
choc rozwazam podawanie malemu mm i chodzenie z 2 razy w tyg na areobik. Tylko nie wiem czy dam rade bo piersi mega bola;/

Gratulacje dla nowych mamusiek)!

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-14 o 14:04
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:34   #1534
Tacca
Zakorzenienie

Jest mi strasznie gorąco... Ufff... Pootwierałam okna jak mąż przyjdzie to będzie zamykał.
Skurczy brak. Zmęczyłam się...
Stary 2012-06-14, 14:44   #1535
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mnie już trzeci tydzień minął i nadal bola, ale jest na pewno lepiej niż na samym początku, łatwiej mi się karmi z prawej piersi, z lewej gorzej, ale jak mały dziąsłami przywali to można zemdleć. Ogólnie trudniej się karmi mając wielkie cyce, trzeba dziecku zmiażdżyć brodawkę żeby chwyciło, taka mała buzia a taki wielki cyc, większy od głowy
To raczej nie ma znaczenia, czy piersi są małe, czy duże. Ja teraz mam większe piersi (wiadomo), ale nie jakieś giganty, a muszę małej i tak zplaszczać brodawkę, żeby załapała. Taka jest metoda, żeby dziecko się dobrze przyssało. Poza tym, ja mam duże sutki
Ból ten największy już mi minął, ale pamiętam go doskonale- masakra Czułam kłucie nawet w palcach u stóp, jak Mała się zasysała. Teraz czasami czuję lekki ból, mrowienie, ale do zniesienia
Również lepiej karmi mi się z prawej piersi Ona też jakoś szybciej mi się napełnia. Często mam z niej wyciek, z lewej rzadko.

Mała najedzona, poszła spać P wrócił z pracy Muszę się do Niego poprzytulać

W niedzielę, albo sobotę mamy mieć sesję Hani. Nie wiem, jak to wyjdzie z tymi Jej pryszczami Najwyżej się przypudruje

loksa
, gratuluje!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:50   #1536
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Można. Wszystkiego można odmówić, tylko co jak się akcja nie rozkręca? Lepsza oksy niż cesarka
to prawda , ja bałam się tego całego wywoływania, że jakieś będą komplikacje czy coś i skończy się cc ale się nie skończyło i dobrze, że mi wywoływali poród, bo kto wie ile moja kluska chciałaby jeszcze siedzieć w brzuchu nie było źle

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz jeść lekko to ryby przyrządzaj na parze albo w piekarniku zawinięte w folię

Ja smaruję przede wszystkim buzię, a także te części ciała, które wystają spod ubrania, a nawet trochę pod ubraniem, gdyby się np. rękawek zawinął.

Przez moje powoli nic nie widać, więc po co paczeć

Pewnie, że tak. Już kiedyś pisałam, że z prawego leje mi się ciurkiem. Maciek nie nadąża łykać, mleko leci po nim, po moich rękach, jest wszędzie. A jak wyjmę mu z buzi cyca żeby się nie zachłysnął, to mam wytrysk
dziękuję za odpowiedzi

ja przez swoje też nie paczę

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a my za tydzień robimy chrzciny. I chcę coś z włosami zrobić, tylko nie wiem co. wymagają się podcięcia trochę no... i kolorek sobie zrobię a co. taki to będzie mój prezent na urodziny od siebie :P
a wiesz, że dzisiaj też stałam przed lustrem i zastanawiałam się jak ściąć włosy czy uczesać na chrzciny ale koloru nie robię na pewno, ostatnio lubię swój

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o spanie to mój spi tylko i wyłącznie w łózeczku swoimZnalazłam patent na smoczek,podkładam pieluszkę dodatkowo przytulam ją do Szymona polika.
moja właśnie jakimś cudem zasnęła w łóżeczku po paru próbach i wykorzystałam ten sam patent

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Witam.

Jak u Was waga po? u mnie zlecialo 13kg i stop a i tak jem monotonnie. Mała ma boleści nawet po jabłku już mam dosyć upasłam się wciązy teraz diety nie moge i to mnie doprowadzi do deprechy
u mnie 11 i stop, jeszcze 1-2 kg i będę jak przed ciążą tyle że ja już przed byłam delikatnie mówiąc przy kości więc chciałabym, żeby waga poleciała jeszcze sporo do dołu

Cytat:
gratuluję wymiary identyczne jak u mojej Antosi

niunia - Malwinka jest już po usg bioderek co nie? powiedz czy to w szpitalu robią? i czy długo trzeba czekać na to? do kogo dzwonić?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:54   #1537
cate_
Zadomowienie

Loksa gratuluję

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:02   #1538
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulaccje

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:36   #1539
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

[QUOTE=Tacca;34694822]Kawał Stasia już!!! Ale Wasze maluchy szybko rosną...

[QUOTE=anulka4771;34696877]

kawał chłopa już.

begie13

to należą się brawa

Dzięki powiem Wam że ja to tylko widzę różnicę po ciuszkach które odkładam bo za małe tak w ogóle to muszę Wam wrzucić aktualne zdjęcie Stasia tylko muszę je zrzucić na komputer.

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-06-14 o 15:40
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:40   #1540
Tacca
Zakorzenienie

Dziewczyny podlinkujcie proszę jeśli kupowałyście pościel na zmianę na all... Nie wiem u kogo kupić a nie chcę u tej samej babki co kupowałam, bo nie ma innych wzorów...
Stary 2012-06-14, 15:45   #1541
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
[SIZE=4][B]

[/COLOR]Czy wasze dzieci też uważają że lepiej sra się w czystego pampersa?
Przecież w czystego to najlepiej Mój to potrafi trzy pampersy załatwić w ciągu jednego karmienia bo on dosłownie je i robi kupę ale przecież z kupą nie będzie jadł i trzeba mu zmienić pampersa potem dojada to co mu kupa przerwała czasem jeszcze walnie i na koniec trzeba jeszcze raz zmienić.
Stary 2012-06-14, 15:50   #1542
karozka
Raczkowanie

Cześć wszystkim
Na wstępie gratulacje dla rozpakowanych mamuś
I trzymam kciuki za te nadal oczekujące

My 5 czerwca wyszliśmy ze szpitala, bo jeszcze robili małemu badania, ale wątkowe kciuki podziałały i wygląda na to, że wirus nie przeniknął przez łożysko czekamy jeszcze na wynik jednego badania, ale te najważniejsze czyli usg główki, okulistę i badania słuchu oraz krwi mamy szczęśliwie za sobą
W ogóle w szpitalu siedziałam już od 27 pojechałam z akcją skurczową po czym pani położna tak mnie zdenerwowała, że aż z tego wszystkiego skurcze ustały
Powiem Wam, że ten poród mocno zweryfikował moje pojęcie na temat bólu i jak pierwsze dziecko urodziłam bez jednego dźwięku tak tym razem przez 4 godziny kiedy młody pomimo rozwarcia nie chciał zejść do kanału rodnego wyłam jak dzikie zwierzę, pół szpitala mnie słyszało a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie Ale za to jak położyli mi Leonka na brzuchu, takiego cieplutkiego uczucie nie do opisania
Przy pierwszym porodzie w ogóle nie czułam tego jak młoda schodziła ani bólu przy parciu.
Ale paradoksalnie ten poród mimo, że dużo cięższy będę wspominała dużo lepiej dzięki temu, że personel traktował mnie po ludzku
Miałam czyszczenie macicy w narkozie a nie tak jak ostatnim razem na żywca.
Nie zostałam nacięta, leciuteńko popękałam dzięki czemu 2 godziny po porodzie siedziałam po turecku i młodego karmiłam

Niestety praktycznie od pierwszego dnia zmagamy się z bólami brzuszka, ale i tak Leonek jest grzeczny pierwsze dni w domu to spał po 3-4 godziny jadł i dalej do spania także póki co to jestem w głębokim szoku, że mając takie dziecko można swobodnie wyjść do toalety bo Julka to 1 rok życia na rękach spędziła.

Co u Was pomaga na kolki? Nam lekarz kazał podawać espumisan, używamy jeszcze tego katetera rektalnego(a kiedyś się z tego śmiałam) herbatkę na brzuszek no i ja piję do tego mięte 2 razy dziennie

Niestety dalej męczymy się z pępkiem, bo posłuchałam położnej w szpitalu żeby stosować suchą pielęgnację no i teraz mam jadzi się to nam i w ogóle Przemywamy spirytusem teraz.
Czy maluszek którejś z Was miał zaklejany pępuszek plastrem? Bo my mamy się zgłosić na zaklejenie jak już kikut odpadnie
Stary 2012-06-14, 15:54   #1543
karozka
Raczkowanie

Leonek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG00128-20120612-0743.jpg (145,5 KB, 60 załadowań)
Stary 2012-06-14, 16:07   #1544
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

My 5 czerwca wyszliśmy ze szpitala, bo jeszcze robili małemu badania, ale wątkowe kciuki podziałały i wygląda na to, że wirus nie przeniknął przez łożysko czekamy jeszcze na wynik jednego badania, ale te najważniejsze czyli usg główki, okulistę i badania słuchu oraz krwi mamy szczęśliwie za sobą
W ogóle w szpitalu siedziałam już od 27 pojechałam z akcją skurczową po czym pani położna tak mnie zdenerwowała, że aż z tego wszystkiego skurcze ustały
Powiem Wam, że ten poród mocno zweryfikował moje pojęcie na temat bólu i jak pierwsze dziecko urodziłam bez jednego dźwięku tak tym razem przez 4 godziny kiedy młody pomimo rozwarcia nie chciał zejść do kanału rodnego wyłam jak dzikie zwierzę, pół szpitala mnie słyszało a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie Ale za to jak położyli mi Leonka na brzuchu, takiego cieplutkiego uczucie nie do opisania
Przy pierwszym porodzie w ogóle nie czułam tego jak młoda schodziła ani bólu przy parciu.
Ale paradoksalnie ten poród mimo, że dużo cięższy będę wspominała dużo lepiej dzięki temu, że personel traktował mnie po ludzku
Nie zostałam nacięta, leciuteńko popękałam dzięki czemu 2 godziny po porodzie siedziałam po turecku i młodego karmiłam

Niestety praktycznie od pierwszego dnia zmagamy się z bólami brzuszka, ale i tak Leonek jest grzeczny pierwsze dni w domu to spał po 3-4 godziny jadł i dalej do spania także póki co to jestem w głębokim szoku, że mając takie dziecko można swobodnie wyjść do toalety bo Julka to 1 rok życia na rękach spędziła.

Co u Was pomaga na kolki? Nam lekarz kazał podawać espumisan, używamy jeszcze tego katetera rektalnego(a kiedyś się z tego śmiałam) herbatkę na brzuszek no i ja piję do tego mięte 2 razy dziennie

Niestety dalej męczymy się z pępkiem, bo posłuchałam położnej w szpitalu żeby stosować suchą pielęgnację no i teraz mam jadzi się to nam i w ogóle Przemywamy spirytusem teraz.
Czy maluszek którejś z Was miał zaklejany pępuszek plastrem? Bo my mamy się zgłosić na zaklejenie jak już kikut odpadnie
Powiem Ci że ja pępek robiłam starą szkołą spirytusem i szybko odpadł Stasiowi ja miałam osłonięty gazikiem jak jeszcze nie odpadł ale żeby zaklejać po odpadnięciu tego nie słyszałam.
Stary 2012-06-14, 16:09   #1545
niunia32
Zakorzenienie

Begie Usg robia na Bibliotecznej 17. Asa med czy cos takiego. My czekalismy 2i pol tygodnia na termin

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:11   #1546
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Leonek
Słodki

Jeśli chodzi o kolki to ja się sporo naczytałam na temat tych wszystkich kropli.I tak jak zachwalają SabSimplex tak samo zachwalają Bobotic.Jest tylko jedno ale dawkują je tak samo jak SS czyli 15 kropli przed każdym posiłkiem lub w jego trakcie.SS ma dużą dawkę tego simeticonu żeby było tak samo inne kropli też tyle podają.Przeczytałam opinie na temat jednych i drugich,oczywiście jednym pomogły te krople innym inne krople.Ja osobiście kupiłam Bobotic ale dałam narazie 4krople i tak będe je dawkować,bo u mnie nie ma jakiejś tragedi i sama nie wiem czy ma kolki.jak nie będzie rezultatu podawać będe 15kropli co posiłek i obserować.
Choć nie na wszystkie dzieci są sposoby inne poprostu muszą to przejść.
Wklejam opinie jednego Pana:
Witam. Sprowadziłem z Niemiec krople na wzdęcia Sap Simplex, z uwagi na kolki mojego 1 miesięcznego synka. Rzeczywiście krople znacznie złagodziły przebieg kolki i teraz mój synek między godz. 18.00 a 20.00 tylko troszkę marudzi. Na efekt czekałem 4 dni. Lek naprawdę się sprawdza, ale chciałem się podzielić z Wami innym spostrzeżeniem. Sprowadziłem 1 buteleczkę leku z Niemiec Sab, który kosztował 9euro za buteleczkę 30ml + koszty przesyłki. Gdy zobaczyłem, że lek działa poprosiłem, aby moja znajoma przesłała mi z Niemiec kolejne butelki leku. Mogła mi przesłać jednorazowo tylko 2 buteleczki, bo jest zakaz przesyłania leków z Niemiec, dlatego większe paczki są sprawdzane. Zanim doszły do mnie te 2 buteleczki Sapu minęło 6 dni. Wtedy aby pomóc synkowi w kolce postanowiłem kupić jakiś zamiennik. W pierwszej kolejności kupiłem z żoną Espumisan w kroplach 24zł za 30ml, jednak nie zdziałał za wiele. Następnie kupiłem Bobotic, za który zapłaciłem w aptece 13zł za 30ml. Moja żona jest farmaceutką i przestudiowaliśmy składy tych leków. Sab Simplex 69,19 mg/ml Simeticonu, Espumisan 40 mg/ml Simeticonu oraz Bobotic 66,66 mg/ml Simeticonu. W moim mniemaniu i mojej żony lek Sab Simplex jest tak skuteczny ponieważ jego dawkowanie jest bardzo wysokie, w porównaniu z pozostałymi lekami, bo aż po 15 kropelek przed każdym karmieniem ( mój synek ssie mleko z piersi około 7-8 razy na dobę więc podaję mu 105 - 120 kropli na dobę Sab Simplex), gdzie np Espumisan w początkowych miesiącach życia podaje się 4 razy na dobę po 10 kropelek, a Bobotic 4 razy na dobę po 8 kropelek. Moj syZ tego wynika, że dawka Simeticonu podawana w polskich odpowiednikach jest kilkukrotnie mniejsza niż przy Sap Simplex. Idąc tym tropem i w porozumieniu z żoną ( farmaceutką ) wiedząc, że substancja czynna w 3 w/w lekach jest całkowicie wydalana z organizmu, postanowiłem lek Bobotic o podobnym stężeniu substancji czynnej takiej jak w Sap Simplex podawać też w takiej dawce. czyli podaję do chwili obecnej lek Bobotic też po 15 kropelek przed każdym karmieniem.... Efekt taki sam jak przy Sap Simplex, mam z głowy kolki, a przynajmniej mają bardzo łagodny przebieg))))). Myślę, że Espumisan też by działał, ale żeby Simeticonu było tyle w dawce co w Sap Simplex, czy Boboticu trzeba by było podawać go w ilości około 25 kropli przed każdym posiłkiem. Wybrałem Bobotic, który mogę kupić w każdej aptece i kosztuje zaledwie 13 zł. Może skorzystacie z tego co napisałem, bo jak w przypadku mojego synka jesteśmy bardzo zadowoleni i przy okazji możemy znacznie zaoszczędzić na lekach dla małego. Oczywiście jeżeli Sap Simplex byłby lepszy od Boboticu, to bym się nawet nie zastanawiał i dalej go sprowadzał z Niemiec, ale nie ma takiej konieczności bo Bobotic ma podobne działanie, oczywiście jeżeli podaje się go w zbliżonej dawce do Sap Simplex. Pozdrawiam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-14 o 16:13
Stary 2012-06-14, 16:15   #1547
niunia32
Zakorzenienie

Karozka słodki Leonek

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Begie Usg robia na Bibliotecznej 17. Asa med czy cos takiego. My czekalismy 2i pol tygodnia na termin
przychodnia San-med

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-14, 16:15   #1548
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej! jeszcze raz gratuluję no popatrz, a u mnie w szpitalu położna od razu zapowiedziała: "Zadnej tzw. "suchej pielęgnacji". Plastrów nie miałam, przy Michale też nie. Po co plaster???
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:27   #1549
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Słodki

Jeśli chodzi o kolki to ja się sporo naczytałam na temat tych wszystkich kropli.I tak jak zachwalają SabSimplex tak samo zachwalają Bobotic.Jest tylko jedno ale dawkują je tak samo jak SS czyli 15 kropli przed każdym posiłkiem lub w jego trakcie.SS ma dużą dawkę tego simeticonu żeby było tak samo inne kropli też tyle podają.Przeczytałam opinie na temat jednych i drugich,oczywiście jednym pomogły te krople innym inne krople.Ja osobiście kupiłam Bobotic ale dałam narazie 4krople i tak będe je dawkować,bo u mnie nie ma jakiejś tragedi i sama nie wiem czy ma kolki.jak nie będzie rezultatu podawać będe 15kropli co posiłek i obserować.
Choć nie na wszystkie dzieci są sposoby inne poprostu muszą to przejść.
Wklejam opinie jednego Pana:
Witam. Sprowadziłem z Niemiec krople na wzdęcia Sap Simplex, z uwagi na kolki mojego 1 miesięcznego synka. Rzeczywiście krople znacznie złagodziły przebieg kolki i teraz mój synek między godz. 18.00 a 20.00 tylko troszkę marudzi. Na efekt czekałem 4 dni. Lek naprawdę się sprawdza, ale chciałem się podzielić z Wami innym spostrzeżeniem. Sprowadziłem 1 buteleczkę leku z Niemiec Sab, który kosztował 9euro za buteleczkę 30ml + koszty przesyłki. Gdy zobaczyłem, że lek działa poprosiłem, aby moja znajoma przesłała mi z Niemiec kolejne butelki leku. Mogła mi przesłać jednorazowo tylko 2 buteleczki, bo jest zakaz przesyłania leków z Niemiec, dlatego większe paczki są sprawdzane. Zanim doszły do mnie te 2 buteleczki Sapu minęło 6 dni. Wtedy aby pomóc synkowi w kolce postanowiłem kupić jakiś zamiennik. W pierwszej kolejności kupiłem z żoną Espumisan w kroplach 24zł za 30ml, jednak nie zdziałał za wiele. Następnie kupiłem Bobotic, za który zapłaciłem w aptece 13zł za 30ml. Moja żona jest farmaceutką i przestudiowaliśmy składy tych leków. Sab Simplex 69,19 mg/ml Simeticonu, Espumisan 40 mg/ml Simeticonu oraz Bobotic 66,66 mg/ml Simeticonu. W moim mniemaniu i mojej żony lek Sab Simplex jest tak skuteczny ponieważ jego dawkowanie jest bardzo wysokie, w porównaniu z pozostałymi lekami, bo aż po 15 kropelek przed każdym karmieniem ( mój synek ssie mleko z piersi około 7-8 razy na dobę więc podaję mu 105 - 120 kropli na dobę Sab Simplex), gdzie np Espumisan w początkowych miesiącach życia podaje się 4 razy na dobę po 10 kropelek, a Bobotic 4 razy na dobę po 8 kropelek. Moj syZ tego wynika, że dawka Simeticonu podawana w polskich odpowiednikach jest kilkukrotnie mniejsza niż przy Sap Simplex. Idąc tym tropem i w porozumieniu z żoną ( farmaceutką ) wiedząc, że substancja czynna w 3 w/w lekach jest całkowicie wydalana z organizmu, postanowiłem lek Bobotic o podobnym stężeniu substancji czynnej takiej jak w Sap Simplex podawać też w takiej dawce. czyli podaję do chwili obecnej lek Bobotic też po 15 kropelek przed każdym karmieniem.... Efekt taki sam jak przy Sap Simplex, mam z głowy kolki, a przynajmniej mają bardzo łagodny przebieg))))). Myślę, że Espumisan też by działał, ale żeby Simeticonu było tyle w dawce co w Sap Simplex, czy Boboticu trzeba by było podawać go w ilości około 25 kropli przed każdym posiłkiem. Wybrałem Bobotic, który mogę kupić w każdej aptece i kosztuje zaledwie 13 zł. Może skorzystacie z tego co napisałem, bo jak w przypadku mojego synka jesteśmy bardzo zadowoleni i przy okazji możemy znacznie zaoszczędzić na lekach dla małego. Oczywiście jeżeli Sap Simplex byłby lepszy od Boboticu, to bym się nawet nie zastanawiał i dalej go sprowadzał z Niemiec, ale nie ma takiej konieczności bo Bobotic ma podobne działanie, oczywiście jeżeli podaje się go w zbliżonej dawce do Sap Simplex. Pozdrawiam
Wiesz co ja używam tego Sap Simplex i tam pisze żeby podawać co 4-6 godzin i ja tak robię a nie jak zrozumiałam przed każdym karmieniem. Też słyszałam że te bobotic to taki polski odpowiednik i tańszy zawsze można spróbować.
Stary 2012-06-14, 16:47   #1550
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Wiesz co ja używam tego Sap Simplex i tam pisze żeby podawać co 4-6 godzin i ja tak robię a nie jak zrozumiałam przed każdym karmieniem. Też słyszałam że te bobotic to taki polski odpowiednik i tańszy zawsze można spróbować.
na ulotce bobotic piszę że dawać 4 ray po 8 kropli.Na forach piszą że dają SS po 15kropli przed posiłkiem i żeby ten bobotic też tak podawać
te kolki to jedna wielka zagadka.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-14, 16:48   #1551
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi
my jednak rezygnujemy z położnej...mam tylko nadzieję, że w miarę świadoma będę podczas skurczy i będę wiedziała na co się godzić a na co nie pożyjemy, zobaczymy

co do zielonego też mam hopla na jego punkcie ostatnio...wózek z zielonym, wanienka zielona, kocyk zielony, pieluchy flanelowe - zielone
my też nie "wykupiliśmy" położnej, niech się dzieje wola nieba
mam tylko nadzieję trafić do sali porodowej z wanną, nie z prysznicem

a zielone - my prawie wszystko mamy zielone łóżeczko i prześcieradełka, i przybornik, i matę edukacyjną, chustę i flanelowe pieluszki, nożyczki do paznokci i ręczniczki kąpielowe tylko ciuszki białe i błękitne głównie
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
He he mąż zdał na 100% no to jeszcze tylko praktyczny egzamin
brawo

Cytat:
gratulacje!

Karozka, fajny chłopak

Millena, jeśli w ciągu doby nie urodzę () to mam szansę dotrzeć jeszcze jutro do ZUSu dam znać, jeśli się czegoś dowiem w interesującej nas sprawie. Chyba, że może Ty już coś wiesz?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:59   #1552
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim

Super, że Leonek nie złapał wirusa!
Cytat:
Leonek
Słodki chłopiec!
Stary 2012-06-14, 17:06   #1553
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
na ulotce bobotic piszę że dawać 4 ray po 8 kropli.Na forach piszą że dają SS po 15kropli przed posiłkiem i żeby ten bobotic też tak podawać
te kolki to jedna wielka zagadka.
wiesz co na stronie gdzie ja kupowałam pisze żeby nie częściej niż co 4 godziny i ja się tego trzymam

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-06-14 o 17:07
Stary 2012-06-14, 17:21   #1554
Tacca
Zakorzenienie

Wiadomość od Stokroteczki!

"Paulinka urodziła się dziś o 13.30. 3170g i 54cm. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn."

Gratuluję!!!
Stary 2012-06-14, 17:25   #1555
8ewus8
Zadomowienie

Bry
My już z Adasiem w domku jutro spróbuję Was nadrobić. Mały jest bardzo grzeczny, je i śpi więc nie powinno być problemu.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:27   #1556
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
My już z Adasiem w domku jutro spróbuję Was nadrobić. Mały jest bardzo grzeczny, je i śpi więc nie powinno być problemu.
Super! Świetnie, że już w domciu!
Stary 2012-06-14, 17:31   #1557
Gaabbi
Wtajemniczenie

Te krostki mojej Hani mnie przerażają Najwięcej ma w okolicach oczu. Mam nadzieję, że Ją to nie swędzi Jak jutro będzie ich jeszcze więcej, to chyba zwariuję
Moje Serduszko kochane...

Wasze dzieciaczki też mają krostki?
Stary 2012-06-14, 17:36   #1558
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

"Paulinka urodziła się dziś o 13.30. 3170g i 54cm. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn."

Gratuluję!!!
gratulacje!!!

Cytat:
Bry
fajnie, że w domu już jesteście

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

zimno mi. i mam smaki, sama nie wiem na co... coś słodkiego bym zjadła...

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-14, 17:36   #1559
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Gratuluję!!!
Gratuluję!

Cytat:
Bry
Fajnie, że jesteście już w domu Pozdrawiam!
Stary 2012-06-14, 17:39   #1560
niunia32
Zakorzenienie

oooo a dzisiaj dostałam list z urzędu miasta, że przydzielono Malwince nr pesel

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości