|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Beata moi rodzice akurat Patryka w święta nie widują, choć jak przyjeżdżamy, to dla nich to święto
![]() Rozmawialiśmy na ten temat już wiele razy, zawsze kończy się tak samo. Cytat:
![]() A tak z zupełnie innej beczki. Wczoraj upiekłam ciasto z truskawkami - właśnie zjadłam ostatni kawałek Polecam - szybki i łatwy, nawet ktoś bez doświadczenia sobie poradzi: http://nigra-kuchnia.blog.onet.pl/sz...,ID311841141,n
|
|
|
|
|
#3032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
może jednak mama przyjedzie chociaz na chwilę, i tak pewnie nawet by nie zauważył że jej nie ma.. Cytat:
w sumie przestaliśmy jakieś 5 tygodni przed tp ale potem już w ostatnich dniach przed porodem była akcja wywoływania Julki - i się urodziła w terminie ![]() Cytat:
no właśnie .. cena.. wszystkie nowe zabawki z FP itp są strasznie drogie i uważam że lepiej kupić używkę za ułamek ceny nowej zabawki bo na tych oryginalnych rzeczach praktycznie nie widać zużycia a cena za używki czesto 50% albo nawet mniej niż nowego. u nas nadal Domek Kiddieland robi szał i jest ulubioną zabawką ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
nie widzą problemu i nie pytają czemu tak rzadko Was widzą?
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Beata kilka razy rodzice byli u nas (oddzielnie, bo mają gospodarstwo i ktoś musi w domu zostać). W styczniu tata złamał nogę, więc już z tym gorzej. Jednemu bratu 2 miesiące temu urodziła się druga córka, więc też im ciężko się wybrać, drugi brat też ciągle w biegu...
Ciągle pytają, kiedy przyjedziemy, ale chyba się już przyzwyczaili... Marina gratuluję zdanego egzaminu i powodzenia na obronie! |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
mamad - maja 100 km, to 2h jazdy max. a gospodarstwo chyba pozwala na wyrwanie sie od rana do wieczora (nie wiem co maja ale krowy i swinie sytarczy rano i wieczorem nakarmic, krowy tak samo wydoić... ew pojenie jeszcze w dzień...)? poza tym - ja tam bym pojechala sama na twoim miejscu i juz! sama tak zrobilam z arturem tyle ze mam 2,5 raza dluzsza trase
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:19 |
|
|
|
|
#3036 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mamad, strasznie przykro to czytać
Cytat:
![]() Cytat:
O Błaszczykowskim też czytałam.... Cytat:
Szkoda auta, dobrze że twojemu TŻ nic się nie stało. Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z małym na basenie, teraz padł i śpi A potem biorę go do kościoła bo na zakończenie Oktawy jest błogosławieństwo dzieci (i cukierki )
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Właścicielom się jak najbardziej podobamy, bo zdzierają z Nas niezłą kasę
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Beata kasza nie podeszła jej z sokiem malinowym. Chociaż pierwsze 3 dni jadła, potem zastrajkowała, dlatego nie podejrzewałam że o smak chodzi, dopiero dzisiaj zmieniłam smak i zjadła. Madziulka chodzi o lokatorów na podwórku? stąd wyprowadzka? Mamad ja jeszcze mam pytania głupie, osobiste. Czy finansowo dalibyście radę bez teściów? sami mieszkać? jak to wygląda? Jesteście zależni od nich w jakiś sposób? a może oni od Was? Sara zjadła moją zupę. Tylko zrobiłam jej taki gęsty kit jak ze słoika. Hm..wasze zupy też takie gęste? Zmokłam, woda chlupała w butach. Jak mnie wnerwia ta pogoda Nie mogę się jakoś zabrać za robienie obiadu.
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie!!! Moje dziecie spi, ja z Wami. Pogoda do d.... Co do Ronaldo - jest taki lalus, ze az zal patrzec - nienawidze takich typow. I wedlug mnie jest oblesny. Co do auta Brumku odkad mamy naszego forda focusa c-maxa uwazam, ze Ford to moja marka . Choc wczesniej mialam tez focusa zwyklego i tez go kochalam. ![]() Co by Wam tu jeszcze... Dzis taki dzien ze nie pozbierana jestem jakas... wybaczcie. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- mamad wlasnie - powiem ci kochana tyle. Ja jestem taki typ, ze jak moj TZ nie chce raz drugi jechac ze mna do mojej mamy lub taty, to pakuje dziecko i jade sama i mam gleboko w powazaniu czy sie obrazi (jak sie obrazi to znaczy, ze nadal nic nie rozumie i jest palant). Moim zdaniem, powinien zrozumiec, ze to sa twoi rodzice, twoja rodzina i tez czasem chcesz spedzic z nimi jakis czas, tym bardziej jak jest wnuk. Ja bym sie spakowala i pojechala. Nie chce wspolnie z Wami, to czemu wy macie rezygnowac. A ogolem i tak cie wspieram.
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się tam podoba, taki na raz akurat ![]() Wrr ząb mnie boli. Nowy . CO prawda już kiedyś robiony, jakieś 4 lata temu![]() Byliśmy na spacerze. Pogoda się poprawiła, ale jakoś nie miałam nastroju. Dziękuję raz jeszcze kochane za życzenia! MEGA MIŁO SIĘ TO CZYTA! Wiecie, że nikt nie złożył Igorkowi życzeń prócz Was? Wiem, że niby tort ma być w niedzielę, ale tak dziwnie trochę. Ale najważniejsze, że mamita pamięta Znaczy mamita CZYLI JA ![]() Beti mama napewno nie przyjedzie nawet na chwilę, znając ją. Ona nie potrafi sprzeciwić się ojcu. Żyje cały czas pod jego dyktando. Przykre, ale prawdziwe...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:45 |
|
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Ja tak na szybko złożyć życzenia naszemu roczniakowi
![]() Igi - sto lat Nasz mały-duży urwisie!!!! ![]() U nas dzień jakiś dupny trochę Maja jak zwykle stęka, ja smęcę (jestem troszkę niewyspana, a jakże! ), niech już będzie wieczór
|
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy to zleciało? byłam pewna, że ze 3,4 m-ce .A pieniędzy faktycznie sporo. Ja pamiętam jak mieszkałam w UK, to mieszkałam w takim dużym domu razem z Hindusami itp. i każdy się składał po 200 f. na miesiąć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ja robię gęste zupy.
Ja mam podobne zdanie co do zabawek jak Beata. Kupuje głównie używki. To plastik więc umyje. A i wolę kupić dwie używane niz jedną nowa. |
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Igorka z okazji roczku
![]()
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chwaliłam sie, że kupiłam wcz w ciuchu zajefajny sorter. Żółw na kółkach na sznureczku ba nawet gra, wrzuca się kulki, nie ma śladów zużycia. Za 6,50. Jak mi się potem zechce to zrobie fotki. Ogólnie dużo super zabawek było, książeczek, ludzie się rzucili.
Lubi ktoś wątróbkę? Bo zrobiłam duszoną w warzywach. Osobiście nie znoszę, ale od pół roku leżakuje w zamrażarce i zajmuje miejsce, musiałam utylizację wykonać
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
marina dokladnie tyle ile ludzi tyle opinii. Ja mam zupelnie odmienny gust od twojego.
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igorku W Dniu Pierwszych Urodzin życzę Ci dużo, dużo zdrówka, radosnej twarzyczki, wspaniałych zabaw i pięknych prezentów |
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję raz jeszcze kochane kumpele!!!!
|
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze My z Ewcia!
IGORKU 100 LAT!!! ![]() Marinko cały dzień o Was myśle, strasznie wzruszający dzień dziś mam Miłego świetowania!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój solenizant już drzemie w najlepsze
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko najlepszego dla Igiego !!!!!!! Naszego roczniaczka
Hej Laski, u mnie dzisiaj zamotany dzień. Filip bardzo marudny. Ale uwaga...zrobił dzisiaj SAM 3 kroki !!! Puścił wersalkę i poszedł do pudełka z zabawkami Babka od pracy póki co milczy
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
LiliMy kupiliśmy tacke do tego krzesełka z Ikei bo nie jest drogie a bardzo przydatne Brumek Dla Tymka za "oko" Pokazuje Ewci cały dzien oko i nos ale bardzo ja to smieszy zamiast bawic![]() No i oby autko sie dobrze sprawowało ![]() Telik Ktoś mi polecał ta bobolandie-mialam sie Ciebie o nia spytac-może czas wrzucic nasze bąki w kulki ![]() Przyjaciółka zapowiada sie od niedzieli do środy wiec dam jeszcze znac czy bede mogła sie spotkac w tym tyg Ellika...????? słoneczko dawno Was nie było iustyna Też odczuwamy,że Ciebie mniej... U Nas dzisiaj była pomidorowa z ryżem-ktoś pytał
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak zgrzeczniał na roczek :P (tfffuuu tfuuu) |
||
|
|
|
#3058 |
|
Rozeznanie
|
zmalowana Wow! Kolejny chodziaz
![]() Co do usypiania...chetnie zapytałabym Pania Tracy jak usypiac takie wstajace dziecko...bo u Nas tak jak u wiekszosci...Ewa nie zdazy otworzyc oka a już stoi...i tak miliooooooooooooony razy...wczoraj na przemian mleko, woda, mleko...itd. A z nami nigdy nie spała wiec nie ma nawet opcji, że zagrzeje stopyry między nami Co tu robić???? ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Patik87 a zupy geste |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela to przypadek raczej
Nieświadomie to zrobił ![]() A u nas zupy rzadkie, takie jak dla dorosłych Zwłaszcza, że w żłobku je zupke, więc ja tylko w łikendy gotuję
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-14 o 20:58 |
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinka ucałuj Igiego od cioci Zołzy i Zuziaka
. Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!! Jutro o 17.00 Zuza ma chrzciny, trzymajcie kciuki . W sobotę na 15.00 impreza. Ciężkie 2 dni przed nami .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

ja to miałam taki wewnętrzny opór pamiętam, że wcale się nie bzykaliśmy. Tak myślę, skoro wogóle tego nie robimy, to skąd się ten mój Igor wziął, chyba go bocian przyniósł 
Ja myślę, że pytanie o dzieci w dzisiejszych czasach jest normalne

: dziekuje-kwiatek:
12.06.2010
. CO prawda już kiedyś robiony, jakieś 4 lata temu

Kiedy to zleciało? byłam pewna, że ze 3,4 m-ce .

zębole