|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
raczej taki "miekki" plastik,czy jak to nazwac
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
princessskaa - widze że jesteś z Lublina, w baby fancie są podobne krzesełka w cenie 229zł więc myślę że to ogłoszenie z tablicy to mało atrakcyjne
coś link się źle wkleja, jeśli chcesz to zobacz sobie na stronie internetowej Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-06-14 o 17:43 |
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie nie każdy ją ma. Mój ma wkładkę z pianki. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Ja pinkole, ale różnica ![]() Ciężko powiedzieć, bo ładnemu we wszystkim ładnym. W Twoim przpadku tu i tu jest super, ale zostałabym jednak przy ciemnym, no ew dorobiłabym małe refleksy
|
||
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
KASIA
![]() No i dylemat z głowy- ugotowałam zupkę, ale młody podniósł taki wrzask, ze pozszła butla w końcu. nigdy nie zdarzyło mi się by tak protestował pzred zjedzeniem obiadku
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ta cene znajdziesz inne bo sporo chce jak nowe 270---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() jak dla mnie teraz wygladasz lepiej i mlodziej! |
||
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira moje przemyślenia w klubie
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co to
teraz nawet zwatpilam co to ceratka![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() haha Baha Ty ciagle o tych refleksach
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm.. Wkładka z pianki? Kurcze, a jaki Ty masz Baszka ten fotelik? Przy zakupie dzięki Tobie będę wiedzieć, na co zwracać uwagę
Byłam ostatnio w Baby Fancie i zawrotu głowy dostałam, tyle tego było. A z nóg mnie zwalił Chicco za 600zł
|
|
|
|
#4029 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nadrobić nie dam rady, ale witam nową mamusię U nas znowu leje, dziś byliśmy na rehabilitacji, na szczęście nie padało i pojechałyśmy wozkiem. No i mamy nowe postępy wspinamy się do góry, co akurat mnie juz tak nie cieszy. Wczoraj przyłapałam ją w łóżeczku jak stała chwiejąc sie jak pijany zająć. Trzeba obniżyć łóżeczko na najniższy poziom. Ugotowałam Małej zupke i nie chciała zjeść. Mam nerwa na Tż ![]() Cytat:
dygotka8 my na początku dostaliśmy instrukcje do ćwiczeń z przewrotami, noszenie tak jak wy krzesełko tylko właśnie uczulono nas żeby odchylić się do tyłu, żeby nie obciążać placków dziecka. Takie zabawy przełożyć dziecko przez noge, żeby ręce poszły w przód dac coś do zabawy, np w miske wrzucić makaron, kasze, kulki itd, zeby stymulować rączki do otwierania. Skarpetki kolorowe na nogi i zachęcać do łapania najpierw kolanek, nóżek, głaskać rączkami różne faktury materiałów. Łapiemy rączki dziecka za nadgarstki i łapiemy najpierw uda i kołyszemy na boki, potem kolanka i to samo i za jakiś czas za stopy i kołyszemy - robimy taką kołyskę. Mamy piłkę to ćwiczenia na piłce na brzuchu. Jak Mała załapała przewroty to przestaliśmy ćwiczyć, na piłce też rzadko juz ćwiczę bo ona próbuje po niej raczkować Większość to takie zabawy były.
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jak wracam do domu i patrzę ile napisałyście to padam, niedam rady poodpowiadać Piszecie o ruchliwości dzieci, jeny, Miłosz łazi po całym domu, raczkuje jak strzała , wszędzie tam gdzie mu niewolno .A ja go gonię i gonię. Siedzi już pięknie, tak od razu, ale posadzony, sam próbuje siadać ale nie umie złapać pionu, jakoś krzywo tak się usadawia, na jednym półdupku, upsss, pośladku .Ale super streszczenie dnia było, Dominej to zrobiła , zwłaszcza to o mnie .I już mały woła. |
|
|
|
#4031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) po drugie, jak tylko taka róznica w cenie, to chyba kupilabym jednak nowe - ale to moja subiektywna opinia ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
taaaaa! 30 kg chyba na uszach Ci przybyło
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Princ pokazalam Twoje zdjecia Tztowi. Bez namyslu powiedzial, ze lepiej wygladasz w czarnych wlosach i ogolnie teraz oh, ah az w leb chcialam mu dac
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Tylko 8 godzin mnie nie było i 8 stron do nadrabiania
![]() ![]() Przyznać się która teraz pierwsza w rankingu??>?> Nie daję rady już 3 dzień, mały marudny, nie chce jeśc, jeszcze mleko czy z butli czy z cycka jakoś przejdzie, ale na obiadki się obraził i paszczę skutecznie zaciska, a potem jest ryk A żeby tego było mało, to popiernicza po calym domu, kręgosłup to mi siada, ale musze się pochwalić Dzisiaj po raz pierwszy Piotruś zaczął raczkować, zrobił 5 kroczków na kolankach Wariateczko ja mam alergika, Twoja niuńka to tak jakbym o swoim czytała, tzn nie przybieranie na wadze. Okazało się, że mały jest uczulony na gluten, wyszło to dopiero jak zaczęłam podawać mu kaszę mannę, bo wcześniej stężenie glutenu w moim mleku było dużo mniejsze, dlatego nie było tak znacznych objawów jak po podaniu manny. Odstawiłam gluten i niego i u siebie i waga poszła pięknie do góry. Jeszcze 6 tygodni temu Pituś ważył 6800g, a w poniedziałek ważyła go położna i pokazało 7580g Dodam, że wyniki krwi małego nie pokazały żadnych zmian, ma idealne, co też bardzo zastanawiało dr czemu on nie przybiera na wadze |
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja druga ale po piętach depcze mi Baha
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
poszalałyście dzisiaj...
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo jak dziewczyna chce zmiany to ją dzięki nim będzie miała, ![]() a z drugiej str bardzo Ci ładnie Princ w czarnych, więc jak dołożysz refleksa nie ruszysz czerni, a zmienisz fryza zrobisz jak będziesz chciała ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() oj dziękuję i służę pomocą, wiesz ![]() Ja mam zwykłe z Biedronki tzn nie jest do końca takie zwykłe bo można później z niego zrobić stolik i krzesełko ha! Może znajdę na All to zaraz wrzucę linka. Teściówka poszła z młodym na spacer więc mam chwilkę jeeeeeeee
|
||
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Baha spacer o tej godz? Moj juz wykapany po kolacji i spi od 10min
|
|
|
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
P.S. pretekst aby nie było tiru riru sesese ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
sesesese |
|||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
nie no dzis bedzie tiru riru bo nawet i ja mam chetke
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
jaja sobie robisz? mój o 18.30 je dopiero podwieczorek o 21 idziespać ![]() do 20 mam wolne ![]() Idę do klubu zobaczyć co u Naszej Oli słychać ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- wow i co zamenisz się w dziką tygrysicę ? ja też mam chętkę
|
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
Jagooda_ u nas dokładnie tak samo to wyglądało tzn te ćwiczenia to była forma zabawy. Uspokoiłaś mnie że i Wam pozwolono ćwiczyć bo po tym co napisała Dygotka nabrałam wątpliwości że może faktycznie więcej z tego krzywdy niż pożytku. Możesz mi napisać jak wygląda teraz rehabilitacja kiedy dziecko już samo się przekręca, raczkuje? Chodzi mi o to co wykonuje rehabilitant.
Moja mała też już wykąpana, najedzona, leży i rozmawia karuzelą
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
nie, chrupasy tylko dodatkowo utwardza ja, lepiej jablko
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
princ jaka z Ciebie laska!!!
![]() dobrze ze reszty z was nie widzialam bo juz calkiem popadne w kompleksy ![]() molaa a ten gluetn jest w zbozach?czyli musiala bym wyeliminowac make pieczywko i takie tam?bo mala mi znowu zaczela ulewac,no i jak ja przebieram i widze jakie ma maciupenkie raczki i nozki to ohh ... agulan nie wiem czy to Ty pisalas,wiem ze jak post jest niezgodny z regulaminem to sie go zglasza,chodzilo mi o to ze one zglaszaly polowe,a moderatkorki dwaly bana ...
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
poszalałyście tyle pisać... ja tylko sie witam i spadam na Giunessika. Jutro wracamy do domku, wyjeżdzamy na noc wiec w sobote rano bedziemy w Krakowie. Helena ma katar, nie wiem czy nie przez basen który uwielbia. Pozdrawiam |
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
O Domiks, już się samobiczuję
Wybaczysz ![]() :p rosi:![]() .Baha |
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
WARIATECZKA gluten jest w pszenicy, orkiszu, jęczmieniu, owsie i życie. Ja bym na razie odstawiła tylko pieczywo bo może ulewac przez mleko w nim zawarte (kupne pieczywo z regu ły ma mleko, serwatki lub maślankę - u nas ulewał póki jadłam ale my jednak i na gluten uczuleni)
KASIK jak MARTYSIA - wysypki zlikwidowane?
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wszystkie dzisiaj napalone
Ja już się wykąpałam, mała śpi, obejrzymy mecz (obstawiam, że wytrzyma do przerwy) - będę leżeć bezkarnie z gołym tyłkiem, założyłam króciuteńką koszulinke, tak się położe, żeby miał chłop dobry widok ![]() Baha krzesełko co zamienia się na stoliczek na 99zł to mega wypas ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Wariateczka a kysz z kompelsami Zmykam Kochane, do jutra Udanych tiru tiru |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

teraz nawet zwatpilam co to ceratka

Większość to takie zabawy były.
, wszędzie tam gdzie mu niewolno

chrzestni mojego raczej o nim nie pamietaja