|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Cytat:
![]() Cytat:
żebyś jednak zdałaCytat:
Balonami się nie ma co przejmować. Na klatce spędzisz tylko małą chwilkę i nie będziesz musiała ich więcej oglądać. Mało która nasza świadkowa miała/będzie miała sukienkę dopasowaną do koloru przewodniego. Kwiaty jeszcze spokojnie zdążysz zamówić. Z zespołem i fotografem możesz się skontaktować telefonicznie tak jak mówiła marylka i po sprawie ![]() Oby Ci przeszło Dziś 3 MDŚ
|
|
#3842 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Kawo wyglądasz super Dziewczyny ja mam dla Was jedną radę - nie przejmujcie się tak bardzo i wrzućcie na luz. Najważniejszą rzecz - czyli wybranego męża już macie, reszta to detale i to nie one ale Wasze szczęście i dobry humor decydują o tym, że będzie to najpiękniejszy dzień Waszego życia. Pamiętajcie o tym, bo nie można dać się zwariować, nie można się męczyć przygotowaniami, bo to nie o to chodzi żeby mdleć ze stresu i przejmować się odcieniem sukienki świadkowej, ale o to żeby cieszyć się zawartym małżeństwem. Reszta to naprawdę są tylko dodatki.
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mam załatwione ciasta!!!! i to za 20zł za blachę więc sporo zaoszczędziliśmy. Znajoma koleżanki nam upiecze. Bardzo dobre ponoć. Dzięki temu mogę sobie pozwolić na droższy tort
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurku będzie dobrze ![]() A ja mam problem z ciastami taki że babka w cukierni kazała nam policzyć 30dag na osobę. Wychodzi mam 30kg ciasta. Wybraliśmy już jakie ciasta chcemy tylko nie mam pojęcia w jakich proporcjach je wziac
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ostatnio rozbawiło wesele u mnie w hotelu. Na 70 osób, gdzie było mnóstwo dzieciaków kupili 150 butelek wódki, ale ciasta to 3 blachy
sernik i szarlotkę
|
#3846 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się piątkowo
U mnie dzisiaj piękne słońce świeci i humor mi dopisuje, mimo że wczoraj @ dostałam i boli mnie brzuch![]() Na początek podziękowanie: Dziękuję Wam oficjalnie na kciuki! Byłam wczoraj na rozmowie o pracę i mam w przyszłym tygodniu przyjść na dzień próbny. Pani od raz zaznaczyła, że normalnie mi za niego zapłaci, jakby coś, ale liczę na to, że tam zostanę I dodam, że jest to przedszkole Stąd zaraz komentarz do postu adoosienki.Cytat:
Naprawdę można złapać jakieś wrzody żołądka... Powinnaś coś z tym zrobić. Szukaj pracy i uciekaj jak najszybciej. W moim poprzednim przedszkolu dyrektor wpadał na 3 godziny dziennie i tyle go było, a nawet jak był to nigdy nic nie zmieniał w przebiegu dnia. Gość naprawdę spoko, pierwszego dnia oprowadzał mnie po przedszkolu i zaprowadził do kuchni mówiąc: "to najważniejsze miejsce w tym przedszkolu, tu jest kawa, herbata i ciasteczko" - tak, zawsze dla kadry było coś słodkiego do popołudniowej kawy Na dodatek nauczycielki pracowały po 6 godzin i dostawały normalnie całe obiady tak, jak dzieciaki. 2 razy w roku dr organizuje wyjazdy integracyjne dla kadry w Tatry, Roztocze czy gdziekolwiek. Naprawdę super prowadzi to przedszkole, ale... kiedyś jedna dziewczyna jęczała mu o umowę na czas nieokreślony i jak jej dał, to na drugi dzień przyniosła zwolnienie, że jest w ciąży Poczułam się bardzo źle.Cytat:
Będziesz piękną PMką![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To akurat jest najmniejszy problem, że pójdziemy w improwizację Sala salą, suknia suknią, ale najważniejsze, że złączymy się z osobami, które kochamy Mi już zaczyna być wszystko jedno czy będzie to pasowało kolorystycznie czy nie
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
my za ciasto płacimy 16,90 od blachy a ciasto mają rewelacyjne, ale ile tego ciasta będzie to nie pamiętam, bo mama z teściową zamawiały
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
my bierzemy 10 blach ale oprócz tego będą jeszcze kołocze.
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie nie pamiętam ile blach ale wzięlismy więcej, żeby pózniej dawać gościom na odchodne, a ciasteczka i rurki będziemy piec sami
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
kocurku, dużo zdrówka dla Ciebie! kawo, świetnie wyglądasz w sukni, już się nie mogę doczekać efektu końcowego ![]() kasiu_kuku, u nas co prawda nie było punktów ujemnych, ale była taka sytuacja, że na 3 roku z jednego przedmiotu koleś prawie nikogo nie przepuścił i interwencja u szefa instytutu pomogła. Zrobili poprawkę na początku września, żeby ludzie mogli normalnie składać papiery na USM. czlowieczku, mnie też dopada stres przedślubny, wczoraj pożarłam się z TŻtem, że cały wieczór był w domu, a nie ogarnął nic z kuwety zwanej weselem A dobrze wie, że na czerwiec mamy jeszcze mnóstwo spraw do dogrania. Po prostu dobiła mnie jego ignorancja.Ja z kolei trzecią noc z rzędu miałam koszmar ślubny - tym razem śniło mi się, że przyjechało nasze autko, a tu z kilkunastu dekoracji do wyboru zostały im tylko trzy i żadna nie była w tym kolorze, jaki chciałam i strasznie nakrzyczałam przez telefon na właściciela firmy i kazałam mu natychmiast przywieźć mi jakąkolwiek dekorację w tym kolorze Nie wspomnę już o tym, że zapomniałam zamówić bukietów i w drodze od fryzjera w dzień ślubu jechałam na giełdę kwiatową, a w domu zamiast już się ubierać, to układałam bukiety Chociaż my w realu z kolei też mamy teraz trochę pod górkę - chcieliśmy się umówić z właścicielem sali na ustalanie menu, ale tak żeby była przy tym obecna szefowa kuchni (on tego nie praktykuje) i musiałam się strasznie naprosić, żeby on raczył ją zapytać, czy będzie mogła być na takim spotkaniu. Odpowiedź mamy dostać w sobotę. Coś czuję, że to będzie ciężka przeprawa, bo on ma swoje poglądy na wszystko i nie dopuszcza innego scenariusza. Chcemy np. 4 dania gorące - on uważa, że musi być 5, bo ludzie będą głodni (a przez całe wesele na wiejskiej chatce będą dodatkowe trzy dania gorące - pierogi, żeberka i bigos - więc w każdym momencie można sobie coś podjeść). On daje w standardzie 4 sałatki - my chcemy tylko dwie, ale za to więcej zimnych przekąsek itd. Ciasta: my zamówiliśmy 8 blach na 140 osób. Z blachy wychodzi ok 50 porcji, bo jest duża - 30 x 40 cm. Waga ok. 3-4kg w zależności od ciasta. Płacimy ponad 40zł za blachę i tak mnie zastanawiają te Wasze ceny po 16 - 20zł. Wiecie jakie wymiary mają/ile ważą te blachy w Waszych cukierniach? kiciu, widzisz , u mnie też wychodzi prawie 30 kg ciasta, ale na dużo więcej osób. Może u Ciebie babka liczyła te 30dag razem z gościńcami? W naszej cukierni dziewczyna mówiła, że jak chcemy ciasto tylko na salę to te 8 blach wystarczy spokojnie, ale jak chcielibyśmy robić z tego jeszcze gościńce to byłoby za mało.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-06-15 o 10:35 |
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ciocia upiecze "orzeszki" Cytat:
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze
Cytat:
podpisuję się rękami i nogami Cytat:
u mnie było liczone po 15 dag na osobę i jeszcze zostało (wiadomo, nie jakoś strasznie dużo zostało ale to dobrze bo w dwa dni po weselu to zjedliśmy póki było świeże) a zapłaciliśmy w związku z tym 240 zł za całe ciasto na wesele Za to teściowa zamawiała na blachy ciasto na poprawiny (bo ona sama poprawiny organizowała, nikt się w to nie wtrącał) zapłaciła za to 1000 zł ( Kawo baaardzo podoba mi się Twoja stylizacja
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2012-06-15 o 11:32 |
||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też są standardowe blachy, wymiarów nie pamiętam, ale my zamówiliśmy już z gościńcami i na 250 osób więc będzie troche tego ciacha
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Ale bym zjadła te Wasze placuszki
Gdzie można kupić niedrogo takie klatki, jakie miała Marylka?
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ KOCHANE
co do placków to u nas pani mówiła, że jest 4 i pół kawałka na osobę + tort i że ona z doświadczenia wie, że to w zupełności wystarcza a nie płacimy nic, bo to już jest w cenie sali )))a jaaaa dziś piękę rogaliki z marmoladą właśnie zarobiłam ciasto w czasie kiedy ma leżakować w lodówce zajrzałam do Was pochorowałam się, więc mi się nudzi to nawet obiad dziś też zrobię zupa ogórkowa ![]() :brzyda l: będzie miał kochany TŻcik niespodzankę, a że czekolada i słodycze są na drugim miejscu u niego zaraz po mnie więc się na pewno ucieszy
|
#3856 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek kochaniutkie
![]() Ale u nas parszywa pogoda, zimno, leje, wieje.brrr...no ale jeszcze tylko dwa dni i bedziemy lezec do gory duuupkami na plazy ![]() Cytat:
Cytat:
A skad jestes? Bo na pewno cos podobnego widzialam w hurtowni Roza w Bielsku Bialej (tam gdzie kupowalam kwiatki) |
||
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ja z Małopolski
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
narzucony zaprojektowa winietki jak myslicie ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
jak szukałam akcesoriów na mój ślub to znalazłam w tym sklepie http://www.slubnezakupy.pl/sklep,190..._pieniazki.htm
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
świetne są
![]() takie wesołe, pin up'owe
|
|
#3863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo obiecująco się zapowiadają Twoja koncepcja jest cudowna
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Drukujcie
|
|
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Marylko czy w tej hurtowni sprzedają pojedyncze rzeczy czy trzeba wszystkiego kupić w ilościach hurtowych? Widziałam ją tyle razy i nie pomyślałam, żeby tam zajechać
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
dzieczyny mam super nowinę.. zadzwoniła do mnie babeczka z sali i powiedziała że jeżeli połowę kasy wpłaci się jakoś w czerwcu to zejdzie z ceny nawet 20%
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3869 | ||
|
Zadomowienie
|
A na gieldzie kwiatowej patrzylas? Alebo w jakis duzchych sklepach ogrodniczych, kwiaciarniach?
Mi sie badzo podobaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mozna wszystko kupowac na sztuki bez najmniejszego problemu.
|
||
|
|
|
#3870 |
|
Przyjaciółka KWC
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

żebyś jednak zdała

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

sernik i szarlotkę

A dobrze wie, że na czerwiec mamy jeszcze mnóstwo spraw do dogrania. Po prostu dobiła mnie jego ignorancja.

podpisuję się rękami i nogami
u mnie było liczone po 15 dag na osobę i jeszcze zostało (wiadomo, nie jakoś strasznie dużo zostało ale to dobrze bo w dwa dni po weselu to zjedliśmy póki było świeże) a zapłaciliśmy w związku z tym 240 zł za całe ciasto na wesele