|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Monia mazda premacy jest 7 osobowa :P. Tż się czai na 5 os. premacy.
U nas Tż jest fanem mazdy .
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dzięki dziewczynki
Cieszę się z niego bardzo, ale serce mi się kraja, jak pomyślę o moim starym Mondasku... Bo on dla mnie bardziej jak członek rodziny jest niż rzecz, serio Nie mogłabym go sprzedać ani zezłomować. Chyba wywiozę na wieś, na działkę i tam będzie powiedzmy na koloniach ![]() A ja nigdy nie miałam diesla. One są bardziej "narowiste" ![]() Ale z Radzia piękny zębulek Cytat:
![]() Cytat:
A ten przeciek to coś szkodzi, coś się z tym robi? Czy po prostu tak będzie? A Hania wróci do żłobka? Cytat:
![]() ). I jest to najcudowniejsza rzecz na świecie Kupiłam dziś basenik. Póki co stoi nadmuchany w dużym pokoju Musiałam przecież sprawdzić, czy nie dziurawy
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek pochwal się basenikiem
![]() W Ikei nabyłaś? |
|
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i zmykam do pracy.
Wiecie co jest najgorsze? Moja
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
U nas masakra. Ktoś podmienił moje pięknie śpiące dziecko. Po kąpieli zasypia ale o 22 pełna gotowość do zabawy. I wstaje przed 6. Mam dwóch podejrzanych: umiejętność chodzenia albo mieszanina nutramigenu i hippa.
Brawa dla chodziarzy Brumek fajne autko. |
|
|
|
#3096 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O nie!!! ![]() Cytat:
, ale dobrze, że się w koncu ujawniłaśCytat:
po prostu kontrolujcie serduszko według zaleceń i cieszcie się życiem.Cytat:
Marinka, wogóle nie mam oporów w ciąży PUK PUK PUK ( teraz co wieczór ktoś do mnie puka )Trochę dzisiaj zmarzłam rano, ale nie odpuściłam letniej spódniczce .
|
|||||||||
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Elo ziomy.
Dzisiaj noc zła, i ja weny nie mam na pisanie. Lilii na zdjeciu z tż: co on ma na głowie? twój fotomontaż ? ![]() Brumek niech fura służy Jacieee o kurcze nie rozumiem jednego: dlaczego nie przepisała pepti od raz skoro dieta? co za barany. Jakby co, to bez recepty też powinnać kupić, tylko bez zniżki..Moja t. też się posiłkowała netem jak sara miała zakażenie ukł mocz i...aj szkoda gadać. Pieleszka a co to jest o czym piszesz? po operacji się zrobiło czy było wcześniej? Justyna powodzenia na dziś i jutro. To, co się dzieje za oknem maskara, chyba spaceru nie będzie. ![]() Oliweczka nie zjadłam. Cofało mnie, ugryzłam tylko kawałek, i zjadłam sosu trochę. Nie rozumiem jak ktoś może lubić ten smak. Fe. Może byśmy się spotkały któregoś dnia? Wogóle kiedyś zaczęłam temat zlotu i chyba żadna nie odpowiedziała. A wytłuściłam !
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:11 |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Tż wsadził głowę w krzaki
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiałam co on tam robi Szymon zażyczył sobie dzisiaj o 4 mleko. Ostatnio tak chyba było jak miał pół roczku Także mleczko pił o 23, 4 i o 7 Teraz dosypia.
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ją widziałam, nawet 2 razy pisałas
. Ja jestem za. Myślę tylko że teraz jak się zaczęły roczki maluchów będzie ciężko
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
To zgłaszajcie się chętne dziewczyny na spotkanko
|
|
|
|
#3104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no niby sie kazała nie przejmować, że jest minimalny i nie zagraża żadnymi powikłaniami...ale ciężko się nie przejmować mimo jej zapewnień... czytałam, że bardzo często przeciek resztkowy zostaje, bo chirurdzy jak naszywają łatę, to robią to na niepracującym sercu, a jak się je "włączy" spowrotem to wiadomo, że w nim jest ciśnienie, i to duże i jakoś tam ta krew może przeciekać między szwami... lekarka pocieszała, że możliwe, że się zarośnie z wiekiem (bo łata zaczyna obrastać tkanką...). no nic. poczekamy do środy-jedziemy wtedy do chirurga na kontrolę, zobaczymy co on powie.brumku na razie Hania będzie miała od lipca nianię, a co do żłobka to lekarz powiedziała, że na razie nie, ale jak wszystko będzie dalej ok to za 3 miesiące już ona nie widzi przeciwskazań. i w ogóle kazała Hanię traktować jak zdrowe dziecko. które co prawda nigdy lizaka nie dostanie (przynajmniej przez długi czas...), ale zdrowe więc tak ustaliliśmy z mężem, że nianię bierzemy na ok. 3 miesiące wstępnie. i zobaczymy. jak się "sprawdzi" i będziemy z niej zadowoleni bardzo to zostanie, a jak nie to Hanka wróci do żłobka.patiku co do zlotu to ja widziałam post, ale wtedy mi nie nw głowie były takie rzeczy...a teraz to jestem znów na tak |
|||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze.. Jacieee ale się porobiło Dominikowi..
a byliście u dermy tylko czy u alergologa? powinni Ci dać receptę na pepti. AZS to nie koniec świata - fakt utrudnia zycie ale przy odpowiedniej pielęgnacji i wykluczeniu niektórych produktów objawy ustepują. Julka też ma stwierdzone AZS o lekkim przebiegu i na razie odpukać zeszło wszystko, czasem jeszcze coś wyjdzie ale takie najgorsze zmiany skórne już się nie pojawiają, najgorzej było na brzuchu, pleckach, ramionkach, na buzi nie miała wcale, lekko suche policzki tylko . a jakie dostałaś maści? sterydowe? ja miałam Elosone zapisane na najbardziej zmienione miejsca i emolient, a ten syropek to jaki dostałaś? my na odczulenie mieliśmy fenistil bo pomagał ale gdyby przestał działać to miała zapisywać Zyrtec.
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za środę.A dlaczego nie dostanie lizaka? |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zlotu to ja raczej wypadam bo niestety nie będę mieć czasu ani możliwości wziąć udział.. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- i kciuki za środę Pieleszko
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Filip dzisiaj pierwszy raz nie płakał jak go oddawałam do żłobka Mam chwilę luzu, a za chwilę idę gotować spaghetti. Chętne ? ![]() Brumku auto super
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - wsiadam do autobusu i na obiad bede
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
To tak na 14 zapraszam
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
U nas dupna noc, pobudka o 5 rano, ale uśpiłam go o 7 i wstałam o 9 razem z nim. Chyba od kilku dni drzemki razem z nim stały się moją normalką, przynajmniej jakoś funkcjonuje. Dziękuję raz jeszcze za życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brumek auto przepiękne. Rewelacyjne! B. mi się podoba ![]() jaciee no żesz, bidulek mały...Jak nie urok to sraczka Ciekawe jak tam Nikoś Babonika, czy zeszły troszku zmiany na ciałku.Lili ale ładnego masz synula. Ona ma brązowe czy...piękne. Wiesz co, przypominasz mi trochę J. Lo z rysów twarzy ( robię się chyba nudna z porównaniami, ale nie moja wina, że jesteście wszystkie takie ładne) pieleszko musi byc dobrze, pamiętasz- co najgorsze już za wami!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Isiaok
Zmalowana pewno sytuacja z tatą Filipka się rozjaśniła, nie jestem w klubie ani na fb więc nie wiem nic ale mocno ci kibicowałam ![]() mam pytanie do was: mój Maksio ma osad na ząbkach chodź szczotkuję je codziennie pastą dla dzieci .... Carmela pomóż co robić? |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
adasiu mój kochany!
Przyjmij miliard całusów urodzinowych od ciotki mariny i kolegi rogatego! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- słoneczko a może od herbatki? Moja znajoma nie dawała wit D. ( niby mądra dziewczyna, ale chyba nie dogadała się z pediatrą i dawała mu tylko 2 m-ce ) i wyszły mu (przysięgam, sama widziałam) czarne, zepsute zęby...No i była u dent, powiedział, że to przez niedobór D. Patrzcie jaki mam już dumny suwaczek
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-15 o 10:03 |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
w razie czego odgrzejesz mi?
marina - a te czarne zeby to nie od suplementacji zelazem w ciazy? |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
mówiła, że od wit. D. Może sami nie wiedzieli z czego?
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Toż to Pan Adam obchodzi dziaiaj pierwsze urodziny!
Dzięki Marina za przypomnienie ![]() Adasiu wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze! Żeby mamusia była z Ciebie dumna ![]() Marina ja i J.Lo Noł łej
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
slodziak
Witam sie - urlopowo. Dzis dzien pod tytulem:nerwy w skarbowce - jak ja tam nienawidze chodzic. Pranie wisi, drugie w pralce, kawa wypita ide myc glowe szykowac marys i fru, bo oprocz skrarbowki musze jechac do gina umowic bratowa, kupic marysi buty w sklepie ortopedycznym (sandalki - tesciowa dala kase i marudzi mi 2 tyg kiedy jej kupie), jechac do taty mieszkania zabrac korespondencje, jechac do galerii w jednej sprawie. Ponadto do ciotki-naszego kierownika budowy, zostawic ksiazki budowy, bo w tym roku nie bierzemy kredytu, ale za wlasne pieniadze chcemy zrobic fundament i postawic garaz. Nie stac nas na kredyt, gdyz zadluzymy sie po uszy. A tak jakos co sie da sie zrobi, a nad reszta sie pomysli. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Adasiu wszystkiego najlepszego kochany
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki co jeszcze nie ![]() Nawet Ci świeży makaron ugotuje :P
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Adaśko dzisiaj ma roczek !!!
Najlepszego Sarenki kolego ![]() ![]()
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam dni nudne jak kluski leniwe...ehh. zmalowana jeśli nie chcesz pisać- nie pisz. To jak, nie masz jeszcze alimentów przyznanych?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Nie mogłabym go sprzedać ani zezłomować. Chyba wywiozę na wieś, na działkę i tam będzie powiedzmy na koloniach 
dla TZ. A diesle uwielbiam, samymi takimi jezdze od lat. 
). do tego byliśmy u kariolog i okazało się, że Hancia ma resztkowy przeciek prze łatę... niby lekarz nie kazała sie nim w ogóle przejmować, ale po tym wszystkim myślałam, że już będzie tak super. 

Na śmierć zapomniałam
Naprawdę najchętniej bym się schowała teraz pod stół ze wstydu
, ale dobrze, że się w koncu ujawniłaś