|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Pisałam dzisiaj z Nerolą i dowiedziałam się, że była z Izunią w szpitalu-mala miała zapalenie krtani, ale już jest dobrze i wychodzą.
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marina, ano nie mam póki co
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ja daję codziennie wit D, herbatkę mały pije hipp ziołową lub jabłkową, daję jedną płaską łyżeczkę na 150ml wody , soki tylko pije jabłkowe lub gruszkowe rozcieńczone z wodą ( 1/3 soku ) nie daję czekolad słodyczy ani kaszek słodzonych ... ostatnio miał przepisane syropki przy przeziębieniu ( lipomal, rutinacea i neosine) może po tym?
Carmelka co robić, iść do stomatologa żeby wyczyścił? tylko pytanie czy mały sobie da wyczyścić? i jeśli ten osad zostanie to czy próchnica się nie wda w ząbki? jak czyścić może da się to zrobić w domu? dziewczyny chcę kupić Maksiowi rowerek trzykołowy taki grający z zabezpieczeniami o taki: http://allegro.pl/rewelacja-rowerek-...390243324.html ma któraś właśnie ten? fajny jest? bo na żywo nie widziałam Zmalowana przecież już prawie rok mija i jeszcze nie? ..... kurde ale to prawo polskie jest do .... myślałam że już wszystko się rozwiązało Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-06-15 o 10:22 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka uściski dla Hanuli
Cytat:
Maksio-pies? Tak? Czy już coś myle <wstyd> |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Mylisz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ADASIU Wszystkiego dobrego, samych uśmiechów na twarzyczce |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi lizakami to taki ogólnie przykład-generalnie na słodycze będzie lekki ban. bo tu chodzi o profilaktykę bakteryjnego zapalenia wsierdzia... tłumacząc ogólnie narażony jest na to nawet zdrowy człowiek, ale o niebo większe ryzyko jest u ludzi operowanych, a już wysokie u operowanych na otwartym sercu. i trzeba pilnować, aby wnjamie ustnej nie doszło do żadnych zakażen, nie rozwijała się próchnica itp. bo właśnie w jamie ustnej bakterii jest najwięcej. a więc czeka nas oswajanie małej z dentystą od najmłodszych lat, wizyty regularne, usuwanie kamienia, itp... wiem, że ludzie i u zdrowych ludzi dbają bardzo o ząbki u dzieci, ale my mamy nakazane dbać BARDZO, BARDZO. więc lizaka ode mnie Hania nie dostanie. przynajmniej nie w najbliższej przyszłości
![]() no i ja się właśnie zreflektowałam: Adasiu nasz kochany przyjmij roczkowe życzenia od ciotki i Haneczki
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-06-15 o 10:30 |
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz mysle jakby tu weekend ulozyc aby nudno nie bylo kolezanka ciagnie nas nia "miasto" na mecz polski i mysle co tu z Marys zrobic, choc ona ma takei dni ostatnio, ze nie chce nikogo obarczac maruda i wolalabym zeby chyba do nas wpadli obejrzec. Lece dac Marys jesc i ide suszyc glowe i wypad. I znowu przyjade po poludni. Jak ci sie nudzi zapraszam do mnie - nawet na weekend. jest gdzie spac i nie bedzie nudno.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-06-15 o 10:40 |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adasiu kochany sto lat!
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Maksio to od Maksymilian ...... trochę mi głupio że to wywołuje u was taki śmiech
|
|
|
|
#3133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ADAM mój kochany, uśmiechnięty podrywaczu sto lat i super życia Ci życzę!!! :pije my:![]() W Biedronie Za całe 19,99 I duży jest! Może dziś zrobię zdjęcie...Cytat:
Cytat:
No to może do tej kontroli faktycznie się nie przejmujemy, a potem się zobaczy, dobrze? A z tym lizakiem też się zainteresowałam. Ciekawe to. Cytat:
U nas śladu osadu nie ma. A w necie nic nie znalazłaś na ten temat?Carmela! ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że od Maksymilian... śmiać mi się chciało tylko,ze Carmela nie zaczaiła, że Twój synek, to Maksio.
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie te rowerki i tak trzeba pchać, wiec moze lepiej jakis jezdzik a potem rowerek biegowy za min. pół roku? bo mnie sie lepiej pchało jednak spacerówke z dieckiem niż taki rowerek. mamy tez inny - INJUSA Kangaroo 8w1 ROWEREK PCHACZ BUJAK http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...v1hxxijbv1VNh1 i ten z kolei jes za szeroki dla kingi obecnie (siedzisko ma szerokie, nie dosiega i jeszcze dlugo nie dosiegni ziemii) najlepiej kupic taki co nie ma pedałów na przednim kole np. smoby takie ma - http://tablica.pl/oferta/rowerek-fir...y-ID16DsR.html albo to -żyrafka little tikies http://allegro.pl/little-tikes-rower...409240440.html bo dzieci w rpzedszkolu ujezdzaja ta zyrafe dłuuuuugo Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-15 o 10:48 |
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Słoneczko napisała że myje pastą DLA DZIECI..
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Patik chodziło o pastę dla dzieci a nie dla dorosłych .... psa nie mam a nawet jakbym miała to nie myłabym mu zębów a jeśli już to na pewno nie piałabym na wątku mamusiowym o problemach psa
... no to tyle możecie śmiać się nadal ... dziękuje za uwagę
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Hello. Ależ mieliśmy dupną noc
milion pobudek z płaczem, nawet na rękach w środku nocy musiałam lulać a i tak wstała przed 6 (zatem wracamy chyba do punktu wyjścia) skąd ona bierze energię??? Ja ------> ZOMBIE ![]() Jacieee - o kurcze, Domek ma AZS niedobrze ![]() Pieleszko mam nadzieję, że te przecieki to nic poważnego, choć wiem, że jako matka się martwisz Adasiu wszystkiego, co najlepsze Nasz roczniaczku!!! ![]() Brumek fajne autko iustyna dla chodzącej ZuzkiPatik co do zlotu ja jestem za - oczywiście zależy gdzie i kiedy ![]() Lili83 pokazuj Radka częściej (i siebie też zresztą bo chyba pierwszy raz Cię widzę ) ostatnie zdjęcie z tżem za krzakiem Zmalowana za 3 kroki FifiegoU nas pakowanie dziś. Jedziemy do Olsztyna. Ja z małą zostaję na tydzień więc nie będzie nas. To tak informacyjnie, jeśli komuś zechciałoby się nas szukać ![]() A tak w ogóle, gdzie jest Natka??? Wodaquy i marzeny też ostatnio nie widać
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też z Carmeli, że nie zakumała ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Tż w krzakach to retusz
|
||
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adasiu STO LAT STO LAT !!!!!!!!!!!!!
![]() mamy piaty zabek. Jedyneczka na gorze. To tyle z dobrych wiesci. Z tych gorszych to zauwazylam ze siuski Wiki strasznie smierdza. Idziemy dzis na badanie. Bedziemy robic badanie biochemiczne moczu. Robil ktos? Jak to wyglada? Patik Ty pisalas ze Sara miala jakis sluz z pochwy. Jak to wygladalo i co to w koncu bylo? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-15 o 11:09 |
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza, że można coś nieco o jej psinkach czasami poczytać
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
ADAŚKO sto lat chłopie ![]() ![]() ![]() Beata wszystko mam w domu. Nawet nie wiem jak te maści się nazywają
Wieczorem Ci napiszę co dostał. W każdym razie buzia dziś wygląda brzydko. Policzki zaognione, szorstkie. No jakoś nie zapytałam dermatologa o receptę na mleko. A teraz z pediatrą może być problem Słoneczko dziewczyny nie śmieją się z Maksia tylko z Carmeli
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
ŚLEPOTY
!!!Pisałam, że Nerola jest w szpitalu z Izunią, bo miała zapalenie krtani i przeszło lekko na oskrzela i płuca. Wychodzą, bo mają w domu inhalator z tymi lekami,więc bez sensu siedzieć. Nikt nie przeczytał postu!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- ![]() z moczem nie pomogę |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. .. i przeczytały " z mieczem nie pomogę..."
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale grunt że już ok ![]() Za Izulkę ![]() Cytat:
![]() (współczuję nocki )Cytat:
![]() I mam nadzieję, ze żadnej infekcji jednak nie ma...
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek koniecznie zrób badanie jak mocz ma niemiły zapach..
A co to jest to badanie biochemiczne? ja pobierałam mocz w pojemnik i wiozłam ( znaczy tż) do laboratorium i robiłam analizę moczu i posiew. To to samo? Śluz to była oznaka że coś się dzieje właśnie w drogach moczowych, też miał dziwny zapach. No i wyszło zapalenie dolnych dróg moczowych. Do dziś nie wiem z czego to się zrobiło, i co robić żeby temu zapobiec ( oczywiście oprócz częstych kontroli moczu). Sara wszystkie parametry miała złe. Kolor, przejrzystość, ph, leukocyty, bakterie, białko, śluz.. Mi też brakuje tu dziewczyn Nataszy, rysiki, babonik, mezszares, piwnooka, natka, aj dużo dziewczyn się zmyło.
|
#3150 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kocice-Kunice
Cytat:
![]() o chrystusowe fusekle........ Cytat:
Biedny Dominiczek, ale opanujesz sytuację skoro to święte krzaki to muszę to "wydzierżeć" ![]() Cytat:
![]() ja chętna jest jeszcze? a jaki sosik? ![]() czemu ja nie mam suwaczka ja też chcę FOCH! zgroza tyle czasu i jeszcze go nie wzięli za fraki skandal!!! ![]() Cytat:
nie fochaj Słonko dziewczyny mają polewę z Carmelki nie z młodego Cytat:
Pewnie ja bym wszczęła poszukiwania ![]() a teraz najważniejsze : Adasiu kochany wszystkiego najlepszejszego od ciotki i Żbika chowaj się zdrowo mamusi i dokazuj ile wlezie!! hoho roczek toż to już nie niemowlak tak nawisem to co jak nie niemowlak to mowlak czy co??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

zębole

12.06.2010
:pije my:

no niby sie kazała nie przejmować, że jest minimalny i nie zagraża żadnymi powikłaniami...ale ciężko się nie przejmować mimo jej zapewnień... czytałam, że bardzo często przeciek resztkowy zostaje, bo chirurdzy jak naszywają łatę, to robią to na niepracującym sercu, a jak się je "włączy" spowrotem to wiadomo, że w nim jest ciśnienie, i to duże i jakoś tam ta krew może przeciekać między szwami... lekarka pocieszała, że możliwe, że się zarośnie z wiekiem (bo łata zaczyna obrastać tkanką...). no nic. poczekamy do środy-jedziemy wtedy do chirurga na kontrolę, zobaczymy co on powie.
U nas śladu osadu nie ma. A w necie nic nie znalazłaś na ten temat?
... no to tyle możecie śmiać się nadal ... dziękuje za uwagę