Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 10:17   #3121
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Pisałam dzisiaj z Nerolą i dowiedziałam się, że była z Izunią w szpitalu-mala miała zapalenie krtani, ale już jest dobrze i wychodzą.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:18   #3122
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Marina, ano nie mam póki co

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:19   #3123
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko ja daję codziennie wit D, herbatkę mały pije hipp ziołową lub jabłkową, daję jedną płaską łyżeczkę na 150ml wody , soki tylko pije jabłkowe lub gruszkowe rozcieńczone z wodą ( 1/3 soku ) nie daję czekolad słodyczy ani kaszek słodzonych ... ostatnio miał przepisane syropki przy przeziębieniu ( lipomal, rutinacea i neosine) może po tym?

Carmelka co robić, iść do stomatologa żeby wyczyścił? tylko pytanie czy mały sobie da wyczyścić? i jeśli ten osad zostanie to czy próchnica się nie wda w ząbki? jak czyścić może da się to zrobić w domu?

dziewczyny chcę kupić Maksiowi rowerek trzykołowy taki grający z zabezpieczeniami o taki: http://allegro.pl/rewelacja-rowerek-...390243324.html
ma któraś właśnie ten? fajny jest? bo na żywo nie widziałam

Zmalowana przecież już prawie rok mija i jeszcze nie? ..... kurde ale to prawo polskie jest do .... myślałam że już wszystko się rozwiązało

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-06-15 o 10:22
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:23   #3124
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Pieleszka uściski dla Hanuli

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Carmela świetne to autko co macie kupić Sarence na roczek.
Dlaczego to czerwone nie jest przecenione?
Mi się jeszcze to czarne podoba. Popatrz u innych sprzedawców, różne były ceny.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
mam pytanie do was: mój Maksio ma osad na ząbkach chodź szczotkuję je codziennie pastą dla dzieci .... Carmela pomóż co robić?
Maksio-pies? Tak? Czy już coś myle <wstyd>

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:27   #3125
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Eh, brakuje mi takich zabieganych dni
Ja to mam dni nudne jak kluski leniwe...ehh.

Narobiłas mi smaka tymi kluskami leniwymi

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Mylisz mało nie padłam.....

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

ADASIU Wszystkiego dobrego, samych uśmiechów na twarzyczce

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-15, 10:27   #3126
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Leżę....

Stary 2012-06-15, 10:28   #3127
pieleszka
Wtajemniczenie

z tymi lizakami to taki ogólnie przykład-generalnie na słodycze będzie lekki ban. bo tu chodzi o profilaktykę bakteryjnego zapalenia wsierdzia... tłumacząc ogólnie narażony jest na to nawet zdrowy człowiek, ale o niebo większe ryzyko jest u ludzi operowanych, a już wysokie u operowanych na otwartym sercu. i trzeba pilnować, aby wnjamie ustnej nie doszło do żadnych zakażen, nie rozwijała się próchnica itp. bo właśnie w jamie ustnej bakterii jest najwięcej. a więc czeka nas oswajanie małej z dentystą od najmłodszych lat, wizyty regularne, usuwanie kamienia, itp... wiem, że ludzie i u zdrowych ludzi dbają bardzo o ząbki u dzieci, ale my mamy nakazane dbać BARDZO, BARDZO. więc lizaka ode mnie Hania nie dostanie. przynajmniej nie w najbliższej przyszłości

no i ja się właśnie zreflektowałam:
Adasiu nasz kochany przyjmij roczkowe życzenia od ciotki i Haneczki

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:28   #3128
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
No jaja

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-06-15 o 10:30
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:32   #3129
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
z tymi lizakami to taki ogólnie przykład-generalnie na słodycze będzie lekki ban. bo tu chodzi o profilaktykę bakteryjnego zapalenia wsierdzia... tłumacząc ogólnie narażony jest na to nawet zdrowy człowiek, ale o niebo większe ryzyko jest u ludzi operowanych, a już wysokie u operowanych na otwartym sercu. i trzeba pilnować, aby wnjamie ustnej nie doszło do żadnych zakażen, nie rozwijała się próchnica itp. bo właśnie w jamie ustnej bakterii jest najwięcej. a więc czeka nas oswajanie małej z dentystą od najmłodszych lat, wizyty regularne, usuwanie kamienia, itp... wiem, że ludzie i u zdrowych ludzi dbają bardzo o ząbki u dzieci, ale my mamy nakazane dbać BARDZO, BARDZO. więc lizaka ode mnie Hania nie dostanie. przynajmniej nie w najbliższej przyszłości

no i ja się właśnie zreflektowałam:
Adasiu nasz kochany przyjmij roczkowe życzenia od ciotki i Haneczki
Aha, to o to chodzi.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-15, 10:39   #3130
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eh, brakuje mi takich zabieganych dni
Ja to mam dni nudne jak kluski leniwe...ehh.

zmalowana jeśli nie chcesz pisać- nie pisz. To jak, nie masz jeszcze alimentów przyznanych?
marinko a ja jestem mistrzynia w wynajdywaniu sobie zajec. ja juz mysle jakby tu weekend ulozyc aby nudno nie bylo kolezanka ciagnie nas nia "miasto" na mecz polski i mysle co tu z Marys zrobic, choc ona ma takei dni ostatnio, ze nie chce nikogo obarczac maruda i wolalabym zeby chyba do nas wpadli obejrzec. Lece dac Marys jesc i ide suszyc glowe i wypad. I znowu przyjade po poludni. Jak ci sie nudzi zapraszam do mnie - nawet na weekend. jest gdzie spac i nie bedzie nudno.Pojedziemy nawet do Baltowa do dinozaurow i zwierzynca -nie daj sie prosic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-06-15 o 10:40
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:39   #3131
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ponadto do ciotki-naszego kierownika budowy, zostawic ksiazki budowy, bo w tym roku nie bierzemy kredytu, ale za wlasne pieniadze chcemy zrobic fundament i postawic garaz. Nie stac nas na kredyt, gdyz zadluzymy sie po uszy. A tak jakos co sie da sie zrobi, a nad reszta sie pomysli.
Kredyt mieszkaniowy to była moja najgorsza decyzja w życiu. Nigdy więcej.

Adasiu kochany sto lat!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:41   #3132
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Maksio to od Maksymilian ...... trochę mi głupio że to wywołuje u was taki śmiech

Stary 2012-06-15, 10:43   #3133
brumek
Zakorzenienie

ADAM
mój kochany, uśmiechnięty podrywaczu
sto lat i super życia Ci życzę!!!
:pije my:

Cytat:
Brumek pochwal się basenikiem
W Ikei nabyłaś?
W Biedronie Za całe 19,99 I duży jest! Może dziś zrobię zdjęcie...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu ABSOLUTNIE nie powinno byc Ci głupio, po prostu zapomniałaś, bo to było DAWNO
Następnym razem na pewno nie zapomnę!!!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
no właśnie z tym przeciekiem dziwna sprawa, bo w Poznaniu przed wyjściem z kliniki jak robili echo serca pooperacyjne, to nikt o nim nie wspominał, a tutaj na wizycie od razu kardiolog powiedziała, że jest przeciek no niby sie kazała nie przejmować, że jest minimalny i nie zagraża żadnymi powikłaniami...ale ciężko się nie przejmować mimo jej zapewnień... czytałam, że bardzo często przeciek resztkowy zostaje, bo chirurdzy jak naszywają łatę, to robią to na niepracującym sercu, a jak się je "włączy" spowrotem to wiadomo, że w nim jest ciśnienie, i to duże i jakoś tam ta krew może przeciekać między szwami... lekarka pocieszała, że możliwe, że się zarośnie z wiekiem (bo łata zaczyna obrastać tkanką...). no nic. poczekamy do środy-jedziemy wtedy do chirurga na kontrolę, zobaczymy co on powie.

brumku na razie Hania będzie miała od lipca nianię, a co do żłobka to lekarz powiedziała, że na razie nie, ale jak wszystko będzie dalej ok to za 3 miesiące już ona nie widzi przeciwskazań. i w ogóle kazała Hanię traktować jak zdrowe dziecko. które co prawda nigdy lizaka nie dostanie (przynajmniej przez długi czas...), ale zdrowe więc tak ustaliliśmy z mężem, że nianię bierzemy na ok. 3 miesiące wstępnie. i zobaczymy. jak się "sprawdzi" i będziemy z niej zadowoleni bardzo to zostanie, a jak nie to Hanka wróci do żłobka.
Aha...
No to może do tej kontroli faktycznie się nie przejmujemy, a potem się zobaczy, dobrze?
A z tym lizakiem też się zainteresowałam. Ciekawe to.

Cytat:
mam pytanie do was: mój Maksio ma osad na ząbkach chodź szczotkuję je codziennie pastą dla dzieci .... Carmela pomóż co robić?
Dziwne U nas śladu osadu nie ma. A w necie nic nie znalazłaś na ten temat?

Cytat:
Carmela!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Maksio to od Maksymilian ...... trochę mi głupio że to wywołuje u was taki śmiech
Ale przecież my się śmiejemy z roztargnienia Carmelki, a nie z imienia Maksia!
Stary 2012-06-15, 10:44   #3134
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że od Maksymilian... śmiać mi się chciało tylko,ze Carmela nie zaczaiła, że Twój synek, to Maksio.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-15, 10:45   #3135
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny chcę kupić Maksiowi rowerek trzykołowy taki grający z zabezpieczeniami o taki: http://allegro.pl/rewelacja-rowerek-...390243324.html
ma któraś właśnie ten? fajny jest? bo na żywo nie widziałam
niefajny bo mam dla artura. ciezko dziecku samodzielnie pedałowac, taki badziew z tandetnymi melodyjkami. artur obecnie - jako rosły 4latek - nie zapedałuje nawet na nim! wolałabym taki http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...y-444_7103.jpg

ale w sumie te rowerki i tak trzeba pchać, wiec moze lepiej jakis jezdzik a potem rowerek biegowy za min. pół roku? bo mnie sie lepiej pchało jednak spacerówke z dieckiem niż taki rowerek.

mamy tez inny - INJUSA Kangaroo 8w1 ROWEREK PCHACZ BUJAK http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...v1hxxijbv1VNh1 i ten z kolei jes za szeroki dla kingi obecnie (siedzisko ma szerokie, nie dosiega i jeszcze dlugo nie dosiegni ziemii)

najlepiej kupic taki co nie ma pedałów na przednim kole np. smoby takie ma - http://tablica.pl/oferta/rowerek-fir...y-ID16DsR.html
albo to -żyrafka little tikies http://allegro.pl/little-tikes-rower...409240440.html bo dzieci w rpzedszkolu ujezdzaja ta zyrafe dłuuuuugo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-06-15 o 10:48
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:50   #3136
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Słoneczko napisała że myje pastą DLA DZIECI..

Stary 2012-06-15, 10:52   #3137
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Patik chodziło o pastę dla dzieci a nie dla dorosłych .... psa nie mam a nawet jakbym miała to nie myłabym mu zębów a jeśli już to na pewno nie piałabym na wątku mamusiowym o problemach psa ... no to tyle możecie śmiać się nadal ... dziękuje za uwagę

Stary 2012-06-15, 10:54   #3138
karolinee1983
Zadomowienie

Hello. Ależ mieliśmy dupną noc milion pobudek z płaczem, nawet na rękach w środku nocy musiałam lulać a i tak wstała przed 6 (zatem wracamy chyba do punktu wyjścia) skąd ona bierze energię??? Ja ------> ZOMBIE

Jacieee - o kurcze, Domek ma AZS niedobrze
Pieleszko mam nadzieję, że te przecieki to nic poważnego, choć wiem, że jako matka się martwisz

Adasiu wszystkiego, co najlepsze Nasz roczniaczku!!!

Brumek fajne autko
iustyna dla chodzącej Zuzki
Patik co do zlotu ja jestem za - oczywiście zależy gdzie i kiedy
Lili83 pokazuj Radka częściej (i siebie też zresztą bo chyba pierwszy raz Cię widzę ) ostatnie zdjęcie z tżem za krzakiem
Zmalowana za 3 kroki Fifiego

U nas pakowanie dziś. Jedziemy do Olsztyna. Ja z małą zostaję na tydzień więc nie będzie nas. To tak informacyjnie, jeśli komuś zechciałoby się nas szukać

A tak w ogóle, gdzie jest Natka??? Wodaquy i marzeny też ostatnio nie widać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:57   #3139
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Zagineły

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-15, 10:58   #3140
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Patik chodziło o pastę dla dzieci a nie dla dorosłych .... psa nie mam a nawet jakbym miała to nie myłabym mu zębów a jeśli już to na pewno nie piałabym na wątku mamusiowym o problemach psa ... no to tyle możecie śmiać się nadal ... dziękuje za uwagę
ale carmele czesto ktos (nawet ja) o psy zaczepia to sie dziewczę pomyliło

Stary 2012-06-15, 11:03   #3141
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wiem, że od Maksymilian... śmiać mi się chciało tylko,ze Carmela nie zaczaiła, że Twój synek, to Maksio.

ja też z Carmeli, że nie zakumała

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Tż w krzakach to retusz
Stary 2012-06-15, 11:07   #3142
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Już minęło pół roku Wynajmujemy spore 1 bedroom ( 2 pokoje ) z balkonem i ogrodem. Wolę iść na studio ( 1 pokój ), a odłożyć trochę kasy, ale nie chce mieszkać z kimś na tzw. pokoju.
Ile u Was za studio trzeba zaplacic?

Cytat:
Patik Tż wsadził głowę w krzaki

Adasiu STO LAT STO LAT !!!!!!!!!!!!!

mamy piaty zabek. Jedyneczka na gorze. To tyle z dobrych wiesci. Z tych gorszych to zauwazylam ze siuski Wiki strasznie smierdza. Idziemy dzis na badanie. Bedziemy robic badanie biochemiczne moczu. Robil ktos? Jak to wyglada?

Patik Ty pisalas ze Sara miala jakis sluz z pochwy. Jak to wygladalo i co to w koncu bylo?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-15 o 11:09
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:07   #3143
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ale my się śmiałyśmy nie z imienia tylko z zamotania Carmeli Zwłaszcza, że można coś nieco o jej psinkach czasami poczytać

Stary 2012-06-15, 11:12   #3144
jacieeeee
Wtajemniczenie

ADAŚKO sto lat chłopie
Beata wszystko mam w domu. Nawet nie wiem jak te maści się nazywają Wieczorem Ci napiszę co dostał. W każdym razie buzia dziś wygląda brzydko. Policzki zaognione, szorstkie.
No jakoś nie zapytałam dermatologa o receptę na mleko. A teraz z pediatrą może być problem Myślicie, że spróbować z HA najpierw ?

Słoneczko dziewczyny nie śmieją się z Maksia tylko z Carmeli

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:14   #3145
Oliweczka1985
Zakorzenienie

ŚLEPOTY!!!
Pisałam, że Nerola jest w szpitalu z Izunią, bo miała zapalenie krtani i przeszło lekko na oskrzela i płuca. Wychodzą, bo mają w domu inhalator z tymi lekami,więc bez sensu siedzieć.

Nikt nie przeczytał postu!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
mamy piaty zabek. Jedyneczka na gorze.

z moczem nie pomogę

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-15, 11:16   #3146
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ŚLEPOTY!!!
1. Pisałam, że Nerola jest w szpitalu z Izunią, bo miała zapalenie krtani i przeszło lekko na oskrzela i płuca. Wychodzą, bo mają w domu inhalator z tymi lekami,więc bez sensu siedzieć.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

2. z moczem nie pomogę
1. widziały i cieszą się że wyszły
2. .. i przeczytały " z mieczem nie pomogę..."

Stary 2012-06-15, 11:17   #3147
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ŚLEPOTY!!!
Pisałam, że Nerola jest w szpitalu z Izunią, bo miała zapalenie krtani i przeszło lekko na oskrzela i płuca. Wychodzą, bo mają w domu inhalator z tymi lekami,więc bez sensu siedzieć.

Ja przeczytałam, ślepa nie jestem
Stary 2012-06-15, 11:23   #3148
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam dzisiaj z Nerolą i dowiedziałam się, że była z Izunią w szpitalu-mala miała zapalenie krtani, ale już jest dobrze i wychodzą.
Też przeczytałam, ale mi nie zacytowało, więc teraz do tego wróciłam. Poważnie musiało boleć, skoro aż do szpitala pojechały Ale grunt że już ok
Za Izulkę

Cytat:
Tez o nich rano myślałam. I o Piwnookiej
(współczuję nocki ale cały czas nie tracę nadziei że już za kilka dni zacznie się dla Ciebie przesypianie całych nocy )

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
mamy piaty zabek. Jedyneczka na gorze. To tyle z dobrych wiesci. Z tych gorszych to zauwazylam ze siuski Wiki strasznie smierdza. Idziemy dzis na badaBedziemy robic badanie biochemiczne moczu. Robil ktos? Jak to wyglada?
Cieszę się z ząbka
I mam nadzieję, ze żadnej infekcji jednak nie ma...
Stary 2012-06-15, 11:35   #3149
patik87
Zakorzenienie

Stronczek koniecznie zrób badanie jak mocz ma niemiły zapach..
A co to jest to badanie biochemiczne? ja pobierałam mocz w pojemnik i wiozłam ( znaczy tż) do laboratorium i robiłam analizę moczu i posiew. To to samo?
Śluz to była oznaka że coś się dzieje właśnie w drogach moczowych, też miał dziwny zapach. No i wyszło zapalenie dolnych dróg moczowych. Do dziś nie wiem z czego to się zrobiło, i co robić żeby temu zapobiec ( oczywiście oprócz częstych kontroli moczu). Sara wszystkie parametry miała złe. Kolor, przejrzystość, ph, leukocyty, bakterie, białko, śluz..

Mi też brakuje tu dziewczyn Nataszy, rysiki, babonik, mezszares, piwnooka, natka, aj dużo dziewczyn się zmyło.
Stary 2012-06-15, 11:47   #3150
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kocice-Kunice

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Shirka Tobie też dziekuje to Twoj Żbik wcale nie pije już mleka ?
Dzisiaj Tż dzwonił do pediatry i oficjalnie mam pozwolenie na zmiane mleka
no mówię Ci gad mały mleka nie tknie już schowałam butelkę, bo nie używamy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bo jesli chce miec 3 dzieci to musze takie cudo nabyc!!!
o chrystusowe fusekle........

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Wiecie co jest najgorsze? Moja od wczoraj jest specjalistą od AZS. Wyczytała "wszystko" w internecie i jest mądrzejsza od lekarza
no tak specjalistka będzie super można sobie palnąć w łeb

Biedny Dominiczek, ale opanujesz sytuację

Cytat:
Patik Tż wsadził głowę w krzaki
skoro to święte krzaki to muszę to "wydzierżeć"

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski

Filip dzisiaj pierwszy raz nie płakał jak go oddawałam do żłobka

Mam chwilę luzu, a za chwilę idę gotować spaghetti. Chętne ?
no bo to duży chłopka co będzie za mamusią płakać

ja chętna jest jeszcze? a jaki sosik?
Cytat:

Patrzcie jaki mam już dumny suwaczek
czemu ja nie mam suwaczka ja też chcę FOCH!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale póki co jeszcze nie
zgroza tyle czasu i jeszcze go nie wzięli za fraki skandal!!!

Cytat:

nie fochaj Słonko dziewczyny mają polewę z Carmelki nie z młodego
Cytat:
Hello. Ależ mieliśmy dupną noc milion pobudek z płaczem, nawet na rękach w środku nocy musiałam lulać a i tak wstała przed 6 (zatem wracamy chyba do punktu wyjścia) skąd ona bierze energię??? Ja ------> ZOMBIE

To tak informacyjnie, jeśli komuś zechciałoby się nas szukać
ha Zombie come back u mnie też WHY WHY.......

Pewnie ja bym wszczęła poszukiwania

a teraz najważniejsze :

Adasiu kochany wszystkiego najlepszejszego od ciotki i Żbika chowaj się zdrowo mamusi i dokazuj ile wlezie!! hoho roczek toż to już nie niemowlak

tak nawisem to co jak nie niemowlak to mowlak czy co??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości