|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
hej
![]() sorki że się nie odzywałam ale goście goście ![]() u nas chyba wszystko ok poza tym że Filipa muszę dokarmiac bo jednak pokarm zaczyna zanikac mimo częstego przystawiania a kryzys laktacyjny raczej 3 tyg nie trwa i tak oto moje dziecię dostaje po cycku mleczko Hipp comfort combiotic testowaliśmy bebilon HA( maly ma podejrzenie skazy) i po bebilonie takiego ataku kolki dostał że raz i wiecej nie potem humana ale wysypało małego no i na Hippie sie skończyło i od 2 tygodni stan buźki się nie pogorszyl no i chyba dobrze je toleruje![]() mamy za to problem z nocnym spaniem chyba sobie dziecko moje przestawiło dzien za noc w nocy pobudki co godzine!!! ładnie gaworzy bardzo głośno próbuje w glos się smiac tylko kupe robi raz na 5 dni ale nie boli go brzuszek mimo miesanego karmienia ostatnio walnął przedwczoraj taka copę e dorosły by się nie powstydził pielucha tego nie ogarnęłaby a akurat był przewijany usg bioderek ok ![]() u mnie krzywa cukrowa ok także nie jest źle 30 czerwca robimy chrzciny i wypędzamy diabła a teraz lecę może zdążę jakieś foty na maila wrzucic no i obiecanego doktorka![]() i wybaczcie ale nie dam rady wszystkiego nadrobic ![]() a a macie jakieś rady na wybudzające i przeszkadzające bąki?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-06-15 o 15:11 |
|
|
|
#1772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
moim zdaniem producenci robią wg schamatów zywieniowych te żarcie, bo kto by kupił np. mięsko z pomidorami od 3 miecha? patrzą na zalecenia i tak produkują, bo inaczej ludzie nie kupią....a po 8 miesiącu to juz prawie wszystko można , więc pewnie mogło chodzić o wielkość, może o proporcje, dodatki ....no nie wiem ja pisałam ,że wiesz...że te schematy nie są wymyślane pod producentów, bo gdyby tak było to by im właśnie zależało ,żeby jak najwcześniej startować , a tak nie jest..... ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
a Wasz wątek się rozpadł? bo trochę szkoda , satysfakcje ktoś z tego może mieć ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
bo tam chyba kwasek jest,żeby nie brązowiało ....moja Nina nie lubiła, bo za kwaśne
|
|||
|
|
|
#1773 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego zadko oddaje aparat w inne ręce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1774 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
)bede moze szukac czegos na pol etatu w dni kiedy Radek ma wolne.Chyba,ze juz bede w ciazy z trzecim dzieckiem to praca poczeka dluzszy czas.
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny zaodpowiedź
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Ojjjj romansuje romansuje Kubuś z pieluchą
tylko niestety z flanelową bo od tetry zaraz ma podrażnioną buzię - i potem chodzę co chwilę i sprawdzam czy oddycha
|
#1778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz się wyleczyć do niedzieli bidulko ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moje dziecko śpi już ponad 3 godziny - i to na brzuszku
pewnie zero snu do kąpieli i wieczornego spania |
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Moje żale w klubie
|
|
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() witajcie mamy lutowe u nas jest superowo na watku na ten aferowy watek nie zajrzalam bo czasu nie mialam.Aaaga super ze poszlas do specjalisty, trzymam za Ciebie kciuki abys sie lepiej poczula i to co jest problem przeszlo jak najszybciej. wiem ze to nie musi pomoc, ale mi kiedys pomogla ksiazka ''Potega Podswiadomosci'', sa podzielone zdania na ten temat, ale wracam do tej ksiazki co jakis czas jak jest mi zle. jeszcze ''Sztuka Szczescia'' Dalajlamy jest dobra. wiem ze to nie lekarstwo na depresje, ale przeczytac sprobowac zawsze warto. Balbinka, a Julek mial usg bioderek zlecone przez NHS? bo u nas nic takiego nie mowili mi aby zrobic usg (wiem ze w Polsce jest rutynowo), czy prywatnie poszliscie? natka ja wracam do pracy od stycznia, srednio mi sie to finansowo oplaca, ale chce miec ciaglosc zatrudnienia, mam zamiar wrocic do pracy na kilka miesiecy i zaczac szukac czegos nowego bo mnie dyrektor wnerwil ostatnio.w ogole to uwaza ze jak jestem na macierzynskim to nic mi sie nie nalezy, urlop za 2012 nie wiadomo czy mi pozwola wykorzystac nawet, ale o to to ja mam zamiar walczyc. jakie pieknosci na mailu ![]() Emigra moja Hanka tez sie tak podnosi, zwlaszcza jak lezy i tez wlasnie tak zauwazylam ze jak jem a ona sie bawi - to nie jest zajeta zabawa tylko tak obserwuje moj talerz jakby chciala mi zabrac![]() ja juz nie wiem co z nia robic, bo siedzi na cycu caly wieczor, az sie ulewa. dzis w nocy i tak jest co noc ostatnio przez 2 tyg, ze spi max4,5h od 22 - 2-3, a pozniej to juz co poltorej godziny pobudki na jedzenie, bo jak jej nie dam to sie tak drze ze brak slow, a jak dam to pociumka 5 min i spi dalej, Tracy Hogg nazywa to budzeniem sie z przyzwyczajenia, ale co ja moge zrobic aby to sie skonczylo, bo wkurza mnie to, moge karmic 2x - nie przeszkadza mi to - ale jak spi pozniej przez kilka godzin a nie co poltorej h pobudka i wyglada tylko na to ze ona chce sobie cyca pociumkac i to wszystko, smoczka nie chce od jakiegos czasu w ogole. |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek po kapieli nie spi duzo niestety a w ciagu dnia spi 3-4 razy po pol godziny
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie w nocy mi dobrze śpi (nawet potrafiła ostatnio ponad 8godz przespać). Po kąpieli czaasem jest wojna i nie może zasnąć, ale jak już śpi, to na całego I stwierdzam, że przestaję karmić na śpiocha, bo wtedy mi się Hania częściej w nocy wybudza... bez tego karmienia śpi dłużej i spokojniej i budzi się najwyżej raz. A po karmieniu na śpiocha budziła się jeszcze o 2 w nocy - teeraz już nie ma tego karmienia o 2 i nawet nie zawsze jest to o 4. Jeszcze nie wiem od czego to zależy, ale będę obserwować |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia zdrówka życzę, kuruj się Kobieto!
![]() Evvcia, nie wyjeżdzaaaaaaj ![]() Aaagga bardzo dobra decyzja, trzymam mocno kciuki!!! I daj znac czasem jak to wszystko wygląda, sama w gorszych chwilach w życiu mocno myślałam o jakiejś pomocy, ale zawsze mało czasu było
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea uwielbia spać wtedy kiedy ma się kąpać
|
|
|
|
#1786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie bede jedyna bezczelna hihi Cytat:
Cytat:
![]() juz lece czytac! Mezus wrocil z pracy jakas h temu i wiecie ciotki co??? Do konca czerwca ma urlopik bo jestem biala jak corka mlynarza, a na chrzcinach bede u gory na bialo to nie chce jak truposz wygladac mala zjadla pol h temu cala flaszke i teraz zasnela
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Andreę przestały wybudzać kończyny to teraz budzi się, bo musi wsadzić sobie palce do buzi...a jak wkłada palce do buzi to zaraz
. I nie wiem co zrobić, żeby tak nie robiła |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy takim czasie jak napisałaś nie wychodzą Ci wciąż ciemne zdjęcia? Bo ja zdecydowanie wolę robic bez lampy, ale właśnie mam problem, bo w mieszkaniu u mnie jest dosc kiepskie światło. No i albo wyjdzie rozmazane (bo za długi czas i ruszę ręką), albo za ciemne ;/ Z tym wodospadem to nie próbowałam No i teraz nie mam jak![]() Napisz jeśli możesz jeszcze jakieś swoje sztuczki Może jeszcze mi się coś przypomni, albo się nauczę czegoś od Ciebie specjalistko![]() Bablinka zdrówka dla Was! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-15 o 16:22 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra jak fajowo - baw sie dobrze!!!
![]() byl znajomy i powiedzial ze chrzest mozemy miec 30 wrzesnia o 10:00, kosciol anglikancki (ojciec mnie wypisze z rodziny). zapytalam jakie dokumenty beda potrzebne dla nas, malej i chrzestnych, a on ze tylko akt urodzenia Hani. wow - az nie chce mi sie wierzyc ze nie bedzie latania, jakichs karteczek i innyh zaswiadczen itd. tylko teraz tak sie zastanwaiam, jak ochrzcimy ja anglikanskim a jesli kiedys bedzie trzeba wrocic do Polski - bo kto wie jak sie zycie ulozy, to jesli Hania bedzie bez chrztu, komunii bierzmowania w kosciele katolickim, to moze miec czasami jakies komplikacje (np. slub itd), w druga strone byloby latwiej, np. ochrzcic ja w katolickim, a wychowywac w protestanckim, bo ten bardziej tolerancyjny jest... juz sama nie wiem. |
|
|
|
#1790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smacznego! ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Mamy lutowe witajcie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() No i też zależy czy dostaniemy żłobek i czy znajdę nowa pracę ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Emigra zakupy? ![]() Ja też byłam dziś na małych zakupach i co.. oczywiście weszłam do Hama (H&M) i kupiłam Kai ciuszki zaczynam się podejrzewac o uzależnienie od ciuszków z tego sklepu. Dodają coś do tego czy jak?
|
||||
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
LENKA ale zakupy spozywcze bede robic
mala spi a ja zamiast isc pod prysznic zamowilam na allegro oslonki na pasy do spacerowki, bo nie mamy i parasole do wozka jednak zamowilam (z ta moskitiera mi bylo niewygodnie bo malej nie widzialam) nie zebym w spacerowke juz chciala wsadzac ale brat z polski przyjedzie za tydzien to mi przywiezie i nie musze pozniej o tym myslec bo podejrzewam ze koniec sierpnia/wrzesien bedziemy jednak przechodzic na spacerowke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Monia,róbcie najlepiej po swojemu! Nie można na siłę wszystkiego robić pod rodzinę,w końcu muszą się przystosować! Pamietam, jak moja znajoma brała ślub, to rodzina-ciotki, babcia kręcili nosami na decyzje, jakie podjęli odnośnie wesela młodzi, i wydzwaniały do mamy tej znajomej z pretensjami, że czemu tak anie inaczej?! ludzie są bezczelni, i to własna rodzina...Ale jak przyszło co do czego, nikt już nie krytykował tylko się bawił...Więc może jak Wy postawicie na swoim, to Twój tato będzie musiał się pogodzić, że stoi przed dokonanym faktem... A druga kwestia odnośnie chrzcin...Znajomi koleżanki chcieli chrzcić w polskim kościele, ale nie mają ślubu...Ksiądz im chrztu odmówił!!!, co mnie dziwi, bo co mu winne dziecko, że rodzice ślubu kościelnego nie mają? Poszli zatem do kościoła tutejszego (również katolickiego) i co? I ksiądz dziecku chrztu udzielił, a pieniędzy jakie oni chcieli wręczy Mu za tą "usługę" w kopercie nie przyjął. Powiedział, żeby lepiej za te pieniądze kupili coś dziecku! W ten weekend ja także wyruszam na polowanie za sukienką na chrzciny... |
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa... pewnie coś tam po drodze wpadnie w oko ![]() U mnie najczęściej tak bywa
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Monia, z tego co wiem (mam Męża teologa
) to chrzest w kościele anglikańskim jest ważny też w naszym.... akurat z tym sakramentem nie będziecie mieć problemu w razie powrotu do Polski... z komunią i spowiedzią jest chyba nieco inaczej.... więc chrztem się nie musicie raczej martwić...
|
|
|
|
#1795 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrabiam Was i nadrabiam od rana i nie moge skonczyc bo ciagle cos piszecie a ja ciagle cos mam do zrobienia. A to Szymon ktory ma chyba skok i je od wczoraj co godzine, co dwie, mało spi, jedynie na spacerku porzadnie sie wyspal. A to Filip, obiad, spacer, zakupy... No i od wczoraj chodzilam zestresowana, bo Filip sikał od wczoraj do dzis poludnia na czerwono, nie jadl i nie pil nic podejrzanego jak buraki, jagody, jakies lizaki farbiace czy oranzady. Wiec podejrzewalam z mezem krwiomocz, ale z czego? Nic poza tym różowo-czerwonym moczem sie nie dzialo. Ale wzielismy od razu mocz do badania ogolnego, mocz idealny, mąż byl z nim u lekarza dzis i ten po zbadaniu tez powiedzial ze wszystko jest ok. Powiedzial ze jesli by ten kolor moczu sie utrzymywal do pn to mamy pobrac posiew, ale skoro dzis juz od poludnia sika normalnym kolorem to nie musimy. My chyba jednak pobierzemy posiew dla spokoju, bo pediatra mowil, ze czasem bakterie tez sa przyczyna innego koloru moczu. No i pediatra mowil, ze u dzieci to czesto sie zdarza choc u Filipa zdarzylo sie pierwszy raz... ![]() Ja juz oczywiscie zdazylam sobie poczytac o guzach nerek i o innych chorobach w ktorych wystepuje krwinkomocz jako pierwszy objaw. A dzis wogole mam szalony dzien w sumie nie spie od 5 rano a nie moge na chwile usiasc. Poza tym moja bratowa o ktorej Wam pisalam ma dzis zabieg operacyjny-usuniecia szyjki macicy i czesci macicy.No juz podobno jest po zabiegu, bo dzwonilam do brata niedawno. I wlasnie tu Nikii Ci odpowiem, ze podobno miala nadżerkę nieleczoną (prawdopodobnie po urodzeniu syna jej sie zrobila) i ginowie jej nie widzieli tej nadżerki i prawdopodobnie rak jej sie z tego wlasnie rozwinął. Takze nadżerkę trzeba leczyc i to samo powiedziala jej teraz ta profesorka ktora ja operuje (a jest dobra ma przed nazwiskiem takie tytuly, jakie ma niewiele osob-za wizyte bierze 450 zl, bardzo trudno sie do niej dostac). Ja po ciazy z Filipem mialam nadżerkę i lekarz mi robil mały zabieg w gabinecie zamrazania i wyleczyl mi ją. Ja bym na Twoim miejscu zmienila lekarza. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moj Szymon tez tak robi, ssie 5 minut szarpiac cyca przy tym, wyginajac sie, bardzo nie lubie jak tak je, ale skoro nie budzi sie po tym do jedzenia znow za chwilke tzn ze sie najadł. Są karmienia ze je bardzo ładnie a czasem tak szarpie, ale wtedy czesto slysze jakiegos bączka, albo tak jak konia pisze, musi mu sie odbic. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- A o jakim wątku piszecie? Dajcie linka.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-15 o 17:32 |
||||||||
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Hej dzewczynki...
U nas noc poszczepenna oki..jakaś tam leciutko podwyższona temp była ale minimalnie więc czopki się na szczęscie nie przydały... Ale zauważyłam coś innego...Morfik ma na dolnej wardze (wewnątrz ust) białe plamki...to chyba pleśniawki albo coś takiego? Jak to zwalczyć? Boję się bo czytałam że to może przejść na brodawki podczas karmienia... Aagga dla Ciebie za pójście do speca od złych nastrojów...![]() Pierwszy krok najtrudniejszy...teraz będzie już tylko lepiej... Balbinka zdróweczka zyczę MoniqW u mnie tak samo karmienie syncia jest najlepszym momentem na produkcję dolną dlatego wycwaniłam się i zaczęłam go przewijac po jedzeniu Aguśka nie czytaj w necie o żadnych guzach.... to był jednorazowy przypadek u Filipka, a skoro lekarz mówi że może tak być to póki co się nie zamartwiaj... Co do tetry to ja narazie sie boję właśnie że mały się tym zakryje i udusi albo co A do pracy wracam w grudniu czyli po macierzyńskim i wszystkich urlopach....niestety muszę, choć bardzo nad tym ubolewam.. Witam dziewczyny z wątku Styczniowo-lutowego ! |
|
|
|
#1797 |
|
Gang Iren
|
Po Wiki poszlam z Mlodym w chuscie,pod moja peleryna(zmiescil sie bez trudu!) i z parasolem w rece.Nie straszna nam zadna pogoda
![]() A moze to patologia ze dziecko w chuscie biore i to kiedy leje deszcz? ![]() Sorry,musialam ![]()
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U dziecja zawijasz na swoj palec wskazujacy gazik, kropisz go aphtinem i pedzlujesz dokladnie jame ustna tak zeby zetrzec te plesniawki.
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochana
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny... nadrabiam Was od kilu dni i nadrobić nie mogę...hihi
zero czasu i zero siły...U Nas wszystko OK...chociaż boję się o małego bo ja od piątku jestem mega chora...wczoraj straciłam totalnie głos i dopiero dziś mogę wypowiedzieć słowa z dzwiękiem! BÓL PRZEOKROPNY... Malego nie odstawiłam od piersi bo gorączki nie miałam... za to stęskniłam się za wspólnymi zabawami bo ciagle w maseczce chodzę, no i ani przytulić Tymcia, ani pocałować, ani z nim pogadać z bliska! ![]() Oby szybko przeszło ![]() Tymuś w nocy ładnie śpi...za to w dzień tylko na spacerze potrafi spać wtedy nawet 5-6g bez jedzenia...no a w nocy po 7-8 Ale jak jest w domku to nie pośpi...właśnie wróciliśmy z 5-cio godzinnego spaceru...zmykam bo mój terrorysta marudzi...Trzymajcie się ciepło! PS: Dziewczyny karmiące tylko piersią ...mam pytanko?...kiedy, jak i od czego zaczniecie wprowadzać inne posiłki? dzięki ![]() A własnie Tymcio nie robił kupy ponad 10 dni! nawet nie wiem ile czasu dokładnie z 12 dni napewno! no i w końcu zrobił
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-06-15 o 18:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

i tak oto moje dziecię dostaje po cycku mleczko Hipp comfort combiotic testowaliśmy bebilon HA( maly ma podejrzenie skazy) i po bebilonie takiego ataku kolki dostał że raz i wiecej nie
potem humana ale wysypało małego no i na Hippie sie skończyło i od 2 tygodni stan buźki się nie pogorszyl no i chyba dobrze je toleruje
usg bioderek ok 

bo tam co się działo to

czasami jednak przeszkadza jej to zasnac, bo mietoli ta tetre i mietoli, oczy metne, przykniete ale tetra meczy wiec jak zabiore to usypia ale koniecznie musze jej pozniej przylozyc do buzi ...

. I nie wiem co zrobić, żeby tak nie robiła