Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 00:04   #2401
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, przyjmiecie świeżynkę?:P
Przeżyłam już fazę maksymalnej troski o włosy kilka miesięcy temu, ale ze względu na 'zawirowania' różnego rodzaju ograniczyłam się do olejowania co jakiś czas i używania maski. Teraz zaczyna mi się powoli wszystko układać (a raczej: mam za dużo czasu, z którym nie wiem co zrobić, więc dlaczego nie zadbać o włosy? :P).
Opracowałam sobie plan działania, ruszam 21 czerwca (wyjeżdżam w niedzielę, a nie będę zabierała ze sobą całego arsenału :P ).
Będą więc wcierki (mam Jantara i Neril Garniera, później mam zamiar kupić olejek Phenome), oleje (Vatika, Khadi na porost i Bhringraj. Heenarę i Amla Khadi chcę kupić), raz w tygodniu maska (mam Organique Ant-aging i kurację Lavery różaną). Do tego płukanka octowa po każdym myciu. Po myciu nakładam na włosy odżywkę bez spłukiwania Shine On John Masters Organics, w skalp wcieram kurację torebek włosowych tej samej firmy. Do tego od środka będzie: CP, drożdże i może jakieś ziółka
Włosy czeszę TT.
Mama uważa, że na pewno wypadną mi wszystkie włosy

I załączam zdjęcia moich 'kudełów', niestety nie są takie, jakie chciałabym żeby były, ale może uda mi się coś osiągnąć
Witaj

Pamiętam Cię z olejowego wątku i zbiorczego kosmetyków naturalnych

Ładny zbiór kosmetyków, widzę dużo naturalnych

Masz ładne włoski i na pewno będą jeszcze piękniejsze
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 03:47   #2402
Heroldin
Zakorzenienie

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34723500] Włosy umyłam szamponem Natura Siberica [/QUOTE]
Obok produktów z tej firmy tuptam już od pewnego czasu . Polej ambrozji na moje chciejstwo i napisz o tym szamponie . Nie kołtuni włosów ? Konsystencja gęsto-perłowa czy przezroczysta ? Może balsamów też z tej firmy próbowałaś ? Trochę mnie zniechęca brak jakiegokolwiek silikonu w składzie .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 07:15   #2403
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Szampon jest genialny, przeźroczysty, a jednak nie plącze włosów. Wcześniej używałam Bentley Organics i był tragiczny pod tym względem i skończył jako żel pod prysznic :P Mam też balsam z Natura Siberica, z tej samej serii, ale jest gorszy od szamponu - zawsze, kiedy go użyję, nakładam jeszcze na chwilę odżywkę z silikonem, żeby włosy były gładsze ;p
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:29   #2404
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
studiowałam na UE
fotki włosów

ja też chce do Cieszyna na zakupy ale teraz jestem spłukana i nie dam rady

hulanie hula hopem a i owszem! ja co prawda dopiero 4 dzień ale Sylvi zaprawiona w bojach już jest
hehe głuptas wpadłam na chwilkę zobaczyć co się dzieje tutaj, ja też chce do Cieszyna ale mieszkam na Warmii a jakbyście jechały to byście mi coś kupiły w DM? oczywiście przelałabym wam pieniążki wcześniej
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34740008]Szampon jest genialny, przeźroczysty, a jednak nie plącze włosów. Wcześniej używałam Bentley Organics i był tragiczny pod tym względem i skończył jako żel pod prysznic :P Mam też balsam z Natura Siberica, z tej samej serii, ale jest gorszy od szamponu - zawsze, kiedy go użyję, nakładam jeszcze na chwilę odżywkę z silikonem, żeby włosy były gładsze ;p[/QUOTE]
też chcę coś z Natura Siberica

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:46   #2405
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Obok produktów z tej firmy tuptam już od pewnego czasu . Polej ambrozji na moje chciejstwo i napisz o tym szamponie . Nie kołtuni włosów ? Konsystencja gęsto-perłowa czy przezroczysta ? Może balsamów też z tej firmy próbowałaś ? Trochę mnie zniechęca brak jakiegokolwiek silikonu w składzie .
uwielbiam twój styl wypowiedzi! jest swietny !

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:33   #2406
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ja typowo ścisłowiec więc napewno cos żeby miec inżyniera bo po licencjacie to albo najlepiej języki! jest pełno ofert pracy gdzie przyjmuja z nie wazne jakim ukierunkowaniem byleby język był perfekt

hmmmmm zobacze co z tym zrobie spróbuje jutro uzyć i zobaczymy co z tego wyjdzie

ejjj to nie jest śmieszne ja nie wiedziałam że to jest tak blisko granicy skoro potrafie jechac ponad 100 km do kumpeli do Kraka to jaki problem 30 do Cieszyna? tylko teraz czekam na przypływ gotówki bo bez tego to nie mam się co ruszać

ja co prawda nie posiadam wszystkich tych rzeczy ale wiem że dziewczyny je łacza np all in one z d-pantenolem nawilży i odzywi a znowu keratyna z jedwabie bedzie typowo proteinowa. l- cystyina zazwyczaj do płukanki Po za tym zacznij w małych ilościach i nie mieszaj wszystkiego razem bo jak coś Ci zaszkodzi to nie będziesz wiedzieć co Próbuj, kombinuj i sama musisz dojść do tego co Twoje włosy lubią
Mam ten sam problem, co Ty dlatego ja teraz kończę już to UE, bo cóż zrobić jak mam licencjata zaraz, ale z naciskiem na język zamierzam do magisterki się ogarnąć, a w następne wakacje za granicę

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ja po dwóch latach na szczęście jeszcze nie narzekam. Zobaczymy co będzie potem.

to będziemy trzymać kciuki.
nie dziękuję

zobaczymy za dwa lata, na co nam to studiowanie wyszło

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

zetuzetia

Dzikun

ja ostatnio po venicie mam takie siano tragiczne żałuję., że zdradziłam Khadi i Eld Końcówki do ścięcia, heh :<

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 11:43   #2407
Fubizka
Zakorzenienie

Nie mam teraz kasy na fryzjera a końcówki TRAGICZNE, posiepane i do ścięcia Chodzę coraz mniejszymi kólkami obok nożyczek, które mam w domu, ale one już są za tępe, zostawiają miejscami białe kropki. Obym się na nie nie połakomiła, bo przecież zmarnuję przyrost

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34724649]Proszę :P Na ostatnim są wyprostowane, dlatego nie wyglądają na zadowolone :P[/QUOTE]
Śliczne włosy, zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ombre?
ja tam nie widzę żadnego ombre... dla mnie ombre wygląda tak i takie bym chciała mieć:
Piękne, pierwsze ombre, które mi się podoba. Jednak nigdy w realu takiego nie widziałam, zawsze widzę ciemny brąz rozjaśniony u dołu na żółto - okropność.
Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość

Trochę ucięte, bo robiłam sama i nie mogłam wycelować

PIĘKNE!

Wiecie co, niedawno zaczęłam stałą prace i teraz w ogóle nie mam czasu na olejowanie włosów. Nie ma mnie w domu od 7 do 18 - kiedy ja mam je naolejować? Wstawanie o 4.30 i mycie z odżywkowaniem nie wchodzi w grę
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 11:57   #2408
Dinulka
Zakorzenienie

ja na noc zrobiłam mix olej winogrono+ makadamia+ Isana babass, po kilku godz dodałam na to olejek Alterry i zostawiłam na noc. Wbrew moim obawom zmyło sie łatwiej chyba niż sam olej ;p
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 12:38   #2409
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
a jakbyście jechały to byście mi coś kupiły w DM? oczywiście przelałabym wam pieniążki wcześniej
Jasne
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Wiecie co, niedawno zaczęłam stałą prace i teraz w ogóle nie mam czasu na olejowanie włosów. Nie ma mnie w domu od 7 do 18 - kiedy ja mam je naolejować? Wstawanie o 4.30 i mycie z odżywkowaniem nie wchodzi w grę

ja dziś idę na urodzinowego grilla więc sprzatam i chyba coś napaćkam na wosy
Tylko co

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 12:52   #2410
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Jasne

ja dziś idę na urodzinowego grilla więc sprzatam i chyba coś napaćkam na wosy
Tylko co
Proponuję
Garnier AiK + 0,5 łyżeczki rycyny i 0,5 łyżeczki oleju ze słodkich migdałów. Pod to psikadło z aloesu, keratyny i d-pantenolu i włoski cudo

To mój zestaw nr one
Stary 2012-06-16, 12:53   #2411
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Proponuję
Garnier AiK + 0,5 łyżeczki rycyny i 0,5 łyżeczki oleju ze słodkich migdałów. Pod to psikadło z aloesu, keratyny i d-pantenolu i włoski cudo

To mój zestaw nr one
Moge spróbować ale nia mam AiK
użyje waxa

- 25 kg
Stary 2012-06-16, 12:56   #2412
Katharinka9876
Raczkowanie

dziewczyny, znalazłam ostatnio tą wcierkę

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...st-wlosow.html
używała któraś?? polecacie??

przetestowałam już jantara, Joanne rzepę i seboradin czarna rzepa , z czego ta ostania strasznie mi śmierdzi i okropnie przetłuszcza włosy, chce jakaś jeszcze przetestowac i żeby skalp się nie przyzwyczaił
Stary 2012-06-16, 13:09   #2413
Fleuri
Raczkowanie

Dziewczyny a jak to jest z tym rozczesywaniem włosów? Lepiej na mokro, czy na sucho, bo spotkałam się z różnymi opiniami? Ja mam włosy falowane i zniszczone, suszę je naturalnie i często chodzę spać z mokrymi (ale przerzucam je przez poduszkę z satynową poszewką) Jeżeli ich nie rozczeszę to rano wyglądam jak pudel a po rozczesaniu suchych z pudla robi się król lew, do tego bardzo się podwijają i wyglądają na połowe krótsze. Natomiast jak je rozczeszę na mokro, to rano wyglądają o wiele schludniej, są miększe i wyglądają zdrowiej, choć fale są delikatniejsze. Ale tyle naczytałam się o tym, że czesanie na mokro jest złe i łamie włosy, więc teraz mam dylemat, bo nie chcę moim włosom już więcej szkodzić Jakie jest wasze zdanie?
Stary 2012-06-16, 13:23   #2414
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tym rozczesywaniem włosów? Lepiej na mokro, czy na sucho, bo spotkałam się z różnymi opiniami? Ja mam włosy falowane i zniszczone, suszę je naturalnie i często chodzę spać z mokrymi (ale przerzucam je przez poduszkę z satynową poszewką) Jeżeli ich nie rozczeszę to rano wyglądam jak pudel a po rozczesaniu suchych z pudla robi się król lew, do tego bardzo się podwijają i wyglądają na połowe krótsze. Natomiast jak je rozczeszę na mokro, to rano wyglądają o wiele schludniej, są miększe i wyglądają zdrowiej, choć fale są delikatniejsze. Ale tyle naczytałam się o tym, że czesanie na mokro jest złe i łamie włosy, więc teraz mam dylemat, bo nie chcę moim włosom już więcej szkodzić Jakie jest wasze zdanie?
Mam bardzo podobne włosy do Twoich. Tzn. tak sie zachowują Ja tego "króla lwa" traktuję minimalną ilością odżywki b/s aż stracą ma objętości po rozczesaniu
Stary 2012-06-16, 13:24   #2415
WarOfWorlds
Zadomowienie

Fleuri masz falel, więc czesz je na mokro, delikatnie, grzebieniem o szerokim rozstawie zębów, najlepiej drewnianym, ja tak robie i włosy się nie niszczą. Nawet na mokro Pamiętaj o odżywce bez spłukiwania przed czesaniem.

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:30   #2416
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Fale i kręcone na mokro Właśnie dlatego, żeby nie było króla lwa
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:31   #2417
visionAM
Zakorzenienie

Dla mnie "nie wolno czesać włosów na mokro" jest takim samym mitem jak "nie używajcie silikonów, bo są złe"
U niektórych nie da się nie czesać na mokro, bo włosy później wyglądają tragicznie. Tak samo w niektórych przypadkach całkowita rezygnacja z silikonów wypada marnie
Więc osobiście polecałabym robić to, co dla naszych włosów jest najlepsze i nie sugerować się jakoś strasznie każdą radą Ja się raz przejęłam tym czesaniem na mokro i nie rozczesałam włosów po myciu.... wyglądałam później tak --->
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:32   #2418
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dla mnie "nie wolno czesać włosów na mokro" jest takim samym mitem jak "nie używajcie silikonów, bo są złe"
U niektórych nie da się nie czesać na mokro, bo włosy później wyglądają tragicznie. Tak samo w niektórych przypadkach całkowita rezygnacja z silikonów wypada marnie
Więc osobiście polecałabym robić to, co dla naszych włosów jest najlepsze i nie sugerować się jakoś strasznie każdą radą Ja się raz przejęłam tym czesaniem na mokro i nie rozczesałam włosów po myciu.... wyglądałam później tak --->
Ja od zawsze rozczesuje na mokro bo jak wyschna i rozczeszę to wyglądam jakby mnie piorun strzelił
Staram się czesać delikatnie i używam TT

- 25 kg
Stary 2012-06-16, 13:35   #2419
Fubizka
Zakorzenienie

Ja też zawsze czeszę na mokro grzebieniem Ouchless. Inaczej bym miała kosmos na głowie.
Stary 2012-06-16, 14:18   #2420
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Ja też zawsze czeszę na mokro grzebieniem Ouchless. Inaczej bym miała kosmos na głowie.

Ja jak czeszę na mokro to wypada mi masa włosów, na sucho mam króla lwa (ale jeszcze do ogarnięcia). Trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2012-06-16, 14:38   #2421
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Ja jak czeszę na mokro to wypada mi masa włosów
Pewnie nie wypadają, tylko się łamią. Spróbuj czesać przez odżywkę.
Stary 2012-06-16, 14:49   #2422
Fleuri
Raczkowanie

Czyli jesteście podobnego zdania co moje włosy Oczywiście przed rozczesywaniem nakładam odżywkę b/s, ale włosy lubią chyba bardziej traktowanie ich szczotką drewnianą z rossmana, niż plastikowym grzebieniem z szerokim rozstawieniem zębów, ale kupię jeszcze drewniany, może ten będzie najodpowiedniejszy
Stary 2012-06-16, 15:08   #2423
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie nie wypadają, tylko się łamią. Spróbuj czesać przez odżywkę.

Tak robię, ale chyba zaprzestanę tego. Włosy niestety lecą z cebulkami.
Stary 2012-06-16, 15:11   #2424
Fencze
Rozeznanie

może jakieś tabletki na włosy? Zrób też badanie krwi. Przy osłabieniu też lecą.
Ja pierwszy raz z olejkiem Henara
Stary 2012-06-16, 15:18   #2425
Fubizka
Zakorzenienie

W moim salonie fryzjerskim pojawiła się opcja nanokeratin. Ktoś coś wie?
http://www.youtube.com/watch?v=PLmZGCcIDrA

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-06-16 o 15:37
Stary 2012-06-16, 15:30   #2426
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dziewczyny zna któraś może fryzjera z Poznania, który zrobiłby cudne Ombre??
po obejrzeniu tych fotek wrzuconych wyżej aż mi ślinka cieknie. Pięknie to wyszło na tych lokach .........
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 15:50   #2427
almondfairy
seriously? no.

nowa gazetka SP http://www.superpharm.pl/promocje/index. na szczęście nic dla siebie nie znalazłam

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 15:55   #2428
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Idę zmyć maskę i zbieram na grilla

- 25 kg
Stary 2012-06-16, 16:05   #2429
riendo
Rozeznanie

Ja za półtorej tygodnia farbuję włosy. Szamponetką co prawda, ale chcę zobaczyć, jak mi będzie w ciemniejszych. Jak oceniacie szamponetki z Joanny?
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 16:06   #2430
visionAM
Zakorzenienie

U mnie się trzymała do pierwszego mycia
Moim zdaniem szkoda włosów na szamponetki, lepiej chyba perukę przymierzyć
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości