|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Cytat:
I po to właśnie się chcę z nią spotkać - żeby zrozumieć. Zdrówka dla Dziewczyn Cytat:
Dzięki panika |
|||
|
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Cytat:
Uważam że jesli jest zagrozenie zycia matki to nie jestem przeciwko, chociaz sama bym tego nie zrobila. Na dodatek po tym co Cie spotkało, z Twoim pragnieniem dziecka no nie wiem.. ja nie potrafie sie spotkac z moja kuzynka ktora jest w ciazy i zawsze caly czas spedzalysmy razem (jak przyjezdzala z anglii).. zaszła dokladnie w tym czasie co ja, pila palila i twierdziła że to są bzdury że nie mozna jak przyjedzie w sieprniu to sie z nia nie spotkam.. nie potrafie dobrze o niej myslec, chce zeby jej sie udało żeby ten dzidziuś przeżył.. ale jestem tylko człowiekiem i nie umiem jej gratulować i cieszyc sie z tego ze jest w ciazy na dodatek widzac jak o nia nie dba i mimo wszystko jest dobrze Dobrze że chcesz sie spotkać z kuzynką, może dojdziecie do porozumienia, albo poprostu zapomnicie o tym. Trzymam kciuki zeby spotkanie było pomyślne
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, zobaczymy jak to będzie, a może i Ty zmienisz zdanie i spotkasz się z nią w sierpniu
|
|
|
|
|
#3724 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do tego my nie byliśmy już tacy młodzi Cytat:
![]() Na razie chodzi trzymając sie mebli ale zdarza mu sie puścić i zrobić kroczek malutki jak sie zapomni Buziaki dla Twoich chłopaków Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34740186]Bry i baj. Dżob. Życie...[/QUOTE] Skąd ja to znam ... I jeszcze Natalia Witam |
||||||||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dopiero wstałam, ale wstyd
![]() Kochana trzymam kciuki za rozmowę. Najważniejsze, to dowiedzieć się, co nią kierowała. Ja na samą myśl o tym mam łzy w oczach... Cytat:
Pani ja na maturze ustnej trafiłam jedyne pytanie, którego nie umiałam szczęściara ze mnie
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mecz więc nie wiem czy się da wykorzystać a może to raczej zależy od wyniku ![]() przejechałam się miastem ludzi - kibiców mnóstwo, strefe kibica tez widziałam z daleka jechałam też obok hotelu czechów (tzn wpakowaliśmy się pod zakaz postawiony specjalnie na EURO) a później niedaleko hotelu polaków i tyle mojego EUROtrochę szkoda, bo pamiętne wydarzenie i do tego w moim mieście, a mnie omija no ale ja czekam na swoje pamiętne wydarzenie już nie długo
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie mi pomóc?
Co sądzicie o leku Acard? Wiem że dużo kobiet w ciazy go zazywa, a szczegolnie po pierwszej obumarłej czyli takiej jak mojej. Od rozrzadza krew żeby macica była dokrwiona i zeby nie powstały mikro-coś tam ![]() I właśnie do mnie dotarło, że prawdopodobnie to przez to się stało.. Zaraz na początku ciąży zaczeły mi puchnąć wszystkie żyły i tak ciągnąć i boleć jak siadałam itp. To było bardzo uciążliwe i ciągle na to narzekałam TŻtowi.. U gina jakos zapomniałam o tym wspomnieć, zresztą pomyślałam że to normalny objaw ciąży. No i raczej normalny nie był, bo poprostu krew mi sie zatrzymywała i macica mogła być niedokrwiona. Nie obwiniam sie ani nic z tych rzeczy, bo nie mogłam o tym wiedziec i pewnosci tez nie mam ze to przez to.. Teraz mam pytanie, bo wiem ze duzo staraczek po # i już od poczatku ciazy po # zazywają ten lek. Nie bardzo chce go zazywać na własną rękę, ale wiem że jak powiem ginowi to pewnie wybije mi starania z głowy na pół roku. Możecie mi coś doradzić, albo opowiedziec jesli macie z tym doświadczenia? Cytat:
Wiadmo że kazdej ciezarnej zazdroszcze ale bardzo pozytywnie a mojej kuzynki poprostu bedzie mnie razić, wiec jesli nie uspokoje swojego człowieczeństwa to lepiej zebym sie z nia nie spotkała. Ja naprawde nie chce tak mysleć, ale nie moge inaczej |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3728 |
|
MBZ♥
|
dzień dobry
![]() Luna zrób sobie badania na przeciwciała kardiolipinowe w dwóch klasach i będziesz wiedzieć Kobietom z tym problemem podaje się heparynę w zastrzykach już w czasie ciąży.
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
No wlaśnie szukam tych badań, znasz moze dokładną nazwe?
Bo u mnie w szpitalu robią na koaugologi robią: Koagulologia: Wskaźnik protrombiny Fibrynogen aPTT ( czas KK ) Czas krwawienia D - dimery Czy to wszystko mam zrobić i czy to wystarczy? |
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te badanie podobno powinno się robić do 6 tyg po #. Wtedy są najbardziej miarodajne. Ja je miałam robione później, wyszły na granicy, a mimo to i tak lekarz mi zalecił acard. Po # wielu lekarzy zaleca jego branie, tak na wszelki wypadek. Natomiast Luna, jeśli chcesz brać acard, to uważam, że lekarz powinien o tym wiedzieć. Dlaczego uważasz, że wstrzyma Cię ze staraniami?
|
|
#3731 |
|
MBZ♥
|
Maga ale Luna mieści się w tym okresie po #. ja też robiłam je w 6 tyg i wyszły mi na granic więc jak sięuda to będę mieć podawane zastrzyki, acardu teraz nie mogę bo mam uczulenie na kw. acet.
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- przeciwciała kardilipinowe, antyfosfolipinowe w klasie igg i igm w moimi laboratorium są pod tym nazwami-na wynik czekałam ok tygodnia bo wysyłali je gdzieś dalej
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest człowiek z wielkim sercem i chyba właśnie dlatego poleca 6 mies, poza tym starej daty a słyszałam że im młodszy tym bardziej jest za wcześniejszymi staraniami ![]() Oczywiście powiem lekarzowi że biore acard ale pewnie bede to brać tak czy inaczej No i nie moge znaleźć Jakby któraś miała chwile czasu to moze kuknie i wypatrzy gdzies to badanie http://www.szpital.nowysacz.pl/?modu...on=more&id=270
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-16 o 13:26 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto wspomnieć o tym czasie 6 tyg, bo nie wiadomo kiedy byś chciała robić badania. Co do 6 miesięcy, to raczej bardziej chodzi o psychikę.
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Warto, dlatego dzięki każda informacja jest ważna
![]() Jeśli chodzi o psychike to u mnie nie ma z tym problemu, ale wiem ze sa takie kobiety którym potrzebny jest ten czas.. Wydaje mi się ze właśnie dlatego zalecił mojej siostrze i zaleci mi pół roku bo to całe życie nasz sąsiad, mieszka za ścianą wiec pewnie chce jak najlepiej ![]() Ale wiem tez że lekarze tak polecają zeby sie troche zabezpieczyć, jakby co to nikt im nie powie że za wcześnie pozwolili i znów wyszło tak samo.. Chyba napisze sobie to na kratce pojde i powiem że te badania chce pod jakąkolwiek nazwą ![]() Byoumożesz mi powiedzieć mniej wiecej ile zaplaciłaś żebym nie była zaskoczona ?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-16 o 13:43 |
|
|
|
#3735 |
|
MBZ♥
|
Luna Każda z nas jest Inna, wiadomo, ja będąc po pierwszej stracie myslałam w początkowych tygodniach, że jest ok, że sobie z tym świetnie radzę. Jednak byłam w wielkim błędzie. Dopadło mnie strasznie i to po długim czasie, nawet do tego stopnia, że reklamy dziecięce były zbyt bolesne. Po kolejnych # radzilismy sobie już lepiej. W grudniu jak usłyszałam od lekarza 6 miesięcy to myslałam: wieczność. Ale z perspektywy czasu wiem jak mi to było potrzebne. Przede wszystkim na pogodzenie się i przeżycie żałoby.
dopisek: Miałam kontakt z wieloma lekarzami, kilkunastu odwiedziliśmy zanim trafiliśmy na obecnego i żaden--a byli rózni pod względem wieku i stażu, doświadczenia-nie powiedział żeby się starać odrazu. Minimum 3 miesiące.Może dlatego, że nasze # kończyły się zawsze zabiegiem. Nie myslę że chronili siebie w ten sposób![]() My próbowaliśmy raz odrazu po #, skończyło się #. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2012-06-16 o 13:46 |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
No tak tylko czy odczekaliście czy odrazu i tak skończyło się tak samo
![]() Psychicznie naprawde ze mna ok, moze dlatego ze tak duzo wiedziałam na temat # i cały czas wiedziałam ze i mnie to moze spotkać. Mnie nie drażni nic oprocz jak wczesniej pisałam mojej kuzynki.. Raczej drażni mnie fakt że chce być w ciąży a jeszcze nie moge Tamten dzidziuś na zawsze zostanie w mojej pamięci ale co chyba najwazniejsze zaakceptowałam ten fakt. Nie winie siebie, Boga czy lekarzy. Poprostu tak musiało być i wiedziałam o tym od początku bo moja mama i siostra poroniła.. więc chyba jakaś klątwa heh
|
|
|
|
#3737 |
|
MBZ♥
|
wtedy robiłam jeszcze badania na cytomegalię, tokso i te przeciwciała i razem zapłaciłam ok 150zł-nie pamiętam dokladnie;/
Wiem, że są Dziewczyny-także na tym wątku, którym się udało odrazu i to daje nadzieję ![]() Nam się uda następnym razem
|
|
|
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Domowników wyprawiłam na wesele, pomogłam się poprasować, pomalować i pożyczyłam miłej zabawy... Heh- na takie imprezy zawsze pierwsza byłam - ale teraz czekamy na inną imprezę a jak się nie zacznie to jutro jedziemy na poprawinowe garden party![]() Czekam na Tz-a i jedziemy do gin. Coś mi dzisja jakoś... mokro ale to chyba z ciepła bo żarówa straszna, chociaż śluzu trochę więcje się pojawiło...![]() nie dziwię się Kochana, zwłaszcza dla AM to musi być trudne spotkanie... Cytat:
własnie wczoraj się popłakałam i powiedziałam Tz-etowi, że jeżeli coś przy porodzie złego się wydarzy i równocześnie będzie zagrożone moje życie i dziecka to ma pamiętać, ze moją wola jest ratowanie Kasi w pierwszej kolejności... Cytat:
rano- tego dnia co matura(po co się było miesiącami uczyć!) Cytat:
![]() ja chciałam mmojego wczoraj wykorzystać przed wizytą u gin ale nie dał się i zasnął a dzisiaj mamy chatę wolną bo wszyscy na weselu
|
|
#3739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne (ANA) - u mnie tu wyszedł problem bo mam przeciwciała przeciwjądrowe - zstrzyki i acard brałam do końca 36tc ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
mnie lekarz uprzedzał, że nie wszędzie je robią ja robiłam w Diagnostyce
|
|
#3740 | ||||
|
Zadomowienie
|
Właśnie policzyłam - wychodzi 40 dc
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak ja oglądałam, już myślałam że Szwedzi wygrają Cytat:
To jeszcze nic - moja znajoma jak dowiedziała się że jest w ciąży (a byla w 7 tc) to piorunem do lekarza ze ona tego dziecka nie chce. Lekarz dał tablety itd. Ona je wzięła i... i nic. Po tygodniu jej chłopak zorganizował inne - nawpieprzala się za przeproszeniem - i.. NIC!! Potem to OLAŁA i w 5 miesiącu stwierdziła że TO zostawi (!!!!!!!!!!!!!) i urodzi ;OOOO |
||||
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
deli, niezła historia, szok.
zeberko, ciekawe czy wytrwasz! ale pewnie uda się iść na poprawiny, coś tak czuję Ja już po spotkaniu. Dziwnie jakoś. W ogóle nie wiedziałam co mam mówić, ona chyba też, a zawsze przegadywałyśmy się co chwilę. Mówi, że to chłopaka sugestia, ona się przestraszyła i trach... A co do sytuacji to nie ma co gadać. Normalnie się powodzi, są ze sobą już ze 2 lata (ona ma teraz 18). Nie wiem co mam myśleć, mam mega mętlik w głowie. No nic, zmykam się ogarnąć, zjeść coś może i wieczorem na panieński. Nie mam w ogóle nastroju na imprezę. Miłego weekendu Dziewczyny! |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko, Alfa no to czekamy dalej
![]() Adunia to kiepsko, rzeczywiście ciężkie spotkanie... Mam nadzieję, że jednak wieczór spędzisz miło
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że się nie dziwię niektórym kobietom, że nie są szczęśliwe z powodu ciąży, bo ja sama nie czułam się w pierwszej szczęśliwa.. A powiem nawet, że uważałam, że to niesprawiedliwe, że mi wszystko dziecko odebrało. Bo miałam dobrą prace, a ją straciłam
Teraz wiem jak bardzo się wtedy myliłam ![]() Teraz jestem dumna z mojego brzucha |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO ja acard brałam w tym cyklu....bez wiedzy ginka....ale i w przyszłym brać będę jeśli szanowna pani @ się zjawi w końcu u mnie!!!!
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloł, witam sie, wczoraj zaczełam 36tc
mialam remont i co prawda w pokoju skonczony ale jeszcze zostalo drugie pomieszczenie.Torbe do spzitala soakowałma i wyprawke mam juz prawie całą brakuje tylko butelek i smokow ale jutro zamowie na all. ![]() i czekamy, jestem dzienw dzien podekscytowana ![]() Cytat:
![]() juz tak niewiele CI zostało!!!!! imi tez coraz blizej ![]() Cytat:
ja tez znam przypadek podobny i sie nóz az otwiera w kieszeni
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-06-16 o 17:00 |
||
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu próbuję mój wciągać jak czasem trochę widać wieczorem. W domu ok, ale jakoś nie chcę żeby ktoś wiedział... To takie głupie trochę, ale tak się boję, że jak już będą wszyscy wiedzieć, to coś się stanie :/
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak się czujesz w soczewkach? Jak ci idzie zakładanie i zdejmowanie? Duży masz koszt tych soczewek? Cytat:
ZEBERKO jakie garden part? Ja obstawiam że ty jutro urodzisz w moją rocznicę ślubu i stanę się e-ciotką dla kolejnej kruszynkiMAGA no to rzeczywiście sobie dzisiaj pospałaś ![]() PRINCE to też już za chwilkę rodzisz, super kolejny maluszek zawita do naszego grona. Jak samopoczucie, masz stresa przed porodem? DELILA brak mi słów na takie kobiety BERBIE nareszcie odpoczniesz ADUNIA miłego wieczoru panieńskiego, mam nadzieję że będziesz się dobrze bawić AGATKO a u ciebie nadal nic? Idziesz do gina to skontrolować czy nadal cierpliwie czekasz? U mnie dzisiaj od samego rana szybkie zakupy a potem generalne porządki: pranie, mycie okien, sprzątanie łazienki ( a wierzcie mi jest co ) układanie w szafach i padam na twarz ale jestem zadowolona bo mam tak czyściutko jak przed świętamiAha od dzisiaj biorę CLO więc trzymajcie kciuki aby ten cykl był dobrze zaopatrzony w owu
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-06-16 o 18:42 |
||
|
|
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i czy Jej nie zrobie krzywdy
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam coś zaczyna się dziać ale bardzo powoli...do gina nie idę nie mam po co....nic mi to nie da....zatem czekam pewnie jutro się rozkręci.... No to zaciskam za CLOnowy cykl!!
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Dzięki panika 

[COLOR="Silver"]
W poniedziałek idziemy z Julkiem do szpitala na testy. Mamy skierowanie i już zdecydowaliśmy. Wczorajsza łyżeczka marchewki odbiła się na nim bardzo, wieczorne pomarańczowe ulewania, nieprzespana nocka, głowa, ręce i nogi w skorupce 

za CLOnowy cykl!!