Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 13:25   #1741
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Taka pogoda, że też bym do kogoś poszła na jakiegoś grilla a tu mnie nikt nie zaprasza Ja kurde żadnych znajomych nie mam,,, mam wrażenie, że właściwie wszystkie moje koleżanki mnie unikają odkąd jestem w ciąży, właściwie to już część zaczęła jak wyszłam za mąż,,, Nie wiem co to ma być;/ Można do niech pisać a one albo się nie odzywają całkowicie jak by nie istniały albo mnie zbywają, że może innym razem...
Jak u was ze znajomościami? Widzę, że dobrze;/ Dupa jakaś;/
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:33   #1742
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Millenko właśnie Gaabi napisała wszystko tak jak chciałam ubrać to w słowa ale za długo mi zeszło i mnie wyprzedziła

teraz piszę czysto teoretycznie ale może jak masz za twarde piersi to odrobinę odciągnij z nich, żeby je zmiękczyć?

ja trochę jestem przerażona pierwszymi tygodniami z Małą i "z rodziną"... najpierw przyjedzie moja mama, później teściowa a dopiero po ok 2 tygodniach M. bedzie miał urlop...boję się, że w czasie tych pierwszych dwóch tygodni dobre rady i ogólnie obecność naszych mam (mimo, że są kochane) dobiją mnie... i jak tu wietrzyć cycki i resztę jak po domu ktoś chodzi a w oknach brak rolet/zasłon czegokolwiek...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:52   #1743
niunia32
Zakorzenienie

millena nikt CIę nie uzna za wariatkę. chyba każda z nas ma chwile gdy ma dość. ale to minie, głowa do góry

taka piękna pogoda a ja mam normalnie ciężki dzień. głowa mi pęka. nic mi się nie chce, wisi mi czy jest posprzątane czy nie.

mąż poszedł na rower, mała śpi. i siedze uziemiona, bo A. nie wziął kluczy. jak przyjdzie idę po gołąbki.

kawy mi się chce...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:53   #1744
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja daję Hani witaminę D3 + wit. K + kwasy omega w jednym
Żadnych kropli na wzdęcia nie daję, bo Hania nie ma wzdęć. Robię jej często gimnastykę nóżkami i trzymam ją w pozycji prawie pionowej, na żabkę, na ramieniu, to pomaga w odgazowywaniu i robieniu kupek.
Myślę, że Ty też powinnaś wprowadzić małemu witaminę K. Podaję się ją od 8 dnia życia dziecka. To ważne.

Diego czuje się już lepiej. Dostał nawet przed chwilą troszeczkę chrupek od pani Zaraz jedzie z P na kontrolę i chyba wrócimy do normalności...mam taką nadzieję. Też mi przez myśl przeszło, że to jego reakcja na nowego członka rodziny, ale wydaje mi się, że on się już oswoił z nową sytuacją. Staramy się go nie zaniedbywać i pozwalać podchodzić do Hani, nawet Jej dotykać.
Kupki od wczoraj nie robi, bo nie ma czym

Ty nawet nie żartuj w ten sposób, że ktoś mógłby Cię wziąć za psychopatkę
Nie jedna z nas przechodzi to co Ty. Nie każda ma odwagę i siłę tak o tym pisać, ale to nie znaczy, że tego nie przeżywa podobnie do Ciebie.
Każde dziecko jest inne, każda mama jest inna, nie wspomnę już o tak powszechnej już depresji poporodowej. Pisz kiedy masz ochotę o swoich bolączkach Jesteśmy z Tobą
dziekuje.
trzymam kciuki za Diego
w szpitalu mowili mi ze jesli dokarmiam mm to wiaminy K mam nie dawac... :/

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 14:09   #1745
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ale mój nawet nie ma dwóch tygodni... on raczej powinien spać i jeść

Millenko kochana, mój ma 6 dni i nie tylko je i śpi! dobrze, że znalazłaś odrobinę czasu dla siebie, bo to bardzo ważne. Jak odrobinkę odpoczniesz, zupełnie inaczej się poczujesz, naprawdę! Zmęczenie potrafi odebrać samą chęć życia, nie mówiąc o reszcie. Całuję Cię mocno i doskonale Cię rozumiem przy Michałku spędzałam cały dzień z małym na ręku, mąż jak wracał np. o 22 to wtedy szłam się kąpać...masakra...

Dziewczyny, na bóle brzuszka prócz Espumisanu, Esputiconu, Bobotica i innych tego typu, które działają na zasadzie odgazowania bardzo polecam DELICOL - to enzym laktaza, który rozkłada laktozę w mleku. Wiele dzieci nie wytwarza laktazy albo jest jej za mało i boli brzuszek. Espumisam wtedy pomoże ale dopiero usunie skutki trawienia, czyli gazy, a dziecko cierpi. Laktaza od razu rozkłada laktozę (z mleka z piersi albo modyfikowanego) i problemu w ogóle nie ma.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-16 o 14:11
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 14:24   #1746
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Millenko właśnie Gaabi napisała wszystko tak jak chciałam ubrać to w słowa ale za długo mi zeszło i mnie wyprzedziła

teraz piszę czysto teoretycznie ale może jak masz za twarde piersi to odrobinę odciągnij z nich, żeby je zmiękczyć?

ja trochę jestem przerażona pierwszymi tygodniami z Małą i "z rodziną"... najpierw przyjedzie moja mama, później teściowa a dopiero po ok 2 tygodniach M. bedzie miał urlop...boję się, że w czasie tych pierwszych dwóch tygodni dobre rady i ogólnie obecność naszych mam (mimo, że są kochane) dobiją mnie... i jak tu wietrzyć cycki i resztę jak po domu ktoś chodzi a w oknach brak rolet/zasłon czegokolwiek...
Dasz radę.
Ja się w ogóle nie wietrzę Ciągle jest coś do zrobienia.

Cytat:
dziekuje.
trzymam kciuki za Diego
No w sumie, może przy mm to nie jest konieczne

Moja Biedroneczka pojedzona, przewinięta, znowu śpi...u mamy na brzuszku Oczywiście w czystą pieluszkę już poszła dwójeczka
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 14:26   #1747
begie13
Zadomowienie

nie wytrzymam z tym rozdarciuchem... najedzone przewinięte polulane , pogadac, zabawic się jej nie da... co to za typ?! HELP!!! mąz też ma już dość, jeszcze mam festyn pod oknem i z jednej strony wali muzyka i prowadzacy dobija mnie swoim gadaniem przez mikrofon a z drugiej strony Antka się drze, matko jedyna!

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 14:28   #1748
Gaabbi
Wtajemniczenie

Przejrzyjcie sobie
http://www.facebook.com/photo.php?fb...e=1&permPage=1

Szkoda, że moją Hanię obsypało, bo takie pozycje u dzieci są możliwe podobno tylko do 2 tyg życia. Poza tym nasz fotografo się rozchorował
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 16:33   #1749
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Taka pogoda, że też bym do kogoś poszła na jakiegoś grilla a tu mnie nikt nie zaprasza Ja kurde żadnych znajomych nie mam,,, mam wrażenie, że właściwie wszystkie moje koleżanki mnie unikają odkąd jestem w ciąży, właściwie to już część zaczęła jak wyszłam za mąż,,, Nie wiem co to ma być;/ Można do niech pisać a one albo się nie odzywają całkowicie jak by nie istniały albo mnie zbywają, że może innym razem...
u mnie też lipa wyszła, że znajomymi... nie mają czasu, część wyjechała za granicę a ci co zostali i są blisko są zbyt zajęci, albo nie mają o czym ze mną gadać.. a ja nie jęczę o ciąży/mężu/zupkach itp. też chętnie bym gdzieś poszła połaziła.. ale nie mam z kim :/ znajomym jak powiedziałam, że wychodzę za mąż to wszyscy pytali mnie czy muszę

dziś napadłam na pepco oj jaką mam radochę z robienia zakupów i wreszcie mam 2 biustonosze do karmienia, szału nie ma.. ale były po 12zł :P więc najwyżej będą do spania

szkoda, że nadal nie wiem gdzie rodzić... nie mam żadnej opinii ani o o lekarzach, położnych o niczym z tego szpitala co wczoraj w nim byłam ;( ja chyba w domu zostanę...

torbę mogę zacząć pakować przynajmniej dla mnie, dla dziecka rzeczy muszę uprać.. ale na wypełnienie bębna mam ich za mało
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 16:47   #1750
_Maya_
Zakorzenienie

my już po wizycie w szpitalu,
ogólnie nic się nie dzieje, na ktg wyszły lekkie skurcze ale przepowiadające, następna wizyta w szpitalu w środę - o ile wcześniej nic się nie zacznie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 16:51   #1751
ania_85
Rozeznanie

Kotku a mozna podawac to i to?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 16:55   #1752
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
u mnie też lipa wyszła, że znajomymi... nie mają czasu, część wyjechała za granicę a ci co zostali i są blisko są zbyt zajęci, albo nie mają o czym ze mną gadać.. a ja nie jęczę o ciąży/mężu/zupkach itp. też chętnie bym gdzieś poszła połaziła.. ale nie mam z kim :/ znajomym jak powiedziałam, że wychodzę za mąż to wszyscy pytali mnie czy muszę
Jakoś tam z tymi znajomymi wychodzi... nie wiem czemu;/
Stary 2012-06-16, 17:19   #1753
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzien dobry taka senna jestem od paru dni, że szok. Poczytuje na raty pomiędzy drzemkami nie wiem organizm gromadzi zapasy snu przed porodem czy co

heh no i wózek tutek mnie wkurza we wtorek przyszedł do sklepu ale nie z takim kolorem ramy jak chciałam, więc miała być dosłana czy jakoś tak, miała być w środę a tu nadal cisza... dzwoniłam do sklepu w czwartek i ponoć przedstawiciel coś sobie zlewa, bo obiecuje że dziś z ramą będzie i się nie zjawia... facet ze sklepu nie dość że ściga przedstawiciela to nawet ściągnął z innego sklepu czarną ramę ale ona z wystawki i ma ślady używania więc mi nie będzie jej wciskać...

ćwiczę cierpliwość normalnie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 17:19   #1754
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje.
trzymam kciuki za Diego
Dokładnie. Jak karmisz/ dokarmiasz mm, to podajesz tylko wit D. Jak karmisz tylko piersią, to wit D do 7 doby, od 8 doby podajesz wit D+K
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 17:31   #1755
ania_85
Rozeznanie

Dziewczyny
Jak mleko modyfikowane przewaza w diecie malucha (czyli ponad 50%) to wtedy nie podaje sie witaminy K

łohoho idzie burza

Alfa - moja mama przed porodem powiedziala mi - spij poki mozesz... ehhh jak tu sie wyspac na zapas:/ ale co racja to racja - delektuj sie snem
Stary 2012-06-16, 17:41   #1756
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Alfa - moja mama przed porodem powiedziala mi - spij poki mozesz... ehhh jak tu sie wyspac na zapas:/ ale co racja to racja - delektuj sie snem
hehe skończy się spanie
ale teraz to masakra normalnie śpiączka jak w I trymestrze kłucia gdzieś w szyjce też mam

a poniżej brzuch równy 38tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Schowek01.jpg (88,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Schowek011.jpg (100,5 KB, 39 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-16 o 17:42
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 17:46   #1757
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzien dobry taka senna jestem od paru dni, że szok. Poczytuje na raty pomiędzy drzemkami nie wiem organizm gromadzi zapasy snu przed porodem czy co

heh no i wózek tutek mnie wkurza we wtorek przyszedł do sklepu ale nie z takim kolorem ramy jak chciałam, więc miała być dosłana czy jakoś tak, miała być w środę a tu nadal cisza... dzwoniłam do sklepu w czwartek i ponoć przedstawiciel coś sobie zlewa, bo obiecuje że dziś z ramą będzie i się nie zjawia... facet ze sklepu nie dość że ściga przedstawiciela to nawet ściągnął z innego sklepu czarną ramę ale ona z wystawki i ma ślady używania więc mi nie będzie jej wciskać...

ćwiczę cierpliwość normalnie
prawde mowia, zeby wyspac sie przed porodem wiec korzystaj

i ćwicz cierpliwość
Cytat:
Dziewczyny
Jak mleko modyfikowane przewaza w diecie malucha (czyli ponad 50%) to wtedy nie podaje sie witaminy K

łohoho idzie burza

musze zapytac lekarza w poniedzialek jak to jest dokladnie . ja mojemu daje jakieś 150-200 ml dziennie mm. reszte leci z cyca. nie wiem ile zjada z cyca wiec nie wiem jakim procentem go karmie
ta moja cudowna polozna mowila cos zeby wit K nie podawac do ukonczenia 14 doby.... ale jej zdaniem to juz sie nie sugeruje za bardzo. mam fajną lekarkę to sie dopytam jutro.

Stary 2012-06-16, 17:54   #1758
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

łohoho idzie burza

A mnie szlag trafiał jak mi ktoś tak mówił. Ja sie wysypiam teraz
Wczoraj o 22.30 Maciej zasnał, wzięłam prysznic i o 23 kładłam się spać. Obudziłł się o 4.30, zjadł, lulanie i o 5.30 dalej w kimę. Wstaliśmy o 9.30 żyć nie umierać

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 17:59   #1759
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotku a mozna podawac to i to?

Można, oczywiście, ja podaję przed każdym karmieniem Esputicon i Delicol efekt petarda od pierwszego/drugiego karmienia - od razu przestał się napinać i marudzić i na razie odpukać jest super.
Stary 2012-06-16, 18:05   #1760
nasteczka83
Raczkowanie

Cześć,

Nie nadrobię Was na pewno. Chce poinformować że Zosia przyszła na świat 12.06. Opisu porodu nie napiszę, bo nie chce nikogo straszyć. Po tygodniowym pobycie w szpitalach jesteśmy w domu. Nasze dziecko jest na szczęście zdrowe i to w tej chwili jest najważniejsze. Uczymy się siebie nawzajem i tym się cieszymy, choć zmęczenie fizyczne i psychiczne daje znać. Przekonałam się, że mam wspaniałego faceta , na którego mogę zawsze liczyć.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 18:08   #1761
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Próbuję Was doczytać, ale większość czasu zajmuje mi patrzenie na Adasia.
Praktycznie nie odczuwamy, ze on jest z nami. Odkąd się urodził to oprócz krzyku tuż po urodzeniu to dopiero wczoraj wrzasnął trochę podczas kapieli jak M na niego chlapnął zamiast delikatnie to zrobić.
Generalnie jestem wyspana na maxa, bo np. wczoraj poszłam spac o 21:30, M siedział jeszcze na kompie, więc o północy go przebrał, dał mi do karmienia, mały doił 20 min i znów spał do 3:30, pojadł 20 min i do 7:30 chrapanko.
No i dzień też tak wygląda, M chciałby z nim gadać, zabawiać, ale nie ma kiedy, bo Adaś cały czas śpi no ale jeszcze zdążymy się nim pozajmować.
Tacca, u mnie wszystko się rozegrało bardzo szybko, w niedziele byłam jeszcze na poprawinach, wróciliśmy koło 20ej i nic nie wskazywało, ze o 4ej nad ranem odejdą mi wody, no może jedynie w niedziele bardzo mi się spać chciało i chyba ze 3 razy się kładłam aż spoźniliśmy się na te poprawiny pół godziny.
Wyspania tylko pozazdrościć!

Mam nadzieję, że i u mnie tak pójdzie.

Cytat:
A u mnie i czop odszedł i skurcze są i kłucie, i bóle co jakiś czas, a nic się nie rusza;/
Może będę miała jak moja mama, że rozwarcie miała 9 cm a pęcherz płodowy w całości;/
Hm, no teoretycznie mamy jeszcze czas. Ale można szału dostać... Ja porównać nie mogę, bo moja mam z bliźniakami miała cesarkę przy zatruciu ciążowym, siostrze w 37tc odszedł czop, zaraz potem wody nawet skurczy nie czuła. A ja skurcze i skurcze i nic.

Cytat:
Pogoda dziś wspaniała, miałam ochotę się normalnie opalać, ale i tak sąsiedzi się na mnie jak na wariata gapili, że z takim brzucholem biegam...
Cytat:

Hm... No od tej strony nie patrzyłam... Wietrzenie może komplikować sprawę..
My z mężem od początku sami... Też mamy lekkiego stracha, ale nie ma wyjścia. Mam tylko nadzieję, że będę na tyle na chodzie, żeby szybko w ogródek pojechać...
Cytat:
my już po wizycie w szpitalu,
ogólnie nic się nie dzieje, na ktg wyszły lekkie skurcze ale przepowiadające, następna wizyta w szpitalu w środę - o ile wcześniej nic się nie zacznie
No to czekamy razem. Ja mam się stawić we wtorek na sprawdzanie. Może do tego czasu się już rozpakujemy.
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe skończy się spanie
ale teraz to masakra normalnie śpiączka jak w I trymestrze kłucia gdzieś w szyjce też mam

a poniżej brzuch równy 38tc
Śliczny brzusio!

Mi się w sumie spać nie chce, tyle co wczoraj miałam jakiś kiepski dzień.

Przyznaję się, że nie wytrzymałam i oplewiłam ogródek.... Została mi tylko małą część z przodu domu. Nie dałam rady bo zgaga straszna mnie dopadła.
Nic mi nie dolega, jakieś tam skurcze mam, ale takie, że nawet nie liczę. Kłuje w podbrzuszu, ale to też już od jakiegoś czasu. W ogóle po tym ruchu jakaś rzeźwa się czuję.
Stary 2012-06-16, 18:13   #1762
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Można, oczywiście, ja podaję przed każdym karmieniem Esputicon i Delicol efekt petarda od pierwszego/drugiego karmienia - od razu przestał się napinać i marudzić i na razie odpukać jest super.
kurcze to moze ja tez zaczne podawac, moze to moje mlode piskle tez ma problem z jelitkami i dlatego taki niespokojny jest... chyba nie zaszkodze jak podam profilaktycznie prawda?
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć,

Nie nadrobię Was na pewno. Chce poinformować że Zosia przyszła na świat 12.06. Opisu porodu nie napiszę, bo nie chce nikogo straszyć. Po tygodniowym pobycie w szpitalach jesteśmy w domu. Nasze dziecko jest na szczęście zdrowe i to w tej chwili jest najważniejsze. Uczymy się siebie nawzajem i tym się cieszymy, choć zmęczenie fizyczne i psychiczne daje znać. Przekonałam się, że mam wspaniałego faceta , na którego mogę zawsze liczyć.

gratulacje!!!!

a ja przesylam foty mojego terrorysty.
IMG-20120616-WA0001.jpg

IMG-20120616-WA0002.jpg

Stary 2012-06-16, 18:14   #1763
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
a slyszalas o rureczkach Windi? kurcze maja dobra opinie, nigdy nie bralam czegos takiego pod uwage,ale jesli to mialoby tez pomoc...?
Stary 2012-06-16, 18:14   #1764
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć,

GRatuluję Zosieńki i powrotu do domu!
Dzięki, że nie straszysz...
Stary 2012-06-16, 18:17   #1765
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 4730611

Załącznik 4730612
tak samo jak moj Osama spi z otwarta buzia, to jest ich znak rozpoznawczy!
Slodziak terrorysta
Stary 2012-06-16, 18:18   #1766
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze to moze ja tez zaczne podawac, moze to moje mlode piskle tez ma problem z jelitkami i dlatego taki niespokojny jest... chyba nie zaszkodze jak podam profilaktycznie prawda?

gratulacje!!!!

Załącznik 4730611

Załącznik 4730612

Cudny terrorysta! oczywiście, że nie zaszkodzi - Esputicon nie wchłania się z przewodu pokarmowego, a laktaza jest naturalnym enzymem występującym u człowieka. Właśnie problem w tym, że dzieci nie produkują jej od początku albo mają jej za mało, dlatego zamiast trawić mleczko, ono gazuje w brzuszku. Ja podaję od wczoraj przed każdym karmieniem obydwa rodzaje kropelek. Jeżeli to jest przyczyną, różnicę zauważysz po pierwszym/drugim karmieniu. Na pewno nie zaszkodzi, a oszczędzisz sobie i małemu bólu i zmęczenia.

Cytat:
a slyszalas o rureczkach Windi? kurcze maja dobra opinie, nigdy nie bralam czegos takiego pod uwage,ale jesli to mialoby tez pomoc...?
Słyszałam, nawet mam na wszelki wypadek, ale nie ma potrzeby, żeby ich używać w naszym przypadku, więc sobie leżą nieużywane i mam nadzieję, oddam kiedyś jakiejś koleżance w ciąży, tak jak moją poduszkę poporodową

Czas edycji: 2012-06-16 o 18:21
Stary 2012-06-16, 18:19   #1767
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje!!!!

Załącznik 4730611

Załącznik 4730612
Boski terrorysta...
Stary 2012-06-16, 18:36   #1768
ania_85
Rozeznanie

moze sie komus przyda
Jak kapiemy malego to moj maz najpierw chlupocze mu kolo ucha i sie uspokaja, myje go, jak ten zaczyna sie krzywic to znowu nabiera wody w dlon i wylewa kolo ucha,tak pare razy i znowu jest spokojny - jak to odkrylismy to mielismy niesamowity ubaw Nic z tym nie robilam i tylko przy kapaniu uspokajalismy go lejaca woda. Dzisiaj nalalam wody do miski no i chlupotalam reka 20min, nagralam na telefon, podlaczylam do glosnikow i puscilam. Maly spi z bananem na twarzy, jakby normalnie przypominalo mu sie zycie plodowe Myslalam,zeby kupic mu pozytywke cos w stylu lejaca sie woda i ciesze sie,ze tego nie zrobilam, do tego telefon mam zawsze przy sobie i zawsze jak gdzies z nim wyjde to moge mu wsadzic do wozka i jechane

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

Słyszałam, nawet mam na wszelki wypadek, ale nie ma potrzeby, żeby ich używać w naszym przypadku, więc sobie leżą nieużywane i mam nadzieję, oddam kiedyś jakiejś koleżance w ciąży, tak jak moją poduszkę poporodową
Stosuje tylko lefax (no i raz dziennie dicoflor) ale sprobuje i delicol i rurki, kurcze bardzo mocno placze podczas jedzenia:/ juz nie wiem co moze mu dolegac watpie,ze to jakies rozdraznienie,bo trwa to za dlugo:/

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Nagranie leci a ten caly czas jest przez sen usmiechniety najgorsze jest to,ze wkurza mnie woda kapiaca (powoli) w lazience,a teraz mam odglos chlupotania w calej chacie co sie nie robi dla dziecka,a potem bedzie tylko pyskowal Ciekawe czy zadziala przy przewijaniu czy nadal bede musiala spiewac jingle bells
Stary 2012-06-16, 18:46   #1769
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Pamiętajcie jeszcze dziewczyny, że zwłaszcza jak jest gorąco, to dziecku też chce się pić!! Jak nie będzie chciało pić, wody nie wypije. Ale naprawdę, proponujcie! Ja nie wiem, kto wymyśla te teorie o reglamentowaniu dziecku wody... Mój tak się dzisiaj przyssał do czystej wody, że od razu drastycznie spadło nam zapotrzebowanie na mleko!

Czas edycji: 2012-06-16 o 18:47
Stary 2012-06-16, 19:22   #1770
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wyspania tylko pozazdrościć!

Mam nadzieję, że i u mnie tak pójdzie.

Hm, no teoretycznie mamy jeszcze czas. Ale można szału dostać... Ja porównać nie mogę, bo moja mam z bliźniakami miała cesarkę przy zatruciu ciążowym, siostrze w 37tc odszedł czop, zaraz potem wody nawet skurczy nie czuła. A ja skurcze i skurcze i nic.

Pogoda dziś wspaniała, miałam ochotę się normalnie opalać, ale i tak sąsiedzi się na mnie jak na wariata gapili, że z takim brzucholem biegam...

Hm... No od tej strony nie patrzyłam... Wietrzenie może komplikować sprawę..
My z mężem od początku sami... Też mamy lekkiego stracha, ale nie ma wyjścia. Mam tylko nadzieję, że będę na tyle na chodzie, żeby szybko w ogródek pojechać...

No to czekamy razem. Ja mam się stawić we wtorek na sprawdzanie. Może do tego czasu się już rozpakujemy.

Śliczny brzusio!

Mi się w sumie spać nie chce, tyle co wczoraj miałam jakiś kiepski dzień.

Przyznaję się, że nie wytrzymałam i oplewiłam ogródek.... Została mi tylko małą część z przodu domu. Nie dałam rady bo zgaga straszna mnie dopadła.
Nic mi nie dolega, jakieś tam skurcze mam, ale takie, że nawet nie liczę. Kłuje w podbrzuszu, ale to też już od jakiegoś czasu. W ogóle po tym ruchu jakaś rzeźwa się czuję.
Ja tam w środę mam wizytę ciekawe co gin powie
No u mnie właśnie też ciężko porównać;/ Ja mam skurcze i kłucia, cały czas coś mnie męczy, ale tylko raz na jakiś czas a nie tak jak wszystkich, że mają skurcze i od razu do porodu... u mnie rozwarcie się robi a potem głucho i cisza jak ja tak do tych 10 cm mam jechać po jednym cm co kilka dni to ja nie wiem...;/
A mnie teraz to cały czas zgagi wzdęcia i inne takie niemiłe rzeczy męczą;/ ;( coś tylko zjem i czuję jak mi się cofa do gardła bo miejsca nie ma ...
mąż dzisiaj szukał mojego serca bo chciał posłuchać, a tu albo dziecko albo jelita,,, serce to ja mam pod gardłem;/ masakra jakaś;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości