|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Tak wogole to witam wkoncu mam chwilke czasu zeby zagladnac ![]() Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!!
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
A dlaczego nie???? Tak ogólnie powiedziała??? Przecież jak karmisz mm to musisz dopajać, na piersi niby nie trzeba, ale to też zależy, bo jak dziewczyny karmia mm i piersią, to już może to nie być takie oczywiste i dziecko ma prawo być spragnione. Nasza pediatra jest zdania, ze dziecku na piersi też zaproponować można, najwyżej nie wypije. Naprawdę czysta woda nie jest tak atrakcyjna, żeby dzieciak się nią opijał, jak nie chce mu się pić. Ja mogę tylko powiedzieć z własnego doświadczenia, że widziałam swoje dziecko bez wody - rozdrażnienie również może wynikać z odwodnienia, u nas tak było. Już wspominałam o krwi konsystencji galaretki, której pielęgniarka nie była w stanie pobrać Michałkowi z powodu odwodnienia
Oczywiście ja tylko mówię o swoich doświadczeniach i zdaniu naszej pediatry, nikogo do niczego nie namawiam
|
#1773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mi polozna mowila ze mozna podawac wode, szczegolnie jak jest goraco, bo wiadomo ze dziecku tez chce sie pic. jak nie bedzie dostawalo wody to bedzie wolalo co chwile cycka
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Alfa brzuch mega
![]() mnie smieszy moje zdjecie na 10 dni przed porodem, nie wiem czy udalo mi sie je zalaczyc,uwaga probuje ![]() aha zapomnialam napisac dlaczego mnie smieszy bo nie widac,ze zaraz rodze na porodowce tez niedowierzali i do tego wyciagneli za nogi zajaca 56cm kazdy sie pytal gdzie ja go tam schowalam
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-06-16 o 20:00 |
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
udalo sie
![]() kolezanka mnie tak rozbawila,ze myslalam,ze urodze ![]() ps nagranie chlupocacej wody nadal gra,a maly nadal spi z bananem na twarzy - masakra ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Kotku jak rozpoznac nietrawienie laktozy?? bo my tu o kolkach gadu gadu,a w sumie jak podaje mu lefax to juz sie tak nie napina,ale odkad je wiecej mleka - 120ml to jest placz w nieboglosy...robi sie mega czerwony i wyje,nic mu nie pomaga.. Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-06-16 o 19:53 |
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zdjęcia to też bym nie uwierzyła, że za chwilę urodzisz
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Kotku i troche wiecej ulewa,czesto po jakims czasie, takim serkiem (pewnie strawione mleko)
|
|
|
|
#1778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha mozliwe ![]() Cytat:
zastanawiam sie kurcze bo w sumie to on robi kupki.... tak ze 3,4 dziennie nawet. ja chyba wyprobuje suszarke jeszcze,albo tez nagram wode , dobry pomysł
|
||
|
|
|
#1779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kotku wymecze Cie dzis Czyli ten delicol dziala jak np mleko Nutramigen czy jakos tak?? poczytalam troche o tej nietolerancji i faktycznie chyba to mu dolega:/
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
link:http://www.faceci.com.pl/mleko.html
co o tym myślicie? Heh moja mama mnie i moich braci karmiła właśnie MM dziwne to wszystko, nie wiem czy się wam będzie chciało to czytać, znalazłam to w necie. Ja ogólnie szukam powodu moich niestrawności i takich tam i trafiłam właśnie na to, tam jest właśnie o wpływie mleka krowiego na niemowlęta;/ Widzicie tego linka? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-06-16 o 20:45 |
|
|
|
|
#1781 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wez tu zjedz to co Ci dali.... prawie na samym chlebie![]() Cytat:
![]() Teraz az sie boje co bedzie..ale raz sie zyje!!![]() Cytat:
I jesli sie komus przyda. patent na udana kapiel Stosuje juz od dluzszego czasu Efekt? Moja kruszynka w ogole przy kapieli nie placze. Najpierw mocze pieluszke tetrowa w cieplej wodzie i klade na jej brzuszek i do wody... mala nie przezywa takiego szoku. Jak jest w wanience, pieluszka caly czas jest na jej ciele, ja co jakis czas polewam woda, zeby nie byla zimna i w miedzy czasie ja myje. Mala teraz uwielbia kapiele
|
|||
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsza lipcowka sie wczoraj rozpakowala
|
|
|
|
#1783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skurcze mam bolesne, ale nie regularne... No zobaczymy... Mieliśmy układ, że da mecz obejrzeć.
|
|||
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie strasznie ciężko tak czekać;/ no ale za to może jeszcze we wtorek zdążę pojechać na jeszcze jeden egzamin, będę miała wtedy 4 wpisy No o ile będę się na siłach czuła
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
ooo gdzie poza kolejkę się wcisnęła
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej tak nasza lipcoweczka sie rozpakowala
troszke za wczesnie ale z dziewczynami wszystko w porzadku ![]() Przed chwila druga pojechala do szpitala Mam pytanie dziewczyny czy kupowalyscie kosz na zuzyte pieluchy? ![]() Pozdrawiam Mama Lipcowa |
|
|
|
#1787 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak było u mnie...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tymi dolegliwościami z brzuszkiem to jest tak, że po prostu trzeba próbować wszystkiego. Ilość kup nie ma tu nic do rzeczy. Objawem nietolerancji laktozy jest przede wszystkim ból brzuszka i gazy, chlupotanie w brzuszku, ale to wszystko też jest też przy nietolerancji białka. Kropelki to nie Nutramigen, ale jeżeli sytuacja nie jest tak powazna, że wymaga Nutramigenu (on jest śmierdzący i gorzki, dzieci generalnie niechętnie go piją, chociaż są wyjątki - córa koleżanki zapijała się Nutramigenem ), na pewno można spróbować dać tę laktazę, żeby mleko się trawiło, a nie fermentowało cukrem.Ja małego całego zawijam w pieluchę i z tą pieluchą chlup do wody ![]() A ulewanie serkiem jak jest dużo, to może być też oznaką refluksu. Dziecko wtedy płacze, bo nawet jak nie ulewa, to czuje piekący ból w przełyku. Najważniejsze, żeby nigdy nie kłaść dziecka płasko - koniecznie trzeba unieść nóżki łóżeczka albo materacyk na płasko od strony głowy! U nas rewelacyjnie sprawdza się oczyszczacz powietrza z nawilżaczem - nawet ja uwielbiam ten szumek
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-16 o 22:59 |
||||||
|
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z bliźniakami, to nic dziwnego, że wcześniej... ![]() Cytat:
Ja swoją pracę odstawiam, i tak nie mogę się skoncentrować. Będzie co będzie. To tylko podyplomówka. Moje małe się na drugiej połowie obraziło i poszło spać... Ale przynajmniej słowne jest i dało mecz obejrzeć. Muszę teraz bodziaka hiszpańskiego poszukać. ![]() Zmykam spać, bo jutro o 3 gala boksu. Dobrej nocki!
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-06-16 o 23:08 |
||
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
to jak lipcowki juz rodza to ja sie do nich przeniose bo ja to w sierpniu sie rozpakuje
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Nie blizniaki. Napisalam dziewczyny w sensie mama i corka
trzymam kciuki za reszte pomyslnych rozwiazan |
|
|
|
#1791 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama na dwa tygodnie - i albo da nam popalić, albo da nam odpocząć. Mam nadzieję, że to drugieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobre - a potem on będzie mówił - robiłem tak jak tata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie to nie Twoja wina, ja się zdziwiłam - tost na śniadanie i dwie łyżki płatków? na kolację kanapka? no jeszcze obiad był w miarę...ale to umrzeć z głodu tam można było. Ostatni posiłek o 16 ? ludzie! [QUOTE=_millena;34738242]Mam chyba kryzys. Jestem wykończona. W zasadzie to mam serdecznie dość i dziś poprosiłam męża żeby się zająl małym, zamknęłam się w sypialni , zatkałam uszy i poszlam spać. Czuję sie jak mleczna krowa, przekładam go z cycka na cycka, nie chce mi usypiać, dokarmiam butlą a i tak ma mnie w d.upie. Dzisiaj już nawet wsadzilam go do wózka, woziłam po mieszkaniu, śpiewałam najpiękniejsze kołysanki, oszukiwałam smokiem, ale on po prostu miał to gdzieś i wciaż szukał cyca. Nie mam siły wiecznie go trzymać na cycku. nie mam cierpliwości. bolą mnie sutki, im wiecej on je tym ja mam wiecej pokarmu, w koncu jak mu sie zachce po 5 godzinach spać to moje cycki szaleją i produkują tyle tego pokarmu, zeby wystarczylo na kolejne 5 godzin ssania. jakby tego bylo malo rozchorowałam się. mam katar, kaszel, wlasnie mierzę temperaturę, łęb mnie naparza, gardło czerwone, nos obdarty. MAM DOŚĆ !!! OFICJALNIE SIĘ PRZYZNAJĘ !!! do tego ten mój młody dzisiaj caly dzień kicha.... mam nadzieje, ze to nie oznaka jakiegoś przeziebienia, tylko standardowe kichanie noworodka. jestem na skraju wytrzymałości , jeszcze ze dwa takie dni i stracę kompletnie cierpliwość do tego dziecka, dzisiaj zastanawialam się czy nie wynajać kogos kto sie nim bedzie zajmować jak maz jest w pracy. ja bym tylko karmila. poważnie.... jest mi wstyd ze tak mysle i ze stracilam cierpliwość, ale nie mam zamiaru udawać ze jestem szczesliwa matką polką. patrzę na tego mojego syna i sie zastanawiam czemu inni mają dzieci ktore spią i jedzą w kólko, a mnie sie trafił egzemplarz bardziej wymagający. Nie chce zasnać w lozeczku, nie chce zasnac w wozku, w lozku, najlepiej mu sie spi na cycu.... a ja sobie na to nie pozwole, bo mnie to wykańcza... jak czytam o tych waszych grzecznych dzieciach to az mi sie plakać chce.... co zrobić zeby go zdjąć z tego cycka, zeby jadł i spał?? za chwilę dojdą pewnie kolki a wtedy na prawdę załapię deprechę, ja nie mam cierpliwości do dzieci, nie nadaje sie na takie akcje. spodziewałam się tego juz dawno , ale nie sadziłam ze nastąpi to po tygodniu.... 3 godziny temu zaczał jesc z piersi, oproznil dwie, nie chcial spać, maz dał mu jeszcze butle, 60ml. po takiej dawce zarcia powinien juz dawno odlecieć. niestety, wciaż się kreci i stęka i szuka cyca. NIE MAM JUZ SIŁY, na dzwięk jego płaczu i kwękania suty stają mi dęba ze strachu, że za chwilę znów będą musiały przecierpieć swoje.... gdzie mozna zakupić chociaż odrobinę cierpliwości i opanowania??? QUOTE] widzę, że nie pamiętacie - jak Adaś zaczął kolki pisałam podobnie - że macierzyństwo nie jest takie cudowne jak wszyscy mówią. Dlatego łącze się w bólu i wiem co przechodzisz, ja wyrwać się jeszcze nie wyrwałam, bo ciągle coś - ale mam nadzieje, że jak moja mama przyjedzie to wreszcie odpocznę! Cytat:
to nie dziecko Cię nie lubi - Ty pachniesz mlekiem, a on wie doskonale jak zmusić Cię do wyjęcia cycem - płacz.... nie poddawaj się, bo jak nie my to kto to przetrwa? jestem też matką diabła a nie aniołka i z zazdrością czytam o dzieciach takich jak Maciek _Agaty, bo pamiętam z przed kolek, moje dziecie też było takie cudowne.... niestety to czas przeszłyCytat:
co do mantry - ja już nie powtarzam, po prostu przywykłam. Wiem że to minie, czasmi mam ochote zostawić go w tył łóżeczku ryczącego ale potem stwierdzam że on niczemu nie jest winny i że niebawem dorośnie i go wykopie ![]() co do kropli - ja daje na łyżeczce, takiej dla dzieci od 4 miesięcy tomiee tipee - jest fajnie wyprofilowana i maleńka |
||||||||
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie...
My na walizkach. 4.20 wstałam do łazienki i na wkładce dużo śluzu podbarwionego krwią. Skurcze były co 10 minut teraz 5-8. Jestem dopakowana, uprasowałam mężowi 4 koszule, co by miał w co się odziać. Skurcze bolesne, w dole brzucha, promieniujące w kręgosłupie.. Chciałam jeszcze do gina zadzwonić, ale chyba nie będę dzwonić, tylko pojedziemy. Wody nie odeszły. Trzymajcie kciuki! Buziaki! Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-06-17 o 07:17 |
|
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
Tacca powodzenia!!
|
#1794 |
|
BAN stały
|
witam dziewczyny
mało ostatnio się udzielam ale to dlatego że jestem załamana okazało się że mój malutki ma przepuklinję pachwinową którą trzebaq operować jak będzie ważył 8kg![]() ![]() |
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Jedną ręka trzymam bo druga karmi sępa
|
|
#1796 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratulacjeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma co Szymon umie się zachować w gościach Pojechaliśmy wczoraj na mecz i grilla.Szymon przespał od 19 do 23.30 obudził się dopiero w domu.Było łącznie z dziećmi chyba ze 30 osób,były krzyki,tąbki naprawdę było bardzo głośno a moje dziecię spało Filip się wylatał,padł jak kawka Rozładowałam jego energie![]() Wczoraj byliśmy u fryzjera tzn Filip był i M,ja władowałam się z wózkiem,nakarmiłam Szymona i zasnął przy dzwiękach suszarki
|
||||
|
|
|
#1797 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja często tęsknię za swoim ... Cytat:
duzo zdrowka dla córeczki i mamya nie wygląda na terrorystę ![]() Cytat:
![]() a jaką wodę dawać? przegotowaną z kranu czy mineralną? i ile? Cytat:
Cytat:
dziś idziemy do dziadków no ciekawe czy będzie wrzask... |
|||||
|
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są też specjalne wody dla dzieci np. Baby Zdrój widziałam w markecie czy woda Humany.Wodę przegotowujesz, odstawiasz do ostudzenia i podajesz w temperaturze pokojowej cała filozofia podajesz i niech pije, ile chce. Więcej niż potrzebuje, na pewno nie wypije Jeżeli nie wypije, to znaczy, że nie potrzebuje, ale ja proponuję kilka razy dziennie. Na razie nie jest gorąco, to Wojtek popija tak raz dziennie.A powiem Wam jeszcze dziewczyny, że cocoonababy sprawdza się nam świetnie! Mały jak marudził, to taki zmarudzony w kołysce nie chciał spać, a w kokoniku śpi aż miło. I wszędzie go mogę przenieść. Mam też wrażenie, że te lekko uniesione nóżki i fizjologiczna pozycja bardzo pomagają na brzuszek. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z zakupu, na pewno nie jest to zbędny gadżet Mój mąż się własnie śmieje, że powinnam otworzyć płatną infolinię 0-700 i będzie kasa lecieć za porady na brzuszek!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-17 o 09:36 |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc !
Moje dziecko od dwóch dni robi z jednej piersi smoczek. W ogole mamy chyba problem z przystawieniem do niej. Niby łapie, , pije. Ale jak wypluje to wariuje. Szuka, krzyczy, denerwuje sie a jak złapie to trzyma go w buzi. A tak nie.było :-( Z lewa piersią tak nie robi. Normalnie nie wiem o co chodzi :-( Musze kupic jakieś kropelki na ten jej bol brzuszka g i problemy zgazami. Kiedy należy podejrzewać refluks? Taca powodzenia |
|
|
|
#1800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a z ta piersia to nie mam pojecia co to moze cos tam sie zatkalo i mleczko nie leco z niej... nie... nie wiem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Oczywiście ja tylko mówię o swoich doświadczeniach i zdaniu naszej pediatry, nikogo do niczego nie namawiam

okazało się że mój malutki ma przepuklinję pachwinową którą trzebaq operować jak będzie ważył 8kg