Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 22:55   #1861
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
A płacze Ci jak go trzymasz pionowo też? Czy tylko jak kładziesz? Czyzby to nasz znajomy refluks??? dziecko nie musi wcale ulewać przy refluksie, często ciężko go zdiagnozować.W kazdym razie dziecko wymusza wtedy płaczem, żeby być maksymalnie pionowo... ja prawie spałam z Michałkiem na rękach...masakra... a może to, co mówisz, ze jest bekaniem to nie jest odbeknięcie, tylko pokarm mu podchodzi do przełyku? jesteś pewna, ze on odbija tylko powietrze??? a nie płacze potem po takim odbeknięciu? Przy refluksie Michałkowi podchodziło mleko do przełyku i piekło, więc płakał. Ech, biedne te dzieciaki... ciężko tak coś powiedzieć jeszcze na odległość, zwłaszcza jak objawów refluksu może być wiele i u każdego dziecka inne...
jak odbeknie to jest ulga,ale tylko chwila spokoju, jak sie go nosi to tez, najszybciej uspokaja sie jak lezy na brzuchu na moich udach,no i w lozeczku tez spi na brzuchu..ehh
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:06   #1862
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
jak odbeknie to jest ulga,ale tylko chwila spokoju, jak sie go nosi to tez, najszybciej uspokaja sie jak lezy na brzuchu na moich udach,no i w lozeczku tez spi na brzuchu..ehh
Do spania to ja bym na brzuszku nie kładła niebezpiecznie...na brzuszku to wyłącznie pod Twoją kontrolą! jeżeli miałby to być refluks, to można zrobić prosty eksperyment - kupuje się w aptece Nutriton - to taki preparat do zagęszczania mleka. Podajesz mleko z butli z Nutritonem - ono zagęszcza się w brzuszku i nie ma takiego pieczenia w przełyku, bo te cofnięcia są mniejsze - gęste mleko bardziej "siedzi" w żołądku. Jeszcze to ewentualnie mogę Ci podsunąć. Bo jak mówię, ja bym nigdy nie pomyślała, że Michaś może mieć refluks, bo prawie wcale nie ulewał. No już rozpatruję teraz różne warianty,bo to takie strzały w ciemno, ale może coś Ci podsunę chociaż nawet jako pytanie do lekarza...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
przed 19-tą dostałam smsa od Tacca, ale nie miałam dostępu do neta, dlatego dopiro teraz przekazuję info"Piotr Jerzy ur. dziś o godz. 14:15 sn, waga 2390, 53 cm. Maleństwo. Poród na 3 partym, ale koszmar. Pozdrawiam Serdecznie
Gratulacje!!!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-17 o 23:08
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:12   #1863
_Maya_
Zakorzenienie

tacca gratulacje ale maluszek z Piotrusia

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-06-17 o 23:13
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:13   #1864
ania_85
Rozeznanie

wiem wiem...w dzien na brzuszku a w nocy musze go krepowac i wtedy usnie na plecach (w lozeczku ma deske z ksiazka i glowe ma troszke wyzej),ale ogolnie ciezko zeby chcial tak spac:/ Jutro jeszcze pogadam z polozna i sprobujemy ten test uciekam, dzieki za rady

Tacca gratuluje!!!!
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:20   #1865
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jesteśmy po kolejnej kąpieli na pełnym krzyku
Nie wiem co robimy źle.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam o SIDS (śmierć łóżeczkowa) i spanie noworodków na brzuchu, to jeden z podstawowych powodów SIDS

Tacca super!!!

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-06-17 o 23:22
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:34   #1866
Ewunia_1984
Zadomowienie

Tacca, gratuluje!!! Co za maleństwo!!!

Dzisiaj w parku kobieta pyta ile ma moja mała, a ja, że 6 tygodni a ona "o Matko, myślałam, że 3 miesiące!!!"
Jedno trzeba przyznać, jest juz naprawdę duża. Jeszcze troche, a gondola będzie za mała.

Mała przepłakała przeraźliwie cały dzień, a później to już ja z nią z tej bezradności. Pewnie coś zeżarłam
Jecie arbuza, ananasa i jabłka???
Ja tak uwielbiam owoce, a myślę, że to one jej szkodzą. Do tego ma straszne uczulenie na twarzy i dekolcie. Może jabłka np będę smażyć??? A jak z suszonymi owocami np banany, rodzynki, sliwki???
Mogę zrezygnować ze wszystkiego, ale nie z owocó∑

Byłam w parku i Mała strasznie mi się tam rozpłakała(jak pisałam wcześniej cos ją dzisiaj bolało). Bylo dużo ludzi i oczywiście wszyscy sie gapili. Zmieniłam jej pieluchę, dałam mleko, a ona dalej i oczywiście jakies pindy musiały się wtrącić, żebym ja na ręce wzieła to przestanie i tak już trzeci raz ktoś obcy wpieprza mi się do płaczącego dziecka. Gówno wiedzą ,a sie mądrzą.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 23:45   #1867
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzisiaj był chyba taki dzień na marudzenie, bo moja zazwyczaj spokojna Hania też marudziła. Może to te upały.
Nie sądzę, żeby owoce szkodziły dziecku. Chociaż ostatnio, gdzie czytałam, że suszone owoce mogą powodować wzdęcia np. suszone śliwki. Ale wiadomo jak to jest z tym co piszą.
Stary 2012-06-18, 07:27   #1868
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy przestałyście krwawić?
jutro minie 4 tyg od porodu a ja jeszcze krwawię. nie wiele bardzo, ale jeszcze co mnie już zaczyna wkurzać

Cytat:
przed 19-tą dostałam smsa od Tacca, ale nie miałam dostępu do neta, dlatego dopiro teraz przekazuję info"Piotr Jerzy ur. dziś o godz. 14:15 sn, waga 2390, 53 cm. Maleństwo. Poród na 3 partym, ale koszmar. Pozdrawiam Serdecznie
Gratulacje!!!

Cytat:
Nie wiem co robimy źle.
kąpiecie ją jak się sama obudzi czy ją budzicie na kąpiel??

Malwina nam wrzeszczała, gdy została obudzona na kąpiel - powiedziałam sobie nigdy więcej. i ostatnio, ale obudziła się po ponad 4 godz i była baaaaardzo głodna

moja kruszyna też ma krostki na twarzy
P1150349.jpg
na drugim policzku ma tylko kilka sztuk i na brodzie chyba ze 3. wczoraj na brodzie miała takiego białego, że miałam ochotę jej to wycisną

no i nie wiem, czy to trądzik, czy reakcja na jakieś moje jedzenie
w przypadku niemowlaków wszystkie obiawy powinny być jednakowe....

wczoraj byliśmy na spacerze ze znajomymi. mają 2 miesięcznego Filipka. Malwinka na długość była chyba taka jak on. wagowo, no nie wiem. Filip na szczepieniu ważył tyle co malina w 3tyg...
no ale ona się też większa urodziła

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 07:40   #1869
niunia32
Zakorzenienie

Ewunia ja jem jabłka i banany...
a mam smaki na inne owoce. muszę wypróbować. arbuz mi się marzy...

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

zauważyłam, że te krostki po przebudzeniu ma czerwone.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-18, 07:53   #1870
anulka4771
Wtajemniczenie

Dobry.
Tacca moje serdeczne gratulacje

Szymon też ma takie krostki,czerwone na końcu białe takie a'la pryszcze.No i miał tylko na polikach ale wczoraj zauważyłam że się roznoszą,doszła broda i klatka piersiowa u góry Choć dzisiaj jakby zeszły Zastanawiam się czy iść do lekarza ale przeraża mnie myśl że ja miałabym z powodu krostek wnieść moje zdrowe dziecko do przychodni gdzie każdy kicha i prychaChyba lepiej zadzwonie po lekarza.
No i cóż koniec weekendu,czemu ja mam po niedzieli taki burdel w domu
Ja krwawiłam ponad 3tyg ale pomimo że nie krwawię chodzę z wkładką bo moje upławy są jakieś wodniste i mi przecieka

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 08:01   #1871
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem co robimy źle.

Właśnie czytałam o SIDS (śmierć łóżeczkowa) i spanie noworodków na brzuchu, to jeden z podstawowych powodów SIDS

Tacca super!!!
ja np jak kąpie małą to najpierw wkładam jej powoli jedną nóżke pózniej druga i do niej cały czas mówie a jak już się zanurzy co pochlupoczed jej troszke woda,liwka płacze jak ją wyciągam z kapieli
Stary 2012-06-18, 08:03   #1872
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witam.My dzisiaj byliśmy na targach rolniczych,pózniej na drodze powrotnej zajechaliśmy do znajomych i tak o to wróciliśmy o 19,szybkie kapanie synów,Filip śpi,tata też(wstaje o 2 w nocy i jedzie) Szymon zasypia.Było bardzo fajnie Filip w siódmym niebie,on uwielbia takie zabawki Podskakiwał jak skowronek na widok każdej z maszynDo tego było wesołe miasteczko,które też musiał zaliczyć ale pozwoliliśmy mu wybrać tylko jedną atrakcje bo pójdziemy z torbami,kupił latawiec i miecz.W załączniku jedno z fajniejszych zdjęć.
ale super zdjęcie

Cytat:
Gratuluję !
ale maleństwo z Piotrusia

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

na drugim policzku ma tylko kilka sztuk i na brodzie chyba ze 3. wczoraj na brodzie miała takiego białego, że miałam ochotę jej to wycisną

mi niby polozna mówiła, że jeśli tak małe dziecko ma jakieś krosty to nie od tego co je matka, najwyżej może mieć biegunkę albo brzuszek może boleć a krostki to od czegoś działającego z zewnątrz, ale ile w tym prawdy jest

my wczoraj byliśmy u dziadków ( teściów) , wszyscy się Antosią zachwycali , jeszcze w sukienkę ją ubrałam a oni nie widzieli jej tydzień to już w ogóle... wszyscy stali i tiutiali nad nią ... szczególnie teściowa i nie odstępowała jej na krok, jak ja przyszłam do mojej córki to ona mnie 'wyganiała" mowiła, żebym sobie poszła odpocząć, że ona musi się nacieszyć bla bla bla , skoro chcę się akurat zająć moim dzieckiem to będę to robić, no i kupiła nam pieluchy Helen Harper (4-9 kg) chociaż parę razy jej mówiłam, że będziemy teraz po Pampersach używać Dady ( 3-6 kg) i dobrze wiedziała o tym, ale ona kupuje co jej się podoba, tak samo jakieś ubranka kupiła na roczne dziecko i skarpetki i zaczęła mi dziecko rozbierać i przymierzać to co ona kupiła dobrze, że jej całej nie rozebrała

ogólnie było nawet w porządku, szczególnie chciało mi się śmiać jak szwagier podchodził do Tosi i z nią " rozmawiał" to było rozkoszne i nigdy nie widziałam, żeby tak się zachowywał, śmialiśmy się z P. ze wszystkich bo gugali i tiutiali nad małą, my normalnie z nią rozmawiamy, opowiadamy jakieś pierdoły, a teściu nawet śpiewał jej jakieś stare piosenki

dzisiaj znów przychodzi położna, w sumie muszę ogarnąć siebie i mieszkanie bo ma być do południa, a P. śpi w najlepsze - dziś ma ostatni dzień urlopu ( okien nie umył), jutro zacznie się hard core ( nie wiem jak to się pisze)

niunia - i jak? sprawdziły się pieluszki Dada?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 08:22   #1873
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja np jak kąpie małą to najpierw wkładam jej powoli jedną nóżke pózniej druga i do niej cały czas mówie a jak już się zanurzy co pochlupoczed jej troszke woda,liwka płacze jak ją wyciągam z kapieli
my też tak do wanienki wkładamy

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

niunia - i jak? sprawdziły się pieluszki Dada?
a powiem Ci, że są ok. nie mamy żadnych odparzeń (tfu tfu) jeszcze nam nie przeciekły.

a te helen coś tam to z reala chyba są, bo ja z tej firmy wkładki laktacyjne kupiłam.

ooo zauważyłam, że mi już tak mleko nie cieknie np. jak się schylę. w czasie karmienia z drugiej piersi też za dużo nie cieknie.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Nasze dzieciaczki wszystko grupowa robią/mają.
rodzą się w parach, problemy z brzuszkiem też grupowo mają i te krostki...

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-18, 08:25   #1874
anulka4771
Wtajemniczenie

Ta czkawka wyprowadza mnie z równowagi przy niej często mu się ulewa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-18, 09:13   #1875
sweetjoy
Raczkowanie

Ja też juz przeszlam na pieluszki biedronkowe i są ok, ale nie tak chlonne jak pampki. Tzn. nie chłoną tak kupy i jak młody za dużo naprodukuje, to jajka mu pływają w kupie jednak pampers bardziej chłonął tą rzadziochę Sorry za obrazowość Ale wiadomo że od razu przebieranko, więc nie ma szans żeby jajczęta się podtopiły

Wiecie co zrobiła moja teściowa jak pierwszy raz pojechaliśmy z wizytą - ledwo weszliśmy do mieszkania, o złapała młodego w foteliku samochodowym i wyniosła go do drugiego pokoju A jak chcieliśmy wyjść z nim na podwórko, żeby pospał na świeżym powietrzu to nam zabroniła, bo nie chrzczony Ale ja ostatnio już nie jestem tak uległa i jej powiedziałam że to moje dziecko i to ja będę decydowała, a o chrzcinach na razie nie myślimy

Napiszę jeszcze jakie ja mam sposoby na młodego, jak rozedrze japkę:
1. kładę rękę na jego głowie lub policzku - to go uspokaja
2. przykrywam główkę i twarz pieluszką tetrową
3. wkładam do fotelika samochodowego podłużną poduszkę i go kładę, bujam nogą a ręce mam wolne
Mąż oczywiście ma inne sposoby, ale ja jak tylko biorę go na ręce to wyczuwa mleczarnię i szału dostaje, więc muszę go od siebie izolować

Moja waga od dwóch tygodni ani drgnie
Spadek był tylko przez pierwszy tydzień od porodu, aż całe 6kg w tym mały ważył 3850g. Po prostu super....
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:21   #1876
inwytka
Raczkowanie

Odpisuję to co pamiętam.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie bobotica. Problem jak podawać sam się rozwiązał, bo mała pluje nim jak podaję z łyżeczki dlatego dodaje do mleka i problemu nie ma

Tacca gratulacje!!!

Anulka super zdjęcie

Begie ale teściowamoja podobnie się zachowuje, przez pierwsze 2-3 tygodnie miałam ochotę podgryźć jej gardło (byłam bardzo zazdrosna o Kalinę), ale teraz wyluzowałam i jak przychodzi do nas, to daję jej dzieciaka i idę przeglądać wizaż ja mam chwilę wolną a ona się cieszy wnuczką. Z moimi rodzicami też tak robię

Gaabbi ja bardzo długo krwawiłam. Jeszcze w 5. tyg po porodzie zdarzało mi się plamić. Teraz na szczęście już nie plamię

Dziś nad domem moich rodziców przeleciał bocian. Miałam ochotę spakować Kalinę do koszyczka i oddać ją bocianowi, bo dziś jest niemożliwa. Jeszcze tak walczącego ze wszystkimi niemowlaka nie widziałam. Nie mogłam jej dać butelki, bo tak machała rączkami na odbeknięcie też nie chciała mi się położyć na klacie Rzuca się, drapie, wrzeszczy...strach pomyśleć co będzie jak urośnie
Na szczęście odkryłam, że ta melodia ją uspokaja http://www.youtube.com/watch?v=UGClp...eature=related i mogę coś napisać. Leży mi na ręce i słucha

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:21   #1877
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Noc minęła spokojnie, jak praktycznie zawsze
Krostki dzisiaj jakby mniejsze, ale to zasługa sudokremu. Trochę Hani wysuszył trądzik. A może i ten krochmal trochę pomógł
Dzisiaj od rana Haneczka wykazuje większą aktywność i chyba tak to już będzie, bo od trzech dni jest to samo.

Muszę Wam powiedzieć (napisać), że mój P sprawdza się jako Tata bardzo dobrze. Robi przy Hani bardzo dużo. Mam jednak wrażenie, że robi to chwilowo. Nie wiem dlaczego mam takie wrażenie, ale takie myśli przechodzą mi przez głowę. Przesadzam?
W sobotę P mi zakomunikował pytająco, że chciałby w tygodniu spotkać się z kolegą na piwo. Trochę mną tąpnęło, bo kto pomoże mi przy kąpieli? Kto wstanie w nocy kilka razy przebrać Hanię? A ja???? Dlaczego ja nie mogę nigdzie wyjść?????? Oczywiście wyszłam na najgorszą na świecie, bo mam pretensje o to, że On chce wyjść Ja już nie wiem, jak powinnam traktować P. Z jednej strony nie chcę Go zamykać w domu i zabraniać wychodzić gdziekolwiek, a z drugiej strony jest mi przykro, że On sam nie czuje tego, że w tym domu powinien zostać Przesadzam???
W sobotę nawet się lekko popstrykaliśmy. Skumulowały się we mnie emocje i wybuchłam, a P nie pozostał mi dłużny...
Mam żal, ale nie potrafię dokładnie sprecyzować o co

Cytat:
jutro minie 4 tyg od porodu a ja jeszcze krwawię. nie wiele bardzo, ale jeszcze co mnie już zaczyna wkurzać

kąpiecie ją jak się sama obudzi czy ją budzicie na kąpiel??

Malwina nam wrzeszczała, gdy została obudzona na kąpiel - powiedziałam sobie nigdy więcej. i ostatnio, ale obudziła się po ponad 4 godz i była baaaaardzo głodna

Ja jestem 2 tygodnie po porodzie i krwawię już na prawdę mało

Tak, budzimy Hanię na kąpanie. Bo to wygląda tak, po jedzeniu nie wolno kąpać, trzeba odczekać godzinkę. Przed jedzeniem Hania już zaczyna kwilić, że jest głodna. Przerwy między karmieniem ma 2 godzinne więc budzimy Ją godzinkę po jedzeniu i godzinkę przed następnym jedzeniem. Ja już sama nie wiem, jak powinniśmy robić

Cytat:
Szymon też ma takie krostki,czerwone na końcu białe takie a'la pryszcze.No i miał tylko na polikach ale wczoraj zauważyłam że się roznoszą,doszła broda i klatka piersiowa u góry Choć dzisiaj jakby zeszły Zastanawiam się czy iść do lekarza ale przeraża mnie myśl że ja miałabym z powodu krostek wnieść moje zdrowe dziecko do przychodni gdzie każdy kicha i prychaChyba lepiej zadzwonie po lekarza.
Moja Hania ma znacznie bardziej widoczne krostki. Są tak zaognione dookoła i się kolonizują. Jest np. 10 krostek w kupie
Specjalnie się nie przejmuj tymi krostkami, bo to normalna przypadłość u noworodków.
A u Was w przychodni nie ma wejścia dla dzieci zdrowych? A jak chodzicie na szczepienia, to też tam, gdzie są dzieci chore?

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
My też tak kąpiemy. Powolutku wkładamy Haneczkę do wody, najpierw nóżki, później reszta. Cały czas mamy banany na twarzy i coś do Niej mówimy. P chlapie wodą, żeby były dźwięki przypominające środowisko w brzuszku. Wykonujemy delikatne, spokojne ruchy. I co???? I du.pa blada Jest ryk, a jak wyciągamy Małą z wanienki, to się zaczyna na dobre. Jakby Ją ze skóry obdzierali. Wiem, że Hania płacze, bo chce cyca, ale Ona jak nie śpi, to zawsze chce cyca więc kiedy mamy Ją kąpać

Cytat:
Napisane przez begie13;34768348mi niby polozna mówiła, że jeśli tak małe dziecko ma jakieś krosty to nie od tego co je matka, najwyżej może mieć biegunkę albo brzuszek może boleć a krostki to od czegoś działającego z zewnątrz, ale ile w tym prawdy jest :confused:

my wczoraj byliśmy u dziadków ( teściów) , .. s[B
zczególnie teściowa i nie odstępowała jej na krok, jak ja przyszłam do mojej córki to ona mnie 'wyganiała" mowiła, żebym sobie poszła odpocząć, że ona musi się nacieszyć bla bla bla[/B] , skoro chcę się akurat zająć moim dzieckiem to będę to robić
Mnie też tak mówiła położna i lekarka więc to na pewno nie sprawa żywienia.

U nas jest tak samo. Napiszę na biało, żeby nie raziło w oczy przypadkowych czytających. Dostaję piany, jak Mama P mówi mi, daj to ja ją ponoszę Ale czy ktoś Ją o to prosił??? Moje dziecko będę nosiła ja, jak uznam za stosowne, że trzeba ją nosić. W ogóle niby chce pomóc na każdym kroku, a tak na prawdę jest natrętna i tyle.

Cytat:
Moja Hania też ma często czkawkę. Kilka razy dziennie. Podobno noworodka to nie męczy.
Stary 2012-06-18, 09:27   #1878
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja też juz przeszlam na pieluszki biedronkowe i są ok, ale nie tak chlonne jak pampki. Tzn. nie chłoną tak kupy i jak młody za dużo naprodukuje, to jajka mu pływają w kupie jednak pampers bardziej chłonął tą rzadziochę Sorry za obrazowość Ale wiadomo że od razu przebieranko, więc nie ma szans żeby jajczęta się podtopiły

Wiecie co zrobiła moja teściowa jak pierwszy raz pojechaliśmy z wizytą - ledwo weszliśmy do mieszkania, o złapała młodego w foteliku samochodowym i wyniosła go do drugiego pokoju A jak chcieliśmy wyjść z nim na podwórko, żeby pospał na świeżym powietrzu to nam zabroniła, bo nie chrzczony Ale ja ostatnio już nie jestem tak uległa i jej powiedziałam że to moje dziecko i to ja będę decydowała, a o chrzcinach na razie nie myślimy

Napiszę jeszcze jakie ja mam sposoby na młodego, jak rozedrze japkę:
1. kładę rękę na jego głowie lub policzku - to go uspokaja
2. przykrywam główkę i twarz pieluszką tetrową
3. wkładam do fotelika samochodowego podłużną poduszkę i go kładę, bujam nogą a ręce mam wolne
Mąż oczywiście ma inne sposoby, ale ja jak tylko biorę go na ręce to wyczuwa mleczarnię i szału dostaje, więc muszę go od siebie izolować

Moja waga od dwóch tygodni ani drgnie
Spadek był tylko przez pierwszy tydzień od porodu, aż całe 6kg w tym mały ważył 3850g. Po prostu super....
ja z Dady jestem zadowolona. Pampersów nie lubię. ale my w sumie teraz rzadko mamy kupę a jak się obsra, to po całości. Więc czy pampers czy dada, to i tak ubranko do wymiany

myślałam, że tylko tak ja mam, że biorę w miarę spokojne dziecko na ręce i nagle ryk

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:45   #1879
niunia32
Zakorzenienie

Gabbi to umów sie z jakąś koleżanką czy jedź choćby sama na zakupy. odciągnij mleko, albo nakarm małą i zostaw z tatą. ja już tak kilka razy zrobiłam.

a może spróbujcie wykąpać małą jak sama sie obudzi.
albo wodę ma za ciepłą/zimną??

a tym krochmalem to myłaś buzię? zmywałaś potem wodą?
musze sprobowac sudokremu na krostki

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-18, 09:48   #1880
_agata
Zakorzenienie

Tacca, gratuluję!! Niech Piotr szybko rośnie

Cytat:
Nie wiem co robimy źle.
Nie myśl o tym w ten sposób, że coś robicie źle. Dzieci miewają gorsze chwile i to, że Hania płakała podczas kąpieli niekoniecznie z kąpielą musi być związane.
U nas te czasami kąpiel w ciszy, czasami na pełnym wrzasku. Czasami Maciek podczas kąpieli się rozedrze tylko po to żeby za chwilę się zamknąć

Cytat:
Dzisiaj był chyba taki dzień na marudzenie, bo moja zazwyczaj spokojna Hania też marudziła. Może to te upały.
Nie sądzę, żeby owoce szkodziły dziecku. Chociaż ostatnio, gdzie czytałam, że suszone owoce mogą powodować wzdęcia np. suszone śliwki. Ale wiadomo jak to jest z tym co piszą.
Ja z kolei czytałam gdzieś, że suszone owoce jak najbardziej wskazane są. I bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
my wczoraj byliśmy u dziadków ( teściów) , wszyscy się Antosią zachwycali , jeszcze w sukienkę ją ubrałam a oni nie widzieli jej tydzień to już w ogóle... wszyscy stali i tiutiali nad nią ... szczególnie teściowa i nie odstępowała jej na krok, jak ja przyszłam do mojej córki to ona mnie 'wyganiała" mowiła, żebym sobie poszła odpocząć, że ona musi się nacieszyć bla bla bla , skoro chcę się akurat zająć moim dzieckiem to będę to robić, no i kupiła nam pieluchy Helen Harper (4-9 kg) chociaż parę razy jej mówiłam, że będziemy teraz po Pampersach używać Dady ( 3-6 kg) i dobrze wiedziała o tym, ale ona kupuje co jej się podoba, tak samo jakieś ubranka kupiła na roczne dziecko i skarpetki i zaczęła mi dziecko rozbierać i przymierzać to co ona kupiła dobrze, że jej całej nie rozebrała
Rany, nie zniosłabym, Poważnie wstałabym i się zawinęła w cholerę gdyby mi ktoś bez uzgodnienia ze mną zaczął coś majstrować przy dziecku.

Cytat:
Muszę Wam powiedzieć (napisać), że mój P sprawdza się jako Tata bardzo dobrze. Robi przy Hani bardzo dużo. Mam jednak wrażenie, że robi to chwilowo. Nie wiem dlaczego mam takie wrażenie, ale takie myśli przechodzą mi przez głowę. Przesadzam?
W sobotę P mi zakomunikował pytająco, że chciałby w tygodniu spotkać się z kolegą na piwo. Trochę mną tąpnęło, bo kto pomoże mi przy kąpieli? Kto wstanie w nocy kilka razy przebrać Hanię? A ja???? Dlaczego ja nie mogę nigdzie wyjść?????? Oczywiście wyszłam na najgorszą na świecie, bo mam pretensje o to, że On chce wyjść Ja już nie wiem, jak powinnam traktować P. Z jednej strony nie chcę Go zamykać w domu i zabraniać wychodzić gdziekolwiek, a z drugiej strony jest mi przykro, że On sam nie czuje tego, że w tym domu powinien zostać Przesadzam???
W sobotę nawet się lekko popstrykaliśmy. Skumulowały się we mnie emocje i wybuchłam, a P nie pozostał mi dłużny...

U nas jest tak samo. Napiszę na biało, żeby nie raziło w oczy przypadkowych czytających. Dostaję piany, jak Mama P mówi mi, daj to ja ją ponoszę Ale czy ktoś Ją o to prosił??? Moje dziecko będę nosiła ja, jak uznam za stosowne, że trzeba ją nosić. W ogóle niby chce pomóc na każdym kroku, a tak na prawdę jest natrętna i tyle.

Faceci często tak mają, że wykazują takie właśnie chwilowe zainteresowanie. JA jestem zdania, że trzeba chłopu mówić co jest nie tak.
A co do wyjścia z kolegami... ja tam nie widzę w tym nic złego.
Ja nie myślę w tych kategoriach, że dlaczego ja nie mogę a on może. Ja nie mogę i już, bo kto dziecku cycka da? Świadomie sie na dziecko zdecydowaliśmy ze wszystkimi skutkami tego
Mój mąż jak najbardziej wychodzić może Czasami trzeba się oderwać od rutyny dnia codziennego, wyjść do ludzi, żeby nie wpaść w błędne koło. To dobrze robi.
Dlaczego wychodząc wieczorem z kolegą nie będzie mógł przebrać Hani w nocy? Na całą noc się wypuszcza?
A jak raz dziecka nie wykąpiecie to nic złego się nei stanie Albo spróbuj sama to zrobić

A teściową bym spuściła

A ja sobie pochwalę dziecko zeby nie było, że wszystkie dzieci są be
W sobotę na meczu byliśmy, jak Maciek zasnął o 21, tak spał do 3. Wróciliśmy po 1 w nocy, więc spał sobie w wózku.
Wczorajszy dzień niecco gorszy, ale tatuś był w domu to się dziecko chciało nacieszyć. Zasnął po 22, spał do 4.40, karmienie i od 5 do 7.30 spokój.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 09:52   #1881
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Krostki dzisiaj jakby mniejsze, ale to zasługa sudokremu. Trochę Hani wysuszył trądzik. A może i ten krochmal trochę pomógł
Dzisiaj od rana Haneczka wykazuje większą aktywność i chyba tak to już będzie, bo od trzech dni jest to samo.

Moja Hania ma znacznie bardziej widoczne krostki. Są tak zaognione dookoła i się kolonizują. Jest np. 10 krostek w kupie
Specjalnie się nie przejmuj tymi krostkami, bo to normalna przypadłość u noworodków.
A u Was w przychodni nie ma wejścia dla dzieci zdrowych? A jak chodzicie na szczepienia, to też tam, gdzie są dzieci chore?
Jak się robi krochmal??Bo zacznę chyba Szymona w nim kąpać.
przychodnia to jedno pomieszczenie,tzn dla dzieci mają osobną przychodnię,w sumie jak idę na szczepienie to nie ma dzieci w tym momencie bo są szczepienia od konkretnej godziny ale przed chwilą były w niej chore dzieciNie ma osobnego wejścia dla zdrowych dzieci.A ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo ja już mam jedno bardzo chorowite dziecko,teraz drżę o drugie.

U nas jeśli chodzi o wyjscia to jest tak że M wychodzi,jezdzi na ryby.Tzn odkąd jest Szymon to był chyba z raz.Raz na rybach do tego wziął ze sobą Filipka.U mnie zawsze było tak ze jak ja chciałam wyjść to nie było problemu,M zostawał z Filipem,teraz myślę poczekać jeszcze ze 2 miechy i też pójdę tylko że ja nie karmię więc M nie będzie miał problemu z nakarmieniem Szymona.
Myślę ze warto też pomyśleć o sobie,dać tacie trochę pozajmować się dzieckiem(niech wie że to nie taka sielanka).Ja po urodzeniu Filipa nikomu nic nie dałam przy nim zrobić,wszystko chciałam sama,nigdy nikomu go nie zostawiliśmy.I to był bład,zatraciłam się we wszystkim,Filip dzisiaj nigdzie nie zostanie na noc,w domu z mamą i koniec lub pójdzie spać ale z mamą.Kiedyś szliśmy na wesele i mieliśmy problem,bo on się budzi w nocy i płacze.Teraz wiem że nawet najmniejsze wyjście do sklepu moje w samotności jest boskie,człowiek odżywa.Nie omieszkam zosatwić męża z dwójką,bo to też jego dzieci.

Ale też doskonale cię rozumiem bo ja miałam to samo,mnie się wydawało naturalne być w domu z nami,z dzieckiem a bywało tak że się kłóciliśmy o to że on chciał wyjść a nie być z nami.Lecz teraz to rozumiem bo ja też chcę wychodzić ale boję się czy zmieni pampersa,nakarmi,odbije wiadomo najlepiej robi to mama ale dam mu szanse a mama pojdzie w tango

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

moje dziecie też pochwalę zjadł o 20 wczoraj i obudził się dopiero o 2,30 kochany.Mama ma czas na przytulanie się do taty

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-18 o 09:54
Stary 2012-06-18, 09:52   #1882
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Lecz teraz to rozumiem bo ja też chcę wychodzić ale boję się czy zmieni pampersa,nakarmi,odbije wiadomo najlepiej robi to mama
O nie, nie. Nikt mi dziecka nie odbije i nie przewinie lepiej niż chłop Nakarmić nie da rady, więc niech się realizuje w pozostałych obszarach

o
Stary 2012-06-18, 09:53   #1883
cate_
Zadomowienie

Witam
Tacca gratuluje.

Sweet nie prxejmuj sie, moja waga tez po tyg. sie zatrzymala. Chcialam zaczac cwiczyc na hula-hop ale Tz mi zabronil. mam sie najpiere wygoic tam gdzie trzeba ale ja sie zwyczajnie zle czuje z ta tona celullitu na udach.

Ja jem arbuza, wszystko jem poza slodyczami i chipsami.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:02   #1884
niunia32
Zakorzenienie

idziemy się przejść.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-18, 10:03   #1885
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ależ lato się zrobiło

Cytat:
Lecieć leci, ale nie wiem czy tak jak powinno. Jak ncisne na brodawke to wylatuje wylatuje mleko. Eh mam nadzieje ze mleko mi sie nie kończy, bo jeszcze troche bym chciala pokarmic
Mleko nie kończy się samo z siebie. Jak dziecko przestaje ssać, to kończy się produkcja. A dopóki jest popyt, to podaż się dostosuwuje Jeśli dziecko mniej jest przystawiane do jednej piersi, to wtedy ta pierś mniej produkuje. Ale ponoć zdarza się też, że bez jakichś wyraźnych powodów dziecko preferuje jedną pierś. Pytałaś położną o to? Doradziła coś sensownego? Może doradca laktacyjny by się przydał A jak nie, to jeśli chcesz karmić, to jak już tu nieraz kilka dziewczyn pisało, można to z powodzeniem robić jedną piersią.

Cytat:
Czym smarujecie czerwoną pupę? Hania ma lekko czerwoną i nie chciałabym, żeby się to pogorszyło.
Czerwoną i nieczerwoną linomagiem.

Cytat:
Miałam już kiedyś pytać, czy któraś z Was wie może co się dzieje z Dasti? Czy ja coś przegapiłam
Dasti kilka razy pisała, że macierzyństwo pochłania ją w całości

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Pomyslalam sobie dzisiaj , ze przeciez to są moj ei jego chwile, nie powtorza się już nigdy. Mam w nosie obowiązki domowe, trudno, tż będzie musial sie poswiecić troszkę , albo nie wiem, poproszę siostrę, zeby mi pomogla, zaczynam zmieniać nastawienie i starać się poświecić dziecku. Muszę się nauczyć tej cierpliwości, przyda się na przyszłośc. Będziemy sobie leżeć w lozku, karmić się, wietrzyć, drzemać, karmić , wietrzyć , drzemać, nie wiem jak to dlugo potrwa, ale moze dam rade, chciałabym. Na szczescie wszystkie wizytacje sie zakończyły już, wiec będziemy miec wiecej swobody.
Dokładnie! Tak trzymaj!
Ja tak właśnie widzę te pierwsze tygodnie z maleństwem w domu. Sprzątam minimalnie, tyle co koniecznie niezbędne, prawie nie gotuję albo gotuję proste rzeczy, częściej tż gotuje i jestem bardzo szczęśliwa. Nie czuję się uwiązana czy cokolwiek w tym typie, po prostu traktuję tą sytuację jako normę Śpimy, przytulamy się, lulamy, karmimy... Płacz to nie coś, co trzeba natychmiast uciszać, tylko forma komunikacji Nie będzie już później takich czasów, kiedy Kajko tak bardzo mnie potrzebuje niemal 24h/dobę i cieszę się tym czasem. Oczywiście, kiedy ma gorszy dzień, więcej płacze, to i ja jestem wieczorem zmęczona, kręgosłup zaboli... ale to nic przy tym szczęściu, które mam

Cytat:
W sobotę P mi zakomunikował pytająco, że chciałby w tygodniu spotkać się z kolegą na piwo. Trochę mną tąpnęło, bo kto pomoże mi przy kąpieli? Kto wstanie w nocy kilka razy przebrać Hanię? A ja???? Dlaczego ja nie mogę nigdzie wyjść?????? Oczywiście wyszłam na najgorszą na świecie, bo mam pretensje o to, że On chce wyjść
Super, że Twój mężczyzna jest też supertatą Po co zakładać, że coś się pogorszy? Bądź dobrej myśli
Twój czas na wychodzenie też przyjdzie Na razie jesteś dla Hani całym światem, potrzebuje Ciebie i Twoich piersi z pysznym mlekiem
Ja uważam, że facet może sobie od czasu do czasu wyjść (dla jednych "od czasu do czasu" to będzie raz na tydzień, a dla innych raz na miesiąc - rzecz względna ), nie będę go trzymać w domu, bo tak, bo ja nie mogę wyjść. Możecie np. umówić się, że tej nocy tylko Ty wstajesz, ale następnej nocy tylko on i już jakoś sprawiedliwie będzie.
Na razie może Ci się wydawać to niemożliwe, ale za kilka miesięcy (tygodni?) będziesz kąpać Hanię z zamkniętymi oczami Ale jeśli na razie nie czujesz się na siłach, żeby to zrobić, to masz takie prawo i ja bym np. poprosiła tż, żeby takie spotkanie odłożył jeszcze załóżmy o tydzień czy dwa, żeby jeszcze w tym czasie lepiej opanować kąpiel. Na pewno przyjdą takie dni, że będziesz sama kąpać Hanię i też takie, że to Ty sobie wyjdziesz, a tż będzie ją sam kąpać Powodzenia!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:05   #1886
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecie też pochwalę zjadł o 20 wczoraj i obudził się dopiero o 2,30 kochany.Mama ma czas na przytulanie się do taty
JA tam uważam, że trzeba chwalić, bo to mi daje siłę na te gorsze chwile A jak się Maciej rozedrze z głodu to go chyba na rugim końcu miasta słyszą

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
idziemy się przejść.
Nie jest u Was bardzo gorąco? U nas dzisiaj taki żar z nieba, że aż się boję przez okno wyjrzeć...

o
Stary 2012-06-18, 10:07   #1887
kism
Wtajemniczenie

Tacca, gratulacje!!! Ależ maleńkiego synka masz Oby rósł zdrowo
Stary 2012-06-18, 10:09   #1888
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Tacca, gratuluje!!! Co za maleństwo!!!

Dzisiaj w parku kobieta pyta ile ma moja mała, a ja, że 6 tygodni a ona "o Matko, myślałam, że 3 miesiące!!!"
Jedno trzeba przyznać, jest juz naprawdę duża. Jeszcze troche, a gondola będzie za mała.

Mała przepłakała przeraźliwie cały dzień, a później to już ja z nią z tej bezradności. Pewnie coś zeżarłam
Jecie arbuza, ananasa i jabłka???
Ja tak uwielbiam owoce, a myślę, że to one jej szkodzą. Do tego ma straszne uczulenie na twarzy i dekolcie. Może jabłka np będę smażyć??? A jak z suszonymi owocami np banany, rodzynki, sliwki???
Mogę zrezygnować ze wszystkiego, ale nie z owocó∑

Byłam w parku i Mała strasznie mi się tam rozpłakała(jak pisałam wcześniej cos ją dzisiaj bolało). Bylo dużo ludzi i oczywiście wszyscy sie gapili. Zmieniłam jej pieluchę, dałam mleko, a ona dalej i oczywiście jakies pindy musiały się wtrącić, żebym ja na ręce wzieła to przestanie i tak już trzeci raz ktoś obcy wpieprza mi się do płaczącego dziecka. Gówno wiedzą ,a sie mądrzą.
No chyba bym z papci wyskczyła. A właśnie. Może kiedyś umówimy się na wspólny spacer??? Bo TY w okolicach parku południowego zamieszkujesz??

Cytat:
Mikołaj ma tak, że uleje i po tym czkwakę ma.

Cytat:
Dzień dobry.

Wiesz ja myślę, że nie masz go co zamykać, bo będzie jeszcze bardziej sfrustrowany. A poza tym jak jeden dzień nie wpkąpiecie Hani to nic jej się nie stanie, a facet powinien wyjść. M też był na kolacji firmowej w 2tyg. życia Mikołaja.

Cytat:
Jak się robi krochmal??Bo zacznę chyba Szymona w nim kąpać.
przychodnia to jedno pomieszczenie,tzn dla dzieci mają osobną przychodnię,w sumie jak idę na szczepienie to nie ma dzieci w tym momencie bo są szczepienia od konkretnej godziny ale przed chwilą były w niej chore dzieci.Nie ma osobnego wejścia dla zdrowych dzieci.A ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo ja już mam jedno bardzo chorowite dziecko,teraz drżę o drugie.

U nas jeśli chodzi o wyjscia to jest tak że M wychodzi,jezdzi na ryby.Tzn odkąd jest Szymon to był chyba z raz.Raz na rybach do tego wziął ze sobą Filipka.U mnie zawsze było tak ze jak ja chciałam wyjść to nie było problemu,M zostawał z Filipem,teraz myślę poczekać jeszcze ze 2 miechy i też pójdę tylko że ja nie karmię więc M nie będzie miał problemu z nakarmieniem Szymona.
Myślę ze warto też pomyśleć o sobie,dać tacie trochę pozajmować się dzieckiem(niech wie że to nie taka sielanka).Ja po urodzeniu Filipa nikomu nic nie dałam przy nim zrobić,wszystko chciałam sama,nigdy nikomu go nie zostawiliśmy.I to był bład,zatraciłam się we wszystkim,Filip dzisiaj nigdzie nie zostanie na noc,w domu z mamą i koniec lub pójdzie spać ale z mamą.Kiedyś szliśmy na wesele i mieliśmy problem,bo on się budzi w nocy i płacze.Teraz wiem że nawet najmniejsze wyjście do sklepu moje w samotności jest boskie,człowiek odżywa.Nie omieszkam zosatwić męża z dwójką,bo to też jego dzieci.

Ale też doskonale cię rozumiem bo ja miałam to samo,mnie się wydawało naturalne być w domu z nami,z dzieckiem a bywało tak że się kłóciliśmy o to że on chciał wyjść a nie być z nami.Lecz teraz to rozumiem bo ja też chcę wychodzić ale boję się czy zmieni pampersa,nakarmi,odbije wiadomo najlepiej robi to mama ale dam mu szanse a mama pojdzie w tango

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

My robiliśmy z takeij prporcji - tylko to wychodzi dużo. 2-3 łyżki mąki ziemnaczanej rozpuścic w 1litrze zimnej wody, to wlać do gotujących się 2-3 litrów wody wymieszać. Zrobi sie krochmal i to wlewasz do wody do kąpieli. Tylko mówię to jest proporcja bardzo duża. Póżniej zmniejszyliśmy do 1/3. Skora Mikołajowi zeszła po 3-4 dniach cała.

Ja mam dzisaij za soba koszmarną noc. Mały budził się co 2 godziny i darł ryja. Póniej obudzil się o 4 i tak od rana jest marudny. Teraz leży w lóżeczku kwili i żre swoje łapy, a o 9.30 zeżarł 90ml mm. Normalnie już nie wiem co mam z nim zrobić. Dzsiaj M ma kupić bobotić i delicol czy jak to tam się nazywa. A ja mam ochotę właśnie uciec z domu. Może wezmę go na spacer?? Ale jak takiego rozwrzeszczanego na spacer wziąć???

Tacca gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-06-18 o 10:12
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:10   #1889
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie jest u Was bardzo gorąco? U nas dzisiaj taki żar z nieba, że aż się boję przez okno wyjrzeć...
Oj tak... Może forum coś ruszy, skoro na spacer w dzień wyjść się nie da
My wybieraliśmy się ok. 9, żeby jeszcze zdążyć przed skwarem, ale akurat dziecię się zassało do piersi, a potem słodko usnęło, więc odłożyłam spacer do wieczora.
Stary 2012-06-18, 10:16   #1890
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Nam noc minęła spokojnie, ale dzisiaj jakoś więcej kupek robi,pręży się przy nich dosyć mocno.
Teraz udało mu się zasnąć.
szerylka dziekuje za odpowiedz

czy wasze dzieci odbijają po jedzeniu?Ja biorę Adasia bardziej pionowo po jedzeniu, ale nie ma szans zeby mu się odbiło, bo on już ma 2 fazę snu, zawsze zasypia przy cycu.
Kładę go wtedy na boku, ale jemu nawet po 10-15 min potrafi się ulać.
Teraz tez się wystraszyłam, bo tak jakby się śliną zakrztusił tzn nie kasłał tylko tak jakby nie mógł nabrać powietrza, szybko wzięłam go bardziej na bok i jakoś załapał.
Umrę ze strachu przy nim.
Zamówiliśmy już czujnik oddechu mimo, że w ogóle nie brałam go pod uwagę, ale boję się, że kiedyś wyjdę do kuchni, lazienki a jemu cos się stanie.

W załączniku Adaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A1.jpg (59,3 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-06-18 o 10:18
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości