|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Jacieee dzięki
![]() Szkoda, że Ikeę mam dalekoo.. :/ Ten stojak do malunku fajny. |
|
|
|
#3392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Doberek
![]() Helenka dziś świętuje, więc sto lat! A przy okazji: Piwnooka wracaj!!!! Marzenka, wiesz może, co się z nią dzieje? Cytat:
![]() Cieszę się, że napisałaś, że mając nawet noworodka czy niemowlaka w domu, można poukładać sobie wszystko tak, żeby mieć sporo czasu dla tego starszego, bo bardzo mi na tym zależy ![]() Cytat:
Cytat:
2. Nie mogę się doczekać A czemu odstawiasz?
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
czyli, brumek, to twoja wina ze spisz ponzej 6h na dobe
da sie tak ulozyc czas ze i dla starszego bedzie. poza tym - dzieci lubia sie bawic razem i co dzien bardziej to widze! artur jest na etapie "oprowadzania" kingi po mieszkaniu, tylko go trzeba hamowac bo za szybko z nia chodzi za ręce i mala nie wyrabia. ale smiechu co niemiara jest!
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
głównie z tego powodu, że tż nie ma ostatnimi czasy całe miesiące więc nie ma potrzeby bym się tym faszerowała.
Dzieć śpi a ja piję kawkę i wcinam truskawki. Taki ukrop, a ja w samo południe będę kosić trawę!! teściowej tak pasuje przyjechać małą się zająć. Mąż najlepszy, bo wpadł w zeszłym tyg. na dwa dni, sypnął trawę nawozem i wyjechał. teraz ja będę biegać z kosiarką co 3 dni bo tak szybko rośnie Zlot mamuś - o tak, zapraszam do Torunia!!!!! wodaqua pewnie byłaby szczęśliwa z wyboru miejsca
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja oczywiście do Krakowa Patik, rób sondę
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Lenie ida górne 4... dziasła ma aż fioletowe.
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
hey Wam
humor mam do bani no ale nic ![]() przynajmniej do was zajrze na poprawe z zaległych tak tak to byla kózka a nawet koziołek chyba z 7 dniowy na tym zdjęciu![]() Agatko dla Ciebie zaległe życzonka bo mnie w weekend nie było, sto lat!!! jak roczek spędziliscie? Oliweczka kciuki żeby twój pan lub panna się niewstydzili dziś mamusi i pokazali co tam mają! a na wypad jedziemy nad Bug działkowo, dobrze przede wszystkim ekonomicznie ![]() Ania bardzo bardzo ladny tort zdolniacha z Ciebie! BRumek ładnie piszesz o macierzyństwie! może powinnaś mieć jakiś swój felieton w tematycznej gazecie nie zartuje! miłoby bylo czytelniczkom Bella czwórki to podobno najbardziej bolesne, pewnie nie dlugo na wątku zacznie się grupowe odczuwanie bolączek 4 Marina zaczynam rozumieć o to znaczy faworyzowanie wnuczka nawet po wczorajszym u nas dniu... nie jest to miłe a tymbardziej takie ewidentne jak widac po prezentach, zawsze to przykro ![]() iustyna ni klub ni na fb Cię nie mam ale wierzę ze zdjęcia z chrztu piękne a powiedz jak Zuzia zareagowala na polewanie troche krzywo się na księdza popatrzyla plakała czy niezauważyła?![]() Marzena córeczka oczywiście piękna! a zdasz recenzje z torebki fp??? jest zaintersowanie? zaneta brawo dla Emi za nowe umiejętności we wstawaniu |
|
|
|
#3398 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku
własnie ten brat z Jasiem mają fajny kontakt boje sie zapeszać ale mojemu bratu sie zaczeło się układać w głowie choc i tak promocja do nastepnej klasy pod wielkim znakiem zapytania dlategoi sciagnełam go do siebie żeby się poduczył wiesz ja go bardzo kocham, dlatego na niego tak psiocze bo zależy mi na nim Cytat:
widziałam tam tez taką grubą rolkę papieru niekonczącego się papieru jakbym miała taką za dzieciaka to bym zesikała sie ze szczescia Cytat:
a jak Twój ze szkołą swojego po dobroci zabrałam do siebie choc raz jak rodzice go zostawili samego to po powrocie znalezli spiacych młodych ludzi na tarasie ![]() Cytat:
![]() no comment amy dziś z |Jasiem razem w pracy ![]() synek mój po nieprzespanej nocy korzysta z drzemki a mama pracuje
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz Moniu, bardzo Artur przeżył pojawienie się Kingi? Czuł się zagrożony/opuszczony/wystraszony? Cytat:
![]() A zlot w Wawie Będzie sprawiedliwie, bo to prawie w środku Polski
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak miala kinga wrocic to razem z tata skladali łóżeczko. dobrze tez jesli dostanie jais prezent od mlodszego rodzenstwa (zapomnielismy, a wlasciwie maz zapomnial kupic cokolwiek, ale za to cos sobie tam razem kupili jak bylam w szpitalu). fajne jest tez ze chca sie razem kąpac w wannie, ryk jest jak kinga nie jest kąpana z nim, w miare tez dziela sie zabawkami. fajnie mi sie ich oglada.
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja nie umiem wstawiać sondy
Ale głosuję za Warszawą ![]() Byłyśmy na dworze. Tylko 1,5 h bo gorąco i nie chcę przesadzać, potem słonce się przekręci to na trawce będzie cień i matę wyciągniemy. W altance w wózku Sara nie bardzo chce w miejscu siedzieć ![]() No, to idę do k napisać coś w ulubionym wątku. Mur!
|
#3402 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę do K ![]()
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma znowu białko w moczu
Już zaczynam spazmować. Nie wiem, czy taka obecność białka nie jest właśnie spowodowana przegrzaniem, tym że mało jadła ![]() ![]() Kur. zawsze coś
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji zuza nie płakała, nie złościła się. Patrzyła zaciekawiona
. Podobno ludzie wychodzący z kościoła komentowali, że takie duże a takie spokojne i grzeczne dziecko . Ale spocona ze stresu, że się zezłości i rozwyje byłam. Co do fb, to nic straconego. Jak chcesz to prześlij namiary . Mam wyniki. Napisane są językiem medycznym nie polskim. Muszę iść do lekarza, żeby mi je odczytał. Zasilacz od kompa mi padł, komp rozładowany. Podczytuje na kom .
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja ma zapalenie spojówek
Marina jak to jest u was ???? |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba cieniutko.... Nic nie wiem bo kłamie osioł jeden. Mama jedzie do szkoły tylko jak jest wzywana. Cwaniakuje strasznie i po każdej imprezie ma zachlaną mordę ![]() Wiecie co? Wkurzyłam się. Wprowadzili się do nas do bloku nowi mieszkańcy, młode małżeństwo z 4 letnim synkiem. Mówię Wam jaki on jest niegrzeczny Nic nie słucha.Łazi na boso a potem włazi mina matę- zwróciłam mu kilka razy uwagę ale to nic nie dało. Bawi się Radkowymi zabawkami (nie mam nic przeciwko) ale jak Radek sięgnie po coś jego to mu wyrywa, szarpie. A jego mamusia tylko "nie wolno". Zero reakcji, mały nic nie słucha. Zwinęłam manatki i poszliśmy do domu. Do dopiero początek... Czy ja jestem mało tolerancyjna? Ja odpadam ze zjazdem. |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodziłam. Miał krople 3 x po 1 do każdego oka. Na 4-5 dni.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
moge wstawic Wam sonde
dajcie propozycje i jedziemy ![]() ja jestem za LONDYNEM
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś wogóle czyta co ja pisze??
![]() to popisze jeszcze. Jak byłam w szpitalu wjechała do nas policja do tżta że niby brał udział naszym samochodem w jakiejś stłuczce na parkingu i uciekł. ( nic takiego nie miało miejsca a samochód stał cały tydzień nie jeżdżony. na 100%) Przesłuchali go jako świadka w sprawie, nic mu więcej nie chcieli powiedzieć, obejrzeli samochód i że niby ma jakieś rysy. Tżt ostatnio dla świętego spokoju był u rzeczoznawcy i napisał mu orzeczenie że te rysy są stare i nie spowdowane stłuczką itp. 300 zł wyał. Minęło 3 tyg i tżtz wzywają na komisariat ale już jako podejrzanego Boże dziewczyny ja mam dość. Czy ktoś podał numery nasze? próbuje nas wkopać? nic takiego nie miało miejsca, tż ma alibi i dużo świadków że auto stało na podwórku. Teraz przyleciała teściowa żebym ł. przemówiła do rozumu że ma wziąć adwokata i ona zapłaci
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-18 o 15:01 |
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
patik - masz tam normalnie przes.ne... nic nie pomoge bo sie nie znam. ani ws policji ani moczu.
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Mój ojciec kiedyś dostał wezwanie na policję. dostał pismo gdzie było wymienione jego auto z nr rejestracyjnymi. Że gdzieś na zakazie pojechał czy coś takiego. No jaja powiem Ci. Bo ciekawe skąd mieli dane samochodu ojca i skąd są dane Waszego auta Bo ojciec wtedy nigdzie nie jeździł (sobotę oblewa w domu). Nie pamiętam już jak to się wyjaśniło.... W każdym razie ojciec został oczyszczony ![]() Ja bym się z rzeczoznawcom wstrzymała jak się rozwinie sytuacja bo 300zł to kupa kasy. |
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja czytam, ale tez tak jak Monia nie pomoge, wiec wolalam sie nie wypowiadac. Moge tylko napisac ze jestem z Toba i szkoda mi Ciebie, wiecznie cos... boroczki
|
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po urlopie
i oglaszam wszem i wobec, ze to ostatni rok, kiedy spedzam wakacje w Polsce ![]() nie lubie deszczu, nie lubie zimna, do kitu z taka pogoda na cale szczescie wszystko oprocz pogody bylo super - ludzie, miejsce, kwatery, jedzonko Skladam zalegle zyczenia urodzinowe naszym solenizantom: Adasiowi, Igorowi i Agatce |
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja czytam, ale niestety nie pomogę, bo się nie znam...
Szymon już śpi 3,5 h
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ani z siuskami ani ze sprawą Tż nie wiem jak pomóc
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski, gdzie sie pochowalyscie? PUK PUK
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Patik wygooglowałam, że białko może być w moczy poprzez przegrzanie organizmu.
" Badanie chemiczne moczu - interpretacja Obecność białka w moczu powyżej 150 mg/dobę oznacza stan chorobowy i może wynikać z: chorób układu moczowego, nadciśnienia tętniczego, niewydolności układu krążenia, zatrucia związkami nefrotoksycznymi lub choroby przebiegającej z gorączką. Jest to białkomocz patologiczny. Inne przyczyny białkomoczu, o podłożu fizjologicznym, to ciąża, duży wysiłek fizyczny lub gwałtowne ochłodzenie lub przegrzanie organizmu. Jeśli stężenie glukozy w moczu przekracza 180 mg/dl może to być oznaką glukozorii pozanerkowej lub uszkodzenia kanalików nerkowych. Ciała ketonowe, które pochodzą z przemian metabolicznych, mogą pojawić się w moczu z następujących przyczyn: gorączka, biegunka, wymioty, głodówka, kwasica cukrzycowa itd." Co do Tż Ja bym adwokata nie wynajmowała.Muszą mieć jakieś podstawy aby wziąć go jako podejrzanego. Niech się dowie o co chodzi a dopiero potem ewentualnie działać... |
|
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W imieniu Helenki dziękuję za życzenia U nas wszystko w porządku tylko ciągle mi czas ucieka, rano wstaję (przed 6.00 - to dla sowy tortura) i nawet nie wiem kiedy robi się ciemno i trzeba iść spać... nie mogę się już doczekćc urlopu ( a ten zbliża się już wielkimi krokami) Helenka zdrowa, waży 9080 (dane z zeszłego czwartku) i ma 75 cm, ma 3 ząbki i prześwit czwartego (górna lewa jedynka - lada dzień się pojawi), raczkuje po całym mieszkaniu (jakby miała motorek w ...), staje przy meblach i robi pierwsze kroczki do boku... aaa i robi "pa pa", "kla kla" językiem, i "no no no" palcem jak wie, że czegoś nie wolno... to tak w skrócie ![]() To tak egoistycznie o nas, nie ma szans, żeby nadrobić (chociaż czasem zdarza mi się podczytywać bez logowania) a jeżeli chodzi o miasto na zlot - to ja jestem jak najbardziej za Poznaniem ![]() w załączeniu Helenka
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Piwnooka
Marzenka , Piwnoooka Laski kiedy się widzimy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Z głupa wczoraj podeszłam do Biura Obsługi i okazało się, że jest 

Przynajmniej macie nianię 

to już za chwilę -a tata będzie wtedy w szpitalu -nie wyobrażam sobie roczku bez niego