Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 10:42   #3391
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Jacieee dzięki
Szkoda, że Ikeę mam dalekoo.. :/

Ten stojak do malunku fajny.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:59   #3392
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Doberek

Helenka dziś świętuje, więc sto lat!
A przy okazji: Piwnooka wracaj!!!! Marzenka, wiesz może, co się z nią dzieje?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
powiem ci z jakby kinga byla moim pierwszym dzieckiem a nie artur to pewnie tez bym w superlatywach piasala. ale tak nie jest - artur jest mega wymagajacy. do dzis bardziej na nim sie skupiam niz na kindze bo zwyczajniej wiekszy z niego rozrabiaka. wiec zycze ci zeby kolejne dziecko bylo takie spokojne i wesole jak tymek

pogrubione - masz racej, moja pierwsza ciaza, iby wyczekana, ale wiazala sie z wieloma problemami. teraz nie dosc ze ja doroslam do niektorycj rzeczy to jeszcze w ciazy z kinga mialam na wszystko wywalone. i mam spokojne dziecko w koncu!
a co do spania - przeciez ci tymek ładnie spi w nocy!
TYmek mi śpi, ale ja się kładę po 2. Ok. 7 jest pierwsze karmienie, więc tylko mojego
Cieszę się, że napisałaś, że mając nawet noworodka czy niemowlaka w domu, można poukładać sobie wszystko tak, żeby mieć sporo czasu dla tego starszego, bo bardzo mi na tym zależy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jak byliśmy tam jakiś miesiąc temu to Młody zgubił buta Z głupa wczoraj podeszłam do Biura Obsługi i okazało się, że jest Mojemu dziecięciu zatem nie grozi chodzenie w jednym
Niesamowite

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. Jesteś taka pozytywna, że aż ACH Nawet wczoraj wieczorem o Tobie myslałam, że chciałabym się kiedyś z Tobą spotkać, bo jesteś dla mnie bardzo ciekawą osobą napewno miałabyś na mnie dobry wpływ, bo ja to taki trochę choleryk jestem

2. To już dziś Dziś mam nadzieję, że poznam płeć robala 17:30 mam wizytę, więc poproszę o kciuki.
1. Ale mnie zawstydziłaś
2. Nie mogę się doczekać A to jeszcze tyyyyle godzin!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Odstawiłam ostatnio tabletki anty, i mam od wczoraj @. Nie dośc, że boli brzuch, to jeszcze krzyż! Takie krzyżowe towarzyszyły mi przy porodzie, wiadomo teraz na pewno mniej boli, ale i tak jest dokuczliwe! Jednak tabletki łagodziły ten okres......
A czemu odstawiasz?
Stary 2012-06-18, 11:04   #3393
83monia
Zakorzenienie

czyli, brumek, to twoja wina ze spisz ponzej 6h na dobe a tak serio ty pewnie z tych sów, a ja skowronek. dla mnie nieprzespana noc = zombiak, a wstawanie o 5 rano mozna jakos przęłknąć. wiec jak artur nie spal w nocy to zombiaciałam a jak tylko wstawala o 5 to juz bylo dla mnie znosnie da sie tak ulozyc czas ze i dla starszego bedzie. poza tym - dzieci lubia sie bawic razem i co dzien bardziej to widze! artur jest na etapie "oprowadzania" kingi po mieszkaniu, tylko go trzeba hamowac bo za szybko z nia chodzi za ręce i mala nie wyrabia. ale smiechu co niemiara jest!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 11:11   #3394
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A czemu odstawiasz?
głównie z tego powodu, że tż nie ma ostatnimi czasy całe miesiące więc nie ma potrzeby bym się tym faszerowała.

Dzieć śpi a ja piję kawkę i wcinam truskawki. Taki ukrop, a ja w samo południe będę kosić trawę!! teściowej tak pasuje przyjechać małą się zająć. Mąż najlepszy, bo wpadł w zeszłym tyg. na dwa dni, sypnął trawę nawozem i wyjechał. teraz ja będę biegać z kosiarką co 3 dni bo tak szybko rośnie

Zlot mamuś - o tak, zapraszam do Torunia!!!!! wodaqua pewnie byłaby szczęśliwa z wyboru miejsca
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 11:20   #3395
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zlot mamuś - o tak, zapraszam do Torunia!!!!! wodaqua pewnie byłaby szczęśliwa z wyboru miejsca

to ja oczywiście do Krakowa

Patik, rób sondę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 11:30   #3396
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam po weekendzie
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Pewnie że się poskarż
Możemy zrobić sondę, ale ja to i tak pewnie odpadam- w ciąży i z Julcią jechać gdzieś daleko raczej sobie nie wyobrażam.
My odpadamy bo finansowo krucho, i dwie wszędobylskie panny

Lenie ida górne 4... dziasła ma aż fioletowe.
Stary 2012-06-18, 12:09   #3397
adrji
Raczkowanie

hey Wam
humor mam do bani no ale nic
przynajmniej do was zajrze na poprawe

z zaległych tak tak to byla kózka a nawet koziołek chyba z 7 dniowy na tym zdjęciu

Agatko dla Ciebie zaległe życzonka bo mnie w weekend nie było, sto lat!!! jak roczek spędziliscie?

Oliweczka kciuki żeby twój pan lub panna się niewstydzili dziś mamusi i pokazali co tam mają! czekamy na info

a na wypad jedziemy nad Bug działkowo, dobrze przede wszystkim ekonomicznie

Ania bardzo bardzo ladny tort zdolniacha z Ciebie!

BRumek ładnie piszesz o macierzyństwie! może powinnaś mieć jakiś swój felieton w tematycznej gazecie nie zartuje! miłoby bylo czytelniczkom

Bella czwórki to podobno najbardziej bolesne, pewnie nie dlugo na wątku zacznie się grupowe odczuwanie bolączek 4

Marina zaczynam rozumieć o to znaczy faworyzowanie wnuczka nawet po wczorajszym u nas dniu... nie jest to miłe a tymbardziej takie ewidentne jak widac po prezentach, zawsze to przykro

iustyna ni klub ni na fb Cię nie mam ale wierzę ze zdjęcia z chrztu piękne a powiedz jak Zuzia zareagowala na polewanie troche krzywo się na księdza popatrzyla plakała czy niezauważyła?

Marzena córeczka oczywiście piękna! a zdasz recenzje z torebki fp??? jest zaintersowanie?

zaneta brawo dla Emi za nowe umiejętności we wstawaniu
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 12:11   #3398
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku
własnie ten brat
z Jasiem mają fajny kontakt
boje sie zapeszać ale mojemu bratu sie zaczeło się układać w głowie
choc i tak promocja do nastepnej klasy pod wielkim znakiem zapytania
dlategoi sciagnełam go do siebie żeby się poduczył

wiesz ja go bardzo kocham, dlatego na niego tak psiocze
bo zależy mi na nim

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć kobiałki.

Ale upał A ja do pracy muszę iść.

Telik my też wczoraj odwiedziliśmy Ikeę. Musiałam zakupić chrześnicy prezent na urodziny, a upatrzyłam tam sobie sztalugę do malowania z kredą i pisakami. No i dla Domka się coś przy okazji wzięło Kolejne drewniane klocki
Jak byliśmy tam jakiś miesiąc temu to Młody zgubił buta Z głupa wczoraj podeszłam do Biura Obsługi i okazało się, że jest Mojemu dziecięciu zatem nie grozi chodzenie w jednym
świetny prezent
widziałam tam tez taką grubą rolkę papieru
niekonczącego się papieru
jakbym miała taką za dzieciaka to bym zesikała sie ze szczescia
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Na macie Pewnie z trawy się przyplątał. Przy kąpieli tż zauważył, taki malutki był, dopiero co się bił.
Kazali obserwować do 3 tygodni i w razie rumienia do pediatry.

Telik Rodzice bali się zostawić Młodego samego w domu? Przynajmniej macie nianię
Mój młodszy brat też się "troszkę" do Radka garnie.

-----

Tż mam dzisiaj w domu. Na komputerze nie posiedzę
No widzisz jednak nie są żli nasi braciszkowie
a jak Twój ze szkołą

swojego po dobroci zabrałam do siebie
choc raz jak rodzice go zostawili samego
to po powrocie znalezli spiacych młodych ludzi na tarasie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Laski nie że niby narzekam, ale nam teście dali torcik mały, teściowa zrobiła, a swojemu drugiemu wnuczkowi ( ten 3 m-ce starszy , co to miał imprę na 50 osób ) dali rowerek biegowy, z tych droższych. Przykro trochę. I w ogóle wczoraj było tylko cały czas o ich drugim wnusiu i tak w kółko. Na igora nawet nie zwracali uwagi. Boli takie coś

M. w domu dziś.
Byłam se zrobić badania, bo się średniawo czuję.
ale babcia
no comment

amy dziś z |Jasiem razem w pracy
synek mój po nieprzespanej nocy korzysta z drzemki
a mama pracuje
Stary 2012-06-18, 12:12   #3399
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czyli, brumek, to twoja wina ze spisz ponzej 6h na dobe a tak serio ty pewnie z tych sów, a ja skowronek. dla mnie nieprzespana noc = zombiak, a wstawanie o 5 rano mozna jakos przęłknąć. wiec jak artur nie spal w nocy to zombiaciałam a jak tylko wstawala o 5 to juz bylo dla mnie znosnie da sie tak ulozyc czas ze i dla starszego bedzie. poza tym - dzieci lubia sie bawic razem i co dzien bardziej to widze! artur jest na etapie "oprowadzania" kingi po mieszkaniu, tylko go trzeba hamowac bo za szybko z nia chodzi za ręce i mala nie wyrabia. ale smiechu co niemiara jest!
Moja wina, a bardziej moja głupota Codziennie sobie obiecuję, że pójdę wcześniej, choćby o 1, a jak przychodzi wieczór, to tak szybko czas mi mija, że nie mogę się zmusić... Choć z drugiej strony padam na nos. Ale te wieczory to dla mnie jedyny czas w ciągu całej doby, gdy mam czas dla siebie i dlategi tak mi szkoda je skracać. W dzień ani minuty, bo Tymek nawet tych drzemek nie ma, jak się zdrzemnie, to u mnie na rękach.
A powiedz Moniu, bardzo Artur przeżył pojawienie się Kingi? Czuł się zagrożony/opuszczony/wystraszony?

Cytat:
głównie z tego powodu, że tż nie ma ostatnimi czasy całe miesiące więc nie ma potrzeby bym się tym faszerowała.

No tak, to jest jakiś powód

A zlot w Wawie Będzie sprawiedliwie, bo to prawie w środku Polski
Stary 2012-06-18, 12:51   #3400
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wina, a bardziej moja głupota Codziennie sobie obiecuję, że pójdę wcześniej, choćby o 1, a jak przychodzi wieczór, to tak szybko czas mi mija, że nie mogę się zmusić... Choć z drugiej strony padam na nos. Ale te wieczory to dla mnie jedyny czas w ciągu całej doby, gdy mam czas dla siebie i dlategi tak mi szkoda je skracać. W dzień ani minuty, bo Tymek nawet tych drzemek nie ma, jak się zdrzemnie, to u mnie na rękach.
A powiedz Moniu, bardzo Artur przeżył pojawienie się Kingi? Czuł się zagrożony/opuszczony/wystraszony?

No tak, to jest jakiś powód

A zlot w Wawie Będzie sprawiedliwie, bo to prawie w środku Polski
zagrozony to nie, w sumie spodziewal sie siostry. bardziej wystraszony na poczatku pierwszego dnia. moze tez dlatego ze mnie 3 dni nie widzial bo w szpitalu bylam a tu wracam z jakims placzacym zawiniatkiem. tak bojazliwie troche podszedl poczatkowo do kingi. ale ze on zlobkowicz to wiedzial ze niektorych rzeczy robic nie wolno malym dzieciom (np. ciagnac za rece itd.) . problemem bylo i troche nadal jest to ze kinga z nami w pokoju spi. on tez chcial. ale podkreslamy ze sa rozni - ze on jest starszy wiec moze sie bawic resorakami, a kinga jeszcze nie, on pije kakao a kinga jeszcze nie moze itd. i nie ma problemu ze mlodsza siostra cos tam moze a on nie. chociaz zdarza sie ze akurat jak mam kinge na kolanach to artur tez chce, czesciej sie przytula niz kiedys, daje calusy. kocha siostre, chce jej robic hustawke na nogach (sadzam ja na jego nogach i on ja podnosi - z moja pomoca i asekuracja - wyzej). jak ostatnio narysowal (pozar, psychologowie beda zawiedzeni...) rysunek i kazal mi go podpisac to musialam napisac ze "od artura i kingi". przyzwyczajam tez go do mysli ze kinga jak bedzie starsza to bedzie spac w jego pokoju. tylko musze jeszcze jakas motywacje wymyslec - moze zlozymy gorna czesc pietrowego łóżka specjlanie na ta okazje? bo jak miala kinga wrocic to razem z tata skladali łóżeczko. dobrze tez jesli dostanie jais prezent od mlodszego rodzenstwa (zapomnielismy, a wlasciwie maz zapomnial kupic cokolwiek, ale za to cos sobie tam razem kupili jak bylam w szpitalu). fajne jest tez ze chca sie razem kąpac w wannie, ryk jest jak kinga nie jest kąpana z nim, w miare tez dziela sie zabawkami. fajnie mi sie ich oglada.

Stary 2012-06-18, 13:21   #3401
patik87
Zakorzenienie

Ania ja nie umiem wstawiać sondy
Ale głosuję za Warszawą
Byłyśmy na dworze. Tylko 1,5 h bo gorąco i nie chcę przesadzać, potem słonce się przekręci to na trawce będzie cień i matę wyciągniemy.
W altance w wózku Sara nie bardzo chce w miejscu siedzieć

No, to idę do k napisać coś w ulubionym wątku. Mur!
Stary 2012-06-18, 13:40   #3402
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

shira, miłego popołudnia,
kolejnych dobrych lat życzę
w szczęściu, miłości i zdrowiu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

czy każda robi roczek z mszą w kościele? pytam bo u nas nie każdy robi, nawet nasz mądry proboszcz powiedział, że kościelnie rzecz biorąć, roczek to rocznica chrztu, więc u nas by w przyszłym roku w kwietniu wypadał
nie wiem czy tak jest naprawdę , czy on jak zwykle ma swoje - jak zwykle odmienne podejście do tematu
my nie robimy mszy ku zgorszeniu prababki, którą mam w nosie! ale u nas też jest ze rok po chrzcie się świętuje ...

Cytat:

I właśnie dlatego chcę się tym nacieszyć, bo wiem, że dzieci bywają różne. I tak szczerze, to nie licz na to, że drugie dziecko też będzie spokojne i anielskie
Ale ja mam na ten temat pewną teorię, która oczywiście nie zawsze się sprawdza, ale do mnie przemawia. W zasadzie to nie moja teoria, bo jedna psycholog, zajmująca się dziećmi z adhd, mi o niej powiedziala. Dość często jest tak, że pierwsze dziecko jest spokojniejsze, a drugi okazuje się istnym diabełkiem. I być może ma na to wpływ sama ciąża. Bo ponoć dowiedziono, że usposobienie niemowlaka zależy od tego, jak matka się czuła w czasie ciąży - jaki miała nastrój i jak ją emocjonalnie przeżywała. A łatwiej celebrować i cieszyć się pierwszą ciążą. Ja np. byłam uosobieniem spokoju i radości, ale zdaję sobie sprawę, że w następnej aż tak nie będzie. Bo będę miała masę obowiązków związanych z szalejącym dwu- lub kilkulatkiem.
Chociaż dla mnie i tak prawdą objawioną jest to, że dużo w życiu zależy od podejścia
hmmm ja byłam spokojna i radosna mało co mi dokuczało a młody jak śpać nie chciał tak dalej nie ma zamiaru
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Prezentów niewiele ( kasy zero ) , dostał buty od chrzestnej, od rodziców M. torcik. od wujka M. koszulkę ze spodenkami. Heh

A, u nas nie było żadnej mszy.
pół biedy że nikt z roztargnienia sukienki nie przyniósł

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Jak robicie płyn do baniek mydlanych?
Kiedyś coś czytałam o glicerynie
jadę do sklepu i kupuję wielką butlę za 7.50

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie wiem co robić z roczkiem to już za chwilę -a tata będzie wtedy w szpitalu -nie wyobrażam sobie roczku bez niego
ja bym jednak zrobiła jakieś chociaż skromne przyjecie dla młodego

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

No, to idę do k napisać coś w ulubionym wątku. Mur!
lecę do K
Stary 2012-06-18, 13:45   #3403
patik87
Zakorzenienie

Sara ma znowu białko w moczu niby niewiele, 9 i lekko mętny mocz, pozostałe parametry ok, chociaż erytrocyty 2-4 wpw.
Już zaczynam spazmować. Nie wiem, czy taka obecność białka nie jest właśnie spowodowana przegrzaniem, tym że mało jadła
Kur. zawsze coś
Stary 2012-06-18, 13:51   #3404
iustyna1
Wtajemniczenie

Adrji zuza nie płakała, nie złościła się. Patrzyła zaciekawiona . Podobno ludzie wychodzący z kościoła komentowali, że takie duże a takie spokojne i grzeczne dziecko . Ale spocona ze stresu, że się zezłości i rozwyje byłam. Co do fb, to nic straconego. Jak chcesz to prześlij namiary .
Mam wyniki. Napisane są językiem medycznym nie polskim. Muszę iść do lekarza, żeby mi je odczytał.
Zasilacz od kompa mi padł, komp rozładowany. Podczytuje na kom .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:23   #3405
brunetka2000
Zakorzenienie

Alicja ma zapalenie spojówek Czy można chodzić na dwór z dzieckiem ??? Czy lepiej sobie darować na parę dni aż będzie lepiej ???

Marina jak to jest u was ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:26   #3406
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
No widzisz jednak nie są żli nasi braciszkowie
a jak Twój ze szkołą

Chyba cieniutko.... Nic nie wiem bo kłamie osioł jeden.
Mama jedzie do szkoły tylko jak jest wzywana.
Cwaniakuje strasznie i po każdej imprezie ma zachlaną mordę

Wiecie co? Wkurzyłam się.
Wprowadzili się do nas do bloku nowi mieszkańcy, młode małżeństwo z 4 letnim synkiem. Mówię Wam jaki on jest niegrzeczny Nic nie słucha.
Łazi na boso a potem włazi mina matę- zwróciłam mu kilka razy uwagę ale to nic nie dało. Bawi się Radkowymi zabawkami (nie mam nic przeciwko) ale jak Radek sięgnie po coś jego to mu wyrywa, szarpie.
A jego mamusia tylko "nie wolno". Zero reakcji, mały nic nie słucha.
Zwinęłam manatki i poszliśmy do domu.
Do dopiero początek...
Czy ja jestem mało tolerancyjna?

Ja odpadam ze zjazdem.
Stary 2012-06-18, 14:42   #3407
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alicja ma zapalenie spojówek Czy można chodzić na dwór z dzieckiem ??? Czy lepiej sobie darować na parę dni aż będzie lepiej ???

Marina jak to jest u was ????
Brunetko można
Ja chodziłam. Miał krople 3 x po 1 do każdego oka. Na 4-5 dni.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:55   #3408
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Ania ja nie umiem wstawiać sondy
Ale głosuję za Warszawą
moge wstawic Wam sonde dajcie propozycje i jedziemy

ja jestem za LONDYNEM
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:59   #3409
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
ja jestem za LONDYNEM
Ja też

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 15:00   #3410
patik87
Zakorzenienie

czy ktoś wogóle czyta co ja pisze??

to popisze jeszcze.
Jak byłam w szpitalu wjechała do nas policja do tżta że niby brał udział naszym samochodem w jakiejś stłuczce na parkingu i uciekł. ( nic takiego nie miało miejsca a samochód stał cały tydzień nie jeżdżony. na 100%) Przesłuchali go jako świadka w sprawie, nic mu więcej nie chcieli powiedzieć, obejrzeli samochód i że niby ma jakieś rysy.
Tżt ostatnio dla świętego spokoju był u rzeczoznawcy i napisał mu orzeczenie że te rysy są stare i nie spowdowane stłuczką itp. 300 zł wyał.
Minęło 3 tyg i tżtz wzywają na komisariat ale już jako podejrzanego
Boże dziewczyny ja mam dość. Czy ktoś podał numery nasze? próbuje nas wkopać? nic takiego nie miało miejsca, tż ma alibi i dużo świadków że auto stało na podwórku.
Teraz przyleciała teściowa żebym ł. przemówiła do rozumu że ma wziąć adwokata i ona zapłaci jeszcze jej wtrącanie mi potrzebne. No i że białko w moczu od przegrzania. -- oby tak było, ale będzie że moja wina...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-06-18 o 15:01
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 15:08   #3411
83monia
Zakorzenienie

patik - masz tam normalnie przes.ne... nic nie pomoge bo sie nie znam. ani ws policji ani moczu.

Stary 2012-06-18, 15:22   #3412
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ma znowu białko w moczu niby niewiele, 9 i lekko mętny mocz, pozostałe parametry ok, chociaż erytrocyty 2-4 wpw.
Już zaczynam spazmować. Nie wiem, czy taka obecność białka nie jest właśnie spowodowana przegrzaniem, tym że mało jadła
Kur. zawsze coś
Zadzwoń do lekarza bądź środowiskowej, dopytaj i będziesz pewniejsza.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Mój ojciec kiedyś dostał wezwanie na policję. dostał pismo gdzie było wymienione jego auto z nr rejestracyjnymi. Że gdzieś na zakazie pojechał czy coś takiego.
No jaja powiem Ci. Bo ciekawe skąd mieli dane samochodu ojca i skąd są dane Waszego auta
Bo ojciec wtedy nigdzie nie jeździł (sobotę oblewa w domu).
Nie pamiętam już jak to się wyjaśniło....
W każdym razie ojciec został oczyszczony
Ja bym się z rzeczoznawcom wstrzymała jak się rozwinie sytuacja bo 300zł to kupa kasy.
Stary 2012-06-18, 15:22   #3413
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Patik ja czytam, ale tez tak jak Monia nie pomoge, wiec wolalam sie nie wypowiadac. Moge tylko napisac ze jestem z Toba i szkoda mi Ciebie, wiecznie cos... boroczki
Stary 2012-06-18, 15:54   #3414
meszsares
Zadomowienie

Witam sie po urlopie
i oglaszam wszem i wobec, ze to ostatni rok, kiedy spedzam wakacje w Polsce
nie lubie deszczu, nie lubie zimna, do kitu z taka pogoda

na cale szczescie wszystko oprocz pogody bylo super - ludzie, miejsce, kwatery, jedzonko Polecam wiec wszystkim dzieciatym i nie tylko pensjonat "Willa Ela" w Rabce

Skladam zalegle zyczenia urodzinowe naszym solenizantom: Adasiowi, Igorowi i Agatce
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 16:26   #3415
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Patik ja czytam, ale niestety nie pomogę, bo się nie znam...

Szymon już śpi 3,5 h

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 16:27   #3416
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik ani z siuskami ani ze sprawą Tż nie wiem jak pomóc
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:40   #3417
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Hej laski, gdzie sie pochowalyscie? PUK PUK
Stary 2012-06-18, 17:53   #3418
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik wygooglowałam, że białko może być w moczy poprzez przegrzanie organizmu.
"
Badanie chemiczne moczu - interpretacja

Obecność białka w moczu powyżej 150 mg/dobę oznacza stan chorobowy i może wynikać z: chorób układu moczowego, nadciśnienia tętniczego, niewydolności układu krążenia, zatrucia związkami nefrotoksycznymi lub choroby przebiegającej z gorączką. Jest to białkomocz patologiczny. Inne przyczyny białkomoczu, o podłożu fizjologicznym, to ciąża, duży wysiłek fizyczny lub gwałtowne ochłodzenie lub przegrzanie organizmu.

Jeśli stężenie glukozy w moczu przekracza 180 mg/dl może to być oznaką glukozorii pozanerkowej lub uszkodzenia kanalików nerkowych.

Ciała ketonowe, które pochodzą z przemian metabolicznych, mogą pojawić się w moczu z następujących przyczyn: gorączka, biegunka, wymioty, głodówka, kwasica cukrzycowa itd."

Co do Tż Ja bym adwokata nie wynajmowała.Muszą mieć jakieś podstawy aby wziąć go jako podejrzanego. Niech się dowie o co chodzi a dopiero potem ewentualnie działać...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:33   #3419
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:

Helenka dziś świętuje, więc sto lat!
A przy okazji: Piwnooka wracaj!!!! [B]
Jakby co to ja jestem.... może nie zawsze ciałem ale zawsze duchem...

W imieniu Helenki dziękuję za życzenia

U nas wszystko w porządku tylko ciągle mi czas ucieka, rano wstaję (przed 6.00 - to dla sowy tortura) i nawet nie wiem kiedy robi się ciemno i trzeba iść spać... nie mogę się już doczekćc urlopu ( a ten zbliża się już wielkimi krokami)

Helenka zdrowa, waży 9080 (dane z zeszłego czwartku) i ma 75 cm, ma 3 ząbki i prześwit czwartego (górna lewa jedynka - lada dzień się pojawi), raczkuje po całym mieszkaniu (jakby miała motorek w ...), staje przy meblach i robi pierwsze kroczki do boku... aaa i robi "pa pa", "kla kla" językiem, i "no no no" palcem jak wie, że czegoś nie wolno... to tak w skrócie

To tak egoistycznie o nas, nie ma szans, żeby nadrobić (chociaż czasem zdarza mi się podczytywać bez logowania)

a jeżeli chodzi o miasto na zlot - to ja jestem jak najbardziej za Poznaniem

w załączeniu Helenka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7431ee.jpg (28,5 KB, 31 załadowań)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 20:41   #3420
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Piwnooka
Marzenka , Piwnoooka

Laski kiedy się widzimy?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości