|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2882 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuje Cytat:
Cytat:
ja właśnie dzisiaj ryczałam że nie mam co ubrać w ten skwar,mam dość tej pogody linzey gratuluje zakupu wózka ![]() Soleilka to ja napiszę co u mnie po wizycie,z dobrych wiadomości to mam odstawić Fenka z czego bardzo się ciesze z gorszych to mam bardzo niską hemoglobinę 10,4 i przepisał mi żelazo i te moje opuchnięte nogi są masakrycznie opuchnięte i ginowi (ockną sie dopiero teraz a ja mu na 3 wizytach o tym mówiłam ) się to nie podoba zlecił białko w moczu(dopiero teraz i crp (już 3raz) żeby sprawdzić czy nie mam zatrucia ciążowego,rano o 7 jade zrobić badania z wynikami mam do niego dzwonić jak będą złe to szpital.Co do porodu to powiedział że już tuż tuż i dał mi skierowanie do szpitala jakby się cos zaczeło.Badanie jak zwykle bolało ![]() To tyle jestem wykończona przepraszam że smuce ale wszystko mnie już boli i te nogi to jakiś koszmar Mam do Was pytanie bo zapomniałam zapytac gina a on sam nic oczywiście nie powie,jak przyjmować żelazo przed posiłkiem?po?mam 3 razy dziennie zalecone. |
||||
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
ja kupiłam octenisept
|
||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnei sie wykapalam i ogoliłam nogi , duszno jak niewiem!!!!1 niby burza ale i tak goraco!! ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- tez mam octenisept
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zelaza nie wiem, bo nie stosuje, a do puchniecia, wydaje mi sie ze to przez upały |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mialam zalecone zelazo godzine przed posilkiem
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam octenisept i będę stosować
ja przy zmianie pieluszki chcę stosować gaziki plus wodę z odrobinką zelu do mycia a nie chusteczek nawilzonych bo sama bym się nimi nie chciała podmywać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My już w domku dalej w dwupaku. Tak jak pisałam dziewczynom w smsach. Okazało się, że to wodnisty czop. Końcówka odeszła mi w ostatniej minucie meczu tak się zestresowałam, że Lewandowski nie strzelił później badanie rozwarcia - na jeden centymetr. Ginka kazała mi poleżeć na obserwacji. Zrobili mi ktg i wyszło tylko, że stawia mi się macica. Następnego dnia znowu ktg i miałam tylko 2 poważne skurcze, więc stwierdzili, że jak coś to w pon. mogę wyjść. Mierzyli mi miednicę, dziwne i bolesne. Mam za małą i nie dojrzałą, położne mówiły, że to może być wręcz brane jako wadę u mnie. Obejrzały mi kręgosłup, bo się dziwiły czemu taki wygięty, ale okazało się, że to nie wada postawy, a Maluch wpycha się bardzo w te okolice i dlatego wymusza na mnie taką postawę. Dzisiaj miałam ktg, mam skurcze, ale puścili mnie do domu. Rozwarcie jest już na 1,5 cm. Jeśli do środy nic się nie zacznie dziać, to mam sobie leżeć w domku.Na 99% będę miała cesarkę, ale jeśli Mały wagowo nie skoczy do góry i wymiarami, to być może uda mi się urodzić sn. No, ale ginka też nie bardzo chce mnie męczyć. Z ciekawszych rzeczy - brzuch opadł nawet gin to zauważył, ale główka dalej baletuje więc może w ogóle się nie wstawić w kanał...Witam Kacperka na wątku I nową mamusię na wątku witam Mamcia, Linezy dopisać Wam imiona na 1 stronę?
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() padam..ten upal mnie wyknczy ehh, teraz siedze z wlosami w sreberkach robie balejaz bo juz mialam takie odrosy ze szok.. nie zgladalam wczesniej bo bylam na ktg ptem padlam i spalam ptem gotowalam uczylam sie i teraz mam juz czas wreszcie ehh. prosze trzymajcie za mnie kciuki w srode nic mi nie wchodzi doglowy nie wiem jak ja sie obronie ehhCytat:
??Cytat:
ponad 20kg na plusie wygladam jak slon, czuje sieokropnie ..zaczelam juz ograniczac wszystko i jem co 3h male porcje, ale czasem zgrzesze jakims wafelkiem czy lodem- ale nie wielkie ilosci.. i tak gow... mi to daje juz nie moge patrzec na siebie![]() ja tez mam pierwszy raz w zyciu tak wygladam....
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poruszyła sie leniwie i tyle
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma jak natura
|
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak ja już dawno burzy nie widziałam ![]() ostatnio narzekałam, ze nie czuje czkawki dziecka to dziś dwa razy w ciągu godziny miał i to taką, że czułam jakby mi coś w tyłku skakało
|
|||
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek babka urodziła synka 4300 ta z cc
Leżała biedna dzisiaj plackiem, dalej nie wstaje, ale Małego ma przy sobie i karmi go cycem W ogóle taką lewatywę dostała, że nie wytrzymała i popuściła pod prysznicem pomagałam jej to spłukiwać, bo akurat włosy myłam obok.
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym sobie coś z włosami zrobiła, ale nadal nie mam pomysłu ![]() będziemy za Ciebie trzymać
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi by sie taka lewatywa przydala przed jutrzejsyzm wazeniem
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama leżąc kiedyś w szpitalu z powodu kręgosłupa poradziła jednej starszej pani aby zjadła kilka moreli to ją przeczyści biedna babcia nie doleciała do kibelka, popuściła w majty
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
mam spuchniętą jedna stopę.Gdy dużo siedzę i chodzę zawsze mi puchną dwie,po nocy opuchlizna schodzi z lewej a na prawej zostaje na drugi dzień
![]() położyłam sie po południu na 2 h (chyba przez te upały)i śniły mi sie placki. Jak wstałm to musiałam zjeść coś słodkiego i teraz mnie trochę muli,ble...muminekja żelazo zażywam 0,5 h przed posiłkiem, ale tylko jedną tabletkę(ale jak sobie przypomnę) blueberry , pumasmój TZ obchodzi imieniny, urodziny, dzień kobiet ale nie uznaje walentynek, bo mówi ze to dla nastolatków... pumas-ja bym nie robiła masażu tej szyjki,jesli to mam byc bolesne to wolałbym tam nie grzebać Twoja ginka chyba chciałaby juz urlop i dlatego chce przyspieszyc Twój poród tak myśle..albo widzi, że chcesz szybko urodzić i mieć z głowy...nadalkaa Twój tż będzie przy porodzie? bo jak tak to lepiej żeby trzymał się parę metrów od Ciebie w czasie najsilniejszych skurczy,bo jeszcze oberwie ![]() princeładne tuniki , mi sie zepsuło całkowicie żelazko, zamówiliśmy nowe, ale kiedy przyjdzie? mam tylko jedno ubranie wyjściowe, bo resztę poprałam
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka heejka
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jaki tez moj zylak paskudny
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() heeej Była już po terminie. Dali jej oxy, ale skurcze po godzinie ucichły. Przeleżała tak od środy i w niedzielę zdecydowali, że tną |
|
|
|
|
#2906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super A ja za jednym i drugim Już nie mogę się doczekać Chociaż dzisiaj zamarzyło mi się jeszcze zimne piwko w ogródku piwnym na rynku
|
|||
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet TZ byl troche zaniepokojony, bo siedzial przy mnie i pytal sie czy juz sie rusza a na koniec stwierdzil, ze przeciez syn ma jego geny a ich tak łatwo pozbyc sie nie mozna ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba swoją "cysternę" już wypiłam
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie kupię, wolę to zjeść niż rurkę w tyłku ![]() Musiałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

wiem ze sporo dziewczyn tez tak ma robione, ja mialam kilka posiewow juz robionych i byl opis Streptococcus agalactiae - nie wyhodowano, mozliwe ze taki sam posiew mi robila,

Potem miałam jeszcze konsultacje z anestezjologiem, który mi opowiedział o cc i znieczuleniu. Będę miała znieczulenie rdzeniowe. Ogólnie to się po tej wizycie uspokoiłam. Boję się tyko odstawienia fenoterolu na tydzień przed terminem 

później badanie rozwarcia - na jeden centymetr. Ginka kazała mi poleżeć na obserwacji. Zrobili mi ktg i wyszło tylko, że stawia mi się macica. Następnego dnia znowu ktg i miałam tylko 2 poważne skurcze, więc stwierdzili, że jak coś to w pon. mogę wyjść. Mierzyli mi miednicę, dziwne i bolesne. Mam za małą i nie dojrzałą, położne mówiły, że to może być wręcz brane jako wadę u mnie. Obejrzały mi kręgosłup, bo się dziwiły czemu taki wygięty, ale okazało się, że to nie wada postawy, a Maluch wpycha się bardzo w te okolice i dlatego wymusza na mnie taką postawę. Dzisiaj miałam ktg, mam skurcze, ale puścili mnie do domu. Rozwarcie jest już na 1,5 cm. Jeśli do środy nic się nie zacznie dziać, to mam sobie leżeć w domku.

Cornery mullera z limitowanej serii british classics: apple pie, cherry bakewell yoghurt i eton mess