|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Śliczny blondasek.
![]() andzya, odnośnie odparzeń u Antosia... a próbowałaś przemywać mu dupkę swoim mlekiem? U nas na krostki i na ropiejące oczka pomogło, a wiem, że i na odparzenia może pomóc.
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
ladybird Hania jest piekna
chce taka niunieeee: ))opis super, dodam ze mojego tz tez nie wpuscicli na porodowke, kazali mu jechac do domu i wrocic jak sie zacznie juz porzadne parcie Moj mlody zrobil kupe, caly dzien dostaje mm. Zero kolek jak narazie. Masakra, spi!.... zobaczymy co bedzie dalej tak woglole uzywa ktoras z Was mleka ENFAMIL? najbardziej zblizony sklad do mleka matki. duza pucha 22 zl w rossmanie z karta rossmana, za pare dni bedzie po 15 zl rowne za 400 g, ale pucha mleka 2 i 3.<od 6 mca> nie karmie wiec i sobie pozwalam- kupilam sobie duzegoooo loda, jutro grilll!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-18 o 21:39 |
|
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomyslalam sobie,ze swietny pomysl i ze kiedys wyprobuje (wczesniej zalewalam moim mlekiem pepuszek) ale zapomnialam,ze nie mam mleka
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
na dozie nie ma takiego;/ gdzie go kupujesz ??
dzis bylam w rossmanie i widzialam tylko takie- za niecale 30 zl chyba - http://www. doz. pl/apteka/p4388-Beb..._proszek_400_g bo to nie ejst te ?? http://www. doz. pl/apteka/p15958-Be..._proszek_800_g po www odstep i przed Pl
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-18 o 22:20 |
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zaszkodzi spróbować, przecieraj kilka razy.Daj znać jak poszło. Cytat:
Mleko matki pomaga też na zatkany nosek. Kilka kropelek wpuszczonych do noska zakraplaczem świetnie nawilża i udrożnia. Pewnie sobie pomyślicie, że nawiedzona jestem, ale co ja poradzę, że tak dobrze działa... :rolle yes:
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może Wam pomoże na tę pupcięAgatka - bebilon pepti jest na receptę. Tak jak Nutramigen. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ladybird - fajny opis porodu, a Hania przecudna! jaka maleńka!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-18 o 22:36 |
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Rozeznanie
|
jejku jak mi marta daje dzis popalic, juz nie wyrabiam! 4 godz juz nie spi... placze i prezy sie. ratunku!
Cytat:
Cytat:
zabcia i ladybird - brawa za opisy! no i dzieciaczki cudowne! ![]() agatka - wspolczuje twojej kolezance! co za koszmar... Edytowane przez Timii Czas edycji: 2012-06-18 o 23:02 |
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za kupsztala. Dzisiaj mój szanowny syn, nie poszedł spać od momentu kiedy to wrociliśmy od lekarza, czyli od 11 rano , dopiero po kąpieli, okolo 21.15 zasnął... jutro będę sama, dobrze mi było przez kilka ostatnich dni, mąż od piątku do dzisiaj był ze mną. trzęsę tyłkiem przed jutrem. tzn z dzieckiem sobie poradzę, tylko nic więcej nie uda mi się zrobić, w sumie nie muszę, ale bym chciała. boje się ze stracę cierpliwość. ladybird wycierpiałaś się biedaku, ale na szczęście już po . mój poród był bardzo podobny, ale ja miałam odaną oksytocynę, wiec poszło szybko, bo o 8 weszłam na sale przedporodowa a o 18.10 urodziłam synka. Też mi było ciężko przeć. Wiem na pewno , że na żywca nie zniosłabym tego bólu. Na myśl o tym, ze przy drugim dziecku (jesli to pierwsze nie da mi tak popalić ze bede jeszcze chciala miec drugie) moglabym nie zdazyć z zopem robi mi się gorąco , na prawde A Hania jest urocza. Świetną ma czuprynę ! |
|
|
|
|
#1960 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszłam dokładnie to samo co Ty i uwierz, w pewnym momencie się ocknęłam i stwierdziłam, że to dziecię zaraz już nie będzie dzieciem, że to moje pierwsze i że mam jedyną szansę napatrzyć się na jego ręce i nogi i na to jak rośnie.... i że chociaż niespodziewany, chociaż wszystkie plany wzięły w łeb, chociaż padam ze zmęczenia - dzisiaj nawet "przespałam" dzień, robiłam wszystko nieprzytomna, aż ocknęłam się koło 18 i stwierdziłam, że nie wiem co się ze mną działo Ale warto naprawdę, zrobić sobie przerwę od sprzątania, gotowania od tysiąca rzeczy - bo ta perfekcyjność nas wykończy, pozwolić sobie na to że można wyglądać jak "Maryśka z pola" - w dresach z nieuczesanyjmi włosami - bo szkoda nerwów a czas szybko płynie, za szybko i tego co stracimy przez wkurzanie się i denerwowanie minie bezpowrotnieCytat:
i do tego ma kolki - i nic waga ani drgnęła. A wszyscy mówili że jak karmi się piersią to samo spada. Wsadźmy to między bajki - mój lekarz powiedział, że niektóre kobiety tak mają, że potrafią jeszcze przytyć przy karmieniu a dopiero jak skończą karmić waga spada. Teraz Ci będzie dużo łatwiej zrzucić - nie musisz się stresować że karmisz dziecko - UDA NAM SIĘ ja ciiągle w to jeszcze wierzę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a właśnie - ja nie uważam że jesteś nawiedzona - uważam po przeczytaniu paru rzeczy że mleko matki może leczyć wiele różnych rzeczy i też stosuje
Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-06-19 o 00:55 |
|||||||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ale nam wczoraj mała przyniosła radochy. Uśmiechnęła się do nas tak świadomie. Rano do A., wieczorem do mnie. normalnie się popłakałam z radości ahhh ![]() byłyśmy się pokazać na basenie. Mała zrobiła furorę. instruktorka mówiła poprzedniej grupie niż ta na którą chodziłam i na którą przyszłam z małą, że prawie im tam urodziłam. (3tyg przed terminem przestałam chodzić na basen) wymyłam małą w krochmalu. ale spróbuję też mlekiem smarować. no i dzisiaj Malwinka skończyła 4 tyg |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej hej!
![]() Odpukac, ale malego NIC w nocy nie bolalo! Pierwsza taka noc w jego zyciu. oczywiscie cala noc dostawal mm. I moze to glupie ale mi troche przykro wczoraj on chcial cycusia, glowke odwracal, byl juz najedzony ale chyba tego potrzebowal, ja mu nie dalam. Dziwne uczucie. Karmienie wylacznie piersia mnie meczy, chcialabym dokarmiac tylko mm. No ale zobaczymy jak bedzie przez nast 2 dni na tym mm, moze to tylko chwilowa poprawa zwiazana z wyproznieniem. w nocy od 2 do 4.30 nie spal i od 6 do 7, ale poproatu byl wyspany i nie w glowie mu bylo spanie :P ogolnie maly moj to straszny zlosnik, wbija sobie pazury w buzie;/ nauczyl sie wsadzac palce do uszu i robi sobie rany, lapie sie z tylu za wlosy i sobie wyrywa i sie drze jakby go obdzierali ze skory maly masochistai za kazdym razem jak lezy na brzuchu przekreca sie na plecki )dzis jestem tak szczesliwa, ze nic go nie bolalo i baki szly o dziwo normalnie, bez zadnego wysilku, niektore takie glosne ze az sie budzil bo sie przestraszyl-... ze az umyje gary z radosci i ogarne chate bo wstyd ![]() Milego dnia! ile to bebilon pepti na recepte kosztuje? i czym sie rozni od zwyklego bebilonu??
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Szerylka dzieciak siostry Tz tez mial przepukline, ktora sie sama wchlonela a tez mial miec operacje. wiec nie martw sie na zapas.
Moje dziecko jest przejedzone i wymiotuje
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczęta
agatka ja przeczytałam to czego miałam nie czytać i jestem teraz ob**rana...boję się strasznie niech Mała już wyłazi!!!!! wiem, ze jak się urodzi to się dopiero zacznie - ale teraz wolę mieć ją na oku niż w brzuchu. |
|
|
|
#1966 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
sorki za pisownie ale mam malego na rekach. |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej kolezanki dziecko ma przepukline i podobno ma miec 2 albo 3 operacje, dzis pierwsza, jutro wyjdzie juz do domu, W sob sie z nia widzialam i mi pokazala jego jajka- jeju ta oprzepuklina mu wywalila 1 jadreko tak jakby, ma wielkie. Szkoda dzieciaka.
I ona uwaza zeby dziecko za duzo nie plakalo, wziela wsyztkie szczpeionki te skojarzone zeby maly jak najmniej plakal. Mowila, ze to nie ejst strasnzy zabieg, po 1 dniu sie wychodzi do domu takze glowa do gory! ![]() Maya kurde sorki, wiedzialam ze niektore moga byc ciekawskie, sama bym zagladnela jakby ktos napisal na bialo. Takich przypadkow jest naprawde malo, naprawde wielka tragedia, niesty u mnie w miescie jest wsyztko do D!, zwyklego usg nie zrobia ani nic;/ Nie wazne jakie dziekco, kaza probowac rodzic i woglole masakra;/ Nie wiem dokladnie jak to bylo, ale pdoobno dostala krwotoku i ja za dlugo przetrzymali, dziecko sie udusilo. Glowa do gory, takich przypadkow to pewnie jeden na milion. Ja w nocy kamrilam mlodego i sie poplakalam jak sobie pomyslalam, ze mogloby sie takie cos tsac mojemu dziekcu noszonemu 9 mcy. poprostu tragedia i tyle.
|
#1968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc przespana. Hania w dzień wykazuje większą aktywność, ale w nocy daje pospać ![]() Cytat:
Co do odciągania pokarmu, to pewnie to jest jakieś wyjście, ale... muszę kupić wreszcie laktator ![]() Cytat:
Niestety, różne przypadki chodzą po ludziach. Zresztą, daleko by szukać, wspomnijmy o Perse i Dawidku Ja jednak nadal uważam, że nasze martwienie się o dziecko zaczyna się od momentu poczęcia i pozostaje do końca życia. To, że dzidziuś już jest po drugiej stronie brzuszka, nie zmienia w tej kwestii praktycznie nic. Ja teraz jestem na etapie SIDS i sra.m w gacie ze strachu i podobnie jak agatka, płaczę na samą myśl, że mogłoby coś....
|
||
|
|
|
#1969 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
mleko bebilon pepti nie zawiera białka mleka krowiego
cena jego wacha sie pomiedzy 13zł ja byłam z Szymonem u lekarza,ma skaze białkową Mało tego to ja mam znowu zapalenie,cyc tak mnie boli |
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie Filip miał skazę więc ryzyko u Szymona było większe.Jest cały wysypany na klacie,od wczoraj marudny,i podczas jedzenia boli go brzuszek(być może od mleka).Powiem szczerze że ja już wiedziałam że Szymon ma skaze,doświadczenie po Filipie zostało.Wysypka u Antosia schodzi czy się pogłębia? |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Nasz mały wczoraj praktycznie wcale nie spał w dzien mimo, ze wcześniejsze dni tylko jadł i spał. Prężył się trochę i robił co chwila takie żółte, wodniste kupki (pod ciśnieniem sporym) i jadł prawie co godzina, gdzie wcześniej co 3 godziny mu się zdarzało. Po jedzeniu zawsze odkładałam go do kołyski a wczoraj jak tylko znalazł się w kołysce to oczy jak 5 złotówki i koniec ze spaniem. Koniec konców spał dzisiaj z nami w łóżku, bo inaczej by chyba w ogóle nie spał. Co tam, ze w pokoju łóżeczko i kołyska...no ale przespał całą noc z 2 krotnym karmieniem. Myślałam, ze może mu sie pić chce i mimo, ze położna powiedziała że mleko ma wystarczyc to zrobiłam mu wczoraj wodę w butelce, ale po 2 łykach taki był skrzywiony, język wywalał na wierzch, że uznałam, ze jednak nie chce. niunia32 ale fajnie, że już się uśmiecha świadomie mój narazie tylko przez sen zaraz jak cyca wypluje.żabcia, ale podobny do Ciebie! nie wiem jak jego tatuś wygląda, ale jak dla mnie to czysta mamusia. U mnie jeszcze położna nie była, myślałam, że przyjdzie wczoraj a tu dzisiaj 8 doba Adasia a jej nie ma. |
|
|
|
#1974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marudził, jęczał, stekał, kupa jak u Twojego z dalekim zasięgiem, pić nie chciał, nie jadł, tylko za przeproszeniem żarł. Dzisiaj pięknie - super kupa, właśnie przyssał się do wody, nie marudzi, raczej śpi, mam nadzieję, że mu tak zostanie chociaż do jutra
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-19 o 10:59 |
||
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiem, że różnie bywa, ale sama świadomość, że to nie ode mnie zależy czasami paraliżuje
![]() Cytat:
![]() najgorsze jest to, że ile byśmy się nie martwiły i robiły niewiadomo co to na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu a ja tak nie lubię Cytat:
|
||
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Heh jak masz na 29 TP to możesz nawet w lipcu urodzić
z resztą tak samo jak ja, Mam wrażenie, że zamiast czuć się coraz bardziej do porodu to jest odwrotnie, czuję się coraz lepiej,,, skurcze jeżeli się pojawiają to są sporadyczne i nie regularne;/ Nie wiem co mam o tym myśleć, chyba nie urodzę;/ Jutro mam wizytę kontrolną u Gin, zobaczymy jak będzie z moim rozwarciem, czy coś się powiększyło ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko - ja chciałam karmić Enfamilem HA, ale Wojtkowi w ogóle nie podszedł - u nas tragedia. Ale opiniami innych naprawdę się nie sugeruj, bo może u Was będzie świetnie - to jest sprawa bardzo indywidualna.
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
Od niedzieli jesteśmy w domku. Pierwsza nocka to był horror, ale druga już spoko. Ogólnie poród wspominam masakrycznie, ale tę masakrę opiszę Wam może poźniej, zdjęcie też później. Paulinka jest kochana i taka śliczna że nie umiem się napatrzeć. Musimy dokarmiać ją butelką, bo ja mam niby mało mleka, ale ja czuję że mam pełne piersi... aż boję się że mi obrzękły. Mała jednak jest leniuszkiem i przy piersi od razu zasypia, może nie ma siły ciągnąć, albo się leniuszkowi nie chce, a z butli to samo leci. I najlepiej jak jej daję najpierw butlę, a potem z piersi wtedy ją ładnie łapie i ciągnie jak odkurzacz Tatuś spisał się na medal, teraz też nam pomaga, robi butle, podaje mi kapturki i wszystko czego akurat nie mam pod ręką. Mała czasem nie umie złapać brodawki, dlatego konieczne okazały się te silikonowe nakładki. Wszystkie ubranka mam za duże szok, a w pajacach to już w ogóle śmiesznie wygląda. Piszę jakoś chaotycznie, ale to chyba jeszcze emocje. A tatuś to jest mega zestresowany kazałam mu kupić Persen bo on jest aż cały blady, i spać nie może, kto by pomyślał No i teściowa...ta ktorą tu tyle razy obgadywałam, jest normalnie aniołem (przynajmniej teraz). Jakby nie ona to bysmy z głodu padli, a tak to mamy obiadki a tej pierwszej nocy była z nami i małą nosiła, i razem rozmyślałysmy czemu mała tyle płacze. Idę się położyć póki mała śpi, bo snu mi brakuje. Gratuluję pozostałym rozpakowanym. Aha, i nie czytam poprzednich stron, więc ogólnie dziękuję Wam za gratulacje, bo na pewno jest ich tam sporo może jak się ogarnę, to poczytam.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-19 o 11:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

:rolle yes:

a ja tak nie lubię