|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
a my z Tż troszki się rozleniwiliśmy tzn jak przytulanko było ostatnio w czawrtek czyli czyli 14dc tak będzie dopiero dziś czyli 19dc. Czyli nie liczę na nic w tym miesiącu no chyba że na cud tylko
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolinusienka trzymamy kciuki! |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie zadna tajemnica, brat wynajmujacego sie rozwodzi i chce tam zamieszkac.. Tylko ze juz rozwodzil sie 100 razy i mozliwe ze to ponownie falszywy alarm na to licze ![]() To mieszkanie jest w idealnym miejscu w idealnym stanie i idealnej cenie... Wszystko miało być tak pieknie, tym bardziej ze siostra TŻ wyjezdza i nie bierze wszystkiego wiec właściwie wiekszosc wyposazenia jak meble czy lodowka by zostały.. a takto nie wiadomo co tak sie nastawilam ze gdzies indziej to juz mi sie nie chce wyprowadzac.. Zreszta nie ma to jak po znajomosci a nie od obcych ludzi, bo wlasciciel mieszkania to mojego TŻ znajomy
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba wyskoczę sobie na balkon poopalać się troszki
|
|
|
|
|
#2975 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale,pewnie jak bym byla na Twoim miejscu zareagowałabym podobnie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę,że od rana tu rozmowy na pełnych obrotach ![]() Ja wczoraj nie miałam na nic czasu więc nawet do Was nie zajrzałam.. miasto opanowali Irlandczycy... ale w Pń już koniec Euro więc pewnie będzie teraz spokój ![]() Co do tematu pracy i mieszkania - ja pracuję na 0,5 etatu i zarabiam niewiele... umowa o pracę na czas określony na kilka miesiecy i tak co chwila mi przedłużają,a Tż pracuję na 2 roboty (umowa o pracę,a w drugiej zleceniówka), teraz w miarę dobrze zarabia bo robi jakieś "fuchy", ale były czasy gdzie miał jedną pracę i musiał spłacać pożyczkę ponad 600 zł rata... więc była masakra, ja szukałam innej pracy ale niestety nikt się nie odezwał przez miesiąc więc sobie odpuściłam...a wysłałam kilkanaście cv.. (dlatego póki co trzymam to co mam bo wiem jak ciężko w dzisiejszych czasach o pracę). A co do mieszkania, to mieszkamy z moimi rodzicami i rodzeństwem...,jeżeli chodzi o stosunki z rodzicami to jest ok (nie wtrącają się itp), czasami są jakieś tam drobne nie domówienia ale w tej chwili lepiej na tym wychodzimy jak byśmy mieli iść na wynajem...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wiem, ze moge sie wyżalic...chodzi o to, że kiedys odwaliłam maniane i moj Tż powiedział o tym swoim rodzicom i znajomym...a teraz jak dzidzia w drodze to moja mama powiedziała, że nawet nie ma innej możliwości, że nie będzie ślubu....no i wczoraj byłam u moich teściów i oni chcą bym o wszystkim powiedziała moim rodzicom...ale tez odczułam. że chcą wnuka ale nie ze mna koniecznie...dlatego nie chce ich widzieć, niechce by przychodzili jak dziecko sie urodzi nie chce aby nam pomagali, mój tż ma zakaz mówienia im o czym kolwiek związane z dzieckiem i ja napewno nie pojade...slubu nie bedzie i chrztu również dziecko samo wybierze wiarę jak będzie dorosłe...A co do mieszkania też troche sie komplikuje bo ogólnie wracam z Wawy do domku od lipca bo i tak na zwolnieniu jestem...i tż bedzie mieszkał u siebie i ja u siebie...może coś sie wynajmie ale to sie zobaczy jak sie przyjedzie do domu....to taka krótka moja historia....
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie rozumiem mieszkania jesteś w Wawie i wracasz do siebie do domu i Tż do siebie czemu tu juz nie wiem o co chodzi |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana stresy na bok!!! Gratulacje Cieszę się bardzo
|
|
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja troszkie nie chce mieszkac u moich rodzicow a do tesciow nie ma mowy....narazie bedziemy mieszkac oddzielnie...tż dostał nową lepsza platną pracę i jak staniemy na nogi to coś wynajmiemy.... |
|
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
To teraz mieszkacie razem w Wawie, tak? a w lipcu wracasz ty do rodziców i on do swoich, tak?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
To Was podziwiam bo mi by było strasznie ciężko jak byśmy teraz nagle mieli z Tż zamieszkać osobno.... ale jak mus to mus...
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
nie dziękuję
![]() bo powiem Wam, że ostatnio, po chrzcinach 5ciomiesięcznej siostrzenicy, odezwał mi się instynkt macierzyński
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, z drugiej strony Ty nie chcesz ani ślubu ani chrztu.. ale wracasz do rodzinnego domu gdzie napewno będą naciskali.. Nie ma mozliwości żebyś powiedziała jakoś na spokojnie o tym rodzicom? |
|
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam do pracy kobitki , Miłego popołudnia
|
|
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze 1,5 godzinki i do domciu
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze 2 godziny. Nie mogę się doczekać. TŻ już chyba wrócił z biwaku. Niby jedna doba, a stęskniłam się bardzo.
![]() P.S. Jakieś wzdęcia mnie nękają od wczoraj... |
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
No własnie nie chce mówić bo pewnie rodzice nie beda chcieli mi pomoc jak sie dziecko urodzi
|
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Szejda, jeśli miała się zagnieździć to już to na pewno zrobiła.
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Aj masakra szkoda gadać tak mnie to wkurza że szok
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle, ale ja tu czegoś nie rozumiem ...
Kasiu, nie macie zupełnie warunków na dziecko, nie masz pracy, nie mieszkacie razem, liczysz na pomoc rodziny i boisz się, że ze względu na poglądy jej nie udzielą itp i z pełną świadomością na dziecko się zdecydowaliście? Trochę to nieodpowiedzialne ...
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z egzaminu, ale za dobre oceny zostałam z niego zwolniona..
tylko co z tego jak wszyscy byli juz dawno zwolnieni ale ksiadz stwiedzil ze mu sie skonczyl limit i musze przyjsc.. wiec sie wygrzałam na słoncu, wyuczyłam dzis i mnie zwolnił, ciesze się ale mógł to zrobić dwa dni temu jak go o to prosiłam ![]() Cytat:
ewentualnie mozesz sie wymigać od sluby tylko czy sie da? Najlepiej by wlasnie było sie wyprowadzić i zyc po swojemu ![]() Ja tez nigdy z zyciu nie miałam zgagi
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
Nie no pracę mamy, ale teraz dostał jeszcze lepiej płatną, a ja teraz jestem na zwolnieniu...a mieszkanie cos sie wymysli jak przyjade do domu ale narazie ja zamierzam mieszkac u rodzicow.
A na pomoc mamy liczę na poczatku jak urodzę by pomogla mi sie zając dzieckiem Edytowane przez Kasiaczek89 Czas edycji: 2012-06-19 o 14:53 |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że jest dobrze. A o problemach z rodzicami nie myśl. Jeśli mają coś do Ciebie to ich problem. Czy dobrze zrozumiałam, że nie chcesz ślubu kościelnego, chrztu itp? Jeśli jesteście pewni swojej decyzji to w niej trwajcie i się nie oglądajcie na rodzinę. Przywykną. Ważne, żebyście byli samodzielni.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

oby owocny był 
a my z Tż troszki się rozleniwiliśmy tzn jak przytulanko było ostatnio w czawrtek czyli czyli 14dc tak będzie dopiero dziś czyli 19dc. Czyli nie liczę na nic w tym miesiącu no chyba że na cud tylko

Wyrwałam się wczoraj wcześniej z pracy i odwoziłam Tż na dworzec, bo jechał na konferencję na Ukrainę. A jak już wracałam z dworca do domu to zauważyłam na siedzeniu w aucie jego komórkę. Zapomniał zabrać
A ja nawet nie mam nr tel. osób z którymi jechał. Dobrze, że imie jednej z osób kojarzyłam, to znalazłam jej nr u Tż w komórce
No i tak to oto tydzień mi się zaczął - Tż wraca dopiero w sobotę w nocy, a za bardzo nie mamy ze soba kontaktu. Przysłał wczoraj dwa esemeski z tel. tej osoby, ale wiecie jak to jest... A do tego jeszcze dziś rano gdy dotarli na miejsce napisał, że chyba tam nie ma internetu, więc gg też odpada