|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3063 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z jaką częstotliwością miałaś skurcze i ile trwały? Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas będzie Adam Karol ![]() Cytat:
przykre, że właśnie teraz musisz mieć dodatkowe stresy!
|
||||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu jest zajęta i nie może teraz rozmawiać. 40 tydzień... jak to wygląda i brzmi! A ja za dwa dni zacznę 38 i to brzmi jakoś abstrakcyjnie. Mała fika, pokój zawalony wyprawką, ale tego, że niebawem ma tu być jakieś dziecko i to w dodatku moje, to raczej nie czuję... No, może czasami... Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-19 o 11:34 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja juz po
wk;urw.iona jestem bo mojego gina nie bylo i sie gówno dowiedzialam byla inna ginekolog ktora odwaliła wizyte i tyle. Nawet jej musialam przypominac o gbs i drugi raz musialam na fotel siadac bo se zapomniala pobrac ![]() spytalam o moja cesarke kiedy sie wykonuje miejwecej mowila ze w 39 tyg ale ona by woalla bym ja sprobowala rodzic SN. A ja jej mowie ze ja mam skierowanie i ze swoim uzgodnione ze bedzie cc i chce cc i koniec. dała na jakies jeszcze badania odrazu zrobiłam, Nie spodobał jej sie moj zylak a raczej 2 czy 3 tam są na tej nodze i pwoeidziala ze jak do 6 tyg po porodzie nie zejdzie moge se kosmetycznie usunac mowilam jej ze dzis w nocy mialam straszne skurcze i ciagle twardy rbzuch a ona nawet mnie an ktg nie dała. mowi za 2 tyg niech pani do swego lekarza przyjdzie to on panią na ktg skeiruje i na usg tez ![]() no i tyle , heh.... acha przytyłam 1 kg. Wiec mam juz +18. jestem zaskoczona mile bo w ostatnie 2 tyg przytylam 3 wiec teraz jest coraz lepiej myslalam ze dobije do 20+ ale nie jeszcze ![]() zarejestrowałam sie an zatydzien do mojego i na za dwa tygiodnie. Zobacze jak sie bede czuła jesli bedzie ok to pojde dopiero 3 lipca i pewnie potym 3 lipca juz lada dzien bede miala tą cc bo to juz bedzie 38tydzien. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- acha mocz odebrałam dopieor po wizycie i wyszly ciała ketonowe 15. Co to?
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A skoro nie macie tej wkładki to na czym u was trzyma się ten materac z gąbki, na jakimś stelażu? Spokojnie wystarczy, dwóch świadków i umowa ustna jak najbardziej obowiązują w świetle prawa. |
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() u nas noc w miare spokojnie, wiec się ciesze ![]() wczoraj rozmawialam z TZtem na temat mojej wagi, czy mu sie podobam itp... To TZ zaczal sobie zartowac, ze przeciez jestem jego kruszynką i jak mu sie nie mam podobac cale szczescie w jego ustach to nie brzmi zle, inaczej by mial przechlapane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() No i najlepsze zyczenia urodzinowe dla Hani. Spelnienia wszystkich marzen, zadowolenia z zycia i lekkiego porodu
|
#3069 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
lepiej, żebyś do niej już więcej nie trafiła...u mnie remont drogi przed oknami, tzn łatają dziury. Najpierw je rozkłuli, rozgrzebali i zostawili, jakieś 3 tygodnie temu, a dzisiaj wzięli się za łatanie.. Co za miasto Jak zobaczyłam jaka jest warstwa asfaltu na kamieniach, to się załamałam, wcale się nie dziwię, że ciągle się tam dziury robią, po zimie będzie to samo... Hałas taki, że głowa mała, aż się cała podłoga u mnie trzęsie. Dziwię się, że mój mąż w takich warunkach sobie spokojnie śpi (jest po nocce)...Dziewczyny, macie jakieś pomysły na obiad z użyciem udek kurczaka gotowanych??? Co proponujecie ?? Edytowane przez Paulaaa23 Czas edycji: 2012-06-19 o 11:42 |
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to nam chyba pozostanie - szukam póki co czegoś innego.
Cytat:
Wiesz, ja chyba zrobię fotki i wtedy najlepiej się porozumiemy ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Prince, ma w dupie, bo nie jesteś jej pacjentką To za tydzień idziesz do swojego?
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() Tez mialam te ciała ketonowe... Nastraszyli mnie zatruciem ciążowym albo cukrzycą... Ale może to byc tez spowodowane tym, że za mało pijesz.
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym to jeszcze przed porodem załatwić, i przed powrotem mojego ojca, bo on wraca z zagranicy 7 lipca, i choć to moje auto (kiedyś było jego) to jak zobaczy te obicie to białej gorączki dostanie :/ |
|
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz nic tylko czekac na prawdziwą akcję ![]() trzymaj sie kochana ![]() teraz to juz na bank niedlugo urodzisz
|
|
#3077 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za usg![]() Ja też źle spałam z upału- a na razie śpimy na dole, na poddaszu jest wprost nie do wytrzymania, nie wiem jak damy radę tam spać ![]() Cytat:
Szybkiego, bezbolesnego porodu i grzecznego maluszka Cytat:
Cytat:
szkoda, że tego oświadczenia nie macie![]() Jej, ale to poważnie wygląda , gratuluję i czekamy na Twoją Igunię terazJa też ![]() Cytat:
Co do ciał ketonowych to ja muszę sobie do kilka dni sprawdzać w moczu papierkami, bo one wychodzą w niewyrównanej cukrzycy lub jeśli organizm dostaje za mało węglowodanów i przechodzi w tryb głodowy lub tez z powodu odwodnienia Znalazłam artykuł o tym http://abccukrzyca.pl/badanie-na-obe...nowych-w-moczu
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-06-19 o 11:51 |
|||||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wsumie niewiadomo co moze byc przyczyna nie? mzoe dobrz było by pokazc lekarzowi?
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek co za baba
|
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
Kłuje was też coś czasem w cycach, raz w jednym raz w drugim??
|
|
|
|
#3082 | |||
|
Zadomowienie
|
Hi
![]() Ale miałam dziś przyjemny poranek: małż obudził mnie kawką (jak zwykle) i ciepłymi bułeczkami (jak nigdy ) z brązowym serem (tak, tak, wciąż go mamy, bo dostaliśmy dużo a jem tylko ja)![]() ___ ___ Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje! ![]() a najbardziej podoba mi się komentarz Cytat:
![]() I pochwal się, jak kocyk przeżył pranie
|
|||
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie przyczyny mogą być różne i chyba najlepiej zapytać o to lekarza.
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
wypiłam juz wielka szklanę wody z miętą i limonka ![]() Haniu spełnienia wszystkich marzeń, spokojnego porodu i wiele radości z Maleństwa muszę Wam powiedzieć, że mieliśmy dziś pobudkę po 5 rano- nasz Przyjaciel napisał, że o 4.15 urodził mu się synek ![]() ![]() ale byłam ucieszona...i nadal jestemKarolinaPW jak robisz kawę mrożoną, bo czytałam, że robiłaś ![]() karmelek- jak dla mnie brąz!! ![]() depioson też mam mieszane uczucia jeśli chodzi o rooming in(24h)....boję się, że jak powiem ok zajmę się sama Dzieckiem, to nawet jak będę chciała odpocząć, albo Mała naprawdę da popalić, to już się nią nie zajmą ciekawa jestem jak to będzie funkcjonować...(P.S. pamiętasz o moich uciążliwych pytankach??)
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-19 o 12:00 |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rosołek (może być wywar warzywny), do tego śmietanka/mleko z rozmieszaną mąką, co by sosik zaciągnąć - ja dodaję cukier i cutrynę, bo lubię taki słowko-kwaśny. Niektórzy dodają pieczarki, a moja babcia nawet rodzynki. Deserku, o to, co trzymam w ręce Ci chodzi? |
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
i strasznie mnie sutki swędzą ![]() no my właśnie mamy takie przyklejane. W nowszych oknach wszystko jest cacy ale coś mąż źle poprzyklejał w tych nieco starszych i nie dało się okien zamykać i w sumie w drugiej części mieszkania nie mamy tych siatek ![]() ale na szczęście bardzo komary i muchy nie dokuczają. Też mamy w pobliżu staw a żaby jak kumkają
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (swoją drogą - wieki nie jadłam, aż nabrałam ochoty )Cytat:
), dnie spędza na nowej sofie (śpiąc, bawiąc się, przewalając z boku na bok tudzież nawet biegając dookoła. Drapiąc oczywiście też ![]() I, kurczę, aż mi jej żal, jaki szok przeżyje, jak tu się zaraz pojawi nowy lokator, zaanektuje łóżeczko i naszą uwagę, krzykiem będzie przeszkadzał w śnie itp. ![]() Patrzę na ten słodki, ukochany, beztroski pyszczek i mnie aż serce boli. Czy inne kocie mamy też mają takie wątpliwości, czy tylko ja jestem do tego stopnia walnięta?
|
||
|
|
|
#3089 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie czasem sutki kują i są takie jakby fioletowe Cytat:
|
|||
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chmielinka Ci lekarze są beznadziejni przez nich musimy się niepotrzebnie stresować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

Nie wiem czy można hodować w doniczce bo ja widziałam tylko takie w ogrodzie (właściciele twierdzili że komarów mniej i dają radę zimą - trzeba je tylko okryć jakby mrozy były w okolicach -15stC).

Macie jakiś specyfik, który by je odstraszył z domu i był bezpieczny dla maluszka? 

Może po prostu jest zajęta i nie może teraz rozmawiać.

Kciuki za usg
To mój debiut z kruchym ciastem i mam nadzieję, że wyjdzie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
), dnie spędza na nowej sofie (śpiąc, bawiąc się, przewalając z boku na bok tudzież nawet biegając dookoła. Drapiąc oczywiście też