|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Jeśli będziesz ciągle o tym nawijać - nie zdziwi mnie, że się od Ciebie odsuną. Jak tylko jakieś podstawowe informacje przekazujesz - wtedy by mnie zdziwiło, ze się odsunęli.
![]() |
#752 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Inna sprawa, że bardzo często ludzie rozpatrujący niejedzenie mięsa w kontekście zdrowia, są w tej dziedzinie kompletnymi ignorantami. Przykład z wizażu: dziewczyna powiedziała, że woli zjeść kawałeczek mięsa niż kilogram fasoli, żeby dostarczyć sobie białka. Inna z kolei twierdziła, że jest jakiś aminokwas nr 21, bez którego niektórzy ludzie nie mogą żyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Konto usunięte
|
Co do porodu, to moim zdaniem nie jest to strefa intymna, jednak osobiście nie pisałabym na swojej tablicy ile mam rozwarcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do żałoby za pazurami itp. się zgadzam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#756 |
Konto usunięte
|
Wiem, że była taka wizażanka. Między innymi dlatego napisałam "Poza bardzo nielicznymi wyjątkami". Zdecydowanie więcej jest jednak ludzi, którzy po podjęciu decyzji "od dzisiaj będę wege" jedzą przez tydzień same frytki, a potem mówią, że wegetarianizm jest be, bo cośtam. Albo kiszki bolą, albo anemia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34786047]Wiem, że była taka wizażanka. Między innymi dlatego napisałam "Poza bardzo nielicznymi wyjątkami". Zdecydowanie więcej jest jednak ludzi, którzy po podjęciu decyzji "od dzisiaj będę wege" jedzą przez tydzień same frytki, a potem mówią, że wegetarianizm jest be, bo cośtam. Albo kiszki bolą, albo anemia.[/QUOTE]
to chyba o mnie byla mowa ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-06-18 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2012-06-18 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
pamiętam jak na jednych zajęciach, chyba z fizjologii, prowadzaca zapytala czy ktos jest wegetarianinem, jedna podniosla ręke i dumnie opowiada, ze ona wlasnie mięsa nie je, czuje sie rewelacyjnie i w ogole. ktos tam zapytal o jej glowne zrodlo bialka, odpowiedziala z rozbrajająca szczeroscią, ze je ryby
![]() ![]() rozwala mnie u niektorych kobiet rzucanie się na nowe diety, cwiczenia i zrezygnowanie z tuczących produktow to zbyt duze poswiecenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Konto usunięte
|
Wegetarianie nie jedzą zwierząt. Żadnych.
Mnie też intryguje piątkowy post. Mięsność ryb określił KK. Kiedyś jeden z papierzy uznał, że kapibara jest rybą, więc można ją jeść w czasie postu. Podobnie ogon bobra - bo ma łuski ![]() A oto tłumaczenie idei postu wg znajomego katolika: umartwienie, w dzień śmierci Jezusa należy ograniczać przyjemności. Niestety nie umiał podtrzymać opinii, bo w dalszej dyskusji wyszło, że koleś bardziej lubi mięso rybie od innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34785192]Ja argumenty za i przeciw przetestowałam na sobie i nie tylko ja. Żyjemy. Poza bardzo nielicznymi wyjątkami wszyscy mogą. Dostarczanie sobie np. wszystkich aminokwasów w pożywieniu za pomocą kawałka kurczaka jest wygodniesze niż robienie tego samego przygotowując do spożycia 4 rośliny.
Inna sprawa, że bardzo często ludzie rozpatrujący niejedzenie mięsa w kontekście zdrowia, są w tej dziedzinie kompletnymi ignorantami. Przykład z wizażu: dziewczyna powiedziała, że woli zjeść kawałeczek mięsa niż kilogram fasoli, żeby dostarczyć sobie białka. Inna z kolei twierdziła, że jest jakiś aminokwas nr 21, bez którego niektórzy ludzie nie mogą żyć. ![]() Wiesz jaką musiałabyś zrobić próbę, żeby przetestować wynik dla całej ludzkości? ![]() Dieta zbilansowana wymaga poświęcenia bardzo dużej ilości czasu, a co dopiero, kiedy chcemy zastąpić białka zwierzęce odpowiednio. Nie każdy może sobie na to pozwolić. Dodatkowo są ludzie, mocno "mięsożerni", którzy nie przełkną pomidorka, kalafiorka, szpinaczki i tak dalej. Jak odstawią mięso, to nic im nie zostanie. A wiem, że nie do wszystkiego da się przekonać, ja prędzej zwymiotuję (dosłownie) niż zjem rybę. Gdybym z jakiegoś powodu nagle chciała przerzucić się na dietę rybną, to prawdopodobnie po prostu głodowałabym (a to potrafię akurat). Pescowegetarianie jedzą ryby.
#765 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#766 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Wtajemniczenie
|
Są także np. semiwegetarianie, którzy z mięsa jedzą tylko drób. Weganie-nic pochodzenia zwierzęcego. dalej juz hardkor-frutarianie, breatharianie. warto poczytać
![]()
#768 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że są osoby, które same uwielbiając zwierzęta nie wymuszają tego samego na innych ![]() Cytat:
Ale dlaczego chamką, bo tego do końca nie zrozumiałam? Miała wyjść zza kasy i sama przynieść te reklamówki? A czy przypadkiem wtedy cała operacja nie zajęłaby więcej czasu?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I buce. I w sumie nie raz widziałam, jak kobity wychodzą zza kasy- przepraszają i idą ![]()
Przeniosłam się na nowe konto ![]() Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-06-18 o 22:19 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | ||
Wtajemniczenie
|
"Bez serca"
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nazwałam ją "gówniarą", bo dziewczyna była młodsza ode mnie (lub po prostu tak młodo wyglądała, ale nie sądzę), a poza tym nie uważam, że trzeba na klienta krzyczeć, gdy jest pełno ludzi i to bez powodu? Mogłam zostawić te zakupy i wyjść, po prostu. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Nie wiem, jak to się odbywa w kerfie, ale u nas w auchan to obsługa z działu kas przynosiła te reklamówki. Zresztą, Stali tam ochroniarze, mogła kasjerka poprosić, żeby je przynieśli, gdy widziała, że się skończyły, a kolejka do kasy była niemała ![]()
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34786980]Z białek zwierzęcych jest jeszcze jajko. Jak mi się nie chce bilansować, to sobie zjadam jedno
![]() Czy to pojęcie nie powstało przypadkiem przez ludzi, którzy jedli ryby myśląc, że są wegetarianami? ![]() Znaleźliby się tacy weganie, którzy powiedzieliby, że hipokryzją jest jeść jajka/pić mleko i resztę produktów odzwierzęcych. Przecież możesz je jakoś zastąpić ![]() Mówię to oczywiście tak dla przekory, bo ja po prostu nauczyłam się doceniać najmniejsze kroczki ludzi w kierunku robienia świata trochę lepszym. Jak ktoś je mięcho, nosi futra, ale kupując jajka się zastanowi - doceniam, jak ktoś je mięcho, nosi skórzane buty, ale powie, że futra nie kupi, bo to jest mu w zasadzie zbędne, a szkoda zwierząt żywcem obdzieranych - doceniam ![]() Myślę, że to pojęcie powstało, bo są ludzie, którzy nie jedzą mięsa, a jedzą ryby... I tyle ![]() Tak samo wegetarianie, to moim zdaniem nie są gorsi weganie. Ja czasem jem krewetki (raz na ruski rok)... Chyba dla mnie nazwy nie wymyślili ![]()
13.03.2013 Prawo jazdy ![]() 30.03.2013 Pierwszy własny samochód ![]() Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-06-18 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
BAN stały
|
Mnie ogólnie dziwi podniecanie się tym, co kto je albo czego nie je. Powiem, że nie jem mięsa to zaraz jest "Jak możesz nie jeść, to nienormalne, niedobory itp." (zupełnie jakby wszystkożerca nie miał niedoborów, jak się źle odzywia), albo z drugiej strony "ty nie jesteś prawdziwą wegetarianką, widziałam u ciebie skórzane buty". No kurde, że też się nikt tak nie podnieca, jak powiem, że nie lubię brokułów.
![]() Wrócę jeszcze do tematu sprzed paru stron, jak można kogoś namawiać, żeby wychodził za mąż/ żenił się albo rodził dzieci, jak powiedzmy jest sam. Ja rozumiem, że parę. Ale to ogólnie nie takie proste jest. Co ma taka delikwentka wyjść na ulicę i złapać pierwszego lepszego i zaproponować mu założenie rodziny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam dziwne odczucie, że jak ktoś się za bardzo cudzym życiem interesuje, to albo sam ma nudne życie, albo też x lat temu sam pozwolił by inni włazili mu z jego życie z butami.
![]() |
#776 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Tak, dziwi mnie, że odsuwa się młodych rodziców, którzy, jak ja, nie zamierzają epatować szczegółami fizjologii i anatomii swoich pociech osób, które nie mają dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
ma zielone pojęcie
|
Jednak co innego pytać o to, czy ktoś planuje dziecko, co innego uporczywie i regularnie o to pytać, mimo że dana osoba już odpowiedziała z milion razy, a co innego w ogóle wymuszać na kimś posiadanie dziecka.
Z tego wszystkiego, rozumiem tylko pytanie o to, czy dana para planuje dziecko. Regularne dręczenie ludzi tym pytaniem (mimo że niekiedy nawet wprost powiedzieli „przestań już o to pytać, odpowiedź się nie zmieni”) czy też wymuszanie na ludziach poczęcie dziecka, są według mnie nie do przyjęcia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.