![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Hej Panny i Mężatki
![]() Mi zostało 11 dni do ślubu i wczoraj myślałam że dostanę zawału. Zamiast się cieszyć to mnie wszystko dobija wręcz wkur.... Pojechaliśmy wczoraj do spowiedzi, TŻ specjalnie wyszedł wcześniej z pracy żeby załatwić to wszystko. No i co ![]() ![]() ![]() Więc nie mamy ani jednej spowiedzi a Ja jak słyszę że znów mam iść do księdza i prosić się o spowiedź to dostaje białej gorączki :/ Zamiast się cieszyć że ludzie ślubują biorą ślubu kościelne to jeszcze kur.... robią problemy ![]() ![]() ![]() Nie mam zrobionych winietek, więc muszę szybko zabrać się do roboty, a żeby było mało tego wszystkiego to 30.06 o godz 9.00 mam egzamin w szkole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam czasu nawet usiąść i spokojnie na forum posiedzieć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy ja dobrze rozumiem, w dzień ślubu, rano masz egzamin w szkole? A nie możesz się z nim umówić na jakiś inny termin? U mnie dziewczyny też beznadzieja, wszystko pod górkę, nie chce mi sie nawet barć za sprawy ślubno weselne ![]() ![]() Edytowane przez ewula87 Czas edycji: 2012-06-19 o 12:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
tak w dzień ślubu mam egzamin. Nie da się nic zamienić. Zostaje mi II albo III termin który nie wiadomo kiedy będzie. Może we wrześniu, a Ja sobie zaplanowałam urlop we wrześniu żeby spokojnie odpocząć i lecieć w podróż poślubną, Miałam 17 przedmiotów (14 projektów) i kur... został mi jeden egz i to w dzień ślubu a do szkoły mam 150 km więc nie dam rady jechać i wrócić bo żeby był na miejscu to bym poszła napisała i niech się dziad wali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Na egz nie pojadę, są rzeczy ważne i ważniejsze, a Ja uważam że Nasz ślub jest ważniejszy niż egzamin z wodociągów :/ trudno się mówi, najwyżej w lipcu (jeśli zrobi poprawkę) albo we wrześniu będę pisać. Teraz muszę znaleźć jakąś księgę gości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Justi spokojnie
![]() Hehe ![]() ![]() ![]() Co do niechęci. Też tak miałam. Przesyt, zmęczenie, stres ![]() Ale 3 dni przed ślubem przeszło totalnie ![]() A winietkami się nie przejmuj ![]() My usadzaliśmy gości w czwartek przed ślubem a winietki (w formie zielonych jabłuszek z listkami) składaliśmy w całość i ustawialiśmy na Sali w dniu ślubu między moim makijażem a fryzurą ![]() I jeszcze się okazało, że kilku listków brakowało i mój tata musiał dorabiać je ręcznie ![]() ![]() Głowa do góry dziewczynki - co by nie było będzie to piękny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez sadonkowa Czas edycji: 2012-06-19 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34793218]Pradip - ta fontanna jest tutaj (zdjęcie na mapie)[/QUOTE] Tą znaleźliśmy i trochę nas rozczarowała ale mieliśmy farta że nas nie zmyło ![]() Aj tam spóźnione pierwsze na następny rok ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Winietkami się nie przejmuj usiądziemy razem i szybko zrobimy. A Ty idz gdzieś sama. Kup sobie wielkiego loda osiądź na ławce w parku i oderwij się od wszystkich sprawq na pare minut. Wdech wydech i główka do góry kochana ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Konto usunięte
|
justiii87 - rozumiem, że doczepił się do ubrania, ale inne komenatrze były nie na miejscu... co do egzaminu - idź do tego kolesia, powiedź, że masz ślub, niech Cię przepyta wcześniej albo później. u mnie tak się to załatwiało i nie było problemów.
Pradip - nad Wisłą można wejść do takich małych fontann (za takimi dużymi, w okolicy ławeczek, idąc ulicą w stronę starego miasta), oraz opcja druga, że można stanąć pod wodą gdy z jedenj fontanny woda leje się do drugiej. tylko tyle. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-06-19 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | ||
Zakorzenienie
|
Jaaaa....ale jesteście szybkie!! Nie nadrobię WAs bo kilka dni mnie nie było a za bardzo czasu nie mam......W sobotę miałam obronę pracy dyplomowej i zdałam!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tusiamar Super fotko!!!! czy na 1 zdjęciu suszą się ośmiornice?? fajnie że byłas w Grecji...pozazdrościć tylko!! ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- kasioonya Ale bosko wyglądałaś!!!! Normalnie jestem pod wrażeniem!! Miałaś cudną fryzurkę, sukienkę, kolorek włosków...po prostu przepięknie!!! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- magnusia super relacja!! Gratuluję!! ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- ślicznie!.......kurde już tyle ślubów przerobiłyśmy amój za 2 tygodnie! Aż się doczekać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A słuchaj....masz 1 1dni do ślubu i jeszcze nie byłaś u spowiedzi?? Kurcze ja mam 2\,5 tygodnia i też nie byłam jeszcze i zaczynam się stresować czy nie za późno....może już powinnam pójść??
![]() |
#612 | ||||
Zakorzenienie
|
super, że wszystko się udało! widać, po zdjęciach, że piękni i szczęśliwi, czekamy teraz na więcej zdjęć...
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34792201] Ja wczoraj odebrałam 600 zdjęć ze ślubu. Mają być na dniach na blogu fotografa i na face. Na face jak zdobędę 40 "lubię to", to dostanę zdjęcie na piance jak obraz, do powieszenia. Poproszę Was o pomoc. Za chwilkę wybiorę kilka zdjęć i wkleję Wam do podziwiania.[/QUOTE] zdjęcia fajne... a dużo dostaliście w formie papierowej? Cytat:
Tutaj lepiej wygląda bez, ale ogólnie jakby troszkę za dużo było tego tiulu i ciekawe jak się to prezentuje z dołem... poza tym tego tiulu na ramionach cały czas mieć nie będziesz... Cytat:
a co do egzaminu - jeśli można z tego powodu dostać urlop okolicznościowy to chyba nie będzie robił ci problemu... dowiedz się w dziekanacie, to nie twoja wina, bo to on przełożył, być może nawet drugi termin uznaja ci jako pierwszy jeśli doniesiesz dokument... Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#613 | ||
Raczkowanie
|
Ślicznie
![]() Dziewczyny nie mam czasu was nadrobić ![]() Ale za to mamy już garnitury dla TŻ i buty na drugi dzień no i wybrany tort i zamówione paczki z ciastem. Ciagle mi się wydaję że nie zdążę ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() |
#614 | |
Raczkowanie
|
super relacja i fajnie że wszystko się udało.. oczywiście pomogę w zdobyciu zdjęcia..
Cytat:
![]() tusia - super zdjęcia..
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
Asiak właśnie nie pamiętam co kamerzysta pokazywał nam na początek. Ale chyba było OK, skoro nie pamiętam
![]() Lunepa u nas ksiądz jest świetnym człowiekiem, poza tym że jest księdzem ![]() ![]() My zastanawialiśmy się nad śmiesznym tańcem, ale TŻ stwierdził, że będzie go to dodatkowo stresowało, bo trzeba się nauczyć... obecnie tak czy inaczej uczy się kroków tanecznych, żeby to jako tako wyszło ![]() Magnusia super, że już jesteś! Cieszę się, że wszystko się udało! Bardzo ładna relacja! Ślicznie wygladaliście ![]() ![]() Tusia zdjęcia rewelacja! ![]() Haczyk mi bardziej podoba się opcja bez tiulu. Inusia mam nadzieję, że pomimo nie najlepszego smaku goscie nie chorowali po alkoholu? ![]() Justi kochana będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Ewula współczuję ![]() Monika gratulacje! ![]()
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zrobiłam sobie listę co mamy załatwione, a co nie i wygląda to tak:
załatwione: -kościół (data, godz.0 -sala -zespół -fotograf -kamerzysta -obrączki -nauki -zawieszki -księga gości -zaproszenia (rozdane) -suknia -buty -zapisana jest na paznokcie (na 30.08) do załatwienia: -menu (po 15.08) -alkohol (po potwierdzeniu gości) -winietki ( po potwierdzeniu gości) -podziękowanie dla rodziców -zdecydować się na bukiet i dek. kościoła i sali (w sierpniu) -poradnia -USC, protokół, zapowiedzi, spowiedź -bielizna -garnitur (buty, koszula, krawat) -lampiony (też dopiero po potwierdzeniu) -medale dla świadków -tuby z płatkami róż i chyba tyle, dużo tego, ale nie które rzeczy są wstrzymane.. poprawcie mnie jeżeli o czymś ważnym zapomniałam..
Razem od: 04.06.2006 ![]() Zaręczeni: 18.11.2011 ![]() ślub: 01.09.2012 ![]() ![]() Edytowane przez aisak42 Czas edycji: 2012-06-19 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Rozeznanie
|
Byłam właśnie w klubie i popatrzyłam na oryginał Twojej sukni Haczyk - na zdjęciu oryginalnym ten tiul na górze wygląda bardzo ładnie... ale nie wiem czy efekt byłby identyczny i tu... nie znam się na tym.
Mayeczka pytałam w klubie jaką planujesz fryzurkę - możesz napisać? Też mam suknię "księżniczkę" z ozdobnym gorsetem i nie mam pomysłu na fryzurę ![]()
#618 | |||
Zakorzenienie
|
Magnusia super wszystko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiepsko z tym egzaminem, kurde poproś może o jakiś dodatkowy termin, może się zgodzą... ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- [QUOTE=Pradip;34796876] Jeśli Wam wszystko jedno to polecam Kretę. Wiele miejsc do zwiedzania, dużo rozrywki, sympatyczni ludzie lubiący Polaków i w ogóle fajnie. Świadkowa była ze mną na Krecie a potem na Rodos i mówiła ze Kreta duzo lepsza. [QUOTE] potwierdzam, byłam we wrześniu na Krecie- rewelcja, piękna wyspa, wspaniali ludzie i cudowny klimat ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Co do stroju to nie miał prawa się do Nas doczepić bo byliśmy ubrani tak jak trzeba, a po za tym siedział obok Nas facet w krótkich spodenkach i sandałach i nic mu nie powiedział. Ksiądz zobaczył że Nam zależy, że mamy indeksy więc pocisnął z Nami, a co mu szkodzi. Trudno się mówi. Zawinęliśmy się na jednej nodze i wyszliśmy. Mam go głęboko w nosie delikatnie mówiąc ale trochę nerw Nam zjadł.
Co do egzaminu to z wykładowcą nie ma gadki. Już próbowałam i uzyskałam odpowiedź że będę miała jeszcze dwa terminy poprawkowe więc powinnam kiedyś zaliczyć. Też trudno się mówi ![]() Przyszły spinki dla TŻ są przepiękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Justii - jeśli tak sprawa ma się z ubiorem, że wam zwrócił uwagę a jemu nie to rzeczywiście strasznie nie ładnie z jego strony, w ogóle szkoda gadać... tak się nie powinna zachowywac osoba duchowna, ale lepiej nawet nie mówić na ich temat...
a co do egz to pytałaś w dziekanacie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Rozeznanie
|
kasioonya- wyglądałaś zjawiskowo i wyjątkowo... Przepięknie wszystko współgrało
![]() ![]() magnusia- Ślicznie, ślicznie i jeszcze raz ślicznie! ![]() ![]() ![]() tusiamar- Wspaniałe zdjęcia (uwielbiam oglądać foki ślubne). Fotograf widać, ze spisał się na medal bo zdjęcia pełna profeska! ![]() ![]() haczyk7- Moim zdaniem zdecydowanie bez tiulu. Sukienka wygląda wtedy bardziej elegancko ![]() justiii87- Ej no bez jaj... Nie powinien się tak zachowywać. Było gorąco więc chyba logiczne, że nie przyjdziesz do Kościoła w golfie. I dziwić się, że ludzie odchodzą od Kościoła! Mam nadzieję, że znajdziecie lepszego księdza i bez nerwów się wyspowiadacie. monika860902- nooo gratuluje ![]() ![]() qumpela86- Powiem Ci, że mnie zestresowałaś, bo ślubujemy tego samego dnia a ja dopiero zaczynam zapraszać. Moja mama nawet mówi, że jeszcze za wcześnie, ale mamy z TŻ ograniczony czas (możliwość zapraszania w weekendy). Kurczę chyba się będę musiała ruszyć z tymi zaproszeniami ![]() aisak42- super lista, właśnie na jej podstawie zrobiłam sobie 'rachunek sumienia' z moich spraw (ślubujemy tego samego dnia) i powiem Ci że zmobilizowałaś mnie do pójścia i umówienia się z moja kosmetyczką wreszcie ![]() ![]() A odnośnie Kościoła to Ksiądz wam mówił czym wolno/nie wolno rzucać tj płatki kwiatów, pieniądze, ryż konfetti? Nam kategorycznie zabronił wszelakich rzeczy oprócz pieniążków ze względu na czystość przed kościołem... A tak chciałam płatki kwiatów ![]() I muszę się wam pochwalić, że mój TŻ wreszcie kupił garniaka ![]() ![]() ![]() ![]()
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
monika860902- dopiero teraz doczytałm- gratuluję obrony
![]()
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu mam troche lepsze ![]()
![]() |
#627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to gratuje kolejnej rzeczy do przodu.. mój jeszcze nie ma garnituru i mu sie spieszy z kupnem, i tez go nie zobacze aż do dnia slubu, poniewaz TZ sobie wymyślił że jak on nie iwdzi sukni to ja nie widze garnituru ![]()
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() magnusia- dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Katie - a jaki kolor masz sukienki?? bo wszystko fajnie, ale jesli nie masz białej sukienki to koszula będzie średnio pasowała...
no tak niczym innym niż pieniążkami bo w razie czego to jeszcze po was wyzbiera ![]() Tusia - nic sie nie martw! u mnie nie było też nic rzucane, ale z wyboru - więc nie jesteś sama ... |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.