Polacy, nic się nie stało! Ale nam butów wciąż za mało! cz. 70 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 17:19   #571
erha
Zakorzenienie

Dot.: Polacy, nic się nie stało! Ale nam butów wciąż za mało! cz. 70

Cytat:
Napisane przez path87 Pokaż wiadomość
wiec jeśli paczka została rzekomo wysłana 12 czerwca, to mając jej identyfikator zobaczę gdzie aktualnie się znajduje?
Pytam, ponieważ dostałam taki od sprzedawcy, ale na stronie PP pokazuje mi "Brak przesyłki o podanym identyfikatorze".
Ten system średnio działa :/ Czasem jest tak, że długo długo nic, nie wiadomo gdzie jest, a nagle wpis, że wczoraj dostarczono... Po prostu nie ma co się zbytnio sugerować tym systemem
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:19   #572
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Ale ogarnelysmy, ze Ty nie sprzatasz i stad dyskusja.
bo łatwiej zobaczyć negatywy.
Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze ogarnal mój wzrok, ale dlaczego mam odnosić się do Twojej mamy, skoro to Ty piszesz? I to Ty masz takie zdanie, że zareagowałam, a nie Twoja mama (co ona w ogóle ma wspólnego z dyskusją, skoro odniosłam się do Twojej osoby)
Nie wychodzę z podobnego założenia, tylko mówię, że było mi łatwiej, dlatego, że po gęstych chaszczach i maliniakach w środku lasu mój pies biegał i dużo łatwiej byłoby mi "pozbyć" się psich odchodów w takich miejsach.
A jeśli Twój wzrok nie ogarnal, to napisalam, ze jesli chodziłamz psem w miejsca publiczne, czesto uczeszczane to po nim sprzątałam
Odnośnie firm - pomysł jakiś, ale nie wyobrażam sobie realizacji. Chciałabyś, dopłacając do czynszu, żeby wieczorami i rankami, Ci z osiedla obok przybiegali na taki "wybieg" dla psów i nie dopłacając do czynszu też zaśmiecali teren? Nie byłabyś obojętna. Niechże każdy pilnuje swojego nosa i będzie odpowiedzialny za siebie, przestając jednoczesnie patrzeć na innych.
nie odnosimy się do mnie tylko go gówna. dzięki choco.
mnie psy nie przeszkadzają i ich odchody na trawniku też nie. mnie przeszkadzają chamscy ludzie. może ich by odstrzelić. powietrze było by czystsze niż po braku odchodów na trawniku.

em_ka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:22   #573
ania230
Zakorzenienie

nic przyjemnego jak kończy się zima śnieg topnieje a na wszystkich trawnikach kupy
może człowieka trafić

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Bób zaczyna pachnieć

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:23   #574
path87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak paczka to juz w ogole, bo kazda paczka jest rejestrowana. A jesli chodzi o listy to polecone

Wchodzisz tu i musisz wpisac caly nr (razem z zerami poczatkowymi, ale pomijajac nawiasy) http://sledzenie.poczta-polska.pl/
no to mnie sprzedawca próbował oszukać, zaraz mu wysmaruje odpowiedź na e-mail
dziękuje Ci za odpowiedź
Stary 2012-06-19, 17:23   #575
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
Ten system średnio działa :/ Czasem jest tak, że długo długo nic, nie wiadomo gdzie jest, a nagle wpis, że wczoraj dostarczono... Po prostu nie ma co się zbytnio sugerować tym systemem
path, erha dobrze pisze. Czasami to nie dziala toz to Poczta Polska )
Stary 2012-06-19, 17:23   #576
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
mnie to juz bardziej od tej naglej wojny o kupy zastanawia, ze nikt sie nie zajmuje rozbitymi szklami, ktorych jest wszedzie pelno.
wszedzie w mojej okolicy, po parku, walaja sie rozbite buletki, na chodnikach, na trawknichach. pelno tego. i jakos nikt nie podnosi alarmu, ze takie dziecko, pies czy dorosly moze sobie zrobic krzywde i to nie mala o takie potluczone szklo. a tego nikt przez dluugi czas nie sprzata i wielokrotnie moje psy rozcinaly sobie o to lapki.
to juz wole zeby moje dziecko wlazlo w kupe, niz rozcielo sobie cos o te szkla. a tym sie jakos nikt nie przejmuje.
to jest problem! szczególnie po takich imprezach jak są raz w roku. niby sprzątanie jest ale sprzątanie to raczej obejmuje podniesienie butelki, a nie rozbitej butelki.
Cytat:
ta ironia chyba całkiem nie trafiona i nie potrzebna
a ja uważam że wręcz przeciwnie bo każdy ma prawo do życia.
pies nie jest winien że 'właściciel' go wyrzucił bądź piesek się urodził.
bezdomnym też się pomaga, są ośrodki i ludzie dobrej woli, ale niektórzy wolą pić niż odbić się od dna.

Stary 2012-06-19, 17:24   #577
Choco_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em_ka90 Pokaż wiadomość
bo łatwiej zobaczyć negatywy.

nie odnosimy się do mnie tylko go gówna. dzięki choco.
mnie psy nie przeszkadzają i ich odchody na trawniku też nie. mnie przeszkadzają chamscy ludzie. może ich by odstrzelić. powietrze było by czystsze niż po braku odchodów na trawniku.
Emka nie łap mnie za słowka, bo dobrze wiesz (a jesli nie to napiszę), że odniosłam się do stanowiska, jakie zaprezentowałaś w powyższej sprawie.
Ty też byłaś chamska, w stosunku do odstrzelenia bezdomnych, więc może zbastuj trochę.
Ja ze swojej strony kończę dyskusję, bo o odstrzlaniu chamskich ludzi tudzież bezdomnych, również o odstrzlaniu bezdomnych zwierząt nie będę już dysktować
Choco_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:24   #578
path87
Zakorzenienie

Cytat:
ale przesyłka była rzekomo wysyłana 12 czerwca, to albo byłaby już u mnie, albo byłoby awizo, a tu nic cisza i do tego błędnie podany identyfikator na to wychodzi
Stary 2012-06-19, 17:24   #579
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
a bezdomnych ludzi też odstrzeliwują?
bo u mnie na osiedlu kilku jeszcze żywych, więc się zastanawiam czy to też obejmuje .

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
To Ty?
dawno temu ale ja
Cytat:
wiec jeśli paczka została rzekomo wysłana 12 czerwca, to mając jej identyfikator zobaczę gdzie aktualnie się znajduje?
Pytam, ponieważ dostałam taki od sprzedawcy, ale na stronie PP pokazuje mi "Brak przesyłki o podanym identyfikatorze".
a usunelas spacje z numeru? bo ja wpislaam raz ze spacjami i nie znajdowalo

http://www.poomoc.pl/

Edytowane przez ultrafiolet88
Czas edycji: 2012-06-19 o 17:28
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:25   #580
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
no to mnie sprzedawca próbował oszukać, zaraz mu wysmaruje odpowiedź na e-mail
dziękuje Ci za odpowiedź
Jesli przepisal Ci nr to popros go zdjecie nadania bo moze zle przepisal A wtedy nawet jak nie znajdziesz na sledzeniu to i tak widzisz, bo tam i pieczatka urzedu pocztowego i ten nr nadania to taka naklejka, wiec ciezko byloby mu to podrobic
Stary 2012-06-19, 17:27   #581
tak
Zakorzenienie

Cytat:
Takie zdroworozsądkowe podejście mi się podoba
Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
a ja się przyznam, że nie sprzątam i nie będę (ale nie pozwalam psu srać, za przeproszeniem, gdzie popadnie)dopóki oprócz ustalenia przepisów nikt nie zrobi nic, żeby z tymi przepisami dało się jakoś żyć i funkcjonować
Ale wiesz, przynajmniej nie pozwalasz psu srać w miejscu, gdzie bawią się dzieci albo pod blokiem :/ u mnie na osiedlu jest po prostu strasznie - ludzie sobie chodzą, spacerują, a jeśli pies przed blokiem wystawi tyłek i się załatwia, to co z tego, prawda? Niech sobie sra :/ ważne, że nie pod oknem właściciela

Cytat:
ale niektórzy wolą pić niż odbić się od dna.
Niestety..coś o tym wiem

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2012-06-19 o 17:28
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:27   #582
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się przyznam, że nie sprzątam i nie będę (ale nie pozwalam psu srać, za przeproszeniem, gdzie popadnie)dopóki oprócz ustalenia przepisów nikt nie zrobi nic, żeby z tymi przepisami dało się jakoś żyć i funkcjonować

moja mama chodzi z psem cały czas i ona sprząta, ja raz na jakiś czas wychodzę.

Stary 2012-06-19, 17:28   #583
path87
Zakorzenienie

Cytat:
a usunelas spacje z numeru? bo ja wpislaam raz ze spacjami i nie znajdowalo
tak, tak, wszystko poprawnie.

Cytat:
Jesli przepisal Ci nr to popros go zdjecie nadania bo moze zle przepisal A wtedy nawet jak nie znajdziesz na sledzeniu to i tak widzisz, bo tam i pieczatka urzedu pocztowego i ten nr nadania to taka naklejka, wiec ciezko byloby mu to podrobic
tak też zrobię, ten sprzedawca jest znany z tego, że długo wysyła, ale 3 tygodnie to uważam za przegięcie, co myślicie? Z Tajlandii paczki tyle idą, ale nie w PL
Stary 2012-06-19, 17:33   #584
speare
exmod na urlopie:)

Cytat:
Poleconych raczej nie da rady po tym numerze sprawdzić- działa to bardzo kulawo, o ile w ogóle, więc zanim opieprzysz kolesia to po prostu idź z tym numerem na pocztę i będziesz miała pewność
speare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:34   #585
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Emka nie łap mnie za słowka, bo dobrze wiesz (a jesli nie to napiszę), że odniosłam się do stanowiska, jakie zaprezentowałaś w powyższej sprawie.
Ty też byłaś chamska, w stosunku do odstrzelenia bezdomnych, więc może zbastuj trochę.
Ja ze swojej strony kończę dyskusję, bo o odstrzlaniu chamskich ludzi tudzież bezdomnych, również o odstrzlaniu bezdomnych zwierząt nie będę już dysktować
nie łapię cię za słówka tylko czytam kochana.
nie jestem chamskim człowiekiem tylko wyraziłam w ten sposób opinię o odstrzeliwaniu niewinnych zwierząt. u nas w mieście czegoś takiego nie ma i mam nadzieję nie będzie. bo ludzie dokarmiają takie psy, ja też często wynoszę jakieś jedzenie czy wodę dla psiaków jak zjawi się biedny pod blokiem czy zostawię przy śmietniku, bo przyjeżdżają ludzie i biorą takie skrawki dla psów. pod blokiem też mam wiaderko z wodą którą piją ptaki czy jakieś czworonogi które się zjawią i jak tylko braknie, wynoszę kolejne 7 litrów.
już wspomniałam - negatywy się widzi zawsze pierwsze i większe, ale te pozytywne rzeczy to tak umykają między wierszami. pochwalić nie ma po co bo tak się powinno robić. no big deal, ale jak coś źle to lecą słowa jak wodospad.

niech zajmą się serio ważnymi sprawami.

Stary 2012-06-19, 17:34   #586
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny każda z Nas ma inne zdanie szanujmy się za to.

Idę na spacer z kolegą którego nie widziałam z rok

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-06-19, 17:35   #587
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
tak, tak, wszystko poprawnie.

tak też zrobię, ten sprzedawca jest znany z tego, że długo wysyła, ale 3 tygodnie to uważam za przegięcie, co myślicie? Z Tajlandii paczki tyle idą, ale nie w PL
Jak 12 wyslal to tydzien przeciez, a nie 3 Ale to i tak b. dlugo jak na polecona. Ja bym sie domagala zdjecia
Stary 2012-06-19, 17:37   #588
ania230
Zakorzenienie

dlaczego bób tak długo się robi :/ jestem głodna

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

idę się odświeżyć umalować coś i ubrać żeby wyglądać jak człowiek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-06-19, 17:38   #589
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dlaczego bób tak długo się robi :/ jestem głodna
tylko nie jedz surowego

Stary 2012-06-19, 17:39   #590
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
nie łapię cię za słówka tylko czytam kochana.
nie jestem chamskim człowiekiem tylko wyraziłam w ten sposób opinię o odstrzeliwaniu niewinnych zwierząt. u nas w mieście czegoś takiego nie ma i mam nadzieję nie będzie. bo ludzie dokarmiają takie psy, ja też często wynoszę jakieś jedzenie czy wodę dla psiaków jak zjawi się biedny pod blokiem czy zostawię przy śmietniku, bo przyjeżdżają ludzie i biorą takie skrawki dla psów. pod blokiem też mam wiaderko z wodą którą piją ptaki czy jakieś czworonogi które się zjawią i jak tylko braknie, wynoszę kolejne 7 litrów.
już wspomniałam - negatywy się widzi zawsze pierwsze i większe, ale te pozytywne rzeczy to tak umykają między wierszami. pochwalić nie ma po co bo tak się powinno robić. no big deal, ale jak coś źle to lecą słowa jak wodospad.

niech zajmą się serio ważnymi sprawami.
Nie powiedziane, ze u Ciebie tak nie jest, tylko mozesz o tym nie wiedziec. No trudno, zeby na cale miasteczko trabili o tym, ze psy sie odstrzeliwuje.
Ale tak jest i Twoj okreg mysliwski mogl wydac takie pozwolenie.
Bezdomne psy to samo zlo - roznosza choroby, wscieklizne, moga zaatakowac dziecko. Oczywiscie, ze trafiaja tez takie do schroniska, sa przygarnianie, odkarmiene, etc. Ale jak pies jest zdziczaly to chocbys byla matke teresa od zwierzat nic Ci sie nie uda zrobic.

Dla Ciebie wazna sprawa sa, powiedzmy butelki na trawnikach i brak lawek, dla mnie walesajace sie psy, priosytety sa rozne.
Stary 2012-06-19, 17:39   #591
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
o wlasnie
ja mam szczescie, ze mam park pod oknem, pewnie jakbym nie miala i mialabym szukac nie widomo gdzie tych pojemnikow i to bym sie bardziej wkurzala. ale skoro w moim parku nie ma gdzie wyrzucic nawet jakbym chciala to nie bede sie przejmowac przepisami,a pies sra tam gdzie dzieci nie laza.

Stary 2012-06-19, 17:43   #592
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiedziane, ze u Ciebie tak nie jest, tylko mozesz o tym nie wiedziec. No trudno, zeby na cale miasteczko trabili o tym, ze psy sie odstrzeliwuje.
Ale tak jest i Twoj okreg mysliwski mogl wydac takie pozwolenie.
Bezdomne psy to samo zlo - roznosza choroby, wscieklizne, moga zaatakowac dziecko. Oczywiscie, ze trafiaja tez takie do schroniska, sa przygarnianie, odkarmiene, etc. Ale jak pies jest zdziczaly to chocbys byla matke teresa od zwierzat nic Ci sie nie uda zrobic.

Dla Ciebie wazna sprawa sa, powiedzmy butelki na trawnikach i brak lawek, dla mnie walesajace sie psy, priosytety sa rozne.
nawet nie wiem czy u nas są jakieś myśliwskie kręgi czy coś takiego.
jak to działa? w sensie o bezdomny pies pif paf? a może to nie bezdomny tylko właścicielowi się zgubił.

Stary 2012-06-19, 17:45   #593
lianeska
Zakorzenienie

w miejscu publicznym po swoim psie trzeba sprzątać. Każdy odpowiedzialny własciciel tak postępuje. Jeśli ktoś ma przed tym opory to raczej nie powinien mieć psa.Chodzenie po "zaminowanym" trawniku/chodniku to żadna przyjemność

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2012-06-19 o 17:50
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:47   #594
magda845
Rozeznanie

Cytat:
ale czy nie uważasz że jeśli coś się zabiera, to trzeba coś dać?
jeśli wszędzie powtykają tabliczki z zakazami to gdzie mamy psy wyprowadzać? nie ma takiego miejsca/placu/parku dla psów. poza tym gdzie mam to wyrzucić? kosz jest jeden za 4 bloki! i nie wiem czy powinnam takie coś wyrzucić do normalnego kosza? nie powinno być jakiegoś specjalnego właśnie na to? reklamówka nie będzie się dłużej rozkładać niż ta kupa?
Rozumiem, że jest ciężko. A może warto byłoby zwrócić się z tym problemem do spółdzielni/ zebrać grupę odpowiedzialnych właścicieli psiaków i napisać jakąś petycję? Z reguły łatwiej jest coś zrobić wewnątrz małej społeczności niż czekać na odgórne przepisy.

Nie miałaś jeszcze okazji poznać moich poglądów, ponieważ praktycznie wcale się tu nie wypowiadałam, ale od razu uprzedzę, że jestem niepoprawną optymistką/idealistką i uważam, że większość spraw da się załatwić, jeżeli się tego chce.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
u mnie koło alejek jest aż 4 kosze na psie odchody były nawet swego czasu woreczki , ale teraz już nie ma
za to często ludzie zwykłe śmieci wyrzucają do takiego kosza
I to jest właśnie irytujące - widok piramidy puszek, butelek i papierków wystających z kosza na psie odchody.

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
To Ty?
Ogólnie, nie mam psa, ale zawsze chciałam go mieć i mieć go na pewno będę, ale chyba pierwszą rzeczą, w jaką się zaopatrzę będzie zestaw woreczków i łopatka i mam nadzieję, że gdy będę z tym psem w domu, to wszyscy inni właściciele zobaczą, co powinno się robić na spacerze z psem. Może wezmą ze mnie przykład (mam nadzieję)
Uwielbiam takie podejście u ludzi.

Cytat:
mnie to juz bardziej od tej naglej wojny o kupy zastanawia, ze nikt sie nie zajmuje rozbitymi szklami, ktorych jest wszedzie pelno.
wszedzie w mojej okolicy, po parku, walaja sie rozbite buletki, na chodnikach, na trawknichach. pelno tego. i jakos nikt nie podnosi alarmu, ze takie dziecko, pies czy dorosly moze sobie zrobic krzywde i to nie mala o takie potluczone szklo. a tego nikt przez dluugi czas nie sprzata i wielokrotnie moje psy rozcinaly sobie o to lapki.
to juz wole zeby moje dziecko wlazlo w kupe, niz rozcielo sobie cos o te szkla. a tym sie jakos nikt nie przejmuje.
Jest mnóstwo przeróżnych problemów dookoła - porozwalane przystanki mzk przez wandali, graffiti, śmieci, etc. Wiadomo, że nie wszyscy zachowują się tak jak powinni, ale to nie znaczy, że i my musimy tacy być. Najważniejsze to zachowywać się tak, żeby samemu sobie nie mieć nic do zarzucenia, wtedy możemy zabierać się za pouczanie innych, czy narzekanie 'jak tu brudno'.
magda845 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:51   #595
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda845 Pokaż wiadomość
Nie miałaś jeszcze okazji poznać moich poglądów, ponieważ praktycznie wcale się tu nie wypowiadałam, ale od razu uprzedzę, że jestem niepoprawną optymistką/idealistką i uważam, że większość spraw da się załatwić, jeżeli się tego chce.
to dobrze dla Ciebie.

u nas raczej nikt nie wpadł na takie coś by iść do spółdzielni bo nikomu nie przeszkadza ten 'problem' raz na jakiś czas znajdzie się taka osoba której przeszkadza że powietrze jest za przezroczyste i wtedy psują nerwy.

Stary 2012-06-19, 17:51   #596
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
nawet nie wiem czy u nas są jakieś myśliwskie kręgi czy coś takiego.
jak to działa? w sensie o bezdomny pies pif paf? a może to nie bezdomny tylko właścicielowi się zgubił.
Pamietam tylko tyle co mi tata mysliwy mowil, ale sprawdzilam i teraz wyglada to tak:

1. Mysliwy musi miec upowaznienie do odstrzalów
2. Pies lub kot musi byc bez opieki i wykazywac objawy zdziczenia
3. Pies czy ot musza byc co najmniej 200m od zabudowan mieszlanych
4. Pies czy kot musi stanowic zagrozenie dla zwierzat zyjacych dziko.
wiec...
ad.1. upowaznienie dostaje pisemne w swoim okregu
ad.2. i tu wina wlasciciela - bo pies ma byc ulozony i miec obroze
ad.3. oraz byc na smyczy lub przy nodze
ad.4 pisalam Choco ze to taki sporny pkt, bo ciezko udowodnic, ze pies nie stanowil zagrozenia, etc.

Generalnie wszytskie 4 warunki musza zachodzic jednoczesnie aby odstrzelic psa lub kota.

I koła, okręgi łowieckie są prawie wszedzie.Myliwi dbaja o gospdare lesna.
Stary 2012-06-19, 17:52   #597
nikisa
Zakorzenienie

Czytam, nadrabiam i stwierdzam, że punkt widzenia zależy (w większości) od punktu siedzenia...

Pisanie, że kiedyś pies robił swoje i nikomu nie przeszkadzało można śmiało porównać, że kiedyś lubie bez internetu też żyli... Ale chyba mamy iść z postępem, a nie się cofać...

W to, że dzieci bawią się tylko na placach zabaw nigdy chyba nie uwierze, bo chyba Wy również biegałyście po zwykłym trawniku czy parku (niekoniecznie po wyznaczonych alejkach) ?

Pomysł z koszami na odchody bardzo nieudany, sama nigdy obok torebek nie widzialam, ale częściej jest wykorzystywany jako zwykły kosz.

Ale ta psia toaleta bardzo potrzebna, na każdym osiedlu chociaż...

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:56   #598
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda845 Pokaż wiadomość
Jest mnóstwo przeróżnych problemów dookoła - porozwalane przystanki mzk przez wandali, graffiti, śmieci, etc. Wiadomo, że nie wszyscy zachowują się tak jak powinni, ale to nie znaczy, że i my musimy tacy być. Najważniejsze to zachowywać się tak, żeby samemu sobie nie mieć nic do zarzucenia, wtedy możemy zabierać się za pouczanie innych, czy narzekanie 'jak tu brudno'.
no dokladnie, i pewnie spora czesc tych wojujacych o kupy i inne rzeczy nie powiina sie w ogole odzywac
MOWIE O ZWYKLYCH LUDZIACH NIE TU O NAS, ZEBY NIE BYLO, bo mam nadzieje, ze zgramadzone tu osoby zachowuja sie jak ludzie

Stary 2012-06-19, 17:57   #599
path87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak 12 wyslal to tydzien przeciez, a nie 3 Ale to i tak b. dlugo jak na polecona. Ja bym sie domagala zdjecia
ale 2.06 kupowałam towar. więc jak liczę to zaraz będą 3 tyg, no może bliżej jest do 2 tyg .
zobaczę co mi odpisze i wtedy poproszę o zdjęcie, jeśli uznam, że mnie oszukuje.

Cytat:
Napisane przez speare Pokaż wiadomość
Poleconych raczej nie da rady po tym numerze sprawdzić- działa to bardzo kulawo, o ile w ogóle, więc zanim opieprzysz kolesia to po prostu idź z tym numerem na pocztę i będziesz miała pewność
Nigdy nie miałam sytuacji, że mi nie pokazało na tej stronie, co się dzieje z moją paczką. a tutaj numer zaczyna się od 00 więc to chyba paczka? to myślę, że powinno mi pokazać.
Póki co bardzo grzecznie, poprosiłam o sprawdzenie czy identyfikator jest poprawny i o przysłanie go jeszcze raz, zobaczę co mi jutro odpisze.

Dzięki wam za podpowiedzi
Stary 2012-06-19, 18:00   #600
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie jedz surowego
ugotował się i jest pyszny

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Czytam, nadrabiam i stwierdzam, że punkt widzenia zależy (w większości) od punktu siedzenia....

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości