|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Czy to możliwe, żeby po 6 dniach wcierania Jantara zmniejszyło się wypadanie włosów? Wydaje mi się że to jednak za krótki czas, by mógł dobrze zadziałać. A wczoraj myłam włosy i wypadło ich zdecydowanie mniej niż wcześniej, przy czesaniu również to zauważyłam, na grzebieniu zostało mniej włosów
![]() Czy to może działanie pokrzywy którą piję tydzień?
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Mi ciągle włosy wypadają w kratkę - jednego dnia prawie nic, innego dużo za dużo.
|
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Konto usunięte
|
A ja dopiero teraz przy trzeciej kuracji zauważyłam, że Jantar rzeczywiście pomaga, jeśli chodzi o przetłuszczenie włosów. Między 2 a 3 kuracją miałam 3 tyg przerwy. Włosy już na drugi dzień po umyciu były tłuste;/, ratowałam się suchymi szamponami, bo nie chciałam ich myć codziennie. A tu znowu wróciłam do wcierania i na drugi dzien mogę bez problemu wyjść do ludzi
.
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale będę obserwować
|
|
|
#1265 |
|
EDUkator
|
Jak stosowałam Jantar też włosów leciało dużo mniej, niż teraz przy wodzie brzozowej. Jak skończę butelkę to wracam wiernie do Jantaru
|
|
#1266 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Mam do was pytanie. zamówiłam sobie jantara mam bardzo zniszczone włosy chce go wcierać w skórę głowy i pryskać na całej długości włosów. Czy pomoże mi on rozczesać włosy po myciu jak spryskam włosy ? I czy mi ich nie wysuszy jak będę nakładać na cała długość?
|
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1268 |
|
Przyczajenie
|
Mam bardzo zniszczone włosy których po myciu jest mi trudno rozczesać dlatego pytam czy jak spryskam włosy po myciu czy jantar mógłby ułatwić rozczesywanie?
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ciężko mi powiedzieć, różnie może być
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu spróbuj, a sama się przekonasz. my nie jesteśmy w stanie tego określić.
Edytowane przez pAtiŚ Czas edycji: 2012-06-13 o 23:22 |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Jantar jest na DOZie
Właśnie kliknęłam 2 buteleczki.
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
oo super, bo właśnie zaczynam drugą turę, a zostało mi tylko 3/4 butelki. jakoś dużo mi go schodzi
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też go dość dużo schodzi..
Teraz zauważyłam, że przesuszył mi trochę przetłuszczającą się skórę głowy, spokojnie mogę przedłużyć niemycie włosów o 1 dzień, czyli w moim przypadku mogę myć co 4 dni Chociaż z takimi nie czuję się już dobrze, bo są pogniecione i już się dobrze nie układają..Ale są też tego minusy-łupież.. Dawno nie miałam, a po tygodniu wcierania Jantara się pojawił..
|
|
#1274 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Konto usunięte
|
Miałam zacząć w tym tygodniu kurację z Jantarem, ale buteleczka poczeka, bo muszę zobaczyć reakcję mojego organizmu (i włosów, oczywiście) na tabletki CP
O proszę, a jak ja wleję Jantar do butelki po psikaczu z got2be to mam na około 5 tygodni obfitego smarowania głowy :O |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Wszyscy na wizażu zachwalają Jantar więc postanowiłam kupić jak tylko będę w Polsce. Na dozie znalazłam jednak "mgiełkę nawilżająco - ochronną" i tak się zastanawiam czy to to? Bo o wypadaniu włosów nic tam nie ma
![]() Jest też w butelce z atomizerem, a Wy tu pisałyście o przelewaniu więc już nie wiem czy znalazłam dobry produkt ![]() Czy ktoś mógłby mi wstawić zdjęcie tego Jantara o którym mówicie?
|
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, w tej chwili Jantar jest na DOZie już od wczoraj i nie znika
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Odżywka, jak w tytule. Mgiełka to mgiełka, odżywka to odżywka
![]() http://www.doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml spacja jest po doz |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Czytając Was zamówiłam Jantar na allegro ( za 8,49zł
) Jak tylko przyjdzie zaczynam wcierać
Edytowane przez Szoonka Czas edycji: 2012-06-17 o 11:16 |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za cenną uwagę
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga dla Wizażanek z okolic Opola: w "Astorze" (sieć Drogerie Polskie) w C.H. Karolinka widziałam dzisiaj na półce Jantar
|
|
#1285 |
|
Przyczajenie
|
witam,
bedzie to mój pierwszy komentarz na tym forum, zazwyczaj przeglądam... Chciałam tylko powiedzieć, że używam go pierwszy raz od 5 dni i albo oszalałam, albo faktycznie już widzę jakieś efekty. Zdaje sobie sprawę, że to w zasadzie niemożliwe, ale jednak coś się dzieje Włosy mniej wypadaja!! Lecą troszkę przy aplikacji, ale podczas mycia jest ich o połowę mniej w wannie, a muszę dodać, że wypadają bardzo. Faktycznie odbija włosy od skóry głowy, wyglądają jakby było ich więcej. Mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej. W ciągu 5 dni zużyłam ponad połowę butelki.. teraz staram się oszczędzać i mam nadzieję, że dwie butle wystarczą na te 3 tygodnie ![]()
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
W ciągu 5 dni?? dziewczno za dużo używasz Weż strzykawkę z igła, wsadź przez ten otworek, butelkę przechyl, naciągnij jakieś 2/3 ml i rozprowadź po skórze tą strzykawką, bez igły ofc, i rozmasuj po skórze, zużyjesz mniej Też na początku używałam za dużo, a teraz po 2 tygodniach zblizam się dopiero do połowy.
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Właśnie też zaczęłam po raz pierwszy stosować Jantar. Bardzo wypadają mi włosy,a tonący brzytwy się chwyta
To tak, stosuje ją od prawie tygodnia i na razie jedynym efektem jest mniejsze przetłuszczanie włosów
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też pierwsze efekty, czyli mniejsze przetłuszczanie i mniej wypadających włosów zauważyłam po 5 dniach ![]() Czyli to możliwe
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy używa tyle ile mu trzeba i wciera tak jak potrafi, ja jedną butelkę zużywałam w tydzień i nie uważam żeby to było źle Poza tym nie ma żadnym zaleceń ile to mało, ile dużo. Dla mnie 2-3 ml to stanowczo za mało, tyle to mi idzie na sam przód - włosy przy skroniach, przy czole i kawałeczek od czoła... |
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały wątek
Kilka ostatnich stron mnie tak wciągnęło, że nie mogłam przestać Plus KWC. Witam Was Nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła odebrać Jantar w najbliższej aptece, bo oczywiście wczoraj przed godz. 23 go zamówiłam. Dodatkowo jeszcze wzięłam olej rycynowy, naftę kosmetyczną i glicerynę, które kiedyś stosowałam. Zastanawiam się nad powrotem do regularnego picia skrzypopokrzywy. Wspomniane picie drożdży też mnie zainteresowało, muszę o tym poczytać. Zależy mi głównie na zagęszczeniu mojej lichej fryzurki Bo mam cienkie, delikatne włoski, których jest mało. Myję codziennie, więc mam nadzieję, że wpłynie też pozytywnie na przedłużenie świeżości. Również marzy mi się szybki porost, bo mam wrażenie, że rosną mi mniej niż 1cm na miesiąc, a niedługo planuję podciąć końcówki. Wkleję kiedyś zdjęcia dla porównania Te marne efekty trochę mnie martwią, bo od dwóch lat nie farbuję i nie prostuję włosów; zdarza mi się suszyć, nawet codziennie, ale chłodnym nawiewem, a teraz definitywnie z tym kończę na okres letni; regularnie łykam już 11 opakowanie Merz Special, 3. (chyba) opakowanie cynku, przy niedoborze łykałam magnez i żelazo ( po jednym opakowaniu); badania mam w normie; stosowałam Waxa zgranicznego, po którym widziałam babyhair; teraz mam drugą butelkę Sesy i Amlę jaśminową, a wcześniej miałam kokosa Vatikę i Parachute, Sesę, olej rycynowy, naftę, glicerynę; od prawie roku myję włosy szamponem BD, a odżywki mam z Alterra i Joanny i ostatnio kupiłam Tara Smith; jedwab mam CHI; piłam skrzypokrzywę z torebek, jak i pokrzywę naturalną. Hmm... może kondycja moich włosów się poprawiła, ale mnie to nie satysfakcjonuje, dlatego spróbuję teraz Jantaru, w którym pokładam nadzieje Rozpisałam się Mam nadzieję, że się nie gniewacie i przyjmiecie do grona Pozdrawiam
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)