Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 22:38   #2071
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
a mogłabyś napisać coś więcej? czytałam różne opinie i ponoć sporo można schudnąć po tej dietce.
można,można to fakt,bo traci się przede wszystkim wodę. Chudnie się szybko,ale nieefektywnie,łatwo o jojo. Poza tym przy tak szybkim spadku masy,skóra obwiśnie w tempie ekspres.
Mogę w wolnej chwili rozpisać Ci dietę,ale ostrzegam-diety,które układam obejmują spadek wagi 1,5-max 2 kg miesięcznie ! Nie wiem czy coś takiego Cię interesuje No i też nie obiecuję,że zrobiłabym coś takiego z dnia na dzień,przy moim Bobo może zająć to trochę dłużej
Stary 2012-06-19, 23:24   #2072
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Czesc Dziewczyny

a ja boje sie wchodzic na wage:/ przed ciaza wazylam 46,w dzien porodu niecale 51,a teraz pewnie z 40....grrrr, w czwartek mam wizyte u gina i wejde na wage, mam nadzieje ze bedzie chociaz 43

Moj maluch przytyl do 3600 wiec zbliza sie do wagi urodzeniowej wiekszosci wizazowych dzieci Kolkowo troche lepiej, dzisiaj polozylam go na plecy i spal 10min,potem udawal,ze zle mu sie tak oddycha i znowu chcial na brzuch bylismy na spacerze i nawet w wozku spi na brzuchu -to ewidentnie ma po mnie - albo....jak byl w brzuchu to sluchal co mowie,bo zawsze jak zasypiamy,to moj maz szybciej zasypia i jak zaczyna chrapac to mowie komende "na brzuch!" i zawsze sie przewraca (jedynie na brzuchu nie chrapie). Czuje,ze Mario myslal,ze to do niego mowie i juz w brzuchu spal na brzuchu,a teraz woli nie zadzierac
Poloznej wnuczek tez tylko spal na brzuchu i mnie pocieszyla,ze tez spal w nocy w tej pozycji. Na szczescie po kapieli jest tak wymeczony,ze maz kladzie go na plecach i zasypia,o 3:30 budzi sie,ja go sru na brzuch i spi do 5:30

Agata plan jest dobry,ale pewnie dzieci Aniolki szybciej sie do niego dostosuja Mam nadzieje,ze jezeli planujesz drugie dziecko,to nie trafi sie Tobie kolkowy nadzieracz
Moja kolezanka tez ma corcie Aniolek, ktora ladnie wspolpracuje- zazdroszcze chociaz mysle,ze jak mojemu skoncza sie problemy brzuszkowe to tez bedzie cud miod dziecko
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 00:00   #2073
diablica071086
Zadomowienie

Witam nocna pora i proszę o radę : Zosia jak zje dostaje czkawki a ja mam juz piersi puste bo wypiła wszystko(chyba bo takie mięciutkie są) czy chodzi o przystawianie czy po prostu dzieci tak maja

i jeszcze jedno czy zbyt pikantna( dla mnie była normalna ale może dla dziecka) zupka która zjadłam moze spowodowac problemy u niuni z brzuszkiem bo nie może zasnąć mi teraz oczka otwarte pampers przebrany przed chwila jadła a jakos sie kręci jakby cos jej przeszkadzało
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 00:30   #2074
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

To są dobre kupkikonsystencja takiego serka wiejskiego?
czy ja wiem czy serka wiejskiego ? na pampersie tak moze i wyglądają, ale np dzisiaj narobił na przewijak podczas przewijania i było sporo wody w tej kupce, taka kaszka po prostu.
kurcze musze chyba powiedziec mamie , zeby przyjechala i oceniła te kupy bo juz sama nie wiem czy sa dobre czy nie.

niuniuniau widzę, ze lekko nie bylo, ale dobrze ze już jesteście w domu, synek uroczy.

Gabi ja tez dzisiaj na spacer ubralam mlodego w cienkiego rampersa z krotkim rekawkiem i tyle i jak szłam to spotkałam laskę, z trochę starszą córeczką, mogła mieć ze 2 miesiące i też miala czapkę bawełnianą i bodziaka z długim rekawkiem i coś na nozkach. i też jak wiatr zawiał to miałam zawał ze czapki nie założyłam i jak mogłam zapomnieć. ale chyba nic mu sie nie stało
bo nic sie nie zmienił, dalej nie spi i dokazuje, wiec chyba chory nie jest

jesli chodzi o rozstępy to na szczescie brzuch mam ocalony. po porodzie tez nic nie wyszło. w ciazy zsypało mi tylko uda , wewnętrzną stronę. ale tam już mialam trochę starych dziadów. trudno.. kiedyś zrobie z nimi porządek i już.

ja bylam raz na kopenhaskiej i nigdy wiecej
człowiek głupi i leniwy ( nie chce mu sie troche poruszać i zdrowo poodzywiać to kombinje) a potem cierpi. Przecież to nie dieta, tylko jakaś masakra głodowa A ty nie karmisz piersią ???
tak jak pisze andzya, efekt jojo murowany ( raczej nie ma bata, zebyś po tygodniu tej diety, dalej chciala jesc 500 kcal dziennie gwarantuje Ci, ze rzucisz sie na jedzenie jak wygłodniały wilk, ktorym zresztą się staniesz).

ania_85 cholera takiej to pozazdrościć. Ja jestem na razie -7kg. Ciekawe czy mi jeszcze spadnie. Chciałąbym zrzucić chociaż tyle co mi w ciazy przybylo czyli 11 kg i nie ukrywam, ze moglabym zrzucić więcej, jeszcze by mi się przydało dodatkowo -5kg. Osiągnełabym wówczas wagę ślubną i byłabym przeszczęśliwa

co do czkawki ja przystawiam zawsze do piersi, nawet jak mam miękkie, zawsze cos młody sobie wyciągnie, nigdy nie są tak mega puste.

dobra ide spać, bo mi sie wlasnie zachciało a młody dalej śpi ( tak, tak, zdarza mu się), wiec trzeba korzystać.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:27   #2075
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam nocna pora i proszę o radę : Zosia jak zje dostaje czkawki a ja mam juz piersi puste bo wypiła wszystko(chyba bo takie mięciutkie są) czy chodzi o przystawianie czy po prostu dzieci tak maja

i jeszcze jedno czy zbyt pikantna( dla mnie była normalna ale może dla dziecka) zupka która zjadłam moze spowodowac problemy u niuni z brzuszkiem bo nie może zasnąć mi teraz oczka otwarte pampers przebrany przed chwila jadła a jakos sie kręci jakby cos jej przeszkadzało
Czkawka jest normalna u dzieci,mój tez miał bardzo często ale teraz już coraz rzadziej,ja dopajam wodą ale ty możesz dostawić do piersi.

Laski jestem na chodzie od 5pije kawke młody zaraz do przedszkola,Szymon też wstanie nie długo bo będzie głodny.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 07:44   #2076
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Noc w miarę spokojna, ale nad ranem Hania się rozpierdziała i już spać nie chciała Później cyc i teraz zasnęła, ciekawe na jak długo

Dzisiaj idziemy do lekarza na kontrolę z tymi pryszczakami. Zobaczymy co nam powie.

Co do wagi, to ja się jeszcze po ciąży nie ważyłam, ale moja figura jest dla mnie zadowalająca Nie we wszystkie spodnie jednak się mieszczę i mam podejrzenie takie jak anulka (jeśli dobrze pamiętam), że w biodrach się rozszerzyłam Specjalnie mi to nie przeszkadza więc włosów z głowy rwać nie będę.

Kąpiel w krochmalu lekarka przepisała nam również na suchą skórkę na brzuchu, raczkach i nóżkach. Tylko do wody z krochmalem mamy dodawać kilka kropel parafiny ciekłej. Krochmal podobno ściąga skórkę, a parafina nawilża. Nam pomogło. Brzuszek nie łuszczy się już w ogóle

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość

Czkawka u noworodków jest rzeczą normalną. Takie maluchy mają nie wykształcony mięsień przepony i w ten sposób sobie go ćwiczą więc może lepiej czkawki nie przerywać. Podobno dzieciaka nie męczy tak czkawka, jak dorosłego człowieka. Moja Hania ma kilka razy dziennie czkawkę i jeszcze ani razu z tego powodu nie płakała, czyli chyba na prawdę Jej to nie przeszkadza
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 08:07   #2077
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Noc w miarę spokojna, ale nad ranem Hania się rozpierdziała i już spać nie chciała Później cyc i teraz zasnęła, ciekawe na jak długo

Dzisiaj idziemy do lekarza na kontrolę z tymi pryszczakami. Zobaczymy co nam powie.

Co do wagi, to ja się jeszcze po ciąży nie ważyłam, ale moja figura jest dla mnie zadowalająca Nie we wszystkie spodnie jednak się mieszczę i mam podejrzenie takie jak anulka (jeśli dobrze pamiętam), że w biodrach się rozszerzyłam Specjalnie mi to nie przeszkadza więc włosów z głowy rwać nie będę.

Kąpiel w krochmalu lekarka przepisała nam również na suchą skórkę na brzuchu, raczkach i nóżkach. Tylko do wody z krochmalem mamy dodawać kilka kropel parafiny ciekłej. Krochmal podobno ściąga skórkę, a parafina nawilża. Nam pomogło. Brzuszek nie łuszczy się już w ogóle

Czkawka u noworodków jest rzeczą normalną. Takie maluchy mają nie wykształcony mięsień przepony i w ten sposób sobie go ćwiczą więc może lepiej czkawki nie przerywać. Podobno dzieciaka nie męczy tak czkawka, jak dorosłego człowieka. Moja Hania ma kilka razy dziennie czkawkę i jeszcze ani razu z tego powodu nie płakała, czyli chyba na prawdę Jej to nie przeszkadza
To ja pisałam o biodrach ja poczekam może biodra wrócą do dawnych rozmiarów,bo ja nie mam w czym chodzić,kupiłam jedna materiałowe portki 3/4 ale kurna chcę wrócić do moich starych portków,bo bardzo je lubiłam i są fajne i poza tym szkoda mi kasy na nowe.
Ja muszę czkawke zwalczać bo Szymon drze się jak opętany jak ją ma.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-20, 08:25   #2078
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dziewcyzny dzis ostatni dzien mleka modyfikowanego
Nic malemu po nim nie jest, 0 kolek, zero uczulenia, zero bolow brzucha.
Od jutra znowu cyc? z tym ze....
dzis chyba pojde na szczepienie
i czy lepiej przetrzymac go na tym mm jeszcze z 2-3 dni?
bo boje sie ze jak go zaszczepie, dodatkowo dam cyca i zacznie go znow bolec to jutro tz ma sluzbe a ja nie dam sobie z nim rady.
no i przespal znow cala noc na tym mm...
troche przykre no ale diete mam tak rygorystyczna, ze sama nie wiem...
zaraz wkleje jakies zdj z wczoraj z dzialki
maly ma juz miesiac, 2 tyg 4 dni, powinnam dzis z nim do szczepienia isc. bo za tydzien tz ma sluzbe, a za 2 tyg to juz troche pozno...
boje sie troche, biore chyba pakiet podstawowy

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:08
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 08:49   #2079
Ewunia_1984
Zadomowienie

Szmarydowykotku, czy to Ty pisalas o kroplach Delicol??? Moge je uzywac jesli nie wiem czy ma ta nietolerancje laktozy??? Pomagaja?
Mala ma takie kolki, ze juz nie potrafie patrzec na to jak sie meczy.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 08:51   #2080
anulka4771
Wtajemniczenie

Agatka to ostatnie zdjęcie jest fajne taki malutki i bezbronny

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-20, 08:59   #2081
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Szmarydowykotku, czy to Ty pisalas o kroplach Delicol??? Moge je uzywac jesli nie wiem czy ma ta nietolerancje laktozy??? Pomagaja?
ja kupilam te kropelki i chyba jak sprobuje cyca za pare dni to wlasnie z tymi kropelkami delicol, dzis spytam pediatre o to i Wam powiem co mi powiedziala. Bo narazie 0 kolek eh !

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Agatka to ostatnie zdjęcie jest fajne taki malutki i bezbronny
krzywo tam mial kregoslup, ale go na chwilke polozylam i bardzooo mu sie podobalo
tak woglole moje dziecko tyle sie smieje, ze mowie na niego smieszko
eh ale mam dobry humor jak gon nic nie boli :P
miedzy 10-11 jedziemy na te szczpeienia...
Stary 2012-06-20, 09:29   #2082
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w poradni preluksacyjnej. Wszystkoo ok, Antek w poczekalni obsrał na maksa trzy pieluchy (może się zestresował)
Lekarz powiedział, że wszystko ok i kazał się zgłosić za dwa miesiące na kontrolę. Dziewczyny, które już były: czy Wy też musicie się jeszcze zgłąszać? Ja myślałam, że to jednorazowa wizyta? I czy do te kontrolnej też jest potrzebne skierowanie? Lekarz ten powiedział, że niepotrzebne, ale jakoś nie che mi się w to wierzyć...
nam też kazali przyjść za dwa miesiące.
sama się zastanawiam, czy potrzebne jest drugie skierowanie. zapomniałam zapytać

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Tylko jednego?mnie pod koniec 8 miesiąca tak wysypało z rozstępami, że mam całe kolonie na udach, brzuchu i cyckach. Chyba nigdy nie pokażę się w kostiumie kąpielowym na nic się zdały masaże, kremy typu mustella itp. Stwierdziłam, że jak komuś mają wyjść, to i tak wyjdą
Tutek rządzi ja jestem bardzo zadowolona z niego
mi też wyskoczyły na brzuchu jakoś dwa miesiące przed porodem. najpierw jeden, potem drugi, trzeci i trochę ich mam. z lewej strony brzucha są mocniejsze. wrrrr
fajne wózki dziewczyny.

Leoś slodki

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

idziemy do sklepu,

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 09:31   #2083
cate_
Zadomowienie

Witam

Widzialam temat diety kopenhaskiej, nie zawsze masz efekt jojo. ja na niej schudlam 5 kg i nie przytylam ale trzeba sie pilnowac niestety. Jednak tez nie polecam, strasznie daje po du.psku. Dzieki niej zalatwilam sobie anemie. za to lubie diete z ziaren przenicy bo moge sie najesc do woli.

Swoja droga po poprzedniej ciazy pozostalo mi 6 kg i jakos specjalnie z tym nie walczylam. Teraz tez zostalo mi 6 kg jeszcze. Jak bym urodzila 10 dzisci to mam na plusie 60 kg

Co do bioder to jeszcze maja czas by wrocic do normy wiec sie nie martwcie

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:05   #2084
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ania_85 cholera takiej to pozazdrościć. Ja jestem na razie -7kg. Ciekawe czy mi jeszcze spadnie. Chciałąbym zrzucić chociaż tyle co mi w ciazy przybylo czyli 11 kg i nie ukrywam, ze moglabym zrzucić więcej, jeszcze by mi się przydało dodatkowo -5kg. Osiągnełabym wówczas wagę ślubną i byłabym przeszczęśliwa
.
Brzydze sie chudoscia...moja w szczegolnosci,mam odruch wymiotny jak zawsze troche schudne i patrze w lustro. Niestety kobietom sie niedogodzi i ja mam problem zeby przytyc:/ no nic mam nadzieje ze niedlugo doprowadze sie do szczuplego wygladu a nie proAna

moj spi ze mna od 7 w lozku, do schrupania, o nie budzi sie a jeszcze kawy nie dopilam!! zmykam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
sprobuj,ja tez podaje,nie wiem czy akurat od tego jest lepiej bo robie wszystko,ale byc moze
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:30   #2085
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nam też kazali przyjść za dwa miesiące.
sama się zastanawiam, czy potrzebne jest drugie skierowanie. zapomniałam zapytać

,
dzięki za odpowiedź.
Właśnie też wyczytałam na stronie jakiejś poradni, że:
"W ramach wizyty w Poradni Preluksacyjnej wykonywane jest badanie ortopedyczne dziecka oraz badanie USG stawów biodrowych metodą Graffa.
Pierwsze badanie powinno odbyć się w pierwszym miesiącu żucia dziecka. Badanie USG jest całkowicie nieszkodliwe dla dziecka. Kolejne kontrole wykonuje się w 3 i 6 miesiącu życia dziecka.

Bardzo ważne jest aby wszystkie dzieci zostały poddane temu przesiewowemu badaniu. Wczesne wykrycie wady budowy stawu biodrowego zapewnia podjęcie leczenia, które przynosi 100% wyleczenie."

Czyli że standradowo
O to skierowanie się dopytam, jak się będę umawiać.

Co do kg pociążowych i rozstępów, ja mam to szczęście, że rozstępów brak (smarowałam od pierwszego miesiąca oliwkką babydream, ale widzę, że to nie daje gwarancji). Coś mi się pojawiło na jednej piersi, jakby żyły mi wyszły. No i waga wróciła do normy, ostatnio był 1kg na plusie. Teraz biorę się na przywrócenie jędrności, bo cała się zrobiłam taka miękka
Ćwiczę, strzelam zimne baty wodne pod prysznicem i wczoraj wymerdałam sobie serum ujędrniające z maceratu z alg, ekstraktem z żeń szenia, olejkiem grejpfrutowym i innymi. Zobaczymy, jak zadziała
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:37   #2086
8ewus8
Zadomowienie

Bry

gabi, nie chodziłam na żaden kurs, jedynie wiem to, co wyczytałam czy to w książkach czy w necie. Pierwsza pomoc fajnie jest opisana w "pierwszy rok z życia dziecka", każdy przypadek osobno.

ania_85, ale chudzina z Ciebie Mnie zostało jeszcze do stracenia 3 kg do wagi wyjściowej. Brzuch już płaski, nawet nie myślałam,że tak szybko się wszystko wchłonie, nawet wczoraj położna powiedziała, że wcale nie widać,że tydzień temu rodziłam

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy dłuższy spacerek, poszliśmy po 18ej i chyba mogliśmy trochę wcześniej iść, bo jakoś tak zawiewało niezbyt fajnie. na spacerze Adasiek spał cały czas się uśmiechając

Z wizyty położnej jestem zadowolona, akurat mój mąż podjechał jak ona przyjechała, więc sobie w 3 pogadaliśmy. Ma przyjśc w piątek i będziemy rozmawiać odnośnie szczepień.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:00   #2087
Alfahelisa
Zakorzenienie

ja w sumie też z tych chudziaków przed ciążą 43kg (nigdy więcej nigdy mniej) ale za to w ciąży dość ładnie przybrałam wczorajsza waga wskazywała 59,9kg - choć widzę po kostkach i rękach że te ostatnie kg to woda
ciekawe ile po porodzie mieć będę, mogło by coś zostać (łatwiej spodnie znaleźć), ale znając siebie to pewnie nie zostanie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:32   #2088
_Maya_
Zakorzenienie

chyba się rozpłaczę...4 dni po terminie, na ktg nic, szyjka bez zmian, zero objawów bliskiego porodu, Mała sobie w kulki leci... zwolnienie mam do 22.06 i wtedy tez mam kolejne ktg...
podejrzewam, że po weekendzie w poniedziałek trafię na bank do szpitala jak tak dalej pójdzie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:45   #2089
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=ania_85;34810144]Czesc Dziewczyny

a ja boje sie wchodzic na wage:/ przed ciaza wazylam 46,w dzien porodu niecale 51,a teraz pewnie z 40....grrrr, w czwartek mam wizyte u gina i wejde na wage, mam nadzieje ze bedzie chociaz 43

Moj maluch przytyl do 3600 wiec zbliza sie do wagi urodzeniowej wiekszosci wizazowych dzieci Kolkowo troche lepiej, dzisiaj polozylam go na plecy i spal 10min,potem udawal,ze zle mu sie tak oddycha i znowu chcial na brzuch bylismy na spacerze i nawet w wozku spi na brzuchu -to ewidentnie ma po mnie - albo....jak byl w brzuchu to sluchal co mowie,bo zawsze jak zasypiamy,to moj maz szybciej zasypia i jak zaczyna chrapac to mowie komende "na brzuch!" i zawsze sie przewraca (jedynie na brzuchu nie chrapie). Czuje,ze Mario myslal,ze to do niego mowie i juz w brzuchu spal na brzuchu,a teraz woli nie zadzierac
Poloznej wnuczek tez tylko spal na brzuchu i mnie pocieszyla,ze tez spal w nocy w tej pozycji. Na szczescie po kapieli jest tak wymeczony,ze maz kladzie go na plecach i zasypia,o 3:30 budzi sie,ja go sru na brzuch i spi do 5:30

Witam!

Widzę że nie tylko ja nie chcę aby waga leciała dobrze Cię rozumiem ja niestety sprawdzam wagę ale to przez to że boję się ze mi za bardzo poleci.

Tak w ogóle to mam pytanie do Was czy któraś z Was dokarmia mm? bo mi się zdarza podać ale mały coś ma gęstą kupę i muszę mu pomagać zrobić nie wiem czy to nie przez to mleko ehh jak nie wzdęcia to teraz te kupy idzie oszaleć może któraś tak miała.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 12:50   #2090
niunia32
Zakorzenienie

Pola_m Ty jeździsz z dzieckiem na rowerze,co nie?? jaką macie przyczepkę? to co mąż znalazł to już na takie siedzące dziecko...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

dziec je napije sie kawy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:03   #2091
pola_m
Wtajemniczenie

niunia, tak, jeździmy.
Bardzo polecam firmę Chariot - robią świetny sprzęt, bardzo bezpieczny. My mamy model cougar. I do tego jest taki jakby hamaczek, w którym mogą jeździć już noworodki.

Zaraz wrzucę jakieś foty na mejla z tą przyczepką

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

aha, tylko widzę, że hasło zostało zmienione
Agata, czy mogę prosić?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:03   #2092
begie13
Zadomowienie

Witam

byliśmy dzisiaj z Tosią na pierwszej wizycie u pediatry, mała od 4 czerwca przybrała na wadze 250g i waży 3830

opisałam pediatrze ( naprawdę fajny lekarz) mój "problem" z karmieniem i powiedział, że nie mogę tak często dziecka przystawiać do piersi, bo żołądek nie będzie mu się rozszerzać i nie będzie przybierać na wadze, dziecko w wieku Antośki ma wytrzymać co najmniej 2 godziny bez jedzenia, mam ja przystawiać na 15 minut a potem założyć słuchawki na uszy na te 2 godz i nie słuchać jej wrzasku ( ciekawe, łatwo mu mówić)

poza tym Antka jest zdrowa i wszyscy w przychodni się ją zachwycali

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Lata świetlne się nie odzywałam ale byłam odcięta od netu. Mój synek przyszedł na świat 10 czerwca a dopiero wczoraj zlądowaliśmy w domu.

Opis porodu.
W niedzielę, 10 czerwca, miałam stawić się na patologii ciąży w celu powtórzenia usg i jeśli potwierdzi się wielkość malucha to ustalamy termin cc. Bardzo mi się nie spieszyło, pojechałam na spokojnie po obiedzie ok. godz 14. Tam trochę mnie poganiali po schodach z papierami, ustaliliśmy termin cc na poniedziałek i położna podłączyła mnie pod ktg (standardowa procedura). Po jakichś 20 minutach zajrzała do mnie i mówi, że mam skurcze co 3 minuty i czy coś czuję. Czułam napinanie się macicy ale do skurczy porodowych to im było daleko no ale stwierdziła, że i tak pokaże zapis lekarzowi niech myśli. Lekarz wziął mnie jeszcze na usg, pomiary nie obejmowały w ogóle młodego jego waga wychodziła 4850 albo i więcej, a potem na "samolota" gdzie się okazało, że rozwarcie na 3 cm. Stwierdził, że nie ma na co czekać i cc będzie jeszcze tego samego dnia o 19. Założyli mi cewnik, kroplówa i o 19 powieźli na salę. Dobrze, że zabrali mi okulary bo nie widziałam tych wszystkich okropnych narzędzi. Przylazł anestezjolog i tu zaczęła się masakra bo w ogóle nie mógł wbić się w kręgosłup. Próbował chyba ze 40 razy i nic, ostatecznie zdecydował o podaniu narkozy i o 20.20 urodził się Dawid. Ważył 5050 i mierzył 60 cm. Dostał tylko 7 punktów w skali Apgar bo miał siną skórę i zaburzenia oddychania. Urodził się w zielonych wodach, do tego z wrodzonym zapaleniem płuc i przez 1 godzinę życia wymagał tlenoterapii. Ja leżałam na pooperacyjnej jak kłoda a mój biedny synek po drugiej stronie ściany w inkubatorze. Ale przez to, że on leżał tam to szybko rozchodziłam i wstałam po cc i dzisiaj tylko od czasu do czasu coś mnie pobolewa. We wtorek dali mi młodego na salę, miał tylko naświetlania bo podwyższony poziom żółtaczki. Od tej pory miałam dziecko anioła. Jadł i spał i srał na potęgę ;p aż do dzisiaj, kiedy to od rana spał 1,5 godziny Wyszliśmy w poniedziałek, po zrobieniu rtg, które pokazało już czyste płucka. A w domu czekała nas masakra bo Oliwka jest okropnie zazdrosna o braciszka. Trzeba dużo cierpliwości, tłumaczenia i czasu. Mam nadzieję, że to się unormuje bo inaczej chyba dostanę na głowę. Na razie mam jeszcze pomoc męża ale po max dwóch tyg ojcowskiego musi wrócić do pracy.

Młody jest cudowny, jestem w nim zakochana na maxa. Tu jego pierwsze zdjęcie http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Gratuluję wszystkim mamusiom, które się rozpakowały do tej pory i trzymam kciuki za nierozpakowane

aaaa i żeby nie było tak pesymistycznie to zważyłam się w niedzielę, tydzień po porodzie i waga pokazała 18 kg mniej.
ale klocuszka urodziłaś śliczny jaką poważną ma minkę trzymam kciuki, żeby dzieciaczki się "dogadały" i jeszcze raz gratuluję

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Na 12tego miałam stawic się w szpitalu. I w nocy miałam już lekkie skurcze, a jeszcze jak Wam pisałam wieczorem 11 tego to jednak czop mi odchodził. Na IP papiery, łózko i KTG na którym wyszły skurcze co 15 min. Ale nie dosc mocne, po badaniu stwierdzono 3 cm i jak się nie ruszy nic do rana to kroplówka. No i 19 odeszły mi wody, badanie nadal rozwarcie miało 2 cm, zostałam przewieziona na porodówke i tam spedziłam noc, miałam skurcze słabsze, ale poźniej mocniejsze, nad ranem badanie i rozwarcie nic nie ruszyło. Przewiezli mnie na rodzinna sale, bo tak chciałam, przyjechał TZ podpieli kroplówke i zaczeła się jazda. Skurcze coraz silniejsze, niestety rozwarcie nie ruszało się, dopadł mnie jakis kryzys, przez to, bo meczyłam się strasznie, a tu jakby to szło na marne. Po południu nadal nic, mineło 20 godz. Od odpłyniecia wód, przyszedł mój gin i powiedział ze jak nic nie ruszy dalej to będzie cc. Przyszedł przed 17 zbadał i spytał czy się zgadzam, powiedziałam ze tak. Wiec przyszykowano mnie do cc, no i ciachali mnie, dostałam drgawek, trzęsłam się cała, jak wyjeli Maje nie pokazali mi jej, ogolnie mówiąc to nic nie czułam, przyszło połozna i powiedziała ze dostała 10 pkt. I zaraz mi ja pokaza, była zawinieta w żółty kocyk, pieluszke i wygldała jak pszczólka Maja i zabrali ja na mierzenie, ważenie. Mnie przewiezli na sale, po ok. 2 godz. Przywiezli mi ja na karmienie, dostała cyca, ale nie ciągnęła go, darła się strasznie, a ja nie mogłam nic zrobic. Zabrali ja i dopiero rano dali. I tu się zaczyna dramat. Położne od noworodków miały gdzies mnie i to ze mała nie może ssac, zostawili mi ja, a ja nie mogąc się ruszac robiłam co mogłam, by ja uspokoic pomagały połozne z oddziału. Cały czas dokarmiali mi ja butelka i efekt taki ze do tej pory mam problem by ja dostawic a ona by zassac. W 3 dobie dopadł mnie kryzys i trwał do wczoraj. Ryczałam non stop przez to, ze nie mogę karmic, a pokarm mam, idac by mi ja pomogli dostawic to połozne od noworodków dawały jej butle twierdzac ze nie da się już uspokoic i tylko butla. W koncu na nocnej zmianie trafiła się ludzka kobitka i powiedziała żebym przyniosła kapturki i sprobujemy, polała mi cyca mlekiem sztucznym do osłonki i mała zaciągnęła i ssała. Pomogło. Ale jak przychodziłam by mi pomogły dostawic do lewej piersi, bo miałam wenflon i nie umiałam dobrze, to słyszałam, ze osłonki to dziadostwo, ze dzieci po cc tak maja, ze nie umieja chwytac, ale jak już tam im ryczałam to z łaski chyba mi dostawiały. No i od 3 doby dopiero jest na moim mleku i jakos sobie radzimy, nie jest łatwo.
Dzis była połozna u mnie i podbudowała mnie psychicznie, pokazała jak dostawiac mała i nie potepia kapturków.
Cały czas to we mnie siedzi, to ze nie mogłam jej karmic, a nikt mi nie chciał pomoc. Te baby od noworodków powinny zmienic prace, a na reszte nie narzekam.

W wolnej chwili wstawie zdjecie małej, trzymajcie się.
dziękujemy za opis i czekamy na foto ja też karmię przez kapturki

Cytat:

Byliśmy na spacerku. Mijaliśmy jakąś laskę z wózkiem i jej dziecko było w czapce i przykryte po zęby kocykiem Moja Hania prawie naga Sukieneczka na ramiączkach i pampek Aż się przez chwilę zastanowiłam, czy oby na pewno dobrze robię, że Ją tak lekko ubieram, ale zaraz po tym sprawdziłam kark, nóżki, rączki- wszystko cieplutkie, to chyba dobrze
a mi położna mówiła, żeby do skończenia 1 miesiąca nakładać dziecku cienką czapeczkę i długi rękaw

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ooo przypomniało mi się mam i ja w końcu wózek
i rozstępa pierwszego na brzuchu
mi po porodzie wyszły okropne rozstępy ( w ciąży miałam kilka albo raczej tylko kilka widziałam) nie mogę patrzeć na mój brzuch

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
a miałam kiedyś taki płaski brzuszek ,wrzucam foto sprzed ciązy ehh juz chyba nigdy mi figura nie wróci ,jak na razie 14kg na minusie a zostało jeszcze co najmniej z 15 lub więcej od jutra idę na dietę kopenhaską
wow ale figura!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

oj różnie, w nocy daje mu tylko cycka,rano też. Około 12 dostaje butlę
(ja w cycach mam za mało dla niego) i po południu też,po kąpieli cycki i tak dalej
no moja po 12 zwykle dostaje szału, noc przespana, ranek też niczego sobie a od 12 do ok 19 ryk

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Moj maluch przytyl do 3600 wiec zbliza sie do wagi urodzeniowej wiekszosci wizazowych dzieci

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

zaraz wkleje jakies zdj z wczoraj z dzialki
cudowne zdjęcia

oki idę karmić małą bo już te 2 godz minęły

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:15   #2093
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Już niedługo będą wszystkie mamusie rozpakowane z naszego wątku
ja znowu nie mam czasu na forum trudno, będę wpadać czasami dzisiaj idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5w1 + rotawirusy
Olek waży już ponad 5kg, straszny żarłok jest, karmię już tylko modyfikowanym.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Szmaragdowy kotku jak sprawuje Ci się coconababy?? Mój mały nie lubi w nim leżeć więc prawie z niego nie korzystałam muszę go na all wystawić bo leży i się marnuje.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-06-20 o 13:18
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:33   #2094
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no ja właśnie słyszałam, że rozstępy potrafią wyjść również przy gwałtownym kurczeniu się skóry nie ma więc gwarancji

cóż taka cena za odchowanie dorodnego maluszka w brzuchu
mi wyskoczyły po porodzie też, ale już takie miniaturowe

dziś jedziemy na usg stawów biodrowych, zobaczymy co nam powiedzą
a nadgarstek nadal boli i trochę spuchł można brać ibuprofen przy karmieniu piersią?

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:42   #2095
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Wrocilam ze szczepienia.
Woglole myslalam ze sie rozplacze tak na mnie lekarka najechala;/
chodzi i to mleko mm
powiedziala ze wymyslam, ze malego boli, za ma plakac bo dzieci placza, ze to niemozliwe ze po mm mu przeszlo i woglole.
Jka juz spytalam o to mleko bebilon pepti czy nie byloby odpowiedniejsze niz nan ha, powiedziala ze ona mi tego mleka nie przepisze, ze nie obchodzi jej ze to co ja kupuje kosztuje 40 zl za puszke i woglole byla mega zla jak powiedzialam, ze wezwalam innego lekarza na wizyte domowa ...
takze raczej sie wypiszemy od tej lekarki
maly bardzooooooo plakal na szczepieniu, w domu jak wrocilismy tez. Narazue usnal.
Spytalam jeszcze czy cos moze byc nie tak w moim pokamie, diete trzymam, probowalam nawet jesc dwa dni sam rosol, nic nie pomaga.
Powiedziala, ze bzdury gadam, ze mleko matki nigdy nie uczuli dziecka, ze mi poprostu wygodnie kamic z butli i wymyslam;/
co ja mam teraz zrobic dziewczyny ;/? w sob albo ndz znow dam mu piers zeby sprawdzic jak sie zachowuje, a jak znow znaczna sie calonocne bolesci i placze czy naprawde warto trzymac sie tym kamieniem tym cycem ?
szkoda mi tego dziecka, od 3 dni nic go nie boli, robi kupy codziennie.
pierdzi, smieje sie, nic go nie boli i jest szczesliwy.
a cyc to zwijanie sie z bolu pol dnia az padnie z placzu.

ps klucha wazy 5800
Stary 2012-06-20, 13:51   #2096
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo razem z esputiconem, zero kolek na razie. Jak sie prezy, to niedlugo, a potem bak i kupa. Mozesz dac, najwyzej nie bedzie poprawy. Laktaza jest naturalna

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Już niedługo będą wszystkie mamusie rozpakowane z naszego wątku
ja znowu nie mam czasu na forum trudno, będę wpadać czasami dzisiaj idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5w1 + rotawirusy
Olek waży już ponad 5kg, straszny żarłok jest, karmię już tylko modyfikowanym.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Szmaragdowy kotku jak sprawuje Ci się coconababy?? Mój mały nie lubi w nim leżeć więc prawie z niego nie korzystałam muszę go na all wystawić bo leży i się marnuje.
A moj tylko w nim lezy! normalnie tylko w kokonie i juz! w kolysce nie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Lata świetlne się nie odzywałam ale byłam odcięta od netu. Mój synek przyszedł na świat 10 czerwca a dopiero wczoraj zlądowaliśmy w domu.

Opis porodu.
W niedzielę, 10 czerwca, miałam stawić się na patologii ciąży w celu powtórzenia usg i jeśli potwierdzi się wielkość malucha to ustalamy termin cc. Bardzo mi się nie spieszyło, pojechałam na spokojnie po obiedzie ok. godz 14. Tam trochę mnie poganiali po schodach z papierami, ustaliliśmy termin cc na poniedziałek i położna podłączyła mnie pod ktg (standardowa procedura). Po jakichś 20 minutach zajrzała do mnie i mówi, że mam skurcze co 3 minuty i czy coś czuję. Czułam napinanie się macicy ale do skurczy porodowych to im było daleko no ale stwierdziła, że i tak pokaże zapis lekarzowi niech myśli. Lekarz wziął mnie jeszcze na usg, pomiary nie obejmowały w ogóle młodego jego waga wychodziła 4850 albo i więcej, a potem na "samolota" gdzie się okazało, że rozwarcie na 3 cm. Stwierdził, że nie ma na co czekać i cc będzie jeszcze tego samego dnia o 19. Założyli mi cewnik, kroplówa i o 19 powieźli na salę. Dobrze, że zabrali mi okulary bo nie widziałam tych wszystkich okropnych narzędzi. Przylazł anestezjolog i tu zaczęła się masakra bo w ogóle nie mógł wbić się w kręgosłup. Próbował chyba ze 40 razy i nic, ostatecznie zdecydował o podaniu narkozy i o 20.20 urodził się Dawid. Ważył 5050 i mierzył 60 cm. Dostał tylko 7 punktów w skali Apgar bo miał siną skórę i zaburzenia oddychania. Urodził się w zielonych wodach, do tego z wrodzonym zapaleniem płuc i przez 1 godzinę życia wymagał tlenoterapii. Ja leżałam na pooperacyjnej jak kłoda a mój biedny synek po drugiej stronie ściany w inkubatorze. Ale przez to, że on leżał tam to szybko rozchodziłam i wstałam po cc i dzisiaj tylko od czasu do czasu coś mnie pobolewa. We wtorek dali mi młodego na salę, miał tylko naświetlania bo podwyższony poziom żółtaczki. Od tej pory miałam dziecko anioła. Jadł i spał i srał na potęgę ;p aż do dzisiaj, kiedy to od rana spał 1,5 godziny Wyszliśmy w poniedziałek, po zrobieniu rtg, które pokazało już czyste płucka. A w domu czekała nas masakra bo Oliwka jest okropnie zazdrosna o braciszka. Trzeba dużo cierpliwości, tłumaczenia i czasu. Mam nadzieję, że to się unormuje bo inaczej chyba dostanę na głowę. Na razie mam jeszcze pomoc męża ale po max dwóch tyg ojcowskiego musi wrócić do pracy.

Młody jest cudowny, jestem w nim zakochana na maxa. Tu jego pierwsze zdjęcie http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Gratuluję wszystkim mamusiom, które się rozpakowały do tej pory i trzymam kciuki za nierozpakowane

aaaa i żeby nie było tak pesymistycznie to zważyłam się w niedzielę, tydzień po porodzie i waga pokazała 18 kg mniej.
Jej... biedactwo! zycze szybkiego powrotu do formy i zeby Oliwka zaakceptowala maluszka!

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Na 12tego miałam stawic się w szpitalu. I w nocy miałam już lekkie skurcze, a jeszcze jak Wam pisałam wieczorem 11 tego to jednak czop mi odchodził. Na IP papiery, łózko i KTG na którym wyszły skurcze co 15 min. Ale nie dosc mocne, po badaniu stwierdzono 3 cm i jak się nie ruszy nic do rana to kroplówka. No i 19 odeszły mi wody, badanie nadal rozwarcie miało 2 cm, zostałam przewieziona na porodówke i tam spedziłam noc, miałam skurcze słabsze, ale poźniej mocniejsze, nad ranem badanie i rozwarcie nic nie ruszyło. Przewiezli mnie na rodzinna sale, bo tak chciałam, przyjechał TZ podpieli kroplówke i zaczeła się jazda. Skurcze coraz silniejsze, niestety rozwarcie nie ruszało się, dopadł mnie jakis kryzys, przez to, bo meczyłam się strasznie, a tu jakby to szło na marne. Po południu nadal nic, mineło 20 godz. Od odpłyniecia wód, przyszedł mój gin i powiedział ze jak nic nie ruszy dalej to będzie cc. Przyszedł przed 17 zbadał i spytał czy się zgadzam, powiedziałam ze tak. Wiec przyszykowano mnie do cc, no i ciachali mnie, dostałam drgawek, trzęsłam się cała, jak wyjeli Maje nie pokazali mi jej, ogolnie mówiąc to nic nie czułam, przyszło połozna i powiedziała ze dostała 10 pkt. I zaraz mi ja pokaza, była zawinieta w żółty kocyk, pieluszke i wygldała jak pszczólka Maja i zabrali ja na mierzenie, ważenie. Mnie przewiezli na sale, po ok. 2 godz. Przywiezli mi ja na karmienie, dostała cyca, ale nie ciągnęła go, darła się strasznie, a ja nie mogłam nic zrobic. Zabrali ja i dopiero rano dali. I tu się zaczyna dramat. Położne od noworodków miały gdzies mnie i to ze mała nie może ssac, zostawili mi ja, a ja nie mogąc się ruszac robiłam co mogłam, by ja uspokoic pomagały połozne z oddziału. Cały czas dokarmiali mi ja butelka i efekt taki ze do tej pory mam problem by ja dostawic a ona by zassac. W 3 dobie dopadł mnie kryzys i trwał do wczoraj. Ryczałam non stop przez to, ze nie mogę karmic, a pokarm mam, idac by mi ja pomogli dostawic to połozne od noworodków dawały jej butle twierdzac ze nie da się już uspokoic i tylko butla. W koncu na nocnej zmianie trafiła się ludzka kobitka i powiedziała żebym przyniosła kapturki i sprobujemy, polała mi cyca mlekiem sztucznym do osłonki i mała zaciągnęła i ssała. Pomogło. Ale jak przychodziłam by mi pomogły dostawic do lewej piersi, bo miałam wenflon i nie umiałam dobrze, to słyszałam, ze osłonki to dziadostwo, ze dzieci po cc tak maja, ze nie umieja chwytac, ale jak już tam im ryczałam to z łaski chyba mi dostawiały. No i od 3 doby dopiero jest na moim mleku i jakos sobie radzimy, nie jest łatwo.
Dzis była połozna u mnie i podbudowała mnie psychicznie, pokazała jak dostawiac mała i nie potepia kapturków.
Cały czas to we mnie siedzi, to ze nie mogłam jej karmic, a nikt mi nie chciał pomoc. Te baby od noworodków powinny zmienic prace, a na reszte nie narzekam.

W wolnej chwili wstawie zdjecie małej, trzymajcie się.

Takie babska to naprawde w kosmos wystrzelic fajnie, ze juz jestescie w domku

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-20 o 14:07
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:56   #2097
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Moja tez ma czkawke czesto i zawsze do cyca ja dostawiam, nie zawsze pomoga.

A to moja Maja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05059.jpg (99,4 KB, 68 załadowań)
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:56   #2098
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wróciliśmy od lekarza.
Hania zdrowa jak ryba, pryszcze schodzą, ogólnie jest wszystko ok. Waga 3680g w pieluszce i bodziaku.
Pani dr nas pochwaliła, że bardzo dobrze ubieramy swoje dziecko Mówiła, że nie może patrzeć na dzieci, które są poubierane na cebulkę przy czterdziestu stopniach na dworze
A nasza Hania w samym bodziaku z krótkim rękawkiem
Rozmawialiśmy też o szczepionkach i będziemy szczepić na wszystko Szczepionką kojarzoną 6w1.

Dzisiaj na obiad kluski z truskawkami
Już się nie mogę doczekać, a P dzisiaj do 17tej w pracy Już chyba tak będzie zostawał każdego dnia...niestety.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
chyba się rozpłaczę...4 dni po terminie, na ktg nic, szyjka bez zmian, zero objawów bliskiego porodu, Mała sobie w kulki leci... zwolnienie mam do 22.06 i wtedy tez mam kolejne ktg...
podejrzewam, że po weekendzie w poniedziałek trafię na bank do szpitala jak tak dalej pójdzie
O nie, co się szkrab mały nie słucha cioci Gabi
Może po porodzie moja magiczna moc straszenia dzieciaków zniknęła
Pozostaje cierpliwie czekać, aż się dziecko samo zdecyduje czy wychodzi, czy jeszcze nie

Cytat:
Wrocilam ze szczepienia.
chodzi i to mleko mm
powiedziala ze wymyslam, ze malego boli, za ma plakac bo dzieci placza, ze to niemozliwe ze po mm mu przeszlo i woglole.
Jka juz spytalam o to mleko bebilon pepti czy nie byloby odpowiedniejsze niz nan ha, powiedziala ze ona mi tego mleka nie przepisze, ze nie obchodzi jej ze to co ja kupuje kosztuje 40 zl za puszke i woglole byla mega zla jak powiedzialam, ze wezwalam innego lekarza na wizyte domowa ...
maly bardzooooooo plakal na szczepieniu, w domu jak wrocilismy tez. Narazue usnal.
Spytalam jeszcze czy cos moze byc nie tak w moim pokamie, diete trzymam, probowalam nawet jesc dwa dni sam rosol, nic nie pomaga.
Powiedziala, ze bzdury gadam, ze mleko matki nigdy nie uczuli dziecka, ze mi poprostu wygodnie kamic z butli i wymyslam;/
co ja mam teraz zrobic dziewczyny ;/? w sob albo ndz znow dam mu piers zeby sprawdzic jak sie zachowuje, a jak znow znaczna sie calonocne bolesci i placze czy naprawde warto trzymac sie tym kamieniem tym cycem ?

ps klucha wazy 5800
Ja na Twoim miejscu szukałabym pomocy gdzie indziej. Co to w ogóle za lekarka beznadziejna Niech sobie na męża w domu krzyczy, a nie na Ciebie.
Przede wszystkim słuchaj swojej intuicji. Nie przejmuj się głupią babą
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:01   #2099
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Wrocilam ze szczepienia.
chodzi i to mleko mm

ps klucha wazy 5800

nie wiem co doradzić

brawo za wage Leonka

Tosia skonczy w pt 3 tygodnie, czy moge ja ukladac na brzuszku do spania? strasznie krzyczala, polozylam ja w wozku na brzuszku (po jedzonku) powoziłam i zasnęła, chyba jej to ulgę przyniosło, ile czasu taki maluszek może spędzać jednorazowo na brzuszku?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:01   #2100
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu szukałabym pomocy gdzie indziej. Co to w ogóle za lekarka beznadziejna Niech sobie na męża w domu krzyczy, a nie na Ciebie.
Przede wszystkim słuchaj swojej intuicji. Nie przejmuj się głupią babą

A ja zgadzam sie z Gaabbi dziecko nie placze dlatego, ze lubi co za beznadziejna baba
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości