Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 14:10   #3661
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Konkurencja nam rośnie w stukaniu postów Mamusie listopadowo-grudniowe szaleją jak my
A piszą o ciąży, czy o jedzeniu jak wiele z Was/nas na początku?
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale mam od rana mdlosci masakra. Koneic ciązy a ja mam mdlosci
Ja też ostatnio mam bardzo często. Przedtem można to było zrzucić na lutkę i żelazo, a teraz?
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Może Nadalka by w końcu poszła rodzić, a nie
Nadalka w chwili stłuczki nie spisała oświadczenia, więc teraz musi poczekać z porodem do czasu załatwienia sprawy.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie, ale rok temu na moim roku ktoś się nie obronił. Wszyscy byli w szoku.
A pisał pracę dyplomową samodzielnie? Może komuś zlecił i nawet nie raczył przeczytać.
U nas też ktoś kiedyś się nie obronił, ale poległ nie tyle na obronie pracy, co połączonym z nią "egzaminem zawodowym". Podobno nie znał podstawowych dla wydziału wzorów, czy definicji.
Po tym incydencie zmienili zasady: rano w dniu obrony wprowadzili egzamin z 3 przedmiotów tj. ja losowałam po 3 pytania z 30 z każdego (pytania znane, ale i tak wymagają znajomości całego przedmiotu), odpowiadałam i jak już wszyscy dyplomanci z obroną w danym dniu przed tą komisją odpowiedzieli, to komisja nas wezwała, podała oceny i łaskawie dopuściła do obrony. W porównaniu z tym wstępem obrona była dla mnie drobiazgiem.
Później połączyli dwa wydziały, więc być może znów jest inaczej.

Soleilka - też ostatnio jem mało mięsa, ale jutro już chyba wejdę do mięsnego, bo od jakiegoś czasu chodzą za mną bitki schabowe w sosie własnym i piersi kurczaka w panierce.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-20 o 14:15
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:11   #3662
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
myślę, ze faceta do obecności przy parciu to nie ma co zmuszać i rozumiem że mogą być na nie - ok
ale I faza... to chyba nic strasznego ani drastycznego, a wystarczy towarzystwo, masaż, rozmowa, pomoc - spoglądanie na personel itp.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Gdy mój mąż choruje to też jestem przy nic "dzień i noc" , ostatnio tak bardziej zachorował jakoś w kwietniu to w nocy wstawałam by przynosić mu antybiotyk, mleko z miodem , herbatę gorącą.

Tylko ,że mój mąż nasłuchał się opowieści od swoich kolegów jak wygląda poród, i to ze szczegółami -zwłaszcza po odrobinie alkoholu co niektórym jego znajomym aż za bardzo rozwiązuje się język . I podejrzewam,że to jest główna przyczyna jego strachu.

Ale ja przecież cały czas mówię o I fazie porodu, czyli jak są skurcze, ewentualnie wody odchodzą, ktg, badania. W tej fazie nie ma żadnych drastycznych widoków. To tak jakbyś leżała w szpitalu z powodu bólu czegoś tam, a mąż siedziałby na korytarzu dopóki kroplówka ze środkami przeciwbólowymi nie zaczęłaby działać, ponieważ on nie chciałby widzieć jak się męczysz...
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:23   #3663
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no to wizyta udana

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam i nie nadrabiam, wybaczcie, robiła któraś dedimery w ciąży? właśnie dostałam tel z diagnostyki że mam wyjechany w kosmos wynik a do mojej gin się nei moge dodzwonić
nie robiłam takiego badania.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Mniam gofry pychota, gratki za 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tak mysle wlasnie zeby poczekac te 2 tyg i ubrac, skoro ginka mowila ze moge nie dotrwac do terminu, ale do 5.07 dotrwam
Dotrwasz, dotrwasz Nawet nie myśl o wyłamywaniu się wcześniej

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ale mialam skurcz!
od krzyza az po polowe uda!
myslalam ze sie przewroce.
współczuję

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Z dobrych wieści to zaczynamy dziś 38 tydzień
długo czekałam na ten moment

mam coraz bardziej regularne skurcze, twardnieje mi brzuch i wtedy zaczyna się ból od kręgosłupa,do tego bóle miesiączkowe i ból w pachwinach-żyć nie umierać
gratuluję

bólu współczuję...

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Kathrina za wizytę.
Ja też mam dzisiaj ale dopiero o 16:15.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Miałam koszmarną noc, boli mnie ciągle brzuch po całości i krzyż. Byłam też na wizycie, usg i ktg. Doktor nie stwierdził od czego mnie tak boli, skurczy brak, szyja zamknięta, maluch ruchliwy, ważący 2070g. Nospę zalecił, ale nic nie pomaga Nawet na leżąco boli, nie wiem co to jest, wypiłam herbatę z rumianku i mięty, bo może to jelita, ale też nie przeszło
Nie mam sił na nic dziś...przez ten ból nie jestem sie w stanie cieszyć z wizyty.
za wizytę
współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko przedzie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:26   #3664
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
My wczoraj przyjechaliśmy na "swoje" i mąż ubrał łóżeczko - SAM Z SIEBIE . Tylko biedny nie umiał nałożyć moskitiery na stelaż-ale poczytał w internecie i udało się mu
No i wczoraj zrobiło mi się troche smutno. Bo myślałam/miałam nadzieje ,że mąż będzie ze mną w tej I fazie porodu. Ale on mi powiedział,że sam nie wie czy chce,że w sumie to on raczej nie chce bo on nie chce czuć tej całej atmosfery porodówki . Rozumiem go i nie mam zamiaru zmuszać, ale chciałam żeby chociaż był przy mnie jak będę zmuszona leżeć pod KTG,albo jak będę chciała pójść do WC. A on mi powiedział,że woli być na korytarzu .Wiadomo niby mam "swoją" położną, ale mimo wszystko mąż to mąż.
Asiu może mąż jeszcze zmieni zdanie
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja juz po, Z Adasiem wszystko ok, wazy prawie 2kg, niestety nie wpuscila nas do gabinetu z dzieckiem, wiec TZ czekal na dole. Szkoda Liczylam na to, ze jednak sobie popatrzy. Bedzie musial na plycie. Ale to chamstwo zeby brac 250zl za USG 4D, a robia problemy z dzieckiem, przeciez gdyby jej przeszkadzal, odzywal sie czy chcial szalec to TZ by wyszedl z gabinetu Trudno.
super że wizyta udana,szkoda tylko że nie mogliście wejść razem
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
phdwao mi ani gin, ani chirurg nie pozwolili stosować proctohemolanu - tylko posterisan (maść i czopki), avenoc (czopki, ale nie maść, bo coś tam zawiera) i aesculan? (cośtam z kasztanowca i lidokaina).. A w ogóle to będę monotematyczna i powtórzę, że dostałam Diosminex w tabletkach i jego głównie biorę (2xdziennie), ale po porodzie trzeba odstawić, bo nie wiadomo czy przenika do mleka matki...

Chyba zostaje - to po mojej mamie, której już niestety z nami nie ma, ale wiecie ile osób zadowolę?
teściowa, szefowa i sekretarka u męża w Katedrze(b. ważna persona) - wszystko Basie

Też tak mam - a ponieważ mała weszła już w kanał rodny - gin podobno czuł już główkę przy badaniu - to nie dość, że boli to jeszcze sikam na potęgę - co 5-10 min. latam... I piecze ??? mnie kość łonowa... dziwne uczucie...

Ja dziś też

I też nie mam na nic ochoty - aż niedocukrzenia dostałam przed chwilą i musiałam ratować się soczkiem...

Generalnie dziś pogoda beznadziejna i ja mam też beznadziejny humor - jadę zaraz do diabetologa - strasznie mi się nie chce...

rano o 6 obudziły mnie skurcze, ale minęły, a mąż się ze mnie naśmiewa, że się nakręciłam... to się na niego obraziłam! jeszcze nie jestem psychicznie gotowa i chciałabym mieć chociaż z tydzień, a z drugiej strony już jestem zmęczona...
w weekend zaczynam 38 tydzień - trzymajcie za nas kciuki, plis...
trzymam mocno!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:28   #3665
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ale ja przecież cały czas mówię o I fazie porodu, czyli jak są skurcze, ewentualnie wody odchodzą, ktg, badania. W tej fazie nie ma żadnych drastycznych widoków. To tak jakbyś leżała w szpitalu z powodu bólu czegoś tam, a mąż siedziałby na korytarzu dopóki kroplówka ze środkami przeciwbólowymi nie zaczęłaby działać, ponieważ on nie chciałby widzieć jak się męczysz...
Mojemu mężowi chyba nigdy tego nie wytłumacze . Ale mam cichą nadzieje,że zmieni zdanie .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:30   #3666
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja co ide to mam inna :/
a moze po prostu zadzwon do szpitala i zapytaj sie czy jest taka opcja. ja tez nie mam pewnosci ze trafie na moja polozną, bo moze akurat bedzie przy jakims porodzie i ktos inny bedzie mnie oprowadzał....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:32   #3667
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Dotrwasz, dotrwasz Nawet nie myśl o wyłamywaniu się wcześniej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 14:34   #3668
pumas
Zakorzenienie

Tak, zegarek to fajny prezent, jeśli ktoś nosi Ja noszę okazjonalnie, ale mam kilka, lubię zmieniać. Tż ma jeden, więc chciałabym, by miał jeszcze jeden

Właśnie ogladam "usterkę" - pamiętacie ten program? Ubaw niezły Szkoda, że już nie dokręcają odcinków.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:36   #3669
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj mam wolne i puki co, pogoda dopisuje więc mogę się wreszcie zabrać za pranie Alexiowych ciuszków. Pralka z białym już się kręci, a żółto-zielone i niebieskie czekają na swoją kolej.
Gratuluję rozpoczętych tygodni, sama zaczynam dziś 33 tydzień
Gratuluję

Cytat:
Witamy w 36 tc czyli w 9 miesiącu z tej okazji zapraszam popołudniu na gofry
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
mam wyniki i paciora nie wyhodowano
Super

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Kathrina za wizytę.
Ja też mam dzisiaj ale dopiero o 16:15.

Cytat:
Ja juz po, Z Adasiem wszystko ok, wazy prawie 2kg, niestety nie wpuscila nas do gabinetu z dzieckiem, wiec TZ czekal na dole. Szkoda Liczylam na to, ze jednak sobie popatrzy. Bedzie musial na plycie. Ale to chamstwo zeby brac 250zl za USG 4D, a robia problemy z dzieckiem, przeciez gdyby jej przeszkadzal, odzywal sie czy chcial szalec to TZ by wyszedl z gabinetu Trudno.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Moja Wizyta jak zawsze -nic konkretnego nie wiem "Wszystko dobrze " zamyka temat. dobrze że byłam te 3 tyg temu na dokładnym usg bo inaczej bym świrowała.
GBS ujemny
A i tylko 0,4 kg w 3 tyg czyli w sumie 16+od początku w 35/36 tc
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku

A ja się właśnie dowiedziałam, że "mój" tż planuje mnie zostawić... Na końcówce ciąży... Nie dość, że przez całą ciążę niewiele mnie wspierał, pojawiał się od czasu do czasu a gdy pojawiły się poważniejsze plany (zamieszkanie razem) chce tak po prostu mnie zostawić... po 6 latach... już nawet żyć mi się odechciało...
Stary 2012-06-20, 14:39   #3670
pumas
Zakorzenienie

Ale jak to zostawić? Tak na zawsze?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:40   #3671
asia665
Wtajemniczenie

Pumciu ten program to lata świetlne temu był, pamiętam go . Na jakim kanale oglądasz?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:42   #3672
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie dowiedziałam, że "mój" tż planuje mnie zostawić... Na końcówce ciąży... Nie dość, że przez całą ciążę niewiele mnie wspierał, pojawiał się od czasu do czasu a gdy pojawiły się poważniejsze plany (zamieszkanie razem) chce tak po prostu mnie zostawić... po 6 latach... już nawet żyć mi się odechciało...
przykre to.
Pamietam jak kiedys pisałaś, ze on nie wie czego chce, ale myslalam ze sie ułożyło Wam.
Mam nadzieje, ze masz osoby, które Ciebie wspierają.
Nie pisz, ze nie chce sie Tobie zyc, bo masz dla kogo. Juz niedługo będziesz tulic Twoje maleństwo.
Zycze Tobie z całego serca aby się Tobie dobrze ułożyło

Synek

Stary 2012-06-20, 14:44   #3673
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dla Adasia
Co do lekarki, to wcale się nie dziwię, że Ci przykro... zupełnie bez sensu się zachowała

Cytat:
Napisz koniecznie jak bedzie z Twoim cc, bo moj lekarz cos ostatnio mowil, ze lepiej poczekac jak sie cala akcje zacznie i dopiero wtedy robic CC A ja bym jednak wolala wszystko ustalic troche wczesniej...
.
na pewno dam znać Ja sobie nie wyobrażam czekania do rozpoczęcia akcji, bo umierałabym ze strachu, że dziecku się coś stanie gdyby było za późno na cc

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
w weekend zaczynam 38 tydzień - trzymajcie za nas kciuki, plis...
Trzymam kciuki

Cytat:
Ja sie boje tego poczatku. Zwlaszcza problemow z karmieniem. Musze zobaczyc czy moge w tym szpitalu wynajac dla siebie polozna na 12h po CC, oby tylko malemu nie podali mleka z butelki, bo naprawde nie bede miala sily walczyc o karmienie piersia, jesli oni to beda zaburzac butelka...
też się tego boję

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Moja Wizyta jak zawsze -nic konkretnego nie wiem "Wszystko dobrze " zamyka temat. dobrze że byłam te 3 tyg temu na dokładnym usg bo inaczej bym świrowała.
GBS ujemny
A i tylko 0,4 kg w 3 tyg czyli w sumie 16+od początku w 35/36 tc
dobre wieści

Cytat:
:

i czekam na te gofry

Cytat:
Irmusia Tobie też gratuluję 36 tc.

ja Tobie też

Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi choć nic one nie wniosły d-dimery wzkazują na zakrzepice zył głębokich, zatorowość płucną, jadę zaraz do lekarza i się boje co mi powie, oby moja ginka była, norma nie w ciąży to do 500, w ciazy to 2500(google) a ja mam ponad 5100 ;(
ojej... trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie sprawy

Cytat:
Asia, niby TZ sam musi chcieć i bez sensu go zmuszać, ale... Co by było gdybyś Ty też "nie miała ochoty" znosić atmosfery szpitala, porodówki, a do tego bólu, lęku, niepewności, dyskomfortu związanego z wystawianiem gołego ciała na widok personelu itp. itd. To Wasze wspólne dziecko. Ty rodzisz, ale on ma obowiązek pomóc. Podziwiam za wyrozumiałość wobec TZta, u mnie by to nie przeszło.
mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was ma pojedyncze zwapnienia w łożysku??
nic mi o tym nie wiadomo. Ale ostatnie usg miałam 6 tyg temu.
Stary 2012-06-20, 14:45   #3674
phdwao
Zakorzenienie

a ja mama problem z prezentem dla TZ, ma urodziny w poniedziałek i nie mam nic dla niego, bo nie mam pomysłu, on wszytsko ma
Stary 2012-06-20, 14:47   #3675
Linka25
Zakorzenienie

Alexandra ja tez pamiętam z początków wątku jak pisałaś o kłopotach z TZ. Też myślałam że się ułożyło. A jak on widzi siebie w roli ojca?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 14:48   #3676
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi choć nic one nie wniosły d-dimery wzkazują na zakrzepice zył głębokich, zatorowość płucną, jadę zaraz do lekarza i się boje co mi powie, oby moja ginka była, norma nie w ciąży to do 500, w ciazy to 2500(google) a ja mam ponad 5100 ;(
zeby wszystko było dobrze!napisz jak wrócisz co na to ginka
Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was ma pojedyncze zwapnienia w łożysku??
nic o tym nie wiem
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Wróciłam od diabetologa. Jest ok, insulina działa jak powinna .
Kolejną wizytę mam 11 lipca (dzień po wizycie u gina). Mam przyjechać szybciej jakby w razie coś się działo, ale mam na dzieję, że nie będzie takiej potrzeby. A i od poczatku ciąży przytyłam 8 kg, czyli w normie .

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Standardowo trwało to całkiem krótko....
cisnienie i mocz ok, rozmiar brzucha 'perfect' no i waga pokazała 69 kg nast. wizyta za 2 tygodnie. Chyba, ze bede sie widziala szybciej z kobieta jak pojdziemy ogladać porodówkę
ciesze się że wizyta udana
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Widzę, że nie ja jedna cierpie, mnie bolą pachwiny i ciągnie mnie ten ból na spojenie, ledwie się ruszam

Zaliczkowaliśmy wózek, wybraliśmy jednak elipso, tylko niewiem czemu w tym sklepie nam taki problem robili z tym wózkiem, na magazynie mieli ileś tam kolorów a na sklepie żadnego, tylko mówili, że mogą nam przywieźć specjalnie, więc małż zapytany o kolor na odczepnego powiedział fiolet z beżem, a ja widząc ten kolor na internecie stwierdziłam że jest okropny, chciałam czerwony z grafitem.
No ale jak zobaczyłam ten wózek na żywca to się zakochałam a kolor wyglądał super więc i na ten kolor się zdecydowaliśmy, a wózeczek leciutki jest
Po drodze weszliśmy do reala i kupiłam paczkę pampków za 21zł i chusteczki zawilżające 6 paczek papmersa za 25zł, niewiem po co mi tyle ale stwierdziłam, że to tanio wychodzi
A teraz zdycham z ciepła i słucham przymusowo koncertu z więzienia bo koło mojego bloku jest więzienie i jakąs impreze tam mają
fajny wózek
Cytat:
Kochana ale jak to? dlaczego? może się jeszcze ułoży
a żyć masz dla swojego Skarba nawet tak nie pisz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:49   #3677
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Właśnie tu zaczyna się problem bo mąż chcę Antonina albo Łucja, a ja bym chciała Dominka albo Małgorzata
Nie wiem czy ci pomogę i nie chcę obrazić teraz nikogo ale pamiętajmy, że jesteśmy teraz pod wpływem hormonów takie rozczulone i to ma też wpływ na widzenie racjonalne minm.na imię.
Zadaj sobie pytanie jak ty byś się czuła gdybyś miała tak czy tak na imię? Wypowiedz je głośno z nazwiskiem i wyobraź sobie, że masz je wypowiedzieć przedstawiając się w konkretnych sytuacjach.

Mojego tż siostra miała na imię Krystyna i zmieniła sobie na Kasia i wcale się nie dziwię, bo imię Krystyna ani do niej nie pasuje(seksowna dupa z niej ) a i brzmi staroświecko.
Ja wiem, że to nasza sprawa jak damy dziecku na imię ale Polacy to jeszcze długo będą specyficznym nietolerancyjnym narodem i ja nie chcę dziecko narażać na wyśmianie z powodu imienia(sama byłam wyśmiewana i nieakceptowana z powodu noszenia okularów, płaskiego biustu, biedy i durnego nazwiska i wiem jak się to odbija na całym charakterze dziecka).
Klara w sumie nie jest brzydkim imieniem nawet coś w sobie oryginalnego ma ale jak ja bym miała mieć tak na imię to nie wiem...

izasz-b w sumie przynosisz same dobre wieści nawet jeśli schudłaś to nic złego skoro lekarz nic nie mówił.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Taaa wybił 40tc, czop wypadł, szyja krótka, 2cm rozwarcia, brzuch nisko, mówię wam, będę lipcówką
Albo urodzisz zanim się zorientujesz - czego ci oczywiście życzę

pumcia gratuluje 39 tygodnia Mi też by było przykro gdyby goście nic nie zjedli z tych pyszności ale może oni poprostu liczyli się z tym, że w twoim stanie nie dasz rady wiele'nagotować' i woleli na wszelkie W się najeść

prince_polo Śliczny kolor włosków i tobie pasuje na bank bardzo

Cytat:
Jestem w szoku i to wcale nie jest śmieszne, bo zatory są b. niebezpieczne zawsze nie tylko w ciąży. Mam nadzieje, że nie wylądujesz w szpitalu Pisz od razu jak wrócisz co i jak.

Cytat:
A moim zdaniem mąż powinien być w tej I fazie, nie mówię o ostatniej. Ale my nie będziemy się czuć komfortowo tak czy tak, a już tym bardziej jak będziemy na porodówce z nieznajomą położną. I atmosferę porodówki będziemy czuć, czy chcemy czy nie. Każda z nas też wolałaby sobie posiedzieć na korytarzu w spokoju, ale skoro facet był na tyle odpowiedzialny, żeby zdecydować się na dziecko, to niech będzie z nami w tych bólach początkowych. Nic mu się z tego powodu nie stanie, ból na niego nie przejdzie, a nam będzie choć trochę lepiej. Ale to tylko moje zdanie...
Zgadzam się z tobą i bez przesady z tym patrzeniem na wszystko, bo nikt go zapraszał nie będzie do gabinetu jak ci rozwarcie będą sprawdzać.
Ma być przy kobiecie tak poprostu, podać jej rękę przy skurczu( i liczyć kiedy jest jego szczyt i kiedy się skończy-to pomaga )
Ma zagadywać i masować plecy a przede wszystkim BYĆ żeby kobieta miała poczucie bezpieczeństwa, że cokolwiek by się nie działo nie jest z tym wszystkim sama a nie że ona tu klnie na wszystko z bólu a tatuś świetnie się bawi z kolegami przy piwie dumny z tego że spłodził dziecko i jaki to z niego ogier

Cytat:
Wiecie, jedyne czego sie boje po CC to oddanie dziecka do pielegniarek. Chcialabym zeby bylo ze mna. I bardzo nie chce zeby dostalo mm, po tym jak sie meczylam z Michalem zeby nauczyl sie w ogole lapac piers.
Im blizej porodu tym bardziej sie stresuje bo nie wiem co bedzie.
Ja też się boję Bałabym się mniej gdybym miała zaklepane cc Wiem, że różnie bywa ale ja też nie miałam po sn córki przy sobie, bo mi głupiego jasia dali żeby macicę wyczyścić po czy smacznie spałam aż do rana. Też dokarmiali mi ją w szpitalu ale ssała równo z piersi i nie miała z tym problemu, że wolała butelkę.
Każde dziecko jest inne i też się boję, że synek będzie bardziej wymagający i będę miała sajgon a nie cudowne chwile z noworodkiem ale cóż nie chcę się negatywnie nastawiać przed - może się uda i będzie dobrze

Cytat:
ja tez chce obejrzec porodowke jak mam to zrobic?
Zadzwoń do szpitala i umów się na oglądanie.
Pytałam się teraz jak byłam u gina, bo mu powiedziałam, że w taki upał jak będzie to jadę rodzić gdzie indziej tylko muszę sobie pooglądać inne szpitale, to mi powiedział, że wystarczy właśnie się umówić

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-06-20 o 14:52
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:51   #3678
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mama problem z prezentem dla TZ, ma urodziny w poniedziałek i nie mam nic dla niego, bo nie mam pomysłu, on wszytsko ma
najgorzej sie kupuje dla kogos kto juz ma wszystko

standardem są perfumy, portfel, zegarek... ale ilez mozna tego kupowac
moze czyms sie bardziej interesuje? Lub po prostu idz na latwizne i pojdzcie gdzies razem w ramach prezentu urodzinowego kino, teatr, restauracja....

Synek

Stary 2012-06-20, 14:51   #3679
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Widzę, że nie ja jedna cierpie, mnie bolą pachwiny i ciągnie mnie ten ból na spojenie, ledwie się ruszam

Zaliczkowaliśmy wózek, wybraliśmy jednak elipso, tylko niewiem czemu w tym sklepie nam taki problem robili z tym wózkiem, na magazynie mieli ileś tam kolorów a na sklepie żadnego, tylko mówili, że mogą nam przywieźć specjalnie, więc małż zapytany o kolor na odczepnego powiedział fiolet z beżem, a ja widząc ten kolor na internecie stwierdziłam że jest okropny, chciałam czerwony z grafitem.
No ale jak zobaczyłam ten wózek na żywca to się zakochałam a kolor wyglądał super więc i na ten kolor się zdecydowaliśmy, a wózeczek leciutki jest
Po drodze weszliśmy do reala i kupiłam paczkę pampków za 21zł i chusteczki zawilżające 6 paczek papmersa za 25zł, niewiem po co mi tyle ale stwierdziłam, że to tanio wychodzi
A teraz zdycham z ciepła i słucham przymusowo koncertu z więzienia bo koło mojego bloku jest więzienie i jakąs impreze tam mają
Piękny świetne kolory
Cytat:
za wizytę
współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko przedzie

Cytat:
Ale jak to teraz????
oszalał?????chce by dziecko wychowywało sie bez ojca? Zresztą już sama nie wiem co lepsze, czy taki ojciec, który zachowuje się jak gówniarz, ma wszystko w dupie i zostawia matkę przed porodem, czy żaden... z całego serca współczuję, aż nie wiem jak Cię pocieszyć...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 14:55   #3680
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Wróciłam od diabetologa. Jest ok, insulina działa jak powinna .
Kolejną wizytę mam 11 lipca (dzień po wizycie u gina). Mam przyjechać szybciej jakby w razie coś się działo, ale mam na dzieję, że nie będzie takiej potrzeby. A i od poczatku ciąży przytyłam 8 kg, czyli w normie .
Dobre wiadomości

Cytat:
Ja juz po wizycie. Standardowo trwało to całkiem krótko....
cisnienie i mocz ok, rozmiar brzucha 'perfect' no i waga pokazała 69 kg nast. wizyta za 2 tygodnie. Chyba, ze bede sie widziala szybciej z kobieta jak pojdziemy ogladać porodówkę
Super, że wszystko ok

Cytat:
Zmuszać go nie chce, bo nie chce by był ze mną na siłe. Chciałam żeby był ze mną z własnej woli . I chodzi mi właśnie o I faze, bo sama nie chciałabym by uczestniczył w II.
Ale życie wszystko zweryfikuje . . .
Mam nadzieję, ze Twój TŻ zmieni zdanie Mów mu, że bardzo go potrzebujesz, że się boisz, że dla Ciebie to też nieznana sytuacja, że będzie Ci dużo lepiej, jak będzie przy Tobie itd. Ja bym tak robiła

Cytat:
gratuluje 9 miesiąca

Cytat:
myślę, ze faceta do obecności przy parciu to nie ma co zmuszać i rozumiem że mogą być na nie - ok
ale I faza... to chyba nic strasznego ani drastycznego, a wystarczy towarzystwo, masaż, rozmowa, pomoc - spoglądanie na personel itp.
Zgadzam się. Zresztą w wielu szpitalach osoba towarzysząca jest wypraszana z sali w II fazie

Cytat:
Tylko ,że mój mąż nasłuchał się opowieści od swoich kolegów jak wygląda poród, i to ze szczegółami -zwłaszcza po odrobinie alkoholu co niektórym jego znajomym aż za bardzo rozwiązuje się język . I podejrzewam,że to jest główna przyczyna jego strachu.
To powiedz Mu, że Ty tez nie idziesz rodzić, bo się naczytałaś, nasłuchałaś...
Stary 2012-06-20, 14:58   #3681
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej sie kupuje dla kogos kto juz ma wszystko

standardem są perfumy, portfel, zegarek... ale ilez mozna tego kupowac
moze czyms sie bardziej interesuje? Lub po prostu idz na latwizne i pojdzcie gdzies razem w ramach prezentu urodzinowego kino, teatr, restauracja....
no wlasnie,te standardy juz wyczerpałam, nie wiem co robic, mam jeden pomysł, ale sie spłucze wtedy do konca
Stary 2012-06-20, 14:59   #3682
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Dziękuję

Mam nadzieję, ze z TŻ jeszcze się dogadacie
Stary 2012-06-20, 15:00   #3683
prince_polo
Zakorzenienie

weszłam by Wam napisac ze odszedl mi czop niewiem czy w kawałku czy jak ale napewno to to bo galaretka (zerknełam na google )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:02   #3684
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
weszłam by Wam napisac ze odszedl mi czop niewiem czy w kawałku czy jak ale napewno to to bo galaretka (zerknełam na google )
zrob foto to Ci powiemy

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:03   #3685
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
to przereklamowane ja tez juz miałam galaretke, ale skrawek
Stary 2012-06-20, 15:04   #3686
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo mi przykro

Należędo kobiet, które uważają, że nic na siłę. Lepiej samej iść przez życie i mieć szansę na odnalezienie szczęścia niż mieć u boku człowieka, któremu kompletnie na kobiecie nie zależy.

Tak czy inaczej jest ojcem dziecka i jego obowiązkiem jest je wspierać, choćby finansowo, od tego się nie wymiga.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:06   #3687
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby... ?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:06   #3688
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytując samą siebie:
Czop śluzowy przereklamowany, na odejście wód czekamy
A poważnie to

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:07   #3689
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
zrob foto to Ci powiemy
Cytat:
to przereklamowane ja tez juz miałam galaretke, ale skrawek
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cytując samą siebie:
Czop śluzowy przereklamowany, na odejście wód czekamy
A poważnie to
rozgniotło sie w majtkach nie zrobie zdjecia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:09   #3690
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
super
zapomnialas fotke strzelic

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości