|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Cytat:
Zamykasz go w pokoju z kuwetą i miskami i ani pies nie ma do niego dostępu, ani nie ucieknie. Albo zamykasz drzwi frontowe do domu, żeby nie zwiał do ogrodu. Cytat:
Napisz od razu, że nie chcesz, a nie że nie możesz, bo nie masz warunków. Masz właśnie dobre warunki, zresztą takie same jak moje ![]() Widząc kota bez domu od razu myślę o Tobie, czy by skakał po antresoli, płakał za Tobą, widzę jak się do Ciebie tuli itp. Powiedz jednoznacznie, że absolutnie nie chcesz, to przestanę się łudzić, że jakiś czterołapek będzie miał szansę Cię pokochać. Nie chcę Ci wciskać na siłę. Używasz nieprzekonujących nas argumentów, bo opierasz się na wyobrażeniach "pies go nie polubi", "pies go zje", "rodzice nie lubią kotów", "rodzice mnie z nim wyrzucą z domu" itp. Konkretny argument to "mieliśmy kota przez 5 lat i pies go nigdy nie tolerował" albo "mama ma silną alergię". Reszta to kwestia kompromisu i dopasowania się zarówno do domu rodzinnego, jak i do kota. Zwierzę też się przystosowuje, nie jest niezmienne. U mnie w domu złapali się za głowę, gdy się dowiedzieli, że wzięłam kota. Nasłuchałam się, że toto drapie, niszczy meble, sika po kątach, a po co mi, jestem starą panną i powinnam rodzić dzieci itp. A jak z nim przyjechałam, to wszyscy za nim chodzili, mama podrzucała tu rybkę, tu kurczaczka i co chwilę dzwonią z pytaniem "co robi kotek?", a to co ja robię, jest już zupełnie nieważne, bo się nim zauroczyli. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym w ogóle jeździsz do domu? Ja polecam nocny autobus-nie marnuje się czasu a i podróż szybciej mija
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam jakąś godzinkę temu poopalać się na taras i wytrzymałam może 30 minut, okropnie gorąco jest! Więcej miałam szykowania się niż samego opalania
![]() Cytat:
I jak Wam nie uwierzyć i nie kupić? ![]() Super, gratulacje ![]() Kiedy masz ostatni egzamin?
|
|
|
#3544 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A następną szkołę zacznę dopiero na jesień albo nawet w grudniu ![]() 2. Nie mam etorebki ![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja byłam najszczęśliwsza na świecie bo szliśmy sobie na spacer za łapki i w upalny dzień jadłam lody czekoladowe ![]() Cytat:
Cytat:
)Moi rodzice też zwierząt nie lubią. Ale musieli zaakceptować jak z nimi przyjeżdżałam (raz pojechałam z chomikiem na wycieczkę kraków-szczecin-zielona )
|
|||||||
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok 250km 4,5-5,5h Cytat:
|
|
#3546 |
|
Konto usunięte
|
hard nie chce mieć kota
tyle w temacie wymyśla co raz to nowe argumenty, że nie może my problemy rozwiązujemy, a ona wymyśla nowe wniosek jest prosty nie chce |
|
|
|
#3547 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ważne, że ja przygarnęłabym wszystkie!
|
#3548 | |
|
Pani Buka
|
no to ja mam ciut bliżej, jakieś 3-3,5h drogi. (czasem 4)
Cytat:
Hiper, tak to napisałaś że wygląda jak jakiś wiersz Ale zgadzam się, też mi się wydaje że Hard wymyśla różne pokrętne argumenty, a nie chce i tyle.
|
|
#3549 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hiperwisławo, tego nie robi się kotu!
|
|
#3550 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam na gruponie pakiet odbitek. Stwierdziłam że zaszaleje - wzięłam dwa, wywołam od razu i zdjęcia futrzaka, i Paryż, i Pragę.
Właśnie ładuję zdjęcia na stronę do wywołania. 200 zdjęć i i tak mi zabrakło odbitek... |
|
|
|
#3552 |
|
Nie depcze krokusów
|
Szyrek - weź drugi kupon
|
|
#3553 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
przesadziłyście z tym pisaniem
![]() i jeszcze taki fajny i mądry temat wypłynął, a ja uwielbiam takie dyskusje tyle że nie mam czasu żeby się w to wgryźć:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. być może wynika to z tego że jesteśmy społęczeństwem coraz bardziej konsumpcyjnym i wymagającym ze względu na to jaki jest świat, który nas otacza. Rosną dostępne możliwości a tym samym oczekiwania i w pogoni za zaspokojeniem nagle człowiek gubi proste, prozaiczne i błahe rzeczy, które tak naprawdę mogą i przynoszą szczęście. 3. bo taki mały kociak jest słodki, podobnie jak wszystkie inne zwierzęta. jest słodki co nie znaczy, że mam ochotę go wyprzytulać albo takiego mieć ![]() długo by opowiadać... Cytat:
![]() 2. zaproponowałam Ci to, bo skoro jedziesz i miałabyś mieć z nim problem to ułatwię Ci życie ![]() Cytat:
kiedy go będziesz miała? Cytat:
dwa, że wartością dodanąCytat:
Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||||
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Malla wzięłam dwa
ale mi za mało i muszę dokupić trzeci. A byłam przekonana że 200 odbitek to tyyyle zdjęć
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Matka Smoka
|
Tak czytam Waszą dyskusję o decyzjach i zastanawia mnie dlaczego macie potrzebę jednoznacznego ocenienia jakiejś decyzji - czy była dobra czy zła?
W jakim celu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34820795]dobry odruch, dobry ale nawet ja tak nie mam [/QUOTE] Bo Ty nie masz znajomej hiper, która na te recenzje czeka ![]() Paczka w paczkomacie już jest |
|||
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34822040]hard nie chce mieć kota tyle w temacie wymyśla co raz to nowe argumenty, że nie może my problemy rozwiązujemy, a ona wymyśla nowe wniosek jest prosty nie chce[/QUOTE] racja ![]() Cytat:
a czasem właśnie, z decyzji, które nam wydają się niezbyt dobre wynikają same pozytywy - życie nic więcej
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Może po to, żeby wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość?
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie w Krakowie można legalnie urządzić ognisko? Noc Kupały się zbliża!
|
|
|
|
#3559 | |
|
Pani Buka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34822574]biały, nie?
bajera... [/QUOTE]dokładnie ![]() Cytat:
![]() oto jak się uczę - dzisiaj 3 różne osoby kosiły trawę, teraz kosiarka łączy się ze stukaniem młotka <3
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-06-20 o 18:22 |
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie chcieć i takie jej prawo, ja mogę nie chcieć pająka czy węża, i tak dalej - na siłę nie ma co zmuszać, a widzę tutaj normalnie jakąś kocią krucjatę save the world... Aż się sama boję napisać że kota nie wezmę bo mam alergię taką że się duszę, ale przecież można leki brać i wytrzymać i w ogóle...Nie wszyscy muszą lubić i chcieć zwierzęta
|
|
#3561 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Za ok. miesiąc Przyjadę żebyś go wyprzytulała. Albo wpadnij kiedyś na kawę tu, do P.! ![]() Malla, ile razy mam Cię przepraszać za tamto |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez 28 dni w m-cu
|
|
#3563 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Blair, nie wiem jak jest naprawdę, ale zrozumiałam, ze hard chciałaby mieć zwierzaka, ale uważa, ze nie ma warunków, hiper i Malla mówią, ze w sumie to ma, ale ona dalej nie chce, czyli generalnie nie chce
Ale to tak wygląda to oczami osoby postronnej, zdaję sobie sprawę, że może być ciut inaczej.
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli tyle osób mi wmawia że nie chcę kota to w końcu w to uwierzę.
Podobnie jak mi wmawiano w liceum że jestem brzydka i mam tlusty łeb mówiło parę zazdrosnych lasek też w to uwierzyłam i się to źle skończyło dla mnie. Nie mam ochoty przekonywać was do tego że jest inaczej niż mówicie bo nie widzę sensu, i nie opieram się na wyobrażeniach tylko nas faktach. U mnie na obecną chwilę rozwiązaniem problemu jest nie branie kota bo nie ejstem na to gotowa. |
|
|
|
#3565 |
|
maszyna, nie człowiek
|
lalaith, ja ani mieszkania, praca tymczasowo, a szczęśliwa jestem jak mogę obejrzeć dobry film jedząc sałątkę/chrupki albo idę z bździągwiem na spacer
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Hard, czyli po prostu teraz nie chcesz mieć kota i tyle Może kiedyś zechcesz
|
#3566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się nie narażam. Takie jest moje zdanie, każdy ma prawo mieć swoją opinię i moja jest taka. Broń Boże nie jestem przeciwniczką zwierząt ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3567 |
|
Konto usunięte
|
dokładnie tak jak napisała nicRu - teraz nie chcę kota bom nie gotowa na to.
|
|
|
|
#3568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby bym chciała bo takie słodkie fajne i w ogóle są, ale jak sobie pomyślę że musiałabym przy tym to czy tamto czy owamto to póki co widzę więcej minusów niż plusów - co nie zmienia faktu że chcę dziecko mieć Czy tam gekona ale to inna inkszość ![]() Cytat:
A bo ostatnio to mam tutaj takie dziwne wrażenie odnośnie kotów i krucjaty ![]() Jeżeli to co napisałaś na biało się dotyczy Ciebie, to zaraz po tyłku dostaniesz
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dotyczy mnie. Czemu dostanę? Tak się czuję teraz.
|
|
|
#3570 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja tez chciałabym mieć dziecko... ale nie teraz
Ale nie za bardzo chciałabym mieć psa, bo mam uraz z dzieciństwa jakiś i po prostu boję się psów, do tego zapach mokrego psiego futra to dla mnie nijaka perfuma ![]() Wredna, ja mam niby związek, chwilowo pracę, być może w przyszłości dom (chyba, ze zamienię się z bratem), na studiach jestem na ostatniej krzywej, a do tego mam trzy super koty A tez czegoś mi brakuje i często czuję się nie tyle nieszczęśliwa co niespełniona, jakby mi czegoś brakowało. A totalnie źle czułam się przedwczoraj, jak przypadkiem spotkałam pewnego osobnika płci męskiej, którego chciałabym po prostu już nigdy nie spotkać, ale to dłuższa historia i nie "in public"
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-06-20 o 20:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

na nowym miejscu wystarczy jej pokazać michę, kuwetę, i już jest zaaklimatyzowana.

5.0 

klask i:
ok 250km 4,5-5,5h 

Ale zgadzam się, też mi się wydaje że Hard wymyśla różne pokrętne argumenty, a nie chce i tyle.