![]() |
#121 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Ta bablownica, to właśnie od lisów (zapomniałam wczesniej nazwę).
Z obawy przed nią właśnie z krzaka bym nie zjadła. Juz prawie zdecydowałam co z wózkiem ![]() Ten najprostszy zalicytuję jak Koochii nie da mi się wygrać w rozsądnej cenie. On ma jedną wade. Rączka na wys. 97 cm. Dla mnie ok, dla Małża nie bardzo. A Koochi 103/108, więc już lepiej. Jeszcze dwa Mamas&Papas znalazłam takie do licytacji. Jeden ten w kropki a drugi w paski. Kojarzy mi się, ze Katarzynka ostatnio taki różowy kupiła. Jola tamten sie nie powinien rozpaść. Normalnie kosztuje koło 99 zł (w uk go sporo i całkiem ok wygląda) Bartek się przespał. Mam nadzieję, ze to chwilowe. ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- No i Bartek ma 38,7 ![]() A jutro miał mieć egz. do szkoły muzycznej, a w piatek miał grac na pianinie na zakończeniu roku w Goku ![]()
#122 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyżby bunt 3-latka ? ![]() Cytat:
![]() uuuu duzo już razy? Może coś zjadł innego? Cytat:
![]() ![]() ![]() Alan umie kolory, podstawowe kształy, liczy do 20, zna kilka liter alfabetu, teraz uczę go rysowac kształty, umie narysować głowonoga, nie wiem co jeszcze Cytat:
![]() ![]() cieszę sie że nie jestem sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Olu a może to z nerwów ta goraczka??? ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Ciągle zapominam, a chciałam Wam polecić dla dzieci te puzzle http://www.trefl.com/bajeczki-puzzle-maxi.html świetne są, mega kolorowe i duże. I tą układankę http://www.trefl.com/i-love-art-akcja-kreacja.html bardzo fajna. Zajmuje na długo.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 ![]() Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-06-20 o 18:53 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ola-Unhola
|
agga, raz tylko. Teraz już w piżamie śpi od godziny.
Mysle ze to wirus. Ostatnio takie same objawy miały córki mojej przyjaciólki, a były u nas na meczu z Rosjanami. Więc pewnie to to.
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kolory Kuba zna od dawna, liczy do 10, czasem nie tak, jak trzeba ![]() No i ćwiczymy samodzielne ubieranie, bo Kubuś do niedawna nie umiał nic w tym temacie, oprócz założenia majtek i spodni. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Zapakowałam w karton i schowałam. *** Dzisiaj "Glina", oglądałam już kiedyś ten serial, bardzo mi się podobał i chyba znów będę oglądała, polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Nacytowałam i musiałam kompa wyłączyć
![]() Miramej, podczas drzemki pampers też pełny, spora część nasikana całkiem świadomie ![]() Rowerek jest w użytku, ostatnio nawet chętniej na niego wsiada, Martynka jest typem dziecka bardzo ostrożnego ![]() ![]() Ola, moim zdaniem dobry pomysł z wózkiem, ja bym też wzięła..no ale ja z tych co najchętniej dom za sobą by pociągnęli, żeby na pewno niczego nie brakło ![]() Zdrówka dla Bartusia ![]() Te puzzle z trefla mamy, bardzo fajne, Martyna w ogóle uwielbia układać, muszę przyznać, ze dobra w tym jest, czasem ja dłużej się zastanawiam od niej ![]() A jeszcze Wam chciałam powiedzieć, że Martek dostał na dzień dziecka autko na akumulator, zaskoczyła mnie całkiem, jeździ zawodowo, zawraca na trzy i inne bajery ![]() ![]()
#127 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kleszczy też się strasznie boję ![]() ![]() W gruncie rzeczy,chodziło mi o to,że teraz liczę dłużej niż kiedyś ![]() ![]() Myślimy o czymś takim ![]() Rzeczywiście niefajnie wyszło,tym bardziej,że się umawiałyście ![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Napisz jak poszło z wózkami ![]() Zdrówka dla Bartka ![]() ![]() U nas też,nie tak dawno panowała grypa żołądkowa,nas na szczęście(tfu,tfu ![]() ![]() Cytat:
![]() Bartosz znał tylko podstawowe kolory,teraz nauczył się pochodnych,liczenia do dziesięciu,nauczył się po wchodzeniu po schodach(zawsze liczyliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie straszę,tylko z większymi dziećmi,są problemy innego kalibru ![]() ![]() Puzzli mamy dużo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie taki upał,że oszaleję,w pokoju mamy 28 stopni,otwarte okno i włączony wentylator ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Kobieta - Rajdowiec nam rośnie ![]() Dobranoc ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Łał ![]() Cytat:
Fajny ![]() ![]() Kubie coraz lepiej idzie ubieranie, rano sam się rozbiera z piżamy (no chyba, że ciasna bluzeczka ![]() ![]() ![]() ![]() Potrafi sam skorzystać z toalety, ale się nie garnie ![]() ![]() ![]() U nas 14 stopni ![]() *** Idę i ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sylka79;34833184]Nie ma za co
![]() ![]() Kleszczy też się strasznie boję ![]() ![]() W gruncie rzeczy,chodziło mi o to,że teraz liczę dłużej niż kiedyś ![]() ![]() Myślimy o czymś takim ![]() Rzeczywiście niefajnie wyszło,tym bardziej,że się umawiałyście ![]() No właśnie ![]() Nie pamiętam już dokładnie,ale w tamtym roku czytałam,że te jajka bąblownicy z borówek,giną w teperaturze,chyba 80 stopni ![]() ![]() Napisz jak poszło z wózkami ![]() Zdrówka dla Bartka ![]() ![]() U nas też,nie tak dawno panowała grypa żołądkowa,nas na szczęście(tfu,tfu ![]() ![]() To całkiem sporo,Alan umie ![]() Bartosz znał tylko podstawowe kolory,teraz nauczył się pochodnych,liczenia do dziesięciu,nauczył się po wchodzeniu po schodach(zawsze liczyliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie straszę,tylko z większymi dziećmi,są problemy innego kalibru ![]() ![]() Puzzli mamy dużo ![]() ![]() ![]() Dla Kubusia również ![]() No i tak trzymaj,na takich upałach wogóle nie zakładałabym pampersa,tylko same majtki.A próbowałaś wogóle wcześniej zakładać majtki,reagował jak miał je mokre? U mnie taki upał,że oszaleję,w pokoju mamy 28 stopni,otwarte okno i włączony wentylator ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- u mnie w nocy przeszły dwie burze...ale tez bym upał jak cholera... co do zakladania majtek to tak probowalam ale mojemu synkowi to nie przeszkadzalo ze ma mokra pupe...wlasnie problem w tym ze jak mu zalozylam wczoraj majtki to nasikal w majtki a nie w nocnik i tlumaczylam ze ma do nocnika siusiac...musze nad tym pomyslec zeby mial majtki na pupie a sikal do nocnika... bo jak narazie chodzi bez majtek ![]() ![]() Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-06-21 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() nie mam ostatnio czasu, nie nadrabiam nawet bo nie dam rady widze, ze mamy nowa mame ![]() ![]() a musze Wam powiedziec, ze odpieluchowanie idzie nam coraz lepiej a wczoraj pojechalismy na zakupy bez pieluchy i w trzypoziomowym centrum tylko jedna toaleta, nagle maly krzyczy, ze chce siku i sciaga spodnie na srodku sklepu ![]() ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() *** U nas szaro, buro i ponuro ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
u nas tez pochmurno i zimno
![]() a Eryk pojechal na wycieczke nad morze, zawsze mu sie taka pogoda trafi eh Jola ![]() no to ladnie ![]() moj maly tez daje czadu ostatnio teraz jest u babci, nie chcial wczoraj wrocic do domu, powiedzial, ze chce zostac z babcia i bedzie ja sobie kochal ![]()
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ![]() Hehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to dokładnie to samo umie Alan, tylko że liczy do 20 a głowonóg jest boso ![]() Cytat:
![]() ![]() Wow podwójne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak zdrówko? Cytat:
![]() ![]() **** Dzieńdobry, a raczej niewyspany ![]() Fajny chłodek czuć z dworu. Sylko my też na poddaszu i mamy taki sam skwar jak Wy. Najbardziej usmiałam się z kominiarza. Był we wtorek, wszedł na strych i jak zaczął stękać, wzdychać, sapać. Zszedł cały mokry i tylko stwierdził że straszna duchota na naszym strychu ![]() Idziemy sieogarnąc, bo jeszcze w piżamach jestesmy. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#135 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
agga roznie, dziekuje
![]() a co do kolorow to ja sie pochwale moj Marci zna wszystkie kolory i to gdzies od roku juz, baaa wiekszosc umie po angielsku ![]() jak bylismy w przedszkolu na dniach otwartych to pani nie mogla sie nadziwic bo pokazywal jej rozne kolory i mowil nazwy w dwoch jezykach, a ona mowila, ze niektore dzieci w tym wieku po polsku nie znaja a on po angielsku ![]() ![]() a ostatnio krzyczy do babci, ze chce "ten red samochod" a babcia patrzy sie na niego o co mu chodzi ![]()
#136 |
Wtajemniczenie
|
Zrobię jeszcze na jutro te ciasteczka http://mojewypieki.blox.pl/2012/06/F...uskawkami.html Proste, a wyglądają wysmienicie.
#137 | |
Zakorzenienie
|
A gdzie?
![]() Cytat:
![]() *** Idziemy na rower, póki nie pada.
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() hehe, ja czasami tez, ale teraz mi przechodzi ![]() ![]() Super, bedziesz miała rajdowca w domu ![]() Cytat:
Wklejałam kiedyś te rowerki ![]() No to trzeba prawie gotowac ![]() ![]() Licytowalam wczoraj, ale cena 133,50 ![]() Mają jeszcze drugi, kończy się jutro chyba. I tak będę szukała okazji z tym w kolorowe kropki aż mi się tamta z przewozówką nie skończy ![]() ![]() Cytat:
To super dał radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to ładnie. Mój Bartek czasami nie chce od dziadków do domu wracac ![]() Hej ![]() U nas burza była w nocy, ze hej. Waliło jak na koniec świata ![]() Bartek wstal bez gorączki, mówi, ze czuje się dobrze. No to już nie wiem ![]() Wybieramy się na ten egzamin, także trzymajcie kciuki ![]() ![]() Nie mam kawy ![]()
![]() |
#139 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego. Ja już nie mogę się doczekac jak my pójdziemy. Pewnie w poniedziałek będzie u nas rower ![]() Moja Przyjaciółka przyjedzie do mnie na pazurki i przywiezie ![]()
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłałam już ![]() *** Jednak siedzimy, bo Kuba chyba podczytał o puzzlach, wyciągnął takie z 48 elementów i układa ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() Ja też jestem ciekawa Waszych wrażeń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Do nas po drodze od Ciebie doszła jeszcze trzecia
![]() ![]() **** no a ja sama z synkiem.. bo mąż nocki ma.... ale zadzwonił czy wszystko w porzadku bo wie ,że burzy sie boje... hehe a ja wyłaczyłam wszystko i juz ... synek tak mocno spał ,ze az mu zazdroscilam ze spi i nic nie slyszy bo ja to mam tak czujny sen ze szok zdazylam przysnac a tu znowu bach nastepna burza .....a od rana znowu pada....Dziewczyny a tak zapytam jak u Waszych dzieciaczków z jedzeniem? bo moj ostatnio przechodzi samego siebie i ciagle by cos jadl... ciesze sie ze ma taki apetyt ale jak pojdzie do przedszkola to moze mu sie odwidziec i moze nie miec apetytu.... ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- zapraszam do mnie na kawe... mam pod dostatkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Na 14 Dzięki, wstawiam wode ![]() Haha, to sobie wymyslił ![]() Ja też ![]() Sąsiadów synek rok młodszy właśnie dostał tez taki rowerek. Moze uda się czasami wyjśc razem to będą mieli frajdę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola no Eryk to normalka u mnie, ze nie chce od dziadkow wracac
a Marci taki etap ma ostatnio, bo z meisiac temu bylo na odwrot, nie chcial w ogole isc do babci, nie chcial zostawac u niej, juz babcia sie zalamala a tu nagle sie odwrocilo trzymam kciuki za Bartka ![]()
#144 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() W nocy padał deszcz a teraz swieci slonce i cieplo ale juz nie tak duszno jak wczoraj ![]() w domu masakra prawie 28st. , Werka jeczala wieczoram ze nie zasnie bo za cieplo , wlaczylam wentylator i jakos zasnela........ wczoraj Werka miala kolezanke na caly dzien( kuzyn przywiozl swoja 5 letnia corke do babci a ta przyprowadzila ja do nas)- gołe biegaly po podworku bo basen mamy i tylko z basenu do piaskownicy kursowaly ![]() milego dnia ![]()
#145 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() wczoraj nie miałam czasu zaglądnąc, byłam z Zuzą u lekarza, już prawie dobrze, jeszcze antybiotyk mamy 3 dni i tyle niewiem jak wasze dzieciaki lubią np Acidolac ale Zuza wyczuwa go na km i nie zje, nie wypije nic w czym by go wyczuła ale w takiej sytuacji polecam Dicoflor Edyta ![]() martynka witaj ![]() aga, mamy te same puzzle, Zuza tez lubi ![]() anulka ![]() Svi, Zuza tez czasem po ang nazywa kolory, rzadko np mówi różowy, częsciej pink ![]() Ola, sorki że nie pomagam z wózkiem ale nie mam czasu nawet linki otworzyc znów mam dużo pracy, uciekam ![]()
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie szybko załapie, bo 3 lata to nie 2 ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na to liczę ![]() Lecimy, do później ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
OLAAAAAA potrzebuję szybkiej pomocy
A mogę do Twojej mieszanki dodać olej tamanu albo z pestek malin albo z róży rdzawej????
#150 |
Ola-Unhola
|
Wrócilismy.
Ale miałam z Bartkiem przeboje ![]() Teraz lecimy na pianino, potem w końcu z Antosiem do stomatologa. Zajrze po 21. agga, możesz. Ale raczej te dwa pierwsze. Ostatni to juz tak wiesz. Moze Cię przesuszyc moim zdaniem. papa ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.