|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dzień dobry
![]() 27 dc, plamień brak, tempka w dół, więc @ pewnie przyjdzie w sobotę. Swoją drogą dziwna sprawa z tą tempką - jak się budzę o 4 to jest wyższa niż o 6, gdzie teoretycznie powinno być na odwrót.
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Byłam, powiem Ci, że mi się wszystko podobało. Most Karola, katedry, ulice, punkty widokowe - wszystko. Praga jest piękna. Cokolwiek nie zobaczysz i dokądkolwiek pójdziesz to jest pięknie. Ale to są moje odczucia, ktoś może mieć inaczej.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powtórze się póki nie ma @ nie ma co zakładać z góry po co wywoływać wilka z lasu nam jest ona tu wcale nie potrzebna |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale nic, zobaczy się. Wydaje mi się, że gdyby była fasola to jakoś bym to czuła, albo objawy bym miała albo przeczucie, cokolwiek. A tu nic. Bolą jajniki, zwłaszcza prawy. Tak pulsacyjnie, w sensie raz na czas poboli. Brzuch zaczyna małpowo pobolewać, tylko cycki ciągle jeszcze napuchnięte. No i plamień jeszcze niet. Z moich obserwacji i wyliczeń @ wypada na sobotę, więc jutro pewnie się pojawią.
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Magdaaammm, strasznie przykra sprawa z bratową. To musi być straszny cios w tym wieku dowiedzieć się o tak okropnej chorobie. Trzymam kciuki za to, żeby nie było tak źle jak mówią i żeby miała jeszcze szanse na choć jedno dzieciątko. LunaO, no to zaczęłyśmy cykl prawie tak samo Powodzenia na niemieckim. ![]() MarudexuS, oby Twoje przepowiednie co do @ się nie sprawdziły ![]() IsiaG, no niestety. Będziemy się starać dalej. Stwierdzam, że do 3 razy sztuka i potem ewentualnie będę się zaczynała martwić. Moja @ tym razem trochę inna jest. Zawsze miałam plamienia brązowe tak ze 2-3 dni wcześniej. Tym razem brak. Ale rozkręca się, brzuch boli, pewnie niedługo zażyję jakiegoś tabsa.
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
a ja od wczoraj cierpię, bo załapałam infekcję i mnie swędzi. masakra. smaruję clotrimazolum i mam nadzieję, że niedługo przejdzie. do tego mam straszny śluz, gęsty i dużo, dużo więcej niż przy owulacji. od wczoraj się smaruję, i dziś jakby lepiej. masakra |
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. U mnie 26 dc. Od 3 nocy boli mnie podbrzusze, ale nie widać @... Szyjkę mam bardzo nisko i wydaje mi się, że jest otwarta. Cycki bolą jak nigdy- zwłaszcza prawy. Wczoraj nie wytrzymałam i w tą burzę pobiegłam do apteki po test, który natychmiast po powrocie zrobiłam. Niestety negatywny. Tak więc czekam na tą małpę, chce mieć już ją z głowy.
![]() Chociaż jak teraz sprawdzałam, to jednak chyba wysoko jest, aż przestraszyłam się bo w pierwszej chwili nie mogłam jej wyczuć...
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-06-21 o 11:20 |
|
|
|
#3038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przyjdzie następny miesiąc i następna szansa. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
miałam tantum rose do podmywania, ale mi się skończyło a tu gdzie mieszkam nie ma czegoś takiego, byłam w aptece i nic nie mieli. jak tylko poczułam swędzenie to od razu zaczęłam płukać i wczoraj wieczorem użyłam kremu. także mam nadzieję, że za kilka dni przejdzie. |
||
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
Czytam Was od jakiego tygodnia codziennie w pracy. przeczytalam caly watek i z zapartym tchem śledze Wasze historie i jestem coraz bardziej ciekawa co u Was.nie wiem, czy powinnam zaczac sie udzielac czy nie w tym watku z tego wzgledu, że nie podjelismy jeszcze z TZ decyzji o dzidzi, ale przestalismy sie zabezpieczac (tzn nie zabezpieczamy sie dosc dlugo bo nie mozna nazwac zabezpieczeniem stosunku przerywanego) ale no ze tak powiem,, dalismy spokoj stosunkom przerywanym. tak juz drugi cykl. Nie celujemy, nie liczymy, poprostu pozostawilismy pokii co to losowi. Drugi cykl mierze temperaturke. ale to bardziej dla poznania swojego organizmu i reakcji na rozne rzeczy. staram sie badac tez sluz i szyjke...z jakim skutkiem? hm..., nie wiem bo dopiero sie tego ucze cos tam zaznaczam, ale czy wlasciwie? ![]() Kwitka, Lunao - bardzo mi przykro z powodow wiadomych, uda sie wreszcie i bedzie dobrze Gratuluje zafasolkowanym i zycze wszystkiego dobrego ![]() dedra i madammm to ja posrodku Was mieszkam ![]() mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc mimo ze jeszcze nie staram sie az tak bardzo o dzidzi.? tak tu u Was milo
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że sytuacja wygląda u Ciebie podobnie do mojej. Też przez długi czas był przerywany u nas. W ostatnim cyklu przestaliśmy się zabezpieczać kompletnie. TŻ stwierdził, że co ma być to będzie, a ja staram się wstrzelić w owulkę. Temperatury nie mierzę, ale może zacznę. Będę wiedziała jak ten mój skomplikowany układ rozrodczy się zachowuje w trakcie cyklu. Trzymam kciuki za powodzenie. Napisz w którym dc jesteś i kiedy się spodziewasz kolejnej @. |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mała szansa. No coś bym czuła no ..
![]() Aha, dziś mam wizytę u gina ,, myślicie, że w 27dc zobaczy, czy są jakieś szanse? pewnie jedyne co może zauważyć to zasinioną szyjkę ...
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
27dc. ogolnie mam nieregularne cykle, ostatnimi czasy mialam nawet tabl na wywolanie okresu (ale to zdarzylo mi sie drugi raz w zyciu w duzym odstepstwie) spowodowane to bylo torbielka. dostalam duphaston, zrobilam ca-125 i jest wszystko ok. dwa lata temu robilam hormony norma tsh, fsh, lh, testosteron, prolaktyna I w normie, a po obciazeniu troche podwyzszona...jakos to zlekcewazylam musialabym sie wziac za to. gin powiedziala ostatnio, ze starac sie o dziecko i jak rok czasu nic nie da to bedziemy szukac przyuczyny. ale jeszcze sie nie stramy jakos specjalnie.... ostatnia @ mialam .... 26 maja... wiec kolejna powinnam dostac...cholercia wie... ostatni cykl okolo 40 dni mial wiec mjoze kolo 5 lipca? |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie słyszeć że u nas tak miło ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A tak w ogóle to jak wasze samopoczucie bo ja dziś znowu poszłam w kimono jak odprawiłam Tż do pracy. Tak sobie leżałam z kompem i w końcu mowie no nie nie wytrzymam idę spać i obudziałam się ok 9.30 taki śpioch się ze mnie zrobil ostatnio. Na Was też tak działa ta pogoda usypiajaco bo na mnie tak. Wczoraj przed 21 chciałam iść już spać oczy same mi się zamykały. Na prawdę nie wiem co ja taka ostatnio śpiąca jestem |
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jestem tu nowa ale uważam, że im nas więcej tym lepiej. Ja jestem ze Szczecina, więc jesteśmy prawie sąsiadki![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. U mnie też sennie....jak codziennie tak po południu nie przespie sie godz to chodze jak otępiała....co do starań i dni przed spodziewaną @ to ja wiem, że dzień przed spodziewaną @ (tą ostatnią kiedy dowiedziałam się o ciąży) to wiem, że moja szyjka macicy była pulchniejsza...inna niż zawsze...tż też stwierdził, że jest miękko
nie ma co mówić, że pewnie będzie @ tylko trzeba poczekać i w dni spodziewanej @ zrobić test i trzymam kciuki, że się uda. Dopóki nie ma nie ma co gdybać
|
|
|
|
#3047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ZDAŁAM!!!
To ostatni egzamin a teraz siedze sobie na wizazu pijac piwko i jedzac kebaba.. hmm to jest zycie i od dzis zaczynam leniuchowanie! W koncu moge sobie czytać wszystkie ksiazki na jakie mam ochote bez wyrzutów sumienia ![]() @ sie rozkreca, rano pobolewał brzuch, a ja sie glupia z tego ciesze ![]() po zabiegu @ jest bardziej wodnista, a przed tabletkami dawniej mialam taka strasznie gestą ze skrzepami na 3 cm co upewnia mnie ze faktycznie mialam cos z ta krzepliwoscia.. no nic wyniki za tydz ![]() Cytat:
Przypominasz mi mnie, ja tez czytam zawsze cały wątek zanim dołącze. Pewnie sie czujesz już jak jedna z nas bo przeciez znasz nas tak dobrze opowiadaj jak najwiecej o sobie! I nawet jakbyś jeszcze nie myslala o dziecku to oczywiste ze mozesz sie tu udzielać ![]() Ja z moim TŻ też mieliśmy odstawić tabletki i bedzie co bedzie.. ale ale zaraz zaczelismy sie tak nakrecac ze wcale nie bylo "bedzie co bedzie" tylko "musi sie udac" ![]() Co do stosunku przerwanego to już któryś raz czytam i on chyba faktycznie działa... Ja przez ostatni miesiąc tez praktykowalam i mam @, a kiedys praktykowałam przez pare lat i zastanawiałam sie czy nie jestem bezplodna ![]() Cytat:
mysle ze nie mozna myslec bo albo zobaczy albo nie. Nie ma co sie nakrecać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paulinaziuta też w Szczecinie mieszka. Trzeba będzie kiedyś pomyśleć o jakimś spotkanku ![]() Co do samopoczucia to u mnie też kiepsko. Nie dość, że @ daje się we znaki to jeszcze łeb mi dziś pęka. LunaO, gratki za egzamin!!!
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-06-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ech dajecie nadzieję no ![]() Cytat:
![]() A po wizycie na pewno dam znać co i jak ./. bo spodziewam się w końcu jakiejś reakcji na brak fasoli, może monitoring czy cuś ... p.s. brzuch zaczyna małpowo boleć a plamienia niet. Ale nie chcę się nakręcać, bo już kiedyś się tak nakręciłam i lipa była,
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-21 o 14:40 |
||||
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesz się teraz wolnością i nadrabiaj zaległości książkowe
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao gratki za egzamin jakoś czułam że zdasz a teraz delektuj się wolnym
![]() U mnie mimo że mineły dwa lata od ukonczenia studiów to do dziś pamiętam tą ulgę kiedy wychodziło się na czysto z wszystkimi egzaminami bez kampanii wrześniowej
|
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
A z Kielców lub okolic to nie ma nikogo
A tak w ogóle to ja jadę już dziś po południu do mojej babuszki Tż dołaczy jutro po pracy bo musze z nią do lekarza jechać ( a tylko ja mogę bo reszta pracuje) Będę dopiero we wtorek po południu. Zostaję tak długo bo w poniedziałek mam spotkanie z adwokatem a we wtorek rozprawa z moim pracodawcą ostatnim trzymajcie kciuki za mnie mocno dziewczyny kochane |
|
|
|
#3059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Magbes wiiitaaj:coraz nas tu wiecej z zachodniopomorskiego ![]() fajnie fajnie moze kiedys zmobilizujemy sie do jakiegos spotkania![]() A ogolnie to nie bylyscie nigdy ciekawe z kim piszecie i w ogole ![]() bo ja czasem tak sie zastanawiam moze to glupie ale tak jest:d widzialam, ze dziewczyny na innych wątkach zakladaja sobie maila grupowego i przesylaja tam swoje zdjecia i w ogole bylybyscie chetne na cos takiego podobnego? czy nie bardzo? to bylby tylko mail dla takich stalych dziewczyn. ja proponuje tylko:d nie myslcie sobie o mnie, ze do czegos was namawiam i wykorzystam pozniej bo tez w tym bede uczestniczyc co myslicie?![]() a djmoniska pochwalila nam sie, ze zafasolkowala i uciekla od nas.. ;/ tak sobie wlasnie przypomnialam
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-06-21 o 15:14 |
|
|
|
|
#3060 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
koniec masz ![]() owszem, czuje sie jak bym juz Was znala i znała ![]() fakt prolaktyne bede monitorowac jak tylko sie o ciazy dowiem to na pewno, chyba ze szybciej sie wezme za to. nawet skontrluje moze sobie sama z siebie, bez zalecen. Cytat:
kolejna prawie szczecinianka ![]() ale fajnie, ze tyle nas z jednego regionu ![]() dobra, dziewczynki, uciekam z pracy do domciu do mężuśka ![]() trzymam za Wasz wszystkie kciuki i jutro sie melduje ![]() dziekuje za mile przyjecie - bo przewaznie na watkach ciezko bylo sie wbic w rozmowe...a tu tak przyjemnie :0) |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

a tu trzeba wracac do rzeczywistosci.. cos sobie przypominam, ze chyba bylas niedawno w pradze, co? 

Ciesz się teraz wolnością i nadrabiaj zaległości książkowe