|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
dzisiaj rano myslałam że puszczę pawia a nigdy mnie takie rzeczy nie robiły
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
wychodzicie z dzieciaczkami w godz powiedzmy od 11 do ok16-17 jak jest gorąco? my w upał wychodzimy wieczorem ok 19, a rano nigdy mi nie wychodzi, ,żeby zdążyć przed upałem... w ogóle musiałam zamówić parasolkę do wózka bo pieluszka zawieszona na budzie się nie sprawdza, wiatr ją zwiewa
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
zasadniczo to wtedy kiedy się z nią skontaktujesz
jak się nie odezwiesz to pewnie się nie pojawi...moja mi mówiła, żeby się odezwać tak na drugi, trzeci dzień po powrocie ze szpitala to ustalimy kiedy będzie... ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
ja z polozna sie nie umawialam, ze szpitala zadzwonili do przychodni, a potem polozna sama do mnie zadzwonila
|
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to z prostej przyczyny położna nie posiada komórki służbowej (udostępnia swój numer, ale nie dzwoni bo czemu ma dokładać z własnej kieszeni), a ze stacjonarnego nie może na komórki dzwonić - polityka oszczędnościowa przychodni ![]() najlepiej się samemu w swojej przychodni zainteresować jak to dokładnie wygląda ![]() mama już dziś do mnie dzwoniła czy nie rodzę
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Begie zapytaj pediatre o zageszczecz do mleka, Nutramigen bodajze sie nazywa
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy Was
![]() Zaczęłam czytać zaległe ale nie mam szans, bo cały czas przybywa nowych stron. Paulinka jest cudowna, dziś dwie godziny spała na mnie z przerwami na cyca, złapała, zasnęła, obudziłam ją, znowu złapała, zasnęła i tak w kółko, no tak się nie da. Dostała butlę i śpi. Czy Wasze dzieci robią duuużo kupek?? Paulina robi kupę w trakcie każdego jedzenia, a czasem zamiast kupy jest głośne przelewanie w jelitach szczególnie po moim mleczku. Czy to tak ma być?? Czy coś może być nie tak? A czy Wasze dzieci czuwają?? Paulinka je i tylko wtedy nie śpi, no chyba że wisi na cycku to zasypia błyskawicznie. Pozostały czas śpi, tylko czasem się lekko wybudza, porozgląda i śpi dalej. Myślałam, że nawet noworodki mają jakiś czas w ciągu doby kiedy nie śpią
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy ze spacerku.
jestem już w połowie piękna zrobiłam sobie hennę tzn. kosmetyczka mi zrobiła...Mała ładnie spała koło przy prababci, a jak poczuła że idę to ryk. dostała wody i poszła spać dalej. aaaa dzisiaj mała zostaje z teściową.... aaaaaaa pierwszy raz |
|
|
|
#2201 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam, że sapka, to sapka i z alergią nie ma nic wspólnego.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ta pogoda.Cytat:
Ja się takich akcji bardzo boję Wczoraj nawet pytałam lekarki jak reanimować w razie czegoś. Nie chcę, żeby coś takiego miało kiedykolwiek miejsce, bo nie wiem jak zareaguję, czy w ogóle zareaguję A tak jak piszesz, życie bym oddała za tą moją Kruszynkę kochaną.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
oj biedna Tosia...
|
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasze słoneczko
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne to sloneczko
)
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze trzy zdjęcia
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
eeee tam placisz za aukcje, lepiej na gumtree albo tablice
za friko ! Ja czasem grożę, że pojdzie do cyganki ![]()
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
ładne śloneczko
![]() ja czasem też grożę że pójdę wymienić dziecko
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale sliczna
![]() tylko ze moja ma juz brazowe oczka po tatusiu ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
czesto tez mam takie obawy, ze sie zachlysnie albo cos... pogadamz mezem o kupnie lozka sypialnianego i spaniu z mala w pokoju
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
espumisan moj tez lubial, ale teraz stosuje infacol- maly nim pluje, krzywi sie i odrazu placze jak poczuje co to
![]() dokad podaje to mm to mlody tak sie zachowuje, ze az nudze sie i nie mam co robic :P pobawi sie i spi ![]() czekam na listonosza, czas jakos powoli mi leci. chyba zrobie porzadki w szafie Kurde najgorsze jest to, ze w gory mialam pokupione dobre spodnie, kurtke, bluze i trzymalam to tylko na takie wycieczki. Teraz mam parenascie kilo wiecej i jak bede chciala na jesien gdzies jechac musze pokupowac sobie jakies ciuchy;/ a takie oddychajace spodnie w tamtym roku dawalam 400 zl niecale,mialy mi pare sezonow posluzyc wiec fajnie byloby jakbym sie wcisnela w moje na jesien...bede probowala na tej diecie od andzy cos zdzialac kurde fajnie byloby ....nie wspominajac juz, ze w ciuchy codzienne sie nie mieszcze i leza grzecznie i czekaja w piwnicy :P ok ide posprzatac cos na sile :P babcia moja zza sciany byla u mnie juz nie przesadzajac z rana 10 razy minimum, zawsze jak tz ma sluzbe bardzo mnie nawiedza. wczoraj wpadla z krzykiem po co my szcpeilsimy w takie upaly, ze glupi jestesmy, ze ludzie woglole nie szczepia i nic dzieciom nie ejst, Tz sie wkurzyl i pierwszy raz podniosl glos, powiedzial ze kazdy normalny czlowiek szczepi i ze to nasze dziecko wiec niech nie gada glupot. I do wieczora nie przyszla No ale dzis jestem juz sama wiec pewnie do wieczora jeszcze parenascie razy [przyjdzie.... Oho juz przyszla na sile mi kolysze dziecko... ehmowilam tz rok temu, ze to kiepski pomysl wynajmowac mieszkanie sciana za babcia, ale nie wierzyl ...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-21 o 13:39 |
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
odzyskałam prawą rękę
![]() mała odstawiona do łóżeczka. matko, czy ja kiedyś posprzątam do końca w tym domu????? |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Jak skończysz to chodź do mnie
zobaczysz co to nieposprzątane mieszkanie
|
|
#2213 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie zaszkodzę.... ale nawet sama położna mi je polecała jak jeszcze przychodziła... nie wiem co robić teraz... kurza stopa. a ty Agata jak je stosujesz? 4x na dobę po 8 kropli . czy przed każdym karmieniem po prostu? ok juz widzę, pisałaś ze 3 razy dziennie co bozia da do buzi co do kup, ja mojemu wczoraj od południa nie podawałam mm, wisiał na cycu do dzisiejszego ranka i też nie walnął kupsztala i cierpiał. Kupa poszła dopiero jak podałam butle. Usr.ał się po pachy za przeproszeniem. Ale od razu uspokoił jednocześnie. Cytat:
chyba sie domyślam ja mam takie mysli kilka razy dziennie..... a jak sie przymusza do smoka, bo jak ja mojemu przytrzymuje i czekam, zeby zassał, to on normalnie takie mi nuumery robi, ze to niby się dusi i krztusi i w ogóle jest cierpiący. Ale zazwyczaj zasysa. I robi to niczym wygłodniałe zwierze. Czytam od wczoraj, co prawde w ekspresowym tempie, bo nie mam innej mozliwości, ale ze zrozumieniem, "Język niemowląt". I powiem Wam, ze chyba na prawdę popełniam pełno błędów, i już nawet nie mnie w tym wszystkim mi szkoda, tylko tego dziecka , bo ono chyba wciaż żyje w stresie. No ale jak ma nie życ w stresie jak jest tak czymś (nie wiem czym jeszcze) nabuzowany, że nie jest się w stanie sam odbodźcować i zasnąć. A przecież taki brzdąc to powinien tylko spać , jeść i srać. A jemu pozostaje tylko jedzenie.... Cytat:
ja co prawda miałam podobnie, ale odrazu spanikowałam. to było w 2 dobie po porodzie, Borys zakrztusił się pokarmem z butli w szpitalu i zapowietrzył. Widok straszny !! Zaczełam krzyczeć, ale i tak nikt nie przybiegł, dobrze, że był mąz przy mnie, chwycił go szybko, odwrócił do gory nogami i odkrztusił. Cytat:
u nas zaczey chodzić pod blokiem, chyba tez postraszę, bo widzę, że po dobroci nie idzie się z gosciem dogadać. |
||||
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajniutka Tosia
I taka łysiutka Ja już się przyzwyczaiłam do noworodka z masą włosów na głowie i jakoś tak dziwnie wyglądają dla mnie te łysiutkie główki dzieciaczków ![]() moniczka, kiedy oczy Twojej Hani zmieniły kolor? My dzisiaj próbowaliśmy rozpocząć przygodę z pieluszkami wielorazowymi Rozmiarowo już na Hanię pasują (powiedzmy), ale w ciągu godziny zakupkała mi dwie i się wkurzyłam. Wy narzekacie, że Wasze maluchy nie robią kup, a moja sadzi jedną za drugą. Nie wiem jak my damy radę z tymi pieluszkami wielorazowymi. Mam ich chyba za mało Skąd mogłam wiedzieć, że trafi mi się taki szybko trawiący egzemplarz ![]() Wiecie co, moja Hania ma 2tyg i 4 dni. Mam wrażenie, że Jej twarz tzn. rysy Jej twarzy bardzo się zmieniły od urodzenia. Myślicie, że to możliwe? Wasze dzieciaczki też się tak zmieniają? Może tak mi się tylko wydaje, przez ten trądzik
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
moja kupy robi popołudniami... ranoo i w nocy to takie pasy startowe ma na pieluszcze...
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- normalnie duchota jest..... lecę sprzątać... Małej spodobała się grzechotka |
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
a mi się chyba zdawało, albo to tak po troszku odchodzi albo coś przegapiłam...
właśnie prasuję... później chyba zacznę się pakować, tylko mam się zapakować w reklamówki - bo w torby nie wolno
|
|
|
|
#2217 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
słodkości Cytat:
no ja się boję jak ona śpi, szczególnie w nocy, a nawet w dzień jak czasem zaśnie to patrzę co chwilę czy nic się jej nie dzieje kurcze zauważyłam, że Antka lubi słuchać odcinków Kubusia Puchatka ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- hmm a o czyjej Tosi mowa bo moja ma włoski i to sporo |
||||||
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
a złapał go tak śmiesznie (maż jest ratownikiem WOPRu) za bark, obrócił brzuskiem do dołu i trochę główkę w dół skierował i się młody wyrzygał i zaczał oddychać. wszystko trwało dwie sekundy.
ja bym chyba nie dała rady tak ![]() Gaabbi moj tez się zmienił. zrobił się ładniejszy jakiś
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
http://www. mamazone.pl/tv/film,1149...iemowlaka.aspx
po ww spacja. moj mlody krztusi sie butla, krztusi sie slina, krztusi sie na spaniu ....jak nmial pare dni bardzon sie tego balam, raz sie rozplakalam, ale tz mi pokazal pare razy ze wystarczy go odwrocic na brzuch, trzymac glowke, glowka nie moze byc wysoko. czasami jak sie krztusi, ale malo wystarczy orzewrocenie na bok. aga i mama mni powiedziala i tak robie- jak dziecko juz po krztuszeniu powraca do siebie dmucham mu w twarz. wtedy tak jakby zalapuje powietrze ![]() pomaga ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- hehe a moj chyba troche brzydszy, bo ma 2 podbrodki po urodzeniu byl chusdszy i nie mial buzki 2x szerszej niz dluzszej No ale i tak go kocham :Paha i nie wiem czy nie robie zle, ale od 2 dni robie tak zeby nie spac z dzieckiem- kolo naszego lozka odpinam gondole z wozka i klade, jak malemu musze wsadzic smoka do buzi pod rzad pare razy to tylko wystawiam reke. wyjmuje go tylko na przebieranie pampersa, je i spi w gondoli a ja wreszcie z mezem! w lozeczku mu jakos to zasypianie nie idzie ;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-21 o 14:15 |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy ksztuszeniu się małej odwracam ją i kładę na moje kolana i lekko poklepuję po pleckach.
czasem tylko na bok obracam. tak jak agatka pisze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

)
dzisiaj rano myslałam że puszczę pawia a nigdy mnie takie rzeczy nie robiły
jak się nie odezwiesz to pewnie się nie pojawi...
no tak, przecież nie planuję powiadamiać najbliższej rodziny że urodziłam więc muszą się dopytywać

Wczoraj nawet pytałam lekarki jak reanimować w razie czegoś. Nie chcę, żeby coś takiego miało kiedykolwiek miejsce, bo nie wiem jak zareaguję, czy w ogóle zareaguję
A tak jak piszesz, życie bym oddała za tą moją Kruszynkę kochaną.

czesto tez mam takie obawy, ze sie zachlysnie albo cos... pogadamz mezem o kupnie lozka sypialnianego i spaniu z mala w pokoju
ja mam takie mysli kilka razy dziennie.....