|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Nasze dziecię przechodzi chyba skok
Czy którejś z was dziecko przechodziło skok w podobny sposób? |
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cześć mamusie, przyszłam się pochwalić, że jutro kończę połóg, byłam wczoraj na wizycie u gina, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mam pozwolenie na bzykanko.
Zapisał mi tabsy cilest, ale muszę na miesiączkę poczekać, póki co to gumki no i powiedział, że mogę w kolejną ciążę zachodzić, na co ja mu odpowiedziałam, że dziękuję, nie zamierzam. Ponieważ jestem po cc, kazał się z ćwiczeniami wstrzymać jeszcze miesiąc, potem mogę ćwiczyć, a muszę żeby doprowadzić swój brzuch do porządku. Mała miała dzisiaj pobieraną krew, na szczęście z rączki, wcześniej lekarka mnie nastraszyła, że będą pobierać z główki. Od ponad tygodnia zagęszczam małej mleko nutritonem i ani razu nie ulała, dziewczyny jeżeli karmicie mm, a dzieci wam mocno ulewają, to polecam, naprawdę jest efekt i dużo mniej stresu, że dziecko przy ulaniu się zakrztusi. Ale też istnieje ryzyko, że brzuszek będzie bolał, szczególnie te dzieciaczki, które mają kolki. Poza tym gratulacje dla wszystkich rozpakowanych.
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów na chwilkę, wydaje mi sie ze Majcia ma problemy z robieniem kupki, robi je, dosc duzo, ale steka, kweka i popłakuje. Moge jej jakos ulżyc?
|
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam jestem zdania, że dziecko nie powinno spać z rodzicami. W gondoli mu po prostu przytulniej ![]() Cytat:
Skończy się po kilku dniach. A niedługo następny![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Masuj brzuszek. I kładź na brzuszku, tlko nie od razu po jedzeniu.
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
u nas było tak, że mała robiła kupki, ale czasem bardzo się męczyła z nimi. własnie spękała, prężyła się, płakała.. robiliśmy tak: podnosiliśmy jej nóżki do góry, masowaliśmy brzuszek, kładliśmy na brzuszku. a teraz podajemy espumisan
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Na espumisan to u niej za wczesnie, ma dopiero tydzien. No nic bede robic to co piszecie
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja espumisan dawalam od 1 tyg, polozna mi polecila bo podobno nieszkodliwy, ale dawalam malutko kropelek.
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Wszystkie dzieciaczki śliczne. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. I idę do Was z kolejnym. Mój mleczny stwór długo je z cyca, łapczywie ale nie zaciąga powietrza. Zasypia przy cycu ale za chwilę się budzi i jest niespokojna. Robi jej się lepiej dopiero jak uleje. Podnoszę ją po karmieniu do odbijania ale nic nie daje. Wygląda to tak: karmię, mała zasypa, noszę ją i to nic nie daje, odkładam, mała po chwili otwiera oczy. Później robi się niespokojna, ulewa i po długiej chwili albo moim tuleniu zasypia.
|
#2229 | |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, pomyliłam się
chodziło o Paulinkę stokroteczki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |||||
|
Raczkowanie
|
Moja kochana córcia spała od 21 do 7.30 z jedną krótką przerwą
![]() Wczoraj byłyśmy na usg stawów biodrowych i wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
![]() Ja już ostatnio mówiłam tż, że idę ją opchnąć na bazarze, bo jest nieznośna. Najedzona, przewinięta, wyspana, nie boli ją brzuszek, a ona płacze. Zgodził się i powiedział, żebym tylko za dobrą cenę ją sprzedała Cytat:
Na szczęscie w obydwu przypadkach był przy mnie tż, choć myślę, że sama bym też sobie poradziła. W każdym razie po takich akcjach chodzę cała roztrzęsiona...A propos spania w łóżeczku, to ja mam święte dziecko. Często śpi z nami, ale nie ma problemu ze spaniem u siebie. Zwykle większość nocy spędza w łóżeczku, dopiero jak nad ranem się przebudzi na jedzenie, to zostaje u nas. A w dzień w zależności co robimy, jak ucinam sobie drzemkę w dzień, to zwykle Kalina śpi ze mną. ![]() Cytat:
przyszła tego samego dnia, bo babcia ją uprosiła, ponieważ miałam straszny zastój i nie bardzo umiałam sobie z nim poradzić, taka byłam skołowana![]() Cytat:
![]() Cytat:
We wtorek idziemy na szczepienia, już się boję co powie pediatra na moje dokarmianie mm. Jak trafię na jakiegoś głupiego lekarza jak Agatka to chyba go |
|||||
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas pada deszcz i nie wiem co mnie podkusiło wyjść po Filipa wózkiem moje nerwy sięgnęły dzisiaj zenitu |
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbii - IMO moja Hanka ma braz od urodzenia, moj maz twierdzi, ze ma granatowe;
ps. on sie nie zna na kolorach dzis bylismy u lekarza z tymi krostami; z gorszych rzeczy lekarz podejrzewa m.in. AZS i skaze bialkowa ale poki co mam dawac wit. A i smarowac jej policzki i klate, myc w krochmalu; no i kupilam bobotic ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
|
#2235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde Mikołaj dzisiaj nie zrobił kupy jeszcze. A dzsiaj jest wzorcowym bobasem. Praktycznie je, bawi się (czytaj leży na macie a ja mu śpiewam i opowiadam co się dzieje) i śpi - po 2-3 godziny. Dziewczyny kiedy dziecko może przesypiać noce???
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ze spaceru, weszlam do domu, malego zostawilam w wozku i pod prycznic, bo mi sie z D lalo!, Jest taki skwar, ze szok. Jeszcze mnie podkusilo zeby przejsc sie takim laskiem i w polowie drogi jak zaczely komary gryzc to szok. Odganialam je od malego, ale mi dupke zgryzly.
przydlaoby sie troche deszczu. kurde wy bierzecie tabsy, a ja sie bawie w chybil- trafil :P pytalam o gina o tabsy, ale powiedzial ze sie oomysli jak skoncze karmic. zreszta ja nie chce tabsow brac bo bralam pol roku, utylam z 10 kilo, mialam depresje i 0 ochoty na bzykanko. ;/ kurde listonosza nie bylo, czekam na paczke z lekami na kolke i z obiektywem<hura> i sie doczekac jakos nie moge... ps, Leon tez juz chyba ma oczy po mnie, ciemne-brazowe
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-21 o 17:37 |
|
|
|
#2237 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wkurza mnie strasznie ta presja, już nawet nie chce mi się dyskutować na ten temat i tłumaczyć się przed lekarzami i położnymi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
w końcu ulga karmienie nie boli
kochany mąż przypomniał mi że przeciez mam kapturki na sutki, zastosowałam i nie boli nawet ta poraniona brodawka która mała zaczęła odgryzać na reszcie jest cała
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
moja robi sie pulpetem
tez ma podbrodek, a obwod glowy zwiekszyl sie w ciagu 5 tygodni o 6cm dzis pan doktor wymierzyl dokladnie---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
a bralam jedne z lepszych.
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Begie podawalam starszemu synowi i z tego co pamietam to mozna go tez podawac przy karmieniu piersia ale tak jak pisalam porozmawiaj z pediatra.
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nie ma reguły, bo mój od jakiegoś tygodnia (albo dwóch
) przesypia 7-8 godzin. Pierwsza pobudka po wieczornym kąpaniu (ok. 20:30) jest około 5:00 czasem 4:00.W ogóle to jakoś nie mogę się wbić w dyskusję, czytam Was na bieżąco, ale jakiś taki mam humor, że nie mam ochoty pisać. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu - Filipek waży 5500 w pampku, zdecydowaliśmy się (niestety głównie ze względów finansowych) na pakiet podstawowy. Mały dostał 3 strzały i trochę pokrzyczał, ale myślałam, że będzie gorzej. I w sumie cały dzień śpi z przerwami na krzyki. Temperatury na szczęście nie ma. W ogóle to powiem Wam, że chwilami tak przeraźliwie krzyczał, że byłam w szoku (i płakałam prawie z nim). Pierwszy raz słyszałam taki wrzask. I dziękowałam Bogu, że nie mamy jakiś wielkich kolek. kapukat jeśli u Ciebie tak to wygląda, to współczuję z całego serca i mocno przytulam. Mój mały pierdzioch właśnie walnął kupsko - pytałyście o ilość, u nas jest przy każdym karmieniu, czasem nawet 2 Chyba go dziś nie będę kąpać zapomniałam zapytać lekarki. Wujek google mówi, że nie ma przeciwwskazań, ale nic mu nie będzie jak jeden dzień nie wykąpiemy._millenka cieszę się, że nasz patent na kąpiel działa też u Ciebie i Borys polubił pluskanie ![]() Mały jeszcze dorabia ![]() Zapomniałabym WIELKIE GRATULACJE DLA NOWOROZPAKOWANYCH MAM!!! I trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku, wierzę, że macie dosyć przy tych upałach...
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-06-21 o 19:43 |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My wlasnie wrocilismy od pediatry Dominik ladnie przybiera na wadze
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostałam noworozpakowaną ciocią..
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
mała była grzeczna. uffff |
|
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
A tam dzień brudasa. Dzień dziecka.
![]()
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
My już w domciu. Jutro obiecuję napisać coś więcej, dziś już padam a jeszcze nocne czuwanie nad nami... Zostawiam moc buziaków dla wszystkich! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Podnoszę ją po karmieniu do odbijania ale nic nie daje. Wygląda to tak: karmię, mała zasypa, noszę ją i to nic nie daje, odkładam, mała po chwili otwiera oczy. Później robi się niespokojna, ulewa i po długiej chwili albo moim tuleniu zasypia.
No ale i tak go kocham :P
i ssie. Kropelki też mu nie wchodziły, a teraz sam buzię otwiera i sie oblizuje...
Na szczęscie w obydwu przypadkach był przy mnie tż, choć myślę, że sama bym też sobie poradziła. W każdym razie po takich akcjach chodzę cała roztrzęsiona...