Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 14:19   #2221
onething
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Nasze dziecię przechodzi chyba skok Od poniedziałku jest tylko wrzask, jeść nie bardzo, leżeć w ogóle, smoka też nie, spać nie ma mowy, najlepiej na ramieniu wtulony i basta. Jestem wykończona, mam nadzieję, że to się szybko skończy.
Czy którejś z was dziecko przechodziło skok w podobny sposób?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:48   #2222
libretka
Raczkowanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cześć mamusie, przyszłam się pochwalić, że jutro kończę połóg, byłam wczoraj na wizycie u gina, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mam pozwolenie na bzykanko.
Zapisał mi tabsy cilest, ale muszę na miesiączkę poczekać, póki co to gumki

no i powiedział, że mogę w kolejną ciążę zachodzić, na co ja mu odpowiedziałam, że dziękuję, nie zamierzam.

Ponieważ jestem po cc, kazał się z ćwiczeniami wstrzymać jeszcze miesiąc, potem mogę ćwiczyć, a muszę żeby doprowadzić swój brzuch do porządku.

Mała miała dzisiaj pobieraną krew, na szczęście z rączki, wcześniej lekarka mnie nastraszyła, że będą pobierać z główki.

Od ponad tygodnia zagęszczam małej mleko nutritonem i ani razu nie ulała, dziewczyny jeżeli karmicie mm, a dzieci wam mocno ulewają, to polecam, naprawdę jest efekt i dużo mniej stresu, że dziecko przy ulaniu się zakrztusi. Ale też istnieje ryzyko, że brzuszek będzie bolał, szczególnie te dzieciaczki, które mają kolki.

Poza tym gratulacje dla wszystkich rozpakowanych.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:53   #2223
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja znów na chwilkę, wydaje mi sie ze Majcia ma problemy z robieniem kupki, robi je, dosc duzo, ale steka, kweka i popłakuje. Moge jej jakos ulżyc?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:58   #2224
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

aha i nie wiem czy nie robie zle, ale od 2 dni robie tak zeby nie spac z dzieckiem- kolo naszego lozka odpinam gondole z wozka i klade, jak malemu musze wsadzic smoka do buzi pod rzad pare razy to tylko wystawiam reke. wyjmuje go tylko na przebieranie pampersa, je i spi w gondoli a ja wreszcie z mezem!
w lozeczku mu jakos to zasypianie nie idzie ;/
Bardzo dobrze
Ja tam jestem zdania, że dziecko nie powinno spać z rodzicami.
W gondoli mu po prostu przytulniej

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Nasze dziecię przechodzi chyba skok Od poniedziałku jest tylko wrzask, jeść nie bardzo, leżeć w ogóle, smoka też nie, spać nie ma mowy, najlepiej na ramieniu wtulony i basta. Jestem wykończona, mam nadzieję, że to się szybko skończy.
Czy którejś z was dziecko przechodziło skok w podobny sposób?
W podobny, chociaż nie aż tak bardzo. Ale maruda była, wiecznie niezadowolony bbył Skończy się po kilku dniach. A niedługo następny

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja znów na chwilkę, wydaje mi sie ze Majcia ma problemy z robieniem kupki, robi je, dosc duzo, ale steka, kweka i popłakuje. Moge jej jakos ulżyc?
Masuj brzuszek. I kładź na brzuszku, tlko nie od razu po jedzeniu.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:00   #2225
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
u nas było tak, że mała robiła kupki, ale czasem bardzo się męczyła z nimi. własnie spękała, prężyła się, płakała.. robiliśmy tak: podnosiliśmy jej nóżki do góry, masowaliśmy brzuszek, kładliśmy na brzuszku. a teraz podajemy espumisan

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:03   #2226
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Na espumisan to u niej za wczesnie, ma dopiero tydzien. No nic bede robic to co piszecie
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:13   #2227
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Ja espumisan dawalam od 1 tyg, polozna mi polecila bo podobno nieszkodliwy, ale dawalam malutko kropelek.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:18   #2228
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Wszystkie dzieciaczki śliczne.
Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania.
I idę do Was z kolejnym.
Mój mleczny stwór długo je z cyca, łapczywie ale nie zaciąga powietrza. Zasypia przy cycu ale za chwilę się budzi i jest niespokojna. Robi jej się lepiej dopiero jak uleje. Podnoszę ją po karmieniu do odbijania ale nic nie daje. Wygląda to tak: karmię, mała zasypa, noszę ją i to nic nie daje, odkładam, mała po chwili otwiera oczy. Później robi się niespokojna, ulewa i po długiej chwili albo moim tuleniu zasypia.
Stary 2012-06-21, 15:36   #2229
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

hmm a o czyjej Tosi mowa bo moja ma włoski i to sporo
no tak, pomyliłam się chodziło o Paulinkę stokroteczki Ona też widzę, że ma włoski, ale takie prawie niewidoczne

Cytat:

hehe a moj chyba troche brzydszy, bo ma 2 podbrodki po urodzeniu byl chusdszy i nie mial buzki 2x szerszej niz dluzszej No ale i tak go kocham :P
Moja Hania też jakby trochę bardziej pulchna na twarzy była. I drugi podbródek też ma
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:39   #2230
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
I idę do Was z kolejnym.
Mój mleczny stwór długo je z cyca, łapczywie ale nie zaciąga powietrza. Zasypia przy cycu ale za chwilę się budzi i jest niespokojna. Robi jej się lepiej dopiero jak uleje. Podnoszę ją po karmieniu do odbijania ale nic nie daje. Wygląda to tak: karmię, mała zasypa, noszę ją i to nic nie daje, odkładam, mała po chwili otwiera oczy. Później robi się niespokojna, ulewa i po długiej chwili albo moim tuleniu zasypia.
mamy taką samą sytuację i nie wiemy co robić... może tak już musi być, pediatra mówił, że ulewanie skończy się po3-4 miesiącach...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:49   #2231
inwytka
Raczkowanie

Moja kochana córcia spała od 21 do 7.30 z jedną krótką przerwą co prawda potem przez około 5 godzin dawała czadu. Na szczęście nie mi, tylko tż, bo ja byłam u gina i na zakupach
Wczoraj byłyśmy na usg stawów biodrowych i wszystko jest w porządku Pola_m nam też na karcie z wynikami badań lekarz zlecił wizytę kontrolną za ok 16 tyg. Zobaczymy co na to pediatra

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Wiesz... Maciej też na początku nie chciał smoka, to go przymusiłam i ssie. Kropelki też mu nie wchodziły, a teraz sam buzię otwiera i sie oblizuje... Ja bym próbowała bez względu na to czy mu smakują czy nie. Najpierw krople a zaraz potem zapycham cycem.

No... na Allegro go!
Kalina dostaje te kropelki od tygodnia i nadal nimi pluje, więc muszę dodawać do mleka
Ja już ostatnio mówiłam tż, że idę ją opchnąć na bazarze, bo jest nieznośna. Najedzona, przewinięta, wyspana, nie boli ją brzuszek, a ona płacze. Zgodził się i powiedział, żebym tylko za dobrą cenę ją sprzedała

Cytat:
u nas łóżeczko stoi nieużywane praktycznie, tyle, że przewijak na nim leży, bo po pierwsze też rozpuściliśmy Antosię i jak kladziemy ja do lozeczka to steka, jeczy nie chce spac, a po drugie ona ma takie akcje z tym ulewaniem, ze boje sie ja odkladac do niego, w lozku lezy przy mnie, slysze jak oddycha i moge szybko zareagowac jak sie cos dzieje, co jakis czas sama sie budze i sprawdzam, czy wszystko w porzadku

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac

w takiej chwili zdałam sobie sprawę z tego, że moja córeczka jest dla mnie najważniejsza i oddałabym za nią życie, tak często na nią narzekam, że się tylko drze i drze, a ona nie jest niczemu winna, jest bezbronna i zależna ode mnie, jest nadal częścią mnie, chociaż już po drugiej stronie brzuszka...
Współczuję i rozumiem co przeżyłaś. Moje dziecię już dwa razy musiałam reanimować. Raz zasnęła przy cycku i się zachłysnęła, a drugi raz z butli zbyt łapczywie zaczęła pić.Na szczęscie w obydwu przypadkach był przy mnie tż, choć myślę, że sama bym też sobie poradziła. W każdym razie po takich akcjach chodzę cała roztrzęsiona...
A propos spania w łóżeczku, to ja mam święte dziecko. Często śpi z nami, ale nie ma problemu ze spaniem u siebie. Zwykle większość nocy spędza w łóżeczku, dopiero jak nad ranem się przebudzi na jedzenie, to zostaje u nas. A w dzień w zależności co robimy, jak ucinam sobie drzemkę w dzień, to zwykle Kalina śpi ze mną.

Cytat:
ja z polozna sie nie umawialam, ze szpitala zadzwonili do przychodni, a potem polozna sama do mnie zadzwonila
Ja musiałam po porodzie iść do przychodni, tzn zrobiła to za mnie babcia tż, bo ja ledwo żyłam przyszła tego samego dnia, bo babcia ją uprosiła, ponieważ miałam straszny zastój i nie bardzo umiałam sobie z nim poradzić, taka byłam skołowana
Cytat:
espumisan moj tez lubial, ale teraz stosuje infacol- maly nim pluje, krzywi sie i odrazu placze jak poczuje co to
dokad podaje to mm to mlody tak sie zachowuje, ze az nudze sie i nie mam co robic :P
pobawi sie i spi
czekam na listonosza, czas jakos powoli mi leci.
chyba zrobie porzadki w szafie
Kurde najgorsze jest to, ze w gory mialam pokupione dobre spodnie, kurtke, bluze i trzymalam to tylko na takie wycieczki. Teraz mam parenascie kilo wiecej i jak bede chciala na jesien gdzies jechac musze pokupowac sobie jakies ciuchy;/ a takie oddychajace spodnie w tamtym roku dawalam 400 zl niecale,mialy mi pare sezonow posluzyc wiec fajnie byloby jakbym sie wcisnela w moje na jesien...
bede probowala na tej diecie od andzy cos zdzialac kurde fajnie byloby ....
nie wspominajac juz, ze w ciuchy codzienne sie nie mieszcze i leza grzecznie i czekaja w piwnicy :P
przypomniałaś mi, że mam kupę ciuchów turystycznych, w które się na pewno nie zmieszczę, a wydałam na nie majątek

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, przyszłam się pochwalić, że jutro kończę połóg, byłam wczoraj na wizycie u gina, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mam pozwolenie na bzykanko.
Zapisał mi tabsy cilest, ale muszę na miesiączkę poczekać, póki co to gumki

no i powiedział, że mogę w kolejną ciążę zachodzić, na co ja mu odpowiedziałam, że dziękuję, nie zamierzam.
hm ja też byłam u gina i też mi przepisała tabsy, ale powiedziała, że już mogę dzisiaj zacząć brać, tyle że ja jednoskładnikową pigułkę dostałam ze względu na to, że jeszcze karmię piersią.

We wtorek idziemy na szczepienia, już się boję co powie pediatra na moje dokarmianie mm. Jak trafię na jakiegoś głupiego lekarza jak Agatka to chyba go

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 16:11   #2232
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
I idę do Was z kolejnym.
Spróbuj konsekwentnie podnosic do odbijania,jak przyśnie i ją położysz jeżeli się obudzi podnieś ja do odbicia.Ja podnoszę cały czas,trzymam go do skutku,kładę podnoszę i tak na zmianę aż mu się obije bo mi wymiotował jak mu się nie odbiło.

U nas pada deszcz i nie wiem co mnie podkusiło wyjść po Filipa wózkiemmyslałam że przejdzie ten deszczCo prawda wózek przykryłam folią,wziełam parasol ale moje nerwy były na wyczerpaniu Filip wchodził w każdą kałuże(nie wziełam mu kaloszy) prosiłam,tłumaczyłam wkońcu jak się wydarłam to zrozumiał,poszliśmy do sklepu Szymon zaczął się tam drzeć i tak darł sie do domu(głodny był).Więc biegiem zaniosłam stelaż do piwnicy,Filip chodził dwa razy na górę zanosił olej i jogurt,jeszcze siatka z ziemniakami mi pękła ale poradziłam sobie.Normalnie wlazłam i mam dosyć moje nerwy sięgnęły dzisiaj zenitu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 16:17   #2233
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
hm ja też byłam u gina i też mi przepisała tabsy, ale powiedziała, że już mogę dzisiaj zacząć brać, tyle że ja jednoskładnikową pigułkę dostałam ze względu na to, że jeszcze karmię piersią.
ja też taką biorę - Azalia się zwie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
We wtorek idziemy na szczepienia, już się boję co powie pediatra na moje dokarmianie mm. Jak trafię na jakiegoś głupiego lekarza jak Agatka to chyba go
nie rozumiem takiego podejścia, ja też zaczęłam dokarmiać mm,miałam ku temu podstawy z którymi nie zgadzał się mój lekarz.Ale to ja jestem mamą i ja muszę podejmować różne nie zawsze proste decyzje i zdecydowałam się na mleko sztuczne. Także nie przejmuj się komentarzami, lekarz nie ma prawa Cię opieprzać za to
Stary 2012-06-21, 16:45   #2234
moniczka1302
Wtajemniczenie

Gaabbii - IMO moja Hanka ma braz od urodzenia, moj maz twierdzi, ze ma granatowe;

ps. on sie nie zna na kolorach

dzis bylismy u lekarza z tymi krostami; z gorszych rzeczy lekarz podejrzewa m.in. AZS i skaze bialkowa zegnaj inko z mlekiem
ale poki co mam dawac wit. A i smarowac jej policzki i klate, myc w krochmalu; no i kupilam bobotic

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

U nas pada deszcz i nie wiem co mnie podkusiło wyjść po Filipa wózkiemmyslałam że przejdzie ten deszczCo prawda wózek przykryłam folią,wziełam parasol ale moje nerwy były na wyczerpaniu Filip wchodził w każdą kałuże(nie wziełam mu kaloszy) prosiłam,tłumaczyłam wkońcu jak się wydarłam to zrozumiał,poszliśmy do sklepu Szymon zaczął się tam drzeć i tak darł sie do domu(głodny był).Więc biegiem zaniosłam stelaż do piwnicy,Filip chodził dwa razy na górę zanosił olej i jogurt,jeszcze siatka z ziemniakami mi pękła ale poradziłam sobie.Normalnie wlazłam i mam dosyć moje nerwy sięgnęły dzisiaj zenitu
Stary 2012-06-21, 17:30   #2235
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
cześć

Tośka jest niemożliwa wczoraj pojadla do 20:30, zasnela po 21 a obudzila sie o 5:50

teraz polozylam ja na brzuszku w wózku i ja wozilam i spi cudownie od 30 min

ja tez nie mam prezentu, tzn chcialam dac P. zdjęcie jego i małej ale nie mam nawet jak wyjść żeby wywołać i kupić ramkę, tak samo nie mam jak iść na pocztę i wysłać kartkę mojemu tacie

u nas łóżeczko stoi nieużywane praktycznie, tyle, że przewijak na nim leży, bo po pierwsze też rozpuściliśmy Antosię i jak kladziemy ja do lozeczka to steka, jeczy nie chce spac, a po drugie ona ma takie akcje z tym ulewaniem, ze boje sie ja odkladac do niego, w lozku lezy przy mnie, slysze jak oddycha i moge szybko zareagowac jak sie cos dzieje, co jakis czas sama sie budze i sprawdzam, czy wszystko w porzadku

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac

w takiej chwili zdałam sobie sprawę z tego, że moja córeczka jest dla mnie najważniejsza i oddałabym za nią życie, tak często na nią narzekam, że się tylko drze i drze, a ona nie jest niczemu winna, jest bezbronna i zależna ode mnie, jest nadal częścią mnie, chociaż już po drugiej stronie brzuszka...

a to przypomina jakby takie charczenie ? pytałam wczoraj pediatry o to bo Tosia ma czasem coś takiego jakby z gardła, powiedział, że to miękkość krtani i to normalne u maluszków

u mnie była 1 raz w 5 dobie po porodzie

trzymam kciuki za jakąś akcję

hmm a u nas cały czas pierdy a kupy nie ma od poniedziałku co jest? nie jem żadnych czekolad, smażeniny, wzdymających rzeczy itp. Tosia brzuszek ma miękki, nie pręży się

u mnie jest dokładnie to samo
Współczuje i dovbrze, że się ogarnełaś.

Cytat:
Hej!
I idę do Was z kolejnym.
U nas też tak jest. Ponoć dobrxe jest też spróbować dziecko odbić przed jedzeniem.

Kurde Mikołaj dzisiaj nie zrobił kupy jeszcze. A dzsiaj jest wzorcowym bobasem. Praktycznie je, bawi się (czytaj leży na macie a ja mu śpiewam i opowiadam co się dzieje) i śpi - po 2-3 godziny.

Dziewczyny kiedy dziecko może przesypiać noce???
Stary 2012-06-21, 17:34   #2236
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

wrocilam ze spaceru, weszlam do domu, malego zostawilam w wozku i pod prycznic, bo mi sie z D lalo!, Jest taki skwar, ze szok. Jeszcze mnie podkusilo zeby przejsc sie takim laskiem i w polowie drogi jak zaczely komary gryzc to szok. Odganialam je od malego, ale mi dupke zgryzly.
przydlaoby sie troche deszczu.
kurde wy bierzecie tabsy, a ja sie bawie w chybil- trafil :P
pytalam o gina o tabsy, ale powiedzial ze sie oomysli jak skoncze karmic.
zreszta ja nie chce tabsow brac bo bralam pol roku, utylam z 10 kilo, mialam depresje i 0 ochoty na bzykanko. ;/
kurde listonosza nie bylo, czekam na paczke z lekami na kolke i z obiektywem<hura> i sie doczekac jakos nie moge...
ps, Leon tez juz chyba ma oczy po mnie, ciemne-brazowe

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-21 o 17:37
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:05   #2237
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja też taką biorę - Azalia się zwie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

nie rozumiem takiego podejścia, ja też zaczęłam dokarmiać mm,miałam ku temu podstawy z którymi nie zgadzał się mój lekarz.Ale to ja jestem mamą i ja muszę podejmować różne nie zawsze proste decyzje i zdecydowałam się na mleko sztuczne. Także nie przejmuj się komentarzami, lekarz nie ma prawa Cię opieprzać za to
Dokładnie, Azalia jeszcze nie wykupiłam, bo w aptece nie było
Wkurza mnie strasznie ta presja, już nawet nie chce mi się dyskutować na ten temat i tłumaczyć się przed lekarzami i położnymi

Cytat:
Biedna

Cytat:
zreszta ja nie chce tabsow brac bo bralam pol roku, utylam z 10 kilo, mialam depresje i 0 ochoty na bzykanko. ;/
Podziwiam, ja teraz nie mam w ogóle ochoty na seks, bo się boję, że znów zajdę w ciążę

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:11   #2238
diablica071086
Zadomowienie

w końcu ulga karmienie nie boli kochany mąż przypomniał mi że przeciez mam kapturki na sutki, zastosowałam i nie boli nawet ta poraniona brodawka która mała zaczęła odgryzać na reszcie jest cała
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:14   #2239
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Moja Hania też jakby trochę bardziej pulchna na twarzy była. I drugi podbródek też ma
A mnie się wydaje, że Maciek wysmuklał..

o
Stary 2012-06-21, 18:43   #2240
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie się wydaje, że Maciek wysmuklał..
moja robi sie pulpetem tez ma podbrodek, a obwod glowy zwiekszyl sie w ciagu 5 tygodni o 6cm dzis pan doktor wymierzyl dokladnie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
wrocilam ze spaceru, weszlam do domu, malego zostawilam w wozku i pod prycznic, bo mi sie z D lalo!, Jest taki skwar, ze szok. Jeszcze mnie podkusilo zeby przejsc sie takim laskiem i w polowie drogi jak zaczely komary gryzc to szok. Odganialam je od malego, ale mi dupke zgryzly.
przydlaoby sie troche deszczu.
kurde listonosza nie bylo, czekam na paczke z lekami na kolke i z obiektywem<hura> i sie doczekac jakos nie moge...
ps, Leon tez juz chyba ma oczy po mnie, ciemne-brazowe
ja tez przenigdy nie wezme tabletek anty o malo nie dostalam jakiegos zatoru w plucach, powiedzialam wtedy ze dziekuje za takie cos a bralam jedne z lepszych.
Stary 2012-06-21, 18:44   #2241
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Zostałaś bohaterką dnia!

o
Stary 2012-06-21, 19:05   #2242
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Zostałaś bohaterką dnia!

Mała gadzina wykapana duża ma Dzień Brudasa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:13   #2243
cate_
Zadomowienie

Begie podawalam starszemu synowi i z tego co pamietam to mozna go tez podawac przy karmieniu piersia ale tak jak pisalam porozmawiaj z pediatra.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:41   #2244
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy dziecko może przesypiać noce???
Chyba nie ma reguły, bo mój od jakiegoś tygodnia (albo dwóch ) przesypia 7-8 godzin. Pierwsza pobudka po wieczornym kąpaniu (ok. 20:30) jest około 5:00 czasem 4:00.

W ogóle to jakoś nie mogę się wbić w dyskusję, czytam Was na bieżąco, ale jakiś taki mam humor, że nie mam ochoty pisać. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu - Filipek waży 5500 w pampku, zdecydowaliśmy się (niestety głównie ze względów finansowych) na pakiet podstawowy. Mały dostał 3 strzały i trochę pokrzyczał, ale myślałam, że będzie gorzej. I w sumie cały dzień śpi z przerwami na krzyki. Temperatury na szczęście nie ma. W ogóle to powiem Wam, że chwilami tak przeraźliwie krzyczał, że byłam w szoku (i płakałam prawie z nim). Pierwszy raz słyszałam taki wrzask. I dziękowałam Bogu, że nie mamy jakiś wielkich kolek. kapukat jeśli u Ciebie tak to wygląda, to współczuję z całego serca i mocno przytulam.

Mój mały pierdzioch właśnie walnął kupsko - pytałyście o ilość, u nas jest przy każdym karmieniu, czasem nawet 2 Chyba go dziś nie będę kąpać zapomniałam zapytać lekarki. Wujek google mówi, że nie ma przeciwwskazań, ale nic mu nie będzie jak jeden dzień nie wykąpiemy.
_millenka cieszę się, że nasz patent na kąpiel działa też u Ciebie i Borys polubił pluskanie

Mały jeszcze dorabia

Zapomniałabym WIELKIE GRATULACJE DLA NOWOROZPAKOWANYCH MAM!!! I trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku, wierzę, że macie dosyć przy tych upałach...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-06-21 o 19:43
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:50   #2245
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej
My wlasnie wrocilismy od pediatry Dominik ladnie przybiera na wadze Wczoraj wieczorem odpadl mu tez pempuszek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:50   #2246
missmalezji
Wtajemniczenie

Zostałam noworozpakowaną ciocią..

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:51   #2247
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:15   #2248
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
gratulacje

mała była grzeczna. uffff

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:17   #2249
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Mała gadzina wykapana duża ma Dzień Brudasa
A tam dzień brudasa. Dzień dziecka.
Stary 2012-06-21, 21:25   #2250
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
My już w domciu. Jutro obiecuję napisać coś więcej, dziś już padam a jeszcze nocne czuwanie nad nami...

Zostawiam moc buziaków dla wszystkich!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości