Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 11:54   #2191
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
pewnie)
tylko moze zaczne od poniedzialku od jutra dam cyc i rygorystyczna dieta, jesli to nei pomoze od pn bede normalnie jadla i bedzie mm
dziewcyzny karmiace mm- jaki kolor kupy na Wasze dziecie?
czarno- zielona moj robi odkad daje mm.
a smierdzi, ze fak
wlasnie zrobil
ciemno-żółta i śmierdząca że z daleka czuć dzisiaj rano myslałam że puszczę pawia a nigdy mnie takie rzeczy nie robiły

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:10   #2192
begie13
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

wychodzicie z dzieciaczkami w godz powiedzmy od 11 do ok16-17 jak jest gorąco? my w upał wychodzimy wieczorem ok 19, a rano nigdy mi nie wychodzi, ,żeby zdążyć przed upałem... w ogóle musiałam zamówić parasolkę do wózka bo pieluszka zawieszona na budzie się nie sprawdza, wiatr ją zwiewa

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:13   #2193
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
kiedy powinna zjawić sie 1 raz połozna u nas w domku??
zasadniczo to wtedy kiedy się z nią skontaktujesz jak się nie odezwiesz to pewnie się nie pojawi...

moja mi mówiła, żeby się odezwać tak na drugi, trzeci dzień po powrocie ze szpitala to ustalimy kiedy będzie...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
u mnie chyba zaczął odchodzić czop ale po kawałku.. oby to już było niedługo... bo zaczynają telefony dzwonić czy rodzę no tak, przecież nie planuję powiadamiać najbliższej rodziny że urodziłam więc muszą się dopytywać
a mi nieeee
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:18   #2194
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
zasadniczo to wtedy kiedy się z nią skontaktujesz jak się nie odezwiesz to pewnie się nie pojawi...

moja mi mówiła, żeby się odezwać tak na drugi, trzeci dzień po powrocie ze szpitala to ustalimy kiedy będzie...
ja z polozna sie nie umawialam, ze szpitala zadzwonili do przychodni, a potem polozna sama do mnie zadzwonila

Wanda
Stary 2012-06-21, 12:22   #2195
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
wychodzicie z dzieciaczkami w godz powiedzmy od 11 do ok16-17 jak jest gorąco? my w upał wychodzimy wieczorem ok 19, a rano nigdy mi nie wychodzi, ,żeby zdążyć przed upałem... w ogóle musiałam zamówić parasolkę do wózka bo pieluszka zawieszona na budzie się nie sprawdza, wiatr ją zwiewa
Ja chcąc nie chcąc muszę wyjść po Filipa do przedszkola,więc wychodze gdzieś pomiędzy 13 a 14.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:24   #2196
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ja z polozna sie nie umawialam, ze szpitala zadzwonili do przychodni, a potem polozna sama do mnie zadzwonila
no czasem może i tak być, choć wiem że u mnie samemu trzeba się odezwać a to z prostej przyczyny położna nie posiada komórki służbowej (udostępnia swój numer, ale nie dzwoni bo czemu ma dokładać z własnej kieszeni), a ze stacjonarnego nie może na komórki dzwonić - polityka oszczędnościowa przychodni
najlepiej się samemu w swojej przychodni zainteresować jak to dokładnie wygląda

mama już dziś do mnie dzwoniła czy nie rodzę ano nie rodzę, z resztą do tp mam jeszcze 8 dni
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:33   #2197
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ja miałam zagrożoną ciąże od 26tyg,rozwarcie na 2cm i czop też mi odszedł i miałam załamanie bo termin się zbliżał a ja nic i urodziłam w terminie także nic straconego,wieczorem dostałam skurczy i heja do szpitala.
O to mam nadzieję, że u mnie też tak będzie, i się jeszcze ruszy...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:34   #2198
cate_
Zadomowienie

Begie zapytaj pediatre o zageszczecz do mleka, Nutramigen bodajze sie nazywa

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:49   #2199
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witamy Was
Zaczęłam czytać zaległe ale nie mam szans, bo cały czas przybywa nowych stron.
Paulinka jest cudowna, dziś dwie godziny spała na mnie z przerwami na cyca, złapała, zasnęła, obudziłam ją, znowu złapała, zasnęła i tak w kółko, no tak się nie da. Dostała butlę i śpi.
Czy Wasze dzieci robią duuużo kupek?? Paulina robi kupę w trakcie każdego jedzenia, a czasem zamiast kupy jest głośne przelewanie w jelitach szczególnie po moim mleczku. Czy to tak ma być?? Czy coś może być nie tak? A czy Wasze dzieci czuwają?? Paulinka je i tylko wtedy nie śpi, no chyba że wisi na cycku to zasypia błyskawicznie. Pozostały czas śpi, tylko czasem się lekko wybudza, porozgląda i śpi dalej. Myślałam, że nawet noworodki mają jakiś czas w ciągu doby kiedy nie śpią

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:52   #2200
niunia32
Zakorzenienie

wróciłyśmy ze spacerku.
jestem już w połowie piękna zrobiłam sobie hennę tzn. kosmetyczka mi zrobiła...
Mała ładnie spała koło przy prababci, a jak poczuła że idę to ryk. dostała wody i poszła spać dalej.

aaaa dzisiaj mała zostaje z teściową.... aaaaaaa pierwszy raz

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:56   #2201
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Wiem ze sapka i alergia to co innego,napisałam że sapka moze być objawem alergii bo tak wyczytałam.
Sapka u noworodka i niemowlaka: przyczyny mogą być różne

Powodem sapki może być infekcja, jak i alergia pokarmowa, a nawet nieprawidłowe warunki, w jakich przebywa dziecko (w pokoju jest za ciepło i za sucho, dziecko nie jest wywożone na spacery).
Sapka jest wyjątkowo uciążliwa dla noworodków i młodszych niemowląt, które oddychają niemal wyłącznie przez nos – jego niedrożność utrudnia sen czy karmienie malucha. Starsze niemowlę, gdy ma zatkany nosek, będzie oddychało ustami, co zwiększa ryzyko zakażenia dróg oddechowych.

Ona pojawia się po porodzie a mój Szymon ma ją jakiś tydzień.Też czyszczę mu nosek ale nic nie wychodzi,ja też ciągne raz a porządnie.
to nie wiedziałam myślałam, że sapka, to sapka i z alergią nie ma nic wspólnego.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Gabbi probowalam roznych wariantow, wprowadzanie po 1 produkcie, ejdzenie stalych produktow i uwierz, ze bylam takiego zdania jak Ty, ale malego tak bolal codzienbnie brzuch, ze sie obwinialam i juz wolalam nic nie jesc, nic nie wprowadzac, nie eksperymentowac zeby tylko bylo dobrze. No ale to i tak nie pomoglo. Kurczak oczywiscie byl odstawiony na jkais czas, ale tez nic to nie dalo, Mialam raz 2 dni na samym rosole wiejskim- i dupa= malego dalej bolalo;/
takze to nie takie proste
no tak, każdy przypadek jest inny. Ja tylko napisałam, co myślę w tym temacie. Chciałam pomóc. Nie twierdzę, że sama kiedyś nie zmienię podejścia...obym nie miała powodu

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Sutkami się nie martw. Ja cały czas mam wrażliwe a karmię już 6 tygodni. Bez stanika z wkładkami się nie ruszam, bo jakieklwiek otarcie o bluzkę boli jak cholera. Nawet jak się wycieram po kąpieli, to suty omijam.
no to mnie pocieszyłaś
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Dlatego wlasnie zaczelam wprowadzać powoli coś innego, bo doszłam do wniosku ze moze nie tyle co mojemu synowi nudzi sie szynka co , po prostu przy takim jałowym żarciu , mój pokarm może być srednio wartościowy.
W sumie jednak nie wiem co bym mogła więcej wprowadzić.... ja w zasadzie jadłam bardzo podobnie wcześniej. Jedyne co wykluczyłam to owoce i slodycze, kawę, mocną herbatę, i warzywa typu papryka, kapustne, z mięs jem indyka, kurczaka nie jem.

a dzisiaj to mi jednak daje popalić, co go odłoże, to ryk. nawet nie mialam kiedy sie ubrać ani uczesać. siedze w mokrej koszulce od lejących się cycków, z rozczochranymi wlosami , z podkrążonymi oczami...

i powoli zaczynam mieć dość tego wszystkiego i to tak, ze tak powiem kur.ews.ko dość , chyba po prostu wyjde z siebie i już... bedzie po zawodach.

zaraz sie chyba ogarniemy i pojdziemy po ten Bobotic.
U nas też dzisiaj jest aktywnie To ta pogoda.

Cytat:

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac
O rany !!!!!!!!
Ja się takich akcji bardzo boję Wczoraj nawet pytałam lekarki jak reanimować w razie czegoś. Nie chcę, żeby coś takiego miało kiedykolwiek miejsce, bo nie wiem jak zareaguję, czy w ogóle zareaguję A tak jak piszesz, życie bym oddała za tą moją Kruszynkę kochaną.

Cytat:
My też wychodzimy wieczorem.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:59   #2202
niunia32
Zakorzenienie

oj biedna Tosia...

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-21, 12:59   #2203
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Nasze słoneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5230180.jpg (122,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230181.jpg (100,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230197.jpg (74,7 KB, 31 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-21, 13:01   #2204
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Fajne to sloneczko )
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:02   #2205
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

i jeszcze trzy zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5230200.jpg (80,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230219.jpg (87,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230175.jpg (77,6 KB, 45 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-21, 13:03   #2206
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

No... na Allegro go!
eeee tam placisz za aukcje, lepiej na gumtree albo tablice za friko ! Ja czasem grożę, że pojdzie do cyganki
Stary 2012-06-21, 13:04   #2207
niunia32
Zakorzenienie

ładne śloneczko

ja czasem też grożę że pójdę wymienić dziecko

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-21, 13:08   #2208
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nasze słoneczko
ale sliczna podobna do mojej
tylko ze moja ma juz brazowe oczka po tatusiu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:

otoz przedwczoraj w nocy musialam mojemu dziecku udzielic 1 pomocy, po karmieniu ladnie sie jej odbilo, polozylam ja na pleckach, glowka na bok, smacznie sobie spala, nie ulalo jej sie ( zawsze czekam jakis czas czy sie jej uleje), wiec zasnelam obok niej, w srodku nocy nagle sie jakos dziwnie wygiela bez zadnych odglosów, ja patrze a tam doslownie fontanny sie leja z buzi i z noska, Tosie zatkalo, nie mogla oddychac, mi serce stanelo, szybko ja na ramie wysoko zaczelam ja mocno klepac po pleckach, potem aspirator i szybko z noska musialam ten serek wyciagnac, dopiero po dluzszej chwili zaczela oddychac
o rany dobrze, ze wszystko skonczylo sie dobrze. Teraz sama sie zastanawiam, czy dobrze robie, zostawiajac mala w pokoiku samą w lozeczku czesto tez mam takie obawy, ze sie zachlysnie albo cos... pogadamz mezem o kupnie lozka sypialnianego i spaniu z mala w pokoju
Stary 2012-06-21, 13:12   #2209
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, odnośnie problemów brzuszkowych u dzieciaków.
U nas w zasadzie żadnego problemu nie było, Maciek wali kupy jak szalony, właściwie co zmiana pieluchy to nas.rane, bąków też sobie nie żałuje. Ale... mimo wszystko rano często się prężył i widziałam, że nie sprawia mu to przyjemności. Kupiliśmy kilka dni temu Bobotic i daję mu profilaktycznie. Nie tyle co napisane w ulotce (czyli 4 razy po 8 kropelek), a mniej... 3 razy dziennie ile tam z buteleczki do pyszczka skapnie bo podaję mu do pyszczka prosto, a on się tylko oblizuje. Raz 5, innym razem 8 kropelek, jak wypadnie. I WSZYSKIE problemy ustąpiły. Od tych kilku dni jak dostaje Bobotic żadnego prężenia.
A teraz widzę, że na tym nowym forum eksperckim, lekarz dokładnie to samo zaleca, podawać profilaktycznie. To się w całości wydala z organizmu, więc nie ma żadnego ryzyka, a jaka ulga dla dziecka POLECAM
też tak podaję :P i też się mała oblizuje na espumisan

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-21, 13:21   #2210
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

espumisan moj tez lubial, ale teraz stosuje infacol- maly nim pluje, krzywi sie i odrazu placze jak poczuje co to
dokad podaje to mm to mlody tak sie zachowuje, ze az nudze sie i nie mam co robic :P
pobawi sie i spi
czekam na listonosza, czas jakos powoli mi leci.
chyba zrobie porzadki w szafie
Kurde najgorsze jest to, ze w gory mialam pokupione dobre spodnie, kurtke, bluze i trzymalam to tylko na takie wycieczki. Teraz mam parenascie kilo wiecej i jak bede chciala na jesien gdzies jechac musze pokupowac sobie jakies ciuchy;/ a takie oddychajace spodnie w tamtym roku dawalam 400 zl niecale,mialy mi pare sezonow posluzyc wiec fajnie byloby jakbym sie wcisnela w moje na jesien...
bede probowala na tej diecie od andzy cos zdzialac kurde fajnie byloby ....
nie wspominajac juz, ze w ciuchy codzienne sie nie mieszcze i leza grzecznie i czekaja w piwnicy :P
ok ide posprzatac cos na sile :P
babcia moja zza sciany byla u mnie juz nie przesadzajac z rana 10 razy minimum, zawsze jak tz ma sluzbe bardzo mnie nawiedza. wczoraj wpadla z krzykiem po co my szcpeilsimy w takie upaly, ze glupi jestesmy, ze ludzie woglole nie szczepia i nic dzieciom nie ejst, Tz sie wkurzyl i pierwszy raz podniosl glos, powiedzial ze kazdy normalny czlowiek szczepi i ze to nasze dziecko wiec niech nie gada glupot. I do wieczora nie przyszla No ale dzis jestem juz sama wiec pewnie do wieczora jeszcze parenascie razy [przyjdzie.... Oho juz przyszla na sile mi kolysze dziecko... eh
mowilam tz rok temu, ze to kiepski pomysl wynajmowac mieszkanie sciana za babcia, ale nie wierzyl ...

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-21 o 13:39
Stary 2012-06-21, 13:21   #2211
niunia32
Zakorzenienie

odzyskałam prawą rękę
mała odstawiona do łóżeczka.

matko, czy ja kiedyś posprzątam do końca w tym domu?????

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-21, 13:26   #2212
_agata
Zakorzenienie

Jak skończysz to chodź do mnie zobaczysz co to nieposprzątane mieszkanie

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:36   #2213
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Kup Bobotic, u nas jest poprawa, pierdów zdecydowanie więcej. A to dobrze, bo brzuszek się odgazowuje
Nie jest drogi, więc nic nie ryzykujesz. A w razie czego sama wypijesz, bo pyszny jest
IMO nie ma co czekać jak widzisz, że dziecko się męczy. Ja podaję profilaktycznie i widzę różnicę
Mamy Bobotic. Tylko, że w ulotce jest napisane, żeby stosować u niemowląt po 28 dniu zycia
mam nadzieję, że nie zaszkodzę.... ale nawet sama położna mi je polecała jak jeszcze przychodziła...
nie wiem co robić teraz... kurza stopa.
a ty Agata jak je stosujesz? 4x na dobę po 8 kropli . czy przed każdym karmieniem po prostu?
ok juz widzę, pisałaś ze 3 razy dziennie co bozia da do buzi

co do kup, ja mojemu wczoraj od południa nie podawałam mm, wisiał na cycu do dzisiejszego ranka i też nie walnął kupsztala i cierpiał. Kupa poszła dopiero jak podałam butle. Usr.ał się po pachy za przeproszeniem. Ale od razu uspokoił jednocześnie.
Cytat:
Wczoraj z mężem się zastanawialiśmy. Podać i niech śpi 24 godziny.

Myśleliśmy też... a zresztą, nie będę pisać.

chyba sie domyślam ja mam takie mysli kilka razy dziennie.....

a jak sie przymusza do smoka, bo jak ja mojemu przytrzymuje i czekam, zeby zassał, to on normalnie takie mi nuumery robi, ze to niby się dusi i krztusi i w ogóle jest cierpiący. Ale zazwyczaj zasysa. I robi to niczym wygłodniałe zwierze.
Czytam od wczoraj, co prawde w ekspresowym tempie, bo nie mam innej mozliwości, ale ze zrozumieniem, "Język niemowląt". I powiem Wam, ze chyba na prawdę popełniam pełno błędów, i już nawet nie mnie w tym wszystkim mi szkoda, tylko tego dziecka , bo ono chyba wciaż żyje w stresie. No ale jak ma nie życ w stresie jak jest tak czymś (nie wiem czym jeszcze) nabuzowany, że nie jest się w stanie sam odbodźcować i zasnąć. A przecież taki brzdąc to powinien tylko spać , jeść i srać. A jemu pozostaje tylko jedzenie....
Cytat:
mój boże... jaka akcja.... chyba bym umarła.
ja co prawda miałam podobnie, ale odrazu spanikowałam. to było w 2 dobie po porodzie, Borys zakrztusił się pokarmem z butli w szpitalu i zapowietrzył. Widok straszny !! Zaczełam krzyczeć, ale i tak nikt nie przybiegł, dobrze, że był mąz przy mnie, chwycił go szybko, odwrócił do gory nogami i odkrztusił.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
eeee tam placisz za aukcje, lepiej na gumtree albo tablice za friko ! Ja czasem grożę, że pojdzie do cyganki

u nas zaczey chodzić pod blokiem, chyba tez postraszę, bo widzę, że po dobroci nie idzie się z gosciem dogadać.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:41   #2214
Gaabbi
Wtajemniczenie

Fajniutka Tosia I taka łysiutka Ja już się przyzwyczaiłam do noworodka z masą włosów na głowie i jakoś tak dziwnie wyglądają dla mnie te łysiutkie główki dzieciaczków

moniczka, kiedy oczy Twojej Hani zmieniły kolor?

My dzisiaj próbowaliśmy rozpocząć przygodę z pieluszkami wielorazowymi Rozmiarowo już na Hanię pasują (powiedzmy), ale w ciągu godziny zakupkała mi dwie i się wkurzyłam. Wy narzekacie, że Wasze maluchy nie robią kup, a moja sadzi jedną za drugą. Nie wiem jak my damy radę z tymi pieluszkami wielorazowymi. Mam ich chyba za mało Skąd mogłam wiedzieć, że trafi mi się taki szybko trawiący egzemplarz

Wiecie co, moja Hania ma 2tyg i 4 dni. Mam wrażenie, że Jej twarz tzn. rysy Jej twarzy bardzo się zmieniły od urodzenia. Myślicie, że to możliwe? Wasze dzieciaczki też się tak zmieniają? Może tak mi się tylko wydaje, przez ten trądzik
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:51   #2215
niunia32
Zakorzenienie

moja kupy robi popołudniami... ranoo i w nocy to takie pasy startowe ma na pieluszcze...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

normalnie duchota jest..... lecę sprzątać...
Małej spodobała się grzechotka

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-21, 13:52   #2216
izotropia
Rozeznanie

a mi się chyba zdawało, albo to tak po troszku odchodzi albo coś przegapiłam...
właśnie prasuję... później chyba zacznę się pakować, tylko mam się zapakować w reklamówki - bo w torby nie wolno nie wiem jak ja to zrobię bo tyle tego jest, że szoook :/ ale już najwyższy czas żeby się na poważnie uszykować
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:03   #2217
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Begie zapytaj pediatre o zageszczecz do mleka, Nutramigen bodajze sie nazywa
a na co on działa? ja karmię piersią

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wróciłyśmy ze spacerku.
jestem już w połowie piękna zrobiłam sobie hennę tzn. kosmetyczka mi zrobiła...
Mała ładnie spała koło przy prababci, a jak poczuła że idę to ryk. dostała wody i poszła spać dalej.

aaaa dzisiaj mała zostaje z teściową.... aaaaaaa pierwszy raz
no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

a.

O rany !!!!!!!!
Ja się takich akcji bardzo boję Wczoraj nawet pytałam lekarki jak reanimować w razie czegoś. Nie chcę, żeby coś takiego miało kiedykolwiek miejsce, bo nie wiem jak zareaguję, czy w ogóle zareaguję A tak jak piszesz, życie bym oddała za tą moją Kruszynkę kochaną.
.
i jak reanimować dzidziusia?

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nasze słoneczko
słodkości

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ale sliczna podobna do mojej
tylko ze moja ma juz brazowe oczka po tatusiu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

o rany dobrze, ze wszystko skonczylo sie dobrze. Teraz sama sie zastanawiam, czy dobrze robie, zostawiajac mala w pokoiku samą w lozeczku czesto tez mam takie obawy, ze sie zachlysnie albo cos... pogadamz mezem o kupnie lozka sypialnianego i spaniu z mala w pokoju
Antosia też chyba będzie miała brązowe

no ja się boję jak ona śpi, szczególnie w nocy, a nawet w dzień jak czasem zaśnie to patrzę co chwilę czy nic się jej nie dzieje

kurcze zauważyłam, że Antka lubi słuchać odcinków Kubusia Puchatka leży grzecznie w wózeczku...oo już chyba śpi znowu

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

mój boże... jaka akcja.... chyba bym umarła.
ja co prawda miałam podobnie, ale odrazu spanikowałam. to było w 2 dobie po porodzie, Borys zakrztusił się pokarmem z butli w szpitalu i zapowietrzył. Widok straszny !! Zaczełam krzyczeć, ale i tak nikt nie przybiegł, dobrze, że był mąz przy mnie, chwycił go szybko, odwrócił do gory nogami i odkrztusił.
jak za nogi go wziął i do góry nogami?

Cytat:

Wiecie co, moja Hania ma 2tyg i 4 dni. Mam wrażenie, że Jej twarz tzn. rysy Jej twarzy bardzo się zmieniły od urodzenia. Myślicie, że to możliwe? Wasze dzieciaczki też się tak zmieniają? Może tak mi się tylko wydaje, przez ten trądzik
Antosia też jest całkiem inna niż gdy się urodziła...

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Fajniutka Tosia I taka łysiutka
hmm a o czyjej Tosi mowa bo moja ma włoski i to sporo

Wanda
Stary 2012-06-21, 14:06   #2218
_millena
Zadomowienie

Cytat:
jak za nogi go wziął i do góry nogami?
a złapał go tak śmiesznie (maż jest ratownikiem WOPRu) za bark, obrócił brzuskiem do dołu i trochę główkę w dół skierował i się młody wyrzygał i zaczał oddychać. wszystko trwało dwie sekundy.
ja bym chyba nie dała rady tak

Gaabbi moj tez się zmienił. zrobił się ładniejszy jakiś

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:11   #2219
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

http://www. mamazone.pl/tv/film,1149...iemowlaka.aspx
po ww spacja.
moj mlody krztusi sie butla, krztusi sie slina, krztusi sie na spaniu ....
jak nmial pare dni bardzon sie tego balam, raz sie rozplakalam, ale tz mi pokazal pare razy ze wystarczy go odwrocic na brzuch, trzymac glowke, glowka nie moze byc wysoko. czasami jak sie krztusi, ale malo wystarczy orzewrocenie na bok.
aga i mama mni powiedziala i tak robie- jak dziecko juz po krztuszeniu powraca do siebie dmucham mu w twarz. wtedy tak jakby zalapuje powietrze

pomaga

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Gaabbi moj tez się zmienił. zrobił się ładniejszy jakiś
hehe a moj chyba troche brzydszy, bo ma 2 podbrodki po urodzeniu byl chusdszy i nie mial buzki 2x szerszej niz dluzszej No ale i tak go kocham :P

aha i nie wiem czy nie robie zle, ale od 2 dni robie tak zeby nie spac z dzieckiem- kolo naszego lozka odpinam gondole z wozka i klade, jak malemu musze wsadzic smoka do buzi pod rzad pare razy to tylko wystawiam reke. wyjmuje go tylko na przebieranie pampersa, je i spi w gondoli a ja wreszcie z mezem!
w lozeczku mu jakos to zasypianie nie idzie ;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-21 o 14:15
Stary 2012-06-21, 14:16   #2220
niunia32
Zakorzenienie

ja przy ksztuszeniu się małej odwracam ją i kładę na moje kolana i lekko poklepuję po pleckach.
czasem tylko na bok obracam. tak jak agatka pisze.

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości