|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać
Idę kwiaty przesadzać ![]() Strippi, trzymamy kciuki Blonde, jesteś! Malenstfo, zazdroszczę Zakopca....kocham to miejsce Kotek, dla Maji![]() Stokrotko, jak temp?...wczoraj patrzyłam na Twój wykres...obiecujący:rolle yes: Po duphastonie mam jeszcze większe zaparcia. Tomalinko to ostro działasz w tym cyklu?
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() trzymaj ![]() Choć wiecie co, teraz coraz mniej w to wierzę, bo w końcu byłam nad morzem, zmieniałam klimat itd więc ma prawo się spóźniać. Dziś mnie już podbrzusze nie boli, tylko wczoraj wieczorem troszku.
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikita ja teraz też kończe globulki ( też mnie wkurza, że muszę na dniu brać i wszystko leci ), ale mnie gin mówił, żeby się nie przytulać...a jeśli już to z gumką ![]() Na szczęście jutro ostatnia i akurat będzie czas na starania, więc uff!! ![]() A ja cały czas chodzę do koleżanki na górę, dlatego mnie nie ma
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-06-22 o 11:11 |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie odzywam, bo całkiem nie mogę się wbić.
|
|
|
|
#4055 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie słoneczko zaczyna wychodzić, może jutro będzie lepsza pogoda, bo w nocy znowu lało
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
e_velku, masz racje, ważne że się wszystko przykleiło, i że brzusio rośnie
tylko się szanuj i wszystko będzie dobrze ![]() a ja no czuję się bardzo dobrze, walczę z syndromem "wicia gniazda" i cały czas mam ochotę coś sprzątać i przygotowywać Nikita, Cytat:
Cytat:
ani mi o globulkach nie gadaj Stokrotka, Cytat:
nie nazwałabym mamusi sportowcem Przyjechali naszego kociaka zabrać a wiecie jak jego mama płacze i mi jest przykro... już mi tu nie będzie hasał po tapczanie i pozatym boję się o niego bo oni już dwa koty mieli a mieszkają przy samej drodze, i chyba nie muszę Wam mówić jak tamte koty skończyły
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw sie
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie oddała. Jak kupowaliśmy naszego Bonita, to dziewczyna, która nam go sprzedawała, opowiadała, że przyjechał koleś też kupić jednego z psiaków z tego miotu i zaczął wypytwać czy taki pies to się nadaje na zewnątrz, bo on go chce na łańcuch przy budzie, żeby domu pilnował (wyżeł niemiecki - na łańcuch ) i ona mu nie sprzedała, odmówiła mu!! I bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, nie możemy mieć trzech kotów.
wiedzieliśmy że go w końcu przyjadą zabrać.ta koleżanka dobrze zrobiła. Uważam że nie powinno tak być że psa się na łańcuch bierze. Fakt faktem nasz nie jest cały czas w domu bo poprostu nie chce, i mamy wielka ogrodzoną działkę na której może biegać, i ma swoje wejście do piwnicy gdzie ma swój fotel i tam sobie może spać w ciągu dnia, a na noc idzie do domu. Ale myślę że to nie jest nie humanitarne. A taki przy budzie biedak ani pobiegać, ani cienia nie raz nie ma, no chyba że w ciasnej budzie.
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak na razie myślę, że lada chwila dostanę @
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi, włącz pozytywne myślenie
wiesz takie wyjazdowe starania mogą być szczególnie owocne
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój psiak też większość czasu spędza na ogrodzie...ale bez porównania jest jak pies sobie biega po ogródku, a jak siedzi na łańcuchu przypięty. Sąsiedzi obok mają 2 owczarki niemieckie długowłose i trzymają je oba w jednej klatce, która ma ok. 6m2...w środku klatki jest jeszcze buda ![]() Biedne psy
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, no niby byśmy mogli ale znajdź kogoś kto będzie go chciał. Ciężko jest. A oni od razu jak nasza była już zaciążona sobie go zamówili to co miałam zrobić, musiałam oddać.
ale napisałam do tej jego córki teraz żeby go wzięli do domu, i pilnowali bo mi go szkoda ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Butter, kiedy następne głosowanie? i co zaprezentujesz?
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie chcecie kotki wysterylizować? Sorki, że tak naciskam na ten temat...ale wydaje mi się, że nie ma potrzeby płodzić małych kociaków, których potem ewentualnie nikt nie chce i kończą marnie...tyle jest bezdomnych zwierząt na świecie! Następne głosowanie od 1 lipca, a co zaprezentuję, jeszcze nie wiem, bo nie ma jeszcze tematu kolejnego zadania ![]() Ale jak tylko się pojawi, na pewno będziecie jednymi z pierwszych, które się dowiedzą i zostaną poproszone o zagłosowanie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, nikt nigdy wcześniej o tym nie wspomniał. A może by to bylo dobre, bo masz racje dość jest bezdomnych zwierzaków, nasz pies jest wykastrowany. Głównym argumentem było właśnie żeby nie płodzić kolejnych i aby uniknąć agresji (tu akurat nie zadziałało).
Wiem, że nie musieliśmy ale jak się już stało jak stało to zamierzam zainterweniować chociaż żeby go mieli w domu. masz w zupełności rację. a Butter, ja nie wiedziałam że tam są tematy jakieś
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mogę :/ Nie było mnie tutaj trochę i teraz tak jakoś mi się wbić nie udaje :/
U nas ok. Ja czuję się dobrze, brzuchol rośnie wyjątkowo szybko :/ Już nie mogę nosić innych spodni jak tylko ciążówki :/ A to dopiero 11 tydz przeciez!!! ONYKS a jak u Ciebie?? Wojtek szaleje jak zawsze a ja za nim nie nadążam Jestem meeeeega senna, szybko się irytuje i non stop sikam ![]() ![]() Miłęgo dziewczęta
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
no staram się jednak nie nastawiać, bo potem znowu będzie płacz
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wasz pies to pies czy suka? Na czym polega to, że jest agresywny? Strong, pewnie, że są tematy przecież muszą być jakieś kryteria ![]() Teraz jest temat: przekąski na mecz, a wcześniej był z jajkiem w roli głównej
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, pies. Nie można go wręcz utrzymać jak jesteśmy na spacerze i leci jakiś obcy pies, no są takie przypadki że diabeł z niego wychodzi. Sa takie psy że minie bez zainteresowania ale to rzadko. Na ludzi nie widziałam jeszcze żeby był agresywny aczkolwiek nie dałabym gwarancji jak się zachowa jakby obcy człowiek wszedł na jego plac. No poprostu z odpowiedzialności wejście do drzwi jest do niego nie dostępne, bo to ja za niego odpowiadam a nie jestem w 100% za niego pewna. Więc bez kagańca na spacer ani rusz, no i osobne ogrodzenie. Aczkolwiek jak ma kaganiec na pysku to na spacer bez smyczy chodzimy bo trzymie się nogi jak rzep. Poprostu się boi. jest bezbronny w kagańcu i liczy na mnie.
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Gosia, musisz częściej do nas zaglądać ale ja wiem wiem mężuś był i mamusia ![]() Strippi, no ja rozumiem rozczarowanie jest gorsze od zaskoczenia i to miłego zaskoczenia ja trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- widzę agnuska na pasku, czyżby pisze z trasy ?
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chciałam Cie jeszcze spytać, jak Wy reagujecie na to, jak idziecie i widzicie, że idzie pies, którego on może potencjalnie zaatakować? I jak reagujecie po tym, jak już się wścieka na psa innego? |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Wałkuj wałkuj Butter, ale może mi jakoś pomożesz. Ja jak z nim idę i on już się czai to schodzę na bok odciągam go i czekam aż inny pies przejdzie. Boogi w tym czasie się wyrywa i szczeka jakby chciał wszystkich pożreć. Raz pozwoliłam mu podejść i był spokojny ale do czasu aż tamten pies nie zawarczał. No i jestem bezbronna bo nie wiem co dobrze a co źle.
a po całym ataku, jak już go przyciągnę do siebie i pies przyjdzie to na niego nakrzyczę i idę dalej.
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane moje!
Postanowiłam jeszcze zajrzeć. Jestem już spakowana, czekam tylko na męża, bo był odprowadzić samochód do rodziców. Także jeszcze chwila i będziemy jechać. Trzymajcie kciuki, bo nie wiem jak przeżyję tą podróż Jestem jednocześnie podekscytowana i przerażona I wiecie co jeszcze? Chciałabym wrócić w trójkę!!! Buziaki dla Was wszytskich! Będę tęsknić!!!
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek, to trzymam kciuki oby było w trójkę
spokojnej podróży Agnusku, wypocznijcie, bawcie się dobrze i dużo słoneczka życzę My będziemy za Tobą tęsknić !!---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Fugi wymyte, nie są jak nowe ale przynajmniej odświeżone ! Biorę się za obiadek
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
ale lecicie...
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, zatrzymywanie się, odciąganie itp, to też nie za dobry pomysł, bo pies wyczuwa Twój nastrój,Twoje zdenerwowanie tym wszystkim i to mu się udziela...więc reaguje nerwowo... Najlepszą metodą jest: na początek zapanować nad sobą i być opanowaną w takiej sytuacji, a po drugie, jak widzisz, że idzie pies i że może być atak, to iść, po prostu iść pewnie z psem przed siebie - nigdzie nie schodzić, nie odciągać go, tylko iść jakby nigdy nic. Jak zacznie się wyrywać, to po prostu pewną ręką trzymać go przy sobie i iść!! |
|
|
|
|
#4076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie spadła![]() Cytat:
Cytat:
u mnie brzuch też pomału rośnie potem wrzucę jakieś foty, trochę pokonałam wstręt do słodkiego i zjem coś od czasu do czasu, jakieś kruche ciacho np. ...no i lodyTeż sikam non - stop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ci za to![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Powodzenia jutro na wizycie Gosia, a Ty kiedy masz? Ja na tej wizycie 4 będę miała to USG genetyczne, przezierność, więc będę Was prosiła o podwójne kciuki ![]() A wiecie co? Stęskniłam się za Wami przez ten czas kiedy mnie nie było
|
|||||
|
|
|
#4077 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeciez musza wiedziec, czy dziecko przybiera na wadze, bo jak nie to znaczy ze cos jest nie tak, ze lozysko sie starzeje i nie dostarcza mu tego co potrzebuje itp. ![]() Ja juz sie nie moge doczekac, jak juz wszystko rozstawimy i poukladamy tak jak ma byc ale zobaczymy. A kolor bedzie brzoskwiniowy ![]() Cytat:
I pochwal sie brzuszkiem Cytat:
Cytat:
|
|
#4078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.I kiedy to nas wrocisz z tej gory? Cytat:
Ja zaciskam kciukasy za Ciebie!!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Onyks, tez tesknilysmy. |
||||||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita może od poniedziałku będę już u siebie...ale to nic pewnego
![]() Ja się wstrzymam do niedzieli...skoro kochaciu nie wskazane...to tak musi być Poza tym lekarz kazał wstrzymać męża na tydzień przed, więc to akurat! ![]() stokrotko nie patrz tak na te spadki i górki temp. bo tak może być...grunt, żeby się powyżej górnej linii trzymały, choć to też nie reguła...siłą rzeczy nie powinna spaść do samego terminu @ Wyluuuuzuj ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- I idę zaraz do domku!
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=strongwomen;3486325 9]
Strippi, no ja rozumiem rozczarowanie jest gorsze od zaskoczenia i to miłego zaskoczenia ja trzymam kciuki [COLOR="Silver"]/QUOTE] trzymaj ![]() Cytat:
bawcie się dobrze i wracajcie w trójkę!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

dla Maji

), ale mnie gin mówił, żeby się nie przytulać...a jeśli już to z gumką 

Odpoczywac masz!
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

?
żeby nie spadła