|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dziewczyny tak sobie pomyślałam, że w tym cyklu nie będziemy się starać tzn. bedziemy stosować stosunek przerwany w dni płodne.. tylko hmm kiedy one mogą byc? Zawsze miałam długie cykle 33 dniowe, a teraz pierwsza @ przyszła po 27 dniach
czyli chyba sobie założe że mój cyk trwa 30 dni i tak bede ustalać dni płodne, co znaczy tyle samo że pewnie sobie wpadne heh ![]() A jak jest z temp.? Ona sie podwyższa juz w dni płodne czy wczesniej? Bo przy planowaniu to dobra metoda, ale przy zabezpieczaniu chyba nie? Bo pokazuje szczyt płodności tak?
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samo mierzenie temperatury więc niewiele daje. Trzeba obserwować jeszcze śluz albo szyjkę albo wsio. Poza tym, w 1 cykl obserwacji nie da się tą metodą zabezpieczyć, ponieważ nie znając swojego ciała nic nie przewidzisz. Jak pomierzysz temp. przez kilka cykli to dopiero będziesz w stanie stwierdzić, ,że np skok tempki pokrywa się ze szczytem śluzu = duże prawdopodobieństwo, że owu jest w ten dzień, albo że np szczyt śluzu jest kilka dni wcześniej/póżniej i wtedy wnioski mogą być jeszcze inne. Faktycznie npr chyba lepiej się nadaje do planowania a nie zabezpieczania, chociaż znając dobrze swój cykl pewnie da się uniknąć ciąży dość skutecznie.
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja plamienia powinnam dostać już właśnie w środę patrząc na moje 2 poprzednie cykle. A tak w ogóle to chyba zsynchronizowały nam się cykle
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic teraz juz wiem ze nie bede sobie zwaracała tym głowy, bo zanim poznam swoje ciało to mam nadzieje bede juz zafasolkowana ![]() Jedyne co no to musze sobie szczelić ze bede miec 30 dniowy cykl i na tej podstawie ustalic dni plodne ale bez przesady przeciez jak wpadne to i tak sie uciesze ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Macie jakieś propozycje do nazwy klubu?
|
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i może to akurat to ![]() A jak długie cykle masz? Bo ja w sumie i do 32 dni, ale wg moich obserwacji ten powinien być 28 dniowy (czyli że @ jutro, no max w niedzielę) a na razie się nie zanosi, bo plamienia niet. A myślałam, że po tym gmeraniu przy USG coś w końću ruszy .... A moja szyjka zrobiła się na końcu chuda dziwna taka. A że na fasolę ma być rozpulchniona to nie liczę ... a no i zamknięta ciągle.Cytat:
może nie rób po prostu nic i nic nie licz? Zdaj się na los ![]() A nazwa? może być i taka sama jak wątku .. no chyba, że ktoś wymyśli coś innego
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maru - @ ma przyjsc jutro tak? no wiec trzymam kciuki, bo jak czytałam opis Twojej wizyty u gin to sobie pomyślałam, ze on cos tam podejrzewa tylko nie chce za wcześnie mówić.... łot taka moja pokrętna teoria ![]() Luna - dlaczego zawieszasz starania w tym cyklu? Przeca teraz to bardziej plodna jesteś! ...podobno Owulację miałam jednak wczoraj - taaaaki ból, że myślałam że w galaty narobie... no i dzisiaj na wizycie u gin ona mnie pyta czy aby wczoraj nie miałam jakis większych bóli ![]() Okazało się, że mam całkiem świezą torbiel krwotoczną na moim jedynym jajniku. Torbiel jest wielkości 5,52 x 4,75. Dostałam duphaston 3x1 tabl przez 7 dni i potem ma być @. Najgorsze, ze 05.07 lecę do tego cholernego Egiptu i jak ona mi nie zmniejszy to się chyba pochlastam. Kolejna wizyta 04.07 czyli przed samym urlopem. Zalecenia mam takie: oszczędzać się, nie dźwigać, nie wykonywać gwałtownych ruchów coby mi się jajnik nie skręcił, bo wtedy do usunięcia a to przecież mój jedyny!!!! Jak wystąpią bóle, na które nie działa tabletka to do szpitala a jak torbiel sie nie zmniejszy to laparo. Czyli jak nie urok to sraczka.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-22 o 11:35 |
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do @ to tak mi wychodzi z moich obserwacji, no ale ponieważ u mnie tempka rośnie powoli to nie jestem w stanie wyznaczyć dokładnie skoku i bazuję na tym, że w tym samym dniu był szczyt śluzu + obniżenie tempki, a potem zaczęła powoli rosnąć. Więc jeśli owu była to chyba w ten właśnie dzień ... ale gin podejrzewa u mnie LUF , więc skoro tak to pewnie tej owu nie było i tyle. Cytat:
oby w końcu wszystko się unormowało, trzymam kciuki!Ja w sumie jestem szcześliwa, że torbieli niet, trochę mnie to usg uspokoiło mimo wszystko ... aczklwiek gin powiedział, że mogę mieć jakieś zrosty skoro mam ciągle takie bóle i ciągnięcia
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tak sobie mysle ze skoro 1@ tak szybko przyszła to czy by nie poczekać do nastepnego cyklu.. chociaz z drugiej strony czekanie kompletnie mnie dobija Na dodatek wyniki badan bede miec dopiero za 2 tyg i tez dopiero wtedy bede mogla zrobic cytologie i wymaz z pochwy. Wiec co ja powiem lekarzowi jak bedzie chcial mi dac jakis antybiotyk ![]() hmm nie wiem kwitka moze Ty mi jakos doradzisz co? ![]() ale sie narobilo z torbiela ![]() Jakbyśmy nie moglby być zdrowiutkie.. Moja miała 3 cm, ale tydzien pozniej jak mialam USG przy # to juz miala 1,5 wiec mam nadzieje że znikneła.. |
||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny który avatar? Tylko szybciutko bo już zakładam
![]() Ja jestem za testem na czarnym tle
|
|
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jednak pierwszy
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
tylko pierwszy jest taki dzidziusiowy, a tu więcej staraczek
Poczekam jeszcze może piękne się obudza i mi napiszą
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy
![]() A z klubem super sprawa. Tyle, ze fajnie ustalić zasady, kto ma dostęp i w którym momencie do klubu. Aby niejasności nie było , że pojawią się nowe dziewczyny a od razu zostaną przyjęte, a tam nasze foty itp. co wy na to?
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-06-22 o 12:38 |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
ok, Kejthx to jakie konkretnie proponujesz zasady?
W ustawieniach zrobilam tak zebym nie musiala wysylac do kazdego zaproszenia tylko ktos kto chce zapisuje sie a ja (za porozumieniem) akceptuje
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Luna nie wiem co Ci doradzić. Nie wiem jakie dokładnie badania robilaś i dlaczego ( jesli pisalas to przepraszam), na wyniki czekasz histop? Ja nie miałam zleconych żadnych badań ani w szpitalu ani przez moją gin. Tylko USG kontrolnie (dzisiejsze). Jesli wynik histop. będzie ok to ja bym nie czekała. Nie miałaś żadnych komplikacji po #-krwawienia, plamień, @ też była ok, wiec nie wiem czym się tak martwisz.
ps awatar nr 1
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Kwitka zaraz Ci napisze
Klub już jest pod nazwą: Staraczki i zafasolkowane poznają się lepiej! https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1183 Teraz wysyłajcie zaproszenia a ja bede szybciutko przyjmować Myśle że te dziewczyny na wątku co teraz sie udzielają to wszystkie tak??A dopiero z nowymi będziemy robić redukcje? Piszcie bo nie chce robić nic bez waszej wiedzy ![]() No i jak macie jakieś zastrzeżenia to też, bo chce żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
co do klubu, to ja jakaś ciemna masa jestem, bo chyba tego nie kumam...
, wiec się raczej nie zakfalifikuje ![]() jak się znajdzie jakaś życzliwa "małolata", która wyjasni mej ciemnej stronie o so chodzi to będę dźwięczna, bom stara, gupia i nawet opcja t9 w telefonie długo stanowiła dla mnie zagadkę nie do przejścia dla mnie
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Przez to, że na pierwszym jest to czarne tło, to nie za dobrze mi się kojarzy. Więc jestem za 2
MarudexuS -Ja od odstawienia Visanne mam różnie cykle. Kolejno od pierwszego: 24 , 25, 27, 24 no i teraz już 28 dzień leci. Tak dziwnie jakoś... Więc już sama nie wiem co mam myśleć Nie lubię tak. Jak ma się regularny cykl to chociaż nadzieja niepotrzebna się nie rodzi. kwitka13- trzymam kciuki, żeby ta torbiel Ci się zmniejszyła. Może to przez nią taki ból przy owulacji miałaś. Ja chcę do klubu ! Ja chcę !!!
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-06-22 o 13:02 |
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomozcie kwitce bo ja jako już czlonek nie wiedze jak sie zapisać. Ale chyba jak wejdziesz na klub to powinno byc po prawej gdzieś "dołacz do klubu/grupy) cos takiego. I napewno sie do niego nadajesz
![]() Wątek zostaje taki sam tylko klub to tak awaryjnie jakbysmy chcialy napisac cos bardziej prywatnego no i wymienic sie zdjeciami
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Luna, mi chodzi o to, że jak nowa dziewczyna napisze np. 1 lub 2 posty i prosi o przyjecie do klubu, to wydaje mi się że jest za wcześnie, szczególnie gdy bedziemy w klubie wstawiać swoje jakieś prytane fotki, czy juz konkretne intymne poruszać tematy. Więc, uważam, że dobra będzie forma, że zaproszonko, a Ty akceptujesz z porozumieniu z resztą która już w klubie uczestniczy
Myślę, że to zasady do przejscia ![]() Co wy na to dziewczynki? Kwitka, jak ogarnę to dam znac
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kwitka jak się wejdziesz na klub, to na dole jest "dołącz do klubu" wystarczy kliknąć i czekać aż Lunao Cię zaprosi
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Ooo Szejda wyręczyłaś mnie, a własnie też miałam pisać
Ja już po, mam nadzieje, ze mnie przyjmie
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Kwitka wyslalam Ci zaproszenie
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Myśle ze juz wszystko ok? Przyjełam
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Luna0;34863822]Kwitka wyslalam Ci zaproszenie
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Oczywiście że fajna ta zasada tylko właśnie o to mi chodziło Kejthx żebyś ją ładnie określiła. Teraz wszystko jasne i myśle że wszystkie dziewczyny się z tym zgodzą! Super, ja już zameldowałam się w klubie ![]() Gdyby któraś z dziewczyn miała inny pomysl z tymi zasadami, chętnie coś zmienimy, dopiszemy, lub uściślimy
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet zapisałam ją w klubie tylko lekko zmodyfikowałam żeby wyglądała jak zasada
![]() Kwitka teraz Tobie odpowiem: No wiec pisałam, ale napisze Ci jeszcze raz, że wywnioskowałam (po objawach w ciąży i @ z wielkimi skrzepami) że mam problemy z krzepliwością co bardzo czesto jest nie tyle przyczyną poronienia co właśnie obumarcia fasolki jak u mnie. Wtedy lekarz zaleca lub sama na wlasna reke biore lek acard i prawdopodobnie z ciążą jest wszystko ok. Ale zeby nie bylo ze sobie to wymyslilam zrobilam badania antyfosfolipidowe-wlasnie na krzepliwosc i wyniki mam miec ok. 6 lipca. Wtedy ide do gina i moge odrazu brac ten lek poniewaz jest tez pomocny przy zagniezdzaniu. Ja też nie miałam zalecanych żadnych badan, ani nawet nie mialam zamiaru sie wplątywać w ta bieganine po lekarzach, jedyne co to cytologia i posiew ale chcialam juz przed ciaza tak kontrolnie Co niestety moge zrobic tez dopiero za 2 tyg czyli 6 tyg od #.Jednak wiem ze to badanie co zrobilam warto, bo mam duzo powodow zeby sadzic ze cos jest nie tak. Chociaz moze i tak wyjsc ok bo jest juz 4 tyg po a wychodzi na to ze wlasnie ciaza wywoluje u mnie problemy z krzepliwoscia. O tyle dobrze ze wiem na czym stoje ![]() Wynik histo odebralam przedwczoraj i wyszedł ok, bez zaśniadu. Z tego co probowalam przetlumaczyc to chyba bylo nieduze zapalenie, ale to sie dowiem doklanie u gina. Masz racje, nie wiem sama czego sie boje ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Dziewczyny wysłałam 5 zaproszeń, ale ogolnie nie mam siły szukać konkretnych osob, dlatego jak ktoś się wiecej udziela to możecie napisac i go zaprosze, a jeśli nie to się zaprosi sam ![]() No mysle ze koniec zamieszania i wszystko gra
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, ponieważ mam cykle i do 32 dni na nic się nie nastawiam, ale na Twoim miejscu powtórzyłabym test
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwestie zdrowotne są ważne, jednakże myślę, że gdy intuicja podpowie, że chcesz (chcecie) już się starać to nalezy podjąć działania.Myślę, że każdy kto chce zaprosi się sam Nie ma sensu wyszukiwać, może ktoś nie ma ochoty być w klubie może wystarczy mu forum na wizaż. Ale zapraszamy oczywiscie wszytkie staraczki
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
A ja? a ja?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

czyli chyba sobie założe że mój cyk trwa 30 dni i tak bede ustalać dni płodne, co znaczy tyle samo że pewnie sobie wpadne heh

oby w końcu wszystko się unormowało, trzymam kciuki!

, wiec się raczej nie zakfalifikuje
dla mnie