Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 15:15   #3061
magdaammm
Raczkowanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A z Kielców lub okolic to nie ma nikogo
A tak w ogóle to ja jadę już dziś po południu do mojej babuszki Tż dołaczy jutro po pracy bo musze z nią do lekarza jechać ( a tylko ja mogę bo reszta pracuje)
Będę dopiero we wtorek po południu. Zostaję tak długo bo w poniedziałek mam spotkanie z adwokatem a we wtorek rozprawa z moim pracodawcą ostatnim trzymajcie kciuki za mnie mocno dziewczyny kochane
trzymamy, trzymamy kciukasy
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:23   #3062
IsiaG
Zadomowienie

Byłam u endo-gin. Trochę się zawiodłam, bo jak byłam u niej miesiąc temu prywatnie, to o wszystko pytała, przebadała, USG zrobiła a dziś na fundusz to potraktowała jak w przysłowiowej piekarni. Spytała co mi jest, obejrzała wyniki, przepisała dostinex i baj. Ledwo zdążyłam spytać, kiedy mam teraz przyjść na kontrolę. Nawet nie wiem od kiedy mam brać ten lek. Ani DLACZEGO mam podwyższoną prl??? Chyba przejdę się z wynikami do ogólnego i niech coś poradzi, może próby wątrobowe czy rezonans, bo ja wiem? Nawet mnie nie zbadała. Wypisała receptę i heja.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ale ze mnie brzydal, nawet się nie przywitałam z nową dziewczyna na wątku.
Witamy magbes - udzielaj się z nami na wątku.

Ja też myślę, że jesteśmy megafajne.

Luna- gratulejszyn. Zdolna dziewczyna z Ciebie, ja wiem!

magdaamm a jak to miałoby wyglądać? Te dodawanie zdjęć? Nie jestem przeciw jakby co.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:50   #3063
magdaammm
Raczkowanie

hm powiem szczerze ze razem pomyslalybysmy o tym, jakby to wygladalo mysle ze jedna z nas zalozylaby konto pocztowe, po czym rozeslalaby wszystko co potrzebne w wiadomosciach prywatnych i mozemy tam przesylac ze swoich prywatnych maili cos ciekawego ale jesli juz wchodzimy w to, to kazda powinna cos sie udzielic zeby zadna nie cz\ula sie pokrzywdzona heh :P mysle, ze fajnie czesem poogladac jakies zdjecia z wakacji czy cus jak z wami pisze to jestem ciekawa z kim pisze
Stary 2012-06-21, 16:10   #3064
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Wakacje?

Magbes wiiitaaj:coraz nas tu wiecej z zachodniopomorskiego fajnie fajnie moze kiedys zmobilizujemy sie do jakiegos spotkania

A ogolnie to nie bylyscie nigdy ciekawe z kim piszecie i w ogole bo ja czasem tak sie zastanawiam moze to glupie ale tak jest:d widzialam, ze dziewczyny na innych wątkach zakladaja sobie maila grupowego i przesylaja tam swoje zdjecia i w ogole bylybyscie chetne na cos takiego podobnego? czy nie bardzo? to bylby tylko mail dla takich stalych dziewczyn. ja proponuje tylko:d nie myslcie sobie o mnie, ze do czegos was namawiam i wykorzystam pozniej bo tez w tym bede uczestniczyc co myslicie?

a djmoniska pochwalila nam sie, ze zafasolkowala i uciekla od nas.. ;/ tak sobie wlasnie przypomnialam
A moze klubik byłoby lepiej załozyć co wy na to
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 16:47   #3065
kwitka13
Zadomowienie

witam sie ja
witam magbes...
Maru trzymam kciuki za wizytę... może sama spróbuj szyję wymacać.
Luna gratuluje, też niemieckiego nie lubię i nic nie umiem pomimo 4 lat nauki
ja pokłócilam się z połówkiem, bo gupi łon i ma wszy jak ruskie czołgi Dobrze, że go nie ma bo bym mu chyba jajca urwala.
Jutro mam pierwszą po # wizytę u mojej gin. ciekawam co mi powie.

Isia myślę, że ogólny nie poradzi... może zmień endo? A prolaktynę to może castagnusem potraktuj?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 16:54   #3066
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam liczyć od grudnia, gdy zdecydowaliśmy z mężem, że wyjmę spiralkę, to 1 cykl trwał 31 dni, następne 28. Zawsze w poniedziałki przychodziła. Ostatnie 2 cykle miałam co 27. Więc w sumie skracają mi się. Ale nastawię się na 28 dni z granicą błędu 2 dni.

Mój połówek ( jak to Kwitka mawia) pojechał do szwagra. Wróci w piątek w południe. Także sama jestem, ale jak wróci nie obędzie się bez bara-bara. Na fasolkę nie liczę, bo wiem, że i tak jej nie będzie.
A tak w ogóle to jutro idę do lekarki z tymi moimi wynikami. Zobaczymy co powie na tą moją piękną, przekroczoną o 23 razy prolaktynę z obciążeniem. A tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego tak normalnie to wynik mam w normie, i to tak prawie pośrodku norm podanych, a z obciążeniem aż taka różnica. Orientuje się ktoś, bo jakoś w internecie nie mogę nic na ten temat znaleźć.

Ojj, co to za nastawienie? Będzie dzidzia cierpliwośći :P (i kto to mówi )hihi

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!! dostałałam @ az mi glupio ze się tym ciesze, ale fajnie ze bez zadnych pamień komplikacji, tylko cos tam wczoraj a dzis juz normalnie. Wczoraj brzuch mnie bolał moze 5 min

TŻ spalił sobie na sloncu wczoraj pracujac całe plecy heh

Wróce pozniej, bo jade na ostatni egzamin z niemieckiego
Wiadomo ze nic z tego nie wiem bo to moj znienawidzony jezyk ktorego nigdy sie nie uczylam, wiec jestem 100 lat za murzynami z porownaniem do reszty grupy. Najwyzej nie zdam, takie zycie

Fajnie,że @w końcu przyszła Cieszymy się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Czytam Was od jakiego tygodnia codziennie w pracy. przeczytalam caly watek i z zapartym tchem śledze Wasze historie i jestem coraz bardziej ciekawa co u Was.
nie wiem, czy powinnam zaczac sie udzielac czy nie w tym watku z tego wzgledu, że nie podjelismy jeszcze z TZ decyzji o dzidzi, ale przestalismy sie zabezpieczac (tzn nie zabezpieczamy sie dosc dlugo bo nie mozna nazwac zabezpieczeniem stosunku przerywanego) ale no ze tak powiem,, dalismy spokoj stosunkom przerywanym. tak juz drugi cykl. Nie celujemy, nie liczymy, poprostu pozostawilismy pokii co to losowi. Drugi cykl mierze temperaturke. ale to bardziej dla poznania swojego organizmu i reakcji na rozne rzeczy. staram sie badac tez sluz i szyjke...z jakim skutkiem? hm..., nie wiem bo dopiero sie tego ucze cos tam zaznaczam, ale czy wlasciwie?
Kwitka, Lunao - bardzo mi przykro z powodow wiadomych, uda sie wreszcie i bedzie dobrze
Gratuluje zafasolkowanym i zycze wszystkiego dobrego
dedra i madammm to ja posrodku Was mieszkam
mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc mimo ze jeszcze nie staram sie az tak bardzo o dzidzi.?
tak tu u Was milo
Heeej zaglądaj jak najczęściej do Naszapraszamy

Cytat:
A moze klubik byłoby lepiej załozyć co wy na to

Klubik lepsza opcja

Ja właśnie wróciłam z pracy, i mam jeszcze sporo na głowie; posprzątać pokój, wykąpać się... i jeszcze z znajomą organizujemy panieński kumpeli i muszę się wszystkim zająć (zebrać kasę - a dziewczyny nie chętnie chcą dawać... :/, pozamawiać pierdoły z allegro, loża,klub itp).
Tż już wczoraj zaczął ataki na moją osobę a ja do niego 'wstrzymajmy się do weekendu, żeby Twoje plemniki miały większą moc"-no ale w koniec końcem i tak wyszło na jego hihi.

Cały dzień dziś paaaada... buuuu

P.S: Luna0- gratulację za zadnie egzaminów!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-21 o 16:56
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:39   #3067
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Witamy magbes - udzielaj się z nami na wątku.
zrobie wszystko co w mojej mocy

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
witam sie ja
witam magbes...
Luna gratuluje, też niemieckiego nie lubię i nic nie umiem pomimo 4 lat nauki
ja pokłócilam się z połówkiem, bo gupi łon i ma wszy jak ruskie czołgi Dobrze, że go nie ma bo bym mu chyba jajca urwala.
Jutro mam pierwszą po # wizytę u mojej gin. ciekawam co mi powie.

Isia myślę, że ogólny nie poradzi... może zmień endo? A prolaktynę to może castagnusem potraktuj?
uwielbiam Ciebie czytac
ci polowkowie to czasem tak maja wkoncu to inna planeta
wszy jak ruskie czolgi,, zaraz zakomunikuje to mojemu TZ
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:13   #3068
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Starania zawieszone, wyniki pobranego wycinka złe. Mam dysplazję średniego stopnia (CIN2) na szyjce macicy. I z wymazu na HPV( wirusa, który raka szyjki powoduje) wyszło ,że na szczęście mam typ 58, owszem typ wirusa wysokoonkogenny , ale na 12 typów wyszedł mi tylko jeden, io na szczęście te dwa najgorsze 16 i 18 mi nie wyszły. Moja mama ma to samo, mąż nie ma, więc najprawdopodobniej mam go od urodzenia, zarazili mnie podczas porodu.

Mam tylko nadzieję, że nie zaszłam teraz w ciążę, muszę to dziadostwo najpierw wymrozić, bo tak mi to usuną, na szczęście nie muszę na razie szyjki ciąć.

Niestety coraz młodsze dziewczyny na to zapadają, a to dlatego,że wiele się nie bada to po pierwsze, a po drugie nawet jak się badają, to cytologia wcale nie jest w 100% miarodajna, a na HPV jak sobie sama nie zafundujesz badania, to Ci raczej nikt nie zrobi. A jeśli się rozpoczęło życie seksualne to powinno się to zbadać.

Na moim przykładzie widać, dwa razy w ciągu dwóch lat wyszła mi niezbyt dobra cytologia, potem kontrolne ( co pół roku) wychodziły dobre, a i tak się okazało ( dzięki badaniu kolposkopowemu), że jednak mam nieładne miejsce na szyjce i wycinek pokazał co pokazał, tzw. stan przednowotworowy. Na szczęście w porę złapany jest do wyleczenia w 100%

Także dziewczyny badajcie się, nie czekajcie, bo nie ma na co, rak szyjki nie boli, ale szybko wykryte zmiany można skutecznie leczyć
Stary 2012-06-21, 18:24   #3069
kwitka13
Zadomowienie

dmoc trzymaj się ciepło. Sama nie wiem co mam napisać. Coraz częściej słyszy się o takich przypadkach (moja przyjaciółka tez to przeszła - naszczęście się wyleczyła). Będzie dobrze, dbaj o siebie.
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:57   #3070
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Starania zawieszone, wyniki pobranego wycinka złe. Mam dysplazję średniego stopnia (CIN2) na szyjce macicy. I z wymazu na HPV( wirusa, który raka szyjki powoduje) wyszło ,że na szczęście mam typ 58, owszem typ wirusa wysokoonkogenny , ale na 12 typów wyszedł mi tylko jeden, io na szczęście te dwa najgorsze 16 i 18 mi nie wyszły. Moja mama ma to samo, mąż nie ma, więc najprawdopodobniej mam go od urodzenia, zarazili mnie podczas porodu.

Mam tylko nadzieję, że nie zaszłam teraz w ciążę, muszę to dziadostwo najpierw wymrozić, bo tak mi to usuną, na szczęście nie muszę na razie szyjki ciąć.

Niestety coraz młodsze dziewczyny na to zapadają, a to dlatego,że wiele się nie bada to po pierwsze, a po drugie nawet jak się badają, to cytologia wcale nie jest w 100% miarodajna, a na HPV jak sobie sama nie zafundujesz badania, to Ci raczej nikt nie zrobi. A jeśli się rozpoczęło życie seksualne to powinno się to zbadać.

Na moim przykładzie widać, dwa razy w ciągu dwóch lat wyszła mi niezbyt dobra cytologia, potem kontrolne ( co pół roku) wychodziły dobre, a i tak się okazało ( dzięki badaniu kolposkopowemu), że jednak mam nieładne miejsce na szyjce i wycinek pokazał co pokazał, tzw. stan przednowotworowy. Na szczęście w porę złapany jest do wyleczenia w 100%

Także dziewczyny badajcie się, nie czekajcie, bo nie ma na co, rak szyjki nie boli, ale szybko wykryte zmiany można skutecznie leczyć

3maj się kochana, mam nadzieje że wszystko będzie ok
Trochę się wystraszyłam tym postem... bo ja cytologię miałam robioną dość dawno... więc chyba czas się wybrać do ginki.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-21, 19:23   #3071
magbes
Zadomowienie

dmoc przykro mi ze Cie cos takiego dopadlo, ale na szczescie szybko to wykrylas i mozesz podjac leczenie. bedzie dobrze. a powiedz mi ta kolposkopie... (pokrecilam?) to lekarz ci zlecil po kiepskich wynikach tak?
Stary 2012-06-21, 19:40   #3072
Mokka_83
Wtajemniczenie

magbes, witaj
LunaO, gratulacje
dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko udało się ładnie wyleczyć

Ja w tym tygodniu mam taki sajgon w pracy, że nie wiem już jak się nazywam i wydaje mi się jakbym ze 2 tyg już bez przerwy pracowała W ogóle tydzień taki że szkoda gadać. Jeszcze dzis byłam na wizycie u gin (8 dc). Okazuje się że torbieli już nie ma, a w prawym jajniku są dwa większe pęcherzyki - 12 mm i 10 mm.Trochę kiepsko, bo prawy jajowód mam troszku poskręcany i lepiej jak z lewego jest jajeczko. No ale mimo wszystko postanowilyśmy, że jednak nie odpuszczamy i będziemy robić podejście do IUI w tym cyklu. Przypisała mi tym razem zastrzyki z pregnylu, mam brać mniejsza dawkę ale codziennie, a w sobotę idę zobaczyć co się tam dzieje. Dziewczyny, ale powiem Wam, że takiego szoku jak dziś po wyjściu z gabinetu dawno nie przeżyłam... jak mi recepcjonistka zaśpiewała za wizytę plus 350jednostek pregnylu 550 zl... (wizyta 80zł i pregnyl 470)Masakra jakaś Nawet tyle przy sobie nie miałam, a Tż w delegacji więc nie mogłam zadzwonić żeby mi przelał Umówiłyśmy się, że dziś płace tylko za wizytę, a za zastrzyki jak przyjdę w sobotę. Ale ta kwota naprawdę mnie zmroziła. Wiem, że niektóre z Was pisały o tym, że brały pregnyl... Powiedzcie dziewczyny, czy też Was to tyle kosztowało?
Heh... w takich okolicznościach mam nadzieję, że wypłatę przeleją jutro a nie dopiero w poniedziałek
A jak sobie jeszcze pomyślę, że znowu tyle kasy pójdzie, a pewnie jak zwykle g...no z tego wyjdzie, to mnie trafia

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-06-21 o 19:42
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:45   #3073
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mokka_83 Pokaż wiadomość
magbes, witaj
Lunao, gratulacje
Dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko udało się ładnie wyleczyć

Ja w tym tygodniu mam taki sajgon w pracy, że nie wiem już jak się nazywam i wydaje mi się jakbym ze 2 tyg już bez przerwy pracowała W ogóle tydzień taki że szkoda gadać. Jeszcze dzis byłam na wizycie u gin (8 dc). Okazuje się że torbieli już nie ma, a w prawym jajniku są dwa większe pęcherzyki - 12 mm i 10 mm.trochę kiepsko, bo prawy jajowód mam troszku poskręcany i lepiej jak z lewego jest jajeczko. No ale mimo wszystko postanowilyśmy, że jednak nie odpuszczamy i będziemy robić podejście do iui w tym cyklu. Przypisała mi tym razem zastrzyki z pregnylu, mam brać mniejsza dawkę ale codziennie, a w sobotę idę zobaczyć co się tam dzieje. Dziewczyny, ale powiem wam, że takiego szoku jak dziś po wyjściu z gabinetu dawno nie przeżyłam... Jak mi recepcjonistka zaśpiewała za wizytę plus 350jednostek pregnylu 550 zl... (wizyta 80zł i pregnyl 470)masakra jakaś Nawet tyle przy sobie nie miałam, a tż w delegacji więc nie mogłam zadzwonić żeby mi przelał Umówiłyśmy się, że dziś płace tylko za wizytę, a za zastrzyki jak przyjdę w sobotę. Ale ta kwota naprawdę mnie zmroziła. Wiem, że niektóre z was pisały o tym, że brały pregnyl... Powiedzcie dziewczyny, czy też was to tyle kosztowało?
Heh... W takich okolicznościach mam nadzieję, że wypłatę przeleją jutro a nie dopiero w poniedziałek
A jak sobie jeszcze pomyślę, że znowu tyle kasy pójdzie, a pewnie jak zwykle g...no z tego wyjdzie, to mnie trafia

omg mnie też ta kwota zmroziła...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-21, 19:45   #3074
magbes
Zadomowienie

ojejku sporo, czego sie nie robi dla dzidzi byleby poskutkowalo
Stary 2012-06-21, 21:10   #3075
Mokka_83
Wtajemniczenie

Ojj... nakłamałam trochę. Jeszcze raz sprawdziłam i dostałam gonal a nie pregnyl I tak sobie teraz patrzę w sieci, że cena jednej pełnej ampulko-strzykawki wynosi 1200-1300zł. Szok! Pełna ampułkostrzykawka to 900jednostek. Ja dostałam taka zawierającą 350 jednostek, dlatego pewnie zawołali "tylko" 470zł... MASAKRA
Stary 2012-06-21, 21:13   #3076
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Na kolposkopię mnie wysłano po złym wyniku cytologicznym. Ale po tym incydencie jakiś
1,5 miesiąca temu, zrobiłam dwie kolejne cytologie i wyszły w normie Więc w moim przypadku cyto nie jest do końca miarodajna Kolposkopia i pobranie wycinków oraz wymaz na HPV na 12 onkogennych typów kosztowała mnie 450 zł.

Podczas kolposkopii babeczka jednak stwierdziła,że trzeba wziąć wycinki. I całe szczęście
Generalnie pobieranie wycinków mnie nie bolało, a nie byłam znieczulona.

Będzie dobrze Kobiety Wywalę to świństwo z siebie i potem cyk pyk zajdę w ciążę

Edytowane przez dmoc4
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:22
dmoc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:18   #3077
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

O kurczę, dmoc - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze ..
Mokka - też jestem w szoku ... że tez tyle to wszystko musi kosztować ... powinno być refundowane! No ale wiadomo, jaką nasz kraj ma politykę prorodzinną...

A i ze mnie burak nie z tej ziemi .. nowe dziewczyny są a ja się nie witam ale ja jak nadrabiam wątek to hurtem wszystko czytam a potem wylatuje z głowy ..

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
No więc tak. Wiem, że nic nie wiem

Pan doktor najpierw zapytał co i jak, no i na fotel.
Pomacał, pomacał, obejrzał szyjkę, pomamrotał pod nosem ... coś, że na razie się nie będzie czepiał a ja głupia nie zapytałam czego .. ale chyba pobrał materiał na cytologię znów (tzn po ok pół roku od ostatniej, więc może jednak coś tam zobaczył).
Potem pomacał koło jajnika i pyta, czy boli, więc mówię, że teraz nie, ale że często czuję przy jajnikach różne bóle, ciągnięcia, rozpieranie itp.
Kazał się ubrać więc ja się ubieram, już prawie skończyłam a on do mnie, żebym jednak wróciła i na usg ...
No więc, obejrzał sobie macicę, obejrzał jajniki, powiedział, ze nie ma się czego przyczepić, torbieli niet. Stwierdził, że być moze jakieś zrosty mnie męczą ..
No a ja znów głupia nie dopytałam, czy skoro nie widać nic, tzn nawet ciałka żółtego czy choćby jego resztek tzn, ze owu nie było? ale skoro tempka mi urosła to myślałam, że albo owu była albo pęcherzyk nie pękł, no ale gdyby nie pękł to by była torbiel? A może w 27 dc faktycznie nie da się nic stwierdzić ...
No i tak sobie kombinuję, że w takim razie z fasoli nici, bo gdyby była to by było ciałko żółte chyba ? z drugiej strony, jak nie ma fasoli to chyba w 27 dc ciałka już nie ma, więc każdy gin mógłby stwierdzić ciążę już pod koniec cyklu po dużym ciałku ...
Ehh zamotałam mam nadzieję, że coś zrozumiecie

A no i idę za 2 tyg na monitoring w końcu.
I to wszystko na nfz. Fajnego mam lekarza
Stary 2012-06-21, 21:25   #3078
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dmoc przykro mi ze Cie cos takiego dopadlo, ale na szczescie szybko to wykrylas i mozesz podjac leczenie. bedzie dobrze. a powiedz mi ta kolposkopie... (pokrecilam?) to lekarz ci zlecil po kiepskich wynikach tak?

Ja jestem genetycznie obciążona A dopadło mnie już 3 lata temu wtedy pierwszy raz miałam cytologię LSIL CIN1 ( czyli mały stopień dysplazji) zostałam przeleczona farmakologicznie i niby się cofnęło, bo przez te trzy lata cytologia powtarzana na początku co miesiąc, potem co 3 miesiące, a potem co pół roku wychodziła dobra, w normie. Może gdybym wtedy została wysłana na kolposkopię to już bym była zdrowa. Ale i tak nie jest źle
Stary 2012-06-21, 21:50   #3079
lady_malgo
Rozeznanie

Badałam sobie przed chwilą szyjkę i zauważyłam biały śluz o konsystencji gluta!!! Normalnie jak gile z nosa.... fuj. Nie miałam tak nigdy przedtem. Wobec tego pytam Co to oznacza?

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:58   #3080
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

lady malgo no to jest śluz owulacyjny tak mi się zdaje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:06   #3081
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziewczyny, z tym klubem to fajny pomysł która zakłada?
Stary 2012-06-21, 22:32   #3082
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:

Wszystko da sie wyleczyc ja tez sie na HPV leczylam ponad 8 miesiecy, ale na szczescie jest juz dobrze i jak narazie mam spokoj od roku takze, bardzo sie ciesze, ale ciagle tylko cos wyczuje i mam odrazu leki, ze cos sie znow robi.. dluugie leczenie i baardzo bolesne, przynajmniej u mnie tak bylo.. ale jak juz wyleczysz to odetchniesz. Moj polowek tez muysial sie leczyc troche czasu.. ale wsio okej juz Podobno, ja tez osobiscie znam taki przypadek, ze jesli kobieta ciezarna majac wirusa HPV rodzi drogami naturalnymi to jest prawdopodobne, ze dziecko urodzi sie juz zarazone. W przypadku, jaki ja znam przeszlo na gardlo i krtan.. takze nie przyjemnie..
U mojej bratowej wlasnie z tego narodzil sie ten rak szyjki macicy. duzo ludzi nawet nie wie, ze ma tego wirusa, bo przechodza go bezobjawowo i moze to trwac i trwac i ona nie wiedziala nawet ze go ma, bo cytologie miala dobre ciagle.
Trzeba to cholerstwo wyleczyc
dobra, koncze bna dzis dobrej nocy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Badałam sobie przed chwilą szyjkę i zauważyłam biały śluz o konsystencji gluta!!! Normalnie jak gile z nosa.... fuj. Nie miałam tak nigdy przedtem. Wobec tego pytam Co to oznacza?
owulacyjny oho dzis przztulanko budziet
Stary 2012-06-22, 07:06   #3083
lady_malgo
Rozeznanie

ale ja mam 28 dc !!! Na owulacyjny to mam taki płynny, ciągnący się. A ten to był taki jak (sory za określenie) smarki z nosa przy chorych zatokach- tylko, że biały a nie zielono żółty.

A tak w ogóle to witam was serdecznie z rana. Na 9 mam jakąś wizytę w UP z doradcą zawodowym (śmiechu warte). Jak sobie liczyłam, to właśnie dziś powinnam mieć okres na maxa z bólem włącznie więc w sumie to się cieszę, że małpa się opóźnia.
Mój kot przed chwilą zrobił mi rajd po domu. Głupek się załatwiał i coś mu się nagle w głowie przestawiło, bo zaczął uciekać haha z gówienkiem wystającym z ... Także polatałam sobie ze ścierą...

26.06.2010-

Edytowane przez lady_malgo
Czas edycji: 2012-06-22 o 07:31
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:40   #3084
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry!!
Wczoraj wypiłam dwa piwka, zrobiłam sobie drzemke i poleciałam do dzieciaków bo siostra na delegacji wiec trzeba było je wykąpać
Potem przyszedl po mnie TŻ i normalnie sobie siedliśmy na ławce i pilismy piwko.. fajnie od takiego piwka na ławce zaczął się nasz zwiazek
Później do domu na meczyk
Podczas rozmowy na ławce TŻ mnie pyta:
-wyobrazasz sobie jak będziesz babcią?
hahaha myślałam że padne, pytanie z kosmosu całkiem

dzięki za gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w Warzymicach a pracuję w Szczecinie. Co do spotkania jestem za, na kawkę trzeba będzie się umówić
Ej haloo a ktoś z małopolski to co?

Cytat:
A z Kielców lub okolic to nie ma nikogo
A tak w ogóle to ja jadę już dziś po południu do mojej babuszki Tż dołaczy jutro po pracy bo musze z nią do lekarza jechać ( a tylko ja mogę bo reszta pracuje)
Będę dopiero we wtorek po południu. Zostaję tak długo bo w poniedziałek mam spotkanie z adwokatem a we wtorek rozprawa z moim pracodawcą ostatnim trzymajcie kciuki za mnie mocno dziewczyny kochane
Trzymam mocno, i fajnie że jedziesz pomóc babci

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Wakacje?

A ogolnie to nie bylyscie nigdy ciekawe z kim piszecie i w ogole bo ja czasem tak sie zastanawiam moze to glupie ale tak jest:d widzialam, ze dziewczyny na innych wątkach zakladaja sobie maila grupowego i przesylaja tam swoje zdjecia i w ogole bylybyscie chetne na cos takiego podobnego? czy nie bardzo? to bylby tylko mail dla takich stalych dziewczyn. ja proponuje tylko:d nie myslcie sobie o mnie, ze do czegos was namawiam i wykorzystam pozniej bo tez w tym bede uczestniczyc co myslicie?
o tak wakacje !
Jestem bardzoo za !!! Tylko boje sie że jak zobaczycie taką młodą dziope w długich czarnych włosach to wyslecie na impreze a nie do dzieci
No ale mam nadzieje ze to nie zawazy na naszych stosunkach

Cytat:

dmoc bardzo mi przykro ale tak jak Ty wierze, że wyleczysz to i będzie wszystko dobrze Tylko zostań z nami
Z tego co ostatnio patrzyłam to HPV jest bardzo drogie wiec nie dziwne ze nikt tego bez wiekszego powodu nie robi..

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
magbes, witaj
LunaO, gratulacje
dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko udało się ładnie wyleczyć
Szczena mi opadła... taka suma

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A no i idę za 2 tyg na monitoring w końcu.
I to wszystko na nfz. Fajnego mam lekarza
Ja też zawsze jak jestem u lekarza to zapominam o wszystkim
Mysle ze ciązy mogł jeszcze nie zauważyć, ale też nie ma sie co nakrecac

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tym klubem to fajny pomysł która zakłada?
Zaj***ty!! Może ja później zaloże

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:06   #3085
Szejda
Rozeznanie

Witam Was dziewczynki w piąteczek Dzisiaj zaczyna się weekend!

dmoc4 bardzo mi przykro, dobrze, ze wirus został w porę wykryty i mam nadzieję, że leczenie płjdzie w miarę szybko i będziesz mogła zacząć starnia od nowa.
Badania kontrolne są bardzo ważne, zmiany wsześnie wykryte, zawsze możne wyleczyć. Ja też muszę się wybrać na cytologię, bo zbliża się mój termin.

Mokka cena, jaką masz zapłacić zwala z nóg. Przerażające jest to, że nie ma wsparcia dla przyszłych rodziców, takie leczenie powinno byc refundowane. Jak tu się starać o dziecko, jak leczenie jest tak drogie
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:11   #3086
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana. ja dziś mam 24 dzień cyklu i zaczyna mnie bolec podbrzusze. także pewnie niedługo okres przyjdzie. (
a tymczasem idę do pracy na 12 godzin, może jakoś wytrzymam. dobrze, że chociaż weekend wolny.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:26   #3087
magbes
Zadomowienie

dzien dobry w piateczek
moj weekend bedzie...intensywny, bo wyjezdzam na wyjazd integracyjny z pracy i chyba sie nie wyspie...a po tygodniu jestem taka padnieta....
Stary 2012-06-22, 09:01   #3088
IsiaG
Zadomowienie

Witam Was, w moim 101 poście.
Wyjazd integracyjny... hmm byłam na tym w kinie. Czy to naprawdę tak wygląda? Picie, picie....picie?

Lady malgo - mi również się zdaje, że taki śluz to owulacyny, ale skoro jesteś przed okresem...? Ja czasami mam taki śluz podobny do owulacyjnego po przytulankach. Gdzieś tam sobie siedzi przy szyjce. A jak to nie to, to nie wiem co.

Na castangusa nie przejdę, bo już go brałam i doopa. Ogólnie większość twierdzi, że to ziółka, to tak jak melisa na zasypianie. Mało skuteczna. Choć wiem, że pomaga, ale nie mi. Ja muszę wziąć hormona, co by pomogło. Cena też zwala z nóg, narazie dowiadywałam się w necie, to za 8 tabletek chcą 200 zł. SZOK!!!Dziś się przejdę do apteki, to zobaczymy ile zabulę. Nie wiecie od kiedy mam go brać? Już, czy czekać do@?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-06-22 o 09:03
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:08   #3089
Kejthx
Zadomowienie

Hej
Witaj Magbes
Jest juz nas naprawdę sporo
Ja Was nadrabiam, poza tym mega dużo pracy po urlopie i jakoś nie za bardzo się czuję fizycznie, nie wiem czy to zmiana klimatu tak podziałała, ale mam migreny, ogólne złe samopoczucie.

Luna - gratulacje
Dmoc - oby jak najszybciej wróciło do normy

Tak też podczytuje Was, próbuje coś wyłapać, ale cieżko. Jakieś mam nastawienie anty. W sb-ndz. ma być @, boję się, ze kumulacja wszelkich różnych dziwnych zawirowań w ostatnim czasie coś zmieni i się przesunie znowu coś, ja będę się nakręcać i znów nico
Olaboga, ale przysmucam....

życzę Wam udanego dnia, w końcu piątek
Stary 2012-06-22, 10:24   #3090
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziń dybry

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
ale ja mam 28 dc !!! Na owulacyjny to mam taki płynny, ciągnący się. A ten to był taki jak (sory za określenie) smarki z nosa przy chorych zatokach- tylko, że biały a nie zielono żółty.
Hmmm a testowałaś? Bo to może być ten ciążowy glut
Ja też w 28 dc i też cisza, choć bez gluta (no, odrobinę białego śluzu wciąż) a plamienie powinno być już! chyba, że się walnęłam w obserwacjach i obliczeniach ...
A no i tempka niby nie spada jednak ..

Cytat:
Na castangusa nie przejdę, bo już go brałam i doopa. Ogólnie większość twierdzi, że to ziółka, to tak jak melisa na zasypianie. Mało skuteczna. Choć wiem, że pomaga, ale nie mi. Ja muszę wziąć hormona, co by pomogło. Cena też zwala z nóg, narazie dowiadywałam się w necie, to za 8 tabletek chcą 200 zł. SZOK!!!Dziś się przejdę do apteki, to zobaczymy ile zabulę. Nie wiecie od kiedy mam go brać? Już, czy czekać do@?
Hmmm ziółka wcale nie są mało skuteczne, tylko fakt, że na każdego mogą trochę inaczej podziałać. Akurat mi Castagnus chyba trochę pomógł, bo po kuracji coraz mniej plamię przed i po @ a to mógł być właśnie objaw zawyżonej prl.
Nie wiem, czy sobie nie walnąć kolejnej kuracji ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości